Exasperare

Cîteva cuvinte despre întîrzierea de decenii a serviciilor și a procurorilor de a prelua informații din presă

joi, 1 octombrie 2015, 5:01

DNA a poposit la Loteria Română.

Dacă e adevărat ce scrie România liberă, iar Ondine Gherguț are reputația unei jurnaliste cu surse impecabile în justiție, una dintre temele cercetate este contractul încheiat între Loterie și grecii de la Intralot.

Povestea acestui contract, veche de aproape 15 ani, este un abuz de la cap la coadă împotriva contribuabilului român. A fost cu adevărat cea mai grea investigație de presă la care am lucrat vreodată, la începutul anilor 2000, pe cînd eram la ProSport.

Mă gîndesc că ceva asemănător pot spune și cei de la România liberă, Evenimentul zilei și Cotidianul, că mai multe ziare au contribuit la împingerea subiectului pe agenda publică. George Lăcătuș a reușit chiar performanța să anticipeze cu ani buni în Cotidianul ceea ce se va dovedi a fi esența Dosarului Loteria 1.

De la Loterie, atît Intralot, cît și alte firme au cîștigat sute de milioane de euro în ultimii 15 ani. De zeci de ori am scris despre tulburele hîrtii prin care Intralot lua parte din cifra de afaceri a Loteriei pentru că a informatizat compania.

A fost un contract exemplar prin pagubele produse. Și e rușinos că a fost nevoie de 15 ani pentru ca investigaţiile procurorilor să treacă dincolo de afacerea punctuală Copos – Cristea. Ne e penibil să ne lăudăm singuri, dar adevărul e că în Loteria 1 procurorii au inserat articole din ziare ca probe ale contextului afacerilor dintre cei doi. Le găsiți în dosar dacă nu credeți! Așa puteau face și în celelalte cazuri, însă nu s-a vrut.

În combinații erau băgați pînă la gît atît Sokratis Kokkalis, patronul lui Intracom și vechi client al afacerilor cu România lui Ceaușescu, cît și tot soiul de grei din serviciile și ministerele de la București. Cînd se bășică SRI sau DNA că de ce sîntem suspicioși, uite un motiv în plus! Jumătate din timpul unei generații a fost înghițit de complicitatea voastră. În cazul acesta, 15 ani de tăcere. În altele, 25 de ani! Exasperați, unii dintre oamenii care au vorbit cu noi au ales să se care în străinătate. Dacă vreți să știți ce simt, citiți-i!

Și nu e vorba că n-ați fi știut, pentru că informații aveați și în interior, atît de multe că v-ați umilit și cenzurat profesional pînă și propriii oameni, destui dintre ei făcîndu-și onest datoria.

Dar, ca instituții, Serviciile secrete și Parchetele au acumulat o imensă datorie.

Nici în cea mai proastă dispoziție a sa, „Jumătate-de-om-călare-pe-jumătate-de-iepure-șchiop”, presa română n-a închis ochii așa cum au făcut Serviciile și Parchetul! Nu sîntem nici deștepți, nici infailibili. Dar așa cum ne-am priceput, cu erorile și subiectivitățile noastre, cărînd în spate toți agenții acoperiți pe care ni i-ați infiltrat în redacții, am documentat o groază de abuzuri pe care voi le-ați ignorat.

Nu discutăm aici de întîrzieri de un an, doi. Acestea sînt normale, că ziariștii scriu, iar procurorii trimit oameni în instanță, e cu totul altă responsabilitate, care cere timp, răbdare, probe. Discutăm nu de ani, ci de generații!

Și, indicăm pagubele, nu e vorba, după o expresie a lui John le Carre, doar că „acești oameni au furat resursele statului în momentul în care aveam cea mai mare nevoie de ele”. Ei n-au furat banii și i-au cheltuit în Elveția, dispărînd din viața publică, ci au continuat să-i învîrtă aici.

Au poluat destine și au deformat mediul economic. Și-au cumpărat putere de decizie. Au avut slujitori în instituțiile statului și, desigur, în presă.

Niciodată, media din România n-a trecut printr-un moment atît de greu. Mari firme de difuzare au intrat în insolvență. Vor urma și altele.

Dar putem fi mîndri de ceva. Pe noi nimeni nu ne-a chemat la Washington ca să ne trezească, explicîndu-ne cum a ajuns corupția un fenomen care erodează încrederea cetățenilor în guverne, în justiție, în democrație și, în ultimă instanță, în orice formă de autoritate.

N-am fost inspirați, ci doar atenți. Am știut dintotdeauna care sînt costurile corupției pentru că am ținut urechea pe șina de tren a opiniei publice. Că ne va călca sau nu trenul, asta e. Dar ne-am făcut treaba.

Comentarii (15)Adaugă comentariu

xclx  •  1 octombrie 2015, 17:29

Probabil pentru ca este aproape imposibil sa gasesti o informatie completa si corect redactata in presa din Romania. Exemplu: Conferinta de presa a lui Radoi. In fiecare ziar au aparut 10 siri pe aceeasi tema si toate erau incomplete... Te invit odata sa citesti daor ce titluri au articolele din ziarele e sport si iti garantez ca o sa te "crucesti"

reddevill  •  1 octombrie 2015, 18:19

Atat timp cat nu se vor schimba primele linii din SRI si SIE, o sa pedalam in gol. Ar trebui inceput cu Florian Coldea. Nu poti sa fii 10 ani sef de serviciu secret, sa se petreaca atatea lucruri sub nasul tau (sau cu complicitatea ta) si dup-aia sa spui : "Domnule, noi am trimis informari procurori/guvern/presedinte, dar nu s-a facut nimic mai departe. Si nici n-avem dreptul legal sa cerem socoteala". Demisia, adio... La SIE, ce sa mai zic. A fost pus a doua oara un personaj cu aere de om cult, diplomat de cariera, chipurile, care, de fapt nu da doi bani pe noi, restul. Am gasit pe youtube o declaratie a lui facuta cu vreo 2 ani in urma : https://www.youtube.com/watch?v=J7APKJznZtc Ultima fraza e de pomina (de la 2:22) De la MRU, fost si viitor sef SIE, cu dedicatie, raspunzand la acuzatiile (care nici macar nu-i erau adresate lui personal) ca serviciile secrete au oameni infiltrati in partide : "Presupunand prin absurd ca serviciile speciale ale Romaniei s-ar implica in politica, tare mi-e teama ca domnia sa n-ar fi om politic". Controlul serviciilor a fost si este inexistent. Politic, ca altfel n-are cum sa fie. Dar treaba asta n-au cum s-o faca actualele partide. Toate sunt compromise, infiltrate de acoperiti, complice cu capii din serviciile secrete sau sunt prea slabe si santajabile... Si noi sintem idioti cand zicem hai sa mai incercam o data si mergem la vot. Inclusiv eu ca l-am votat pe Iohannis. DNA-ul lucreaza acum sub indrumare americana, dar pe americani nu-i intereseaza detaliile, ei vor sange pe pereti. Dar chiar si cu un DNA exemplar (discutabil pana acum), tot n-or sa se schimbe prea multe.

kdk.19  •  1 octombrie 2015, 18:21

Bravo mai Tolontan !, felicitari ,,Sapaturi'' (cind faci?) la firmele care au construit prost si cu bani multi National Arena-fatza de stadionul din Germania ,Frankfurt-Aliantz Arena?,mai scump cu 100-150 mil. de euro, si fara sistem de aerare a gazonului,infinit mai urat si cu cele mai proaste materiale.Ar fi buna si o prezentare /comparare foto ale celor doua stadioane..!

Ilie Ilascuu Stanica  •  1 octombrie 2015, 19:11

Adevarat in mare parte, usor discutabil la detaliu; si presa a fost instruita, in materie de democratie, investigatie, stat de drept etc., chiar daca nu neaparat in forma chemarilor la Washington; nu e tocmai corecta judecata in blocuri, media vs. justitia; spuneti ca presa a fost peste justitie, "chiar in cea mai proasta dispozitie a sa": riscati sa salvati presa in ansamblu, ar fi mai corect sa ramineti la nume de oameni si de ziare. In fine, sint nuante. In ansamblu, absolut de acord cu dvs.

Iliescu Liviu  •  1 octombrie 2015, 19:17

Pai,Catalin,ce doare mai tare si mai tare e insusi faptul ca,desi au primit "mura-n gura" de la presa,organele statului roman s-au facut(si se mai fac si acum) ca ploua!Ca o ironie amara,am ajuns sa cred ca prejudiciile ce depasesc suta de milioane de euro nu pot fi cercetate,deoarece la asa suma e imposibil sa nu existe oarece fire care sa duca si la varful politicii romanesti,intelegand prin asta partide-nu persoane,si pozitii inalte in ierarhia statului roman-indiferent cum se numeste ocupantul vremelnic!Si atunci,ce ai de facut,ca fraier de contribuabil?Te resemnezi,ai exemplul in Miorita,sau-emigrezi-ai exemplul in milioane de expatriati,sau-incerci sa aduci faptele la suprafata in continuare,doar-doar s-o invrednici un responabil sa cerceteze ceea ce se vede din avion!Din pacate,ati ramas extrem de putini cei dispusi sa lupte cu caracatita sistemului!Pana va veti satura si voi,si veti ajunge la concluzia lui Tutea:"Am suferit pentru un popor de tampiti!"

oldrimsix  •  1 octombrie 2015, 19:32

cand si ce e, e.

Marcel Anton  •  1 octombrie 2015, 20:03

Oare ce pedeapsa merita „acești oameni au furat resursele statului în momentul în care aveam cea mai mare nevoie de ele”. ? Intr-adevar aceasta afacere greco-romana este de calibrul EADS , bani pentru partid , fara numar de la udrea si base si se intinde pe o perioada care face trecerea de la galaxia Gutenberg la cea digitala . Cu un singur aspect al articolului nu sunt de acord : la Washington nu esti chemat ca să te trezesti si sa ti se explice cum a ajuns corupția un fenomen care erodează încrederea cetățenilor în guverne, în justiție, în democrație și, în ultimă instanță, în orice formă de autoritate. Washington exulta cu astfel de guvernanti pe care astfel ii manipuleaza si in prima faza , ii cultiva . Washington-ul este total implicat in coruptia din Romania .

Waste Time  •  1 octombrie 2015, 20:43

Domnule Tolontan,sunteti tare naiv...Aveti intenti bune si chiar acceptati si comentariile care nu va convin dvs.pe acest blog,va respect pt asta,insa sunteti tare naiv...." n-a închis ochii așa cum au făcut Serviciile " calaul acestei tari,a fost,si inca este,SRI-ul.... SRI-ul,in goana dupa putere absoluta,a inchis ochii SI A AJUTAT implicit si LA DISTRUGEREA ROMANIEI. Toata economia a fost distrusa cu girul lor. Legat de presa,SRI-ul,adica oamenii din vechea securitate care au acaparat repede institutiile de forta,au avut ca obiectiv principal crearea acestor parveniti si imbogatirea lor,iar acestia au avut ca scop (legat de presa)propaganda si indobitocirea maselor....Apoi,in functie de interes,si de conjunctura,unii au fost aruncati la gunoi. Deontologia este foarte dificil de gasit. Sunteti naivi daca o considerati pe d-na Ondine Gherguț jurnalist... Dumneaiei,alaturi de alti asa zisi jurnalisti,aveau deja un job cand au intrat in aceasta meserie. Altii,precum Rares Bogdan,au fost recrutati pe parcurs...Dvs,d-le Tolontan,de ce nu va permiteti sa platiti 2000euro chirie precum domnul Rares Bogdan ca sa stati 'La stejarii',deoarece,in teorie,lucrati intr-un trust mai puternic? Faceti o investigatie pe tema aceasta daca aveti curaj.... Legat de politica,SRI-UL A AVUT SI INCA ARE CA SCOP,mentinerea unei clase politice corupte. De la Iliescu la Basescu,SRI-ul a promovat si sustinut acesti oameni in politica si i-au blocat pe unii gen Ion Ratiu prin propaganda si indobitocirea populatiei cu ajutorul asa zisilor patron(parveniti)care s-au ocupat foarte bine de acest lucru.Acum,oamenii valoriosi deja au inteles ca totul este putred si nici macar nu mai incearca sa intre in acest sistem,stiu deja ca or sa fie marginalizati imediat de catre sistem,indiferent de bunele lor intentii. SRI-ul a fost preluat imediat dupa 90 de oamenii din vechea securitate. La 25 de ani de la revolutie,copiii fostilor securisti sunt acum pe acele functii. Nume nu va dau,faceti si dumneavostra o ancheta.Sunt cazuri in care dupa 20 de ani de lucrat in SRI,unii s-au pensionat si copiii lor au intrat in sistem.NU,NU SUNT PUTINE ACESTE CAZURI! Ok,puteti sa veniti cu argumentul ca domnul Eduard Hellvig a fost numit politic si,implicit nu a mostenit institutia. Eu va spun,si puteti sa va convingeti si dvs.daca ati avea inteligenta sa faceti o ancheta pe aceasta tema,ca cei numiti politic au o putere limitata in aceasta institutie. Doar cei impusi conduc de facto aceasta institutie. Societatea romanesca a fost distrusa de SRI. Pe primul loc,ca importanta vizavi de decaderea economica,politica,culturala,implicit si sportiva,este SRI-ul . Pe locul 2,este tot SRI-ul . Pe locul 3? SRI-ul. ABIA APOI,LA MARE DISTANTA URMEAZA CLASA POLITICA. Clasa politica actuala,este opera lor de arta principala....Domnule Tolontan,faceti o alta investigatie,vizavi de marele interlop prins dupa atatia ani,intrebati alti interlopi mai mici,' OFF CAMERA' ,cum a fost posibil ca Codruneanu sa isi faca acel imperiu. Cine l-a ajutat si de unde primea informari ....de ce a fost prins totusi acum? Chestia incepuse sa miroasa foarte frumos,deja depasise granitele Romaniei aceasta problema? Altfel,Codruneanu ar fi fost protejat incontinuare de catre SRI. Acest sistem mafiot,fie ca vb.de clasa politica sau de interlopi,coruptie,samd,a fost intretinut de catre SRI. Ei pot sa fie prima putere in stat,a doua putere in stat,a treia putere in stat doar intr-un stat care functionaza pe cu totul alte reguli decat cele democratice.... CLASA POLITICA NU SE VA INSANATOSI NICIODATA ATATA TIMP CAT SRI-UL va dori sa mentina acest climat de coruptie profunda...Vorbiti cu un psiholog si o sa va explice despre comportamentele acestor maniaci din SRI....Da,cei care conduc SRI-ul sufera de grandomanie....Daca tot au scos icoanele din scoli,mai-mai ca or sa ne puna copiii sa se roage la ei....

Bogdan Adascalului  •  1 octombrie 2015, 21:27

Bravo, Domnule Tolontan! Mulțumim pentru verticalitate și demnitate! !

Waste Time  •  1 octombrie 2015, 22:33

Va invit politicos sa cititi primul meu mesaj,chiar daca este mai lung.Sa va reamintiti,daca va pasa catusi de putin de tara asta, ca oricine are curajul sa faca ceva vizavi de ceea ce am scris eu acolo,trebuie sustinut. Am revenit cu un mesaj,deoarece am vazut o stire,care pe mine nu ma mira.Intr-un sistem atat de bolnav,la un momentat dat sa nu va mirati ca ,poate,nu va doresc asta ,o sa experimentati pe pielea dvs.astfel de experiente,ori ca o sa stiti pe cineva drag care o sa aiba neplacuta experienta , si ca, pe nimeni cu putere nu intereseaza de siguranta dvs. Siguranta nationala,ca tot o invoca toata lumea,este un mit atunci cand vine vorba de un simplu cetatean. Siguranta nationala,implica si siguranta sociala,care devine un fel de fata Morgana in Romania....Zilnic,vezi cu alti oameni sunt macelarti,de la copii torturati pana la moarte,cum este stirea pe care o abordez in acest mesaj,pana la copii care ajunsi la 18ani,sunt infectati cu toate bolile si au o lunga experienta pe centura,care sunt vanati de fel si fel de retele de traficanti,doar pt ca sunt vulnerabili. Ei bine,asta nu este tot,nu va bucurati ca doar cei cu familie dezorganizate cad prada ,deja este un trend si,aproape oricine poate sa fie macelarit de acest sistem.Anual peste 4000 de copii,imbracati bine,educati decent,crescuti de parinti decenti ,dispar. Nu ii gaseste nici SRI,DICOT,cu toate bugetele lor uriase si nici nu prea ii intereseaza asta. Daca ai ghinionul sa intri in contact cu unul gen Codruneanu,care primea informari sistematic de la SRI,ori cu aia din Iasi,ca tot l-au pus la Dicot-piticot pe marele profesionist,ori fie ca vb.de un psihopat,nu o sa va ajute nimeni,puteti sa strigati cat doriti la statul de drept....Foarte rar,si cu foarte mult noroc,asa cum se lasa de inteles si acest articol,POATE-POATE cu ajutorul presei,si asta doar daca si opinia publica va sustine cauza,sa aveti parte de oarece dreptate....Insa,de cele mai multe ori.... In mod clar asta nu este pe lista lor,siguranta dvs.nu intra in lista respectiva. Revenind,cica un om care a decapitat pe cineva acum 12 ani,o adolescenta pe care nu o cunostea,in plina strada ,i-a dat si mainile,niste chestiuni din astea sadice...A fost eliberat desi conducerea penitenciarului a avut un aviz negativ vizavi de eliberarea lui pt.buna purtare.Se pare ca a iesit si a torturat pana la omoare un alt copil de vreo 8 ani. Nu s-a dat mandat de retinere PREVENTIVA ,DOUA CERERI DE ARESTARE PREVENTIVA FIIND REFUZATE de "justitia independenta"desi era suspect si mai omorase pe cineva tot prin tortura.Intre timp,a fugit din tara,ca sa vezi....Pana s-au gandit ei ca totusi reprezinta un pericol...Pe Gigi,bine informati,l-au oprit pe aeroport,stiau ca peste o zi o sa vina o decizie....Ma intreb si eu,ce fel de camp tactic este justitia pt.cei de la SRI? Un singur lucru observ,securitatea omului de rand nu are nicio legatura cu decizile instantelor. Copilul ala torturat pana la moarte nu a fost omorat de psihopatul ala,a fost omorat de sistem. Daca pana si aia din conducerea pentenciarului au zis "ba,fratilor,omu este inchis pt ca a decapitat pe cineva pe care nici nu il stia,doar ca nu a putut el sa o violeze,pe strazile patriei,nu il eliberati pt buna purtare ca o sa omoare din nou" ,si totusi,asta nu a contat,fara nicio supraveghere,a fost lasat liber. Revin la intrebare: 'CE FEL DE CAMP TACTIC ESTE JUSTITIA PT.SRI"....Sa faca si legea big sister,pe criminalii astia sadici ii monitorizeaza cineva,intereseaza pe cineva si de siguranta sociala? Ori ,siguranta este doar atunci cand te invadeaza cineva cu tancul? Probabil SRI-ul si ceilalti vor mai astepta sa mai omoare vreo 30 de insi,sa mai decapiteze in plina strada si ,apoi il vor prinde si ei... Avem un nene,a decapitat pe cineva la intamplare pe strada,este eliberat pt.buna purtare,tortureaza pana la moarte un baiat si apoi iese bine merci din tara? Oh,da....super. Alta stire,tot azi,un parinte ...,isi ameninta fetele ca le da foc. Nu a reusit sa o violeze pe una dintre ele,doar sa o taie.Omu s-a suparat,bietele fete au cerut ajutorul STATULUI. Ce sa faca,cine sa le apere? Ordin de restrictie? In Romania? O gluma ineficienta. Ce se intampla? Ca sa vezi,casa bietelor cetatene chiar a luat foc.Surpriza. Omul este de negasit. Tare,ii tinem in libertate pe cei care taie cu cutitasul alte persoane in incercarea de a le viola,si apoi le ameninta ca le da foc....Nu exista drame ,unele de nici nu iti trec prin cap,cu oameni incredibili de violenti,care odata ajunsi interlopi dau si ei de mania grandomaniei,precum cei de la SRI,ORI bolnavi mintal,INCREDIBIL DE VIOLENTI SI DE AGRESIVI,care sa distruga alti oameni,SI CARE,in mod normal ar trebui evitate. In Romania,a reporta un viol,un interlop sau o infractiune deosebit de violenta este un sport extrem,cu un grad de pericol extrem-extrem de mare. Totusi,nu intereseaza pe nimeni. Cum a fost si moartea acestui baiat prin tortura. Pe astia,desi torutreaza alti oameni,ameninta ca le da foc,ca ii omoara,SRI-ul nu ii poate monitoriza. ...Ok.am inteles...securitatea nationala! Poate multi nu o sa vedeti legatura acestui mesaj cu primul meu mesaj. Daca ati avea si alte informatii ati intelege ca au o mare legatura. Romania nu este condusa nici de Klaus,nici de Viorel, si nu o sa fie condusa nici de Catalin. Romania este condusa de niste maniaci de la SRI,care in grandomania lor,si in goana lor dupa putere absoluta,au distrus Romania. Politic,social,economic. De 'TIBI' a auzit cineva de la SRI,DICOT,samd? Ma intreb si eu,oare cati oameni a dat la caini Tibi asta...poate stiu cei de la SRI-Dicot,ei sunt cu securitatea nationala,nu? Vai,tu ,Romanie,esti terminata....Nici in 39 nu a fost atat de vulnerabil statul asta roman...Au distrus politic,economic si social Romania si nimeni nu ii trage la raspundere....NIMENI din ROMANIA nu are puterea sa ii traga la raspundere sau sa ii schimbe! Este mai usor sa schimbi 100 de presedinti si 1000 de guverne decat sa inlocuiesti pe cineva de la SRI. Coruptia din clasa politica,este una din marile realizari ale Serviciului de Informatii Roman....la 25 de ani de la Revolutie,incep sa simtim efectele acestor 'SERVICII' si social....Economic nu mai vorbesc. Sa va dau exemple de 3 dosare cu prejudicii de sute de milioane,poate chiar miliarde de euro? Chiar ca justitia este un camp tactic eficient pt SRI....De fapt,justitia in sine pare o ramura a securitatii,pardon... SRI-ului...

sarmi  •  2 octombrie 2015, 7:57

Domnule Tolontan, mi se pare ciudat un lucru in legatura cu Loteria Romana. Pe fondul gargarei pe care o face ANAF-ul cu eliberarea obligatorie a bonului fiscal, tocmai cineva din curtea Ministerului Finantelor nu respecta aceasta regula. Ati primit vreodata bon pentru un bilet loto, sau pentru un loz? In plus, pe site-ul Loteriei nu exista informatii despre emisiunile de lozuri, despre numarul si valoarea castigurilor, despre sanse de castig, etc. Nu stiu ce spun legile despre aceste lucruri, dar mi se pare ca Loteria actioneaza dupa regului banditesti.

freekick  •  2 octombrie 2015, 9:31

Da, exact asa a fost! "Acești oameni au furat resursele statului în momentul în care aveam cea mai mare nevoie de ele" ...

Cătălin Tolontan  •  2 octombrie 2015, 10:36

@kdk19: comparatiile despre care vorbiti au fost deja facute, nu ne certati degeaba :-) Au fost facut acum 4 ani. http://www.gsp.ro/gsp-special/superreportaje/comparatia-dintre-stadionul-din-frankfurt-si-cel-din-bucuresti-made-in-romania-pret-de-germania-283100.html http://www.gsp.ro/gsp-special/superreportaje/noi-comparatii-intre-stadionul-din-frankfurt-si-cel-din-bucuresti-ei-isi-respecta-fanii-pe-noi-ne-preocupa-vip-urile-283683.html

Angajat cec  •  24 noiembrie 2015, 13:49

Dle Tolontan La cec Bank, angajatii au descoperit ca presedintele ghetea si-a marit salariul fata de anul 2010 cu 500 la suta, in ideea in care sporul salarial pe banca in aceiasi perioada a fost de 5 la suta/angajat, in conditiile in care veniturile bancii au scazut.Mai mult au fost postate de cateva zile pe site-ul declaratiilor de avere si interese declaratiile de avere , modificate fata de prima postare, salariile fiind acum reliefate sub cuvantul confidential-ghetea-si modificare evidenta vicepresedinte popa.Asa am aflat ca salariul acedtuia este de 30000 euro in masura in care salariul mediu pe banca este de 400 euro.Dle Tolontan cand veti reusi sa inteprindeti o investigatie ca sa se poata opri acest tip de hotie, in care o persoana poate sa insele 6000 de angajati si statul roman incorpore? Sindicatul condus de Ioana Onofrei este aservit in totalitate -doamna depasind limita de pensionare cu doi ani este mentinuta in banca fara sa se dea o oxplicatie.Mediul politic confuz a facut ca aceest om sa tepuiasca banca intr-un mod inimaginabil! Exista presiuni, sunt verificate emailurile, amenintari prin directori si personal pentru persoanele critice!?? Cui sa ne mai adresam stimate domn? Multumim

angajat cec bank  •  25 noiembrie 2015, 2:32

Cand vine DNA si la CEC Bank: Presedinte: Dl Radu Gratian Ghetea- marire a veniturilor in ultimii 5 ani de 4.388 ori (440%) Salariu CEC Bank 2010 361.847 lei Salariu CEC Bank 2014 1.587.839 lei Presedintele are declarate venituri suplimentare fata de salariul de la CEC Bank pentru 2014 de, aprox 400.000 lei , castiguri salariale de la Transfond, biroul de credit, universitate, dobanzi, inchirieri imobiliare.Total castiguri 2014 , aprox 2.000.000 lei (aproape 20 miliarde lei vechi). Venit euro anual presedinte de la CEC Bank : 360 .000 euro Vicepresedinte D.na Ioana Popa (NU ARE DECLARATII PENTRU 2013-2014 ) Are o marire a veniturilor in doi ani de 1.4 ori (144%, nu se stie salariul actual). Observatie : Sotul doamnei Popa Lucica este pensionar cu o pensie de 52 000 lei pe an avand si calitatea de angajat cu un salariu de 61 500 lei / an. Total salariu / familie / an , vicepresedinte Popa Lucica Mihaela, 2.800 00 lei (adica 25 de miliarde in lei vechi venit anual pentru o familie din Romanica noastra! ) Salariu CEC Bank 2011 529 141 lei Salariu CEC Bank 2012 762 .169 lei Venit euro anual : 175000 euro Prim vicepresedinte Stamatian Liviu Andrei - marire a veniturilor in ultimii 4 ani de 2 ori(200% ) Salariu CEC Bank 2011 465 212 lei Salariu CEC Bank 2014 915.772 lei Venit euro anual 2014 : 208 130 euro Vicepresedinte Carabasan Gheorghe marire a veniturilor in ultimii 5 ani de 1.2 ori (120%) Salariu CEC Bank 2010 627. 538 lei Salariu CEC Bank 2014 806 .312 lei Venit euro anual : 185.000 euro Vicepresedinte Mirela Iovu -marire a veniturilor in ultimii 5 ani de 1.86 ori(186%) Salariu CEC Bank 2011 386.125 lei Salariu CEC Bank 2014 721. 155 lei Venit euro anual : 165 000 euro Total 2014 : salarii Comitet de conducere CEC Bank : 1 100 000 euro adica 10 % din profitul CEC Bank pe 2014. (5 angajati ) Castig salariu mediu/ an membru CC – 220 000 euro / an TOTAL SALARII 2014 PT 6000 ANGAJATI 40.900 090 EURO Castig salariu mediu salariat/ an : 6.816 euro/ an CONCLUZIE : Raportat la salariul mediu banca, adica, 6816 euro/ an, membrii comitetului de conducere au un salariu mediu de 32 ori mai mare. nu cunostem veniturile membrilor din consiliu de administratie , dar modul de calcul este 10% din veniturile presedintelui / an, adica 7 membri din CA mai consuma 250 000 euro pe an, pentru o sedinta pe luna. Acesta este doar varful aisbergului!!! multumim pentru gazduire!

Comentează