Președintele Iohannis: ”În momentul în care primim informări, le citim și ne considerăm informați”

Președintele garantează că SRI și-a făcut treaba și ne cere să-l credem pe cuvînt, dar nu cu argumente, ci în virtutea experienței lui în cazuri asemănătoare

joi, 19 mai 2016, 5:57

Dialogul de astăzi dintre președintele României și jurnaliști s-a axat pe problema infecțiilor nosocomiale, a dezinfectanților și a crizei din sănătate.

Esența intervenției președintele Klaus Iohannis a fost aceea că ”SRI și-a făcut treaba”. La întrebarea repetată sub mai multe forme, președintele a răspuns cu un set de convingeri personale.

O analiză a răspunsurilor sale arată că a rostit:

  1. De două ori ”eu cred”. Prima oară ”eu cred că SRI și-a făcut treaba. A doua oară a spus că ”eu cred că unii demnitari nu și-au făcut treaba”.
  2. De două ori a invocat ”experiența proprie”. Prima oară a spus că ”aceasta este experiența mea de pînă acum că SRI și-a făcut treaba”. Se referea la experiența din alte teme, nu din sănătate, experiență pe care o extrapolează acum. A doua oară a invocat, din nou, ”propria experiență că alții  nu-și fac treaba”.
  3. De asemenea a folosit ”propria impresie” și ”este evident” ca argumente, fără să le motiveze cu fapte, ci, așa cum arată și cuvintele, cu impresii personale.
  4. În fine, totul a culminat cu momentul în care a fost întrebat ce a făcut cînd a primit informările de la SRI. Reprezentantul cel mai înalt al statului român a răspuns: ”În momentul în care primim informări, le citim și ne considerăm informați”. Dincolo de fraza antologică, stă aceeași subiectivitate: ”Ne considerăm informați”.

În nici 10 minute, pe o temă care este în a patra săptămînă de evoluție, președintele Klaus Iohannis a răspuns, în tonul cu discursul public care nu solicită argumentație, cu 7 sintagme bazate pe credință și pe subiectivitate.

Ideea e că președintele se autoconvinge și vrea ca și cetățenii să se autoconvingă la rîndu-le.

Comentarii (80)Adaugă comentariu

Alex  •  20 mai 2016, 6:45

Mai oameni buni. Politicienii, pompierii, cei din primarii, toti acesti hotzomani sunt cetateni romani. La fel ca toti ceilalti dintre cetateni ce se ocupa cu fel si fel de combinatii in RO. Absolut aceiasi mentalitate. Doar la alte nivele. Unii pacalesc la lopata, prin ghisee, in invatamant, in spitale, la piata, in autobuz, in contracte cu statul, statul cu statul, etc. Cresteti cetateni cu constiinta si spirit civic, cu etica si dragoste ptr orice alt strain si vecin. Sa decidem sa spunem NU combinatiilor si lucrurilor facute pe jumatate. De la Gigel la Iohanis sa ne uitam in oglinda si sa le facem pe bune si asa cum trebuie. Hai sa marginalizam combinatiile si combinatorii din noi si dintre noi. Romanii sunt actual trasi in plasa de spiritul lor comun. De treba de zi cu zi facuta la smecherie si la mishto. Sa arunce cu pietre cine nu a scuipat pe jos, cine nu a mers cu autobuzul fara bilet, cei ce trec strada doar pe la stop, cine nu a pacalit alti cetateni si statul, cine nu a luat si dat spaga ptr interese personale si motive de a depasii oricare lege. Spiritul pacalelii se ridica din apartamentele din bloc, in piete, scoli, parcari si se transfera in parlamente prin credinta noastra de a accepta si promova astfel de comportamente. De la revolutie in coace, si inainte, tara este condusa de romani. Tineri, in varsta, cu experienta sau fara, toti trecuti si crescuti prin societatea romaneasca prin credinta in smecheria si prosteala romaneasca. Noi ne mintim. Noi ne furam. Noi ne pacalim. Noi ne omoram. Noi ne tratam cum nu ne-am dori ca altii sa ne trateze. Romania pacaleste Romania!

Razvan  •  20 mai 2016, 8:07

Un simplu cetatean, atunci cand are cunostinta de savarsirea unei infractiuni are obligatia sa sesizeze organele in drept. Domnul presedinde se considera doar informat. Eu cred ca asta se numeste compllicitate. Cat priveste "critica subtila" sau "ironia " din prestatia presedintelui, cred ca , atunci cand mor oameni sunt sinonime cu nesimtirea

Mediator Penal  •  20 mai 2016, 8:14

Dincolo de exprimarea greoaie a presedintelui, faptul ca serviciile isi fac treaba in Romania este o dovada de normalitate iar asta ar trebui sa ne faca sa ne simtim protejati.

fotbal  •  20 mai 2016, 8:54

imi pare ca asta este primul exercitiu real de democratie si mecanisme nisat functionale in romania? dupa 26 de ani. presa asumandu-si serviciul public expune o tema serioasa si grava a societatii. o pune in dezbatere, face campanie de constientizare si provoaca autoritatile. statul raspunde la stimului, deocamdata prin vocea unui executiv tehnocrat si a institutiilor de forta. identific astfel 3 entitati vii. mai avem mult (si greu) dar sa fim optimisti, zic ps. gandul asta l-am formulat dupa mai bine 12 ore. atat mi-a luat sa trec peste declaratia 'dulapului' ca se considera informat😛. decat sa te laude asta mai bine te injura tolontan

io  •  20 mai 2016, 10:02

prestatia presedintelui a fost penibila. zambetul ala (ma abtin sa-l caracterizez) dupa ce a zis ca primeste, citeste si se considera informat mi-a adus aminte de cat de fericit era dupa colectiv cand isi prezenta guvernul lui... faptul ca unii au si gasit explicatia cum ca de fapt neamtul a fost prea subtil pentru muritorii de rand din romania mi se pare absurd. mai mult, daca ar fi ironie fina... in cazul asta s-ar traduce prin nesimtire crasa. adica la un subiect de genul asta tu te tii de ironii fine? va rog, nu il mai scuzati. ca mai rau il acuzati.

Roosvelt  •  20 mai 2016, 10:19

Cind l-am votat Presedinte , nu ne-am inchipuit ca va fi atit de penibil!

Max  •  20 mai 2016, 10:33

In opinia mea dl Presedinte ar fi trebuit sa-i multumeasca dlui Tolontan pentru efortul depus si calitatea anchetei care a dus la devoalarea acestei dezastru

lili  •  20 mai 2016, 10:52

@ Nicos: Si eu l-am votat pe Dl Johannis din acelasi motiv: groaza de a-l vedea la Cotroceni pe bascaliosul si penalul Ponta! Si am insistat in toata familia, trimitandu-mi insistent copiii(baiatul, fata, nora si ginerele!) sa-l voteze pe Johannis, in conditiile in care lor le era perfect indiferent, convinsi ca alegerea lui Johannis nu va schimba mare lucru! Au avut dreptate, pe Ponta("reactivat" !!) il vedem zi de zi cum ne sfideaza alaturi de penalul Dragnea, mai mult e posibil sa-l vedem in fruntea Camerei Deputatilor, pe madam Firea o s-o vedem la Primaria Bucuresti, din toamna PSD va castiga sigur alegrile parlamentare si va face aceleasi aliante toxice cu UNPR si ALDE, iar de aici comentariile sunt inutile, previzibilul e asigurat! Iar dl Johannis va veghea atent de la Cotroceni, atent si "informat" de SRIul care mereu "isi face datoria". Iar probabilitatea ca microbil sa colcaie in continuare in spitale este la fel de sigura. Nu pot sa nu ma intreb: de ce l-am votat eu pe dl Johannis?! Ce s-a schimbat, ce sanse sunt sa se schimbe ceva?! Nici una! In 2004 l-am votat pe Basescu, la fel de cnvinsa ca va SCHIMBA ceva, in 2014 pe Johannis la fel de convinsa ca neamtul va face lucrurile "bine", nemteste! Dezamagiri uriase, pe masura sperantelor initiale. Acum nu mai am nici o speranta, cancerul generalizat din politica romaneasca nu poate fi tratat. Acesti politicieni TREBUIE sa plece, TOTI, altfel nimic nu se va schimba, numai ca pe listele electorale din care trebuie sa ALEGEM ii gasim tot pe ei si pe acolitii lor. Ce alegem?! Cum sa schimbam altfel?!

Viorica Neacsu  •  20 mai 2016, 10:57

Doamne.... nu pot sa cred ca acesta este presedintele tarii mele... este total ridicol cu raspunsurile lui... cineva ar fi trebuit sa-l intrebe in ce film crede ca joaca ???? Cata penibilitate la un om care ar trebui sa fie responsabil 100%.... La inceput am fost dezamagita, caci l-am votat, acum sunt DEZGUSTATA!!! Nu poate nimeni sa-l trimita intr-o vacanta lunga cat mandatul lui ca sa nu mai aibe ocazia sa ne faca de ras???? Acest presedinte ma sperie mai mult decat teroristii sau cutremurele....

Cătălin Tolontan  •  20 mai 2016, 11:08

@Alex: nu e adevarat ca toti politicienii sint corupti si nici nu vom inainta deloc daca plecam de la aceasta ipoteza. E obligatia noastra in calitate de cetateni sa punem institutiile sa lucreze pentru noi. Valabil si pentru SRI, care se intilneste cu CIA, dar nu cu parlamentarii care-l controleaza.

o femeie  •  20 mai 2016, 11:09

Pe presedinte e usor sa il punem sa explice incompetentele. Dar pe cei de la SRI? avem una din cele mai mari unitati de SRI din europa si nu a reusit sa dimiuneze pana acum mafia din farmaceutice, *** importate, coruptia medicilor si licitatiilor. Consider ca rolul SRI-ului e sa ne protejeze, sanatatea noastra fiind f. importanta!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cristina  •  20 mai 2016, 11:48

Conferinta de presa pe aceasta tema a fost o gluma proasta si jignitoare. Practic, a transmis ca el ii place pe cei de la SRI si ii crede pe cuvant si asa sa facem si noi. Modul jignitor in care i-a raspuns Ramonei Avramescu de la TVR a explicat totul. Nu avea nici un motiv clar pentru care sa o jigneasca, intrebarea era logica, dar l-a totusi l-a deranjat rau. Oricum nu a luat-o la misto doar pe ea, ne-a luat pe toti. Cam acesta este domnul presedinte, atat de promitator, atat de popular anul tercut, care zilelele trecute iesea sa ne 'sfatuiasca' in ce directie sa votam. Presedintele care a iesit dupa Colectic si ne-a spus despre coruptia care ucide...atunci cand ii convine lui. Presedintele probabil sustinut de un ambasador american printre ai carui favoriti se numara si oameni de categoria lui Zgonea. Cam atat! Cum ar spune amricanii: "mic drop!"

Violeta  •  20 mai 2016, 11:50

Bun, deci e coruptie la cel mai inalt nivel, milioane de euro si 10% comision. Dar ce facem cu cei mici care fura in fiecare zi? Cine ii controleaza. Eu stiu cum o asistenta din spitalul Rm-Sarat, are casa plina cu seringi, branule, pansamente, manusi, nu ca i-ar trebui dar le ia pe principiul ca "nu se stie niciodata cand ai nevoie". In acelasi spital se fura si painea de la cantina. Cum? Cu ajutorul portarului, ii lasa si lui cate ceva de fiecare data. P'astia cine-i potoleste?

Maria  •  20 mai 2016, 12:06

Imi vine in continuare greu sa privesc la presedintele Romaniei. Fiecare aparitie a lui adanceste dezamagirea mea. L-am votat cu entuziasm si increderea ca va face Romania sa mearga nemteste, amagita de scrierile, tot ale unor jurnalisti, ca a facut primaria din Sibiu sa mearga corect/ceas. Ma intreb ce este acest om alunecos, evaziv, penibil la fiecare aparitie, partizan SRI si cum am fost in stare sa ne procopsim cu el. Oare cine ne-a ajutat? Ne-am bucurat ca in turul doi, desi cu aproape zece procente in urma lui Ponta in primul tur, a iesit el. Ma dezgusta smecheria lui Ponta, dar acum ma dezgusta si ma ingrijoreaza foarte tare acest Iohannis. As vrea ca el sa citeasca mesajele de mai sus, in speranta ca partea buna, care exista in fiecare om, l-ar putea face sa apuce pe calea buna pentru Romania. Vorbea de primenirea si innoirea clasei politice. Eu inca mai sper in responsabilizarea lui!

AUREL  •  20 mai 2016, 14:52

Ma simt profund dezamagit si momentan regret ca l-am ales dar nu aveam o alta varianta, Ponta in nici-un caz pentru ca singurul lucru pe care la invatat de la mentorul sau, Adrian Nastase este aroganta si ironia de care face exces tot timpul ! Cat despre presedinte eu cred ca nu se astepta sa fie ales noi la fel si iata cum am facut rost unii de altii ,nu se ridica la inaltimea functiei tot timpul iti creeaza impresia ca nu este suficient informat si modul de exprimare lasa mult de dorit!. NU-L MAI VTEAU!

Marilena Bara  •  20 mai 2016, 15:36

Exact de aceste lucruri am fost si eu impresionata - in sensul negativ al expresiei - de raspnsurile mai mult decat evazive ale presedintelui la intrebarile foarte concrete ale jurnalistelor. Mai ales "omagiu" adus SRI-ului imi da impresia ca socrul domniei sale si-a "educat" bine ginerele. Cata vreme vom mai fi pusi sa alegem din doi raul cel mai mic?????

bg  •  20 mai 2016, 16:56

FORTA DE REACTIE RAPIDA...De asta avem noi nevoie acum. Se pare ca d-l Presedinte crede ca notiunea se refera numai la armata romana, fortele NATO (ca tot le-a vizitat de curand pe front). NU. Se refera si la autoritatile statului (institutia presedintelui, guvern, ministere, etc...) Asa cum statele dezvoltate analizeaza schimbarile din societate, din politica mondiala si isi adapteaza institutiile (asta inseamna reforma, restructurare nu ce am facut si facem noi), asa si noi trebuie sa sa fim mai rapizi in a lua masuri corecte, adecvate care sa sustina afirmatiile declarative de genul "sa punem in centrul preocuparilor sist. sanitar - pacientul" (sau cam asa ceva). Teorie stim toti, practica ne omoara. Referitor la declaratiile facute privind informatiile de la SRI, cred ca ele pot fi consecinta linguselilor si a ravnei de a se face utili si placuti venite din partea celor care-l inconjoara si cu care vine in contact. Presedintele, ca functie, mi se pare destul de izolat. (de propriul partid, de parlament, etc...) Atunci cei din jur vin cu tot felul de oferte tentante: informatii explozive (nu inf. din spitale, dezinfectanti diluati), ii organizeaza vizite de lucru in tari exotice (interesante si pentru doamna). Am auzit de curand o expresie:" Orice barbat puternic devine slab in fata unei femei.

Sky Dan  •  20 mai 2016, 18:26

Iohannis ***. omul nu intelege mai nimic de ce se intampla in jurul lui si *** nu reactioneaza. Are niste principii religioase, umbla cu biblia in buzunar tot timpul, si o judecata simplist reductionista. Omul e incult cras. Dl Tolontan i-a pus intrebari cu continut grav si a reactionat total ***. Eu chemam armata daca eram in pozitie de decizie. E genocid clar si Iohannis ne imbrobodeste ca cei care l-au propulsat, SRI, si-au facut treaba. Au informat procuratura, DNA-ul, DIICOT-ul. Cred, ca sa folsoesc un termen iohannist ca serviciile au profitat pecuniar de afacerea HEXI. Cum toate partidele sunt infuzate de " securisti nenorociti" nu vad de ce n-ar profita si de o hotzie in sanatate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

securist  •  20 mai 2016, 19:06

"Valabil si pentru SRI, care se intilneste cu CIA, dar nu cu parlamentarii care-l controleaza." In realitate e invers, SRI controleaza parlamentarii, in nici un caz invers...

Cristian  •  20 mai 2016, 19:55

Ma distreaza cand vad comentarii ale unora care sustin ca au avut incredere in Iohannis si acum sunt dezamagiti. De ce dezamagiti? Mie mi-a intrecut asteptarile presedintele asta. Am zis ca va prelua sistemul basist in 2 ani si tot in 2 ani o sa puna si guvernul "meu". Omul a fost mai bun decat previziunea mea. A rezolvat in doar un an. Si in inca un an va pierde tot. La cum se comporta ma intreb cand va fi intrebat prima data de un ziarist de ce nu isi da demisia pt uzul de fals dovedit cu sentinta definitiva , in problema casei din Sibiu. Chiar asa Tolontane daca tot abordezi subiecte delicate intrebarea asta ai de gand sa o pui vreodata?

Sibianul  •  21 mai 2016, 5:10

Eu ii propun D-lui Presedinte sa-si faca si el treaba aici sau acolo si apoi sa se apuce sa munceasca mai cu tragere de inima pentru cei care l-am ales si pentru tara.

Frei Heit  •  21 mai 2016, 13:56

Si "eu cred" ce spune pres. ***! El stie exact ce spune! El CREDE in SRI!! Ptr pres *** SRI este Mesia! El a vazut MIRACOLUL Invierii cu toate ca nu era Pastele!!! A vazut SRI-ul at work si s-a convins ca stie meserie, altfel cum ar fi ajuns ***, care s-a remarcat prin ***p sa creada ca si-a cumparat casele din banii de la meditatii??? - http://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/), lacomie si prostie presedinte? *** a ajuns pres pe filiera US neocons/CIA, dupa un Modus Operandi verificat cu success in South America & South Asia! Asa au procedat si in Romania prin SRI, firma de buzunar a CIA si prin nenumaratele ONG-uri sponsorizate de Soros, USAID, Pentagon, Partidul Republican! *** este ***-ul ideal! Nu se amesteca in treaba US neocons si nici binomul DNA-CIA nu il deranjeaza, on contrary, o sa-i dea si lui "escrocheria" (casa de pe Balcescu din Sibiu) inapoi, il lasa sa calatoreasca all over the world *** dupa el, si most probable o sa-i mai castige un mandat pe facebook, ca doar tot amarasteanul isi ia "ora exacta" de acolo! Easy job! Din pacate, spusele lui Mark Twain - “If voting made any difference they wouldn't let us do it.” - se verifica si pe plaiul Romanesc! *** este un *** insignificant/dormant in "tabloul" geopolitic" desenat de "geniul" Zbiegniew Brzezinski - artizanul atragerii si infrangerii USSR in Afghanistan de catre Armata Mujaheddinilor & Al-Qaeda, fondate, finantate si antrenate in Pakistan de catre CIA, ISI si serviciile secrete Saudite (http://www.amazon.com/Visas-Al-Qaeda-Handouts-Insiders/dp/0990926206/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1463827737&sr=8-1&keywords=visas+for+al+qaeda) - care este la carma foreign policy-ului American de mai bine de 50 de ani, unde Romania este folosita exclusiv in interesul neoconservatorilor americani de a isi impune dominatia in Eurasia unde se regasesc peste 60% din rezervele naturale ale Pamantului! Forget bulshit-ul cu freedom, well-being, democracy! Ele nu se refera la oameni! Ele se refera exclusiv la Corporate America care vrea sa intre si sa dicteze pe toate pietele dupa regulile stabilite de ei! America a trecut la o faza mult mai perversa de dominare, de la warfare la lawfare! Pe langa faptul ca se folosesc de noi ne mai vand tot felul de echipamente militare produse de catre complexul militaro-industrial american, de care noi nu am avea nevoie daca am fi stat linistiti. Vorba aia si fu***ti si cu banii luati!!! Asta se numeste state-of-the-art in Geostrategia si Geopolitica Americana!!! HATS OFF!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bg  •  22 mai 2016, 9:04

NESIGURANTA NATIONALA! Daca SRI nu a informat propriul sistem sanitar privind diluarea dezinfectantilor de la Hexi Pharma, punand in pericol sanatatea si vietile propriilor angajati (care oricum nu conteaza), ne mai miram ca nu a informat autoritatile statului in mod corect si real? Mi-ar placea sa cred ca angajatii SRI (care au depus un juramant catre patrie) au transmis informari (vezi cele spuse de medicul epidemiolog), dar ele fi au fost clasate, oprite, undeva sus in structurile SRI, fie aceste structuri au transmis mai departe informari cosmetizate, reinterpretate, rastalmacite. Pentru astfel de cazuri se foloseste sintagma:"nuantarea realitatii" (adica diluarea realitatii pana la bagatelizarea problemei). Atunci ANORMALITATEA devine NORMALITATE. . Si uite asa SRI se aliniaza trend-ului general din societate (Vai! Sa nu-l suparam pe X sau pe Y ca stii ca are afaceri acolo) si canta la urechea autoritatilor "NANI-NANI", noi veghem la apararea (NE)sigurantei nationale. De fapt, ce ne mai miram ca si ceilalti jura stramb pe Constitutie. Apropo de Constitutie! Acolo cetateanul are drepturi, dar si indatoriri care trebuiesc amintite si respectate de toti. Inainte de a clama nerespectarea drepturilor ia intreaba-te mataluta daca ai respectat indatoririle...(impozite, taxe, respectarea legilor statului de drept, etc...) Am vazut la TV un politician care spunea ca majoritatea cetatenilor (alegatori) judeca activitatea unui guvern prin prisma - "ce mi-a dat mie acest guvern?". Adica alegatorul asteapta "pomana" de la guverne si mai ales in campania electorala. Atunci, politicienii (ca sa fie alesi) le dau cetatenilor (alegatorilor) ceea ce asteapta:"Paine si circ". O sa mai curga multa apa pe Dunare pana ce se va schimba constiinta alegatorului roman pe care deocamdata nu-l intereseaza programele politice, bunastarea comunitatii, etc...Si pentru ca majoritatea primeaza, minoritatea o sa-si raceasca gura de pomana, marginalizata si privita cu suspiciune ca incearca sa schimbe ordinea...

Alex  •  22 mai 2016, 20:23

@ Catalin Tolontan. Da, ai dreptate, nu toti politicienii sunt corupti cum nu toti romanii fac smecherii. Dar pe cine defapt tragem la raspundere? Tragem la raspundere constiinta unor cetateni de a inchide ochii la magarii si lucruri facute intr-un spirit care cumva te dezleaga de consecintele societatii. Este mult prea usor sa aratam cu degetul cand cineva ne face ceva. Sistemul este devina. Este vina altcuiva. Din cauza lor suntem asa. Repet, cine sunt cei de pe stadioane de fac ravagii, spagarii de prin sistem, tanti din spital de unde daca nu dai 10 lei nu se uita la tine, acei pensionari de fraudeaza sistemul (cica pe caz de boala), lopatarii si mesterii de-ti pun ziare prin pereti si dau nasoleala, si cate si mai cate? Pai astia nu sunt nemti sau italieni. Dar ce ne mai facem cu balanta? Ca se fac parjoleli prin toata lumea asta. Asa este firea umana( ca sa ne consolam putin). Doar ca in Romanica noastra balanta acelor cetateni constiinciosi si exemplari care asteapta sufocati este mult prea mica. Deci, sa incep cu mine, si cu mine sunt obligat sa incep.

Anina  •  23 mai 2016, 11:18

Raspunsul lui Johhanis este fabulos ! Denota faptul ca, de fapt, el habar nu are care sunt responsabilitatile sale in calitate de Presedinte si nici cele ale diferitelor institutii (SRI, DNA).

Nia  •  24 mai 2016, 6:37

Am impresia ca toti aveti dreptate dar omiteti un amanunt/toate murdariile pe care le stiam cu totii au fost bagatelizate ani in sir.johanis impreuna cu cativa parlamentari ,din servicii,si sigur din afara le-a stricat joaca.toata viermuiala asta nu cred ca se intampla cu alde ponta si ceilalti acoperiti.asezati-va in scaune si priviti\meciul a-nceput.este lupta noastra dar acolo sus e miscarea.de data asta cred ca hidra comunista va pieri skimonosita

maxgeorge  •  24 mai 2016, 16:09

Am citit comentariul lui Alex si subscriu in mare parte .Tolo ,toti cei care lucreaza in administratie si in aparatul de stat ,cetateni romani de altfel , aplica legea si fac ce le spun sefii lor,datorita faptului ca se simt inferiori fata de ei (meteahna romanului ,slugarnic fata de sef) ,iar sefii (tot cetateni romani) sunt aceiasi numiti politic sau din cumetriile din care fac parte.Uita-te pe SEAP ,vezi cum sunt facute caietele de sarcini ,vezi ca sunt firme de casa in continuare,caietele de sarcini sunt facute in bataie de joc,ba sunt facute pe baza informarilor care si le fac cei de la achizitii pe google,sau sunt facute cu dedicatii. sunt mult mai multe cauze,pentru care noi trebuie sa luam atitudine ,dar gandeste-te ca numai o parte din societate constientizeaza gravitatea in care se afla Romania,majoritatea nu mai vor sa se implice, nu mai vor sa munceasca,sunt obligati sa accepte compromisul,pentru ca si ei la randul lor au copii acasa ,au necesitati zilnice,si atunci accepta sa il vada pe nu stiu care *** sa ii fie sef ,(ca stie el sa faca bani )iar omul sa isi duca salariul lui acasa si sa stie ca doarme linistit.forta de munca in tara ,este zero,ma gandesc cum sa aduc straini sa munceasca,si daca e sa am ceva contracte,nu am cu cine sa le fac,nu mai vrea nimeni sa munceasca si sa astepte rezultatul in timp si satisfactia ,toti vor rapid sa se imbogateasca.Marea problema ,eu o consider ,ca oamenii cu nivel de educatie peste mediu ,nu vor putea sa faca nimic datorita filtrului mintilor lor,iar din pacate, cei cu nivel scazut de educatie,datorita acestei incapacitati de a trece prin filtru ,actiunile lor ,vor dainui si vor face parte din cei care vor avea de castigat in viitor ,tinand in umbra lor pe cei educati si care nu vor putea face altceva decat sa ii sprijine pe cei fara scrupule in actiunile lor.Unde au fost somnitatile din domeniul medical (profesorii doctori ) in cazul deciziilor care s-au luat privind achizitia dezinfectantilor? sper sa nu fiu prost inteles sau sa nu fiu inteles. In materie de presedinte.....sunt sibian si pot sa iti spun ca asa a facut si aici,......el are un drum al lui ..iar noi nu contam,....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cetățeanul tulburat  •  1 iunie 2016, 18:10

Problema e că nu se mai poate face nimic în România...Suntem distruși economic...Suntem dezbinați, ne urâm intre noi...și-au atins scopul...Vine votarea! Votați sau nu, tot oamenii lor vor ieși, nu contează numele individului sau numele partidului.

Andrei  •  2 iunie 2016, 16:11

Pentru un profesor de Fizica, primar al unui oras important si actual presedinte, scoate niste prostii pe gura de ai impresia ca ori si-a pierdut constiinta, ori protejeaza interesele altora. Pare ca grupul ocult din care face parte lucreaza impotriva Romaniei. Mai exista si posibilitatea ca este santajabil, motiv pentru care a fost sutinut, pentru a putea fi manipulat precum o marioneta.

Andrei  •  2 iunie 2016, 16:34

Am putea face o comparatie oarecum fortata: Iisus Hristos a avut 12 apostoli, unul a tradat si apoi s-a sinucis, unul s-a dezis, unul a avut curaj si femeile, restul au fugit. Dupa aceea toti s-au indreptat si altul a fost ales in locul tradatorului. Cred ca in randul conducatorilor de astazi raportul intre cei nevinovati si tradatori nu este de 11:1 ci foarte probabil tinde spre opusul lui ... Acesti conducatori lacomi, tradatori, santajabili, egoisti pana in maduva oaselor isi tradeaza propria Mama. Tara care le-a permis sa creasca, pe care o lasa sa fie Umilita de cine vrea si e dispus sa plateasca. Nu toti politicienii sunt egoisti, dar procentul celor altruisti nu depaseste 10%, daca ar atinge 30% asta ar insemna o rasturnare a nedreptatii care ne paralizeaza. Recomand documentarul: I Am Fishead (2011) - psihopatul corporatist dopat (RO) https://www.youtube.com/watch?v=JTDgZ2KxHAk

Comentează