Presa de azi, copleșită de un anunț mortuar în sute de chenare

Asociațiile județene ale notarilor au umplut secțiunea de mică publicitate a cotidienelor cu omagiul adus dispariției soției șefului lor

vineri, 8 ianuarie 2016, 11:26

Colegul meu Andrei Crăițoiu a observat că pagini întregi din ziarele de azi sînt pline de omagiul pe care Casele Notarilor Publici din toate județele îl aduc dispariției Rodicăi Mănescu.

Rodica Mănescu a fost soția lui Dumitru Viorel Mănescu, președintele notarilor publici din România.

Aproape fiecare organizație a notarilor din țară a simțit nevoia să prezinte condoleanțe șefului lor.

Efectul cumulat este unul fără precedent în presa românească. Sute de anunțuri aproape similare, diferă puțin textul, ocupă secțiunile de mică publicitate din ziare.

România liberă are trei pagini pline cu anunțuri ale notarilor. În Jurnalul Național și Adevărul, asociațiile județene au cumpărat cîte două pagini, iar în Evenimentul zilei anunțurile de condoleanțe pentru soția șefului notarilor sînt distribuite pe jumătățile a 6 pagini.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Șerban  •  8 ianuarie 2016, 11:32

Un fel de manelizare a decesului.

marcel  •  8 ianuarie 2016, 11:39

cu ce-i are la mana sau ce mult bine le-a facut dl manescu. notarii au avantaje imense fata de alte categorii de profesionisti iar avantajele acelea trebuie protejate si recompensat binefacatorul

Mihai  •  8 ianuarie 2016, 11:42

Care ar putea fi avantajele acestor ghiocei ? Sau necazurile in caz ca nu au aceasta pozitie ? Lamuriti-ma D-le Tolontan, ca sa inteleg de ce ati publicat acest articol.

Catalin  •  8 ianuarie 2016, 11:45

Poate nu intelegeti cine este „Dumitru Viorel Mănescu”. Isarescu este mic copil. Un om inteligent, cu o putere extraordinara care incepand din anii 90 a reusit sa stea low profile.

fotbal  •  8 ianuarie 2016, 11:46

suport vs indecenta. varful de ac le desparte. si, eventual, o fanfara

FYRY  •  8 ianuarie 2016, 11:47

e ca n filmele cu mafioti…toti rad la glumele boss ului,o breasla de papetari uimitor si umilitor de scumpi(vand coala si cu 1 miliard),nu poate sa sara departe de mafie,*** unde toti locotenentii si made man ii ,simt ca trebuie sa si arate respectul fata de boss…consecintele in caz contrar fiind bine stiute,*** madame manescu

Adi  •  8 ianuarie 2016, 11:50

Intreb si eu ca prostul: Si care e legatura, fie ea cat de firava, cu sportul ?

marchi  •  8 ianuarie 2016, 11:54

Mda… lăsând la o parte durerea (de înțeles) a familiei, puzderia de „omagii” (care de care mai „pios-înălțător”) din partea notarilor publici nu sunt decât umile plecăciuni ale slujbașilor în fața șefului. Pupincurism, carevasăzică. Credeam că a apus „iepoca de aur”…

cristian007  •  8 ianuarie 2016, 12:10

Daca vrei sa faci pagina de mica publicitate in GSP, fa-o, nu ne cere noua parerea. Nu ne-ai cerut parerea nici cand ai manelizat publiciatea pe dispozitivele mobile ce ruleaza cu Android. Nu se poate citi gsp.ro pe telefoanele mobile, trebuie sa apesi de 10 ori, apoi sa dai cancel la alte 7 site-uri care se deschid fara sa le fi accesat. Si asta numai ca sa citesti un articol. Jalnic.

ca  •  8 ianuarie 2016, 12:13

ateaaaaaaaaaaa

aladyn  •  8 ianuarie 2016, 12:16

Trei sferturi din angajatii notariatelor din Romania sunt persoane submediocre cu studii facute la privat , pe genunchi. Examenele si angajarile se fac pe aranjamente si spagi. La un control sumar al cunostintelor acestor persoane , aproape nimeni nu poate trece nici cele mai usoare teste. Este valabil pt 99% din absolventii de drept la particulare.

dac.impielitzat  •  8 ianuarie 2016, 12:23

din ce inteleg eu din ce se intampla in Romania, sistemul notarilor la noi in tara este un alt clan mafiot. sunt curios cand o sa inceapa sa se scrie in presa si despre asta.

MihaiC.  •  8 ianuarie 2016, 12:44

asa ceva cred ca s-ar mai putea intampla doar la moartea sotiei lui kim jong-whaaaaaaat?

Razvan  •  8 ianuarie 2016, 12:44

ba gsp.ro merge foarte bine pe mobil…unde-i problema?

kata  •  8 ianuarie 2016, 13:28

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  8 ianuarie 2016, 13:54

@Mihai: l-am publicat pentru ca mi s-a parut ca observatia colegului meu Andrei Craitoiu, care a remarcat anunturile intr-un ziar, si apoi ne-am apucat curiosi sa vedem daca e si in celelalte, e o stire. Mi s-a parut frapant ca disparitia unui om e omagiata in sute de anunturi aproape identice furnizate de institutiile subordonate sotului celei disparute, de aceea am publicat.

tache  •  8 ianuarie 2016, 14:01

Multa lume, in special tineret de astazi, se intreaba cum a fost posibil ca 22 milioane de oameni, unii mai destepti, altii nu, sa fie incalecati de un cizmar si-o vanzatoare de seminte. Pai uite-asa, ca astia.

lemon  •  8 ianuarie 2016, 14:43

interesant. da cine e nenea asta (dincolo de titlu) si cine era sotia lui? de ce este atat de apreciat/temut??

Neamtu  •  8 ianuarie 2016, 15:50

Sincer nici eu n-am auzit de ea. Dar totusi , Dumnezeu sa o odihneasca in pace !

Dan Petre  •  8 ianuarie 2016, 15:54

Mai ceva ca in ''Nasul''. Cine este ''Nasul''? Uite-l aici: http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1156716-seful-notarilor-din-romania-viorel-manescu-cercetat-penal-pentru-certificat-mostenire-fals.htm

Yo  •  8 ianuarie 2016, 15:55

Ca intr-o adevarata FAMIGLIA. Va dați seama ce e pe la nunți si botezuri. Dacă murea șeful, nu mai dădea nimeni niciun anunț. Rămânem singurul stat european cu o breasla ermetica, susținuta de stat prin legislație si cu venituri asigurate. Hai sa vedem cine poate sa ajungă notar, indiferent de câte scoli si cursuri face.

Matei  •  8 ianuarie 2016, 16:01

domnilor, de ce trebuie sa aiba legatura cu sportul? e blogul unui jurnalist. sport e in gsp.

doilei  •  8 ianuarie 2016, 16:15

asta ne arata cam ce poate face banul dat in presa. platesti publicitate, poti sa umpli ziarele cu ce vrei tu. daca se trezeste maine cineva, nu spunem cine, sa ne dea anunturi in toate ziarele, in fiecare zi: in romania e bine, in romania e bine, in romania e bine, in romania e bine, in romania e bine. deja v-a intrat in cap, nu? pai, o sa si incepeti sa credeti. votati, votati, votati!

Adu  •  8 ianuarie 2016, 16:17

Era un episod in serialul SF Farscape, cu o planeta unde majoritatea populatiei era formata din juristi... Merita revazut...

Darie  •  8 ianuarie 2016, 16:46

Ceva-i putred in Danemarca! Toti cei care au publicat il cunosc, oare, personal. Sau este la comanda?

florentin  •  8 ianuarie 2016, 17:30

ati sesizat, dle tolontan, greseala? transmitem compasiune familiei la trecerea in nefiinta a fiintei LOR dragi! *** astia trebuiau sa acorde familia cu fiinta ei, nu se acorda familia(fem. sg.) cu lor!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

joe  •  8 ianuarie 2016, 17:42

Sti ceva de el ? SRI-ul e pe urma lui? Mafiot mai mare si mai respecat poate Nastase in vremurile lui bune...

kid  •  8 ianuarie 2016, 19:24

.... mai ceva ...decât pe vremea...împușcatului :)

mihaix  •  8 ianuarie 2016, 19:35

Tolontan este in pana de inspiratie, ce nu intelegeti?

cristi  •  8 ianuarie 2016, 19:38

Daca Francis Ford Coppola ar mai produce azi o serie din "The Godfather", sigur ar baga asta in film. Desi faza pare mai degraba scoasa din "Pisica alba pisica neagra"

Ramon  •  8 ianuarie 2016, 19:54

pentru un blog cred ca este OK discutia, dar sa tai din spatiul unui cotidian de sport este prea mult (nu am cumparat ziarul, asa ca nu acuz). Dar pentru ca noi avem un singur cotidian de sport de 20 pagini, in timp ce spaniolii au 5 cotidiene de cate 60 pagini este doar trendul in care s-a dus presa romaneasca. Nu am solutii, dar multi s-au saturat de subiecte politico-juridice, iar ceea ce scrie presa spaniola, italiana sau de oriunde, puteti vedea. Cred ca este prea tarziu sa mai resuscitam presa scrisa, toti s-au saturat sa mai citeasca, au fost trasi intr-o anumita educatie (a blatului) si chiar daca se joaca pe corect, tot blat credem ca este, deci nu mai dam bani pe asa ceva.

roman  •  8 ianuarie 2016, 19:58

***Niște ***Vreți un exemplu?Fata lui Cojocaru-penalul șef de la Primărie!Mergeți la Timisoara săpați puțin și va veți speria ce *** e acolo!Cat...CASA POPORULUI!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victor L  •  8 ianuarie 2016, 20:03

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cartita  •  8 ianuarie 2016, 20:08

Exact precum continutul gesepist este intoxicat de stiri fecesebiste. Chiar as fi curios ce explicatie ar oferi mister tolontan despre procesul asta de imbecilizare perpetuu: despre *** despre manelistul reghe si despre (in asteptare) puscariasul mm. Probabil ar fi exact explicatia notarilor citati....obedienta

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxentiu  •  8 ianuarie 2016, 20:53

Cred ca Guvernul ar trebui sa decreteze macar o zi de doliu national. Intreaga tara pare sa fie in doliu alaturi de dl. Manescu. Apropo, condoleante si Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

Stroe Marin  •  8 ianuarie 2016, 21:47

Trec peste momentul neplacut,in general, (decesul unei persoane),dar articolul imi da prilejul sa fac publice niste constatari pe care le-am facut de-a lungul celor 26 de ani de ECONOMIE DE PIATA , perioada in care notarii cu cabinetele lor au devenit principala institutie de legalizare a diverselor tranczatii.( recent se ocupa si de o anumita categorie de divorturi!) 1. Organizatia (Uniunea Nationala a Notarilor Publici) lor este o CASTA in adevaratul sens al cuvantului.Chiar daca functioneaza dupa o lege si regulament aici nu poate patrunde oricine chiar daca indeplineste draconicele conditii. Accesul este stabilit, de cineva, asa sus pus, si dupa alte criterii numai de el stiute. Ba mai mult, din informatii ce nu am putut sa le verific, am aflat ca,anual, fiecare Camara Judeteana a Notarilor face ,,demersuri''la Uniune sa nu se valideze si alte cabinete notariale,sa se asigure un fel de exclusivitate a celor care si-au obtinut pozitia numai cum ei stiu. 2. Majoritatea cabinetelor notariale au o structura familiala, in ele prestand activitati si persoane fara o pregatire juridica. 3. Notarii ( Uniunea lor) au emis cataloage elaborate cu costurile prestatiilor, stabilind niste tarife aberante (ulterior au mai fost diminuate), inaccesibile unor categorii de cetateni mai ales in cazul succesiunii in urma decesurilor. Se ajunge ca taxa de succesiune sa fie mai mare decat valoarea bunurilor ce se impart. Consecinta este ca sunt mii de succesiuni ce nu s-au desfasurat. 4. Despre incalcarea legislatiei si unele abuzuri facute de unii notari nu ma pronunt, a facut-o presa si unele spete grave se cunosc. Asa ca,d-le Tolontan,nu trebuie sa te mire multimea de anunturi mortuare,cei din Uniunea sunt DUMNEZEUL notarilor din Camerele Judetene Notariale.

Stroe Marin  •  8 ianuarie 2016, 22:09

Erata: a se citi ...tranzactii...

guest  •  9 ianuarie 2016, 0:23

Voi nu sunteti ziaristi, voi sunteti numaratori de morti... Chiar nu aveti imaginatie sa scrieti ce se intampla in viata ? Sunt copii care castiga olimpiade, concursuri, nu va mai dau idei, ca luati banii degeaba. Trebuie sa numarati mortii ?

oarecare  •  9 ianuarie 2016, 9:08

Pe mine ma nedumereste un lucru: se simte mai imprtant nea manescu asta cand vede chestile astea de prost gust in toate ziarele? si are pe cineva care sta sa numere toate anunturile sa vada daca e cineva care nu s-a conformat?

Ramon  •  9 ianuarie 2016, 9:55

@ dl Stroe: notariatele private au apărut in locul celor de stat in care stateai ore la coada sa vinzi o masina. Toate functioneaza pe baza legilor, sa ne dam cu presupusul ca altele sunt prohibite, noi fara pregatire juridica, este ca si cum am trata maseaua stricata cu vodca. Democratia la noi s-a transformat intr-o *** in care fiecare se plange de alte institutii. In cazul meu, poate al dvs, calcam odata la 5 ani intr-un notariat, dar ne dam cu parerea dupa ureche (nu credeti?). Micile intreprinderi (notariatele in cauza) trebuiesc administrate de persoane care au incredere intre ele, nu sa angajezi unul care-ti aduce amenzi sau iti fura clientii, de aceea familia este baza unei afaceri. Este loc sa deschizi o alta afacere daca nu ai acces intr-o unitate deja constituita. Dar n se poate evalua astfel de unitati dupa ureche. Daca sunt probleme, este treaba parchetului, nu a parerilor. Ca sunt tarife mari pentru succesiuni, din cate stiu ele reprezinta procent din valoarea activului si cum un apartament este la 20-80.000 E taxa este si ea mare, iar daca nu faci sucesiunea intr-un an, mai dai inca odata acesti bani statului. Asta este legea, nu e loc de discutie. Poate si mie mi se pare mult pretul unui BMW, dar nu ma pune nimeni sa-l cumpar, la fel cu mostenirile. Daca nu merita, nu-mi fac mostenirea. Oricum, nu pot vinde ceva la care nu am dreptul, deci numai notariatul imi da in proprietate o locuinta mostenita. Prea am ajuns sa contestam orice in tara asta, trebuie sa ne obisnuim ca multe sunt stabilite prin lege, indiferent daca ni se pare mult sau putin. Si pana la urma nu ne obliga nimeni sa platim notariatului si nici sa locuim in aceasta tara.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian  •  9 ianuarie 2016, 10:00

*** ăștia îmi aduc aminte de lingăii de la Antena 3. Anul trecut au "realizat" un documentar despre"dom' profesor".***, plin de pupături în dos și în cale afară de grețos.Gâdea, Badea, Ursu, Moartea Pasiunii(Dana Grecu), Stoicescu, Dumitrescu, *** aia de la prânz, Oana Și Numaiștiucum...Ăștia "notari" nene, nu slugile alea din anunțurile de mai sus!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai  •  9 ianuarie 2016, 12:14

Multumesc pentru raspuns D-le Tolontan . E evident ca va pasa de parerile cititorilor. Dar, stiu ca santeti si jurnalist de investigatii... Eu nu sunt nici jurnalist dar, cred cu toata convingerea ca de pe aceasta " partie" se pot culege trofee rasunatoare! Nu credeti ?

Valentin Dragoi  •  9 februarie 2016, 13:30

La dom'notar,la dom'expert! -Sa ne fereasca bunul Dumnezeu ca in aceasta viata sa intram in contact cu vreunul din reprezentantii acestor caste,dar daca din nefericire ajungem totusi in acest moment, lucrurile se petrec in felul urmator: O secretara bine ''instruita'' iti aduce la cunostiinta ca ai intrat in panteonul zeilor, privirea trebuie sa fie tot timpul in pamint si vorba putina. Astfel tremurind de emotie ca ai fost primit iti prezinti doleanta si astepti ca zeul sa te priveasca absolut superior si intr-un amalgam doct de legi si ordonante, ti se comunica ca este posibil sa primesti o rezolvare, Despre termene si pret nici o intrebare ,este o adevarata jignire sa pui astfel de intrebari! Doar ce acte sunt necesare,care in principiu tu trebuie sa stii ce sa contina si de unde sa le ridici. Dupa toate acestea te retragi discret cu aceiasi smerenie cu care ai intrat si te rogi ca inalt prea sfintia sa dom,notar sau dom'expert sa isi faca treaba pentru care tu cu umilinta il platesti. -Oameni buni am si eu o intrebare:Cind si cum vom schimba acesti" martori de lux" si" producatori de maculatura"? Se pare ca nici drama Colectiv in care chiar niste experti IGSU si-au dat avizul iar alti experti au montat artificiile nu a fost suficienta pentru a trezi autoritatile. -Oare organizarea unor examene nationale corecte pentru fiecare din aceste meserii si eliminarea obligatiilor de a face parte din castele numite camera notarilor publicii,corpul expertilor in constructii etc(organizatii in care se intra doar pe grade de rubedenie sau recomandare politica )vor putea schimba acest sistem si vor permite accesul liberei concurente si competentei?

Comentează