Oțelul, al doilea titlu

50% șansă, 50% merit pentru Steaua

joi, 28 mai 2015, 10:15

Steaua are contract cu terapeuții, cardiologii, ecografiștii, oreliștii, firmele de medicamente, fizioterapeuții și astrologii suporterilor săi.

A fost cea mai modestă prestație a echipei. Cu cît mai mare buimăceala din teren, cu atît mai mare suspansul și consumul nervos al susținătorilor! Dincolo, la Tîrgu Mureș, barem se întîmpla ceva. ASA a avut nevoie de trei penalty-uri ca să primească unul, pe care l-a transformat Mureșan, făcînd 1-0.

Dar, la Iași, lumea a asistat la un chin nemaivăzut. Ce echipă e asta care, cînd își joacă ultima șansă, în care depinde doar de ea, nu reușește nici un șut pe poartă într-o repriză întreagă?!

A fost „transversala” lui Adi Popa și atît. Pe portarul Iașiului nu l-a deranjat nimeni.

Altădată, erau supranumiți „viteziștii”. Acum, ei fug pe loc și lasă în urmă brazde de teren, nu că ar fi fost bun gazonul la Iași, o rușine! Dar nu o rușine mai mare decît jocul Stelei.

În repriza a doua, Gâlcă îl introduce pe Rusescu. Dar nu asta e problema. Poate să bage cinci atacanți cîtă vreme construcția e asigurată de Breeveld, un jucător de esență defensivă. E ca și cum Bărbulescu ar fi fost coordonatorul Stelei ’86!

Timpul trece și nimeni nu poate înțelege cum și-a planificat Gâlcă să cîștige acest meci. Unul dintre mijlocașii cei mai curați în joc din 1990 și pînă astăzi a devenit un antrenor de neînțeles. E atît de nespornic și de mărunțit stilul Stelei!

Jucătorii se crispează, Tamaș întoarce aproape orice minge cu latul, Neagu e complet dus, iar Râpă nu lovește o minge corect de cînd a intrat pe teren.

Pare că salvarea bucureștenilor poate veni doar de la Oțelul. Și fix așa se întîmplă.

În minutul 67, la Tîrgu Mureș, Cernat centrează perfect din lovitură liberă, exact în colțul careului de 6 metri, toată defensiva gazdelor e înlemnită și Tudorie înscrie cu capul. 1-1 și Steaua e iar campioană, fără să facă nimic! Dacă ar face ceva, s-ar rupe.

ASA intră în vibrație, unul dintre stîlpii de nocturnă se stinsese și tribunele tremură ca pasagerii unui avion care au aflat că le-a căzut un motor din cele patru! Chinul lor este imens. Mai ales cînd află că la Iași e imposibil ca Steaua să marcheze vreodată. Se termină egal în capitala lui Ștefan , scuze, a Moldovei.

Meciul din Ardeal are o întîrziere de patru minute, acum se va decide tot. Și, cînd mureșenii erau cu toții plecați spre poarta adversă, Galațiul lui Florin Marin pornește pe contraatac și înscrie fa-bu-los! E 2-1 pentru o echipă retrogradată și falimentară, dar ea a decis campionatul.

Oțelul a cîștigat titlul pentru a doua oară. De data asta nu pentru sine, ci pentru Steaua.

În ceea ce o privește pe campioană, are 50% merit și 50% șansă.

Comentarii (95)Adaugă comentariu

v1ad  •  29 mai 2015, 4:01

In speranta ca veti citi randurile scrise de mine, mi-ar face o nespusa placere sa citesc pe tolo.ro parerea dvs macar pe marginea uneia dintre urmatoarele teme:
1. Nivelul foarte scazut al fotbalului din Liga1. Aici ma refer la faptul ca a fost nevoie ca „lanterna rosie” sa refuze titlui unei … nou promovate
2. Faptul ca 2 jucatori mediocrii (poate e mult spus) pe plan fotbalistic european, pot face diferenta intre un mars triumfal in campionat si o echipa de pluton.
3. Parerea dvs despre „premierea” echipelor, atat cele aflate la retrogradare, cat si cele implicate in lupta pentru titlu. Nu de alta dar eu sunt de parere ca daca anul asta ii „premiezi” sa iti incurce contracandidatul, ce te opreste sa te intelegi cu ei anul viitor, cand ai tu meci cu ei, filiera de contact fiind facuta deja? Doar asta era unul din principiile celebrei „cooperative” de acum cativa ani.
4. Explozia de echipe no-name in liga 1 (Chiajna, Voluntari, Viitorul, ACS, CSU si altele care s-au perindat sau se vor perinda Sageata, Urziceni, International, Academica Arges etc), in vreme ce echipele de traditie se zbat in anonimat, insolvente sau trag sa moara.
5. Mediatizarea excesiva a unei singure echipe de fotbal (sau a conducerii ei), nu doar pe acest final de campionat, cat si in general. Inteleg. Este cea mai titrata, poate si iubita echipa de la noi si vinde/face trafic. Cu siguranta si la dvs in redactie exista simpatii si e de inteles, insa nu este echidistanta. Dvs sunteti formatori de opinie, iar la o natiune atat de usor manipulabila (vezi alegerile) ca a noastra, sa pui 7/8 articole din 10 doar referitoare la echipa respectiva sau doar cu parerile lor nu da dovada de un fair-play jurnalistic.
O zi buna

lapusneanu’  •  29 mai 2015, 4:02

Tolo…, „capitala lui Stefan”? Iasiul…? Care Stefan tataie? Jenant…, la „ocupatia” matale, ca dupa articolul asta meserie nu pot sa-i spun. Galca, respect! Pentru rezultate, considerind conditiile din retur. Restul, semi-analize…

Nicu P.  •  29 mai 2015, 4:38

Singurii moldoveni care n-au stat capra: Iaşul si Oţelul! Respect!

adlea  •  29 mai 2015, 5:54

Din pacate campioana se decerceneaza la mese!

Marius  •  29 mai 2015, 7:18

Capitala lui Stefan e Suceava!

Deva Dan  •  29 mai 2015, 7:29

Bună ziua,
Domnule Tolontan, îmi place foarte mult modul în care scrieți şi modul în care analizați evenimentele sportive, dar mai ales privirile pe care le aruncați în spatele fenomenului sportiv.
Fotbalul nu îl urmăresc în mod special, mă uit în general, la toate sporturile, indiferent de locul unde se desfăşoară sau tipul de competiției. Personal, consider că fotbalul, la nivel mondial, beneficiază de prea multă atenție, dar asta este o altă poveste. Strict, legat de meciul de la Târgu Mureş, la care am ocupat un loc în tribune:
-Oțelul Galați a jucat foarte bine, nu înțeleg cum retrogradează, la ce joc au prestat aseară, iar Florin Cernat, este într-adevăr un mare jucător, care putea realiza mult mai multe;
-arbitrajul, din punctul meu de vedere, a fost perfect…am dubii, dacă penalty-ul chiar a fost, dar mă limitez la a avea încredere în arbitraj;
-ASA, a jucat mediocru, spre foarte prost, iar dacă cu acest joc, o echipă vrea să ajungă campioană, atunci, da, nu merită campionatul. Nu am înțeles nici acum, de ce, după pauză, antrenorul mureşenilor, a dictat pasul înapoi. Am înțeles în schimb, de ce Mureşan, nu va face pasul niciodată sau nu a făcut pasul spre ceva mai sus, în exterior, de ce Bumba, fuge de bezmetic mai mult (cel puțin aseară a fost pe lângă meci), de ce restul jucătorilor, „expirați”, de la ASA, chiar merită acest statut.
Nu se poate ca din postura de candidată la titlu, să nu alergi măcar….până la epuizarea totală, să cazi lat, după ce ai alergat de nebun, chiar dacă, nu şti fotbal….
Nimic, din toate astea nu am văzut aseară, la un meci din campionatul românesc, unde am fost cu tatăl meu, mare amator de fotbal, căruia i-am făcut cadou un bilet, el locuind la 80 km de Târgu Mureş.
Aşa că, victorie incontestabilă a Oțelului, raportată la calitatea jocului prestat, în fața unei echipe, care nu a jucat nimic. Nu arbitru e de vină, doar ASA, care nu a jucat bine deloc.
PS-Sunt din Târgu -Mureş, nu am urmărit campionatul intern, nu am fost la meciuri, până acum, dar scorul este corect! Nici măcar nu simpatizez cu echipele din campionat. Țin cu o echipă de Divizia D, dinnjud Alba, care nu mai există….

Mihai  •  29 mai 2015, 8:15

In fotbal mai este nevoie si de sansa!!!

nea caisa  •  29 mai 2015, 8:20

Draga Tolo, esti prea partizan in acest articol. Si eu am fost impartit intre dorinta ca Becali FC sa castige campionatul, din simpatie pentru Galca si dorinta ca ASA sa triumfe in final, din simpatie pentru echipa de acolo. Mie cel mai important lucru mi se pare faptul ca titlul s-a decis pe teren si ca a existat suspans pana in ultima secunda de joc. Iasii (nu Iasul, draga Tolo!) au facut ceea ce anuntasera deja (tu nu te mai uiti la emisiuni de stiri sportive?) si anume ca vor lupta cu ghearele si cu dintii. Iar ASA a comis o eroare cat ei de mare, luand Otelul la pret de matineu (au interpretat, public, rau victoria Otelului cu Steaua nu ca pe un exemplu al tariei Otelului ci ca pe unul al slabiciunii Stelei) , Ori Otelul lui Florin Marin, chiar retrogradat, a marcat clar o crestere in joc si in ambitii si orgoliu. Posibil ca Galca sa fi abordat meciul la alibi, la a nu pierde. In fruntea unei echipe de la care e de mai mult timp ca si plecat si in care se manifesta cu claritate tendinte contrare de grup, ca si presiuni externe. Posibil ca rezultanta tuturor acestor forte sa fi fost un comportament global la meci egal. Insa, daca echipa lui Galca, a obtinut, in conditii de evident stress, un punct, aceea a muresenilor nu a obtinut nimic. Sublinierea unor vinovatii de arbitraj nu mai are efect acum, draga Tolo. Pe de o parte, fiindca un campionat, o intrecere cu 34 de meciuri, nu poate fi decis, in ansamblul sau, de o lovitura de la 11 metri. Pe de alta parte, fiindca lovitura de la 11 metri nu este singurul element tehnic si tactic la care o echipa campioana trebuie sa fie superioara. Desigur ca regret triumful lui Becali, care isi vede puse la tescherea cel putin 10 milioane de euro, dar asta este.

fotbal  •  29 mai 2015, 8:20

praf de stea a luat titlul in acelasi stil in care a jucat returul. pulbere! asa ca te consider darnic la procent. daca era dupa mine, le rupeam capul. si picioarele 🙂

loro  •  29 mai 2015, 8:25

Nu Steaua a castigat titlul ci ASA-ul l-a pierdut, asta o spune un stelist,unul care tine cu Steaua de 35 de ani.Nu i-mi aduc aminte ca Steaua sa joace asa prost in toata perioada de cand sunt stelist si sa castige titlul.
Am pierdut campionate jucand foarte bine,am castigat acum dar nu vad un parcurs lung in cupele europene,pentru mine meciurile de acolo conteaza.

vas  •  29 mai 2015, 9:08

Sunt curios, maestre, tot asa scriai daca lucrurile stateau invers, respectiv Steaua, locul 2, pierdea acasa cu Otelul, iar ASA, locul 1, obtinea un punct la Iasi si devenea campioana??!!…..
P.S.-uri
1.- daca nu gresesc, la Iasi au castigat numai 3 sau 4 echipe in editia asta de campionat, iar echipa e antrenata de unul, Napoli, zis si „catenaccio”!…:))
2.- daca ASA ar fi castigat titlul la egalitate de puncte cu Steaua, cat era meritul echipei din Targu Mures si cat al arbitrilor?? Poate isi aduce aminte „maestrul” cum a castigat ASA contra Stelei la Targu Mures si cate etape de suspendare a luat arbitrul acelei partide??? Oare nu Gazeta scria ca raportul greselilor decisive de arbitraj la meciurile echipei din Mures e ceva de genul 14 pro si 0 contra??..
3.- sa nu fi auzit maestrul de „mita din elicopter”?? Ce merite ar fi avut o echipa, al carui sponsor a fost dovedit in instanta ca l-a mituit pe seful arbitrilor (condamnat definitiv la inchisoare cu executare pentru „luare de mita”), pentru ca echipa lui sa aiba arbitraje „corespunzatoare” ??? Merita echipa asta sa iasa campioana sau sa fie retrogradata in baza art. 60, alin.1 din Regulamentul Disciplinar FRF??!!!…

Lucian  •  29 mai 2015, 9:10

Nu pot sa cred ca din toata echipa Stelei care a jucat mediocru aveti ceva de comentat tocmai la adresa lui Neagu . Singurul jucator care a facut cu adevarat ceva in ultimele etape. Pasa din prima repriza catre Adi Popa a venit in urma unei deposedari in viteza reusita de Neagu . A alergat pe tot terenul , nu este vina lui ca are un antrenor SLAB !

jan  •  29 mai 2015, 9:13

E jenant ca echipa sa te prezinți pe teren pt a câștiga titlul cu un astfel de stil dezgustător, o echipa de vedete(doar cu numele) și fițe de mari fotbaliști lipsiți de claritate și nu mai zic șuturi pe poarta,,,,,,,,,ii sugeram d-lui Becali dacă tot vrea sa meargă în Europa, sa nu facă ca anul trecut,se alege praful și de aceasta echipa,,ne vom hrăni la partidele internaționale doar cu frustrai

george 27  •  29 mai 2015, 9:47

Prea eşti dat pe ale justiţiei Tolontane. Mai caută-te de istorie şi încearcă să fii mai puţin întortocheat în exprimare. Scrii însă aşa cum şi gândeşti – încâlcit. Şi aşa şi vorbeşti. Iar faptul că dintr-un foc iei titlul de la Steaua şi-l transferi la Oţelul este o totală lipsă de respect pentru munca acestei echipe şi pentru milioanele de români care o iubesc. Păţania Stelei de anul acesta poartă numele GALCA. Această figură tristă care inhibă şi cele mai sincere şi tinereşti instincte de optimism şi bucurie. Şi care nu a imprimat echipei nici o idee tactică. Şi care nu a văzut pe parcursul unui întreg an că un Ţucudean sau Rusescu nu au loc nici pe banca de rezerve, în vreme ce Iancu sau Neagu, până şi Stanciu, apucă cu greu echipa.

birlic  •  29 mai 2015, 10:00

Dilema noua pt. mine ,cum a reusit” nea Marin cu ferma lui „sa-i determine pe ai lui, mai ales in aparare sa joace asa de bine la limita obstructiei impotriva ASA ? ca de Cernat nu am ce zice, el a spus ca va face ce-i mai bine pt. familia lui,dar de restu….?

76dani  •  29 mai 2015, 10:25

Nu înţeleg contradicţiile din ideile dvs domnule Tolontan. Ne spuneţi că Gâlcă nu are idei tactice urmând să ne spuneţi că Steaua nu are coordonator, că anumiţi jucători sunt pierduţi, că unii nu au ce căuta în echipă. Oare cum ar trebui să facă echipa Costel fără aceşti jucători, nemaiavând altceva la dispoziţie. Vorbiţi rapid de loviturile de la 11 metri neacordat lui ASA dar nimic de favorurile făcute ei de-a lungul competiţiei. Nu trebuie să-l simpatizaţi pe Gâlcă, nu este obligatoriu şi nici important dar nu trebuie să-l blamaţi doar pentru că nu vă este simpatic şi pentru că nu ţineţi cont de toate aspectele.

George Maior  •  29 mai 2015, 10:34

Cred ca Dumnezeu l-a desemnat campion pe Galca. Steaua n-a castigat decat lehamite si certitudinea alunecarii pe topogan. N-am vazut vreodata un om capabil de atata smerenie. Galca era antipatic si ca jucator. In vremea cand juca il intelegeau numai supersubtilii, Einsteinii fotbalului. Eu ca profan, nu! A ajuns antrenor la Steaua tocmai pentru ca n-a cerut milioane si a fost singurul care si-a asumat mojicia ce urma.
Era normal ca ticalosul de serviciu, dupa adjudecarea titlului sa-i zica pa, s-a incheiat contractul, las si josnic pana in ultima clipa( o fi avut vreo discutie intre 4 ochi cu Galca, sau i-a fost frica? ).
Dar Galca are acum stralucire, nu de milionar ci de campion.

alex91ro  •  29 mai 2015, 10:38

Felicitari ASA, felicitari pentru management, felicitari „expiratilor” care si-au depasit conditia: Stancioiu, Muresan, Sepsi, Zicu, Voiculet, N’doye, Constantin. Pacat ca v-ati inecat ca aia celebri, oricum ati tinut cu sufletul la gura microbistii din Romania, o jumatate a fost cu voi si poate e dezamagita (totusi ar fi fost dezamagita de acum 10 etape daca nu erati voi), cealalta jubileaza desi daca as fi fost stelist mi-ar fi rusine de felul in care a fost castigat acest titlu, de patron, de jucatorii care poarta pe brate un puscarias. Vreau sa-l felicit pe antrenorul Galca, singurul care merita de altfel, sa tii piept unui cioban si clanului Regheton e mare lucru, bun simtul da o palma manelistilor si ciobanilor. Fugi Galca, fugi, marlania din Romania te va termina, ai reusit deja mai mult decat au reusit unii in 20 de ani de antrenorat.
Rusine celor din Iasi pentru atitudinea avuta fata de propria echipa!

alex91ro  •  29 mai 2015, 10:52

@vas

Stai jos nota 2.

1. Cand joci cu o echipa fara 5 titulari, fara nicio miza, puteau sa nu fie invinsi acasa in ultimul deceniu cand tu joci cu titlul pe masa si totul depinde doar de tine.
2. Cat de prost/i or fi fost arbitrii la cele doua meciuri ASA – FCSB, nu exista vreo scuza pentru care FCSB nu a marcat. In ultimele doua sezoane parca nu am vazut fcsbisti revoltati de numarul mare de erori in favoarea lor, gresesc?
3. Eu nu sunt jurist sa ma c*c pe mine ca altii, cu articole, cu sentinte date pe forumuri, etc. Dar explica-mi si mie ce vina are sa zicem N’Doye pentru matrapazlacuri facute acum nu stiu cati ani de un idiot aflat in anturajul echipei (fara nicio pozitie oficiala). A stai N’Doye a lovit printesa care voia sa joace mingea dintr-o pozitie specifica inotului. Steaua a fost retrogradata in cazul valiza? patronul (nu vreun maimutoi ca decedatul) a fost condamnat pentru acel caz, si totusi ati luat milioanele din sampions league fara vreo mustrare de constiinta, acum sunteti mai catolici decat papa.

Passcu  •  29 mai 2015, 10:57

Ce ar mai fi de spus ? Dacă Steaua cîștiga campionatul cu 10 etape de final nu era bine. Acum când lupta a fost plină de suspans până în ultima secundă iar nu e bine. Au început cârcotașii și invidioșii. Steaua a fost ajutată de Oțelul. Pentru ei Oțelul nu trebuia să se mai deplaseze la Tg. Mureș. Sau să se ducă dar cu juniorii. Astra la fel a ajutat Steaua. Astra parcă jucau o finală de cupă europeană. În loc să felicite Oțelul și Astra pentru corectitudine și sportivitate ei sunt înjurați ca la ușa cortului pentru că nu au acceptat ca viitoarea campioană să fie stabilită după bunul plac al unor trișori. Dar cel mai trist este faptul că toate aceste scenarii au fost regizate de unii așa ziși ziariști sportivi a căror minți au fost întunecate de invidie. Echipele lor de suflet fie se zbat în anonimat, fie sunt în insolvență, fie au retrogradat. Și în această situație să câștige oricine numai Steaua nu. Au început dezinformările și atacuri în presă care mai de care mai ordinare la echipa Steaua, la patron, la antrenor, la jucători, la staful tehnic. Fel și fel de scenarii despre conflicte antrenor – jucători, bisericuțe, cîrtițe etc. Un război psihologic menit să scadă randamentul echipei. Au alimentat permanent așa zisa galerie cu fel și fel de scenarii ordinare pentru a opri o eventuală împăcare. S-a tot pomenit de cazul valiza ca și cum era de actualitate. În schimb nu s-a pomenit absolut nimic desre șpaga din elicopter care era de actualitate. A fost trecut cu vederea faptul că tocmai acelei spăgi in elicopter prea cinstita echipă mureșeană a fost ajutată să promoveze. A fost acel meci de pomină ASA – Steaua în care s-a văzut urmele elicopterului. Caracterul frumos, sportivitatea și moralitatea echipei mureșene s-a văzut și la Giurgiu. Și din elicoter se putea vedea că mureșenii nu au tăria și caracterul să se recunoască învinși. A fost catapultat în elita antrenorilor un neiaca nimneni: Ciobotariu. De, este cu sânge de Ștefan cel Mare. Unii îl vedeau mai mare ca Angeloti și îl dădeau la Real. Nimeni nu pomenea de rezultatele lui Ciobi pe la Dinamo, Iașul ( lui Prunea suedezul ) sau pe unde s-a tot vînjolit el în lunga sa carieră de antrenor de trei ani. Mai era și bietul navetist Narcis Răducan. Și el un navetist și traseist convins până în măduva oaselor. Absolut toți au trecut cu vederea de Pustai și mai ales Daniel Stanciu care au fost artizanii acestei echipe. Dar lucrurile sunt întodeauna așezate de Dumnezea. Așa că știți proverbul. Cîinii latră, caravana trece.
Invidia bat-o vina. Macină totul. Mai ales realitatea și judecata.
Iată câteva citate despre invidie:
„Cu cât te înalți mai mult, cu atât pari mai mic acelora care nu pot să zboare”.
„Invidia face surzii să audă, orbii să vadă, dar mai ales face proștii să vorbească”.

oSorin  •  29 mai 2015, 11:33

dau si eu cu un ochi cam odata pe luna … pierdere de timp – o sa imi setez google-ul sa nu imi mai afiseze link-ul vostru

Danny  •  29 mai 2015, 11:45

Iata ca, in mediocritatea lui, campionatul asta a avut o desfasurare total imprevizibila. Sau una decurge din cealalta?
Oricum, slabe amandoua echipele care s-au batut la titlu. Steaua a fost slaba la Iasi, care, intr-adevar, a bagat autobaza, dar la posibilitatile lor si la tactica ntrenorului, ce le puteai cere? Daca n-o faceau, pierdeau meciul si dupa aceea ii cantati prin presa ca au facut blat.
ASA si-a pus singura piedica, nici la Giurgiu n-a facut fata unei echipe foarte motivate si ambitioase, nici acasa cu Otelul n-au putut tine de un rezultat, poate s-au speriat de ce pot realiza, n-au mai fost lucizi, desi nu sunt niste tinerei in echipa. Tocmai aia era ideea, ca sunt jucatori trecuti bine de 30 de ani, unii care au mai luat si niste titluri prin Liga 1 si ai fi zis ca se vor stapani mai bine. Nici la 1-1 nu luau titlul, dar sa piarda astfel, asta a adaugat un plus de dramatism finalului asta.

Marcel  •  29 mai 2015, 12:06

Felicitări pentru obiectivitate!
Pentru „steliști”: oricât de mare fan Steaua ai fi n-ai cum să nu vezi mediocritatea ei, asta ca să fim politicoși… Și ne doare pe toți microbiștii, pentru că în Europa n-o să mai joace contra unor jucători de câteva mii de euro pe lună și ăia neplătiți de cine știe când…

cgv  •  29 mai 2015, 12:42

Orice veti spune Steaua este singura echipa care a jucat in 3 competitii interne,in europa,cu un patron in inchisoare si managerul arestat.Galeriile sunt probabil platite de cei care au furat stema,eu cred ca nu doar le este dor de steaua si ciuda ca nu au incurajat jucatorii.Puteau sa protesteze altfel,la meciurile importante sa vina la stadion,cei care veneau pe furis sa-i icurajeze pe jucatori,cel putin de cand a preluat Gigi echipa au avut multe bucurii,puteau sa se comporte altfel.Toata campania anti Steaua dusa la extrem in presa,greseli de arbitraj plecarea jucatorilor chee si totusi BRAVO STEAUA !

barbu brailoiu  •  29 mai 2015, 13:15

cât de ciudată e povestea de la tg. mureş: furată de un actual puşcăriaş, oţelul nu are al doilea rând de echipament – cel alternativ. dacă gazdele nu ar fi acceptat rugămintea de a se schimba / a le împrumuta echipamentul lor de rezervă , meciul se termina 3:0 la masa verde, şi tg. mureş ieşea campioană.
aşa, au primit… au jucat… i-au bătut… şi i-au dat titlul ciobanului. care deja a-nceput să-şi desfacă chimirul, cu gândul la cât va lua el de la UEFA.

ca un PS, se pare că bucuria de la iaşi îi va fi anulată de sentinţa de la Avicola Iaşi. unde se prefigurează ani mulţi de puşcărie…

o parere  •  29 mai 2015, 13:18

1. Merita FCSB titlul? Categoric nu. Sa ai 10 puncte avans dupa tur, sa pierzi sau sa faci egaluri/victorii rusinoase cu urmatoarele 4 clasate (si trebuie mentionate 0-1 si 0-1 cu ASA, 0-0 si 0-0 cu Astra, 0-1 si 3-2 cu Petrolul, un 3-2 cu gol din offside clar la golul 2 al lui Keseru unde Varela a avut intentia si mai clare de a juca faza), cu infringeri penibile cu echipe ca si retrogradate.
2. Merita ASA titlul? Da si nu, avand in vedere ca a pierdut pe mana ei.
3. Merita Otelul si Iasi respect. Categoric da. Doua echipe care au avut onoare desi nu mai aveau pentru ce juca, lucru care nu se poate spune despre rusinea Botosani. Campionatul sa castigat si s-a pierdut cu Botosani, altceva nu mai e de comentat.
4. Sa va intrebati voi, jurnalisti simpatizanti de clone fotbalistice, cum ar fi arata campionatul fara un CFR depunctata si in insolventa, fara un Petrolul in insolventa si cu un chef nemaintalnit de a nu juca fotbal, poate cu o Astra ca in sezonul trecut.

daniels  •  29 mai 2015, 13:52

Otelul nu castiga titlul a doua oara! Doar le-a aratat celor de la ASA ca daca vor sa devina campioni mai au nevoie de o victorie care cu ghinion au ratat-o de putin… Dincolo Steaua a aratat ca nu este capabila sa castige titlul pe mana ei (puteau juca pina duminica si nu ar fi invins Iasiul) dar are noroc si il castiga in urma unui meci in care ne-am dat seama ca fara Sanmartean Szukala si Keseru erau doar de locul doi!!!
In final inca un trofeu pentru Gilca care mai pune niste „stele” in CV-ul sau si marseaza catre cel de-al treilea trofeu dupa care … nu-i asa … isi ia zborul spre alte locuri unde speram sa fie mult mai apreciat.
Banii vor curge din nou pentru Steaua (sau mai bine zis pentru patron), achizitiile nu vor rupe gura targului, calificari in grupe foarte putine sanse cu un Radoi „manager general” sau cum s-o numi el! Fotbalul romanesc va trai din nou din selectia lu’ tata Puiu si norocul de a te califica dintr-o grupa slaba valoric!!! Trist, dar …adevarat!

liviuioan  •  29 mai 2015, 14:01

Fire albe–convins de morisca intamplarilor .Acum , glumind as folosi o expresie vanghelioata–tara denunturilor– transformata in tara mercenarilor cu impresari inteligenti—Bravo –OTELARILOR–care s-au trezit din pumni si nu au mai ascultat de firma de asigurari si au jucat fotbal . La Tg MURES–ar trebui sa fie veselie–cu artificii–vine BOLONI .

dudu  •  29 mai 2015, 14:07

Totusi, fotbalul se joaca pe puncte si pe goluri. Puse cap la cap, Steaua a avut cel mai bun atac, cea mai buna aparare, cele mai multe puncte, cel mai bun golaveraj.
Prin comparatie, mai nemeritat pare titlul Barcelonei, care a avut doar doua puncte avans si diferenta de golaveraj mai slaba ca a Stelei, fata de echipa clasata pe locul 2.
O comparatie si mai sugestiva: In 2012, CFR a castigat titlul la doar un punct distanta, cu golaveraj mai slab. Si atunci, titlul a fost decis pe ultima suta demetri.
O diferenta majora, totusi: Dupa ultima etapa, Catalin Tolontan se tavalea pe jos de bucurie si inchina editoriale elogioase la adresa CFR-ului…

george  •  29 mai 2015, 14:32

corect bravo Tolo un articol perfect adevarat … ASA a contat mult in prima repriza li s-au refuzat 2 – 11 metri in a doua au ratat cat pentru un campionat, am fost la meci pacat … golul de 2-1 practic nu mai conta …

SAG  •  29 mai 2015, 14:35

„În ceea ce o privește pe campioană, are 50% merit și 50% șansă”.
Da. Spre final, la scorurile de 0-0 si 1-1, eram pregatit sa spun ca Steaua nu merita sa castige titlul. Dar la scorul de 1-2 de la TgMures , spun cu toata taria ca Steaua merita sa fie campioana. De ce spun…cu toata taria ? Pentru ca turul de campionat a fost castigata clar de catre Steaua, iar la Tg. Mures a pierdut dataorita arbitrajului. In retur a avut o prestatie mediocra iar Otelul Galati a invins si la Bucuresti si la Tg Mures ambele echipe care se luptau pt. titlu. ASA Tg, Mures merita sa fie campioana NUMAI daca invingea clar Otelul in conditiile in care Steaua s-a „chinuit” iar la Iasi.
Totusi, bravo si felicitari, Steaua ! Respect pentru ASA Tg Mures ! Respect pentru echipele Otelul si Iasi !

dudu  •  29 mai 2015, 15:44

Daca ASA nu ar fi fost trasa de tur in sus de arbitri, ar fi terminat undeva pe locul 4-5 sau mai jos, Steaua ar fi avut 6-7 puncte avans, si nimeni nu s-ar mai fi dat de ceasul mortii. In ultimele 4 meciuri disputate, ASA a castigat unul singur – cu Petrolul, cu care s-au chinuit teribil, desi vreo 4-5 jucatori de la Petrolul mai aveau putin si adormeau pe teren.
Sunt curios cati din anti-stelistii care se vaicaresc aici despre cum nu merita Steaua titlul au vazut meciul si arbitrajul odioase de la ASA-Steaua. Sau vreunul din ultimele meciuri ale lui ASA sau ale Stelei. Incerc un raspuns – Niciunul?

groparulclown  •  29 mai 2015, 16:14

Steaua Buc 71 de puncte, 59 de goluri marcate, 23 primite. Cea mai buna aparare, cel mai bun atac.
ASA Tg Mures 68 de puncte, 51 de goluri marcate, 25 primite.
Restul sunt discutii ca sa nu tacem. Dar cateodata tacerea e de aur …

lucid  •  29 mai 2015, 16:27

Stau si ma intreb si acum de ce Robert Dumitru nu o fi dat cele 3 penalty-uri
cuvenite stelistilor in meciul Steaua-Otelul?Greseala? Da,INTENTIONATA.

eugeniustin  •  29 mai 2015, 16:43

Domnul Negoita ce mai spune despre Barboianu?

Architrion  •  29 mai 2015, 17:28

E ca si cum ati spune ca nu Barcelona a castigat campionatul, ci Valencia l-a castigat pentru ea facand egal la Madrid.

talpaiadului  •  29 mai 2015, 17:41

Capitala lui Stefan, poate Gheorghe Stefan…

talpaiadului  •  29 mai 2015, 17:43

Anul asta nici macar nu ar fi trebuit acordat titlul de campioana a Romaniei. Nici una dintre echipe nu l-a meritat. fcsb nu este Steaua.

andy  •  29 mai 2015, 18:08

Hai cu cu cupa , singurul titlu pe care il putea lua ASA sezonul acesta era titlu de campioana imorala a arbitrilor,10-0 pt ASA.Daca castiga ASA cat era meritul ei si cat al arbitrilor?

florin Stanescu  •  29 mai 2015, 18:09

Ca de obicei comentariile jurnalistului Tolontan nu mai sunt pertinente si nici profesioniste ! Probabil ca anii isi spun cuvintul !
Pina la urma de ce a castigat Steaua campionatul ?!
-Adevarat au fostmulte greseli facute de acest om care iubeste patimas fotbalul Gigi Becali care parca a vrust ca sa nu castige titlu :a vandut cei mai buni jucatori in iarna, s-a bagat peste Galca de cate ori a considerat ca este cazul ,l-a primt inapoi pe Bourceanu ,i-a transferat pe Tamas si Tucudean care nu sunt jucatori de Steaua….
-Adevarat ca „forte oculte (aiurea oculte !!!) au incercat sa destabilizeze grupul format si pe care Galca l-a tinut foarte bine in mana in tur : atacul armatei la sigla , „disparitia” subita a galeriei care nu si-au mai vazut achitate drepturile finanaciare , atacul sub centura al cuplului nenorocit Reghe-Ana Maria Prodan ,cuplu care ii inlocuieste pe fratii Becali cu succes, atacul presei sportive antisteaua care acum se ocupa mai ales de politica decat de sport (in paranteza fie spus comentatori mai impartiali si mai fara talent ca la Look TV „nu se exista „)
-arbitrajul a fost numai pentru ASA Targu Mures careia i s-au dat nu 5% dar chiar si 50% daca a fost nevoie
-Liga si cu FRF-ul domnului Burleanu a fost cu ASA _Targu Mures ! Amuzante crizele de isterie a lui Laslo Boloni la sfarsit de campionat .Mult mai echilibrat Duckadam si chiar Liviu Ciubotariu .Nu mai discut de acest Costel Galca care chiar este un om educat si de bun simt ! Gigi nu merita un asemenea antrenor !
Dar Steaua a castigat campionatul pentru ca Zeul fotbalului a dorit sa castige echipa mai buna , echipa care sigur va ajunge intr-o cupa europeana ,echipa cu traditie mai mare ,echipa care a tinut mai singura in acesti ani „stindardul” fotbalului romanesc cat s-a putut de sus ,echipa cea mai iubita din Romania ,echipa care acum are o noua generatie de suporteri NORMALI ,echipa care sub Managementul lui Valenti Ceausescu a castiga Cupa Campionilor Europeni .
CCA ,Steaua ,FCSB este in acest moment pordrapelul (limbaj comunist nu-i asa ?!) fotbalului romanesc alaturi de Gigi Becali fie ca ne place sau nu !
Zeul fotbalului a facut alegerea corecta !
PS
Imi este tare dor de unchiul Vanea !!!

Seby  •  29 mai 2015, 21:15

Buna tuturor! din capul locului spun ca sunt stelist. Mă bucur, evident, si de acest titlu. As vrea insa sa atrag atentia asupra unui alt aspect. Analizati situația de sub linie, adică a echipelor care au retrogradat. Numai echipe de traditie! Este trist. Prefer oricând un derby Steaua – Rapid unei adevărate întreceri comunale care a devenit Liga1. Respect tuturor, indiferent de echipa cu care tineti!

maradona  •  29 mai 2015, 22:54

Acest Becali ,inaintea meciului a umplut stirile TV ,cu intentie lui de a dona terenuri pentru biserici ,din terenurile fostului Avicola Iasi…jalnica stire ,jalnic moment ,si obraznicie inimaginabila …acest om ,fara caracter, crede ca toti „telespectatorii „sunt prosti…a stat prea putin acolo unde a stat pe drept !!!

dudu  •  30 mai 2015, 2:37

Proba de tumba jurnilastica marca Tolo:
In mai 2012, CFR castiga titlul pe ultima suta de metri, cu o brigada de arbitri care inventa o eliminare si un penalty si le punea trofeul pe tava (Nu o spun eu, ci e scrisa in articolul lui Ovidiu Ioanitoaia de la acea vreme). Steaua, care pastra sanse matematice pana pe ultima suta de metri, zbura din calcule. Vasluiul, care a terminat la un punct sub lider, ar fi castigat campionatul, fara „erorile” de arbitraj. CFR-ul, pana la eliminarea unui adversar si penaltiul scos din caciula, s-a chinuit cu monstrii sacri de la U Cluj, care i-au condus cu 2-0.
Tolo, insa, se pare ca vazuse alt meci. Iata ce le zicea maestrul:
„Ura nu are ce căuta în fotbal. Cam asta e lecția umilă a acestei seri de la Cluj, o seară care prin suspansul ei neegalat îl trimite pe Hitchcock la brutărie.
Nu-i așa, Mihai Stoica, zău, MM, viața nu-i o înverșunare continuă, nu-i așa că n-ai fi crezut niciodată că te vei ruga în gînd chiar de un „cîine”?! (se referea la Cl. Niculescu, jucator la U Cluj atunci)

Pe ecranele cu sigla albastră a Digi, bună transmisie!, cei de la CFR se bucură. MERITA!
Cînd cîștigi 8 trofee într-un timp atît de scurt, NIMIC NU E INTAMPLATOR.
Merită ADMIRATIA noastră.”
(sublinierile imi apartin)
Da, doamnelor si domnilor. Acesta este dl. Tolontan.
Steaua si-o ia, iar CFR castiga chinuit la 1 punct, cu cantec, cu arbitri – e sublim. CFR merita trofeul. Merita chiar admiratia noastra…
Castiga Steaua la 3 puncte, cu arbitrajele si Astafeii de partea ailalta – e sansa, e noroc chior, e un triumf chinuit. Saptamana trecuta era titlul lui Sumudica, saptamana asta e titlul Galatiului…
Daca ma gandesc bine, Steaua a luat sau e pe cale sa ia la fel de multe trofee, intr-un timp chiar mai scurt decat cele luate de CFR. Ei, asi! Intrebati-l pe Tolo, si o sa va spuna ca totul e intamplator!
Ofof! Unde e acel Tolontan care ne demonstra cu statistici de ce Mayweather a castigat meciul cu Pacquiao?
Ce face fotbalul din om…

israelian cinstit  •  30 mai 2015, 8:29

Sărbătoare mare…TOLOLOIUL presei politice românești scrie și sport…Na-ți-o frântă că ți-am dres-o!

Manu  •  30 mai 2015, 16:40

Chiar nu știți să scrieți corect în limba română, d-le Tolo? Â ?

Comentează