Robert Glință: ”În România condițiile de refacere sunt gheață, masaj și hai la somn!”

Înotătorul în vârstă de 19 ani a ieșit al optulea în finala de 100 m spate și a făcut declarații interesante

marți, 9 august 2016, 5:17

Corespondență din Rio de Janeiro

Fiecare luptă pentru ceva.

Cei doi americani participanți la cursă, Plummer și Murphy, dețin primii patru timpi ai lui 2016.

Și istoria e de partea lor.

100 de metri spate a fost o afacere americană la ultimele cinci Olimpiade. Ultimul non-american care a cîștigat-o a fost sportivul canadian Mark Tewksbury, în 1992, la Barcelona!

35 din 70 de medalii a cîștigat SUA la această cursă olimpică în toate edițiile de pînă azi

Australianul Mitch Larkin luptă pentru a fi primul australian care să cîștige cursa în ultimii 56 de ani.

Francezul Camille Lacourt luptă ca să spargă un ghinion istoric: Franța nu a cîștigat niciodată o medalie olimpică, indiferent de culoare, la 100 de metri spate bărbați.

Robert Glință luptă ”pentru mine, ca un bonus”, conform propriilor declarații.

Născut pe18 aprilie 1997, este cel mai tînăr participant la această finală.

Și, cu siguranță, cel mai puțin așteptat.

Și Murphy are doar 21 de ani, iar rusul Rylov, 20, numai cu un an mai mare decît Robert.

Românul a reușit în semifinală un 53.34, noul său record personal, și așa s-a strecurat printre cei mari.

Acum e aici.

”Olympic Aquatic Center” e plin ca în fiecare seară. Glință a intrat cu al optulea timp în finală, i s-a repartizat culoarul 8. Favoriții le iau pe cele din centrul bazinului.

La Atena, Camelia Potec a cîștigat titlul olimpic de pe culoarul din margine.

Nu e cazul acum. Tot ce așteptăm e o cursă bună a puștiului.

La finala de 200 de metri liber, plecat de pe culoarul 1, cu al șaptelea timp, sud africanul Le Clos a fost gata, gata să răstoarne bazinul în capul favoriților.

Le Clos a pornit fantastic, a condus trei lungimi de bazin și doar forța chinezului Sun Yang i-a răpit medalia de aur, lăsîndu-i sud africanului doar bucuria argintului.

Nu e cazul. Nu asta așteptăm de la Robert Glință.

Și chiar în finala de dinainte, unguroaica Katinka Hosszu a revenit fantastic, cîștigînd cursa! Apoi a desenat din degete o inimă.

Nu asta așteptăm, căci Ungaria are ziua și medalia de aur.

Pentru el e suficient dacă luptă Robert. Este anunțat primul. Intră, se pune pe scaun și respiră adînc de cîteva ori.

Apoi se ridică, își scoate ciorapii, face mișcările de încălzire în timp ce crainicul îi prezintă pe marii favoriți.

E 4:38 dimineața acasă, 10:38 aici, finala începe la fix, așa cum anunțată.

Robert pornește mai puțin tare ca de obicei. Cursa e foarte rapidă, va fi record, Robert întoarce al optulea, Ryan Murphy  e fabulos și stabilește un nou record olimpic: 51,97!

53.50 este timpul scos în finala de 100 de metri spate de Robert Glință

Și la doar trei sutimi de recordul mondial al lui Aaron Peirsol, 51.94, care datează din 2009.

Pe doi sosește chinezul Xu Jiayu și pe trei ameicanul David Plummer.

Glință vine pe 8.

Apare imediat la interviu, calm, sigur pe el și, surpriză!, mușcător, chiar dacă elegant.

”Mă uit la cum se refac americanii și-mi plîng de milă”

-Robert, un timp mai slab decît în semifinală.
-Da, am simțit cursa ca fiind rapidă, am crezut că scot mai bine, dar nu a fost așa. Însă, ca să fiu sincer, am înotat trei curse foarte tari în 24 de ore. Mi-am îmbunătățit recordul, cred că mi-am ținut promisiunea. Și mai e ceva important.

-Ce anume?
-Că progresez mereu. Cît timp progresez, e bine. Nu mă uit la Tokyo 2020 acum sau la altceva. Mă uit la progresul fiecărei zile.

-Ai simțit oboseala?
-Da, gîndiți-vă. Am avut trei finale ca încărcătură, practic, pentru mine. Și refacerea este dificilă. De aceea spun că sînt mulțumit.

-Avînd în vedere condițiile?
-Da, avînd în vedere condițiile. Cînd mă uit la americani cum se refac îmi plîng de milă. La noi refacerea este baie cu gheață, masaj și hai la somn!

-Mai departe?
-Nu vreau să fac promisiuni. Sînt mîndru că am fost în această finală olimpică. Ca iubitor de natație, aș fi vrut să fiu și în tribună și în bazin, ca să pot urmări o astfel de finală! Voi evolua în continuare și voi progresa. Asta îmi propun. Dar nu vreau să fac promisiuni.

Alte subiecte de azi de la Rio:

// Noapte bună, România! Învinse de Angola, România a fost UMILITĂ și de Brazilia! CALCULE: care mai sunt speranțele pentru sferturi!

// Elisei Ardean încă mai crede că România se va califica în sferturi: ”S-a văzut ce am pregătit!”

// Nicio finală direct! Locuri modeste pentru bărcile de canotaj: vor trage în recalificări pentru a spera la o finală

CUPRINS: Aici ai toate corespondenţele din zilele anterioare de la Rio

Comentarii (47)Adaugă comentariu

dica10  •  9 august 2016, 6:07

Ar fi trebuit in loc de JO sa organizam noi vreun campionat balcanic unde sa participe nationalele B sau C al tarilor din Balcani pentru a putea sa castigam si noi o medalie. Macar de bronz!!! Felicitari lui Crisan si Glinta pentru ce au realizat la nivelul conditiilor din Romania. Apropo primarul Firea a sponsorizat Catedrala Neamului cu aprox. 4 mil. euro. Sa-i ia naiba pe americani, chinezi, etc. care vor arde in iad , iar noi romanii vom fi fericiti in rai la loc cu verdeata. De aia dintr-o tara *** pleaca toata lumea(sportivi, medici, studenti,etc).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris  •  9 august 2016, 7:40

E o performanta pentru Glinta ca a ajuns in finala si mai sterge un pic din penibilul absolut al acestor jocuri olimpice pentru Romania.

DanS  •  9 august 2016, 7:49

Timpul lui Robert a fost 53.50

PACO  •  9 august 2016, 8:13

felicitari robert !

vali  •  9 august 2016, 8:19

Cand asa zisi ziaristi de sport nu vor mai face politica sportul va deveni ce a fost in Romania. Se va spune ca in toate e politica , da , dar cu masura. Nu e nostalgie dar altfel se trata sportul in alte perioade. Referitor la refacerea sportivilor spuneti tinarului Romeo ca si inainte tot asa decalaje erau. Ce zice Camelia potec sau Diana Munteanu. Deci Dl TOLO nu mai promova astfel de sportivi mai bine de ocupi de doctori

Mirel  •  9 august 2016, 8:20

Bravo Robert, tot inainte !!

robert  •  9 august 2016, 8:24

America=***, nu refacere, nu pregatire doar ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003  •  9 august 2016, 8:29

Acesta a fost varful de forma a lui Robert ...de acum incepe sa scada ...

daniel  •  9 august 2016, 8:31

nu suntem penibili la aceasta olimpiada, sunt altii mult mai buni..sunt multi sportivi buni, care au aparut in tari, altfel ,,fara traditie"...nu ma mira infrangerea handbalistelor in fata braziliei, ma mira oarecum, ca ne-a batut angola, desi...parca nu-i surpriza...la cm am suferit 3 infrangei si norocos, am lua tun bronz!!! la alte sporturi, suntem mai degraba promisiuni nu certitudini..ganditi-va dragi romani, ca o sa luam medalii la gimnastica prin catalina ponor (28 de ani, din cate stiu) si dragulescu (cam 35)..

carmen  •  9 august 2016, 8:43

Felicitari. Bravo lui. Pana acum doar el, echipa de la judo si echipa de tenis de masa merita felicitati.

antinevralgic  •  9 august 2016, 8:45

Incomplet! Pai, citesc titlul, plezneste curiozitatea in mine, citesc tot articolul siiii... nimic. Deci, ”ÎN ROMÂNIA CONDIȚIILE DE REFACERE SUNT GHEAȚĂ, MASAJ ȘI HAI LA SOMN!”. Cum se refac americanii pan' la urma, ca asta era intriga articolului? Ii baga in congelator? Fac baie de sampanie? Se scufunda in dolari? Halesc caviar? Se injecteaza? Articol nefinalizat.

haideusicfr  •  9 august 2016, 8:49

Viitorul e fantastic! Prezentul ne omoara,bravo mentalitate!

Rossi  •  9 august 2016, 9:21

Și are dreptate, doar că toți au super condiții de refacere indiferent de țară, au prezenți acolo o armată de oameni pentru a ajuta sportivii să își revină după fiecare cursă, etapă a competiției ... "exact și identic" ca sportivii Români :) Felicitări Robert

alex  •  9 august 2016, 9:50

Felicitari, Robert! Aceste lucruri sunt valabile pentru toate disciplinele sportive! Noi am ramas in urma, nu pentru ca nu exista vointa, munca si talent, ci pentru ca in acest mileniu diferenta in sport se face in detalii ce nici nu cred ca ne imaginam! O zi frumoasa romani, oriunde v-ati afla!

Uapxela  •  9 august 2016, 10:27

Felicitari acestui copil,dar nu am inteles de ce canadienii nu sunt "americani".oare sunt europeni sau africani?

marian  •  9 august 2016, 10:34

pt vali 8 19''- corect era diana mocanu.cealalta e cu scufundarile zilnice.

Obiectiv  •  9 august 2016, 10:48

Domnule Tolontan, la conditii nu ne-am putut compara niciodata cu americanii, canadienii, germanii, britanicii, francezii, japonezii, olandezii, elvetienii si australienii, cred ca va dati seama. Totusi, raspunsul muscator al lui Robert a fost provocat de intrebarile ce pot parea (si chiar sunt) tendentioase ale reporterului! Cred ca nu mai sunteti de cateva luni bune un jurnalist sportiv, concentrati-va, va rog, pe problemele din sistemul sanitar din Romania si mai putin pe imperfectiunile organizatorice din Brazilia! O.

Koşkpgeamyte  •  9 august 2016, 10:49

Un articol sib demnitatea unui ziarist si un sportiv care visraza. Abtreneaza te si o sa obtii performanta!

Catalynn  •  9 august 2016, 10:50

Întâmplarea face ca am vazut întrecerea, ma uitam la finalul meciului lui Nishikori si lăsasem unul din monitoare pe concursul de înot, asa de dragul tinereților cand mai treceam pe la bazin din cand in cand :-) visând sa ajung un Mark Spitz sau ceva :-) Vechea poveste, am avut de ales intre a risca si o tine pe partea sportiva sau a ma pregăti serios sa intru la un liceu de "mate-fizica" apoi facultate si restul ... Nu am riscat si azi nu ma pot lauda cu medalii olimpice si renta viagera insa desi mai trebuie sa mai si muncesc o duc de vreo 15 ori mai bine decat imensa majoritate a foștilor nostri campioni mondiali, olimpici etc la sporturi neprofesioniste si in afara de cateva excepții notabile chiar si la cele profesioniste (ma refer mai ales la fotbalisti). La americani era probabil invers ... Chiar comentam la articolul despre meciul de handbal desprea aceasta cursa, doar ca in termeni mult mai putini elogioși, dat fiind ca amărâtul nostru a iesit pe ultimul loc, insa la ce condiții i s-au oferit chiar si asa e mult ... Toată lumea il știe pe Phelps si începe sa audă de Katie Ledecky, care la doar 15 ani a luat aurul la Londra iar acum sparge recordurile mondiale. Insa cei doi sunt doar vârfurile icebergului, americanii fiind prezenți practic in toate finalele indiferent de stil si distanța. Daca ei au tradiție si infrastructura (de la bazine de înot si pana la burse sportive, concursuri intre scoli, facultăți etc) noi suntem ca de obicei pielea p.... Cel care a iesit pe 3, David Plummer era deja tataie, grizonat si tot tacâmul, cand ai 19 ani precum Glinta si te întrece unul de 30 in asemenea maniera iti cam vine sa te lași de sport ... Pt a mia oară: pana nu investim in sport la fel cum ar trebui sa o facem in sănătate NU vom mai avea rezultate decat din înamplari fericite gen Halep (dar pe care înjuram ca nu e patrioată si prefera banii din WTA decat mizilicurile de la Olimpiada sau FedCup) si ne vom bucura ca desi am iesit ultimii macar am participat la cate o finala din 25. Bun, nu compar amărâta noastra de tara cu America, dar cum sa te ridiculizeze băi țări precum Ungaria, Cehia sau Serbia care nu sunt nici jumate ca nr cat noi si cam la fel de săraci?!

George UCV  •  9 august 2016, 11:27

Tot cea ce conteaza este selectia... si sa ai baze sportive pe care sa organizezi foarte multe competitii... refacerea este undeva in topul sportului... acolo unde vorbimm de recorduri mondiale... noi nu avem baza sportului... mii de copii talentati si super talentati au fost pierduti din anii 90 pana acum... nu obtinem rezultate pentru ca nu sunt gasiti cei mai buni posibili sportivi din tara...

Alexandru Chis  •  9 august 2016, 11:43

Nu esti mindru ca esti roman? Parca asa ne-a vrut Ponta! Asta ai votat, asta ai, asa ca nu te plinge.

Adrian Lazaroiu  •  9 august 2016, 11:54

Felicitari Robert Glinta si mult succes in continuare !!! Ai inca trei olimpiade in fata !!! BRAVO !

Marian  •  9 august 2016, 12:58

Americanii fac recuperare in capsule cu oxigen hiperbaric, gen CVAC Pod. (Djokovic de exemplu foloseste acest tip de refacere aproape dupa fiecare meci). Sa fiti convinsi ca nu este disponibila pentru oricine, costa numai 75.000 $. La cati sportivi sunt la JO garantez ca americanii au venit cu capsulele lor

Horika  •  9 august 2016, 14:20

să răstoarne bazinul în capul favoriților. Toata presa romaneasca e plina de astfel de espresii, ti-e si scarba sa mai citesti o stire, ca toate sunt pline doar de elodii si can-can . Ma to intreb daca majoritatea jurnalistilor chiar au facut o scoala ... ?

Catalin  •  9 august 2016, 14:46

Dacă vrei să schimbi ceva în sport sau în sănătate sau în orice domeniu vrei tu , când vor venii următoarele alegeri mergi la vot și votează orice ,orice ar putea înlătură sistemul actual rezultatele vor apărea în aproximativ 10 -15 ani dar vor apărea dacă nu votează ca pana acum punga de malai

Odette  •  9 august 2016, 15:16

@ Marian, camera hiperbara exista si in Romania la Constanta si la Cluj. Un medic roman stabilit in Germania care are si acolo un centru hiperbaric a adus-o si in Romania. Costa cam 1 milion de euro. Terapia hiperbara n-a fost recunoscuta in nomenclator, in Romania, fiindca asa au vrut muschii lor. Camera hiperbara e folosita si de rusi, si de chinezi, si de occidentali. Baiatul asta daca vrea un viitor trebuie sa plece in US.

Mihai Badea  •  9 august 2016, 16:37

În ceea ce privește recuperarea, nu pare a fi vorba de dispozitive sofisticate, ci mai degrabă de știința de a le folosi într-un mod optim. Ar fi vorba de lucruri precum cada cu gheață sau jambierele de compresie, conform unui articol de la https://www.swimmingworldmagazine.com/news/hands-on-inside-the-recovery-process-for-olympic-trials-swimmers/ . Fără îndoială, modul în care te pregătești contează enorm: frecvența concursurilor, nivelul adversarilor .

Cătălin Tolontan  •  9 august 2016, 17:58

@George UCV: ca in orice domeniu de complexitate ridicata, sportul nu progreseaza daca ni se pare ca am gasit solutii simple de genul ”Tot ce conteaza este...”. Tot ce conteaza sint multe solutii mici, consecvente, nu una magica.

Obiectiv  •  9 august 2016, 19:35

@ Catalynn Bravo tie (dupa cum scrii si gandesti, nu poti avea decat vreo 30 ani, deci nu este nevoie de plural) pentru alegere si reusite si UN MARE 0 (ZERO) PENTRU MODUL DESANTAT IN CARE TE LAUZI! DACA REUSITA IN AFACERI SE BAZEAZA DOAR PE COMERT, AI O ALTA NOTA PROASTA. DACA AI O FIRMA DE SOFT, IEI NOTA DE TRECERE, DAR NICI IN ACEST CAZ N-AI REVOLUTIONAT/INVENTAT NIMIC! Inca ceva ce trebuie sa retii: Glinta este doar un baiat, care va progreasa ani buni, pe cand "tataie" (cum ii spui lui David Plummer) este un barbat! Partea proasta cu voi (ma refer la cei tineri) este ca nici in cazul femeilor nu iesiti in castig in fata unor "tataie" precum David Plummer! @ Tolo Domnule Tolontan, observ ca raspundeti doar selectiv, adica doar atunci cand va convine. Observatia mea a fost corecta: reporterul l-a provocat pe Robert sa dea un raspuns "muscator" in privinta refacerii! A.

Dana  •  9 august 2016, 19:59

De FRF am uitat Tolo? Selecționata de juniori U17 a României susține de la ora 18:00, la Mogoșoaia, primul meci din dubla amicală cu reprezentativa similară a Macedoniei. Pentru această acțiune, antrenorul Liviu Manolache a convocat un lot de 23 de fotbaliști, dintre care 14 sunt de la Centrele de Excelență ale FRF (opt de la ”Tricolor11 Timişoara” și șase de la ”Tricolor11 Târgu Mureş”), decizie care nemulțumește cluburile. De la Academia Hagi a fost chemat un singur jucător.

pawn  •  9 august 2016, 20:36

iohannis ati votat, ciolo si tolo aveti.

Odette  •  9 august 2016, 20:51

@ Obiectiv : Ah, ce-mi plac cocoshismele astea! Ma amuza la nebunie! Daca as fi in locul tau, totusi, n-as paria ca in cazul anumitor femei carora li se zice gaini- si sunt multe - acesti ,, tataie " ar iesi in castig in fata unor tineri. N-ai vazut ca se poarta? Ce-or vorbi?, asta-i intrebarea, dar parca despre conversatie e vorba aici... Aveti concurenta, mon cher! :)) Acum trebuie sa lamuresti si cat de ,, tataie '' trebuie sa fii, in acceptiunea ta, ca sa fii barbat!

Odette  •  9 august 2016, 20:59

Eu ce ma fac? Mie-mi place Ronaldo care are 31 de ani, dar imi place si Zizou care are vreo 44 de ani. Sa inteleg ca Zizou e tataie? :)) Fie!!! Doar sa fie!!! :)))

Obiectiv  •  9 august 2016, 21:07

@ Odette Discutia este esentiala intr-o relatie, iar intrebarea ta - retorica, daca nu chiar deplasata! Un "tataie" de nici 31 ani precum Plummer poate aborda o tematica variata prin comparatie cu un baiat de 19 ani, nu crezi? Aceasta in cazul in care baiatul de 31 ani si partenera sa nu stau doar cu nasul in telefon, cum se intampla pe la aceasta varsta, situatie in care nici nu se pune problema vreunei teme de discutie! Oricum, nu asteptam un raspuns din partea ta! Bonne nuit, ma cherie! A.

Obiectiv  •  9 august 2016, 21:19

@ Odette Scuze: "...baiatul de 19 ani...", fireste! A.

Odette  •  9 august 2016, 21:43

@ Obiectiv, doar m-a amuzat felul in care ai pus problema si de-aia m-am bagat in seama cu tine:) Nu stiu cat de relevanta mai e varsta. Am vazut oameni imaturi si barbati, dar si femei si la 50 de ani mai rau decat astia de 19 ani. Cel putin pustii au o scuza. Pana la urma, fiecare are criteriile lui in viata. Imi place spiritul asta cocoshesc chiar daca ma amuza. Denota incredere in sine. You are The Best, Obiectiv!

Pacala  •  9 august 2016, 21:51

cum se refac americanii ? cum se pregatesc americanii ? cu "bomboane". nu mai vorbiti de intrecere sportiva, e penibil tot ce conteaza sunt medicii si suplimentele si bineinteles pariurile

haideusicfr  •  9 august 2016, 22:20

Americanii sportivi sunt mai seriosi decat ai nostri.Ati vazut micuta aceea negresa de 1,40metri de la gimnastica? Se pare ca ea e marea favorita.Are14 ani. La noi avem pe D*na Ponor de 29 de ani.Cine greseste?

Odette  •  9 august 2016, 23:27

Dar pe voleibalistele alea cu hijab le-ati vazut? Nu le-as mai vedea vreodata! Au arabii astia un tupeu de nedescris si numai cine nu-i cunoste nu stie cat sunt de vicleni. Vai, au tarile cereri religioase si trebuie sa fim mai flexibili, glasuiesc aia de la federatia internationala de volei. Prost nu e ala care cere, ci ala care da! De parca nu s-au saturat inca sa le dea. Si eu le-as da...

Dana  •  9 august 2016, 23:46

De pe net ... nu imi apartine dar parca are dreptate ... TRĂIASCĂ MERITOCRAȚIA CA IN ROMANIA! 23 de ani a muncit în judo neîntrerupt Corina Căprioriu. Pentru locul 5 de la Rio 2016 va primi 10.000 €. 23 de ani a muncit în judo neîntrerupt Andreea Chitu. Pentru locul 7 de la Rio 2016 nu va primi ceva. 19 ani are Florin Bercean de cand e antrenor la lotul feminin de judo. Nici el nu va primi ceva de pe urma Olimpiadei. Leafa sa lunară de la federatie e de 1.100 lei! 1.100 de lei ..... 2 ani și jumătate are Răzvan Burleanu în fruntea FRF. E cu doi ani mai în vârstă decât cele două judoka pentru care a plâns o țară întreagă. Pentru ultimul loc la Euro 2016 a primit 95.000 €, jumătate din încasarile maxime ale unui fotbalist tricolor. Masina sa de serviciu e un Mercedes GL de 130.000 €. FRF îi plătește o chirie de minimum 5.000 € în cel mai luxos complex din România, Stejarii. ..... ....toată fauna din Parlamentul unde 10 % sunt corupți cu acte, se lăfăie în tribuna oficială la jocurile reprezentativei. Zeci de cluburi sunt în insolvență în mandatul lui. .... pe lângă el pe lefuri de la 150 de milioane în sus. Ligile 2 și 3 sunt prăbușite, secerate de criză. Sectorul de juniori este zero, zero, zero. Pentru fiecare lună în care își bate joc de fotbalul românesc, fostul consilier băsist Razvan Burleanu încaseaza cumulat un venit de 15.000 €.

Bogdan V.  •  9 august 2016, 23:49

Draga Tolo, ma astept ca maine dimineata sa ne trezim cu "omagierea" echipei feminine de gimnastica a S.U.A. care pare invincibila. Eu zic sa mai asteptam o oarecare perioada de timp cu elogiile adresate lui Biles & co, precum si a "extraordinarilor" (peste noapte) sportivi brazilieni. Sa nu apara si in cazul lor un Floyd Landis sau ca nu cumva la urmatoarele Jocuri Olimpice, Brazilia sa fie suspendata in bloc. Cred ca normalitatea, chiar si in sportul de inalta performanta, o reprezentam noi, restul lumii (romani, bulgari, polonezi, etc.), care mai si ratam in momentele importante. Sa nu facem idoli din cei care se bat in steroizi si anabolizante.

sorin  •  9 august 2016, 23:57

fara nici o suparare Robert dar "gheata, masaj si somn" avea si Patzaichin. si astea nu l-au impiedicat sa faca istorie. daca am pune mai mult osul la munca si ne-am plinge mai putin....

Bogdan V.  •  10 august 2016, 0:05

Fara nicio suparare, sorin, pe vremea lui Patzaichin, sportivii se luptau pe "baza" sangelui din "instalatie", nu a celui din frigider.

Odette  •  10 august 2016, 0:22

@ Dana, sigur ca are dreptate. 1100 lei? Ce-i asta? Un numar de strada? Dincolo de patimi, de critici, de nemultumiri, de suparari inerente ale suporterilor care sunt o specie absurda de cele mai multe ori, eu propun ca Julien sa-i premieze pe absolut toti sportivii si antrenorii care sunt acum la JO indiferent de rezultate. Sa se gandeasca bine ca poate veni o zi in care Romania sa nu existe la defilarea de la inceputul ceremoniei, iar aia va fi o zi grea. Grea pentru sufletul romanilor. Sa nu participi la JO inseamna ca nu existi pe planeta! Bine ca participa toate triburile din Africa si populatia cu hijab si salvari! Trebuie sa le dea bani, e clar, din bugetul ala underground. Zburleanu zburda cu nesimtire pentru ca i se permite.

Razvan  •  10 august 2016, 12:23

Aveti perfecta dreptate domnule Tolontan dar va zic eu care este cea mai grava problema a sportului numarul de ore de educatie fizica pe care le are un elev. Nici un ministru al sportului, presedinte al COR nu spun acest lucru. Eu ca profesor de educatie fizica va fac un calcul simplu. Anul are 365 de zile iar un elev din clasa a VIII a pana in clasa a XII a are prevazut in programa scolara o ora pe saptamana. Anul scolar sa zicem ca are 36 de saptamani (desi la liceele tehnice are si 33 de sapamani , 35 de saptamani in functie de practica elevilor)deci rezulta ca un elev practica intr-un cadrul organizat un numar de 36 de ore de educatie fizica in 365 de zile. Atunci de unde sa mai avem noi olimpici, de unde sa mai avem noi sportivi pentru loturile nationale, cand nu mai exista sport de masa care constituie punctul de plecare sau treapta de jos a piramidei sportului de performanta si de inalta performanta. As putea sa va zic multe lucruri despre sistem dar stiu ca nu ma asculta nimeni asa ca..... o zi buna si sa nu uitati anul 2016 caci vom intra in istoria sportului , il putem numi chiar anul olimpiadei zero

cata  •  12 august 2016, 12:18

Bravo Robert ! keep up the good work ....

Alex  •  18 iulie 2019, 14:35

Felicitari si mult succes in continuare ! Bravo!

Comentează