Udrea și Ariton au dat din bani publici pe Gala Bute cât a dat ProTV pe Campionatul European de Fotbal!

2,1 milioane de euro a costat expunerea frunzei pentru 12 minute la Gala Bute, cât s-a plătit pentru cele mai bune 23 de meciuri din Franța, inclusiv partidele ”naționalei” României, sferturile, semifinalele și finala

miercuri, 8 iunie 2016, 6:53

UPDATE: Elena Udrea a postat pe facebook un comentariu care n-a ajuns în sistemul nostru de moderare. El poate fi citit integral aici

de Andrei Crăițoiu, Mirela Neag și Cătălin Tolontan

 

„Sute de milioane de telespectatori!”.

Asta a exclamat Elena Udrea vineri, 27 mai 2016, când își pleda nevinovăția în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Se referea la audiența Galei Bute.

Unul dintre judecătorii completului feminin de trei a zâmbit. De 8 luni, de când durează procesul, completul a fost în general rezervat, deși a văzut multe.

„Sutele de milioane de telespectatori” care ar fi văzut frunza au primit însă un zâmbet.

Cum s-au strâns banii
Gala Bute a fost plătită cu 1,7 milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și cu 400.000 de euro din partea a 10 societăți de stat subordonate Ministerului Economiei.

Pentru această finanțare și pentru tot ceea ce a urmat, miniștrii Elena Udrea și Ion Ariton sunt judecați într-un proces de corupție.

Încă 6 inculpați le stau alături.

Procurorii susțin că mare parte dintre acești bani au ajuns în altă parte, fără nicio justificare, totul pornind de la abuz în serviciu. Și că, de fapt, s-a urmărit organizarea ilegală a meciului și bani întorși către oameni din minister, către partid și către favoriții din afaceri.

Elena Udrea se apără și spune ferm că nu au fost bani de organizare a Galei, ci de promovare a brandului turistic al țării. Ea adaugă: ”Guvernul Emil Boc și-a asumat promovarea”.

Dar ce înseamnă 2,1 milioane de euro cât au plătit, din buget, cei doi miniștri ca să se vadă frunza?

COMPARAȚIA 1

GALA BUTE SCUMPĂ CÂT CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL!
Meciul dintre Lucian Bute și francezul Paul Mendy a durat 12 minute fără 12 secunde.

În repriza a patra, Bute l-a făcut K.O. pe Mendy.

Cu tot cu meciurile din deschidere, Gala în sine a ținut cam două ore și a fost transmisă de ProTV.

2,6 milioanede telespectatori pe „all național” a fost audiența ProTV în seara de 9 iulie 2011, la partida Bute – Mendy

În ciuda promisiunilor inițiale, niciun post de televiziune din străinătate nu a transmis gala de box profesionist în direct.

Prin cei doi miniștri ai săi, „Guvernul a promovat brandul național al României” la cel mai mare preț înregistrat vreodată pe piața de publicitate din România!

Comparațiile cu celelalte programe premium spun totul.

ProTV, același post care a transmis atunci Gala Bute, a achiziționat pachetul de 23 de meciuri free to air pentru Campinatul European care începe vinerea aceasta cu „aproximativ două milioane de euro”, conform unor surse din interiorul postului.

2,3 milioane de telespectatori pe „all național” a fost audiența TVR 1 la Insulele Feroe – România 0-3, pe 11 octombrie 2015

Aceste 23 de meciuri sunt cele mai bune ale zilei. Se transmit fie de la ora 19, fie de la 22.

Ele conțin partidele României, derby-urile grupelor și toate meciurile din fazele eliminatorii.

Inclusiv sferturile, semifinalele și finala.

Numai Spania – Italia 4-0, finala Campionatului European din 2012, a adunat singură 2,6 milioane de telespectatori pe TVR, cât Gala Bute.

ProTV a cumpărat o lună de transmisii de fotbal în direct cu cât au dat Elena Udrea și Ion Ariton pentru expunerea frunzei la o seară de box!

COMPARAȚIA 2

GALA BUTE SCUMPĂ CÂT TOATE SHOW-URILE PE UN SEZON!
2 milioane de euro înseamnă și altceva.

Reprezintă suma aproximativă pe care o oferă sponsorii principali ai tuturor celor cinci show-uri mari din România: Românii au talent, Vocea României, Master Chef pe ProTV, respectiv X Factor și Chefi la cuțite pe Antena 1.

2 orede expunere în direct a cumpărat Guvernul Boc cu 2,1 milioane de euro la Gala Bute

O televiziune primește cam 500.000 de euro ca să promoveze un brand drept sponsor principal la Românii au talent, liderul de audiență al marilor show-uri. Pentru celelalte emisiuni sumele sunt mai mici, mergând între 250.000 și 300.000 de euro pe sezon.

 

De acești bani, se primesc spoturi, expunere indirectă și product placement, adică integrarea produsului în povestea emisiunii respective.

50 de orede transmisie de fotbal în direct a achiziționat ProTV la Campionatul European pentru aceeași sumă

Românii au talent difuzează 16 ediții într-un sezon. Vocea are 15 ediții. Master Chef are 26 de ediții, Chefi la Cuțite, 19 ediții, iar X Factor are 12 ediții.

Practic, dacă cineva ar oferi 2 milioane de euro ar putea să obțină expunerea brandului său în 88 de zile cu o audiență foarte mare, de la 900.000 de mii până la 4 milioane de telespectatori pe ediții!

Dar nimeni nu are acești bani de investit într-un singur obiectiv, fie el și cinci show-uri.

Și ajungem la următoarea referință.

COMPARAȚIA 3

GALA BUTE MAI SCUMPĂ DECÂT BUGETUL ANUAL PE TV AL ORICĂREI BĂNCI DIN ROMÂNIA!

Pe piața de publicitate din România, un buget de 2 milioane de euro, cât a cheltuit Guvernul într-o zi pentru expunerea brandului de turism, înseamnă suma cheltuită anual de firme foarte mari.

2,7 milioane de telespectatori este media audienței naționale pentru Românii au talent

Sunt industrii întregi care nu-și permit o asemenea cheltuială de publicitate pe televizor în 12 luni.

De pildă, nicio bancă din România nu a atins în 2015 un buget de TV de 2 milioane de euro. Pe an!

Onorată instanță, recunoaștem!
În jur de 2 milioane de euro, buget anual de publicitate pe TV, a cheltuit în 2015 Terapia Cluj, liderul producătorilor pharma din România.

3,6 milioane de telespectatori este recordul emisiunii din 11 martie 2016 de la Românii au talent

Tot în plaja de 2 milioane de euro se încadrează berea Ursus sau giganți mondiali precum Henkel și Mondelez, răsărit din fostul Kraft și care vine cu tot portofoliul său: Oreo, Milka, Poiana și belVita.

Fiecare dintre acești clienți strânge de pe piață aproximativ 25.000 – 27.000 de GRP-uri, procente de audiență din targetul 18-49 urban, cu duplicări.

Iar firme precum Johnson&Johnson, Altex, Biofarm, McDonald’s sau Dacia-Renault-Nissan nu au cheltuit într-un an întreg pe TV, cumulând toate brandurile fiecăruia, cât a dat Guvernul într-o singură zi pentru expunerea brandului de turism la Gala Bute: 2,1 milioane de euro.

Inculpații Udrea și Ariton pledează nevinovat, mult succes!

Din păcate, la noi verdictul e deja clar. Nu putem pleda decât într-un singur fel: suntem proști.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

Dan Patru  •  8 iunie 2016, 7:02

La vremea respectiva nu mi s-a parut nimic ciudat ca ProTV a transmit gala. Acum, la ani de zile, dupa ce-am vazut ce influenta avea Udrea acolo... nu mai sunt atat de sigur ca n-a fost o combinatie si aici.

dan  •  8 iunie 2016, 7:13

"Din păcate, la noi verdictul e deja clar. Nu putem pleda decât într-un singur fel: suntem proști." - adevarul absolut !!!

Dan  •  8 iunie 2016, 7:19

Partea proasta e ca este foarte posibil sa ramanem prosti in continuare...

sundance kid  •  8 iunie 2016, 7:31

Bani publici risipiti aiurea iar chestia cu "brand-ul " nu tine pentru ca simplu, meciul nu a fost transmis nicaieri in lume si in plus a fost o parodie de "show" contra unui pugilist care era constient ca mai devreme sau mai tirziu va fi "knocked down" ! Incompetenta , alte interese la mijloc nu stiu . Culmea arogantei ! Acuma se grabesc unii sa dezincrimineze " abuzul in serviciu" !!

Emil Popa  •  8 iunie 2016, 7:46

Și nu e singurul contract pagubos pentru țară. La noi autostrazile sunt cele mai scumpe din lume, constructiile făcute pentru stat sunt mai scumpe ca la Paris, ghereta paznicului Parcului Industrial din Galati a costat 203000 €, iar un closet de scoală dintr-o comuna galățeana (Șivița) 71.000 €.

Lucian  •  8 iunie 2016, 8:04

Mai Tolontane, esti Putin cam disperat? Gala BUTE, medianovela Hexi deja, Maria Olaru, sunt deja repere ale carierei tale! E BOMBA inceputul , e o stire imbracata bine, care apoi se fasaie, ori lasata de tine ori atata poti! Pai , Gala Bute: din Banii astia de tot ce ii scri , cei 2 sportivi nu au incasat nimic? Intreb, nu stiu? Astia sti ca lupta pe bani, nu pe vorbe! Faci comparatiile ptr prosti, eu nu ma consider Asa, cum ai scris! Hexi, ai dat o stire buna, dar o fasai! N- ai scris nimic despre implicarea lui Banicioiu . Nimic! De ce? Ai inceput sa ne spui una alta, si nu pot uita jalea acelui medic : puteam salva! Cine l- a oprit? Maria Olaru: am vazut aseara adeziunea unor colege ale ei vs antrenori! Ce ar Mai fi de spus? Intrebare: de ce te- ai bagat unde nu-ti fierbe oala? Eu sunt Mai vechi ca tine si despre regimul " de detentie" de la gymnastic stiam cu totii! Ceea ce a facut Olaru, acum e o pocarie fara margin! Ceea ce ai facut tu in schimb este decadere! Morala! Te- am vazut la TV! Te vezi un guru media! Asta vrei sa degajezi! Mai ai Mai baiatule, din generatia 40 de ani, care Rupe tot sa Iasa ei fruntea! Va veti lovi singuri! Nu credeam ca si din sport poate iesi atata mocirla, desi este o activate fair! Dar gazetarii sunt cei ce vor Mai mult Decat o medalie! Tu esti unul dintre ei!

Mihai  •  8 iunie 2016, 8:06

Problema e ca nu le mai este frica de nimeni si nimic. S-au invatat ca orice fac, scapa basma curata...isi iau 2 ani cu suspendare, eventual 2-3 luni de arest, mai o plangere ca nu merge feonul in celula. Romanilor le plac penalii.Penibilii.Hotii in cea mai hidoasa forma pe care o pot lua. Chiar ca suntem prosti.

Luca  •  8 iunie 2016, 8:10

Tolo, stai linistit , nimeni nu o sa pteasca nimic . In 15 Iunie o sa vina Nenea de la Curtea Constitutionala si o sa spună ca abuzul in serviciu nu e Infracțiune !

marian  •  8 iunie 2016, 8:13

Sa traiesti,mai nene punct RO ! Iar ai mai descoperit ceva . Bravo ! Da -le la geoale,la turloaie ! Fa-i pe toti sa tremure Ca Cainii la injectie ! Auzi,dar daca *** "Zai",scrie, descopera ceva despre unu' tare,despre un ghita,despre un dragnea, despre un tariceanu, despre un.....s.a.m.d,ca E (sunt) destui in umilita, de astia,nu de toti, de colonia de Siafu,noastra patrie !Gata ,mai detectivu' lu' peste ! Sa auzim de inca un corect descoperit de matale ! Pupici !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucuan  •  8 iunie 2016, 8:15

Mai Tolontane, tu cand scri ceva gandesti, te documentezi? Ptr gala Bute m- as fi consultat cu Tiriac, care organizeaza ceva asemanator! Pai sportivii nu sunt platiti, pai chiria, luminile, oamenii aia de ordine, nu iau bani? Tu confunzi o productie cu un spot emis! Pai valoarea spotului nu o pui, Mai Tolontane? Esti incompetent rau, sau rau intentionat, ca si cu bitang si bellu! Vai Noua ca CITIM ca prostii ce scri tu! Nu suntem prosti cum ai binevoit sa ne faci, cu subineles! Vezi ca prostii nu prea au acces la net!

Ionut  •  8 iunie 2016, 8:39

Bani ca se cheltuie de la buget nu e o noutate , dar pe ce s-au cheltuit banii ? E doar incompetenta sau coruptie ? ... Care a fost bursa lui Bute si a francezului ? Daca Googl-im aflam ca bursa lui Bute a fost 2 milioane de dolari ... Comparatia cu acele show-uri create pentru audienta (apar toti cantaretii , dansatorii sau sportivii care altfel nu au reusit sa se remarce ) e cam inutila ... Daca vrei audienta in Romania ii creezi o emisiune lui Dan Diaconescu cu bani mai putini decat Romanii au talent ... Fara suparare dar e cam incomplet articolul si comparatiile .

Gabi  •  8 iunie 2016, 8:45

Lasa ca se pregateste dezincriminarea abuzului in serviciu, astfel ca vor avea destul de mult succes in lupta lor.

Crina  •  8 iunie 2016, 8:50

Domnule Tolontan, se moare prea mult si prea des la departamentul lui Arafat. Nu investigati, va rog?

Cătălin Tolontan  •  8 iunie 2016, 8:52

@Lucuan: din pacate, este inexact ceea ce sustii tu. Daca inculpatii din Gala Bute ar pleda ca tine, "acestea sint costurile organizarii Galei, inclusiv salariul boxerilor", si-ar recunoaste imediat si implicit vinovatia. Bine ca au alti avocati :-) Pentru ca statul nu putea organiza o gala de box profesionist. Este ilegal. Si, atunci, ei au spus ca promoveaza frunza. Daca faci calcule de piata ale promovarii ajungi la aceste socoteli de azi. Rezumat: (1) In cazul in care Udrea si Ariton admit ca au organizat Gala, o incurca (2) Daca merg in continuare pe varianta promovarii, isi dau si ei seama de costurile nemaivazute si atunci invoca responsabilitatea intregului Guvern. De aceea i-a si chemat Udrea pe Boc si pe Predoiu in instanta.

dan  •  8 iunie 2016, 9:22

Suntem prosti, asta e deja clar. Dupa cum spunea si nenea premier al Luxemburgului "Cand vad ca in anumite tari exista o rata de participare la vot de 20-30%, atunci cred ca au doar dreptul sa taca". Tot inainte!

Lucuan  •  8 iunie 2016, 9:22

@TOLO. Am inteles ideea ! E illegal ca statul sa Gina tear Asa ceva! Sunt de accord cu ideea, dar de ce nu? De ce un govern nu poate sa hotarasca Asa ceva? Asta-I illegal? Da organizeaza sa promoveze Tara! Au luat bani acas a! Cand Ponta a hotarat sa dea Banii de investitii in fel de fel de pomeni, cand parlamentul isi da pensii de " hoti" nu se adduce prejudiciu? Mai pleaca si cu Banii acas a , aia cu pomana, ai alti cu pensia! Cand ponta da 600 mil la rompetrol, incercand sa se acopere cu parlamentul , cum este? Asta ancheta! O faci? Ajuti si Justitia! 2 milioane de euro e un fleac sa promovezi o frunza intr-o Tara jefuita! Daca Asa sta treaba, chair sunt fraieri ca nu spun ! 2 milioane, daca n- au luat bani acas a sunt ca fatadele olgutei! Hai ceva de substanta, daca poti cu firimituri din astea! Repeat: esti descalificat prin partizanat! Ce ai facut cu Olaru este mojicie! Marlanie, abject! Tu sacrifici numele altora sa cresti! Aia despre care scri, se sacrifica ei, risca sa bage ceva in traista altora!

vasco  •  8 iunie 2016, 9:27

D-le Tolontan tineti-o tot asa!Pedelaci basisti ca si Lucuan,Lucian..sunt penibili,daca vor fi tot mai multe voci ca a dvs. justitia nu va avea incotro si va trebui sa ia act.Succes!

fotbal  •  8 iunie 2016, 9:32

nu mai creditez chestiunea asta cu "suntem prosti" si avansez alta teorie, cu pronostic mai bun de real, nu ne pasa. articolul tau o sustine, fotbalul nu bate frunza ☺realitatea bate tot

gio  •  8 iunie 2016, 9:33

asa.. a dat bani publici pe gala de box profesionist.. Dar CSM Bucuresti care tine jucatoare profesioniste cu 10 mii de euro pe luna cum e? Nu-s tot bani publici? Urat cand ai dubla masura Tolo

Maria Günther  •  8 iunie 2016, 9:35

Si tata asta este invitata sa-si verse fierea pe la unele televiziuni ... Experta in generat semnale mafiote ce inca bate campii ca aveti viziuni!

Viorel  •  8 iunie 2016, 9:45

Si justitia romana cat mai amana sentintele ce se cuvin ?

Dragos  •  8 iunie 2016, 9:49

Eu nu reusesc sa inteleg cum naiba se poate ca, intr-un stat in care se presupune ca justitia si organele de ancheta (nu sufar limbajul de lemn) isi fac datoria, Tolontan si echipa ajung mai repede la informatii decat cei care sunt platiti ca sa faca asta. Pana acum, toate articolele au fost asa cum rar gasesti in tara asta, nu neaparat la nivel journalistic, bine documentate si cu argumente de bun-simt. Ideea argumentului se rezuma, la noi, la sustineri de idei de genul: "da' de ala de ce nu scrii? ca si ala face si drege!". Voi de ce mancati Hochland si nu Rama? In fine, nu cred ca Tolontan trebuie sa se justifice in fata nimanui. Argumentele aduse de el si de echipa, repet, sunt de bun-simt, dovada ca nimeni nu le-a combatut si nu a adus contra-argumente verosimile. Si-a indreptat atentia catre mizeria din sistemul sanitar, ***. A semnalat, bine documentat si cu argumente solide, chestia cu dezinfectantii. Acum, da. De ce acum? Pentru ca acum I-a picat fisa, pentru ca, inainte de a fi journalist, e un om platit din bani privati. Or, sa ma iertati, justitia, procuratura, bla bla, nu se poate semnala peste zece ani cu privire la anumite fapte petrecute acum. Pentru ca tot aparatul de stat pe care il finantam e platit din banii nostri, pentru bunastarea noastra imediata si pentru cea de peste ani, nu doar pentru cea din urma. Vin tot felul de postaci, care propun tot felul de subiecte de investigat. Lasati-l sa se axeze pe ceea ce e interest. Altminteri, ajunge ca si Cocis, fotbalist polivalent, dar atat de sters pe orice post ar fi jucat. In final, cei care nu considera ca Tolontan face mare branza, ganditi-va la multumirile pe care le primeste din partea victimelor sau rudelor victimelor de la Colectiv. Pentru ei e o alinare, pentru unii din noi e fanfaronada. Pentru ca noi nu avem cunostinte printer victimile de la Colectiv. Asta schimba foarte mult perceptia. Succes!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Victot  •  8 iunie 2016, 9:49

Udrea nu a dat nici un ban. Nu avea de unde... Banii erau ai ministerului, ai Romaniei... Solicitarea de finantare, achizitiile publice si cererea de rambursare au fost aprobate de cel putin 12-15 functionari din minister care aveau proceduri clare de lucru. Daca au respectat procedurile atunci totul e OK si nu e nici o frauda. Daca nu, atunci acei functionari sunt vinovati si atat timp cat nici un functionar nu e tras la raspundere pare un abuz fata de Udrea.

Cic  •  8 iunie 2016, 9:50

Ați uitat să calculați audiența, vizibilitatea în străinătate a frunzei, ținta reclamei, organizarea chiar în România a Galei, un român protagonist etc.

Dragos  •  8 iunie 2016, 10:04

Uite si la astia, mi-au moderat comentariul, pe motiv ca am jignit, la propriu, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

AIonel  •  8 iunie 2016, 10:08

Lucian are dreptate! *** (Neag) toate „diaconismele” tale se fâsâe pt că sânt castele construite pe nisip. Aștept să descoperi că Iordănescu a plătit să-i batem pe francezi!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

2CBLSDMTHC  •  8 iunie 2016, 10:16

Salut. Am dat peste o mica eroare: "bani îmtorși către oameni". In rest, tine-o tot asa. De cand ai relatat scandalul Hexi, am reinceput sa citesc in romana (cu mici exceptii - Casa Jurnalistului si RISE) dupa mai mult de 10 ani. E placut, desi neplacut, tinand cont de ce relatati.

Ionut  •  8 iunie 2016, 10:22

Comparatiile prezentate nu isi au relevanta in ceea ce priveste obiectivul prezentat fie si doar verbal de Udrea. Tu ai prezentat doar audienta pe all national. Ce relevanta ar avea sa iti promovezi tara la tine in tara? Parerea mea este sa prezinti si audientele pe international de la HBO si Showtime ca asta a fost interesul urmarit. Daca tu compari audientele de Romanii au talent cu un meci de titlu mondial la box care se difuzeaza pe Showtime sau HBO incep sa ma indoiesc de analiza ta jurnalistica. La audienta broadcaster-ului principal, poate ar fi bine sa adaugi preluarile pe national din fiecare tara: Brazilia, Australia, Franta, Marea Britanie, etc. si dupa ce ai numarul total de telespectatori te rog sa-l compari cu suma platita pentru promovarea "frunzei". CA era o frunza, un cal sau un magar este prea putin important: cineva din tara asta a platit ca la un meci cu difuzare INTERNATIONALA sa apara numele ROMANIA. Stimate d-le Tolontan ma astept sa revii la analiza acestui articol cu completarile din audientele internationale si sa faci calculul cati bani a platit Udrea pentru fiecare telespectator. In plus gandeste-te ca meciul putea dura si doar 20 de secunde. La acest calcul te rog sa adaugi si efectul multiplicator al unui meci de asemenea anvergura pentru turismul din Romania.

Cătălin Tolontan  •  8 iunie 2016, 10:25

@2CBLSDMTHC: multumim pentru corectura! Am rectificat.

Cristian  •  8 iunie 2016, 10:40

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Viorel  •  8 iunie 2016, 10:40

Din câte citesc și mă minunez sunt și mulți postaci cu interese pro Udrea,dar pentru mine este clar ca lumina zilei că sau furat bani cu nemiluita din bugetul țării profitând de această gală de box,pentru care noi prostimea am plătit și plătim încontinuare taxe și impozite acestui stat condus de niște șpăgari ordinari !!! .Între timp banii sau volatilizat în interese personale,altfel nu văd de unde își permite madam Udrea cheltuieli de sute de mii de euro anual pe niște zdrențe ,genți și alte chestii de lux dintr-un salariu de bugetar !.Într-un stat de drept în care o bătrână este condamnată la 4 ani închisoare cu executare,pentru că a dat mită o găină,atunci în mod exponențial Udrea și *** din politică care au profitat *** din bugetul statului,în mod logic trebuiesc condamnați la 400 de ani de pușcărie cu executare !!!.În mod absolut normal într-o țară democratică precum China,aceste *** ***dar deh la noi în ”legislația mioritică” sunt condamnați doar în mod simbolic de niște judecători la fel de corupți,tocmai ca *** majoritatea cu ștaif în politică, să aibă timpul necesar pentru tot restul vieții să-și cheltuie banii *** agonisiți prin offshoruri și alte șmecherii fiscale !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gh  •  8 iunie 2016, 11:19

-nea Tolo, dacă scriai atunci că organizarea galei e inutilă (chiar neavenită) erai mare..., acum ești zero (nu mai postez proverbul cu vitejii de după rezbel...)

valeriu  •  8 iunie 2016, 11:27

Pai d-le Tolontan nu guvernul Romaniei a aprobat actiunile lui Udrea si Ariton. Sau ai avut si ai sarcina sa dai numai in Udrea , nu Boc nu Blaga cu Predoiu. Sunteti jalnic , ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Un Roman  •  8 iunie 2016, 11:31

#mergemdupasistem !

falfaie frunza  •  8 iunie 2016, 11:31

Punem pariu ca A FOST ARANJAT ca Mendy sa cada in fata lui Bute ? Si ca asta facea parte din "reteta' de promovare mondiala a frunzei Evei de la Ministerul Dezvoltarii Afacerilor Oneroase ?! Normal ca nu se va putea demonstra, fiindca jumatate din meciurile de box sunt aranjate si se ascunde ce nu convine asociatiei mondiale a boxului, ca sa nu strice piata.

Cătălin Tolontan  •  8 iunie 2016, 12:56

@gh: sigur ca am scris. Iata articolul din 12 aprilie 2011, aparut cu mult inainte de desfasurarea Galei. https://www.tolo.ro/2011/04/12/gala-profesionista-cu-bani-de-la-amatori/

dima c.  •  8 iunie 2016, 13:35

Nu stiu daca suntem prosti, dar sigur ne prostesc smecherii. Iar smecheri sunt si cei care ar trebui sa scoata adevarul la lumina, Justitia!

silverquic  •  8 iunie 2016, 13:42

Domnule Tolontan, va intreb ? Domnii procurorii cati euro au stabilit ca i au revenit Elenei Udrea sa si cumpere posete ,inghetata sau alte lucruri din acelea care le semnala ziarul la care lucrati cu o zi doua inaintea termenelor de judecata ?

Alexandru Ciocan  •  8 iunie 2016, 14:02

Articolul ăsta mi-a plăcut, chiar dacă nu am fost de acord 100% cu cele scrise mai de mult legate de circul cu dezinfectații :) O să revin mai des aici :) Cât despre cei 2 măscărici indicați de tine în acest articol, trebuiau să fie de mult prin pușcărie

brod  •  8 iunie 2016, 14:22

ați scris... ați demonstrat... ați dovedit. ei, și? escrocii politici (și nu numai) își râd în pumni: au aranjat ca abuzul în serviciu să nu mai fie pedepsit de lege. miercurea viitoarea, curtea (chipurile) constituțională va anunța această „noutate” care-i va scoate basma curată și pe Udrea, și pe Piedone sau Nicușor Constantinescu (ăsta a anunțat-o, deja, chiar în fața instanței judiciare care-l judeca). e timpul IEȘITULUI ÎN STRADĂ. altfel, ne așteaptă modelul Ucrainean

Florin  •  8 iunie 2016, 14:58

Ne merităm soarta. La alegerile tocmai încheiate s- a votat corupția. Ar trebui să ieșim 70-80% ca prezentă la vot, de fiecare dată, si să dăm cu ei de pământ să le fie frică.

Dan Patru  •  9 iunie 2016, 2:00

@gh - a scris. meritai si o abundenta de jigniri, dar n-o fac pentru ca poa sa fie si manevra. nu mai am incredere in nimic in tara asta si cred ca tolontan se ataca singur la comentarii cu lucruri false ca sa dovedeasca usor contrariul. e posibil orice si nu mai cred nimic. doar un lucru stiu sigur pe lumea asta: jet fuel can't mealt steal beems.

GIGI  •  9 iunie 2016, 7:56

Atitudinea duduitei Elena este tipic golaneasca. Nu stiu de ce instantele nu aplica pedepse maxime in aceste cazuri. Persoanele in cauza sfideaza nu numai o natiune intreaga ( proasta, adormita, dezinteresata u name it) dar nu dau doi bani pe ideea de lege. Pur si simplu ar trebui adoptat sistemul american acela al cumulului de pedepse in contextul in care ministra Pruna aducea in discutie construirea de noi penitenciare. Va recomand sa vedeti filmuletul pe youtube cand pentru o gainarie Lindsey Lohan a ajuns in fata unui judecator care i-a spus " don't push your luck" . ***. Asa si cu madam Nutzi. Nu sa aiba tupeul sa spuna "sute de milioane". Pur si simplu e sfidarea instantei, insultarea inteligentei judecatorilor spunetii cum vreti. Dar in acelasi context sa nu uitam judecatori care au achitat pe unul ca dinel staicu pentru fapte mult mai grave. Vorba lui Twain,cred, jumatate sunt tradatori jumatate sunt loiali, dar habar n-am care si cum...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gica  •  9 iunie 2016, 8:28

D-le Tolontan,ai auzit ca Grecia a organizat o Olimpiada cu bani europeni? Si,pe langa o Olimpiada,stii cata infrastructura s-a construit? Daca se bagau procurorii greci,cine platea despagubirile? Daca se dovedeste ca Udrea n-are nicio vina,cum se pare pana in prezent,platesc procurorii banii pierduti din fonduri europene? Cum sa atragem noi fonduri europene,cand se deschid atatea procese pe baza unor denunturi calomnioase sau delatiuni! In rest,justitia isi va spune cuvantul,adica judecatorii.In ce priveste Hot.de Guvern,lucrurile sunt clare: Executivul conduce o tara,iar oportunitatile nu se discuta!

Ion Pribeagu  •  9 iunie 2016, 9:09

1. Trebuie votata o lege sa interzica sponsorizari/cheltuiali bugetare pentru publicitate - daca este nevoie de ceva atunci GRATIS altfel nu ai voie sa emiti in Romania 2.Unde au mers banii (toti) si cat a luat fiecare.. incepand cu sportivii, managerii si alti angajati, organizatorii, si apoi: guvernantii etc iar Udrea si Ariton, confiscarea averilor pentru ... se vor gasi judecatori care pot pune cireasa pe tort 3.De ce nu s-a scos pe TV acesasta afacere ATUNCI ?? CARE A FOST CASTIGUL SI CAT A PLATIT PRO TV SA TRANSMITA MECIULK??

alex  •  9 iunie 2016, 10:51

Domnule Tolontan, de ce trebuie sa fim intodeauna prosti? Oare nu avem institutii care trebuie sa supravegheze si sa reglementeze toate aspectele societatii in care traim? Hoti exista peste tot pe acest pamant, diferenta este facuta doar de implicarea autoritatilor, singura institutie care poate fi blamata in acest moment este Justitia (politia) Toti au putut fura pentru ca au impartit "prada" cu "oamenii legi" pentru ca altfel nu se poate. Toate activitatile ilegale se fac cu acordul tacit al politiei oriunde in lume.

Jo  •  9 iunie 2016, 13:09

Sute de milioane de gandaci poate sau de furnici s-au uitat la acea *** de gala. Saraca Lenutza, nu stie nici pe ce lume traieste.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jo  •  9 iunie 2016, 14:00

@ Gica, Ce comparatii faci bai Gogule. Esti la fel de habarnist ca inculpata Lenutza Udrea. Pai grecii au organizat o olimpiada cu fonduri europene si s-au ales cu infrastuctura. Noi cu ce ne-am ales dupa acel similacru de meci de box? Cu frunza ofilita a lui Udrea. "Daca se dovedeste ca Udrea nu are nici o vina cum se pare" zici tu? De unde se pare asa? Ti-a spus ea ca e clean? Noua ni se pare ca e vinovata si va merge la Targsor ;-)

frunza pe crapau  •  16 iunie 2016, 8:14

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează