“Aveți dreptate. Este incredibil că firma Kappa s-a compromis în asemenea hal!”

Compania care a livrat echipamentul olimpic al României pentru Rio recunoaște defectele și spune că ”suntem în situația de a le demonstra celor de la Kappa că n-au livrat echipament Kappa!”

luni, 8 august 2016, 10:56

de Luminița Paul și Cătălin Tolontan (Rio), Răzvan Luțac (București)

Discuția cu Sabina Dumitrache se poartă pe linia București – Rio de Janeiro.

Nu e simplu, dar Sabina Dumitrache, responsabilul contractului olimpic de la firma Pax Creative, care a îmbrăcat tot lotul nostru de la Olimpiadă, afirmă că e, la rându-i, șocată și că „doresc sincer ca oamenii să cunoască tot adevărul”.

– Bună ziua, de la Gazeta Sporturilor. Dumneavoastră, Pax Creative, ați livrat echipamentul care se rupe la Rio și despre care sportivii spun că se comportă ca unul contrafăcut (Detalii AICI).
– Da, noi l-am livrat și vreau să vă spun de la început că aveți absolută dreptate. Am lucrat ani de zile cu multe firme de prestigiu în lumea sportului și nu am crezut niciodată că o companie precum Kappa se poate compromite în asemenea hal! Este incredibil!

„Noi am semnalat imediat după recepție defectele pe care le-ați descris și ilustrat și dumneavoastră. Am scris imediat distribuitorului zonal Kappa din Serbia și le-am spus că firma Kappa se va face de râs” Sabina Dumitrache, Pax Creative

– Când ați remarcat că e prost echipamentul?
– În 7 iulie 2016, la livrarea către noi. Am văzut ce ați văzut și dumneavoastră, că pe etichetă este Sol’s Europe. Din treninguri curgeau ațele! În loc de S ne venise XS. Erau nefinisate ca lumea.

– Și ce ați făcut? Era clar că echipamentul se va comporta prost și că va ieși scandal! Discutăm totuși despre lotul olimpic al României.
– Exact asta le-am zis și noi sârbilor care sunt distribuitori zonali. Cu aceleași cuvinte.

– Și?
– Am trimis imediat, luni, 11 iulie, o adresă către ei. Ne-au răspuns greu, dar au admis problemele. Oricum, nu ne trimiseseră tot. Am recepționat restul echipamentului sportivilor pe 12 iulie.

Clipboard01

– Cu mai puțin de două săptămâni înainte de plecarea primelor loturi!
– Da. Ne-au zis să facem un tabel ca să înlocuiască ce e defect.

– Păi, ce să mai înlocuiască? A început Olimpiada!
– Aveam două soluții. Fie să nu recepționăm echipamentele și atunci lotul României nu avea echipament oficial la Rio 2016, fie să le recepționăm cu observații. Ceea ce am făcut. COSR ne-a oprit nouă garanția, noi o să vedem cum acționăm pentru prejudicii. Suntem într-o situație nemaiîntâlnită.

– Da, suntem.
– Noi am ridicat echipamentul din depozitele Kappa din Italia. Deși avem contract cu sârbii, îi considerăm furnizori și pe Kappa Italia. Eticheta nu e a lor! Materialele sunt de calitate. Dar probabil că au subcontractat undeva tot în Italia și etapa de curățare și de finisare n-a mai fost deloc făcută. Din cauza timpului restrâns. Dar asta nu ne interesează pe noi. Ne-au livrat echipament sportiv fără calitatea Kappa.

„Ceea ce vom face acum e să încercăm să le demonstrăm celor de la Kappa că nu ne-au livrat echipament Kappa!”

– Și brandul Team Romania?
– El a fost adăugat de ei.

– De către Kappa? Se dezlipește pur și simplu! Cad literele!
– Da, de ei. L-am luat din depozite. Nimic nu s-a făcut aici, la noi! La recepția mărfii am constatat faptul că nu este echipament SMU (special made unit – personalizat), ci sunt, practic, echipamente de serie personalizate cu brandul Kappa şi cu siglele Team Romania.

– Chiar și formulat în acești termeni de specialitate, tot sună ca un echipament contrafăcut. Contrafăcut cu știința Kappa, că de acolo l-ați ridicat!
– Credeți-ne că exact așa a fost și exact aici suntem! Ne gândim cum vom acționa în continuare. Și Kappa se gândește, suntem siguri, să vadă cum va ieși din această situație, dacă mai poate ieși, deși avem îndoieli că mai poate!

Așa arată tricoul roșu oficial. Pe eticheta lui se vede firma Sols, dar ele sunt prezentate prin lipire la cald drept Kappa
Pe eticheta tricoului roșu oficial se vede firma Sols, dar el este prezentat prin lipire la cald drept Kappa

 

Citeşte şi corespondenţa de AZI a echipei GSP din Brazilia

CUPRINS: Aici ai toate corespondenţele din zilele anterioare de la Rio

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Mrr  •  8 august 2016, 11:09

ar trebui sa nu facem nici un compromis si sa actionam legal pana la final , denuntand aceste falsuri , si demonstrand ca nu suntem o tara de lumea a treia ( cum ne cred mai toti )...daca cineva din partea Romaniei opreste reclamatia sau ancheta , e clar ca face asta doar in schimbul unui folos material fapt pe care s-au bazat si cei de la kappa...: " se prind fraiericii , le dam o spaga la saraciile astea si scapam cu fata curata, nu se prind , facem profit 99%"...

un roman  •  8 august 2016, 11:24

Kappa astia nu-s tot aia care au imbracat si nationala de fotbal a Elvetiei la recentul Campionat European si unde intr-un meci s-au rupt vre-o 5 tricouri?

Maxentiu  •  8 august 2016, 11:27

Prost sa fii sa mai cumperi ceva de la Kappa dupa dezvaluirile astea...

pila  •  8 august 2016, 11:41

Acest interviu denota o lipsa totala de profesionalism care trebuie imputata nu firmei ci Comitetului Olimpic Roman care are in frunte un personaj caragialesc...iar o madam cere solidaritate in...nonprofesionalism...timpurile s-au schimbat dar noi impunem maideparte nonvalori...nepotism???...NU...,gandire primitiva...

r  •  8 august 2016, 11:47

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

savin  •  8 august 2016, 11:47

pentru rezultatele mizerabile , gasima firma Kappa vinovata .....!! ba sigur nu BASESCU este vinovat ?

luk  •  8 august 2016, 11:50

La Euro 2016 tricourile Elvetiei erau de la Puma , si nu de la Kappa . http://www.gsp.ro/international/euro-2016/foto-shaqiri-a-oferit-declaratia-serii-dupa-7-tricouri-rupte-in-franta-elvetia-0-0-sper-ca-puma-nu-face-si-prezervative-d-481418.html

Adrian  •  8 august 2016, 11:54

un roman: cei care au imbracat nationala Elvetiei la Euro au fost cei de la Puma. Spre deosebire de situatia noastra, acelea nu erau fake-uri cu eticheta de puma lipita la cald. Erau tricouri Puma cu defecte de fabricatie ( deh...erau facute in Turcia)

cata  •  8 august 2016, 11:54

Kappa - made in China .......HA...HA...HA...!!!!

Boris  •  8 august 2016, 11:59

Si deci firma asta face doar intermediere, iar atunci cand apar probleme le paseaza la distribuitor. N-aveau dreptate comunistii ca bisnitarii si imtermediarii tre' dusi la canal sa mai si munceasca?

Vlad  •  8 august 2016, 12:15

Mda, firma este de vina si la fel si COSR. Sa ma lase cu SEAP-ul... chiar as vrea sa vad caietul de sarcini pt licitatie. Puteau sa vina si aia de la Apaca sa dea echipamente pt lot? :) Oricum, e normal sa primesti echipamentele din timp, pt ca te pregatesti 4 ani pt Olimpiada asta, marea majoritate a atletilor se stiu cu 6 luni inainte ... aduci o prima transa de echipamente pt ei, poti vedea si calitatea. Adica iti lasi o marja de eroare ca sa poti aduce alt producator.... La fel si firma asta... care vad ca este doar un intermediar.... si nu doar un intermediar, e a 2-a mana, ca ei sunt la randul lor in legatura cu alt intermediar din Serbia. Toti adauga un comision... Ei de ce nu si-au luat o marja de eroare??? Nu cumva s-a facut licitatia prea tarziu??a

George M  •  8 august 2016, 12:43

Amatori, pe bani putini! Ne meritam soarta! Neam de santieristi si de speculanti!

Unroman2  •  8 august 2016, 12:47

salut, @unroman, nu stii sa scrii corect, prietene. Esti roman?

dinamo_fan  •  8 august 2016, 12:48

Eu totusi sunt curios, cine a semnat pentru receptie cand a vazut ca pe eticheta scrie alta firma si "made in China" ???

QED  •  8 august 2016, 12:49

Pai in fond asta este globalismul cacapitalist. "Kakapa"din italia cu interfața in Serbia asa cum Oltchimul nu putea fi mătrășit de BAYER si sa folosit la înaintare PCNIG din Polonia si pot da multe exemple. De ce înainte de 1989 nimeni nu făcea astfel de murdarii la adresa ROMANIEI. Daca persoanele abilitate din Romania nu trag la răspundere nici acum pe nimeni ne meritam soarta de unica Republica bananiera a Europei.

Marian  •  8 august 2016, 12:56

Frate, daca la nivelul asta se intampla asa...ce pretentii sa mai ai daca mergi tu, om simplu, sa iti achizitionezi un produs din magazinul lor...zic toti sa cumperi din magazin original, sa nu iei marfa contrafacuta, dar uite ca exact la ei e asa... Am ami auzit de la cineva ca sunt angajati, care iau produsele originale si le inlocuiesc cu falsuri, dupa care revand ei originalele...

ady  •  8 august 2016, 13:01

Nu era mai usor sa nu denuntati contractele anterioare, doar ca sa aveti activitate? Daca pana acum s-a lucrat cu asics, al carei reprezentant era firma asta, de ce trebuia inventata apa calda acum, in prag de olimpiada, cu kappa? La fel ca fiul corporatiilor Burleanu, care a vrut neaparat sa demonstreze ca adidas nu exista si ca a descoperit el viitorul in Spania, chiar la Euro. Gandire de subaltern, trebuie sa schimb ceva, orice, ca sa ma observe astia si pe mine. In plus, daca mai economisesc si 2 lei, care apar intr-un excel, atunci sigur o sa ma cheme seful al mare la o cafea.

kid  •  8 august 2016, 13:11

De ce au contractat cu distribuitorul zonal din Serbia și nu direct în Italia? COSR nu putea contracta fără intermediari ?...(nu are voie?)...luând echipament la a7a mână cu adaosul de rigoare? ( gratis nu e nimic) România parcă e blestemată ... cei ce o conduc de 26 de ani să ''lucreze'' împotriva celor ce îi aleg.

Tulceanul  •  8 august 2016, 13:20

Peste tot unde apare Tolontan ies la iveala neregulile si lipsa profenionalismului . Probabil le-au vazut toti , stiu de ele toti dar curios , numai unul are curajul sa ni-le arate . Oare de ce ? Cred ca un simplu "bravo !" cum am mai vazut pe aici nu mai este suficient

Stefan  •  8 august 2016, 13:41

N-a observat nimeni ca cel ce a dat reply emailului trimis, incerca practic sa mituiasca pt a nu iesi scandal ?

Amatorism  •  8 august 2016, 13:47

Firma la care lucreaza "dear Sabina" este firma de amatori. Daca un importator BMW ar fi importat masini defecte, cine s-ar fi facut de ras, BMW sau importatorul? Sunt dezgustat de modul in care incercati sa legitimizati incompetenta. Asta inseamna sa echipezi lotul olimpic? Sa cumperi si apoi sa te vaicaresti ca te-a prostit un sarb? Asa se constituie o garantie contractuala, ca se face de ras Kappa pigmentata cu lamentari tampite de genul "nu mi-a venit sa cred"? Cum adica este "contrafacut" echipamentul daca a fost cumparat de la distribuitorul oficial? Nu-i mai aparati pe prostovani, ca va duceti cu ei la fund...

kid  •  8 august 2016, 14:16

Delegația olimpică a Italiei e 'îmbrăcată' de Emporio Armani 7 (EA7) ...a României de ... fake Kappa :( ... Amatorism ...dus la prostie...pe bani publici (ai nimănui )

Cris  •  8 august 2016, 14:20

Deci lotul olipic al Romaniei a fost echipat cu haine din Dragonul Rosu, nu? Foarte tareeee! Au intrat escrocii si pe aceasta filiera. Scandalul cu dezinfectantii relouded... Cineva ar putea argumenta la fel ca in cazul dezinfectantilor falsificati: "Ce importanta are cine le fabrica, daca nu se rup si nu se decoloreaza....?" Sunteti siguri ca nu scrie Cappa pe ele? Sau MIKE in loc de NIKE sau ceva de genul? Bai nene... unde s-a ajuns cu furtul in tara asta....

??????  •  8 august 2016, 14:22

Mai bine mergeau cu ce aveau prin garderobe pe acasa ?

daniel  •  8 august 2016, 14:24

echipament al firmei italiene kappa, distribuit de sarbi, fabricat in china...cand terminam odata cu chinezariile in macar sport, ca-n rest...?????????

daniel  •  8 august 2016, 14:26

da bai fanica am observat si yo, ca sarbul vrea sa dea (ofereze) compensatii!

gigel  •  8 august 2016, 14:32

@unroman...Puma a imbracat Elvetia.

ciobanu petrache  •  8 august 2016, 14:59

pai la ce sa te astepti cu un sef ca ciobanu petrache, un taranoi *** si tot timpul transpirat, daca era dupa el romanii mergeau la Rio in bituse de ciobani de *** lui Becali...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Poli 21  •  8 august 2016, 16:38

Comentatorii de mai jos nu si-au pus niciodata intrebarea daca cei care au cumparat echipamentul nu au luat lucrurile de la talcioc, de la firme care comercializeaza lucruri contrafacute ? Ca doar profitul ( cinstit sau nu) este cel care conteaza cel mai mult pentru unii .

Its1134  •  8 august 2016, 16:59

@savin: 1. Bă, învață măcar să-ți scrii numele. 2. Dacă ne-am umilit noi cu contra-performanțe, asta nu-nseamnă că pot să ne umilească și alții.

Nume  •  8 august 2016, 17:30

Ce e mai probabil: ca s-a compromis firma internationala Kappa sau ca s-a compromis firma romaneasca de apartament Pax Creative care, stiind regulile achizitiilor din Romania, va imparti profitul si cu altii?

ciocoflender  •  8 august 2016, 17:57

Romanii sunt hoti si corupti. Asa a fost, este si va ramane. "pe etichetă este Sol’s Europe" Oricat m-as concentra eu citesc tot SOLO INVEST SAS din Paris pe eticheta. Ceva e putred in Romania! Scuze, vroiam sa scriu "Totul e putred in Romania!"

Ana  •  8 august 2016, 18:12

De ce s-au primit (comandat?) atat de tarziu echipamentele? Nu se putea planifica din timp in asa fel incat sa poata sa fie returnate daca se gasesc probleme la receptie?

Ianis  •  8 august 2016, 19:30

Distribuitorul din Serbia se numeste Fitex: www.fitex.rs Nu puteau alege Erima, 361 etc.? Intrebare pentru Tolo: cine si de ce a ales Kappa? In Romania exista deja un distribuitor Kappa: Overall International.

Mishu  •  8 august 2016, 21:55

Firma Kappa a disparut ani de zile si a reaparut probabil cu niste chinezi mici in spate, avizi de profituri. Dar nu ma surprinde. Am cumparat o pereche de Adidas de la un magazin cu pretentii si dupa doua luni au inceput sa se rupa in interior la calcai. Precedenta pereche Adidasm mi s-a rupt in bot. Si nu i-am purtat intensiv, mai am si alte perechi. Si Nike m-au dezamagit la fel, din 3 perechi cu siguranta una este de foarte slaba factura. Nu pot sa zic la fel de Puma si New Ballance, deocamdata...Cata vreme se va produce pe vapor, in China sau in cele mai sarace tari si calitatea va fi la fel. Materiale ieftine, facute sa te tina maxim un sezon. Inainte purtam o pereche de Adidas, Nike sau Puma 2-3 ani...

Mihai  •  8 august 2016, 22:53

Piata din romania...vorbesc de hervis intersport nu ofera materiale de calitate.intamplator...mi.am luat un tricou kappa la un pret f mic...si din pacate sunt dezamagit.sunt constient ca nu e tricou nike sau adidas..dar kappa nu mai este ce a fost...

varadipeter  •  8 august 2016, 23:50

"Pe eticheta tricoului roșu oficial se vede firma Sols" - Solo. Se vede firma Solo.

Wwww  •  9 august 2016, 0:03

Ce este de mirare, pai Licitaria sau Cumpararea directa este trucată , simplu

Dan  •  10 august 2016, 1:27

Kappa nu mai e kappa de mult! Este fapt cunoscut ca, italienii practica la scara larga contrafacerea prin modificarea locului productiei. Mai precis, marfa e produsa in China, vine in Italia unde se eticheteaza cu Made in Italy sau Prodoto italiano si apoi este livrata prostilor care inghit gogoasa! Mall-urile romanesti sunt pline de asa ceva! Credeti-ma, lucrez intr-o industrie similara, stiu foarte bine fenomenul!

sile  •  12 august 2016, 17:10

"Pe eticheta tricoului roșu oficial se vede firma Sols, dar el este prezentat prin lipire la cald drept Kappa" A observat cineva ca pe eticheta scrie "DO NOT IRON PRINT"?

Mihai  •  12 august 2016, 19:19

Se intampla, guys...Nu ai cum sa controlezi asemenea lucruri. Daca furnizorul/producatorul iti trimite marfa proasta, nu e vina ta. Ce puteau face mai mult decat sa le semnaleze problema? Sa nu primeasca marfa? Cu ce se mai imbracau sportivii? Vorbiti toti aiurea, de parca e concurs "gaseste vinovatul". Poate va pe viitor o sa isi ia niste masuri de protectie si vor comanda mult mai repede echipamentul, pentru a avea timp sa il returneze si sa primeasca altul in caz de probleme.

Dacian Salam  •  16 august 2016, 8:27

Am remarcat ca multi tineri insurgenti din Libia si Siria poarta / purtau tricouri de firma. De ce amintesc asta? Pentru ca numai cineva din lumea a treia ar putea insista cu plangerile despre eticheta? Stim cu totii ca, in anii lui Tariceanu si Boc, alde Adidas si Benetton faceau echipamentele la fabricile de textile supravietuitoare din comunism. Strainii veneau cu sabloanele, cu etichetele, cu marketingul si cu lefurile de nimic. Acum s-au mutat in locuri si mai sarace, semn ca si pe ei ii intereseaza in primul rand banul. Si aici spun de Adidas, nu de nimenii de la Kappa. De fiecare data cand cumperi incaltzari de la Adidas, alegi ieftineala chinezeasca de serie, in detrimentul unui cizmar local care ti-ar putea face ceva intr-adevar pe marime. Sa te plangi ca chinezariile Kappa erau de fapt chinezarii Sols e jalnic. Cum adica, eticheta era problema? Faptul ca un producator de masa a subcontractat unei alte firme e ceva de mirare? Dar ce credeti voi, ca designerii Apple din Caliornia stau cu letconul in mana zi si noapte, sa faca telefoane "de firma", ne-"contrafacute"? Calitatea e cum e cand alegi sa platesti cat au platit, cand alegi cea mai ieftina oferta, cand ratezi ocazia sa faci reclama unui produs local, "la comanda", cu adevarat emn de un sportiv de nivel mondial. Dar cum majoritatea sportivilor cu pricina nu erau decat excursionisti pe banii bugetului...

Comentează