FRF, Burleanu și norocul

Înnoirea fotbalului nostru se poate face cu oameni corecți, dar și pricepuți. Pasionați și pricepuți la sport. Dacă privești fotografia cu primii patru oameni din FRF, e o performanță că am nimerit stadionul la Euro

marți, 21 iunie 2016, 7:03

Ar fi bună o analiză pe Federația Română de Fotbal.

Dar vorba lui Mircea Sandu, când a venit Raluca împreună cu luptătorul de MMA la cină: „Fată dragă, nu e nici timpul și nici omul”.

Cu siguranță, eu nu sunt omul potrivit pentru o analiză.

Sorin Cârțu a propus-o deja. „O să-mi fac dușmani, dar avem cea mai modestă echipă națională din 1970 și până azi”, a spus fostul jucător al Craiovei Maxima.

Cârțu a fost mereu o voce aparte, un om care a ars asumat. El nu ne-a cerut să-l iubim toți, preferând să fie autentic. E riscant, într-adevăr, să ai o asemenea claritate morală.

Analiza lui Cârțu a venit la țanc, înainte de meciul cu Albania, nu acum, când toți ne afișăm inteligența și intransigența.

Pe parcursul acestui turneu final de Campionat European, chiar și analiștii televiziunilor au fost duplicitari în eleganța lor.

Măcar Panduru a explicat de la început: „Cât timp avem o șansă, eu o să fiu pozitiv”.

Da, dar oamenii au nevoie de luciditate, nu de dopaj cu optimism. Mai ales din partea lui Pandi, unul dintre oamenii care au și priceperea, și curajul necesare.

Înainte de meciul cu Albania s-a mai petrecut ceva.

Un episod nebăgat în seamă.

Pe siteul „Adevărul”, vicepremierul Vasile Dâncu a scris un lung text în care i-a încurajat pe „tricolori” și a apărat deschis „guvernarea Burleanu”.

El a contrapus actuala echipă a FRF cu administrația lui Mircea Sandu și a lui Dumitru Dragomir.

„Timp de 20 de ani am lăsat fotbalul pe mâna unei familii şi a unei găşti de samsari care au tranzacţionat jucătorii ca pe vite, fără a gândi în niciun fel dezvoltarea lui. Nu am mai făcut terenuri de fotbal, nu am investit în educaţia sportivă, am lăsat totul la voia întâmplării”, scrie Dâncu în „Adevărul”.

„Astăzi, proiectele lui Răzvan Burleanu şi a tinerei lui echipe sunt preluate de UEFA și FIFA ca bune practici şi vor produce cu siguranţă viitoarea generaţie a echipei naţionale, dar nu mai devreme de un deceniu. Dacă vom avea mintea să sprijinim aceste proiecte, să investim în copiii de acum, atunci în viitor vom putea să avem echipă de la care să cerem rezultate constante”, afirmă vicepremierul.

Dâncu i-a dojenit, indirect, pe cei care protestaseră după meciul modest cu Elveția: „În această seară echipa noastră va ieşi din nou să se bată pentru România. Vor avea încă în minte gustul amar al reacţiilor noastre din ţară după egalul cu Elveția”.

Aici, vicepremierul a comis o eroare de apreciere.

Nu egalul a deranjat, ci maniera.

Apoi, trage concluzia: „Cei 11 din teren şi cei de pe bancă se bat în locul nostru pentru a împinge mai în față Romania în clasamentele naţiunilor”.

În privința ideii că ne reprezentăm prin sport, Lucian Boia are o altă opinie: „Când ne raportăm cu idolatrie necondiționată la sportivi, îi delegăm pe alții ca să trăiască ceea ce nu putem noi trăi”.

Citite după meciul cu Albania, rândurile vicepremierului își pierd dramatismul și plonjează în comedie.

Ar fi greșit.

Pentru că, în câteva cuvinte, Vasile Dâncu a explicat care e poziția statului român, și a structurilor sale politice și de forță, față de sport.

Din exasperarea ruperii de trecut au apărut Răzvan Burleanu la FRF, Alin Petrache la COSR sau Alexandru Dedu la federația de handbal.

Ei nu sunt întâmplări.

Au ieșit președinți pentru că așa a decis un sistem complex, în care se amestecă voința a diverși oameni, care din politică, care din Servicii, care din afaceri. Și, desigur, pentru că au reușit să câştige și încrederea celor din sport că se poate face și altfel. În fond, ei au fost votați de președinții de club, nu de Guvern.

Întrebarea: e suficient?! E suficient să vină niște oameni tineri?

Există iluzia purității în România. Iluzia că e suficient să ai intenții bune și, eventual, să nu fii corupt. Nu discutăm acum atributul integrității legat de FRF, pentru că nu avem suficiente date. Puterea îmbolnăvește și tentează în timp.

Așadar, și dacă am pleca de la premisa corectitudinii, e suficient?!

Nu e!

Asta era valabil, poate, acum 10 ani.

Între timp, integritatea a rămas o condiție a progresului. Dar în niciun caz nu e condiția suficientă!

Țările care au avansat în sport și în educație, pentru că perechea nu poate fi dezlipită, Coreea de Sud este doar un exemplu, au reușit asta prin competență, prin cunoaștere și prin efortul unor oameni care se pricepeau la ceea ce vorbeau.

Burleanu a selectat pentru funcțiile de conducere ale FRF prioritar oameni care nu se pricep la sport și la managementul sportiv. Nu înseamnă că avem o Federație integral nesportivă, dar la primele straturi ale deciziei așa stau lucrurile.

Priviți fotografia realizată la Campionatul European!

Ei sînt organigrama superioară a Federației Române de Fotbal. Primele patru funcții din Casa Fotbalului asistînd la un meci de fotbal!

În condițiile de față, e un eroism că jucătorii au nimerit pe tunelul dinspre vestiar spre gazon.

Cei patru oameni în sacouri, de la stînga la dreapta Vișan (secretar general), Popescu (marketing), Burleanu (președinte), Bodescu (secretar general adjunct), pot fi într-o tribună sau oriunde în altă parte. Se citește pasiunea pentru sport în atitudinea lor.

Și care dintre ei a adunat cele 10.000 de ore intense de muncă despre care se spune că nasc un profesionist în domeniul său, fie că e vroba de șoferie, ingineri, chirurgie sau sport?

La finalul meciului cu Franța, vedetele gazdelor au fost întrebate dacă nu se simt rău după ce au fost salvate de golul superb al lui Payet, din minutul 89! „E noroc, nu-i așa?”.

Francezii au zâmbit.

„Acel șut nu se numește noroc. Se numește talent!”.

Obișnuiți să confundăm talentul cu descurcăreala, am făcut ochii mari.

Și așa ne-au rămas, după ce am remizat cu Elveția și am pierdut cu Albania.

Avem nevoie de cele mai bune idei ale pasionaților de sport, de cele mai valoroase creiere și de cele mai importante talente organizatorice și sportive!

Restul e șansă.

Comentarii (94)Adaugă comentariu

ISRAELIAN  •  21 iunie 2016, 11:42

DACĂ ar fi în puterile mele, aș pune URGENT șef la FRF PE Gică Popescu ȘI ANTRENORI, TANDEMUL SAU UNUL DIN EI,BOLONI ȘI COSMIN OLĂROIU.DIN ACTUALA ECHIPĂ AȘ MAI PĂSTRA 3 JUCĂTORI ȘI ATÂT.

Golombioschi Ilie  •  21 iunie 2016, 11:46

Domnule Tolontan, sunt autorul unui cumul de modificari inventive in regulamentele din zona fotbalului pe care atunci cand am avut ocazia le-am prezentat fie pe blogurile GSP-ului, ProSportului-lui sau fostului Radio-GSP ce a functionat pe NET. Acest cadru restrans, mai mult pentru initiati, nu mi-a permis sa am acces la o audienta larga pentru a-mi prezenta ideeile si a mi le sustine adecvat. Ele constituie baza diluatelor reforme ce in mod insiduos sunt prezentate ca solutii originale apartinand grupului ce decide in fotbalul romanesc. Va pun la dispozitie numarul meu de telefon *** pentru a ma contacta in scopul remedierii acestei situatii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

kkciosuldelahamangia  •  21 iunie 2016, 11:47

antrenor strain ! fara infractori( popescu), blatisti( hagi) sau antrenori de camilari sau culegatori de masline(olaroiu).

Dan Roua  •  21 iunie 2016, 11:52

cred ca puteam avea aceleasi rezultate si daca atcineva. pe un salariu mult mai modest, pupa aceleasi icoane pe care le tot pup iordanescu. De aici va puteti da seama ce atitudine le insufla acest antrebor: avem nevoie de o putere divina, baieti! mi-e scarba de toti pupiconistii astia care stiu doar sa roage. daca-l mai lasati si pt alte meciuri, o sa vedeti ca vine si cu voodoo, numai cu antrenamente serio0ase (fizice si mentale) - nu

silviu  •  21 iunie 2016, 12:01

Din "articolul/analiza" d-voastra , am inteles un singur lucru : sinteti fan al partidului opozitional partidului vicepremierului amintit ..... Dar ....m-am bucurat ...in sfirsit un articol semnat Tolontan pe tema semisportiva .....

George  •  21 iunie 2016, 12:12

In februarie 1990, Departamentul Securitatii Statului a fost dizolvat fara sa se tina cont de atributiunile fiecarei sectiuni. Ofiteri aflati in diverse misiuni interne sau externe nu au mai primit sprijin din partea Centralei. Statul Roman trebuie sa fie etern indiferent ca a fost comunist fortat sau capitalist tot fortat dupa decembrie 1989. Unii din ofiterii de informatii fara sprijin din partea statului in situatii limita au trecut de partea inamicului (comunist sau capitalist, nu conteaza). Serviciile Secrete straine au actionat si actioneaza pe teritoriul nostru si cu ochii inchisi avand tot sprijinul. De atunci *** sunt rromi, antrenorii cei mai gloriosi bat sportivele, industria era un morman de fier vechi (acum nu mai e deloc), bazele sportive se inchid, invatamantul este ruinat, sportul nu este sustinut. Piturca, orice ar spune clevetitorii, a avut prestanta si rezultate la echipa nationala. Nu l-au lasat pana nu a plecat scarbit. Dupa cum vedeti nici nu comenteaza (desi ar putea spune multe). Avem nevoie de oameni seriosi nu de gaste. Reconstructia se poate face numai daca aflam cine ne saboteaza in toate domeniile, in toate sporturile, la toate nivelele si de ce. Oare noi ca stat mai avem protectie informationala.?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Flavius  •  21 iunie 2016, 12:17

Antrenor străin, clar! E nevoie de un antrenor cu mare experienţă, Guus Hiddink mi se pare numele cel mai potrivit pt. acest lucru! Trebuie construită o naţională nouă, cu o concepţie de joc modernă, privind angajamentul fizic, viteza de joc etc. Guus Hiddink, ar fi după părerea mea numele potrivit pt. încercarea de reconstrucţie a echipei naţionale! Sunt convins că puţini ar avea de ”comentat” privind experienţa şi priceperea acestui mare anternor! Este un antrenor disponobil, în sezonul recent încheiat a asigurat interimatul la Chelsea. Asta aş încerca să fac dacă aş fi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

mihai  •  21 iunie 2016, 12:28

De ce-l taiati pe George?Spune adevarul.Statul roman este agresionat,spionat,distrus.Inclusiv sportul.

marian  •  21 iunie 2016, 12:33

iar nu a mai avut loc vochin in poza?

negrutv  •  21 iunie 2016, 13:16

Domnule Tolontan, noi stim cum a ajuns Iorgulescu in fruntea LPF, ***.***. Va intreb: cat de *** sa fim noi, sa credem ca acesti oameni politici, exponenti ai unor partide *** - care sunt ei insisi, ori condamnati, ori cu dosare penale pe rol- sunt cei moral indreptatiti sa se mai atinga de ceva in tara asta, printre care si sportul?Ei si oamenii pusi de ei au facut totul praf in tara asta.Cum putea fotbalul sa fie altceva decat tara?Adica : ***e, evaziune, incompetenta, promovare de nonvaloare.A nu se intelege ca Mircea Sandu si Mitica Dragomir au fost mai breji decat cei de azi.Ei au fost cei care au gandit si construit acest sistem falimentar.Cum oameni incompetenti si ***, din partide *** etc- pot face altceva decat ceea ce se vede?NU, CU ASTIA NICIODATA N-O SA SE POATA FACE SPORT DE PERFORMANTA, PENTRU CA EI SUNT , IN FOND, NISTE NULITATI.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nello  •  21 iunie 2016, 13:24

BRAVO TOLO ASTA E O IMAGINE INCRIMINATOARE NENOROCITII PARIAU DEOARECE STIAU REZULTATUL.MATERIAL PENTRU DNA PE CARE AI RUGAM SA SE SESIZEZE !

lili  •  21 iunie 2016, 13:35

Fotbalul, sportul in general, este oglinda fidela a societatii romanesti! De ce am ajuns asa?! Din cauza unuia ca T Basescu, a unuia ca Ponta, a unuia ca Dragnea, a unuia ca Johannis si ca toti ceilalti politicieni romani care au reusit sa distruga tot ceea ce inseamna VALORI ale unui popor cum sunt: munca, cinstea, onoarea, adevarul si mai presus de toate RESPECTUL fata de ceilalti! TOTI acesti indivizi mentionati si acolitii lor au reusit timp de 26 de ani sa le demonstreze romanilor ca nu cele de mai sus conteaza in viata ca sa-ti fie bine, ci mai degraba conteaza hotia, clientelismul politic, minciuna, ipocrizia si lipsa de respect fata de ceilalti! De cate ori i-ati auzit pe acetsi indivizi pronuntand macar aceste cuvinte?! Niciodata. Numirile politice in fotbal, la Ministerul Sporturilor sunt consecinta! Intr-o discutie on-line pe Hotnews anul trecut am intrebat-o pe fosta Ministra a Sportului in Guv Ponta, Gabriela Szabo, careia ii recunosc performantele sportive, ce face la Ministerul ala, ca nimic nu se vede in evolutia sportului romanesc! M-a aburit cu vorbe goale, ca orice politician versat. La fel face dna Lipa, vezi cum ajung acolo sportivi de performanta, care AU FACUT ceva la viata lor ca sportivi, dar printre politicieni si fara puterea de a FACE ceva se prostesc efectiv, timpul trece, leafa merge, beneficiile ca Ministru curg... Burleanu nu va face altfel la FRF, eventual va face avere, ca orice politician care intra sarac in politica si iese bogat.

Fotbal curatbalcani  •  21 iunie 2016, 13:36

Degeaba criticam aceasta națională, asta e valoarea fotbalului romanesc. Trebuie sa fim realiști și sa acceptam ca aceasta calificare a fost o mare performanta pt fotbalul jalnic din liga 1. Jucătorii nu au nicio vina,atât au fost ei învățați sa joace fotbal. Cine săi învețe?..nu avem centre de copii și juniori,nu avem baze sportive,nu avem antrenori. Azi avem scoli de fotbal private unde criteriul de selecție este taxa de 50 pe luna indiferent de valoare,ca ești gras ca ești orb sau șchiop ești acceptat odată ce plătești 50 lei lunar. Avem un campionat de toată jena de lumea a 3-a cu jucători străini care nu au nicio treaba cu fotbalul. Jucătorii străini reprezinta aproape 50% din toți fotbaliștii și atunci va întreb eu de unde sa selectam? Avem președinți de cluburi care fac transferuri de afara după dvd-uri. Suntem de un amatorism jalnic,cum este posibil tu Steaua București sa nu ai academie de fotbal dar sa ai și sa dai încredere unui asa zis presedinte (mm stoica)sa-ti facă transferuri după dvd-uri. Ne plângem, înjuram și cerem demisia lu Burleanu ca nu am trecut de grupe,dar chiar credea cineva ca o sa trecem?sa fim serioși. Uitați-vă la olandezi,au fost lăsați acasă și de cine?..de Islanda și noi ce vroiați sa câștigăm euro?..asta este valoarea fotbalului romanesc și din păcate este exact oglinda societății românești, o societate condusa doar de habarnisti politruci corupți pana în măduva oaselor. Asta este rezultatul a 25 de ani de domnie a lui Sandu și Dragomir, ei doi au permis cluburilor sa lase de izbeliște centrele de copii și juniori,ei doi prin proasta lor conducere cluburi cu tradiție au fost desființate retrogradate ,azi avem un campionat al primariilor. Avea dreptate Răzvan Lucescu. .suntem lumea a3-a și nu doar în fotbal

Ivanoiu Gh  •  21 iunie 2016, 13:54

Asa de mult imi place "cugetarea" domnului Boia ca ...nu am inteles nimic. Este asa de greu sa spui ceva intr-un mod ceva mai simplu?

dorelus  •  21 iunie 2016, 13:57

Buna ziua domnule Tolontan.Apreciez mult profesionalismul dvs ,nu stiu daca ve-ti raspunde dara am o intrebare pt dvs.Ce sentiment va incearca atunci cind la toate televiziunile care faceau analiza meciului cu Albania ati auzit pseudoumani Sandu si Dragomir dindu-si cu parerea despre starea fotbalului nostru fiind clar pentru toata lumea ca ei sunt groparii fotbalului mioritic?pe mine doar scirba si greata.O zi buna ,si atita timp cit puscariasi vor fi alesi primari nu va mai mirati de nimic nici chiar dvs Domnule Tolontan.

Gigi  •  21 iunie 2016, 14:20

Chiar daca pune un antrenor strain (din cate am inteles de aceleasi origini cu presedintele nu ca ar fi avut rezultate cu vreo nationala) vom avea aceleasi rezultate. Nu tehnocrati ne trebuie si la FRF!!! Oameni care cunosc sportul. Oameni care inteleg faptul ca rezultatele din anii anteriori veneau (ca si vedetele) din faptul ca fiecare club avea o echipa de juniori si exista obligativitatea folosirii a cel putin 1 junior (depinde de divizia in care evolua). Fara pepiniera din care sa selectezi, corect, vlastarele nu ai cum sa obtii o padure falnica fara pomi indoiti. Poate ca Gica Popescu a fost infractor (sau poate s-au folosit de buna credinta impresarii lui) poate ca Gica Hagi a facut blaturi (ca toti ceilalti si inainte si dupa revolutie) dar ei cunosc bine fenomenul FOTBAL! Dovada aprecierile unor cluburi (mult mai mari decat ce avem in liga I) din strainatate. Ei cunosc si campionatul si jucatorii din campionat si, de asemenea, cunosc campionatele in care evolueaza o parte din actualii stranieri. Ei ar putea promova tineri talentati si nu pe diverse alte criterii cum s-a procedat pana acum.

m  •  21 iunie 2016, 14:32

Pai Catalin, e si Andrei Vochin acolo. Dacă e doar de decor de ce mai sta? 😄 In rest mi se pare ca e prea devreme pentru a judeca echipa FRF, nu cred ca sunt prea competenti dar n-au cum sa repare tot ce s-a stricat in ultimii 20 de ani. Au greșit cu Iordănescu, poate repara cu un străin dispus sa pună umărul la reconstrucție din temelii, nu doar sa antreneze ce găsește in ograda. E greu de făcut si rezultatele se vor vedea peste vreo 20 ani, așa ca ar trebui sa judecam soluțiile si activitatea nu rezultatele, pentru ca nu exista rezultate pe termen scurt...suntem obișnuiți sa judecam rezultatele fără a verifica dacă pașii care se fac sunt in direcția si cu ritmul care trebuie sau nu

Obiectiv  •  21 iunie 2016, 14:33

O fotografie care spune mai mult decat 3-4 articole/editotiale! Nici n-are rost sa mai discutam despre responsabilitati cand ditamai staff-ul FRF este mai preocupat de lumea virtuala (site-uri de socializare si altele de acest gen), nu de realitatea de pe terenul din fata lor! Si, scuzati-ma, cum sa priveasca spre teren cand ei habar n-au ce insemna fotbalul! A.

Obiectiv  •  21 iunie 2016, 14:35

O fotografie care spune mai mult decat 3-4 articole/editoriale! Nici n-are rost sa mai discutam despre responsabilitati cand ditamai staff-ul FRF este mai preocupat de lumea virtuala (site-uri de socializare si altele de acest gen), nu de realitatea de pe terenul din fata lor! Si, scuzati-ma, cum sa priveasca spre teren cand ei habar n-au ce insemna fotbalul?! A.

fane  •  21 iunie 2016, 15:13

seful FRF, seful FRH si seful CSOR sunt pusi de PSD, pesedizarea tarii continua .....

Perkele  •  21 iunie 2016, 15:15

Sper totusi ca e clar pentru toata lumea ca principalii vinovati pentru esecul de acum sunt Mircea Sandu si Mitica Dragomir, generatia asta slaba de jucatori e efectul conducerii lor. Esecurile lui Burleanu o sa se vada peste vreo 6-8 ani, acum traim efectele strategiei de acum 10 ani. Si nu vad prea multi ziaristi sa recunoasca asta, dar Mircea Sandu a fost cel care a distrus fotbalul romanesc avand complici ca Dragomir si presedintii de cluburi. A avut norocul sa isi inceapa mandatul cu o generatie foarte buna crescuta in sistemul centralizat comunist, au mai fost niste jucatori buni din inertie, dar efectele conducerii sale se vad din anii 2000 incolo, de cand foarte rar am prins cate un turneu final si foarte rar am mai produs un jucator de clasa mondiala. Nu zic ca Burleanu ar fi competent, n-a dat dovada de asta, dar acum pietrele ar trebui aruncate spre Sandu/Dragomir.

Cordan  •  21 iunie 2016, 15:27

Ho Sen-Si: Cand se aude tunetul e prea târziu sa ti mai astupi urechile. Pentru întreg sportul din Rou, inclusiv fotbal, este prea târziu. Adica, alta zicere, vorba unui tip care a vandut 500 de tricouri publicitare pentru Titanic: " S-a scufundat - împăcați-va cu ideea!" Stimate domnule Tolontan: pregatiti niscai ditirambe pentru dezastrul de la Rio! Daca Rou iese dincolo de locul 30 COSR, MTS, federatiile nationale etc. ar face bine sa se ocupe de cultivat salata și ridichi.

Sorin Munteanu  •  21 iunie 2016, 15:28

Toate s-au spus. Si restul e tacere. Cred ca de la Shakespeare

PIF  •  21 iunie 2016, 15:31

Sa zicem ca ne aflam intr-o mlastina si vrem sa-l punem sef pe unul care nu e murdar de noroi. Cum procedam? Informatii ajutatoare: 1. Federatia de fotbal nu poate fi condusa de o casa regala straina; 2. Federatia de fotbal e un pivot investitional puternic si nu poate fi tratata pur sportiv; 3. FRF e compusa din sefi de cluburi cu raspandire regionala si apartenenta politica asemenea; 4. Investitiile regionale nu ajung la infrastructura si jucatori; 5. FRF NU VREA SI NU POATE SUB MINISTRUL SPORTULUI, deci manevra trebuie sa ramana underground.

samson  •  21 iunie 2016, 16:06

Articol ce atinge o serie de aspecte reale, chiar daca reprezinta crudul adevar. La ce puteai sa te astepti? Presedinti de federatii, presedinti de club, asa-zisi patroni, impresari, in puscarii ori puscariabili - toti, absolut toti! Politiceni de doi bani care incearca sa-si obtina notorietatea din fotbal.. Marea majoritate a jucatorilor - daca nu sunt impotenti sportiv - sunt ***, fumatori, debedei. Uitati-va cum se intorc de la echipele de unde au ajuns - nici macar reesapati nu se mai poate face nimic cu ei. E adevarat ca nici fotbalul romanesc nu putea fi altfel decat restul - majoritar - al societatii. Dar aici aspectele sunt mult mai evidente decat in alte domenii, sunt mai multi bani si notorietate. Dar si presa sportiva, de fotbal, e, in marea ei majoritate, mincinoasa si necalificata. Comentatorii doar dupa terminarea meciurilor slabe mai spun lucrurilor pe nume, si atunci cu jumatate de gura. Mai tot timpul la televizor sunt guristo-urechisti care comenteaza, sunt promovati penali si puscariabili. E nevoie sa fie toti dati afara de la federatie, adusa o echipa straina, care a avut rezultate, cu un mandat de minimum 4 ani. Intr-adevar, e nevoie de profesionalism, plus integritate si fara cumetrii. Fara puscariabili (Popescu), cumetri si blatisti (Hagi) etc. Acestia pot fi consultanti, dar sa nu aiba decizia. Altfel, tot la gasti si cumetrii vom ajunge. Apoi, toata ziua despre un fotbal anemic, aproape nimic despre rezultatele din alte ramuri sportive (de ex., spada, gimnastica aerobica). Suporterii au si ei o parte din vina - ne multumim cu surogate! N-ar mai trebui sa platim bilete, n-ar mai trebui sa-i tot fudulim pe acesti neica-nimeni. Pentru ca noi platim, iar ei doar incaseaza beneficiile...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

grigs1981  •  21 iunie 2016, 16:08

Bine zis,domnule Tolontan,dar mergi pana la capat!Fotbalul romanesc este politizat si manelizat...Nu numai conducerea federatiei este"politica",sau a ligii,cum ne spunea "Mitica" despre "Gino",uitand ca si el a beneficiat de sprijin politic consistent...Campionatul este putred pentru ca se bazeaza pe ceea ce"marimile"politice efemere din Chiajna,Iasi,Craiova,Ploiesti,Timisoara,Voluntari,s.a.m.d.incearca sa dea poporului",circ,pentru ca nu-i pot da"paine"...Un circ ieftin desigur si automat lipsit de calitate si de viitor.Manelizarea au facut-o si o perpetueaza cei cativa"patroni",nici ei lipsiti complet de suport politic.Pe toti acestia nu-i intereseaza viitorul fotbalului,al sportului in general,pentru ca altfel ar face singurul lucru durabil,ar dezvolta sportul scolar,sportul de masa(cum se zicea candva)si inainte de a construi in Craiova,de exemplu,un stadion"cool",s-ar fi facut 20 de terenuri puse la dispozitia oricui...de acolo ar fi aparut performerii,talentele...care sa joace apoi pe maretul stadion.

Gabi  •  21 iunie 2016, 16:11

Culegem roadele falsurilor din PV al sedintei FRF prin care s-au deturnat banii primiti de la UEFA si FIFA pentru centrele de copii si juniori. Acei bani au fost deturnati catre cladiri de birouri, hotel si doar niste terenuri aflate la Mogosoaia. In birouri, daca ai sansa sa gasesti pe cineva, vei intalni neprofesionisti. In hotel, nepotul fostului presedinte FRF plasa ***. Pe teren poti vedea "muncitori", nu fotbalisti. Cum largesti baza piramidei, cum faci selectiile la diferitele loturi, cum promovezi talentele, cum selectezi antrenorii? Cum? Greu de raspuns din partea unui presedinte de federatie a unui sport desfasurat in sala, unde intrega echipa intra intr-un Trabant. Se spune ca tot romanul se pricepe la politica si fotbal. Poate de accea Burleanu a fost numit sef la federatie, are studii politice si .... dar numai pricepera la fotbal nu are.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihai  •  21 iunie 2016, 16:37

Da ele sunt cele patru functii ale FRF-ului. Cat MKT a facut Popescu? Verificati sau altefl spus vedeti ce cred si cei din echipa FRF despre asta. Visan secretar general - la ce sau mai bine spus de ce? Bodescu pentru ca a fost artizanul numirii lui Burleanu si a stiu sa traga sforile numirii lui sau pentru ca a umblat prin tara cu el inainte de alegeri? De ce nu facem o petitie nationala sa returneze primele si apoi sa plece? Sunteti ziaristi, sunteti voit sau nu formatori de opinie, deci este asa greu de facut asta. Unde este generatia FB care l-a impiedicat pe Ponta sa fie presedinte, unde? Sunt convins ca s-au gandit in aceste zile cum sa-si protejeze primele in primul rand si apoi la asa zisa analiza. Pacat ca sincer am crezut ca vor face ceva bun, bun de tot.

ion  •  21 iunie 2016, 16:47

Dl Tolontan, ati scris articolul asta doar pentru FRF sau si pentru Ministerul Sanatatii? mai ales pasajele cu iluzia puritatii in sport ...

dragos  •  21 iunie 2016, 16:57

culegem ce am semanat. Niste incompetent aroganti de la stanga la dreapta si invers. Nu au loc tinerii pregetiti in management si marketing sportive sa lucreze la FRF din cauza acestor nesimtiti incompetent bolnavi de putere. Personal am avut sansa sa merg la Universitatea de Management din Liverpool, UK sa studies si sa absolve un MBA in Football Management, dar nu am sansa sa vin sa lucrez la federatie sa ajut la dezvoltarea fotbalului pentru ca na sunt numai interese. Tot GSP-ul a ajuns sa lucreze la departamentul de marketing ( habar nu au ce inseamna marketing sportive) . domnilor de la gsp e bine sa lucrati ca jurnalisti unde aveti o pregatire. Burleanu smecher a adus tot GSP-ul la federati ca sa nu mai fie si injurat cum era Sandu inainte . sa nu mai spun ca toti cei din comitetul executive sunt niste analfabeti care habar nu au macar sa defineasca conceptul de proiect sportiv, nu mai vorbim aici de strategii de management si marketing sportiv. NU vorbeste nici unul nici o limba straina , habar nu au sa faca o prezentare in power point sau sa foloseasca Microsoft office . Astea sunt cerinte minime pentru in candidat la o functie in management sau marketing. Astia abia daca stiu sa se semneze. Asta e tara in care traim plina de figuranti si analfabeti bolnavi de putere. Plange inima in mine cand vad ce se intampla si nu am sansa sa vin sa ajut la dezvoltare

gheorghe  •  21 iunie 2016, 17:34

Sportul trebuie sa fie tratat ca problema de securitate nationala, ca si educatia. Statul trebuie sa faca ordine cum se proceda inainte de 1989, sa fie date bazele sportive la ministere nu lui Pescariu.SELECTIA PENTRU TOATE FUNCTIILE DE CONDUCERE DIN SPORT SA FIE FACUTA PRIN CONCURS PUBLIC.CONTRIBUABILUL SA POATA VEDEA HOTIILE SI SA CONTESTE IMEDIAT IN INSTANTA DERAPAJELE.SE PLATESC FOARTE SCUMP DE LA BUGET TITLURILE.CINE E COMPETENT PRIMESTE PREMII INTERNATIONALE VALOROASE.SPORTUL SE FACE DE PLACERE IN FUNCTIE DE APTITUDINI,TESTATE RIGUROS DE COMISII SPECIALIZATE.CATI DIN NOI SUNTEM ACTIVI PRECUM TOLO, IN TOATE DOMENIILE ?CATE LUCRURI NECURATE OBSERVAM SI NE INTOARCEM CU SPATELE.VA DAU UN EXEMPLU DE AZI:CALATOREAM CU MASINA 282 SI CINEVA A OBSERVAT CALDURA DIN AUTOBUZ SI A SPUS TARE SA INCHIDEM GEAMURILE CA AUTOBUZUL ARE INSTALATIE DE AER CONDITIONAT.UN FOST COLEG DE SCOALA DE ACUM 40 DE ANI A SPUS CA E BINE CU GEAMURILE DESCHISE,DAR EU IMPREUNA CU ALTI CALA TORI AM CERUT SA FIE INCHISE GEAMURILE. INTRE DOA STATII, IMEDIAT DUPA ACEEA AERUL DIN AUTOBUZ A DEVENIT SUPORTABIL.

petre  •  21 iunie 2016, 17:57

Ne-am enervat imediat dupa meci, comentam cateva zile, apoi se uita totul. Cred ca aceasta este cea mai mare problema la romani: uitarea. Am uitat de ce s-a intamplat la revolutie, de mineriade, de jaful care a fost - si este - in Romania, am uitat de diaspora anului 2014, am uitat de "colectiv", uitam de Hexi Pharma, uitam de toate relele. Si nu schimabam nimic!

florin  •  21 iunie 2016, 18:11

Bestiala si elocvent instantaneul. Oricum, decizia cea mai proasta pe care a luat-o Burleanu e Iordanescu. Si totusi, daca stau sa ma uit, antrenorii cu cel mai mare succes la nationala au fost Piturca si Iordanescu, antrenori agramati, cu slaba pregatire pedagogica si tehnico-tactica, dar cu autoritate. Boloni, Lucescu jr , Hagi au dat chix. Le-a lipsit autoritatea. E drept ca nici nu s-a avut rabdare cu ei, la fel ca ceilalti doi. Fotbalistul roman are nevoie de un jupan care sa-i spuna cand sa doarma, pe ce parte, cand sa vorbeasca si cu cine. Oare? Eu l-as incerca pe Olaroiu...

Abu Issa  •  21 iunie 2016, 19:29

Daca suntem tristi este normal ca in mijlocul tuturor *** care se intampla in tarisoara asta : diluanti, colective cu umbrele implicarii la nivel inalt, doar fotbalul a mai ramas sa ne bucure sufletele. A fi tristi pasager nu ar fi o problema, dar noi suntem tristi pentru ca nu vedem luminita de la capatul tunelului, care tot pare a aparea, dar dispare tot atat de repede precum apare. De acum chiar ca nu mai este tristete ci frustrare. Daca nu am fi avut potentialul obtinerii a celor 4 puncte sau macar 3, atunci nu exista aceasta frustrare. Ce anume a dus aici este cu mare siguranta o problema intre barbati, unu mai roman ca altul si unual mai instelat ca altul. Iar prima se numeste inlaturarea banderolei lui Rat, dar nici un repros, selectionerul(ii) au tot dreptul sa decida, dar si sa cantareasca. Din acest motiv, nu s-a jucat cu Rat in ultimul meci, deoarece l-am simtit nemultumit. Ca si el, din varii cauze : presiune s.a. a existat in echipa jucatori/antrenori un soi de neincredere ceea ce nu am vazut la albanezi. Cam totul pleaca de aici si de asemeni la tactica adoptata. Am vazut o Romanie mare egala, Frantei in primul meci, deci Romania poate/ ar fi putut sa fie egala cel putin a Albaniei, dar punctul pierdut cu Franta pe nedrept dar incontestabil si jocul slab cu Elvetia ne-a obligat sa practicam un fotbal care nu ne-a avantajat si previzibil. Poate ca ar fi bine sa aducem ca la handbal un antrenor mare si sa incercam sa il ascultam la ce are de spus, sa acordam incredere si sa chemam o agentie internationala specializata in consulting fotbalistic care sa ne dea o adevarata stategie incepand de la copii si juniori pe baza unei analize swot inter si intra natiuni. Apoi docili sa avem un executiv care sa implementeze ceea ce ne spun. Ce sa faci cu un Sumudica care vrea sa ii cumpere tigari lui Alibec, campionii Romaniei care sunt extrem de simpatici, amabili si isi dau silinta sa fie cei mai buni din Romania. Alo, cam ce diferenta de pregatire si mentalitate credeti ca exista intre Griezmann si Alibec si intre Cholo si Sumi ? Oare nu este cumva un decalaj astronomic ? Si aici nu vreau sa par rautacios dar oare de cand credeti ca acestia joaca fotbal la nivel inalt si de cand sunt educati/crescuti pentru acest fotbal. Nu cumva de mici copii. Ce sa mai zicem de Pere Poulet si nea' Deschampu...HAI ROMANIA si in continuare increzatori deoarece am avut potentialul sa ne batem de la egal la egal cu Franta probabil finalista CE !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigelos  •  21 iunie 2016, 20:17

Catalin , poate e mai bine ca s-a intamplat asa . Ne calificam vai de capul nostru , ne prindea vreo Germanie de ne rupeau capatana dar nu puteai sa le mai spui nimic , de nemtii au mancat banane cand erau mici ... Asa se vede tot , caracterul lui Burleanu , pe Nea Puiu il stim , nea Pompiliu a dat cu ei in fasole , fotbalistii se calificau , va dati seama mari eroi ... Acum e punctul zero , la rand cu ele pe tava ; copii , nr strainilor , primele federarilor , auditul la FRF , auditul la Liga ce se mai aude , centrele zonale mama , mama ..insolvente etc,etc ,Iese ceva ?Oricum publicul serios v-a cam parasit ...pacat

dan  •  21 iunie 2016, 21:58

Este punctul zero in fotbal, asa cum este Hexi Pharma in sanatate. Si cum o s fie Rio pentru sport. Iar personaje precum Burleanu, Cadariu si Petrache, toti produsele gandirii grupului lui dancu, sunt doar niste papitzoi, goi pe dinauntru si interesati doar de comunicarea, sau mai bine zis, manipularea de pe retelele de socializare. Niste conducatori virtuali! Fara consistenta. La fel de repede o sa si dispara....

Robert  •  21 iunie 2016, 22:39

Da , Catalin, ai dreptate : e nevoie de Pasiune si Luciditate sa obtii performanta, dar si pentru a obtine respectul si admiratia (dragostea!?) fanilor si nu numai , in cazul echipei nationale , ci a tuturor Romanilor, as indrazni!... Eu cred ca talente avem , avem si bani , acum, avem cam de toate ce au si ceilalti care fac performanta. Am pierdut si nu putem recistiga , Atitudinea si Caracterul necesare la nivel de echipa. Cred ca , la modul individual , foarte multi jucatori si chiar si Dl.Iordanescu sunt oameni de caracter si atitudine. Poate la fel si Conducerea Federatiei. Se vede acest fapt la interview-urile care se iau inainte sau dupa meci. Dar atunci cind trebuie sa facem ECHIPA toate acestea se pierd... ( si ce bine s-a vazut la albanezi aceste lucruri!...) Din pacate, daca am fi anticipat cu luciditate obiectivul nostru, nu am fi fost atit de dezamagiti... Totusi, chiar daca contrazic putin ceea ce am spus inainte , in mod normal, o atitutine si caracter corect/sanatos , la modul individual , ar fi trebuit sa duca la depunerea demisiilor de catre cei responsabili: Iordanescu si Burleanu . Aici suntem, acum... ps. Am vazut ca la sfirsitul meciului , Andrei plecase din loja Federatiei...

Cris  •  21 iunie 2016, 23:43

In caz ca il intalniti pe Tatarusanu intrebati-l ce a vrut sa faca la golul ala al lui Giroud din meciul cu Franta.... Ce a fost iesirea aia? Nici cu genunchiul inainte in careul mic, nici sa prinda, nici sa boxeze, ce *** magarului a vrut sa faca acolo?? Am multe de reprosat echipei nationale dar Tatarusanu imi sta toutusi pe creier...pentru ca a alternat momentele bune cu gafele monumentale. Giroud

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

3 choices  •  22 iunie 2016, 0:37

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George S.  •  22 iunie 2016, 3:20

Stimate Domnule Tolontan v-ati intrebat vreodata de ce Germania nu are un Minister al Sportuilui ?

bob  •  22 iunie 2016, 11:04

Tolo, nu ma asteptam sa citesc la tine vreodata ceva atat de subtire. Cum sa-ti argumentezi parerea despre atitudinea unor oameni dupa o fotografie in care cei 4 se uita in telefoane? Ai dat-o pe-asta precum Stanciu cu Albania. Adica in balarii.

George S.  •  22 iunie 2016, 21:27

UNGARIA a ales fara tam-tam, fara scandal ! La inceputul lui Martie 2015 a fost numit Director Sportiv la Federatia Ungara de Fotbal. Din 20. Iulie 2015 a devenit antrenor al Echipei Nationale de Fotbal. Drept Co-Trainer l-a angajat pe Germanul Andreas Möller und pe maghiarul Zoltán Szélesi. Este vorba despre fostul fotbalist german Bernd Storck. Acesta a calificat Ungaria prima data dupa 44 ani la actualele Europene din Franta. In Martie 2016 Federatia Ungara, mai devereme, a prelungit contractul cu Storck pana dupa Campionatele Modiale din 2018 (Rusia). Ungaria a devenit azi (22.06.2016) castigatiarea Grupei F, dupa rezultatul de 3-3 realizat cu Portugalia. Fotbalistii maghiari au marcat in aceasta grupa 6 goluri si au realizat 5 puncte. Concluzia pare limpede.

radu  •  23 iunie 2016, 10:19

http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/video-corespondenta-din-franta-1000-de-oameni-i-au-intampinat-pe-tricolori-la-primul-antrenament-pe-taram-francez-iar-iordanescu-a-vorbit-la-microfon-stim-deja-primul-11-479970-galerie-foto-pic-734477.html Catalin, am facut putina munca de ziarist pentru tine si poza este de aici, de la un antrenament, nici decum de la Campionatul European si nici decum din timpul unui meci. Acum, se pune intrebarea:de ce sa mai am eu incredere in tine, in investigatiile tale, dupa un asemenea articol?

amanetauto  •  23 iunie 2016, 12:36

De cand a zis Cartu treaba cu modestia, am pariat pe Albania (cat de nationalist sunt) si am pus scor corect 0-1 (castiga Albania). Pontul a fost unul de zile mari. Si acum la *** noastre, ***, si asta a fost doar o problema de timp cand o sa aibe repercursiuni.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează