Diseară, față în față cu Mircea Badea la emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3

”Tolontan și acoliții săi ar trebui investigați de DIICOT”

miercuri, 24 august 2016, 1:44

Mihai Gâdea m-a invitat și am acceptat să fiu, într-o emisiune moderată de el, față în față în această seară, de la ora 21, cu Mircea Badea.

Mă duc la Antena 3, de care mă despart multe lucruri.

Și o fac într-un moment în care Mircea Badea scrie despre „mizeriile demente si eronate promovate de Tolontan si acolitii sai care ar trebui investigati de DIICOT exact ca aia de la Sky News”.

De ce mă duc?

Pentru că nu disprețuiesc nici un public. Nu împart oamenii în deștepți și proști. Sau în buni și răi. Nu cred că unii sînt superiori și alții inferiori și nu-i privesc diferit în funcție de opțiunile lor politice sau în funcție de posturile TV pe care le preferă. 

Mă duc pentru că atunci cînd coborîm limbajul pierdem toți și pentru că telespectatorii au dreptul să cunoască faptele din mai multe perspective.

Sînt un simplu jurnalist de presă scrisă, gazdele au toate avantajele elocinței și ale charismei TV.

Nu am nici un meci, nici o poliță de plătit, pentru mine contează doar informațiile pe care publicul le află. Dacă mîine dimineață, după emisiune, oamenii vor ști mai multe despre forțele care le modelează viața eu socot mi-am făcut treaba ca jurnalist.

Iar cazul Hexi Pharma, asta vorbesc probe de necontestat, pe unele le voi oferi în direct, este un dosar despre felul în care statul și-a abandonat cetățenii în fața unui sistem mafiot.

 

Comentarii (131)Adaugă comentariu

Venom  •  24 august 2016, 23:35

Manipulări A3 - judecătorul șpăgar, care vindea verdicte în veceu, a fost desființat de A3 în 30.23423 de emisiuni și știri, cu stenograme și detalii. Când au apărut stenograme și spunea, printre alte mii de fapte, că el personal poate nu-l condamna pe Voiculescu, au zis că bietul jude e victimă a sistemului. La fel, după discursul provocat de întrebări, al LCL după sentința de evacuare, cu A3 a tăiat vorbele și a prezentat în așa fel încât reieșea că Kovesi consideră abuzivă sentința. Cu ăștia vorbești pe terenul lor despre manipulare.

Maxi  •  24 august 2016, 23:45

Cătăline, m-a mirat cum Badea, atât de radical împotriva sistemului, în general, s-a găsit să apere sistemul sanitar. Ei bine, o simplă căutare pe google după "Mircea Badea sistemul sanitar" mi-a dat şi următorul link. Te rog să îl asculţi ce spunea în 2011. Te cruceşti cum îşi schimbă oamenii opiniile în câţiva ani. http://ingurapresei.a1.ro/social/Mircea-Badea-despre-sistemul-sanitar-din-Romania_2582.html

Venom  •  24 august 2016, 23:53

Cătălin, vreau să mai spun un lucru - uită-te la o înregistrare și analizează burtierele. Orice ai spune, orice ai face, ei citează în așa fel încât să dea sensul dorit de ei propozițiilor cele mai simple. S-au folosit de imaginea ta pe ecran, ca să scrie "adevărul" lor. PS- mi-a plăcut faza cu Badea și sursele lui. Tu spuneai de surse din Parchete, el spunea și el de propriile surse. "Cum care?? Digi! Păi dacă nici ăștia n-au..." Genial.

Salitos  •  24 august 2016, 23:59

Tolontane ai mintit. Rusine.

George  •  25 august 2016, 0:06

Am reușit cu greu să urmăresc emisiunea... Trebuie păstrată, document, lecție model, de cum se încearcă o execuție. Pe ecran. Trebuie ca te-ai dus sa verși după asta Cătălin.... Sănt jalnici băietii aia... P.s. o cană de cafea nu s-a găsit în "trustul" ăla? Pahar de plastic? :)))

Alexandra  •  25 august 2016, 0:28

Stimate domnule Tolontan, am urmarit emisiunea din aceasta seara. Referitor la deseori repetata afirmatie a domnului Badea cum ca nu se poate dovedi ca pacientii romani mor cu zile, as dori sa va atrag atentia asupra raportului Eurostat publicat in mai 2016 (http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/7335847/3-24052016-AP-EN.pdf/4dd0a8ad-5950-4425-9364-197a492d3648). Conform acestuia, in Romania, unu din doua decese putea fi prevenite avand in vedere cunostintele si tehnologiile curente, in timp ce media europeana e unu din trei si in tari precum Franta unu din cinci. Deci, statisticile confirma ca unu din doi pacienti mor aiurea. Fac apel la dumneavoastra sa transmiteti mai departe aceasta tragedie.

kmy  •  25 august 2016, 0:42

,,statul si-a abandonat cetatenii in fata unui sistem mafiot''.....cat de trist si cat de frustrant...si cum sa fie altfel poporul asta , decat asa cum e, in situatia asta?

bobo  •  25 august 2016, 1:39

Ce-am observat in emisiunea unde a fost invitat Tolontan. Ai fost chemat in legatura cu scandalul Hexi Pharma si ti-au bagat pe gat faptul ca ai dat in Dan Voiculescu si ca esti basist.Unde dracului a ajuns dontologia jurnalistica ?

pe  •  25 august 2016, 2:00

Doar pentru faptul că nu am niciun comentariu acceptat de ***, nu mă sperie. ***/ne***, ***. nu-i mai suportă nimeni. Nea Tolo, vezi-ți de ghemul de lână. Apucă-te de croșetat!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Petre  •  25 august 2016, 2:17

Faptul insusi, ca moderezi comentariile, prin terti (***), e nasol. Faptul ca anumiti tovarasi (de la SRI, ori SIE) s-au simtit lezati au dus la o inscenare. PIT (Push It to Turn). Manevra "PIT", e pe video mașina pe rampă, cu "leziuni" spate dreapta. Metoda a mai fost folosită: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/accident-teribil-pe-autostrada-soarelui-teribilismul-a-mai-omorat-un-om.html

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

calu lu fat-frumos  •  25 august 2016, 8:09

O noua emisiune *** cu manipulari si insinuari mizere marca A3. Oamenii aia nu cunosc penibilul bunul simt nimic. E incredibil cum incercau sa-ti puna in carca sinuciderea lui Condrea. Dar ei cand dadeau in Udrea si Basescu 24/7 ca in ultimii infractori si ar fi provocat sinuciderea vreunuia cum era? Ar mai fi fost moralisti? La cate mizerii au aruncat in atatia oameni de multe ori nejustificat si masluit (la tv in prime-time nu pe un site) daca se sinucidea vreunu ar mai fi facut pe moralistii? Astia sunt, asa au facut mereu, profita de dramele oamenilor, se dau de partea celor slabi dar numai ca sa dea in dusmani, atat. Si toate mizeriile invelite in donatii si campanii care e adevarat ajuta oamenii, dar cu motive *** in alte parti. Badea nu e in stare sa duca un dialog coerent in schimb e super-promovat de Gadea. A tot incercat formulari complexe elevate sa spuna nimic. Se mai lauda ca are si surse. El are surse. Bravo tie ca te-ai dus desi emisiunea a fost rastalmacita prin mesajele de pe burtiera si prin comentariile ce vor urma. Orice dialog cu astia nu e decat in detrimentul invitatilor daca le sunt dusmani. E incredibil sa acuzi un ziarist care a facut niste dezvaluiri ca a creat isterie in masa sau sinucideri. Badea ala are probleme de perceptie si logica grave. Si cu toate astea e promovat la greu ca mare analist realizator si orator. Au instigat la ura de ani de zile si de-aia ei n-au fani, au fanatici. Au radicalizat populatia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Oana  •  25 august 2016, 8:28

Draga Tolo, noua, cititorilor tai, care ne-am uitat la emisiune, ni se pare ca le-am facut rating pentru ca nu ne uitam niciodata. Din punctul asta de vedere, au avut cateva mii de telespectatori unici :)

Laurentiu  •  25 august 2016, 8:49

Buna dimineata ! Am urmarit emisiunea de aseara, desi eram ferm comvins ca A3 nu mai exista in grila mea de programe ! :-) Ce am vazut ?! Un meci de box "ideatic" in care cei doi "farisei media"(nu cred ca ii jignesc atat de mult incat sa trebuiasca sa fiu cenzurat, facandu-i astfel) au facut mai mult eschiva si din cand in cand mai incercau cate o lovitura sub centura gen "prietenia" cu Basescu. Ei sunt imbatabili cand ringul e gol, in rest "joc de picioare" !

Florin  •  25 august 2016, 9:25

Deosebit de interesanta servirea cafelei !?!?! Am impresia ,poate gresesc, ca dinadins TOLO a fost servit cu cafea intr-un pahar de plastic, pentru a arata respectul gazdelor pentru acesta. Aceste gazde nu isi dau seama ca asa isi dovedesc inca odata .... micimea. FElicitari pt Tolontan ca a baut aceea cafea incet , foarte incet si am reusit sa vedem cat mai multi acest aspect. Cred ca gazdele au vrut sa dea in tolo, strict in invitat si nu s-au gandit ca se va vedea asta si ca se va putea CITI asta intr-o cheie corecta. Sunt multumit ca regizorul a dat , probabil, fiecare sorbitura - asa poate isi vor da seama tot mai multi de cat de plini sunt de respect, ca si gazde, cei de la Antene Din nou, poate gresesc dar am avut impresia ca M.B. era oarecum desfigurat, nu era in elementul lui fiind obligat sa poarte o polemica civilizata , o dezbatere de idei argumentata. Parea ca ii este greu sa faca asta .

oy  •  25 august 2016, 10:18

Respect. Aproape impecabila prestatia ta de aseara!

Dan Nedea  •  25 august 2016, 10:39

Ce si-or mai fi frecat ei (Gadea si Badea) mainile de satisfactie gandindu-se cum il vor termina ei pe Tolontan in emisiunea la care il invitasera! Caci, nu-i asa, asta trebuie facut cand inviti pe cineva la tine in casa! Iar Badea probabil ca a zis: lasa-ma pe mine sa ti-l "fac" pe asta. Apoi s-a dus sa se documenteze. Numai ca n-a prea stiut unde sa caute, sau a uitat tot ceea ce citise atunci cand s-a confruntat direct cu cel ce trebuia "facut". Am vazut un Tolontan calm si zambind adesea superior (chiar avea de ce s-o faca!) care l-a pus la colt pe Badea cel fioros, fra ca macar acesta din urma sa-si dea seama. Sau cel putin asa a parut vazandu-l cum insista pe niste subiecte alaturea cu tema anuntatei dezbateri sau cu "argumente" pe care el le credea zdrobitoare. A stors expresia "au murit cu zile" atat de mult incat a devenit penibil. Nu mai insist, cei care deja au scris aici au aratat mai multe aspecte in acelasi sens. Inchei spunand ca mi-a placut eleganta cu care Tolontan a contracarat atacurile (de multe ori josnice) ale realizatorului Badea. Gadea nici nu s-a vazut.

Dorina  •  25 august 2016, 12:35

Badea sa-ti fie rusine,tu stii cati oameni mor cu zile in tara asta?De ce viitoarea nevasta nu a nascut la spital de stat???Sa nu mai jignesti oamenii,pe colegii tai si ei tot jurnalisti sunt dar mult mai buni ca tine si mult mai oamenosi.Vrei sa ajungi int-un spital in aceasta tara vad pentru ca iti place? Succes.Domnul Tolontan tot respectul si mergeti inainte,domnul sa va apere

aur-ica  •  25 august 2016, 12:47

Eu regret faptul ca nici o tabara n-a privit problema din cel mai la indemna unghi de vedere:BANII! De unde veneau acele sume ametitoare din conturile off shore ale lui Condrea sau Flori Dinu sau HexiPharma? Raspunsul, evident, din operatiuni murdare, inclusiv diluarea dezinfectantilor! Si atunci, ce mai atata grija pentru inchipuita isterie a pacientilor, plecarea medicilor, sau insinuari despre mustrari de constiinta?! Daca sunt taiate macar cateva brate ale caracatitei coruptiei din sistem, daca le se ofera salarii decente pentru ca dupa cate se pare bani au fost si vor fi (vezi spagile si comisioanele obtinute de cei care au puterea de decizie in ceea ce priveste achizitiiile) , daca li se asigura conditii si tehnica de lucru moderna, nu vor pleca nici actualii nici viitorii medici. Prin urmare, confruntarea de aseara s-a vrut doar o reglare de conturi intre doua tabere aflate in opozitie din motive de stapan. Vinovatii: Basescu, care a scindat societatea romaneasca, Voiculescu care nu concepe sa incheie oricum un razboi cu cel dintai si institutiile statului care fac jocuri murdare in loc sa recupereze prejudiciile impingand sanataea publica in colaps.

Laurentiu  •  25 august 2016, 13:16

Dupa reactiile fanilor de pe acest forum, se pare ca ati fost la A3 nu pentru fanii lor, ci pentru ai dumneavoastra ! Sa inteleg ca ati fost la o astfel de emisiune pentru a va calibra mai bine ca eventual formator de opinie? Aveti in vedere o mai mare vizibilitate in viata publica, eventual organizarea unei emisiuni pe vre-un canal media ?

Scarlat Mihai  •  25 august 2016, 13:52

DA este clar Catalin ai ridicat usi interzise Da se tem ca vor ajunge sa dea explicatii Da trebuie sa continui sa spui adevarul Da SRI a stiut,sau a inchis ochii laFexiFarma Toata stima pentru incapatanarea de a lupta cam singur cu MAFIA

Fsafs  •  25 august 2016, 14:30

Cum e posibila atata nesimtire la cei de la Antena 3??? Ce naiba mai urmaresc? Au fost platiti de cineva, te urasc pentru ca vezi doamne ai luat apararea lui basescu acum 10 ani? Nu pot intelege atata josnicie...

Anca  •  25 august 2016, 17:28

Multumim pentru lectia de jurnalism predata cu maiestrie aseara!

Flaviu  •  25 august 2016, 18:12

V-am urmarit ieri din Cehia, a fost un exercitiu de diplomatie din partea dumneavoastra. Inteligenta, calmul si stapanirea de sine a iesit in evidenta de departe, in timp ce Badea mai mai ca nu se rasturna de pe scaun. Bravo, domnule Tolontan! Le-ati dat o palma celor de la Sinteza ZIlei!

Leonard  •  25 august 2016, 21:14

Tolo! N-am putut urmari emisiunea aseara, nu sunt in tara, asa ca de-abia am asteptat sa o gasesc pe youtube inregistrata. Abia am terminat de urmarit, si mi-a venit o pofta nebuna sa "intru" pe blog-ul tau si sa iti scriu. Cred ca ultima data am citit ceva a fost cand ai scris ceva despre sport (nu din vremea cand scriai ca Ceahlaul-Dinamo a fost blat, ce te-am mai urat!). Felicitari! Stiu ca nu asta ai urmarit, dar m-ai surprins intr-un mod placut cum i-ai infruntat. Te-ai asteptat sa "intre" in tine, dar nu au putut. Ai fost elegant!, i-ai tot complimentat pentru dialogul purtat. Te-ar fi mancat. Gadea a stat deoparte, si-a dat seama ca risca daca te ataca prea tare. I-ai permis, totusi, sa te numeasca "manipulator". Badea...parca l-a secat cand a trebuit sa iti intinda mana la sfarsit. In fine, pe ei ii stiam... Am aflat mai multe despre sistemul sanitar? Nu stiu, dar stiu ca am invatat ca poti fi si "vertical". O intrebare imi tot vine in minte (si nu neaparat legat de emisiunea asta): cum de nu te-a concediat Voiculescu?! Sau poate te concediaza acum! Hahahaha! Toute cele bune!

Mihai  •  25 august 2016, 23:29

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

catalin.c  •  25 august 2016, 23:43

Felicitari. O adevarata lectie de jurnalism si dezbatere

David  •  26 august 2016, 0:07

Azi am vazut emisiunea ta de la Antena3. Sunt de azi un mare sustinator al tau. Ai raspuns coerent la toate atacurile si ai reusit sa te feresti de manipularile de interpretari. Mi-e scarba cum incercau de fata cu tine sa iti rastalmaceasca cuvintele. De ar fi macar o treime dintre jurnalisti ca tine...

Florin Manolache  •  26 august 2016, 17:49

Sah mat la inteligentii presei Romanesti,bravo!!!Asa ceva mai rar,la ei acasa sa ii faci sa planga aproape de ciuda ca nu te pot atinge,aveam impresia ca urmaresc National Geografic:)))leul jucandu-se cu doua antilope galagioase fara argumente reale,felicitari din Diaspora!!!

Alina Tudose  •  5 septembrie 2016, 15:49

Unul dintre putinii jurnalisti adevarati ramasi in presa romaneasca, felicitari Tolo pentru modestia si eleganta cu care le-ai raspuns acestor 2 *** care, din nefericire, nu realizeaza cat sunt de penibili. Oare care este motivul acestui atac / intentie de executie (nereusita) asupra ta? E ordin de la varan? Am senzatia ca esti aproape sa mai descoperi ceva adevaruri socante si *** au intrat in panica sa nu le iasa la iveala mizeriile

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi  •  13 septembrie 2016, 9:50

Emisiune cu rating mare...

George  •  10 aprilie 2017, 23:33

Domnu´ Tolo, acum ca am aflat ca lucrati pentru Voiculescu, (nu m-a macinat niciodata intrebarea - cine detine Gazeta Sporturilor), nu mai inteleg rostul prezentei in emisiune. Adica voi nu v-ati inteles dinainte: "ne hârâim un pic unii la altii, sa iasa bine", nu ?

Comentează