Pasa supremă

Gazeta Sporturilor publică astăzi rezultatele anchetei sale tradiționale. Pentru al 50-lea an, campionii primesc în dar cîte un scurt text

miercuri, 23 decembrie 2015, 10:08

Cu ani în urmă, am scris că antrenorul Hagi ar trebui s-o ia de jos, de la o echipă mică, unde să învețe meserie.

Cred că s-a supărat.

Și, într-un fel, avea dreptate. Pentru că privisem încercările lui la „națională” și la Galatasaray drept manifestările de ego ale marelui jucător care nu acceptă că profesia de antrenor e diferită.

Coincidența face ca Hagi să iasă antrenorul anului 2015 la o echipă mică: Viitorul. Clubul nu exista atunci cînd el începea antrenoratul.

Dar nu eu, ci el a avut dreptate.

„Naționala” și Galatasaray au fost manifestări ale pasiunii, nu ale orgoliului nestins. Aceeași pasiune care l-a făcut pe Gică să fure cheile de la recepția hotelului Iaki și să-și cazeze puștii fotbaliști, lăsîndu-i să-și usuce ciorapii pe geamurile Rivierei, ceea ce nici unui hotelier care se gîndește la sine nu i-ar fi trecut prin cap.

Lucescu a spus despre Hagi că e omul bionic. Cel care e încărcat pînă la ultima celulă cu dragoste de fotbal.

În 2015, omul bionic a devenit cel mai bun antrenor al României. Pe locul doi, foarte aproape, vine chiar Mircea Lucescu, mîndru că este întrecut de fostul său elev.

Hagi primește prima distincție pe tabloul „tehnicienilor” după ce a cîștigat ancheta de 7 ori ca fotbalist.

Ancheta sportivă a Gazetei Sporturilor a ajuns la ediția cu numărul 50.

Superlativele vin înainte de Crăciun de 50 de ani, o ediție după alta, cu același sistem de vot, care a supraviețuit regimurilor și schimbărilor de tehnologie.

An după an, fiecare dintre laureați primește un text scurt, întotdeauna scurt, despre ceea ce l-a făcut unic între atîția competitori dornici de glorie.

Anumite lucruri sînt aceleași chiar dacă înfățișarea lor se schimbă.

Pe vremuri, voturile oamenilor veneau cu sacii.

Astăzi, siteul înseamnă mai multă participare, dar și un tribut plătit vechii pasiuni a unor microbiști care nu erau cu nimic mai puțin îndrăgostiți de fotbal. În sport, pasiunea curge între generații nu doar pe gazon, dar și în tribune. Copiii de azi sînt pasionații de mîine, dacă sportul vrea să-și continue povestea.

Eu am greșit și el a avut dreptate.

Pentru mine, Hagi a fost cel mai pătrunzător pasator pe care l-am văzut vreodată pe un teren de fotbal.

Se uita într-o parte și transfera mingea într-o altă dimensiune. Era cu fața la propria poartă și-l lansa pe Răducioiu singur cu portarul advers. Doar Gațu reușea, în handbal, ceva asemănător.

Astăzi, Gică Hagi ne oferă pasa supremă, către viitorul celor pe care-i învață. A fost ucenic, a fost magician, este profesor.

Ca om, nu-ți poți dori mai mult.

 

 

 

Citește celelalte laudatio tradiționale pentru laureații Superlativelor GSP 2015:

» Ovidiu Ioanițoaia despre fotbalistul anului: Ieșirile lui Tătă;

» Luminița Paul despre sportivul anului: Singuri în echipă;

» Alin Buzărin despre fotbalistul străin al anului: Capul cel mai verde.

Comentarii (87)Adaugă comentariu

gigelos  •  23 decembrie 2015, 21:09

crrr

Randy Badea  •  23 decembrie 2015, 21:20

Bull *** ,Tolontane.Esti dezinformat ,si nu ai ochi la fotbal.In locul tau ,as evita subiectul Hagi.Hagi a fost toata viatza lui un individualist.Inainte sa vina la Steaua,de la Sportul,Steaua era o masinarie de pase.Acolo am vazut prima tada in viatza mea tiki taka.Asta se intampla chiar si pe vremea lui Iordanescu,Dumitru,IonIon,si ceilalti.Stilul a fost pastrat si de Lacatus(in opinia mea un fenomen,peste Hagi)si de Balint,Belodedici et Co..Cand a ajuns Hagi la Steaua,a apus epoca vitezistilor.Hagi lua mingea si facea ce vrea el cu ea.Ceilalti din echipa se aparau,luptau sa castige mingea,si cand ajungea mingea la Hagi,nu mai intelegeai nimica.Asa ju am noi cand eram copii.Luam unul mingea si pana nu o pierdeam nu nu ii dadeam drumul.Acesta a fost fotbalul haotic al lui Hagi. A ajuns antrenor sustinut ***."Sa fie Hagi antrenor la Nationala"scriau terchea berchea jurnalistii.Si acum il *** jurnalistii.A compromis o calificare a nationalei,s-a facut de ras pe unde a antrenat.Iar cand a fost vorba sa antreneze Viitorul,i-a fost frica si rusine.a numit antrenori cand pe unul, cand pe altul,pana cand nu a mai vrut nimeni sa stea langa el,pentru ca este insuportabil ca,caracter.Dupa ce ceilalti i-au crescut pe copii,a luat el echipa,si a adus cativa batrani cu experientza.A avut marele avantaj ca a gasit o echipa formata deja,din copii ascultatori,care nu puteau sa-i raspunda mojiciilor lui Hagi.Sa-l vad pe Hagi daca se poate impune la o echipa de afara. Vorbeai de pasator!!!!???.Dumnezeule mare....de unde le scoti si pe-astea!!?.Au fost zeci,sute peste Hagi.Hagi nu se poate numara printre pasatori.El a fost tot timpul egoistul echipei.Este o insulta adusa lui Nicolaie Dobrin.Acela a fost magicianul pasatorul fermecator .El avea bagheta magica.El mangaia mingea ,si dintr-o glezna fina mingea ajungea unde nu banuiai. Articolul tau este din pacate lipsit de adevar.Este o inventie.Poate astepti vre-o recunostintza de la Hagi.Se poarta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Randy Badea  •  23 decembrie 2015, 21:52

Sa va fie rusine jurnalistilor.Antrenorul anului in Romania exste Marius Sumudica,iar afara este Mircea Lucescu.

ovidiu_3003  •  23 decembrie 2015, 21:58

...greu cu blatistii ...

Cătălin Tolontan  •  23 decembrie 2015, 23:09

@Randy Badea: in ciuda furiei tale, ceea ce spui tu si ceea ce sustin eu incap pe acelasi teren de fotbal :-) Cea mai buna echipa romanaesca de club a tuturor timpurilor a fost Steaua 86, iar cel mai bun fotbalist a fost Hagi, chiar daca nu a facut parte din acea echipa. Despre cit se pricepe fiecare din noi la fotbal, te bagi la un 1 la 1 cu mine? Jucam cu porti mici, tu alegi terenul.

gigelos  •  23 decembrie 2015, 23:30

Cataline oi fi tu tare la diri-diri dar aici cu Hagi ai dat in bara , de fapt pe langa . Acum ceva timp am aflat ca la Viitorul a venit Cristi Bivolaru . Opa zic sa vezi ce treaba face , elegant , stie cam tot ce tine de sportul asta inclusiv lucrul cu tinerii si un mare diplomat . E si uite ca asa e , merge Viitorul foarte bine dar nu remarca nimeni treaba facuta de el si de Hagi bineinteles ? Oricum nivelul este de 2 lei deci Hagi e chior in tara orbilor. Bravo Hagi dar se vede o munca acolo bine facuta . Si aia e sigur a lui Bivolaru . O fi Hagi patron ,antrenor dar e unul acolo care chiar stie ce face .

Andrei  •  23 decembrie 2015, 23:32

Draga Tolontan, aceste premii date de gsp au prestigiu care tinde spre zero in momentul de fata in care dumneata esti pasionat peste poate de anchete politice iar colegii dumitale se intrec in titluri bombastice de cancan. Va dati importanta cu premiile astea si cadeti in ridicol.

pify  •  24 decembrie 2015, 0:33

Cum sa fie antrenor Hagi cand: 1. Critica selectia la loturile nationale. 2. Isi pune putzoiul capitan de echipa. 3. Pe oriunde a fost a dato-n bara rau. Ca sa imi sustin afirmatiile. Cristi Manea, plecat de la Vittorul, jucator de echipa nationala mare (ma intreb sia zi cum a ajuns acolo) nu a jucat nici un mci la Mechelen-echipa penibila din Belgia. Mai numiti un mare jucator plecat de la Viitorul, marelui antrenor, care a facut ceva , sau a ajuns undeva. Mitrita anonim in ligile inferioare in Italia, Chitu rezerva la Valenciennes-echipa care l-a data afara dupa ce a platit 750 000 pe el-retrogradata. Altii??? Fara Cernat Hagi era iar la retrogradare !

vasco  •  24 decembrie 2015, 7:44

De acord cu comentariile lui Randy Badea.Pasator ca Dobrin nu a existat si nici nu va mai exista vreodata.Hagi a fost umflat rau de tot.

cocoio  •  24 decembrie 2015, 9:42

De acord cu comentariile lui Randy Badea.MULTUNESC DOMNULE R.BADEA.

Matei  •  24 decembrie 2015, 9:58

d-le Tolontan, se vede treaba ca aveti de a face cu un public cunoscator de fotbal. eu cred ca cel mai bun sondaj s-a facut aici, prin comentariile cititorilor, iar rezultatele sunt destul de clare.

constanteanul  •  24 decembrie 2015, 10:44

Randy Badea este un frustrat, un prost care nu pricepe nimic din fotbal, la fel cei care il aproba. Sa contesti valoarea lui Hagi ca jucator, cand e singurul fotbalist roman ajuns pe locul 4 mondial, asta in anul cu mundialul american, si tot singurul care a jucat la Real si Barca, ajuns zeu in Turcia la o varsta la care altii abia se mai tineau pe picioare pe teren, sa contesti valoarea acestui fotbalist, asta demonstreaza prostie si invidie. Ca antrenor am retineri, Hagi trebuie sa confirme rezultatele din acest an si mai departe, eventual si la alte grupari, pentru a nu ramane o surpriza izolata.

gigelos  •  24 decembrie 2015, 11:13

Randy Badea are maxim 17 ani , ce scrie el sunt lucruri citite nu traite. Nu poti contesta ce a insemnat Hagi ca jucator pentru Nationala . Daca Boloni , Iovan etc te asculta inseamna ca tu faci muzica si asta e , regele padurii n-ai ce sa faci . Ce a facut la Viitorul e incredibil , palaria jos . Nu poti sa carcotasti e o mizerie sa faci asta . Ce ma doare pe mine e ca Hagi putea fi mai mare decat tot ce exista in vremea lui...cu un pic de minte si un orgoliu mai mic . Comparatia cu Dobrin , l-am iubit dar nu sta in picioare , mai mult de 10 meciuri mari imi puteti spune ? Grecia , Cehoslovacia, Portugalia , Dinamo ... Nu poti compara Gaz Metan Medias cu cariera luo Hagi . Ca putea sa ajunga ... Daca avea ambitia lui ...Hagi . Cine a trait perioada aia cu Hagi nu are cum sa nu-l doara ficatul cand il contesta . Hai sa mergem si noi la Praga si sa dam 5 . Mamma mia ! Nu mai fiti rautaciosi copii !

Kap  •  24 decembrie 2015, 11:48

Copil tre' să fii să crezi pe nemestecate ce-ți bagă pe gât câțiva terchea berchea afoni pupincuriști ce se vor jurnaliști (mă refer la Buzărin și mulți alții, la Tolo și poate unii nu e cazul). Îi atacați pe cei ce cutează să spună verde-n față că aceste ”sondaje” au ca rezultat un mare rakat, când e evident pentru oricine nu e venit ieri cu pluta că Hagi e luat în brațe cu subiectivism maxim. Bravo celor care știu și spun acum adevărul, chiar dacă e vorba de foști mari jucători. Nu îi contest meritele lui Hagi, dar ca antrenor nu există încă, lucru poate mai clar decât faptul că Dobrin a fost mult mai bun decât el ca jucător. Numai că turma ***ă întrece ca gălăgie și număr susținerea pe care a avut-o Dobrin în timpuri mai îndepărtate, de-asta machidonul mic și egoist e numit ”rege” iar Gâscanul e oarecum uitat. Iar în ziua de azi e mai ușor să ațâți gloata și preferi să umfli un idol de carton cu susținere la masele ghenciste decât să fii corect și să recunoști munca lui Gâlcă. Audiența, bat-o vina. Și o întrebare pentru ”fanii” Viitorului: cum se explică locul 1 în topul penalty-urilor primite atât sezonul trecut cât și cel cel actual, majoritatea primite în momente cheie ale meciurilor?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigelos  •  24 decembrie 2015, 12:37

@kap - cel mai mare a fost Baratky , a scris nea Vanea asa frumos despre el...

nea caisa  •  24 decembrie 2015, 15:45

Domnule Tolontan, odata cu multumirile mele pentru spatiul pe care l-ati acordat, in 2015, comentariilor mele, unele nu tocmai comode, va rog sa primiti urarile mele cele mai bune, de sarbatori. Craciun Fericit, La Multi Ani! Prosperitate si sanatate!

aladyn  •  24 decembrie 2015, 17:33

Hagi nu a fost nu este si nu o sa fie niciodata mare antrenor. Se exprima greu, sarac. Are ceva idee de meserie pt ca a lucrat cu mari antrenori dar nu cred ca o sa poata sa faca ceva mai mult la o echipa serioasa. Cred ca este la nivelul celor vechi ce sunt buni la echipe mediocre-gen multescu, stoichita, florin marin-in mare acesti antrenori traiesc din mici trucuri prinse in ani de zile-unii o numesc experienta. Valoarea mare este cu totul altceva. Hagi ca fotbalist mi-a placut mult la Sportul-in rest s-a cam plimbat prin lume si a fost nemultumit ca nu e el taticul echipei-pana a ajuns la Galata-si iar a devenit tatic-la un nivel mare nu prea a facut fata. Imi place proiectul lui desi am auzit ca legitimeaza aproape cu japca tinerii-cu amenintari la adresa antrenorilor si a parintilor-sper sa fie zvonuri-asa cum sper sa fie doar fabulatii unele rezultate ale Viitorului mai mult decat bizare in ultimii ani. In rest daca este sus cu echipa, da jucatori la nationala si vinde pe preturi bune jucatorii-bravo lui!

popescu valentin  •  24 decembrie 2015, 21:52

Domnule Tolontan, ce ati zice daca premiul Ioan Chirila ar fi castigat de un jurnalist care nu a scris nici un articol ? Cam asa s-a intamplat si in cazul lui Hagi !

FYRY  •  25 decembrie 2015, 6:59

rusine,te ai handit pe toata reputatia ti si asa subreda,tu esti mai mult postac decat ziarist...si chiar pari bun cand scrii fara tema,RUSINE

EO  •  25 decembrie 2015, 12:44

Pustiirea ideii de pustiu din geniu Cateva gene au cazut de pe obrazul materiei in tarana lumii si, consecinta fizica si semantica, au dat nastere unui gen-iu. Mutu. Adrian Mutu. Adrian MUTU! Raspicat. Ambele picioare, dribling in regim de viteza, rautate in joc, fizic adecvat, joc de cap, viziune buna etc. Un goalscorer innascut, marturie sta cariera lui insasi... Cu toate astea, pentru ca asa ii sta bine gen-iului, baiatul a parut un simplu ratacitor in propriul lui vis, produs al unei pedagogii care si-a intors fata de la individ in grup incercand sa introduca grupul in individ. Pedagogii fotbalului nostru, preluand stafeta de la parintii progeniturii, au esuat, asa cum, evident, au esuat, inaintea lor, parintii. Esueaza si azi, dar asta e alta poveste. Ratacitor prin propriul vis, navetist intr-un fotbal comercializat, castigurile din fotbal au fost excedate de o singura greseala, greseala in care e incatinut prizonier, o datorie mult prea mare pentru un naiv cu moaca de smecher... Romantic, ca orice gen-iu, si-a lasat amprenta prin multe paturi, prin locuri cu aroma de miro-denii, semi(-)pleonasm insusit de autor!; violent si rau din acelasi motiv al ratacirii in propriul vis mai degraba decat din porniri chimice... In fine, prizonier pe viata al catorva inhalari interzise, dator vandut la morisca fotbalului comercial, dator fata de legea omului, Mutu probabil va intelege ca acesta este destinul lui si ca datoria poate fi platita intr-un singur fel: Mutu la Viitorul! De ce afirm asta? Ei bine, intr-o lume confuza, ce pedagog mai bun ai putea avea intr-o scoala decat pe cel care poate preda pe baze empirice Ghidul prin Propriul Vis? Astfel, hm, poate ca imaginea-i profitabila va excede datoria financiara de la capatul unei vieti pustii, de gen-iu? Si ca, poate, acolo isi va gasi pedagogul pe care nu l-a avut niciodata? Cu Mutu in echipa, da, mi-as dori ca Viitorul sa ia campionatul, iar la inmanarea trofeului sa priveasca modest catre urmatoarea generatie de gene picate de pe obrazul materiei in gazde si vis... Eu i-as ierta datoria. Este singura lui sansa de a-si reconstitui zestrea genetica. Altfel, probabil ca va muri pe o banca, parasit de o cucerire sinistra.

kkciosuldelahamangia  •  25 decembrie 2015, 13:47

sa fie bine, ca sa nu fie rau.

Xrite  •  25 decembrie 2015, 19:56

Hagi a fost intr-adevar un idol al anilor lui. Dar sa se compare cu Zidane e prea mult. El s-a lansat in fotbal dupa 34 ani la Galatasaray. In rest si-a aratat invaloarea. L-a blamat pe Lucescu pentru Brescia dar sa nu uite ca a fost la Real si mai apoi la Barcelona unde n-a facut decat sa frece bara pentru ca mai apoi Lucescu sa-l "redescopere". Are un caracter infect. De ce viitorul nu joaca pe piept cu Gillette si pe spate cu Danone? De tzepar ce e.

Xrite  •  25 decembrie 2015, 23:12

si-a demonstrat caractul infect pentru ca a pus presiune pe Pitzurca sa nu-l joace pe Mutu in amicale nu cumva sa-i doboare recordul la goluri. Mutu e un mare fotbalist, este in top 10 golgheteri in Italia ceea ce Hagi nu e. Dar machedoni au dat bani sa-l incrimineze. Oamenii gresesc in viata, voi de ce nu puteti ierta. Mutu este cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Dobrin a mai fost, pe el l-ati facut betiv, pe Mutu drogat, dar hagi e rege... Rege fara nici o coroana.

gkz  •  26 decembrie 2015, 12:43

regele nostru a demonstrat si demonstreaza ca este cel mai bun dintre cei mai buni prin toate rezultatele cu fosta steaua actuala fecesebe.

LEFTER POPESCU  •  26 decembrie 2015, 12:55

Domnule Tolontan, . dreptate a avut Narcis Raducan care , ca presedinte la Viitorul Ovidiu, i-a spus "regelui', care se baza " pe pustii lui" - luati cu japca de la alte echipe -, ca nu va face nimic in Liga I fara a aduce jucatori cu experienta . Nu l-a ascultat atunci . Narcis Raducan si-a dat demisia iar "regele" era sa retrogradeze , ba chiar urla din toti rarunchii ca sa se revina la vechiul sistem, cu 4 retrogradate si nu cu 6 . ....... In final si-a dat seama ca nu face doi bani cu "pustii lui" si iata ca aducandu-i si bagandu-i titulari pe Cernat (cel mai bun de la Galati), Aganovici (cel mai bun de la Brasov) Filip ( cel mai bun de la Petrolul) , Achim (cel mai bun de la Ceahlaul) la care ii adaug pe Nicolita sau Chitu, jucatori cu experienta , a facut o echipa cu un joc placut ochiului, care sta cel mai bine bine fizic si frumos in teren , chiar daca a avut de multe ori si noroc dar si ajutata de arbitrii ( mai putin in meciurile cu FCSB , unde nu are loc de intors - Hamroum inca joaca volei si astazi in propriul iar fluierasii merg pe blat). ........ Cat despre cel mai bun pasator , eu il vad peste "rege", pe LUPU , un jucator cerebral si fenomenal dar care si-a irosit cariera prin neseriozitate . Diferenta dintre cei doi a fost ca "regele", cu seriozitatea baiatului de la tara, crescut in multe lipsuri, cu frica de parinti, strangator ca furnica , fara excese , pe cand Lupu, neserios, risipitor , golans de oras (Galati) , frumusel si bine facut , a crezut ca va fi nemuritor . La Dinamo el era vioara intai iar transferul la cea mai buna echipa , din acea vreme , din Grecia- Panathinaikos - si banii , l-au facut sa-si piarda capul iar anturajul in care a intrat acolo l-a dus in inchisoare. Au reusit G. Copos si M.Lucescu sa-l readuca in prim plan la Rapid dar peste 3-4 ani, neseriozitatea sa l-a facut pe M. REDNIC sa renunte la el cand acesta a preluat Rapidul facandu-l campion. Cine a jucat fotbal stie ce spun legat de "pasa" lui Lupu.

NICU  •  26 decembrie 2015, 12:59

sunt siderat de unde atata rautate nu pot sa inteleg asa sunteti de nepriceputi incat va cotraziceti cu toata lumea acum cateva zile UEFA a cerut de la Hagi echipa ideala a Europei .de ce oare ,a fost umflat ca jucator ,sa va fie rusine ca este Roman si ar trebui sa aratati mai mult respect

Cristi  •  27 decembrie 2015, 9:11

Jalnic!Popor de idioți!Gâlcă cucerește 3 trofee și boii îl votează pe caracterul ăsta infect!Ce performanțe a obținut în 2015"regele"lu'pește?Aud?Băi Tolo , eu știu că pretenarii tău din trust sunt ași *** Felix, bineînțeles)dar și tu să scri un așa articol grețos?În rest, jos pălăria!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aldo_m  •  27 decembrie 2015, 12:12

Sa-l declarati pe hagi antrenorul anului mi se pare GAFA ANULUI ,de ce nu spuneti despre antrenorul BLATIST care an de an s-a salvat de la retrogradare CU BLATURI vizibile de pe luna dara cei de la gazeta se pare ca NU VAD ei traiesc in eternul comunism ,gloata al aplauda pe tovarasul Argumente pe unde a fost n-a facut ninic la galatala la steaua la trabzon la echipa nationala n-a facut nimic si in ambitia lui fara de sfarsit si-a facut echipa LUI SA POATA SA FIE SI EL numit antrenor ,avem un fotbal urat ,mizerabil plin de blaturi si de cumetrii DAR ZIARISTII CARE SE FAC CA NU VAD BLATURILE CUM SANT ,asa fotbal asa ziaristi Daca hagi v-a reusi sa antreneze AFARA o echipa mai mult de noua etape o sa-mi cer scuze SI CHIAR ASA DE ULTIMILE DOUA BLATURI ALE ANTRENORULUI ANULUI cu fcsb ,cand marele antrenor muta fundasul central de baza in banda ce e geniu prostie sau hotie asa e sa ne scoatem palaria in fata unui mare antrenor blatist

rico  •  27 decembrie 2015, 16:29

*** care nu au facut nimic in viata lor stau la un calculator si asi dau cu parerea despre hagi , invidiosi frustrati fara trecut prezent si viitor

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Randy Badea  •  27 decembrie 2015, 20:08

Aici este vorba obiectivitate.Noi,eu ,nu mentionez meritele lui Hagi.Da,a fost bun.A jucat bine la echipa Nationala,la Galatasarai.Da,nimeni nu-i contesta meritele.Ceea ce noi contestam ,este ceea ce nu-i conform cu realitatea.Nu ma intereseaza cine,de la ce ecvhipa este.Hai sa dam fiecaruia dupoa merit.Cum si Catalin Tolontan are articole foarte bune,iata ca .......nu stiu din ce motiv,mai apare cate unul ,cu care nu agreem.Nu scriu din dusmanie-ca este de la alta ehipa decat de la echipa pe care o sustin eu-ci pur si simplu tin la adevar,obiectivitate,dreptate si nu vreau sa fac greseala sa protejez pe cineva,mai ales pe cei eventual ,cu care simpatizez.

Albert  •  28 decembrie 2015, 7:11

Poate ca fotbalul nu este un sport pentru intelectuali. Este evident ca acest sport cocheteaza mai degraba cu clasa mijlocie si a celor fara educatie. Dar cand pocesti 3 din 5 cuvinte, cand scri deliberat cu "tz" dar vrei ca opinia ta sa fie luata in calcul, ai o problema. Despre Hagi. Nu sunt fan Viitorul. Dar daca am ajuns sa-l contestam si pe Hagi, Nadia, Nastase putinele valori sportive pe care le avem atunci ne meritam soarta. Comparatia cu Dobrin sau Balaci este total in defavoarea lor. Eu sunt suporter al U Craiova dar valoarea unui sport este data de premiile sportive castigate. Mai ales cele internationale. Dobrin si Balaci nu au castigat nimic pe plan international. Performantele lor la echipa nationala pe plan international sunt mediocre. "Nationala lui Hagi" cu el protagonist a ajuns in sferturile Campionatului Mondial. Nu este deloc intamplator ca vorbim de Hagi ca de putinii jucatori care au evoluat atat la Real cat si la Barcelona. Nici Balaci, nici Dobrin nu si-au etalat valoarea dincolo de un anumit nivel. Nu poti sa ai pretentia de a fi numarul 1 daca tu nu ai jucat niciodata la un club puternic. Valorea jucatorului Hagi este recunoscuta la nivel international. Dobrin si Balaci au fost niste magicieni. Dar magicieni nostri si atat. Despre antrenorul Hagi. Este evident ca Hagi mai are multe de demonstrat ca antrenor. Pana la urma, la fel ca si jucator, valoarea este data de performante. Deocamdata Hagi ca antrenor nu are nici un trofeu. Nu-l putem compara cu Lucescu care a demonstrat ce poate. Pe de alta parte, pentru a fi cinstiti, Hagi este la inceput de drum. Poate ca-l va depasi pe Lucescu, poate va fi doar un antrenor mediocru dar puternic mediatizat de nivelul lui Olaroiu sau Reghe. Poate ca anul acesta era randul lui Galca,sau poate a contat faptul ca Hagi a facut din rahat bici la o echipa care acum cativa ani nu exista. Singurul loc unde criticile sunt cu adevarat indreptatite, domnule Tolontan este calitatea in scadere a Gazetei. Ziarul s-a transformat in cotidianul de casa a domnului Becali [prin mediatizarea excesiva a afacerii acestui domn] in detrimentul fotbalului romanesc. Atunci cand vorbeam de Steaua si nu de FCSB dumneavoastra justificati spatiul amplu prin numarul suporterilor si deci si al cititorilor. Nu exista nici un studiu care sa demonstreze ca FCSB a preluat toti suporterii Steaua si chiar daca ar fi asa cand 8 din 10 stiri de sport sunt despre acest club, e mult prea mult. In timp ce luate la gramada toate celelalte cluburi sunt tratate cu superficialitate sau chiar umilite de aceiasi jurnalisti. Daca dumneavoastra jurnalistii ar trebui sa fiti niste arbitri impartiali, dubla masura cu care judecati aceeasi situatie este deplorabila. FCSB este Steaua si alocati 8 din 10 stiri. U Craiova este CraiOlguta desi se confrunta cu aceleasi probleme juridice si de identitate. Curat impartial.

Gabi  •  28 decembrie 2015, 10:10

Ce natie suntem noi, romanii ...!!! Doar cand pleca oamenii "dincolo" le recunoastem adevarata VALOARE !... Cat sunt aici, cu noi, ii "urcam" si-i "coboram", ii laudam si ii injuram in egala masura. Altii, nu noi, fac din ei modele de urmat pentru tanara generatie ; noi ii "ingopam" cu puhoaie de cuvinte grele si invective...Unii dintre noi, si aici ii includ pe cei care isi dau cu parerea in GSP, trebuie sa isi exhibe frustrarile acumulate, sa arunce cu noroi in oameni pe care unde creierul lor (MIC) nu-i poate percepe la adevarata valoare. Sunt convis ca mare parte din acestia ii considera cu adevarat valorosi (SIC!) pe "salam", "sorinel pustiul" sau "mexicanu'". Ar fi mai bine pentru noi toti ca acestia sa posteze pe blogurile manelistilor, adica acolo unde se pricep cel mai bine, si nu pe cele din GSP...!!!

marian  •  28 decembrie 2015, 13:58

Domnule Tolontan am citit articolul dar si cateva comentarii. Pe langa mesajul subtil pe care l-ati inserat un lucru este clar: ce se intampla acum la Viitorul imi miroase a bine. Spun asta pentru ca au fost discutii in trecut despre corectitudinea jucarii unor meciuri. NU IMI MIROASE A BINE ALCEVA: Am citit astazi despre metodele preparatorului de la FCSB ca au fost preluate de Real, Bayern si cateva Federatii. Prin metodele dumneavoastra as fi curios sa aflati daca cineva din aceste din aceste cluburi sau federatii in afara de FRF il cunoaste pe Thomas Neubert. De ce spun asta ? pentru ca Gica Hagi daca a folosit ceva metode sa ajunga aici nu sunt din cele care pun in pericol sanatatea jucatorilor, pe cand la FCSB exista un produs de vanzare (metodele de lucru deosebite) care cred ca acopera ceva foarte grav, iar presa noastra cam "cumpara".... si nu numai presa.... De fapt ni se vinde fum. De ce nu a tinut si in Arabia sau Bulgaria? Asadar daca prin cateva telefoane puteti afla acest lucru as fi tare curios....aaaaa si inca ceva: lucru de care noi oamenii neimplicati in fenomen nu avem habar: cate teste de sange se fac jucatorilor? atentie nu de urina ci de sange? si acum concluzia: DACA HAGI REUSESTE SA IA CAMPIONATUL PE NIMENI PESTE 10 -15 ANI NU-L MAI INTERESEAZA CUM A FACUT DE A RAMAS IN PRIMA LIGA ASA CUM COMENTEAZA MULTA LUME PE AICI..... PE CAND INSA DACA PRINTRE JUCATORII LUI FCSB INCEP SA APARA PROBLEME DE SANATATE ( nu vreau sa ma gandesc la mai mult )..... multumesc!

rominho  •  28 decembrie 2015, 16:55

Pentru a fi un mare antrenor e suficient pentru Hagi sa ofere doar jumatate dinc at a oferit ca jucator. Cred ca antrenor e cam putin pentru Hagi. Hagi a fost un geniu pe terenul de fotbal si este obligat sa fie si un mare antrenor.

Cătălin Tolontan  •  28 decembrie 2015, 17:42

@nea caisa: e datoria noastra sa gazduim si punctele de vedere care nu ne plac. Criticile ne fac bine. Va multumesc, un 2016 bun!

suporter  •  7 ianuarie 2016, 15:46

Hagi, regele fotbalului!

Tiberius  •  17 ianuarie 2016, 1:21

Hagi a fost unul dintre cei mai buni fotbalisti din Romania ,de asemenea in prezent are o evolutie buna ca antrenor si ca profesor in fotbal si este normal sa fii criticat, ca altfel nu esti un om mare.
Respect!

Comentează