Orban e out. Televiziunile scapă din nou?!

Candidatul la primărie a cerut 50.000 de euro bani negri ca să dea televiziunilor, mereu cîștigătoare din orice combinație. După aceeași formulă funcționează și multe companii mari

luni, 11 aprilie 2016, 7:38

Povestea arestării lui Ludovic Orban este povestea decăderii televiziunilor din România.

Orban a plecat. S-a retras sin cursa electorală pentru București, din PNL și, probabil, din viața politică.

Procurorii îl acuză, rămîne să și probeze în instanță, că el a cerut 50.000 de euro de la un om de afaceri ca să dea mai departe suma  suma televiziunilor.

De ce ar fi avut nevoie Orban de 50.000 ”la sacoșă” cîtă vreme există mecanisme legale de prin care afaceristul respectiv ar fi putut finanța campania?!

Pentru că nu după bani albi alerga Ludovic Orban!

Candidatului la Primăria Capitalei îi trebuiau bani negri, singurii care înlesnesc bunăvoința televiziunilor. Ca politician, cu bani albi cumperi spoturi publicitare electorale, însă atitudine favorabilă, prezențe în emisiuni și știri pozitive, pe ele le achiziționezi cu punga.

Și nu e vorba doar de politicieni ci, tot mai des, și de companii. Există multinaționale în România care au pe nota de plată bloggeri care scriu ”de bine” despre produsele sau acțiunile lor. Marile firme sînt cotate la bursă, au biblioteci întregi de coduri de conduită etică, însă cedează șantajului, fără să realizeze că multiplică un gen toxic.

Azi, el scrie de bine, dar mîine, cînd nu o să-i mai dai bani?

Răspunsul e unul singur. Cînd tu nu o să-i mai dai bani, el va scrie de bine despre concurență și de rău despre tine. Istoria e martoră că am mai trecut trecem pe aici.  Acum două sute de ani, povestea cu șantajul se numea ”cercul vicios al ziarelor”.

Companiile le zic acestor bloggeri ”influenceri”, că trebuie să le spună cumva, nu pot să le zică cei-care-ne sperie-fără-să știm-de ce.

Uite că Orban a aflat de ce.

Penelistul va plăti pentru prostia lui, cum să negociezi tu în martie, cu DNA pe cap, un astfel de schimb ”bani contra influență viitoare”?! Dar cîți politicieni trebuie să achite nota pentru a ajunge justiția și la furnizorii de șmen din media? Și cîți politicieni trebuie să mai intre în închisoare?

Monica Iacob Ridzi, în caz că ați uitat, este după gratii pentru că a cumpărat știri pe bani publici, ca să se promoveze pe sine și pe Elena Băsescu. Așa arată monitorizările, nu noi.

Și, ca să plătească televiziunilor, Ridzi a manufacturat achizițiile publice. În 2009, DNA nu a înțeles toată simbioza mediatică și așa au scăpat televiziunile. Mai mult, au băgat în buzunar cîteva sute de mii de euro încasați bine mersi pentru știri și reportaje favorabile.

Cîți oameni trebuie să mai plătească? Sau, dacă sînt politicieni, nu le zicem oameni?!

La unul dintre termenele din ”Gala Bute”, Elena Udrea spunea pe hol: ”Dacă se spune că noi, politicienii, ne-am făcut imagine pe bani furați, foarte bine, să plătim! Dar să dea  pelerinele, cizmele și zahărul înapoi și cei care le-au luat! Sînt bani ilegali, nu?”. Mi s-a părut fraza anului și am tot așteptat să o plasez într-un moment anume.

Poate că retragerea lui Orban e momentul.

Și să dea, spune în continuare Udrea, ”să dea, așadar, banii negri primiți, televiziunile sau ziariștii cumpărați”.

Pe tema asta, am avut mai multe lungi discuții cu Elena Udrea, sprijiniți de balustradele arse ale tribunalului. Un dialog fără ascunzișuri, ca între doi oameni care nu se simpatizează, nu vor să se impresioneze, să pară altceva decît sînt și nu-și datorează nimic altceva decît să spună ce cred. Bune premise de discuție.

Eu insistam pe ideea că fostul minstru exagerează cu presa cumpărată, iar ea zîmbea, tolerant, calm și, mai arunca, cîte un nume sau cîte o situație. Discuția a fost ”off the record” și va rămîne așa pentru totdeauna.

A plecat fiecare cu ideea lui.

Sînt convins și acum că știu mult mai mulți jurnaliști corecți decît știu politicienii ziariști mînjiți.

 

Dar, deocamdată, politicienii sînt în fața instanțelor sau în închisoare.

Acesta e argumentul lor și are sens.

Excepție face Dan Diaconescu, închis pentru șantaj. Și lotul Antena – RCS, care se judecă.

Și, oricît i-am detesta aprioric pe politicieni, ceea ce e altă eroare comodă, care nu face decît să ne conserve subdezvoltarea, nu putem să nu se gîndim și din perspectiva lor.

L-am văzut pe Ludovic Orban, acum cîțiva ani, pe scena unui liceu bucureștean. Era viceprimar și venise să le strîngă mîna ”olimpicilor”.

I s-au perindat prin față sute de copiii. A stat și i-a felicitat pe fiecare fată sau băiat în parte. Șirul s-a legănat vreme de peste o oră. Bărbatul a stat neclintit. Formalism? Poate.

Dar era o zi de sîmbătă, afară mirosea a primăvară, ca acum, și i-ar fi fost atît de ușor să-i lase pe oamenii de la Ministerul Învățămîntului să-i țină locul, după un act de prezență de un sfert de oră. Altul așa aș fi procedat. De pildă eu, că mi-e rușine în mulțime.

Aș fi tulit-o în parc să nu mai văd pe nimeni.

Orban a stat pe scenă pînă la final. Nu era nici o cameră de luat vederi. Doar el și puștii.

Și, văzîndu-l cum își f… acele cîteva ore de dimineață de week-end, singurele în care capul unui om stresat e ceva mai limpede, căci mai pe seară te apasă sentimentul că începe săptămîna, m-am gîndit că nu e deloc la îndemîna tuturor ce fac politicienii.

Pentru că nu poate strînge mîna tuturor oamenilor din oraș, Orban a ales să dea bani negri singurului loc unde oamenii se strîng de bună voie, unul în altul. În fața televizorului.

Televizorul i-a cerut bani lui Orban, l-a trimis pe liberal în instanță și i-a trădat pe oameni.

Atît de simplu.

Comentarii (82)Adaugă comentariu

jojoba  •  12 aprilie 2016, 9:52

Si zici ca o multinationala ar da 50.000 euro asa cu sacosa???? esti sigur?

Matei  •  12 aprilie 2016, 9:53

Orban a facut accident conducand beat masina unei firme de afisaj publicitar, de la care, desigur, nu luase spaga. daca si pe un asemenea om il aperi (televiziunile l-au impins in pacat), te comporti exact ca ziaristii manjiti de el.

Dan  •  12 aprilie 2016, 9:59

defapt concluzia indirecta a acestui articol e ca DNA e bun, mai oameni! saracul Orban, dar "A meritat-o". asta e asa, reteta de telenovela: " Orban, acste "barbat care a stat drept peste o ora", sarac dar cinstit si frumos ca o fata in casa din vila rautacioasa a lui Jose Armando :) Nimic de faptuil ca dispar oameni politici din peisaj asa, la o virgula din pix a DNA. inca n-ua luat pe nimeni de la GSP (nu neaaparat vinovat) ca altfel citeam altfel de articole. Asa, asta scris asa indulgent poate fi pus tot in logica stramba a "indulcirii" politicienilor de catre presa, right? nu mi se pare deloc un articol nepartinitor. si retineti inca o data: DNA e bun! :)))

cristian007  •  12 aprilie 2016, 10:12

Asta e sistemul politic romanesc : un parazit pe spatele contribuabilului. Un sistem politic corect(cat poate fi de corect) se bazeaza pe cerere si oferta. In schimbul banilor pentru campanie va face aceste lucruri(program electoral) pentru ca voi donatori(contribuabili de tot felul : companii, oamemeni bogati, oameni saraci) sa o duceti mai bine(vezi preliminariile din SUA, fascinanta lectie de politica anul asta). In Romania bani de campanie sunt obtinuti prin sifonarea fondurilor statului, prin urmare nu mai exista un parteneriat popor-politicieni ci o capusare a poporului de catre politicieni, in care politicieni nu sunt obigati sa dea ceva in schimbul banilor pe care-i cheltuiesc.(campanii, salarii, etc). Asta incearca sa faca DNA la aceste alegeri : sa intoarca clasa politica spre popor : ai nevoie de banii mei, vino si cere-mi mie, nu ma fura pe la spate.

BarosanuNambărOan  •  12 aprilie 2016, 10:42

Domnule Tolontan, legat de anecdota cu Ludovic Orban, cred că aveți o perspectivă greșită despre locul politicianului în astfel de împrejurări. Nu domnul Orban îi onora pe elevii respectivi (olimpici), ci invers! Dacă pentru domnul Orban era (sigur, nu putem ști dacă chiar era) un efort să dea mâna cu niște oameni de calitate (de calitate, în opinia mea, mai înaltă decât a dumnealui), nu făcea nicio favoare nimănui rămânând acolo. Și, cu tot respectul, a te simți în largul tău în mulțime nu este o calitate, cel puțin nu este prin ea însăși o trăsătură de admirat, ci cel mult o simplă condiție pentru cariera de politician. Iar cariera politică nu este (din nou, strict prin ea însăși) un merit! P.S.: De acord cu restul articolului, cu observația că și noi putem contribui la curățarea sistemului, alături de DNA, refuzând să consumăm presa murdară. Numai așa poate să scadă valoarea de piață a respectivelor televiziuni - nu vă mai uitați la ele, nici nu știți ce NU pierdeți!

Mircea  •  12 aprilie 2016, 10:49

Si totusi nimeni nu sesizeaza atat oportunitatea cat si graba cu care acest dosar a fost facut. Daca Orban a cerut si "omul de afaceri" (sic) a fost de acord sa plateasca, de ce nu s-a organizat un flagrant si dosarul minune, care il scoate pe Orban din cursa, se bazeaza doar pe denunt? Ca banii s-ar fi cerut" si "ar fi fost de acord" sa se plateasca. Dar nu exista fapte, ci vorbe. Povesti. Daca organizau flagrantul aveau dosar beton. Asa au niste vorbe in vant. Si un om iesit pe usa din dos din politica. Daca a cerut sau nu, ramane sa se stabileasca. Dar daca n-a cerut si denuntul e o aiureala pentru a impinge pe cineva anume in cursa pentru Primaria Bucurestiului, cine raspunde?

Matei  •  12 aprilie 2016, 10:50

corect, a fost o onoare pentru repetentul orban sa dea mana cu unii care au ceva in cap si vor ajunge ceva in viata lor, vor avea, spre deosebire de el, o meserie, vor avea idei constructive, vor gandi. ca sa fie clar, diferenta de gandire si pregatire e uriasa.

Intrebare  •  12 aprilie 2016, 11:09

Oare Tolo cit incaseaza de la Felix, ca sa o tot atace pe E. U. ?

LEFTER POPESCU  •  12 aprilie 2016, 11:09

Nu ati inteles nimic d-le Tolontan , din demisiile d-lui Orban . Acesta a facut ceea ce face orice politician din tarile democratice - si-a dat demisia fara a face vreun tam -tam pana ce DNA-ul va reusi sa demonstreze ca acei bani sunt cu adevarat bani negri( la punga precum o facea in fotbal GIGI VALIZA) si nu sunt bani legali in limita celor pe care legea iti permite sa-i folosesti intr-o campanie electorala . ESTE DE APRECIAT GESTUL SAU . Dar ce ne facem, d-le Tolontan, cu primareasa Craiovei , de care nu pomeniti un cuvant, dar care duce in spate o cocoasa plina de infractiuni - nu o spun eu ci DNA-ul - ca sa folosesc siretlicul manipulator folosit de dvs., si nu isi da demisia din toate functiile detinute, ba mai mult , cu tupeul infractional aflat in ***, anunta sus si tare , cu Dragnea in frunte, ca va candida pentru un nou mandat de primareasa. D-le Tolontan, nu-mi ies din minte candidaturile megalomanice anuntate de catre d-nii Ponta si Antonescu, in stil nord corean, in fata a 100.000 de oameni adusi cu camioane si autobuze de prin toate colturile tarii pe arena nationala si ma intreb cu ce bani ? Dvs. v-ati intrebat vreodata cu ce bani au facut acea mega mascarada ? Era un preambul al campaniei electorale. Acest lucru nu l-ati inteles (sper sa fie asa si nu o noua manipulare pe care o "soparliti" cu talent in articolele dvs. ... Nimic insa despre dl Dragnea , cel pe care il paste cativa ani de puscarie (si nu cu suspendare) pentru ca in ziua referendumului (retineti asta - in ziua referendumului) de demitetere al presedintelui Basescu, a facut toate ilegalitatiile posibile si imposibile pentru ca oamenii sa fie cumparati si plimbati pe la mai multe sectii de votare - in ziua fatidica caruia i s-a marit ilegal programul sectiilor de la orele 8 - 20 la orele 6 - 23 - pentru ca la "referendum" sa se atinga cei 50% + UN VOT , respectiv cei peste 9.100.000. de oameni "drepti" (o fi vorba si de mortii d-lui Dragnea?) necesari, anuntati cu aura de invingator de catre d-l Antonescu de pe calul lui Mihai Viteazu'. Vazand ca nu le-au iesit nr. legal au incercat si incearca si astazi , prin emisiuni tv., sa-l demita pe d-l Basescu cu forta. Adica cu cca. 46 % prezenta la referendumul impins pana la absurd. Nici aici se pare ca nu ati inteles d-le Tolontan, precum incearca sa para ca nu intelege nici d-l Dragnea, ca d-lui este invinuit pentru infractiunile pe care le-a facut si condus in numele USL-ului, intre orele 6 - 23 din ziua referendumului , cand chema "democratic" oamenii la vot , dupa spusele sale, cand intreaga tara era plina de autobuze, microbuze, ba chiar si masinile personale ale primarilor au fost puse la bataie pentru a face naveta, din 3 in 3 ore, ca sa scoata la referendum tot ce misca in sat , comuna , mic oras provincial dar si din cimitire. Toate acestea se pare ca nu le-ati inteles . In schimb ati inteles mai mult decat poate retine o minte usor de manipulat numele Elenei Udrea, si al Monicai Ridzi . Vom vedea impreuna ce va intelege cu adevarat justitia si cine si cat va fi vinovat . Urmeaza d-l Sova urmat in pas de dans de d-l Ponta . Astept consideratiile dvs. si pe acest subiect.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos Sturzoiu  •  12 aprilie 2016, 11:32

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea acuzatii grave care nu sunt probate/dovedite Ești jenibil... Când mă refeream la "acest site" mă refeream la gsp.ro. Iată dovada : Căutare: 31481 de rezultate pentru tagul «steaua» Căutare: 19098 de rezultate pentru «becali» Căutare: 18891 de rezultate pentru tagul «dinamo» Căutare: 9180 de rezultate pentru «astra» Căutare: 11682 de rezultate pentru «craiova» Căutare: 8502 de rezultate pentru «pandurii» Să mai dau exemple?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victor guran  •  12 aprilie 2016, 11:46

D-l Basescu a spus in clar la televiziune ca o parte din banii de campanie (cea din 2009) i-a dat la presa "cu sacosa, sa fim bine intelesi"(citat din domnia sa); s-a sesizat cineva, a auzit DNA-ul? Domnul Orban a incercat sa-l imite: o fi la prima abatere? eu cred ca a suparat acum pe cineva

sorin pietrar  •  12 aprilie 2016, 11:48

Buna ziua Cred ca ati vrut sa spuneti ,,pe statul de plata,nu pe ,,nota de plata"...ati fost aseara la carciuma ? Daca da,sa va fie de bine ! Imi place cum combateti .

SORIN  •  12 aprilie 2016, 12:01

Eu cred ca DNA si oricine(sau orice ) se afla alaturi sau in spatele lui se distreaza grozav deoarece din 1990 incoace a fost construit un sistem politic care-i devoreaza pe cei care-l compun . Ma refer la faptul ca pentru a ajunge intr-o anume pozitie politica se cheltuiesc bani( de la partid , de la terti sau proprii - mai rar) .Odata ajunsi in functia politica incepe goana dupa recuperarea banilor cheltuiti. Daca preopinentul pofteste sa manance si gura lui ceva distractia este si mai mare. Motiv pentru care revin la ideea initiala- DNA ar putea sa-i ridice prin tragere la sorti si ulterior sa le construiasca dosarul deoarece nu va fi dificil sa gaseasca fapte avand in vedere ca sistemul sus-pomenit i-a impins pe toti in malaxor. Daca la asta mai adaugam si modul halucinant in care DNA calculeaza prejudicii ( cifre care daca le insumam tara asta n-ar fi putut si n-ar putea sa le produca ) avem un tablou simplu si clar - DNA si coechipierii fac politica la greu alegand cine intra la beciul domnesc si implicit iese din carti si cine ramane in carti.

Ronnie 78  •  12 aprilie 2016, 12:32

Sincer mie imi pare rau de Orban. Nu stiu de ce, probabil din cauza boemiei sale, intotdeauna l-am simpatizat. Daca era un rechin adevarat, cu tunuri de milioane de euro intra la parnaie fara sa carteasca si ramanea cu banii. Cred ca a luat o `plasa` de incepator. Pentru 50.000 euro pentru partid s-a compromis politic...Pacat!

pentru victor guran  •  12 aprilie 2016, 12:46

Pentru victor guran 11:46 Minti. Fostul Presedinte nu a spus ca a dat bani cu sacosa la presa. Poate o fi spus ca unii au dat bani cu sacosa, referindu-se probabil la psd si pnl.

ahuramazda  •  12 aprilie 2016, 12:59

Tare comentariul, concret si corect. Ca de obicei ai pus punctul pe i si anume cand vor plati si altii care primesc banii "negri". Pacat ca oamenii nu realizeaza mesajul pe care ai incercat sa il transmiti insa eu consider ca in afara de televiziuni si prin presa scrisa se intampla aceleasi lucruri. Eu le-am trait si vazut cu ochii mei, chiar daca doar la nivel local. Pentru cei care nu au inteles mesajul si arunca cu cuvinte neinteligibile va dau un sfat: cititi printre randuri, daca puteti si aveti capacitatea sa o intelegeti, si poate intelegeti in fapt adevaratul mesaj transmis. In rest numai de bine. PS: Stii Cataline, si scuza-ma ca imi permit sa vorbesc la persoana a II-a singular, vezi ca in afara abuzului mediatic mai este si un alt abuz de pus in discutie: abuzul juridic al magistratilor. Cand vei incepe sa scrii cu adevarat si despre astfel de subiecte? Eu te astept si mai stii ce s poate intampla pe viitor? Bafta si toate cele bune.

Ionut Bunescu  •  12 aprilie 2016, 13:31

<> - Acest text cu bold nu ar trebui moderat deoarece contine acuzatii grave care nu sunt probate/dovedite? Altfel, nume, exemple, nu doar o afirmație aruncată cu bold și apoi schimbat subiectul. Vă recomand să citiți și articolul acesta, cu tot cu comentarii - http://www.hoinaru.ro/2016/04/12/decredibilizarea-pas-cu-pas/

Ion Vladescu  •  12 aprilie 2016, 14:06

E chiar mai mul decat jurnalism, bate spre literatura, bravo Tolo. Am o amintire asemanator, cu Basescu inainte sa castige presedintia . Exact Intr-o sambata pe la ora 10 dimineata, statea si se uita pe o strada anonima, SINGUR cum asfaltau 2 masini . Treceam cu masina, m am oprit dupa 300 m, am alergat la el sa il intreb ce face singur acolo. Mi a dat o replica ca asa se face treaba ca trebuie sa ii controlezi. Era fara nimeni pe langa. sambata la ora 10 pe o strada unde 2 masini asfaltau. si el le urmarea de la distanta cum pun asfaltul. El si 2 soferi. E SF nu? Peste vreo 6 luni ajungea presedinte. Asta e literatura pura Tolo: "Și, văzîndu-l cum își f… acele cîteva ore de dimineață de week-end, singurele în care capul unui om stresat e ceva mai limpede, căci mai pe seară te apasă sentimentul că începe săptămîna, m-am gîndit că nu e deloc la îndemîna tuturor ce fac politicienii."

stefanescu mirela  •  12 aprilie 2016, 14:11

11 April 2016 Publicăm o serie de informații și documente care demonstrează că, în campania de învinovățire a medicilor din România pentru tragedia de la Colectiv, domnul Cătălin Tolontan manipulează opinia publică. Mult timp am considerat că această campanie se poate explica prin ignoranta autorului. Ne-am înșelat. Simpla ignoranță nu explică de ce autorul nu compară datele din cazul Colectiv cu informații despre alte cazuri de mari arși din lume, inclusiv cu schemele de tratament care se aplică la nivel International. Publicăm noi două studii de specialitate referitoare la subiectul marilor arși pe care le considerăm indispensabile pentru înțelegerea unei situații foarte complexe. În definitiv, cu toții ne dorim un sistem medical mai performant. Studiile aparțin unor medici, specialiști recunoscuți la nivel internațional. Studiile nu au fost publicate în vreun ziar de sport. Primul dintre ele, Infections in Burns, a fost publicat în Surgical Infections, revista oficială a Surgical Infections Society. Cel de-al doilea, Inhalation Injury as a Prognostic Factor for Mortality in Burn Patiens, a fost publicat în Annals of Burns and Fire Disasters, revista oficială a The Euro-Mediterranian Council for Burns and Fire Disasters. Potrivit studiului Infection in Burns, apărut chiar în 2016: – Infecțiile invazive sunt principala cauză a deceselor survenite în urma arsurilor, fiind responsabile pentru 51% din decese; – Arsurile pe o suprafață mai mare de 20% din corp sunt considerate arsuri mari, care distrug funcția pielii de barieră împotriva infecțiilor; – Infecțiile invazive ale rănilor rezultate în urma arsurilor mari reprezintă urgențe medicale, din cauza concentrațiilor mari de bacterii din răni și din mediul înconjurător. Ca urmare, sunt necesare măsuri urgente de resuscitare, precum și administrarea de agenți antimicrobieni și antifungici de spectru larg. (Una dintre principalele acuzații la adresa medicilor în cazul intervenției de la Colectiv, a fost tocmai aceea că s-au făcut resuscitări la fața locului, chiar pe caldarâm. Dacă aceste resuscitări nu s-ar fi făcut, răniții ar fi murit); – Agenții etiologici responsabili de infecțiile la marii arși sunt reprezentați în ultimii ani de o serie de microorganisme rezistente care cauzează infecții invazive. (Această situație s-a regăsit la cei mai muți dintre răniții în incendiul de la Colectiv.) Agenții etiologici menționați în studiu (methicillin-resistant Staphylococcus aureus, vancomycin-resistant Enterococcus, Pseudomonas, Acinetobacter, non-albicans Candida spp., Aspergillus ) se regăsesc și la pacienții de la Colectiv, așadar existența unor astfel de infecții este universală. Potrivit celui de-al doilea studiu, Inhalation Injury as a Pronostic Factor for Mortality in Burn Patiens: – Leziunile inhalatorii cresc foarte mult rata mortalității, comparativ cu pacienții fără aceste leziuni, și care nu necesită intubație și ventilație mecanică; – Rata mortalității la nivel mondial la pacienții cu leziuni inhalatorii este 41,5%. În unele cazuri, rata mortalității este mult mai ridicată. Un studiu făcut pe 710 pacienți arși din Spania a stabilit că rata mortalității pentru pacienții cu leziuni inhalatorii a fost de 66%. (În cazul Colectiv rata mortalității a fost de 40% la pacienții rămași în țară, cei cu cele mai grave leziuni pulmonare declarați din acest motiv netransferabili, întrucât transportul reprezenta un risc vital major); – La un pacient ventilat și intubat mecanic pneumonia asociată ventilatorului (Ventilator Associated Pneumonia, VAP) reprezintă una dintre cele mai redutabile infecții spitalicești. Această infecție apare într-un interval mediu de 5 zile, perioadă care se scurtează în cazul pacienților cu leziunii pulmonare. (În cazul Colectiv, pacienții au necesitat săptămâni sau chiar luni de ventilație mecanică. Riscul pneumoniei asociată ventilatorului ar fi putut fi evitat dacă nu s-ar fi realizat ventilația mecanică a pacienților. Dar, în lipsa acestei ventilații mecanice, toți pacienții ar fi murit. Tocmai faptul că a fost utilizată ventilația mecanică, alături de alte tehnici invazive de susținere a funcțiilor vitale, le-a permis medicilor români să salveze 60% dintre răniții cu leziuni pulmonare din urma incendiului de la Colectiv. Procentul pacienților salvați in Romania per total este 74,6%). În opinia noastră, în România sunt prea puține spitale, în multe dintre ele condițiile sunt improprii desfășurării unui act medical de calitate. Personalul medical a plecat în proporție uriașă în străinătate. Două lucruri foarte importante trebuie să se întâmple urgent: – Toata lumea trebuie să plătească taxe; – Personalul medical să fie mai numeros și mai bine plătit. Documente: Studiul Infections in Burns: http://www.grupul.ro/wp-content/uploads/2016/04/Infections-in-burns-2016.pdf Studiul Inhalation Injury as a Pronostic Factor for Mortality in Burn Patiens: http://www.grupul.ro/wp-content/uploads/2016/04/Inhal-injury-as-prognostic-factor-for-mortality.pdf

Cătălin Tolontan  •  12 aprilie 2016, 14:35

@ionut bunescu: exista contracte intre unii bloggeri si marile firme? O spuneti si dvs ca exista. Isi marchează unii bloggeri textele publicitare cu ”publicitate”? Unii da, altii, nu. Despre acesti ultimii vorbesc si eu.

Bogdan Buciu  •  12 aprilie 2016, 14:48

Felicitari Catalin, nu stiu cum poti avea limpezimea asta in Romania dar avem nevoie de multi ziaristi ca tine.

ovidiup.  •  12 aprilie 2016, 15:18

stii din pacate fff bine ca presa mare din asta traieste, dintr un santaj subtil si mizerabil, santaj cu care firmele mari sunt perfect de acord, pt ca daca nu le fac imagine, atunci sa nu le faca deficit de imagine. si asta se face pe bani grei. exemple garla cazul bradet- catalin teatru tanase undeva in arges, seara cu un decor mizer in spate care sugereaza ideea de lipsa de igiena. tonul e grav, amenintator pe alocuri si usor rastit. sunt convins ca nu a cerut nimic de la nimeni, doar vaneaza audienta, credibilitate, credit pentru viitor. mesajul transmis: noi suntem seriosi, cu noi nu va jucati, tratam la sange orice situatie, suntem corectitudinea in stare pura. cateva saptamani mai tarziu apare scandalul cu apa din hipermarketuri. nu l vad pe teatru tanase in fata hipermarketului. pe fond amenintarea e cu mult mai grava. lactate bradet consuma 1000 de oameni, apa minerala cateva milioane. nimic sau aproape nimic pe pro tv, antene, etc. realitatea da ceva nume scurt si sec, asa ambiguu, nimic confirmat, banuiala. nu zic ca s a luat ceva dar miroase rau de tot. sa ne imaginam ca teatru tanase si pro-ul, corectitudinea in stare pura, ar fi avut acelasi mesaj ca si cu bradetul. ex. 2 darea in plata, in ziare online bancile anunta apocalipsa. someri, caderea bursei, preturi apocalipitice, tzara dispare. nu zic, isi pot cumpara spatiu, nimic incorect, dar pe nicaieri cu adevarat vizibil nu vad pe cineva care sa puna niste intrebari cu darea in plata, niste calcule simple. putini inteleg rolul bancilor in creditarea excesiva, iar rolul extrem de nociv al prg prima casa este practic cenzurat de pe tv. trist dar adevarat, chiar daca tu nu mananci ....., cum poti sa te suporti fara sa faci nimici cand stii ca mai toti colegii de breasla sunt horror? este ca si cum ai lucra intr o sectie de politie in care toti sunt corupti, mai putin tu.

Octavian Stăncioiu  •  12 aprilie 2016, 15:26

Foarte frumos scris. Dar păcat...

Ionut Bunescu  •  12 aprilie 2016, 15:27

@Cătălin Tolonta - există mulți bloggeri care au contracte cu branduri, așa cum și mass-media tradiționale au. Nu aici e problema, ci la textul dvs în care aruncați o inormație neargumentată, cum că marile corporații plătesc bloggerii de frică, pentru a scrie de bine despre ei, nu pentru a face publicitate ca orice alt site, fie el gsp.ro sau altul. Spuneți-ne care sunt acei bloggeri, plătiți de frică de companii, altfel nu este decât o revenire la râca dintre jurnaliști și bloggeri, deși dvs faceți parte din ambele tabere. Repet, din afirmațiile dvs se înțelege că bloggerii cer bani companiilor ca să nu scrie de rău de ele. Faceți o generalizare gravă care nu vă face cinste.

Ionut Bunescu  •  12 aprilie 2016, 15:30

Ah, uitasem să punctez că vorbiți de șantaje, de infracțiuni pe care DNA nu le vede, legat de acești bloggeri, de care ziceți dvs că au contracte dubioase cu multinaționalele.

Cătălin Tolontan  •  12 aprilie 2016, 16:17

@ionu Bunescu: nu putem transforma blogul in chat. Sa admitem ca avem opinii diferite. Din punctul meu de vedere, publicitatea nermarcata deschide poarta santajului. Sa primesti bani de la o companie ca sa scrii despre produsele sale si sa nu marchezi asta distinctiv e, profesional vorbind, mita. Puteti relativiza oricit doriti lucrurile, dar eu cred ca va veni vremea cind vom citi asa ceva si legat de multinationale, nu doar de politicieni: http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_locale_2016_brasov-20931657-ziarist-fost-retinut-dna-dupa-cerut-2-500-euro-candidat-primaria-unei-comune-din-mures-pentru-ajuta-castige-alegerile.htm?nomobile= I-a promis ca il ajuta sa cistige alegerile. Ca si cum i-ar promite ca-l ajuta sa cistige decizia de cumparare in fata publicului...

Cătălin Tolontan  •  12 aprilie 2016, 16:22

ovidiup: eu cunosc sute de jurnalisti onesti. Sute de oameni onesti fata in fata cu citeva zeci, poate. Nu ma simt deloc izolat.

Andy  •  12 aprilie 2016, 16:28

Orban ... Un soldat disciplinat al sistemului. S-au folosit de el si a aflat sarmanul ,,cu surprindere'' ca nu mai au nevoie de el. Evident ca l-au impins in fata in locul jenantului busoi tocmai pentru a-l retrage. Bineinteles ca au gasit o modalitate jenanta, zic eu, cu banala suma de 50 miii de euroi. Pentru ,,manaria'' asta ar putea lua maxim un an cu suspendare iar apoi sa faca show-uri pe micile sau marile ecrane (in functie de diagonala fiecaruia). Evident ca si insul o va tine pe aia cum ca asa merg lucrurile pe aceste meleaguri si la fel ca si ceilalti o sa-i certe pe amaratii care n-au suficienta inteligenta sa observe care-i trend-ul in politica. Concluzie: Cine vede ce se intampla intelege ca cele 2 ,, mari partide'' au fost populate in ultimii ani cu o gramada de acoperiti ai ,,noii puteri'' si uite ca acestia au tot crescut pana ce au ajuns la varf. Intre timp baietii au racolat ostasi de nadejde si din ,,societatea civila'' pentru ca, la nevoie, sa fie activati pentru ,,candidaturi'' de urgenta gen primaria capitalei. Sau e numai o incercarea a pietei cu civilul ? Oricum ai da-o tot baietii ies in castig. Doar au tras lozul cel mare la ultimele alegeri nu?

Alex  •  12 aprilie 2016, 16:30

Printre acele corporatii oare se numara si bancile? :) Nu de alta dar in ultimul timp am vazut extrem de multi oameni care le plang de mila si vin cu tot felul de argumente ciudate.

Ionut Bunescu  •  12 aprilie 2016, 16:39

@Cătălin Tolontan - Ok, puteați să afirmați fraza bolduită atunci când un blogger sau o multinațională ar fi fost acuzat/ă sau măcar suspect/ă, până atunci e doar o împroșcare gratuită cu noroi. Atât, ca să încheiem chat-ul.

Vasile  •  12 aprilie 2016, 17:16

@Ionut Bunescu, esti la fel de penibil cand le iei apararea TUTUROR bloggerilor precum era Tolontan cand plangea de mila lui Turcescu ca a il persecuteaza Ponta, reptilienii, sau oricum cineva important.

Ionut Bunescu  •  13 aprilie 2016, 9:46

@Vasile - Arătam cu degetul generalizarea, cred că știi să faci singur diferența.

Comentează