Udrea are dreptate: problemele lui Predoiu în Gala Bute

Cel care ar putea să-l înlocuiască pe Victor Ponta dacă opoziția vine la guvernare a semnat fără acordul propriului minister HG-ul care a stat la baza Galei Bute

marți, 9 iunie 2015, 9:31

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Plecarea lui Victor Ponta și numirea ca premier a candidatului opoziției, Cătălin Predoiu, ar fi ”o cădere din lac în puț”, după expresia Elenei Udrea. Ea spune că șeful ”guvernului din umbră” al PNL are un caz disjuns din Gala Bute.

Udrea are dreptate. Scurtă explicație.

Pe 5 ianuarie 2011, cînd guvernul Emil Boc emite H.G. nr. 14 care face din promovarea României la Gala Bute o operațiune eligibilă pentru fondurile europene, Predoiu era ministrul justiției.

Sursele Gazetei susțin că mai mulți responsabili din Ministerul Justiției au refuzat să semneze HG-ul din Gala Bute, sesizînd potențialul de ilegalitate. Potențial care, conform DNA și DLAF, avea să se realizeze prin frauda celor 2,4 milioane de euro cheltuiți de la buget în meciul de box profesionist.

În ciuda avertismentelor venite de la subordonați, Cătălin Predoiu ar fi avizat el singur din partea propriului minister acest document care a devenit pretextul legal a unei ilegalități, după cum susțin procurorii.

Pe 24 aprilie 2014, ziarul publica o mărturie din interior care afirma că ”Infracțiunile din Gala Bute au fost pregătite cu mult timp înainte, inclusiv în ședința de Guvern!”.

În septembrie 2014, cînd dosarul nu se reaprinsese, Gazeta Sporturilor a întrebat Ministerul Justiției cine a semnat și cine s-a abținut de la semnarea documentului. Sursele susțineau că Predoiu a semnat împotriva oamenilor săi. Și că acel document era plin de minciuni, una dintre cele mai gogonate fiind faptul că FRB urma să organizeze Gala. FRB era plantată acolo ca momeală pentru a justifica fondurile europene și sponsorizările de 400.000 de euro din partea societăților subordonate Ministerul Economiei. De fapt, organizatoare avea să fie o societate privată, cea deținută de Rudel Obreja.

În ciuda insistențelor, Ministerul Justiției a încălcat legea accesului la informațiile de interes public și a continuat să-i protejeze pe cei implicați în HG 14/2011.

Protecția n-a mai funcționat în fața DNA. Și Cătălin Predoiu are probleme.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

florin  •  9 iunie 2015, 10:00

Cu afirmatia asta, Udrea recunoaste indirect ca e vinovata. Mie asa mi se pare.
Dar asta nu inseamna ca Ponta trebuie sa plece. Poate, totusi sarim peste partea cu putul si trecem direct la jacuzzi 🙂
PS : Felicitari pentru premiu

doina  •  9 iunie 2015, 10:01

ma bucur! s-au refugiat la pnl (nu zic ca astia ar fi mai zdraveni!) si acum se dau curati si cinstiti! sper sa se intilneasca tota gasca penala la rahova! ponta, udrea, predoiu si alti „lupi tineri” penali si oportunisti….

UDREA ARE DREPTATE: PROBLEMELE LUI PREDOIU ÎN GALA BUTE – Pe Bloguri  •  9 iunie 2015, 10:01

[…] Sursa: Catalin Tolontan […]

andrei  •  9 iunie 2015, 10:08

nu cred asa ceva …. daca n-a zis inca Uncheselu ca a gresit, si el si Blaga si toti ceilalti care au tone de acuzatii din dosarele altora pot cere cu sinceritate demisia lui Ponta, pentru ca s cinstiti

fanulumocanu  •  9 iunie 2015, 10:09

Predoiu sta linistit, probabil, pentru ca neglijenta in serviciu nu-i coruptie.

Toma  •  9 iunie 2015, 10:10

Predoiu, la fel ca Blaga, Gorghiu si multi altii l-au sustinut pe Iohannis la alegeri. Din acest motiv sunt imuni la puscarie.
Udrea stie foarte bine lucrurile astea pentru ca si ea a beneficiat de imunitate timp de zece ani.

mutulica  •  9 iunie 2015, 10:12

Se pare ca Gala Bute e o caracatita in tentaculele careia s-au prins demnitari de toate felurile si care acum ii regasesti fie la putere, fie asteptind puterea. Daca Iohannis insista cu premierul Predoiu atunci e un mare papagal.
Bravo pentru aceasta investigatie care pare sa nu se termine prea curand

SAG  •  9 iunie 2015, 10:13

Predoiu, Blaga si alti penelisti nu vor pati nimic atata timp cat sunt sub umbrela Iohannis-SRI-DNA.

vas  •  9 iunie 2015, 10:30

Catalin,
Daca un guvern decide sa promoveze tara la un eveniment sportiv important, din bani publicii, indiferent daca ei sunt „nationali” sau „europeni”, ce „potential de ilegalitate” este aici?? Sa prezumi ca astfel de bani sunt dati pentru a fi „fraudati” este de neimaginat..Iar daca cumva se mai si „fraudeaza” din bani publici (sic), vinovati sunt faptasii, indivizii, pungasii, respectiv Obreja, Urdea si altii implicati, DAR NUMAI DACA SE DOVEDESTE CA AU FURAT, nu guvernele si membrii lor care au luat o decizie POLITICA, de alocare a unor resurse intr-un CADRU LEGAL. Ce lege a incalcat guvernul Romaniei cand a decis alocarea unei sume de bani pentru PROMOVAREA ROMANIEI la Gala Bute??!!

Cristian  •  9 iunie 2015, 11:07

Un singur comentariu: chestiunea cu vehicularea numelui Predoiu ca prim ministru face parte din prepararea unui abuz politic . Daca mecanismul prin care prim ministrul in functie e schimbat prin actiunea unui procuror, fara pronuntare in justitie, vi se pare fezabil si prefect democratic, atunci cum o fi sa nominalizezi un altul, sa jonglezi doct aceasta varianta in media fara ca acesta sa beneficieze de majoritate politica (macar fragila) in parlament?

rim  •  9 iunie 2015, 11:29

dreptatea formala, in valoare absoluta, e secundara. esential in declaratia publica a dnei exministru e mesajul. pe care-l repeta in diferite variante/ incepand semnul mafiotic cu degetul pe nas. desigur e de inteles pentru ziar si pentru grupul inv estigator sa-si sublineze temeinicia investigatiei. dar e util si ca cititorii gazetei sa aiba, prin acest comentariu, o perspecitva mai larga asupra declaratiei respectivei doamne
cu respect
rim

Ion Popescu  •  9 iunie 2015, 13:35

Nu te-ai intrebat niciodata unde sunt banii, deloc putini, din bilete…

Cristian  •  9 iunie 2015, 13:42

Aveti dreptate, dar doar partial. Eu, incepand cu cazul Nastase si terminand cu cazul Udrea, nu pun la indoiala faptul ca DNA nu ar functiona.

Pun la indoiala insa faptul ca actioneaza independent si sunt convins ca partea de justitie care se cheama DNA-SRI-CSM are agenda politica. Datorita oamenilor numilor acolo de stim cu totii cine. In cazul Predoiu, dincolo de gala Bute, mai exista si un caz de conflict de interese foarte asemanator cu cazul Ponta, iar DNA se face ca doarme. Si-a numit ca secretar de stat un fost partener de afaceri. 😉 Sac ! Statu’ de drept doarme insa la faza asta.

Mai doriti exemple ? Inainte de alegerile europarlamentare, la DNA au defilat numai pesedisti. Dupa alegeri insa au inceput sa defileze si basisti (sau din astia de dreapta, asa cum se intituleaza ei), Pinalti, etc. Cercetati in arhive daca nu ma credeti pe cuvant. Daca e sa discutam procentele cui au fost influentate (negativ) atunci rezultatul este evident.

Acum…se poate sa iau de buna explicatia Lulutzei, ca sunt putini procurori la un munte de dosare (ceea ce-i perfect valabil), dar parerea mea si impresia multor oameni este ca DNA (sau niste baieti de pe acolo) isi programeaza anumite dosare tinand cont de procesul politic. Iar acest lucru este acoperit cu buna stiinta de Danilet, CSM & co.

Si bineinteles ca despre cazul Rarinca nu mai discutam deloc…treaca de la noi, analisti si comentatori, presedinte si premier, „stanga” si „dreapta”, putere si opozitie, 6 luni in puscarie complet nevinovat si arestare preventiva pentru ca i-ai platit gazele judecatorului numrul 1 al Romaniei.

bogdan  •  9 iunie 2015, 14:02

Udrea, Basescu etc sunt cadavre politice fara functii. Hai sa vedem de cele cu functii.
Aveti voie si trebuie sa scrieti SI despre ele.
Astept cu interes.

Oby  •  9 iunie 2015, 14:26

Vorbim ceva si despre „tatucul” tau (Ponta)? Ca despre d’alde Udrea ne-am saturat… sa mai trecem si la alt infractor…

dice  •  9 iunie 2015, 14:27

Udrea e vinovata, a fraudat bani europeni.
Pentru mine, mai vinovati sunt cei care fraudeaza bugetul tarii, aia ar trebui tocati.
Cheltuieli uriase pentru tot felul de mizerii, licitatii gen Fenechiu, coruptie gen Hrebenciuc si Adam (ala are si nevasta judecator, chiar ar trebui sa intre pe viata).
Ponta a luat asa lejer 180 000ron de la Sova, care la randu-i ii luase de la STAT. Astea afaceri, nu? Cu banii Statului. Ca altfel e greu, intrebati orice om de afaceri corecte cat de cat.

Crimson Veritas  •  9 iunie 2015, 14:51

Udrea nu are dreptate … ‘cazul Ponta’ nu este decat o facatura a DNA … care dpmdv ar trebui sa ajunga cat mai repede in instanta … si sa se stabileasca acolo vinovatia sau nevinovatia cetateanului / parlamentarului Ponta! Investigatia penala trebuie sa se desfasoare, atat fata de premier, parlamentar, ministru … dar si PRESEDINTELE ROMANIEI! Imunitatea demintarului (oricare) trebuie sa priveasca, doar ARESTUL PREVENTIV … pentru ca este inadmisibil sa privezi de libertate, inainte sa existe o hotarare judecatoreasca definitva de condamnare, un reprezentant al zeci, sute de mii sau milioane de oameni! Dar sunt cazuri in care … chiar si un demnitar poate comite fapte penale cu violenta, si atunci este normal sa dai dreptul Parlamentului sa-i ridice imunitatea … si sa poata fi arestat preveniv pana la o hotarare judecatoreasca de condamnare, ca si masura de protectie publica, avand in vedere ca fapta comisa cu violenta, prezinta un anumit grad de pericol public!

De ce nu are dreptate Udrea? Pentru ca pune semnul de echivalenta intre Ponta si Predoiu … cand avem de fapt … o facatura versus o fapta de coruptie … NEANCHETATA de DNA! Desemnea Ponta este un premier rezultat dintr-o majoritate parlamentara, iar Predoiu VREA sa fie un premier rezultat dintr-un abuz de drept … si nu in urma unei majoritati stabilite de vointa poporului, la fel cum a fost Basescu in ultimii 2 ani de mandat!

Nu vreau sa fiu suspectat … aiurea de simpatii pentru Ponta … cel mai lipsit de celeritate politician roman, cel pe care l-am votat sa faca o chestie … ce a promis … si dupa ce a ajuns la putere a facut cu totul altceva … pe final … basistii din Romania, SRI-ul, DNA-ul … SISTEMUL … si-a gasist un aliat mai tanar si mai de nadejdie in Ponta, decat … intr-un Basescu erodat si constant delirant! NU Ponta! Eu sunt un liberal convins, si consider ca singura doctrina care poate sa infranga un regim totalitar si politienesc asa cum este in Romania zilelor noastre, este o doctrina liberala, si o gandire liberala de masa … asa cum o mai reprezinta in politica azi doar Tariceanu si PLR! Basistii stiau asta, si deaceea … au tintit de la inceput liberalismul din Romania si mecanismele liberale ale unei democratii, incepand cu Presa xi sfarsind cu mostenirea istorica si politica a Bratienilor! Si de la o societate in esenta liberala, s-a ajuns la o tara … politeneasca, condusa de procurori si abuzuri, de anchete si dosare, de puscarii si hartuirea indivizilor si in puscarie, si la eliberare, in care multi cetatenii … aplauda actiunile brutale ale politistilor, care ajund sa admolesteze bunicute, care trec strada prin locuri nepermise! Efectele basismului, incep sa se vada, la nivel de mase … atitudinea anti-liberala si pro-institutionala a presei din acesti 10 ani … incep sa se vada … in mentalitatea colectiva! Ponta nu este la fel de vinovat ca Basescu, dar este acolo, close behind! De la Platon si pana in zilele noastre … doar liberalismul s-a opus cu success regimului si doctrineleor totalititare … fie celor de dreapta, fie celor de stanga!

Deci atat timp cat se disting lucrurile … Ponta sa fie cercetat, anchetat de DNA … ca orice cetatean (si Presedintele Romaniei, este tot un cetatean) … dar sa nu fie folosita Justiia … in faza ei preliminara de cercetare … ca si instrument politic de schimbare a premierului, deci a voiintei exprimate a poporului! Si cine l-a votat pe Iohannis … in pofida evidentelor si competentelor … sa-i explice si lui acest lucru, ca poate omul nu poate rationa … democratic!

mishu  •  10 iunie 2015, 11:32

Si noi pe cine mai votam?!
Felicitari pentru aceasta investigatie si pentru premii!

MAN  •  10 iunie 2015, 13:31

Nu miroase a bine nici cu acest fonfalau.Du-te bade si stai la DNA cit e necesar si ei sa ne spuna da sau ba.Altfel esti un om de nimic,iar daca mai luam o teapa si cu tine sintem de risul curcilor. Du-te rezolva-ti problemele!!

mitzibishi  •  10 iunie 2015, 18:39

Tolo, tata, nu vrei tu sa deschizi un dosar cu ACELASI minister, ALT ministru care a sponsorizat raliurile de la Sibiu cu TONTA copilot, decat 🙂 cu vreo 700.000 de euro, adica tot ca la RITZI-pitzi. Hai, te rog repede, sa nu-i ridice carnetul lu’ pilotu’. Multumim, Asteptam, sau dam ancheta la altii, sa se umple si altii de glorie.

Măria, pălăria şi prostia | Krantz blog  •  10 iunie 2015, 20:21

[…] a făcut public faptul că omul are deja cel puţin o tîrnoaţă legată de coadă. Vajnicul Tolo a confirmat şi el şi e cu articolele gata scrise, aşteptînd cuminţi, pe server sau în cloud, un simplu apăsat […]

Doru Popa  •  11 iunie 2015, 9:07

Udrea este complet nevinovata…mentinerea ei in arest la domiciliu este o razbunare a doua femei nebune ( Coldutza si Liviutza ) si a unui gheneral de paie, Coldutzu…sa vedem si sa aflam despagubirile pe care le va cere fosta ministru celor care au umilit-o si o umilesc in continuare : CEDO nu iarta!!!

Anvers  •  12 iunie 2015, 18:48

Udrea și Predoiu nu erau verișori ?

marius stamboli  •  13 iunie 2015, 9:25

Udrea spune : „Actuala clasa politica a intrat in colaps”.CARE CLASA POLITICA?!??!?!?. Udrea Elena – ignoranta,inculta,tupeista si cu multe bube-n cap (cel putin asa spune DNA-ul) aceasta „inventie” basista!!!!. Creatura inca nu realizeaza ca nu a fost sortita a sta in fruntea „multimilor”,nu are stofa de „lider”.Are incapatanarea lui Basescu,prostia Ebei si induiosatoarea naivitate(debila) a lui Gabriel Oprea,mana dreapta a „genialului” premier.Eu as recomanda o variatiune pe aceeasi tema :”O istorie a circului românesc: De la pehlivani la acrobaţi …”

Filip Ghitoiu  •  3 iulie 2015, 16:41

Cred cu putere ca nici macar 5% din parlament nu sunt curati.

Comentează