Breazu: ”Am găsit teren”. Udrea: ”E lîngă Videanu! :-)”

Emailuri din Gala Bute: Peripețiile Elenei Udrea de a-și găsi un teren discret la Snagov, unde se ciocnește de foști prieteni, acum adversari politici

joi, 19 noiembrie 2015, 12:46

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Să mai și rîdem că altfel o luăm razna.

Ca orice interacțiune umană cu personaje pitorești, dosarul Gala Bute are numeroase momente de umor involuntar.

În vara și toamna anului 2012, Elena Udrea căuta un teren pe malul lacului Snagov. Dar nu o face personal, ci prin Tudor Breazu.

Scopul achiziției nu e clar, cert e că fostul ministru dorea discreție și neapărat deschidere la lac, ”nu la canal”, așa cum rezultă din cerințele către agenți.

Emailurile dintre Elena Udrea și Tudor Breazu au ajuns la dosar după percheziția calculatorului omului de încredere.

Prin inserarea emailurilor în caz, procurorii încearcă să probeze legătura puternică dintre Udrea și Breazu și faptul că acesta din urmă acționa ca paravan al ministrului.

Pe 31 august 2012, Breazu corespondează online cu un agent imobiliar, care nu știa cine e în spatele clientului. Breazu cere cîteva oferte în zona Snagov. Nu-i spune pentru cine.

Începe să primească variante de teren. Din cînd în cînd, îi mai trimite cîte o ofertă Elenei Udrea, care intervine și întreabă:  ”Preț? Suprafață?”.

”3.700 mp în zona Snagov, cu două deschideri de 28 ml către lac și către drum asfaltat. 110 euro/mp”, răspunde Breazu către Udrea.

400.000 de euro costau în medie terenurile după care se uita Breazu pentru Udrea

După un șir de refuzuri, agentul imobiliar găsește, în sfîrșit, ceva care să convină clientului său pretențios. ”Este un teren bun, cu vecini buni – Videanu + Berceanu”, scrie, încîntat, agentul către Tudor Breazu.

Mesajul pleacă mai departe către Elena Udrea.

Udrea se amuză și ea de concidența de a găsi teren taman lîngă adversarii politici din PD-L și îi transmite lui Breazu pe email: ”Am găsit-o pe hartă, dar este lîngă biserică și cimitir… și lîngă Videanu :-)”.

Încep din nou căutări. Intră în scenă și alt agent imobiliar.

La început, omul nu înțelege prea bine și propune cîteva terenuri cu casă pe ele.

Pe 21 septembrie 2012, Elena Udrea îi scrie lui Tudor Breazu: ”Am văzut că nu este la lac acel teren. Nu vreau să cumpăr casă, doar un teren :-). Te pup”.

Breazu îi transmite agentului dorința prietenei din umbră: ”Te rog să cauți ceva Snagov. Se caută doar teren și la lac, nu la canal!”.

După ce transpiră ceva, omul găsește în sfîrșit ceva la fix. Un teren chiar pe dorința clientului! Breazu răsuflă și el ușurat.

Numai că pe 11 octombrie 2012, Udrea, care verifică terenul, îi taie din nou entuziasmul lui Breazu: ”Nu mai este cazul, este al lui Roșca Stănescu!”. Din lac în puț!

Pînă la urmă, Elena Udrea n-a mai cumpărat terenul.

O țară prea mică pentru ei între ei.

 

 

 

 

Comentarii (35)Adaugă comentariu

valerianus65  •  19 noiembrie 2015, 12:54

ha, ha, misto articol! De abia astept articolul cu amintiri decand sef-tu Voiculescu isi cumpara teren...sau poate la el nu mai era tara mica?

Caius Cosades  •  19 noiembrie 2015, 13:08

Faptul ca Voiculescu nu este subiectul unui articol (sau serii de articole) nu o face mai putin *** pe Udrea. Cat despre Voiculescu, lucrurile-s clare: dovedit, condamnat, incarcerat. Sper ca Udrea (si nu numai ea) sa impartaseasca aceeasi soarta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

don  •  19 noiembrie 2015, 13:17

Vorba lui valerianu ....de terenurile lui felix cand o sa faci un articol mai amplu ?Un om impartial ar scrie despre intreaga hazna politica ,aceasta banda de infractori ,dar,tu ai ales-o doar pe patachina de udrea( puscariasa viitoare ),obsesia vietii tale .....esti indragostit de ea hehehehehe!

popa  •  19 noiembrie 2015, 13:22

Mari mafioti, mari borfasi dar uite ca sunt liberi si se bucura de ceea ce au furat. Asta se intimpla numai in tara borfasilor pt. ca in alta tara erau demult in pirnaie pt. ani grei.

antishtoia  •  19 noiembrie 2015, 13:28

Domnule Tolontan, Apreciez perseverenta dumneavoastra in ceea ce o priveste pe Udrea (as fi scris doamna Udrea, dar cred ca ati fi facut o grimasa, ca in fata punmului lui Obreja). Constat insa ca nu sunteti la fel de perseverent in ceea ce il proveste pe felix. Nici cu Digi, nuici cu martea neagra, nici cu.... nimic. Acolo este un blackout total. Daca at fi ziarist de investigatie onest, v/ati uita 360 grade, nu numai spre un singur grad. Cel pe care vi l/a pus in fata pisoiul. Poate sa fie condamnata Udrea cat se va dovedi ca a facut ceea ce spuneti dumneavoastra, imi este indiferenta. Nu insa si felix care vinde produse, desi nu a platit pentru achizitionarea utilajelor, fabricii, costructiilor care au dus la obtinerea acelor produse. Curios mod de a fi jurnalist. Hai sa nu uit; Jos Basescu, poate asa va mai aduceti aminte de amicul gadea si Iglesiais fiul, nu? Rusine!

Emil  •  19 noiembrie 2015, 13:32

Breazu acţiona ca paravan al lui tanti Nuţica, dar tanti Nuţica al cui paravan era? Ghici, ghicitoarea mea...................

radu  •  19 noiembrie 2015, 13:37

:))) tare. Si cand te gândești ca țara era in criză economică. Brusc, mi am înghițit râsul. ..s a transformat in altceva...

Tudor CFR  •  19 noiembrie 2015, 13:40

despre Voiculescu și fi-sa, hai Tolontane, te aștept, ceva nou, hai bagă și de-acolo !

Steaua1986forever  •  19 noiembrie 2015, 13:58

Incredibil cati fani are Udrea pe aici (sau postaci)....

sase sase  •  19 noiembrie 2015, 14:03

Acel Breazu am inteles ca era secretarul personal al Elenei Udrea.Nu era angajat al ministerului, deci nu avea o functie in structura de stat.Iar daca este este sau era secretar personal, presupun ca era platit de Elena Udrea.In ativitatea sa el putea fi abilitat de cel care il pleteste sa se ocupe si de asemenea probleme. Nu se poate demonstra ca era un interpus intr-o tarnzactie, ci un angajat care cauta un imobil de vanzare pentru angajatorul sau. Lucru care nu este interzis de nici o lege.Daca se vrea sa se descopere ceva trebuie ca investugatuia procurorilor si a presei sa se axeze pe urmatoarele aspecte: 1. daca in calitate de angajat acest Breazu avea contract de munca si cu ce suma era platit. 2.De unde proveneau acei bani cu care Elena Udrea isi platea angajatul.Adica erau bani liciti sau iliciti? 3.Cu ce bani dorea Elena Udrea sa cumpere un teren de asemnenea dimensiune si valoare si daca acei bani proveneau din venituri licite , trecute in declaratia de avere. Faptul ca Elena Udrea vrea sa cumpere un teren , nu este ceva ilicit. Trebuie insa ca informatia sa nu fie aruncata pe piata pana nu se clarifica cele 3 puncte pe cere le-am aratat anterior.Atunci am putea vorbi despre posibilitatea sau imposibilitatea savarsirii unei fapte ilicite.Pana atunci scriem discutii.

The XX  •  19 noiembrie 2015, 14:08

90% din cei care comenteaza aici ori sunt *** ori au o fixatie cu Felix si/sau Antena3 ca asa au citit ei pe Facebook ca e cool sa ii critici. Stiti ca nu e obligatoriu sa intrati pe GSP sa cititi sau sa comentati daca nu va convine. Dar stai...nu era Udrea aia cu postacii platiti? Dovediti si capsati la dosar de DNA? Despre ce vorbim...Abia astept sa vad lista aia cu nume si prenume.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cristoiu  •  19 noiembrie 2015, 14:24

Pai daca un teren s-a cautat si refuzat de Udrea de 5-6 ori ,cum ramane cu terenul daruit aproape ,pe care se se bazeaza acuzatiile procurorilor ? Incercati sa ganditi putin .

mentosane  •  19 noiembrie 2015, 14:33

se pare ca softu` folosit de postacii lu` Udrea inca functioneaza . deja au aparut "contramasurile" specifice

jap jap  •  19 noiembrie 2015, 14:46

N-am priceput ce era de ras. In afara de autori. Care e de plans. Aici trebuia sa folositi forma reflexiva, populara, traditionala si luminata a verbului "a radea" . Fiindca, evident, aici VA radeti, nu radeti. Nu poti sa razi fara motiv decat daca ai luat-o razna, zic doctorii. Ori, cum la Udrea nu e nimic de ras, ramane ca e ceva de ras la autori. Corectati deci: "sa NE mai si radem, ca altfel o luam razna."

critic de arta  •  19 noiembrie 2015, 15:05

Presupun ca Vintu l-a incoltit pe Obreja cand era cercetat si urma sa fie judecat si, presupun omeneste, ca voia sa ajute organele cu ceva la schimb cu o condamnare redusa. Iar Obreja era probabil in cercetari intr-un dosar cu Udrea. Au fost cazati impreuna? Poate n-ar fi fost intamplator. Poate ca a incercat sa-l bage in corzi pe Obreja unde sa-l preia si sa-l fragezeasca DNA-ul. Ca sa le-o dea, similar, pe Udrea, inghesuita in coltul opus al ringului. Unde s-o fragezeasca DNA-ul. Ca sa-l dea, similar, pe Basescu, inghesuit in coltul alaturat al ringului. Ca sa-l faca KO dintr-un uppercut urmat de o directa de stanga. Dar poate Vintu a incercat sa materializeze o filiera Obreja - Udrea - Basescu de influentare a justitiei, sa inspire un trafic de influenta ordinar la cel mai inalt nivel, in timp ce savantii urmareau (si inregistrau) la microscop, ca la NatGeo, comportamentul natural penal al nebanuitoarelor insecte. Ca sa-l dea in sintetza prostimii. Doar imaginez, nu dau cu parul. Mizand pe presupuse mai mult decat probabile intimitati si complicitati penale Obreja - Udrea si Udrea - Basescu. Poate Udrea avea deja problemele financiare cu terenul ala care, iarasi, putea fi o groapa-capcana financiara spre care a fost impinsa calculat. Ca sa-i incalte pe amandoi ultimii, ca nu cred ca Obreja era o miza. Ce capodopera a fi iesit! "Vanzarea Sfintei Justitia de catre Sfantului Traian cu pacatoasa Elena". Evaluata la 1 milion de arginti. Capodopera. Din pacate artistul a folosit in premiera materiale noi, revolutionare, netestate in prealabil. A riscat precum Leonardo, fresca s-a scurs, statuia s-a faramitat, capodopera nu s-a materializat. Sa nu uitam ca Vintu trebuie suspectat de o minte brilianta si un tupeu pe masura. Vede prin oameni, ii selecteaza si manuieste cum vrea, ii face din vorbe. A invartit el serviciile de informatii pe degete, dupa ce pe ale militiei si le va fi pus breloc la chei. Din prins, le-a ajuns print. Numai daca te uiti pe unde a ajuns si ce masinarii a reusit sa puna in functiune doar din gura intelegi ce periculos e omul in societate. Un handicap ascute, in compensatie, simturile si abilitatile ramase. El a invatat sa citeasca si sa foloseasca oamenii, sa-i manipuleze ca pe niste roboti, biete marionete. Mai sunt si alti astfel de maestri in spatiul public. Toti ajung sus de tot, de unde cad, definitiv sau poate nu. Ca sa scapi teafar, daca esti caracter slab, trebuie sa te legi de catarg sau, mai bine, sa-ti indesi ceara (de albine) in urechi. Se pare ca filiera proiectata de Vintu nu s-a materializat, nu stiu daca a beneficiat de reduceri, dupa, ghicesc, aceasta reeditare a "colaborarii cu organele" a lui Vintu, in cadrul reeditarii circumstantelor penitenciare. Nice try. Si era nevoie ca de aer de o capodopera, caci comanda anterioara, "Vanzarea Sfintei Justitia de catre Sfantului Traian doborat de mauru Mondialu" tocmai esuase lamentabil, spre iritarea Medicilor si Sforzilor. 1 milion de para irositi. Cu toata iscusinta si straduinta guvernamentala a lui Ponta, alt tanar maestru -foarte promitator!- al perioadei renascentismului securistic -re-tardiv, revenit in obscuritatea din care iesise, impreuna cu ucenicii, palmasii, menestrelii si uneltele lor.

don  •  19 noiembrie 2015, 15:10

Este tragic cum *** platiti de trustul intact ii ataca, aici pe site, pe cei care ii cer lui tolontan sa-si diversifice atacurile si catre alte scursuri din poltica fiind numiti postaci sau fani ai e.udrea.Nu ma securistilor,nu luam un leu de la nimeni,nici macar nu sintem bugetari vaicareti,sintem oameni care uram intreaga clasa politica hoata,oameni care va platim voua salariile din taxele si impozitele mari pe care le platim unui stat mafiot bugetar si avem boala pe voi comunistii ,se pare ca la voi inca exista crezul"Cine nu este cu noi ,este impotriva noastra"cine sinteti voi sa varsati *** ca sintem postaci sau platiti ca cerem ca tolontan sa fie corect ?Sau cumva vi s-a cerut sa va meritati banii incasati de la trust ca se pare ca urmati linia trasata de stapan,atacati pe oricine care are alta parere ,stalinisti mici ce sinteti !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

coloneze  •  19 noiembrie 2015, 15:14

mai tolontane, mare aparator de drepturi si libertati. e normal ca tu sa scrii intr un articol public discutii private dintre doua persoane?

vlad  •  19 noiembrie 2015, 15:14

Daca esti condamnat pentru coruptie, dintr-o functie bugetara, ar trebui confiscata toata averea. E atat de simplu.

emg  •  19 noiembrie 2015, 15:28

rasu-plansu

LEFTER POPESCU  •  19 noiembrie 2015, 15:32

...sa intelegem ca pe d-na Udrea o durea in "poseta" de PUCIUL din vara lui 2012 ?

Mihai  •  19 noiembrie 2015, 15:37

Tolontane, ***. De ce *** nu sunt aprobate comentariile in care te intreb daca e normal ca jurnalistii gsp sa faca deplasari platite de o firma de echipament sportiv, dar articolele despre sponsorii ISU sunt relevante? Ia zi bai, *** cum o sa mai fiti voi obiectivi in ceea ce priveste firmele de echipament sportiv, cand trebuie facute articole de sport? ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

clau  •  19 noiembrie 2015, 15:47

Cum a verificat elena udrea terenul si a aflat ca este al lui SRS??? asta e intrebarea !

fotbal  •  19 noiembrie 2015, 16:12

tu ai deschis aici centru antidrog si mie nu-mi zici? precis s-au ocupat toate paturile

mihaix  •  19 noiembrie 2015, 16:19

Nu langa cimitir...ca pute. Sau sa nu o bantuie cei care s-au sinucis din cauza datoriilor si a depresiei din perioada cand era pe cai mari doamna. Sper din tot sufletul ca intr-o zi va intelege ca din cauza ei si a coruptilor din jurul ei au murit oameni. Si indiferent ce i se sufla in ureche de catre altii, pe acesti oameni ii va avea pe constiinta toata viata. Cand va intelege lucrurile astea n-o sa isi mai doreasca teren la lac, fie el si Snagov :)

pacat  •  19 noiembrie 2015, 16:42

da vad ca o zi o ti cu Udrea o zi cu Arafat si ISU, sau doua cu doua zile banuiesc ca maine tot de Udrea ai sa scrii, mai ai putin si scrii de cate ori pe saptamana are relatii sexuale. Las-o balta are cine sa o judece. Mai bine ai face si tu niste articole pozitive despre cineva, in afara de antenisti.

Catalin  •  19 noiembrie 2015, 17:25

Frumos sportul asta de a citi corespondenta oamenilor (fara a fi un delict acea corespondenta). Intre Elena si Traian nu avem nimic. Uitati si alt caz unde ne puteti da ceva informatii: http://www.evz.ro/marturii-halucinante-noi-abuzuri-au-iesit-la-iveala-in-dosarul-de-santaj-al-trustului-antena-dan-voiculescu-vreau-trei-lucruri-denunt-calomnios-plangere-penala-prealabila-si-o-delegatie-de-la-antena1.html

vio  •  19 noiembrie 2015, 17:27

Cauta si Udrea sa mai faca o investitie din "leafa" de bugetar la stat :-))))) Si se ocupa acest Breazu. Acum va dati seama cam cine e acest Breazu si ce are in cap, daca el nu a fost in stare sa stearga aceste mailuri. Breazu are un IQ sub 50, ***, dar nici Udrea nu e departe. M-am lamurit. Bine, daca ne uitam la fatza lui Breazu aka Cici nu trebuie sa ne mai miram :-)))). Nu cred ca se mai indoieste nimeni si dupa audierea lui Budeanu ca inculpata Udrea va merge la puscarie si ca va iesi de acolo la multi ani.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasi  •  19 noiembrie 2015, 17:31

@ critic de arta, Nu mai bate campii omule, Obreja este mic, mic de tot. El a facut niste gainarii si s-a trezit in *** pina la gat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

jojo  •  19 noiembrie 2015, 17:51

deja cazi in penibil.. apropos, astea cum au ajuns de la dosar in posesia ta?

Cătălin Tolontan  •  19 noiembrie 2015, 22:00

@jojo: dosarul e public. Orice cetatean roman are acces la el in arhiva ICCJ. In tarile democratice judecata e publica. Asta inseamna ca sedintele de judecata sint publice si ca probele acuzarii sint publice. Nu e in defavoarea acuzatilor, ci dimpotriva.

cucu  •  20 noiembrie 2015, 0:13

Toate au o limita chiar daca vrei sa pari ziarist informat... Chiar penibil acest comentariu chir daca este din dosar, cu o concluzie clar manipulatoare, tendentioasa. Ce sa inteleg eu ca nu au reusit inca sa dovedeasca nimic si atunci incerca orice Penibil.

dudu  •  20 noiembrie 2015, 4:52

"Prin inserarea emailurilor în caz, procurorii încearcă să probeze legătura puternică dintre Udrea și Breazu" Serios? Ce gluma buna! Pai toata lumea stia deja ca Brazu si Udrea sunt prieteni la catarama. Lasand la o parte faptul ca era asistentul ei, ca era administratorul sediului PDL si al pamantului de la Nana, e suficienta ca proba fotografia aia in care apar Breazu, Udrea si Topoliceanca in club. Ce nevoie mai era sa dezvaluie corespondenta privata, pentru a demonstra ceea ce se stia deja??? Voi ziceti ca e de ras. Mie mi se pare trist ca, in numele justitiei, se ajunge ca corespondenta privata sa fie dezvaluita prin ziare. Ce-ar fi daca maine, cu ocazia unui proces penal si in numele probarii relatiei stranse dintre Tolontan si Neag, procurorii si judecatorii ar pune la dispozitia publicului mailurile voastre? Ar mai fi amuzant, sa cititi prin evz sau gandul ceva de genul "Draga Tolo, mai schimba-ti camasa aia ca da prost pe blue screen cand mergi la tv", sau "Mirela, ia-mi, te rog, un carton de LM albastru. Te pup, Tolo". Evident, totul ar fi in scopul probarii relatiei stranse dintre voi, iar publicarea emailurilor ar fi de interes public...

sensu  •  20 noiembrie 2015, 10:24

Fantastic cata voiciune si determinare la cei ce-i mai apara pe Basescu si pe Udrea ! Mai oameni buni, voi ati inebunit de tot ?!!? V-a luat Dumnezeu mintile ??! Cum Dumnezeu puteti sa-i mai sustineti si aparati pe cei care v-au ras in fata in timp ce va furau cu nesimtire in cel mai greu moment posibil ?! Voiculescu va sta 10 ani la inchisoare si deja a cedat bunuri mai valoroase decat prejudiciul si asa umflat ... doriti reintroducerea pedepsei cu moartea pentru fapte de coruptie? Bun, dar atunci pe cele 2 scaune din dreapta si din stanga lui Voiculescu vor sta Udrea si Basescu.

Twisted  •  20 noiembrie 2015, 13:55

Il criticati degeaba pe dl. Tolontan; el ne pregateste de fapt pentru fiasco-ul dosarului Udrea. Cand procurorii au nevoie de aceste mail-uri pentru a proba "legatura stransa" dintre angajatul cu functie de conducere (administrator) si angajator (patron), cazul devine hilar. De unde si "Sa mai si radem..." din deschiderea articolului. Ar fi trebuit sa pecizeze, totusi: "Sa mai si radem de procurori."

rapid1923  •  20 noiembrie 2015, 21:14

Tolo,esti obsedat de E U .

Comentează