Mai buni fără minge

”Tricolorii” au condus Elveția împotriva cursului jocului și gîndul victoriei i-a crispat. Ne mulțumim cu un punct

miercuri, 15 iunie 2016, 8:52

Pentru ca jocul să fie echitabil, bătrînii lorzi care au inventat fotbalul au dat mingea unei echipe și ofsaidul celorlalți 11 jucători.

O soluție era să le dea, în loc de ofsaid, trupa României.

Atît de nesuferiți și de eficienți sîntem.

Dacă ne pui pe o balanță, o deșurubăm și o luăm acasă. Dacă ne inviți la European, le dăm mingea adversarilor și noi ne ocupăm cu lupta.

Nu e nici o insultă. E adevărul care constată că Iordănescu a sublimat pînă la perfcețiune oportunismul tradițional din jocul nostru.

I-a pus pe toți să se sacrifice.

Așa începe și meciul cu Elveția.

România pare singura echipă de la Euro la care doar antrenorul își permite un stop de șmecherie. Restul băieților, la maraton!

Elanul elvețienilor se izbește de Tătărușanu. Cu aerul său pacă absent, portarul ”tricolorilor” scoate minge după minge. În fața lui, Dragoș Grigore și Chiricheș fac cel mai bun meci posibil!  

E remarcabilă revenirea lui Chiricheș, care joacă fiecare balon, parează și își încurcă adversarii. O analiză a meciului va arăta de cîte ori elvețienii au tras incomodați de Chiricheș în prima repriză.

În careul celălalt, istoria se scrie sec. Chipciu îi surprinde pe elvețieni cu învăluirile sale rapide. Lichsteiner îl trage de tricou, de cinci ori mai mult decît i-ar fi permis realismul jocului de fotbal. 

Arbitrul acordă penalty. Stancu trage cu fentă și frînă, aruncîndu-l pe Sommer în colțul din stînga. E 1-0 pentru România!

Elvețienii se enervează vizibil, conduseseră meciul, dar asta nu contează în fața pragmatismului României. Petkovici se uită uluit de pe bancă. Frustrarea se transmite ca o maladie de grup.

Continuă să atace, dar se izbesc de serenitatea lui Tătărușanu, ”ce-i cu voi, oameni în roșu, pe aici?”.

Se fluieră de pauză.

Repriza debutează dureros. În minutul 56, norocul ne întoarce spatele.

Dintr-un ricoșeu, mingea sare periculos la Mehmedi! De ce nu-l blochează nimeni? Chipciu se retrage tîrziu, Prepeliță avansează lent, între ei  e Chiricheș care sesizează pericolul și încearcă să compenseze, dar Mehmedi cîștigă cele două secunde inadmisibile în fotbalul mare și șutul său din aer face 1-1!

180 de pase bune a dat România

455 de pase bune a reușit Elveția

E minutul 60 și amîndouă echipele șuieră greu.

Noi sîntem obligați să atacăm, ceea ce nu ne convine. Iar elvețienii își trag sufletul după acesată cursă epuizantă de urmărire.

”Roșiii” se adună ca termitele în preajma careului nostru. Chiricheș rezistă. Săpunaru reușește și el un meci bun.

Se fac 20 de minute de cînd sîntem doar via ferrata de pe muntele pe care se cațără echipa Elveției.

În minutul 70, ne dezmorțește puțin șutul lui Torje din lovitură liberă. Ce ne așteaptă? Elvețienii au căzut fizic în finalul cu Albania.

Parcă și acum își reduc din claritate. Noroc cu nou intratul Embolo, care risipește cîteva baloane utile.

Obosit de atîta presiune și concentrare defensivă, Tătărușanu e în pragul gafei la o degajare.

61%-39% a fost posesia în favoarea adversarilor noștri

Chiar și entuziasmul de suporter vechi al lui Costi Mocanu se diminuează la microfonul ProTV. Îndemnurile sale nu mai au corespondent în teren.

Cu un sfert de oră pînă la final, Dragoș Grigore ia galben. La faza imediat următoare respinge rău și sîntem salvați de egoismul excentric al execuției lui Dzemaili, care trage în loc să-i paseze lui Embolo.

La noi nu e nimic de comentat. Sînt minute în care nu contăm.

Intră Florin Andone.

Se scurg greu ultimele minute. Nici oamenii lui Petkovici nu mai au suflu. Împotriva României, joci ca în nisip. Nici noi nu arătăm prea bine. Parcă sîntem la finalul a 120 de minute de prelungiri.

Tătărușanu culege ultimele centrări de dinainte de apus.

Se termină 1-1.

O veste: cu Albania trebuie să atacăm. Altfel, ai n-ai mingea, tragi la poartă!

Comentarii (86)Adaugă comentariu

Che Guevara  •  15 iunie 2016, 21:45

Dupa ce am jucat Alba-neagra cu Franta si Elvetia acum *** francezilor sa-i bata pe ceasornicari in ultimul meci din grupa. Astia sunt *** si nationala e exact ca ei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan  •  15 iunie 2016, 21:47

Mi-E rușine sa vad cum 4 antrenori plătiți cu bani grei de frf nu pot sa vadă ca mijlocul e rupt încă din prima repriza. Iordănescu e un om din alta generație. Dar de ce ceilalți 3 nu arata atitudinea necesara? Rolul lor e doar sa pună jaloane și sa strângă mingile? Asta pot face și eu fără sa fiu în ditamai staful echipei Naționale!!!!!

Stefan  •  15 iunie 2016, 21:47

De ce nu poate juca si cu Alibec si Andone? Amandoi sunt mai buni overall decat Torje sau Chipciu. Torje nu e in stare sa dea o centrare buna, daca nu e zana maseluta langa el. De aia a ajuns sa joace prin Indochina turceasca, pentru ca in afara de viteza si un pic de determinare nu are nimic. Andone e destul de inteligent sa poata juca retras pe o parte, si sa faca mult mai mult decat ori Torje ori Chipciu, sau oricare alt jucator de banda de-al nostru. Si de ce mama ma-sii de ea treaba nu poate sa joace cu Stanciu, Sanmartean si Hoban in centru, macar 30 de minute intr-un meci. Tre sa bage doar coasa, ca parca Stanciu nu stie sa faca faza de aparare, impreuna cu Sanmartean, alternativ. Prepelita e petarda. Si nu e de azi.

Stefan  •  15 iunie 2016, 21:49

Si sa nu mai aud de la antrenorii romani ca nu putem duce 3 meciuri in trei zile. Altii joaca 50-60 de meciuri pe sezon si nu mor, si nu ii auzi miorlaind la televizor ca nu pot. Noi asta o facem chiar si cand avem campionat cu 12 etape. Sunt obositi. Tipic romanesc, nu isi asuma deloc vina domnul Iordanescu. Nu putem juca la 3 zile, nu putem da pase, nu reusim sa nu stiu ce. La urmatorul european cand o sa se califice probabil toata Europa o sa fie din nou o realizare ca ne-am calificat.

Cris  •  15 iunie 2016, 21:50

Foarte slab au jucat... Imi pare rau... Nu ma deranjeaza scorul - stiam ca avem o echipa de desculti, nu ma asteptam sa batem musai Elvetia. Ma deranjeaza insa jocul dezordonat, mizerabil, faptul ca nu avem mijlocasi care sa se duca la deposedare, care sa plimbe un pic mingea, care sa arunce niste mingi in fata. Nationala Romaniei are mijlocul terenului praf, o aparare ezitanta si un atac fara oameni de atac. Vorba cantecului: "Daca numeri pan' la doi, mingea nu mai e la noi". PS: Cine l-a adus frate, pe Prepelitza la lot? Foarte, foarte slab.

Dana  •  15 iunie 2016, 21:51

As vrea sa numesc numai lucrurile bune. 1. Stancu merita mult mai mult. Poate duminica banderola de capitan si construit cum trebuie in jurul lui. 2. Apararea a mers bine. Trebuie sa dam mai mult cu un gol decat luam dar asta nu este treaba lor. 3. Publicul a fost extraordinar. Asta este fotbalul.

Venom  •  15 iunie 2016, 21:56

Poulet ar trebui să le pună amețiților meciurile României la handbal. Dacă nici la "Pentru cine jucăm noi? Pentru NOI" nu li trezește ambițul, n-are rost. E clar că Naționala nu e vreo motivație încă de când îi vezi cântând imnul.

Sandokan  •  15 iunie 2016, 21:59

S-au vazut baietii din linia 2...prepelita, torje, chiar si rat, hoban, stancu si cireasa de pe tort keseru. Am fi aratat altfel cu stanciu, alibec, 20 de minute sanmartean...andone care ne-a aratat ca este un luptator, altceva n-a avut ocazia sa arate. Ramanem cu meciul cu franta si un istoric loc patru in ce-a mai usoara grupa avuta vreodata la campionatul european.

Serenity  •  15 iunie 2016, 22:02

Dupa amalgamul de sport vs interese, e primul articol pur sportiv.. Sa spun ca i pertinent imi omoara cortexul. In fine, sunt sigur ca a fost minca de Sisif.. Dupa atatea servite, sa iei serviciul, e greu..Nu sper la publicare comentariu, esti cel mai mare cenzurist dupa Revolutie, sper doar sa citesti... Ca dictarea o stii :)

florin  •  15 iunie 2016, 22:04

Eu am impresia ca Iordanescu si-a facut planul : egal cu Elvetia si sa batem Albania. Altfel n-ai cum sa nu-l bagi pe Stanciu deloc, singurul mijlocas central care mai si canta la pian, nu doar il cara ca restul. Si Keseru nu e de nationala. L-as fi incercat mai degraba pe Alibec, dar se pare ca nu e in gratiile lui nea Puiu si ale GSP. Eu n-as fi scris despre faza cu fumatul la pauza, chiar daca e adevarata. Pintilii e o pierdere grea. Marea problema e ca mijlocasilor le e frica sa ceara mingea si jucam cu minge lunga de la constructie. #eusuntneapuiu (sunt expirat, chiar daca va calific din grupe)

Serenity  •  15 iunie 2016, 22:18

Minune... S a publicat!!! Acum nu mai ceri dovezi??? Cand a "crapat" Condrea nu puteai sa zici "pisica" fara sa ceri dovezi. Asta pe net, blog, sistem liber de constrangeri... Pa-pa!!

pawn  •  15 iunie 2016, 22:18

nu...stati asa, ca avem o mica problema. cine l-a adus pe burleanu (fost consilier al lui basescu la cotroceni, asta fiind singurul lui merit) la conducerea frf? e o o intrebare la fel de serioasa si abrupta precum cea privind dezinfectantii. gica popescu (principalul lui contracandidat) a fost bagat la puscarie chiar inainte de alegeri. si a fost adus un individ care n-a jucat fotbal nici in curtea scolii. aici avem o problema cat casa.

randy  •  15 iunie 2016, 22:19

O banda de politicieni ne au influentat conducerea FRF.***,neispravitii de la Federatie au decis cine sa fie selectioner.Au ales pe cine vor ei ,pentru ca Burleanu intrase in conflict cu alde Popescu si altii ,cum ar fi Mircea Sandu.Mircea Sandu a murit Cu piturca in brate.Rusine sa va fie gropari ai fotbalului romanesc.Ar trebui ca noi,spectatorii sa alegem selectionerul ,si nu ***.Ziaristii de investigatie ar trebui sa afle cum a ajuns acest neispravit presedintele Federatiei Romane de Fotbal.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Serenity  •  15 iunie 2016, 22:21

E clar, ofiterul de serviciu e liber :) Blah, e munune sa ai aici doua comentarii postate. Mai ales cand esti critic!!

Cris  •  15 iunie 2016, 22:23

Hai sa nu mai fim noi asa de patrioti (cum ne-au montat unii, ca sa poata sa vanda cat mai multa bere) si sa recunoastem ca nu avem ce cauta mai sus de grupe. Uitati-va si voi ce joaca Romania. Din toate nationalele pe care le-ati vazut jucand, ati vazut ceva mai mediocru?? Nu cred. Cred ca suntem singura nationala care trage de timp inca din minutul 3 ca sa pastreze un egal. Mai mare rasul. Am pacalit pe toata lumea in preliminarii si ne-am calificat aproape fara sa dam niciun gol... Acum pe cine vrem sa mai pacalim? Vrem sa iesim din grupe tot asa... fara sa marcam nimic? Numai la pomana? Daca ma uit bine si Albania face pressing mai organizat ca Romania. Treziti-l din somn pe tata Puiu. Avem cea mai dezorganizata nationala de fotbal de la acest turneu.

Craciun Samir  •  15 iunie 2016, 22:29

Nu stiu ce tactica a adoptat d-nul Iordanescu dar ar trebui sa le fie rusine tuturor celor care au jucat ca au fost lamentabili,auzi"joc consistent" la cheseru,cind el nu sa vazut 90 de minute si nu numai iar altii se invitau unii pe altii la alergat,pacat de suporteri,vorba unui suporter care a fost la meci ,mai bine ma duc la pescuit.Rusine inca o data tuturorPS Se cred fotbalisti iar nu sunt in stare sa invete de la alte echipe mari cum se joaca Pacat ca v-ati calificat.

Cris  •  15 iunie 2016, 23:20

Minutul 60, Franta - Albania 0-0. Rugati-va sa inscrie si sa castige Franta... altfel .. vom fi si mai praf, duminica, in fata Albaniei.

Cris  •  15 iunie 2016, 23:23

Calculele lu Tata Puiu sunt total gresite... Elvetia era echipa de batut, de scos 3 puncte si Albania e echipa cu care trebuia scos un egal. Tata Puiu le-a inversat....

Cris  •  15 iunie 2016, 23:57

Da! Franta ne-a scos din **** Urmeaza ca nationala Romaniei sa fie in stare macar de un egal cu Albania.. Macar sa nu ne facem de bafta... Albania joaca mult mai organizat si mai disciplinat decat Romania, la acest moment.

Che Guevara  •  16 iunie 2016, 0:33

La felul cum a jucat Albania cu Franta nu cred ca avem sanse sa ii batem duminica. Elevetia si Franta vor face egal asa ca pentru noi Campionatul European se termina aici.

Ed  •  16 iunie 2016, 0:53

mi-e rusine ca in intr-o capitala din Asia, cu milioane de turisti ai caror principala preocupare nu e privitul pe ecranele din baruri, am convins niste fete dragute sa ocupe o masa, si sa proiecteze pe ecran meciul. Asa, toata lumea s-a plictisit, iar noi ne-am enervat. As prefera sa fiu Austriac. Noroc ca sunt pe jumatate maghiar. Cand vom avea un antrenor, care de dragul fotbalului, va selectiona si va introduce pe teren, cu adevarat cei mai buni jucatori!? De ce Alibec sau Andone, Sanmartean, Stancu si Stanciu nu pot juca in acelasi meci? Ce cauta pe teren Keseru, Prepelita, si chiar nu exista un inlocuitor mai bun pt Rat, decat Filip? Multumesc lui Dumnezeu ca nu am castigat. Ar fi fost dovada ca fotbalul este cel mai absurd sport.

BarfaDinShantz  •  16 iunie 2016, 1:22

Domnule Tolontan - Asta este scuza/ciordeala: "Ca asta este valoarea"? De ce nu zici negru pe alb situatia din 15 ani din fotbalul Romanesc? Nici un club de pe mapamond nu este condus din puscarie, vezi fcsb, dar apoi din Europa. Toate Nationalele care au ORGOLIU NATIONAL dar si RESPECT FATA DE ACEST SPORT, ia in considerare in primul rand VALOAREA JUCATORULUI IN PURUL SENS AL CUVANTULUI, nu se gandeste in a scoate bani pe unu sau pe altu cu totul ca este varza individul. DECI, DE CE SE BAGA PE GATUL NATIONALEI JUCATORI CARE SUNT TOTAL DEPASITI DE SITUATIE? IAR UN Sanmartean, Pantilimon, etc.. tinuti pe banca, iar altii chiar trimesi acasa ca un MAXIM. Ce sa mai zicem de talente adevarate care sunt la INTER MILAN ca George Puscas! OCCIDENTALII nu stie cum sa bage talente adevarate la Nationalele lor si noi ne batem joc in ai tine pe banca, trimesi acasa sau chiar nu sunt convocati deloc! Asteptam ca un George Puscas, Maxim, etc.. sa implineasca 35 de ani ca un Sanmartean si Keseru si sa treaca prin filtrul samsarilor fcsb, asta ca sa fie bagati in sfarsit la NATIONALA... asa in batjocura tinuti pe banca?

nica fara frica !  •  16 iunie 2016, 1:40

sa-i multumim arbitrului pt punctul obtinut !…Nu stiu cati arbitrii dadeau penalty`ul ala chiar daca are acoperire !…Cred ca problema noastra e apararea , mijlocul si…..atacul !!!.....si mai ales faptul ca suntem singura echipa care jucam fara.....antrenor !!!…echipa joaca confuz si mediocru iar fara penaly`uri nu prea avem ncio sansa sa marcam !!!….La cum am vazut ca arata Albania , sincer , nu cred ca avem nicio sansa Duminica , iar albanezii ne vor inmana biletele de intors in tara !!! PS. Steliano Filip a fost cel mai bun pasator al...Elvetienilor !!!....n=a gresit nicio pasa la adevrsar !!!!....nici macar din aut !!!....dar nu e vina lui saracul ci a....lui nea cascheta ca l-a bagat in lot !!!

Serban  •  16 iunie 2016, 1:48

Ma uit,citesc(comentarii) si ma crucesc!De ce voiau majoritatea comentatorilor sa bata neaparat Franta?Mai ales ca Albania a jucat minunat,de 10 ori mai bine ca noi si ar fi meritat un punct.Cu punctul asta sau fara el,noi tot trebuie sa castigam ultimul meci,cu ei!La meci egal,chiar daca ar fi avut si ei un punct,tot inaintea lor eram,caci avem mai multe goluri inscrise,dar plecam acasa de pe locul 3 in loc de locul 4!Nu cred ca e macar unul atat de infantil sa creada ca te califici cu doua puncte!!!!Acum,suntem boieri,ocupam in exclusivitate,tot cu un singur punct,locul 3 si ne amagim ca albanezii nu mai lupta ca nu mai au sanse si ne lasa sa-i batem!Dar poanta e ca ei vor lupta,caci au ceva sanse cu 3 puncte,in caz ca ne bat si,dupa cum i-am vazut in seara asta,si dupa cum i-am vazut pe ai nostri,ne sunt net superiori,la toate capitolele!Suntem cea mai slaba echipa de la acest turneu final si cea mai slaba echipa nationala pe care am avut-o vreodata!Nu jucam nimic,nu legam doua pase,nu avem conditie fizica si nu avem mentalitate de invingatori!In rest....o ducem bine!Si ne mai lipseste ceva:un selectioner!Nici islandezii nu au vedete in echipa,ba chiar au jucatori destul de modesti,dar joaca un fotbal modern,organizat perfect,au o conditie fizica fantastica si lupta cu o vointa de fier!Noi nu am luptat asa nici cu "generatia de aur".Aia aveau cateva genii fotbalistice printre ei,dar la creier erau la fel de limitati ca astia(nu cred ca ati uitat cum,in loc sa se pregateasca serios de urmatorul meci,se vopseau toti blonzi,de bucurie ca i-au batut pe englezi...neseriosi ce au platit prostiile alea cu eliminari aiurea,cand aveam un potential tehnic pe care nu-l vom mai avea vreodata!).Dar nu poti avea pretentii de la niste mitocani ale caror modele in viata sunt Gigi Becali si Dragomir!Astia si toti ceilalti nenorociti ce conduc cluburile,precum si cei ce s-au perindat pe la federatie,in frunte cu politicienii de toate culorile,au distrus fotbalul si,in general,sportul romanesc!Rusine!

Mijloc = 0, varfuri = 0  •  16 iunie 2016, 2:25

Echipa asta in galben e ca o femeie cu picioare frumoase, care, de la mijloc (inclusiv) in sus arata a orca (din Stapanul Inelelor, sau asa ceva): pana la jumatate ar fi ok, restul e horror!

Sorin Bunescu  •  16 iunie 2016, 3:10

Asta e mentalitatea antrenorilor nostri, de ce sa nu joci cu Stanciu sau Sanmartean? De ce sa preferi sa bagi 2 jucatori fara calitati tehnice sau fara calitati ofensive gen Hoban, Pintili, Prepelita. Fotbalul se joaca pe goluri, decat sa bagi doi muncitori, mai bine bagi doi oameni care sa tina de minge si care pot lumina jocul pe faza de atac. Noi nu putem tine de minge, nu putem construi, doar alergam si ne aparam, pe faza de atac nu contam. Nu se poate asa ceva, e strigator la cer. Keseru e expirat, Torje nu e de nationala, Torje nu e in stare sa dea o pasa de 20 de metri, Stancu singur nu poate si Stancu e atacant de gura portii, nu de banda.

Cris  •  16 iunie 2016, 8:44

E clar pentru orice cunoscator de minim fotbal ca avem o nationala praf la capitolul strategie si disciplina de joc. Daca s-ar face un clasament de joc dezordonat la Euro2106, l-am castiga clar. Nu cred ca exista echipa la Euro care sa-si permita sa nu faca interceptie la centrul terenului si sa stea sa se uite cum atacantii echipei adverse urca nestingheriti pe ce culoare vor ei. Nu cred ca exista echipa care sa nu poata plimba mingea intre 2-3 jucatori mai mult de 2 secunde cum se intampla la nationala Romaniei. Mi se rupe daca batem sau nu Albania. Nu prea avem valoare ca sa trecem de grupe dar... uitati-va si voi la cat a alergat Albania in meciul cu Franta, la cum au marcat cu disciplina toti jucatorii valorosi de la francezi, la cum au inchis toate culoarele pana in minutul 90, cand s-a marcat primul gol. Vedeti vreo sansa pentru Romania in fata unei astfel de echipe? Think again! Aseara am stat cu teama ca nu vor marca francezii si se va termina egal. Pentru ca un astfel de scor, ar fi transformat Albania intr-o echipa dezlantuita, duminica si ar fi amenintat si o eventuala, potentiala calificare de pe locul 3 pentru Romania. Este trist ca Romania nu joaca nici macar ce joaca Albania, ca n-avem forta de joc... Nu poti sa te bazezi doar pe portar intr-o echipa calificata la Euro. Tata Puiu, daca avea fler, isi dadea seama inca din meciul de ieri cu Elvetia ca trebuie sa obtinem 3 puncte si sa jucam la meci egal cu Albania. Pentru ca Albania e echipa imposibil de batut, nu Elvetia.

PI PI PE BO CANCI  •  16 iunie 2016, 10:32

Cand dresorul de mi tici *** in vazul intregii lumi ....rezultatele nu vor intarzia sa apara.....BUNI pt ATLETICO TEXTILA cu plata 1 ron pe zi...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fotbal  •  16 iunie 2016, 10:55

aveti voi oamenii un stil de a complica jocul asta simplu si de a explica, asijderea. ofsaid este atunci cand un atacant sta in fata aparatorului, nu in spatele lui! pe directia de atac. e irelevant ca fundasul sta cu spatele, cine-l pune, e mobil, ca atacantul urmeaza sau nu sa primeasca mingea si alte nebunii cu activ si pasiv. si mai aveti: coltul scurt sau lung, obstructia, lovitura libera cu variante si nu-mi mai amintesc acum, dar precis mai aveti..

ottonelu  •  16 iunie 2016, 11:18

Domnule Tolontan, stilul acesta cu pauze de un rand intre fraze (sau idei) a textului dumneavoastră seamăna cu acela al unui absolvent de liceu care vrea sa-și lăbărțeze textul lucrării de diploma, sa ajungă și el la minimum 40 de pagini obligatorii. Zic și eu, părerea mea. LOL Pacat ca goagal romania nu functioneste bine acum.

iesean  •  16 iunie 2016, 12:40

Felicitari pentru articolele cu hexi si magariile facute prin SEAP..excelent documentate! bravo! mai scrie, poate iesim in strada, mai ceva decat la meciurile echipei nationale si stelei (de alta data).. despre euro scriu si altii destul de bine....nu zic ca nu scrii bine si d-ata, dar esti tare la investigatii...

Cris  •  16 iunie 2016, 15:46

Ceea ce tata Puiu nu stie, si nu-si spune nimeni este ca meciul cu Albania va fi de 2x mai greu din punct de vedere fizic, pentru nationala Romaniei decat a fost meciul cu Elvetia. Albanenzii alearga extrem de mult, pe tot terenul si sunt capabili de un fotbal in viteza pentru care noi ne-am dovedit total nepregatiti. Daca mancam bataie de la Albania - si sansele sunt mari sa se imtample - asteptam imediat demisia lu Burleanu si a intregului staf tehnic al echipei nationale, pentru ca este rusinos ce s-a intamplat. Daca nu era propaganda deshantzata a producatorilor de bere din Romania, care au umflat acesta echipa cu pompa, pentru a vinde bere si chipsuri, am vedea altfel lucrurile.

Ionut S  •  16 iunie 2016, 15:50

Oare merita acest meci, domnule Tolontan, să scrieți o asemenea nuvelă? Să faceți literatură dintr-un asemenea nimic? Cea mai bună copertă pentru GSP de azi ar fi fost o pagină albă! Parcă am văzut o echipă de old boys după ce au terminat un cartuș de țigări. Sau un șofer începător care uită frâna de mână trasă și merge așa vreo oră! Și MENTALITATEA noastră, la mica ciupeală, poate iese ceva. Faultul lui Keșeru, cel pentru care a luat cartonaș galben, e emblematic pentru întreaga partidă.

radu  •  16 iunie 2016, 17:18

Ne lamentam degeaba. Iordanescu face ce fac romanii de veacuri de-a lungul istoriei. se retrag in munti pustiind totul in calea lor . mijlocul nu exista, in amandoua meciurile nu am construit nimic, doar am recuperat baloane si am incercat sa-i incurcam pe ceilalti sa construiasca. chiar nu inteleg de ce l-au inlocuit pe Piturca cu unul care face exact la fel.daca nu avem un mijloc care sa construiasca si care sa ofere ultimele pase atacantilor , ce naiba sa speram? nu jucam fotbal, incercam sa-i facem pe ceilalti sa nu joace nici ei. daca in meciul cu Albania nu avem un mijloc format din Stanciu, Sanmartean si Chipciu plus DOUA varfuri, putem sa ne luam adio de la calificare. io zic ca avem nevoie de Sanmartean ca de aer pentru ca nu prea vad pe nimeni in stare sa faca diferenta sau sa construiasca ceva. cu el si Stanciu la mijloc poate reusim sa legam mai mult decat 3-4 pase si sa construim o actiune cat de cat legata.daca nu, iaca mai bifam al treilea meci la Euro si ne intoarcem in mocirla damboviteana...

Gica  •  16 iunie 2016, 19:09

Asta e:( cica n-am fost mai prosti ca ungurii dar ei ne-au plictisit dar macar au castigat:)

Cris  •  16 iunie 2016, 20:25

Si generatia de aur mai juca la stricat jocul adversarului dar o facea intr-un mod inteligent, plimband mingea, o arta pe care natioanala actuala nu o stapaneste deloc. Mingea nu ramane la echipa noastra mai mult de doua secunde. Jucatorii nostri nu stiu sa urce „in pase” cu intreaga linie de mijloc odata, fara sa piarda in mod lamentabil mingea. La ora actuala doar putine nationale mai stapanesc jocul de pase. Parerea mea e ca tata Puiu trebuie tras de maneca pentru ca nu se poate sa ai o linie de mijlocasi atat de slaba, fara sa te faci de ras. Trebuie trimisi acasa alde Prepelita, Keseru, Chipciu, Pintili, Torje, Rat… . Jucatori slabi, nene….Acasa cu ei…

Comentează