Gazeta Sporturilor este publisherul din România care a câștigat un grant Google pentru ”jurnalism de calitate și inovație în știrile digitale”

Redacția GSP va primi 50.000 de euro, pe care îi va investi în producerea de conținut împreună cu cititorii. Din România a mai câștigat o singură companie, un start-up de tehnologie din Cluj

miercuri, 9 martie 2016, 7:07

Acum două săptămâni Sundar Pichai,  CEO-ul Google, lansa la Paris un proiect european de sprijinire a ideilor inovative din presă în noua eră digitală.

Pe harta prezentată de Sundar Pichai, România figura cu două proiecte cîștigătoare. Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba.

Google încă nu a anunțat oficial lista completă a proiectelor câștigătoare, dar câteva nume importante din jurnalistica europeană au comunicat public prezența printre câștigători. Printre ele: Deutsche Welle, The Telegraph, The Financial Times, AFP, Le Monde, Gazeta Wyborcza și El Pais.

Suntem în măsură să anunțăm că Gazeta Sporturilor este una din cele două companii românești care au câștigat. Celălalt nume este al unui start-up clujean, ZA Cloud, specializat în tehnologii software care folosesc inteligență artificială, potrivit Napoca News. Un publisher și o companie specializată în software.

Peste 1.200 de întreprinderi din Europa au aplicat la granturile oferite de Google și intitulate The Digital News Initiative (DNI). Au câștigat doar 128 de companii, din 23 de țări.

Lista europeană de câștigători totalizează o finanțare de 27,3 milioane de euro, fiind prima rundă a unui proiect Google ce valorează 150 de milioane de euro și se va derula pe trei ani. Compania americană descrie granturile drept “o colaborare între Google și publisherii din Europa, pentru a susține jurnalismul de calitate și a încuraja ecosistemul producerii de conținut prin tehnologie și inovație”.

Repartiția pe țări a ideilor acceptate este una interesantă. Și nu favorizează deloc România, piață unde Google face foarte mulți bani!

De altfel, pe acest blog am scris de mai multe ori despre felul în care Google aspiră din piața românească mai mult decât o televiziune mare, iar veniturile sunt raportate drept încasări globale și impozitate în Irlanda. Aidoma procedează și Facebook.

Iar faptul că Google a acordat ideii ziarului un grant nu va schimba în nici un fel opinia editorială potrivit căreia aceste companii globale sunt, și în România, uriași beneficiari al pieței create de producătorii locali de conținut.

DNI-map-gif-v4

Harta arată cum Danemarca, Lituania, Croația sau Letonia au avut doar câte o propunere câștigătoare. Două aplicații câștigătoare, precum România, mai au Ungaria, Austria și Irlanda.

În cazul României, cele două proiecte cumulează aproximativ 100.000 de euro, din care Gazeta va lua 49.942 pe un an de zile. Sunt cele mai mici dintre cele trei categorii de proiecte finanțate de Google: proiecte prototip.

Liderii sunt Germania, cu total finanțare de 4,9 milioane de euro, Marea Britanie, 2,8 milioane, Spania, 2,54 milioane, și Franța cu 2,33 milioane de euro.

Meritul substanțial al aplicației și al conceptului îi aparține colegului meu Cătălin Țepelin, omul care coordonează întregul univers digital al ziarului.

Ideea centrală a directorului de dezvoltare digitală a Gazetei a fost formulată în momentul aplicației. ”Noi, la Gazeta Sporturilor, încercăm să nu facem din jurnalism o treabă de roboți. Robotizarea știrilor e o parte a viitorului, de acord. Unele știri sunt deja scrise în ecosistemul jurnalistic de către softuri, potrivit unor algoritmi. Dar nu putem ceda computerului ceea ce noi și publicul putem face împreună. Vrem să păstrăm știrile umane”, crede Cătălin Țepelin.

Proiectul Gazetei se numește „JURNALISPORT: A marketplace for news”. El constă în extinderea redacției prin implicarea celor mai pasionați dintre cititori să exploreze mediul digital al comunicării și să redacteze știri, într-un sistem dezvoltat și monitorizat de GSP. „Practic, vom externaliza o parte a tradiționalelor ședințe de sumar, implicându-ne cititorii în acoperirea anumitor subiecte, într-o platformă interactivă„, explică Țepelin.

Concret, cum merge treaba?

1. Gazeta va propune zilnic o listă cu subiecte.

2. Cititorii pasionați / interesați de subiectele respective sau de jurnalism în general vor avea un timp pentru a conspecta sursele deschise și a concepe știrile.

3. Știrile vor intra apoi în sistemul de confirmare și validare specific unei organizații clasice de media.

4. Cele care vor respecta nevoile și exigențele redacției vor fi publicate pe GSP.ro.

Se extinde astfel noțiunea de ”ședință de redacție”, păstrând punctele tari și testate ale acesteia și mixându-le cu noile media și cu tendințele publicului actual.

Miza este tocmai angajamentul comun al metodelor verificate în timp și al pasiunii publicului. Potrivit aplicației, acest mix redacție-public sprijină misiunea publică a presei și încurajează caracterul participativ al internetului, acela de a crește puterea nu prin a păstra pentru tine, ci prin a împărtăși.

Sau, cum a spus Sundar Pichai, CEO-ul Google, în conferința de la Paris în care a anunțat aplicațiile câștigătoare: „A key part of our role is to create tools that others can use, to create and share and spread knowledge themselves. For everyone, by everyone”.

Comentarii (50)Adaugă comentariu

Cristian  •  9 martie 2016, 7:32

Felicitari. Daca ati renunta si la clickbait, ati fii intr-adevar peste concurenta, cel putin moral, insa ati coborat la nivelul lor de ceva timp. Imi amintesc campania voastra impotruva celor ce folosesc titluri gen n-o sa-ti vina sa crezi si totusi acelasi lucru il faceti si voi.

Adri  •  9 martie 2016, 7:41

Google si jurnalismul, baba si mitralierea. Oare google s-a interesat sa vada cat la suta reprezinta continut de calitate in mizeria asta de pagina, scuze.. dar in romania mediul online de sport e varza si la voi si la concurenta. Aceleasi titluri dubioase cu mici sanse sa reflecte realitatea in articol doar doar pacaliti cititorul sa dea un click. "Delia filmata goala, imagini bomba", "Pelinel dezvaluri.." gsp.ro pagina principala. Este foarte amuzant de observat ca si voi si "restul" va laudati singuri.. se pare ca v-au murit laudatorii. Desigur stim si noi dece faceti astfel de lucruri, tot in goana de reclame si click-uri. Domnilor, impresia e gresita, Google nu va aduce cunostinte jurnalistice, google practic nu va scrie pentru voi, tot oamenii aia sunt, slabi pregatiti, cu viziuni vechi.

replicantone  •  9 martie 2016, 7:49

Si doar cu stiri si reportaje despre Steaua si neamul Stelei. Remarcabil !!!

fotbal  •  9 martie 2016, 7:52

impresionant! sa curga detaliile...ca n-o vad in 3d. cum se va intampla practic treaba asta, pune-o in teren

JFM  •  9 martie 2016, 8:11

Poate-i investiti in rescolarizarea asazisilor jurnalisti care scriu mare in titlu forma adoptata cu placere de catre ghiolbanii din galerii si anume "Derby de România" in timp ce la Barcelona - Real reusesc sa scrie forma decenta,corecta Derbiul Spaniei sau Clasicul Spaniei.Este chiar deranjant.Ori o spun in totalitate in spaniola Derby de Rumania ori (de preferat) o spun in limba romana Derbiul Romaniei ca nu le cad gradele de intelectuali facuti la apelul de seara.Altfel felicit Redactia de Gazeta Sporturilor pentru premiul obtinut.

Ionut Tabultoc  •  9 martie 2016, 8:40

Felicitari!

gigelos  •  9 martie 2016, 8:43

Felicitari GSP , felicitari dle Tolontan , faceti o treaba extraordinara in slujba sportului si a fotbalului in special . Minunat ! Deschid azi siteul GSP , bani pe hartie nu va mai dau , nu meritati ! MM l-a salvat pe Reghe din ghearele lui Becali ,patronul Becali a dat ordin ca doi jucatori sa plece ,Becali ii transmite un mesaj clar lui Reghe ,Marica l-a sunat pe Becali sa-l anunte cand v-a juca primul meci ,Marica a trecut peste cuvantul lui Becali ... 5 articole .Ceausescu avea si el cam la fel , Bravo baieti ! In slujba sportului !

Bogdan  •  9 martie 2016, 8:46

Asta inseamna ca nu vom mai vedea stiri sa pacaleasca utilizatorul sa faca click? gen: Pleaca un jucator de la Steaua... Si o poza cu toti jucatorii

als  •  9 martie 2016, 8:50

Adica un good old user generated content (ptr ca publisherii nu-si mai permit sa plateasca redactiile) care va duce, dac-o fi posibil, la un content mai superficial/tabloid. Totul backed by Google, normal, ptr. ca oricum asta face Google. Nu creeaza, doar distribuie (cu zero implicare umana) content-ul altora. GENIAL SI REVOLUTIONAR. 'felicitari GSP!'

Cătălin Tolontan  •  9 martie 2016, 8:58

@als: stii cine semna, pe vremuri, cu acest nick name "als"? Temerea ta este corecta, dar ramine de vazut daca oamenii nu vor dori in continuare si un content mai bun decit cel tabloid. Dar, fundamental, asa stau lucrurile: daca nu vor mai fi bani, atunci publisherii nu-si vor putea conserva capacitatea de a produce content de calitate.

als  •  9 martie 2016, 9:14

No idea ce inseamna, Tolo, la mine sunt doar initialele. 'Temerea' mea vizavi de transformarea publishing-ului e, de fapt, o certitudine. Si-a mea, si-a ta (cred). O inteleg si o accept. Cam la fel cum accept si inteleg initiativa voastra. As fi facut la fel. Ce ma deranjeaza cu adevarat e acea ipocrizie abil disimulata de felul in care iti scrii articolele, facandu-le sa para ceea ce nu sunt, dar lasand intotdeauna impresia ca esti obiectiv si transparent. Sunt doar 50k care va vor ajuta sa luati content de la cititori, ceea ce va duce la scaderea costurilor cu redactia/research-ul si, implicit, a calitatii materialelor. ...Desi presimt ca veti petrece mai mult timp citind aberatiile venite pe 'adresa redactiei' decat v-ar fi luat o documentare serioasa.

Robert  •  9 martie 2016, 9:25

Asta nu va scapă de faliment. Singura voastră stradanie este să țineți fcsb-ul artificial in viață și prin asta sa supravietuiti și voi. ps: Tot așa plin de englezisme vrei să fie și contentu'?

Cătălin Tolontan  •  9 martie 2016, 9:27

als: alex leo serban semna asa. In fine. Tu descrii reactiile altora cam asa: "Presimt ca veti petrece mai mult timp citind aberatiile venite pe 'adresa redactiei' decat v-ar fi luat o documentare serioasa". Altii cititori pot scrie la fel despre mesajele tale. Noi, insa, sintem datori sa le tratam pe toate egal. Inclusiv pe cele care contin insulte le moderam si incercam sa luam din ele ce e valoros. Si mai incercam sa incurajam dialogul si mesajele civilizate, asa cum e al tau, chiar daca sint si zone critice in el. Ai dubii despre ce scriu? Foarte bine! Nu incerc sa te conving de nimic. Treaba mea e sa informez, sa comentez. Aprecierea e a ta.

als  •  9 martie 2016, 9:38

stii mai bine ca mine cate aberatii poate emite un public larg. n-am individualizat, deci nu-s de blamat. in alta ordine de idei, nu asta era esenta mesajului meu, era side-dish. in fine, cum ziceai: treaba mea (la cafeaua de dimineata) a fost sa comentez. intelegerea e a ta. succes.

Cristian  •  9 martie 2016, 9:46

De ce scrieti "publisher" in sus si in jos? Nu e limba romana suficienta? Suna mai putin sclipitor in romana termenul? A propos de jurnalism de calitate..

Sofa King  •  9 martie 2016, 10:05

Daca gsp a luat acest premiu inseamna ca presa online in Ro e cu adevarat la pamant. Faceti o analiza a paginii de azi sa vedem cat reprezinta stiri sportive cu adevarat. O dovada a calitatii slabe este si faptul ca 90 % din articole sunt nesemnate. De ce autorul nu-si asuma articolul? Ii este asa rusine cu ce a scris? Sau ce a inventat sub acoperirea " din surse ce prefera sa ramana anonime"?

Daniel Chitu  •  9 martie 2016, 10:31

Suna foarte bine, eu ma bag! Mi s-au mai publicat articole pe GSP deci acum cu noua platforma n-ar fi o premiera :) Abia astept sa o lansati!

xoxo  •  9 martie 2016, 10:41

daca nu ne-ati intoxica in fiecare zi cu *** ar fi minunat!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bogdangeorge84  •  9 martie 2016, 11:08

Sofa King i-a cam dat ceva peste nas, batranului Tolo. Ii impartasesc intru totul parerea si inca mai plusez cu ceva , conform interviului kamikaze dumneata ai declarat, citez : "Cînd acțiunile americane s-au putut cumpăra la noi, am luat și Google. Că tot ne fac ei praf companiile de media!". Este posibil sa nu publici comentul si sa ramana nepublicat: Ati Luat 50000 de euro: 1. *** Si FIRMELE CARE MODEREAZA COMENTARIILE *** 2.CA INDEMNATI TINERII FARA LOCURI DE MUNCA SA PARIEZE 3.PENTRU CA MAJORITATEA DE ACOLO, BASTANII AVETI ACTIUNI LA GOOGLE 4. Din care 10000 euro a fost taxa de inscriere. 5. Cat castigi tu in 2 luni. Ce faci bre tu cu salariul tau pe 2 luni?, La fel ca cei din gazeta: îi vei investi în producerea de conținut împreună cu cititorii? Continut igienic...modifica in titlu, sau cere ajutor colegilor sa-ti bage senzationalu in titlu, ca duci lipsa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Octavian Stăncioiu  •  9 martie 2016, 11:21

E frumos că ați câștigat banii ăștia (puțini) de la un gigant mondial care, așa cum aveți fair-play-ul să precizați, în România - ca, de altfel, mai peste tot și precum toate multinaționalele - doar face bani, pe care apoi îi scoate din țară. Atunci, pentru mine, Google ăsta nu reprezintă mare lucru. A, că te ajută să găsești cu un simplu click o informație, da, e interesant, dar, cum până prin 2002 am lucrat, bine, fără el... Iar click-ul ăsta distruge nevoia de cărți, de bibliografie, de documentare serioasă, ceea ce e extrem de grav. Presa trebuie să rămână scrisă de jurnaliști. Cititorii pot trimite orice, la rubrici gen ”poșta redacției”, articole care le pot fi publicate ca atare. Nu cred însă în acest mixt de care vorbiți, domnule director al Convergent Media. Se amestecă lucrurile și se pierde calitatea.

Cezar Firicel  •  9 martie 2016, 11:29

Felicitari pentru asta. Imi place gazeta, nu-mi plac reclamele insa!

bogdangeorge84  •  9 martie 2016, 11:35

Apropo, unde ai gasit matale termenul de "publişerul" in limba romana? Asa cum am anticipat majoritatea de pe aici, matale ii ajuti pe mai tinerii scriitori de gazeta sa aranjeze articolele, Felicitari publiserului Tolontan. Toata crema acestui premiu ti se datoreaza.

Mihai  •  9 martie 2016, 11:44

Eu in locul celor de la Google as avea grija. Acusica le ia Voiculescu sediul, prin majorare de capital, si sare trompeta Tolontan cu un articol, cum ca bine le-a facut capitalistilor fara scrupule.

granicerul  •  9 martie 2016, 11:46

nu cred o iota din ce spune Tolontal , seamana tot mai mult cu Antena 3 cu Gadea incep sa dea grafice sa se laude cu premii , e o tactica comunista preluata de la voiculescu se vede ca ai lucrat acolo tolontale!

George Bara  •  9 martie 2016, 11:48

Felicitari GSP! Sa punem impreuna Romania pe harta inovatiei in publishingul digital!

Cătălin Tolontan  •  9 martie 2016, 11:50

@Octavian Stăncioiu: relatia dintre ziaristi si public nu e una in care noi stam dincolo de ziduri si ne mai vine cite un strigat din multime. E mult mai multa interactiune, precocupare comuna si dorinta de a folosi intelepciunea si informatia celuilalt.

ciobanu-mioritic  •  9 martie 2016, 12:37

1- Rusii au gasit solutia anti-offshore in IT - care consta in trecerea la LINUX si blocarea accesului la Google/Apple - Rusia avand tehnologii similare - Yandex şi Mail.ru. - 2 - Un nou proiect de lege prevede SUPRATAXAREA cu 18 % din venitul anual - pentru toate companiile ce au legaturi cu SUA. http://www.go4it.ro/internet/rusia-cauta-sa-interzica-sistemul-de-operare-windows-respectiv-sa-suprataxeze-produsele-apple-si-google-15073426/

dac.impielitzat  •  9 martie 2016, 12:40

nu stiu aia de la google ce titluri de cancan publicati voi ca nu mai primeati voi nici un grant :)

Andrei  •  9 martie 2016, 12:43

Timpul in care jurnalistul facea selectia stirilor a apus, ceea ce aduce avantaje si dezavantaje. In treacat fie spus nu Google a schimbat asta, ci social media. Google doar a luat banii de publicitate, insa ca efect de promovare online a adus mai mult beneficii decat pagube. Acum in presa exista tendinta de a te apropia de cititor, o tendinta imprumutata din social media si care are radacini din rubrici de tipul "Posta Redactiei" de pe vremuri. Exista mai multe metode pentru a face asta. Pro Tv a facut exclusiv branding prin "Cabina Pro TV". OTV si Etno TV au facut bani prin metoda "SMS afisat pe ecran" respectiv "dedicatii". GSP beneficiaza de avantajele unui public mai "fanatic", predispus la interactiune (sustinere pentru sportul / echipa preferat(a), "hating" la adresa rivalelor, etc). Dilema este insa cum sa tratezi acest interes astfel incat sa ai parte de continut decent sau chiar valoros, nu doar nesfarsite atacuri si revarsari de frustrari. Da, se va pierde timp cu selectarea si moderarea acestor articole. Nu, probabil ca suma de 50k de euro nu va acoperi costurile. Banuiesc insa ca nu asta este ideea. Cred ca GSP incearca sa isi fidelizeze publicul, sa il co-intereseze, sa considere site-ul ca fiind ceva la care si el a contribuit. Sper sa mai fie o componenta: sa se incerce sa se educe publicul, prin aceasta deschidere a sedintelor de redactie. Oamenii trebuie sa inteleaga mecanismele de decizie, de ce despre sportul lor nu prea se publica articole, de ce si atunci cand echipa lor invinge Steaua cele mai multe articole sunt despre declaratiile lui Becali. O misiune grea, dar poate fi un proiect interesant.

dac.impielitzat  •  9 martie 2016, 12:46

aaa ca tot veni vorba, tot am eu niste prieteni pe-acolo pe la google, poate o sa-i intreb pe cai neoficiale daca au habar cui au dat de fapt acest grant? heheh :) si daca nu au o sa le dau eu exemple de titluri (traduse pe intelesul lor bineinteles) din gazeta. asa ca sa stie oamenii pe cine finanteaza.

Kara  •  9 martie 2016, 12:46

Socant, nu o sa-ti vina sa crezi ce a castigat GSP! Google a spus asta despre ziar. Banii astia schimba totul! Tolontan a deschis emailul si a citit asta, ce a facut in continuare. Anuntul facut de Google in urma cu putin timp despre presa din Romania. 50.000 de euro s-au gasit in redactie, concurenta va innebuni. Imagini hot, bani in redactie pentru prima data de la inceperea crizei.

ion  •  9 martie 2016, 13:16

@asl tabloid nu inseamna superficial, sau lipsa de documentare. tabloid e doar un alt mod de a impacheta o informatie. tabloid-ul are darul de a aprinde dezbaterile pe diverse subiecte. nu "ambalajul" ar trebui sa fie marea problema. tabloidele din anglia sau din germania nu au nici o legatura cu tabloidele de la noi. defapt doar denumirea de "tabloid" e comuna. dar intelegerea a ce inseamna "tabloid" e fundamental diferita.

dinamo_fan  •  9 martie 2016, 13:20

"Jurnalism de calitate " - poate este vorba de acel tip de jurnalism care apare ici-colo in marea de articole si stiri ce cauta senzationalul. Nu am dubii ca exista jurnalism de calitate acolo in redactie insa e nevoie de munca unui detectiv pentru a-l gasi. La orice ora din zi sau din noapte daca intrii pe gsp gasesti N articole despre steaua din care macar jumate despre becaliti, M articole despre Halep din care ultimul pe care l-am vazut era o stire despre cum isi parcheaza Simona masina. Pe bune ? Dap...o fi jurnalism de calitate pe acolo dar intr-o proportie mult prea mica.

dinamo_fan  •  9 martie 2016, 13:23

@Dac Tare mi-e ca cei de la google nu stau sa traduca ce se scrie pe gsp ci se uita numai dupa statistici si ce trafic de utilizatori este pe site, cate clickuri se dau, care comentarii se scriu samd. Or face ei deductia gresita de altfel ca daca activitatea e mare si articolele sunt bune.

bogdangeorge84  •  9 martie 2016, 14:31

Vad ca raspunzi pe aici. Da-mi te rog link(adresa web) cu macar un articol scris in gazeta digitala care respecta un ”jurnalism de calitate și inovație în știrile digitale”. De anul acesta, te rog frumos. Informeaza-ma cu aceasta dorinta, comenteaza daca ai timp si Lasa-ne sa apreciem acel articol/e care au fost premiate de google, ca doar ai lista cu ce au citit colosii google. Merci.

Cătălin Tolontan  •  9 martie 2016, 15:01

@bogdangeorge84: Un cititor de calitate citeste el insusi atent :-) Google nu a premiat articole, ci un proiect. Asta presupune o aplicatie. Dar, inapoi la cererea ta, iti recomand cu placere citeva exemple de jurnalism de calitate. 1. Un interviu venit la timp cu o autoritate in domeniu, sefa laboratorului ANAD, despre cazul Mariei Sarapova. http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/sefa-laboratorului-doping-de-la-bucuresti-demoleaza-apararea-mariei-sarapova-trebuia-sa-stie-nu-este-o-sportiva-oarecare-472046.html 2. Investigatia colegilor mei despre minorii care sint introdusi in cusca luptelor MMA la galele televizate. Un material a carui documentare a durat luni de zile, cu toate partile implicate. http://www.gsp.ro/gsp-special/investigatie/exclusiv-minori-in-cusca-culisele-necunoscute-ale-galelor-televizate-de-mma-cum-au-fost-aruncate-in-lupta-doua-fete-de-17-ani-471398.html 3. Premiile sportivilor romani la ultimele Olimpiade, lucru nedezvaluit pina azi, in comparatie cu cele din alte tari. E deschiderea unui dosar delicat: De ce ne simtim vinovati fata de campioni? http://www.gsp.ro/editorial-romana/gsp-special/exclusiv-gazeta-publica-listele-premiilor-la-ultimele-3-olimpiade-romania-plateste-mai-bine-decit-sua-canada-germania-olanda-franta-si-china-467197.html Sint mult mai multe exemple, tu mi-ai cerut unul. O zi buna.

gigelos  •  9 martie 2016, 15:32

Vorbesti de Google , platforma digitala , comert , foarte bine trebuie sa produci bani , ceva sport va mai intereseaza ? Ieri ai avut Lumina stadionului parca , povesti minunate din copilaria noastra , eram copii . ce frumos a fost . Ce legatura are ce faci tu astazi cu ceea ce povestesti ? Cu tot contentu vostru , fara sa va chinuiti sa atrageti copii la sport , in cativa ani , la revedere sport , ziaristica sportiva,publisher si alte alea etc . Noi prostii, ce ne pierdem timpul pe aici, avem pasiunea din perioada sa zic cuplajelor ... Gazeta sporturilor , nu credeam sa ajungeti in halul asta . Un fel de Academia Catavencu

bogdangeorge84  •  9 martie 2016, 15:59

Da . Iti multumesc pentru raspunsul tau, am inteles , unde exista subiectul investigatie se simte si amprenta ta, in rest .... Gazeta nu a fost premiata ca publicatie ci COMPANIA GAZETA SPORTURILOR ca si publisher. In sfarsit un raspuns clar si normal. P.S. Imi place reclama de la inceputul articolului, cea cu google si GSP.ro. Ca si la prima interventie, trebuie sa adaug ca titlul este gresit formulat---> COMPANIA Gazeta Sporturilor este publisherul din România care a câștigat un grant Google pentru ”jurnalism de calitate și inovație în știrile digitale”. Compania GSP este ca un fel de FCSB? in palmaresul companiei intra si articolele gsp sau nu?

bogdangeorge84  •  9 martie 2016, 16:02

O zi buna si tie! Mult succes la pahare---> Bursa merita cinstita in companie cu companie colegiala.

Andrei33  •  9 martie 2016, 16:30

Draga Tolo, imi place ca bati la usa google pentru bani in timp ce stergi cu ei pe jos prin articole de ani de zile. Interesant. In alta ordine de idei, jurnalismul sportiv clasic a murit de mult, ce a ramas la gsp e un clickbaiting indoielnic. Faptul ca inca se mai platesc scriitori ca Paraschivescu e meritoriu insa pentru fiecare editorial de-al lui sunt sute de materiale furajere cu titluri lipsite de continut, graba, lipsa de profesionalism, cultura insuficienta. Multi din presa se amagesc cu cliseul "asta vrea publicul" adica un tabloid sportiv, insa e suficient sa intri pe spatiul de comentarii sa vezi reactiile ca sa te convingi ca nu prea e asa. Nu mai zic de cross-listing-ul de titluri din alte ziare majoritatea tabloid vulgar si de prost gust. Asta in timp ce redactorul-sef e pasionat de anchete in zona politicului.

ber  •  9 martie 2016, 16:58

Inca o dovada a faptului ca google si continutul de calitate nu au legatura decat in povesti. Eu sunt surprins ca Dl. Tolontan nu a avut simtul penibilului, ma asteptam la altceva.

Mircea P  •  9 martie 2016, 17:13

Greu de crezut că premiul a fost pe valoare jurnalistică in conditiile in care in ziar apar titluri de genul: Sumi, poti sa ii rezisti? :)

alex  •  9 martie 2016, 17:21

Mhm, grant google pentru fituica voastra pentru ce? Premiul intai in manipularea si abaterea atentiei cititorilor de la probleme mai importante? ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi  •  9 martie 2016, 19:35

Situatia este este in felul urmator: 1. Voi ati castigat un premiu. Felicitari! 2. Premiul vreti sa-l investiti in articole de calitate, scrise de noi. Imi place ideea si as participa, insa noi ce castigam? V-ati gandit la un premiu, ceva? Adica americanescul "give and take", nu doar "take". Apropo: am intrat pe site-ul celorlalti castigatori din Romania si m-a amuzat: "Copyright 2013 - 2014". Asta da inovatie si inteligenta artificiala.

john70  •  9 martie 2016, 21:25

Sa fim realisti: pe Google nu-i intereseaza aspectul jurnalistic ci doar cum sa gasesasca o cale prin care sa faca mai multi bani din reclame si datele utilizatorilor. Celor care posteaza comentarii pe site: nu dati adrese de email reale, nume reale, locatiile reale. Google vrea sa puna mana pe astfel de informatii.

Stefanita  •  9 martie 2016, 22:28

Felicitari! Off topic: cu Arenele Progresul ce are ISU de nu se poate juca? Ia foc betonul?

Cătălin Tolontan  •  9 martie 2016, 22:47

@bogdangeorge84: si eu multumesc, dar n-am nici un merit. E al colegilor mei.

adi  •  9 martie 2016, 23:37

Mai bine le-ați mai da niste lei de biscuiți jurnalistilor de la site, ca stau pe niste sume mizere colegii dumneavoastra, domnule Tolo. Stiti mai bine.

Matei  •  10 martie 2016, 1:50

O veste buna pentru mass media din Romania. Cred ca Google are incasari mari din publicitate, obtinute in Romania. Nu inteleg de ce nu sunt impozitate local. Nu vad de ce o companie de tigari nu ar vinde aici, considerand veniturile tot globale.

Marius Oliviu  •  14 martie 2016, 1:22

Interesantă remarca despre banii absorbiți de Google din Romania, nu știam. Sunt curios ce poate ieși bun din povestea asta cu ei.

Comentează