Cea mai mare dramă și cea mai mică televiziune. Băiatul Anei Pascu este liderul formației de pe scenă

Românii care la 12 noaptea nu se uitau nici la posturile de știri și nici pe internet n-au aflat nimic despre tragedia din București și din cauză că TVR nu s-a trezit

sâmbătă, 31 octombrie 2015, 10:30

Cealaltă față a poveștii TVR de la Mihaela Carpea.

„Explicații inutile: Am tinut sus site-ul http://stiri.tvr.ro/ din momentul in care au aparut primele informatii – de la colegul nostru Daniel Dude care era blocat in al doilea infern – cel de langa club, de la colegi de-ai nostri care plecasera de acasa catre incendiu sau care incepusera sa adune informatii din masina, de pe strada, de unde erau, de la reporteri care intrasera deja in legatura cu raniti, martori, institutii. Frematam toti si nu trebuia sa ne convoace nimeni sa ne facem treaba. Trimiteau toti catre noi tot ce aflau nou, inclusiv fotografii si secvente video filmate cu telefonul mobil. Lucram cu totii, intr-un regim oribil de conexiune din cauza unor directive interne tehnice gretoase si inutile. Nimeni nu a asteptat sa fie convocat intr-o redactie ca sa isi faca treaba. Asteptam, da, un semn ca se va sparge si emisia. Intre timp, informatia curgea! Si pe site, si pe Facebook! Semnul ala insa nu a venit. Nu inteleg de ce. Nu as fi putut face nimic pentru asta, oricum. Nici eu, nici oamenii care erau pe teren. Mai mult, pe ecran rula un crawl pe care era scrisa gresit adresa site-ului de stiri. Singurii timpi relativ morti erau aia in care un coleg era preluat de alt coleg cu masina ca sa ajunga in redactie. De frica, nu pot sa ii taguiesc aici pe colegii mei care lucreaza la site si care si-au facut treaba. Sunt multe sanse sa se sesizeze o comisie anume si vor urma hartii, proceduri, interpretari. Vom ramane insa in constiinta publica „grasii aia de la TVR care si-au luat leafa vineri”. Primul pe lista publicata de IML este numele unui coleg care lucra in grupul de montaj de langa noi. Marius Rusitoru.”

 

Cea mai mare televiziune a tăcut în fața celei mai mari tragedii. Azi noapte, TVR nu transmitea nimic de la incendiul clubului bucureștean Colectiv, nici măcar la o oră după ce acesta avusese loc.

Fiecare televiziune s-a descurcat cum a putut. Digi, Antena 3, Realitatea și România TV au intrat în breaking news. B1TV n-a avut resurse.

Unele dintre ele au mai greșit, transmițînd imagini needitate cu figurile victimelor, Antena 3 a blurat prima imaginile, dar toate au continuat să țină publicul la curent cu ceea ce se întîmplă.

Cele care cu adevărat au fost la înălțime, din datele care există pînă la această oră, au fost de această dată autoritățile. Pompierii, personalul de pe ambulanțe, medicii din spitale, polițiștii și toți ceilalți.

Indiferent ce credem despre Gabriel Oprea, prezența lui acolo ca ministru de Interne era normală și nu e adevărat că s-a băgat în față, ci l-a lăsat să vorbească prioritar pe Raed Arafat.

Impactul și tragedia sînt prea mari ca să insistăm acum pe responsabilități, mai ales într-o derulare tulburătoare a evenimentului.

Dar privind cum și în această dimineață TVR central și toate multele TVR-uri locale și specifice continuă să-și vadă de programul obișnuit, nu poți să nu te întrebi cum ar fi arătat SMURD dacă ar fi fost politizată în toți acești ani precum televiziunea publică. Și invers. De ce n-a fost TVR modernizat precum SMURD?

În condițiile acestea de abdicare de la serviciul public, ferească Dumnezeu de o situație majoră pentru România. Într-un scenariu distopic, desigur, de dragul exagerării, dacă Putin și-ar trimite trupele încoace, TVR ar afla a doua zi dimineață, cînd ar transmite direct în limba rusă și s-ar da de partea noii stăpîniri.

Sportul are la rîndul său un moment de cumpănă, liderul trupei Goodbye to Gravity, care cînta vineri seară fiind băiatul Anei Pascu, fostă mare scrimeră și președinta Federației Române de Scrimă.

Alex Pascu se află la Spitalul de Urgență Floreasca, ieșind chiar acum cîteva minute din operație. El a fost supus unei intervenții chirurgicale dificile, iar prognosticul medicilor rămîne rezervat.

O piesă de pe albumul lansat vineri seară, la fosta fabrică „Pionierul”, din zona Pasajului Mărășești, se numește „Ziua în care vom muri”.

Comentarii (86)Adaugă comentariu

ion  •  31 octombrie 2015, 18:40

textul asta ar fi trebuit publicat miercuri. nu-i deloc vorba despre tvr. esti jurnalist? posteaza numerele de telefon unde familiile victimelor pot afla detalii. scrie unde se poate dona sange. scrie despre cei care dau o mana de ajutor (evola da bilete de avion rudelor care vor sa vina in tara; hoteluri dau cazari gratuite tot pentru rude etc.) informeaza, lasa in pace propriile-ti obsesii.

Dan  •  31 octombrie 2015, 18:48

Domnule Tolontan ultimul lucru pe care vreau sa il vad acum sunt laude la adresa autoritatilor.Un astfel de lucru nu cred sa se mai fi intamplat pana acum in nici o alta tara si dumneavostra laudati autoritatile

Samir  •  31 octombrie 2015, 19:06

Eu unul ma intreb de ce oare nu au dus ranitii direct la Catedrala Mantuirii Neamului? Ca doar alesii neamului au votat mereu favorabil pentru ajutorul financiar acordat construirii ei.Si sa-si aduca aminte ca votau cu o mana sa dea bani la biserica si cu cealalta aprobau pe banda rulanta inchiderea de spitale.

nea caisa  •  31 octombrie 2015, 19:08

Domnule Tolontan, organizarea internelor mi s-a parut a fi fara cusur, iar ministrul Oprea a dat dovada de bun simt. Doar ca, la acea ora, el era deja dator. De ce? Fiindca organizarea manifestarilor pirotehnice este facuta cu avizul ISU (in parohie), politie (in parohie) si primarie (si cea de sector si cea municipala, in parohie). Care cu siguranta ca au avizat cu ochii inchisi, din moment ce au zis da pentru o manifestare pirotehnica intr-o incinta continand materiale incendiare (burete acustic, nu?) si prost dotata in caz de incendii, inclusiv partea de evacuare. In urmare, macar trei semnatari ai avizelor sunt pe craca, iar singura sansa a dlui general este sa-i beleasca pe toti cei care au avut o legatura cu manifestarea din club; altfel, este terminat si il paste o acuzatie de neglijenta in serviciu.

omar  •  31 octombrie 2015, 19:14

Hai să-ți dau detalii deși sunt sigur ca le știi. La tvr în nopțile de week end nu e nimeni la știri pe tura de noapte pt ca nu e matinal. Și dacă resursele alea uriașe de care vorbești tu nu exista. Erau maxim 5 Oameni.iar ca sa spargi emisia noaptea la tvr...succes!în rest sa știi ca și la știri sunt meseriași ex pro, prima, antene etc Dar nu sunt bani....

Gigi de caisa  •  31 octombrie 2015, 19:17

Da mai Tolontane,cand protv-ul ii pupa in dos pe americani non stop nu zici nimik?

Alegz  •  31 octombrie 2015, 19:39

Deacord ca TVR-ul nu a prea reactionat la tragedia de aseara, insa restul 'televiziunilor' mi se pare poate mai rau decat TVR-ul. Sa fim seriosi .. aboslut nici o televiziune prezenta nu era acolo pentru informare!!! Toate cautau senzationalul, premiera, exclusivitatea si audienta. Filmau fara nici o rusine cum medicii luptau sa salveze vieti, mai aveau putin si bagau microfoanele pe gatul victimelor. Cameramani si reporteri impinsi de catre paramedici si pompieri deoparte pentru a pute interveni. Interviuri de pe paturile din spitale. N-am vazut nici un reporter sa puna mana sa ajute !!! Da poate ca asta cauta romanul la TV acum .. nu inseamna si ca e un lucru bun.

flo  •  31 octombrie 2015, 19:56

tolo *** eu de la tvr am aflat

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Miki Maus  •  31 octombrie 2015, 20:07

Cred că autorul articolului ar fi trebuit să-şi dea seama măcar după 24 de ore că a folosi tragedia asta (provocată de nişte rockeri iresponsabili) ca să-ţi continui campania de ”eliberare” a TVR e, la alegere sau simultan: o mârşăvie, o josnicie, o ticăloşie, o murdărie, o prostie. Nu din punctul de vedere deontologic, doar din cel etic - ăla pe care îl au Oamenii.

spion_kop  •  31 octombrie 2015, 20:15

din pacate, dragi postaci, se vede ca v-ati inrait, ***, ati inceput sa dati la o parte ultimul strop de umanitate care, in crezul meu optimist de fiinta umana, credeam ca a ramas acolo, acasa, numai in Romania, in români,. Într-o zi o sa ma intorc acasa, asa cum o fac de 2 ori pe an, dar numai in vizita, o saptamina, doua, atit. Nu as vrea sa-mi cresc copii, daca o sa ii am, intre *** ca voi ... cit despre articol in sine, am vazut pe internet totul, copii, adolescenti, este tragic ... si da, autoritatiile s-au miscat bine, s-a facut ce se mai putea face, nu am simpatii politice si nici macar prieteni in tara, nici nu urmaresc TVR-ul. sincere condoleante si ginduri bune catre cei afectati.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dzzz  •  31 octombrie 2015, 21:02

Eu, unul, sunt socat de halul in care aratam, ca tara. Dincolo de tragediile acestor oameni, a familiilor acestora, a durerii nemarginite pe care o resimt, m-a cutremurat faptul ca cei 140 de oameni raniti au "reusit" sa: - umple toate spitalele bucurestene, - concentreze toate masinile de ambulanta si pompieri, politie si ISU - sa faca sa revina-n garda mai toti medicii din raza orasului, - sa transfere ventilatoare de la un spital la altul, - sa determine apeluri la donarea de sange, - sa se puna problema sa fie mutati in sediul unei banci, din lipsa de spatiu. Nici nu vreau sa-mi inchipui nenorociri, la o alta dimensiune.

pawn  •  31 octombrie 2015, 21:02

@Gigi de caisa ca sa nu mai spunem de fitilul antirusesc bagat in articol, asta in conditiile in care "dusmanii" romaniei (prin ambasada lor) au trimis un mesaj de solidaritate si durere, iar ambasada "aliatilor" nostri americani a avut o tacere...de i-a durut. in cot.

adrian  •  31 octombrie 2015, 21:11

Domnule Tolontan,ma doare in trei litere de televiziuni, pentru ca au fost, sunt si vor fi mereu ahtiate dupa rating, ( si doar rating), oricare ar fi numele ei, doar ca cele ar pupincuriste fac asta cu lacrimi, false lacrimi. Ceea ce ma doare cu adevarat este ca aceasta enorma drama a avut loc datorita incompetentilor care fac legi in tara asta, autoritatile ***. Cum este posibil sa se dea autorizatii de functionare pe proprie raspundere? Este INCREDIBIL DAR ADEVARAT!Sa multumim Domnului ca avem un om ca Raed Arfat, care ne invata sa fim oameni. Daca nu exista omul asta cu siguranta salvarile isi faceau aparitia dupa cele 1000 de intrebari idioate pe care le pun la fiecare solicitare primita. Din pacate exista un singur om care incearca sa faca totul pentru binele nostru , dar exista alte scursuri care nu stiu decat sa fure si sa faca astfel de tragedii posibile. Sa va ia dracul politicieni de ieri si de azi! Condoleante familiilor necajite.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doctor  •  31 octombrie 2015, 21:46

Perfect adevarat, Catalin: TVR a dormit ca un caine lenes cand hotii intra linistiti in curte, iar stapanii afla de la cainii vecinilor(BBC a updatat mai rapid). Pe de alta parte, hai sa fim fair: televiziunile care au relatat de acolo si acum fac apologia autorizatiilor sunt de o ipocrizie rar intalnita: nici ei nu respecta Codul Muncii, pentru ca nu platesc absolut nimic oamenilor care au lucrat toata noaptea de ieri sa transmita imagini. Daca vrei sa ma contrazici, fa rost de fluturasul cu orele de noapte ale operatorilor si ale oamenilor de pe DSNG, si posteaza-le aici!

sandra  •  31 octombrie 2015, 22:06

melodia se numeste "The Way We Die" si se traduce "Cum Vom Muri" ...un cantec 'de lupta' daca vrei...

jean gabin  •  31 octombrie 2015, 22:39

Draga tolo, chiar nu era cazul sa amintesti ceva de gabita oprea, si mai mult, sa dai senzatia ca.l aperi pe individ. Insul nici macar nu e un subiect in situatia de fata. Incearca sa spele mizeria facuta in celebra 'coloana' si s.a gandit ca da bine sa.si prezinte zambetul la fata locului. Nu cred ca exista o latura pozitiva in care poate fi amintit, prezentat, tovarasul. In rest, te citesc mereu cu mare placere.

8vious  •  31 octombrie 2015, 23:14

Dintre toate problemele legate de nenoricirea asta, TVRul ti s-a parut tie cea mai mare ? Articolul asta ar trebui prezenta ca exemplu de manipulare a maselor dupa o catastrofa. Ar trebui sa-ti fie rusine!

cristi_ph  •  31 octombrie 2015, 23:34

Tinand cont de amploarea tragediei mobilizarea autoritatilor sa recunoastem ca a fost la un nivel corespunzator. Nu vreau sa scot in evidenta vreun merit al ministrului Oprea - singurele merite ale domniei sale fiind datoriile politice la jupan Ponta de unde si-a insusit tehnica copy/paste si grosimea soricului din falca - ci a unui sistem de urgenta care totusi merge prin munca si daruirea unor oameni care probabil castiga intro luna cat ministrul girofar intro ora. Am citit marturii ale oamenilor din isu, smurd sau ambulanta care au participat la eveniment si care te fac sa te gandesti daca mai poti fi om dupa asa ceva. Si cu toate astea nu s-au uitat in portofel inainte sa se urce in autospeciala. Da...exista intotdeauana replica ca n-o fac pentru bani si ca oricand se pot duce la un job care le poate aduce un venit mai mare. Si daca aseara toti pompierii, medicii si politistii erau in Italia la capsuni? Venea ministrul girofar cu antemergator sa stinga incendiul si sa salveze oameni cu niste chinezi tocmiti pe drum din buzunarul dansului?

Andrei  •  31 octombrie 2015, 23:48

Au murit zeci de copii altii ii vor urma iar pe tine Tolontane te freaca grija tot de TVR si de politicieni; tara arde la propriu iar el are cruciada lui de dus, ***. Te rog mult, cenzureaza-ma, ca la asta esti foarte atent.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi  •  31 octombrie 2015, 23:52

Mai oameni buni....*** esti cand aprobi un spectacol pirotehnic in interior????; ma refer aici strict la proprietarul clubului...daca esti inconstient esti vinovat. Punct.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihai  •  1 noiembrie 2015, 0:01

TVR -ul ar trebui inchis. Si punct. In rest, sa ne reculegem, sa se schimbe ceva. Cu respect,

Milo  •  1 noiembrie 2015, 5:37

https://www.youtube.com/watch?v=FFbomB2nZTY As fi vrut sa vad zilele acestea un politician roman macar pe aproape de sentimentul exprimat in acest "speech".

Vladimir Cinezan  •  1 noiembrie 2015, 6:03

Televiziunile au transmis numai şi numai elemente şoc şi nu uitau să exclame, pe rând, că sunt imagini în exclusivitate. Nu i-au intereset decât propria imagine, să se împăuneze cu promptitudinea lor, şi să dea cu tifla concurenţei. Păcat că o asemenea tragedie a devenit câmp de luptă între televiziunile care ne-au bombardat cu reluarea la nesfârşit a unor imagini care să confere spectacol unui eveniment dramatic. Condoleanţe familiilor îndoliate, condoleanţe României !

Radu  •  1 noiembrie 2015, 12:05

cum nu sunt bani la tvr, cu atatia ex-pro, prima si antene ? eu pt ce platesc cu japca tvr-u la factura de lumina ? sunteti singura televiziune din tara platita din bani publici care are si programe publicitare. ai vazut asa ceva la ARD sau ZDF ?

alex  •  1 noiembrie 2015, 12:22

La B1 tv, la ora 23.45, emisiunea lui banciu: pe banda galbena de sus scria: "au fost resuscitate 2 persoane"... (doua)... La celelalte televiziuni care transmiteau live se vedea aleea plina de targi, victime si personal SMURD...

nicolae  •  1 noiembrie 2015, 13:24

mos teaca dusa ar trebui sa stie ca exista legislatie dura si acum da cei care avizeaza sau controleaza contra unei spagi mici sau mari ii invata pe doritori cum se "descurce."altfel cei care nu ung rotitele stiu pe pielea lor ce greu obtii autorizatie de la pompieri si daca nu cotizezi ai controale lunare.un pont pentru cei interesati:stiati ca firmele care autorizeaza din punct de vedere psi sunt ale unor colonei,frati si surori de colonei,mame si amante de colonei din isu?la fel cum firme de paza au directa legatura cu mi,la fel cum cele de autorizare mediu cu gardieni de la mediu,cele de consultanta cu minister,cele eautorizare sanepid cu doctori de la sanepid etc.si apropo nu mai arestati medici nenorocitilor.doar daca refuza sa opereze sau sa trateze un pacient sau il omoara voluntar.sau arestati banditii care nu-i angajeaza decit daca concursu-i aranjat.

Alexandru  •  1 noiembrie 2015, 14:29

Citesc si ma minunez. Ma intreb daca acesti bieti imbecili sunt si "fecebucisti" inraiti... 1. Televiziunea publica este plina de *** imbuibati ce traiesc din banii pe care ii platesc si eu, fara vrerea mea. 2. Televiziunea publica este in deriva. Nu mai stie ce fund sa pupe. Din dorinta de a-si spori osanza, liderii pupa tot ce prind. 3. Dureros este ca televiziunea publica nu mai reprezinta demult interesul national si nici al meu, ca cetatean. Sunt atat de politizati, ca put ingrozitor. A comenta acum ca nu si-au facut datoria, intr-o asemenea imprejurarea dureroasa, inseamna a cere ceva ce nu mai au demult: omenie, decenta si nu in ultimul rand, dorinta de a-si face treba. Raman doar un grup organizat. De ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Flat  •  1 noiembrie 2015, 14:43

prestatia televiziunilor mi-a adus aminte de filmul Nightcrawler TVR a avut stirea pe croll

Bobel  •  1 noiembrie 2015, 18:32

Asta îl *** pă el grija.. de ce nu o transmis TVR-u știrea... bă, șterge-ți blogu', îl ți degeaba.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

AndreiDinGalati  •  1 noiembrie 2015, 21:06

mai nenea lupu` moralist ce a facut vreunul din jurnalistii eroi? in afara de a baga microfonul in gura ranitilor?a carat vreun ranit , a chemat vreun taxi sa transporte vreunul?din contra ati dezinformat ati pus o familie pe jar ( a mea) dand cu presupusul despre identitatea unei victime si scotand articole cu poza de pe facebook. asa ca gura mica si joc de glezne ca sunteti niste (ma cenzurez , dar oricum voi fi cenzurat de tot comentul dar macar sa iti ramana si ceva in cap )99%.

Dragoş Pătraru: „Acum, mi-e ruşine! Vineri, TVR nu a fost televiziunea publică a României” | AM Press  •  2 noiembrie 2015, 19:24

[…] nu sunt angajatul televiziunii publice, mi-e rușine. Asta am simțit când am citit ce-a scris Cătălin Tolontan despre TVR. Rușine! Rușine cu care trăiesc de trei zile mulți oameni din TVR. Iar asta sper […]

Viorel  •  2 noiembrie 2015, 23:38

Buna seara domnule Tolontan, Am apreciat si am fost partizanul d-voastra atunci cand ati avut dreptate si ati atins poate, ca nimeni altul pana acum, tarele sportului romanesc si chiar v-ati implicat in viata socio-politica a tarii noastre. Mi-as dori ca demersurile, anchetele si articolele d-voastra sa aiba o finalitate asa cum ne-o dorim, in spiritul legii si cu consecinte favorabile poporului roman. Am urmarit in seara asta la un post de televiziune, n-are importanta care, probabil au filmat mai multe televiziuni ; declaratia putatorului de cuvant al B.O.R. Marturisesc ca desi sunt ortodox si crestin, prin sfantul botez, am fost extrem de mahnit , ca sa nu zic, siderat, de declaratia acelui prelat, care a zis ca absenta feţelor bisericesti de la tragicul si durerosul eveniment de vineri seara , s-ar fi datorat faptului ca nu au putut sa vina neinvitati !!!- ca biserica romana nu vine asa, de capul ei la un eveniment stradal, sau nu mai stiu cum s-a exprimat acel nefericit preot, vis-a-vis de nenorocirea de vineri seara, de la “Club Colectiv” Acolo s-a intamplat ceva groaznic si de neimaginat pentru orice om normal si care nu are exercitiul inselatoriei si al eludarii legilor, asa cum se practica la noi, la scara macro economico-sociala. Cand se intampla ceva atat de terifiant, nu mai stai pe ganduri , ca om al bisericii, daca este sau nu oportuna prezenta ta acolo, unde oameni au murit fara ca cineva sa la aprinda o lumanare sau sa le zica o rugaciune la capatai. Nu acuz pe nimeni dar, ramanem tributari unor dogme si cred ca ar trebui sa privim mult mai adanc in sufletele noastre, sa ne impacam cu noi si sa vedem ca lumea asta a noastra, nu este chiar asa cum pare. Mai avem mult de lucrat, nu este usor si sper ca intr-o zi sa putem fi atat de multi si puternici incat sa avem certitudinea ca putem schimba ceva in TARA ASTA A NOASTRA (o spun, fara a fi nationalist sau extremist), in BINE si PENTRU NOI ca NATIE . Nu mai putem sta nepasatori la ce se intampla cu noi si sa privim cum ne degradam pe zi ce trece si ne complacem in mediocritate. Trebuie sa ne trezim, sa fim uniti si sa punem odata punct tuturor nedreptatilor si ilegalitatilor din aceasta tara atat de urgisita si terfelita uneori, dar cu asa un mare potential uman si spiritual. Cu sinceritate si speranta : Viorel , angajat TVR Bucuresti. P.S. Imi pare rau si de institutia unde lucrez ( inca din 1979, tehnic ) si care are parte numai de critici si blamari, fara a se cunoaste tot adevarul. Nu angajatii ( majoritatea covarsitoare oameni onesti, corecti si cinstiti ) sunt vinovati de toate cele prezentate in presa si asimilate de publicul larg ca fiind reale, ci toti cei care de-a lungul timpului au avut functii "inalte" de conducere si care si-au " facut plinul " si acum beneficiaza de " imunitate " si posibil , nu mai pot fi trasi la raspundere, desi asta sincer m-ar mahni si mai tare si m-ar nedreptati pe mine si toti ceilalti colegi care ne-am facut treaba bine si acum nu avem parte decat de oprobiul public; - si asta este dureros, extrem de dureros. Multumesc si succes mai departe. Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei ce-au disparut atat de repede de langa noi si ... tot acelasi D-zeu, sa-i ajute pe toti acei ce in aceste clipe au mare nevoie de El ca sa poata trece peste aceste grele suferinte. Doamne indurate si de noi pacatosii si ajuta-ne sa ramanem oameni si nu ne schilodi sufleteste !

Niculescu  •  3 noiembrie 2015, 12:47

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Satana  •  8 noiembrie 2015, 14:16

Fiii rasfatzatzi ai celor (***...directori, presedinti de federatii, corporatisti etc.) care au jupuit sistemul de tot ce au putut (traind ca regii), acum beneficiaza iar de banii din visteria umpluta cu sudoarea celor care nu pot niciodata sa ajunga la un concert. Platesc sarmanii tratamentul ***.....***....pana la ultimul. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Capraru C  •  8 noiembrie 2015, 20:55

IGSU e institutia cu cei mai favorizati angajati. Acolo se intra, se promoveaza se face cariera cu ajutorul sefilor ierarhici.... Exista ceva dosare si condamnari in sensul asta. Acolo se clocesc acele reglementari si acte normative care stabilesc norme, reguli si masuri in domeniul apararii impotriva incendiilor. Dvs aveti idee cat de greu se obtin autorizatiile de la pompieri si mai ales din ce cauza? Stiti ca in tara asta pt orice documentatie depusa la isu trebuie verificator si expert ? Sunt o mana de experti in tara. Pana acum un an dintr-o lisat de experti (aproximativ toti sunt fosti ofiteri isu) jumatate lucrau in sistem si asteptau o ordonanta care sa le ofere si pensii nesimtite. Va intreb si eu ca investitor de ce trebuie sa dau bani la experti si verificatori cand la isu exista ofiteri specialisti care sa verifice documentatiile???? Va rog sa va ganditi si sa analizati acest aspect. De ce sunt platit acei ofiteri cu salarii mai bune decat restul functionarilor publici si pt ce sunt favorizati cu drepturi f mari comparativ cu restul institutiilor? Ca sa umple buzunarele unor "verificatori" si "experti" ? De ce mai e nevoie de dat bani la astia daca ei sunt profesionisti??

vasile  •  24 decembrie 2015, 23:06

http://ziarulunirea.ro/scutul-padurii-76-de-pomi-de-craciun-confiscati-de-politistii-din-abrud-355317/ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentează