CUPRINS: Toate capitolele din investigația GSP în dosarul dezinfectanților diluați Hexi Pharma, neregulile din sistemul medical românesc și cazul „Colectiv”

Toate episoadele investigației GSP în cazul Hexi Pharma și a neregulilor din spitale

marți, 13 septembrie 2016, 12:20

 

  1. După 15 ani de investiții și 7 luni de la inaugurare, ”Unitatea modernă pentru arși” de la Floreasca nu a fost încă folosită
  2. Unitatea nefuncțională de arși din ”Floreasca” a fost realizată de sponsorul lui Oprescu, care a concurat singur. Firma: ”Am cîștigat corect!”
  3. Arafat, despotul luminat. Și o autospecială care costă 123.000 de euro
  4. Coloneii care-i conduc pe pompieri refuză să facă public Raportul de control al sponsorizărilor! Reacția premierului Cioloș
  5. 7 mărturii favorabile lui Raed Arafat. Dar ce s-a întîmplat la ISU?!
  6. Ședință cu strigăte la ISU: ”De ce Arafat nu e aici, printre noi? De ce nu demisionează și Arafat?!”
  7. Pompierul arestat lucra, de două luni, la o firmă de consultanță PSI. Patronul: ”Cînd era la ISU, George mi-a dat sfaturi pe prietenie, nu pe bani”
  8. Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie? Vitamina C, E, D și A!
  9. Medic: ”La Bagdasar, răniții au fost mutați într-o secție care nu avea avizul Ministerului Sănătății”. Luați-vă TVR înapoi că altfel pierdeți tot!
  10. Cifre oficiale de la ISU: „Din 24 de sponsori, în trei ani, 4 au fost amendați cu cîteva sute de lei”. Și e doar un eșantion
  11. Răspuns INML în cazul „trupurilor ascunse”: „Claudiu Petre a murit pe 30 octombrie și a fost adus direct aici, nu la spital”
  12. ”Mami, tu nu plîngi după băiatul tău?”. Mărturia și documentele familiei mințite: arsura a fost ”umflată” de la 30-35% la 45-50%! (I)
  13. ”Ai grijă de noi, frate Alex!”. Familia Hogea întreabă cine le-a scos băiatul de pe lista de Bruxelles și demonstrează că a plecat contaminat cu bacterii (II)
  14. Kovesi cere redeschiderea dosarului sponsorizărilor primite de pompieri, cel pe care DNA l-a clasat de două ori înainte de incendiul de la Colectiv!
  15. #Colectiv: Serviciile secrete puse să stabilească cine are intenții serioase cu statul
  16. La 4 luni de la Colectiv, directorii de spitale sunt neschimbați. Cum i-au mințit ei pe părinți și pe medicii din străinătate – povestea emisiunii ”În premieră”
  17. Bacteristan – 13 dosare ale morților de la Colectiv
  18. ”Când invocă legea ca să apere secretul dosarelor, spitalele uită că ele au încălcat primele legea”
  19. Ministrul sănătăţii l-a demis pe directorul de la Floreasca după ce n-a găsit la serviciu pe nici unul dintre cei 10 medici școliți în Franța!
  20. Statul român nu verifică niciodată în laborator dezinfectanții din spitale. Rețete din fabrica celui mai mare producător arată că antisepticele sunt diluate!
  21. Ei produc, ei se controlează și Ministerul Sănătății se face că nu le găsește sediul!
  22. Am făcut probe de laborator: dezinfectantul folosit în 2.000 de săli de operație din România are o substanță activă diluată de 10 ori!
  23. Mincinos cu acte! E-mailul care arată că patronul detergenților diluați își plătea datoriile din banii laboratorului unde făcea analizele
  24. Document: Controlul dezinfectanților cerut de ministrul Achimaș este gîndit chiar de către omul a cărui Asociație a fost sponsorizată de Hexi Pharma
  25. De ce dilua Condrea dezinfectantele de 10 ori?! Fiindcă își vindea lui, printr-un off-shore, substanțele active de 7 ori mai scumpe!
  26. În 2012, DNA, Parchetul și DIICOT l-au avut în mână pe Condrea, dar au închis urmărirea penală fără ca măcar să-l audieze!
  27. Cine se ocupă de dezinfectanții și de arhivele spitalelor: rackeți, evazioniști și un hacker condamnat la 11 ani de închisoare pentru că a devalizat bursa
  28. Spitalul de Copii din Galați a retras pe furiș Hexio-Scrub și Clorhexin. De ce a cerut Parchetul secretizarea rezultatelor? Autoritățile au cedat: lista devine publică. Ne-au mințit! Sînt 50 de spitale, adică 20%
  29. În plină criză de încredere, ministrul Achimaș a mințit și a manipulat! El a raportat 5%, dar a uitat să spună că sînt 50 de spitale cu probleme. Oamenii sînt internați în spitale, nu în bețigașele de probe!
  30. SRI a știut de loturile Hexi cu probleme și de licitațiile trucate în favoarea liderului mondial Anios. SRI: „Am informat decidenții legali despre calitatea necorespunzătoare a dezinfectanților!”
  31. Frankfurter Allgemeine Zeitung despre criza dezinfectanților din România: ”Cercetările de luni de zile ale jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor au descoperit o bombă bacteriologică precum într-un film interpretat de Orson Welles”
  32. Liderul mondial Anios a dat în judecată Ministerul Sănătății pentru că a acoperit dezinfectanții diluați de la Hexi Pharma!
  33. Lecție plătită cu vieți: statul român a finanțat din bani publici Unilab, dar cel care pune azi pe biroul premierului Cioloș primele 16 teste de concentrație este tot laboratorul uitat Icechim!
  34. 5% x 20 de milioane de pacienți = 100% risc
  35. 18 rezultate din toată țara confirmă diluarea dezinfectanților Hexi! Dr. Cîrstoveanu invocă un experiment: ”Parcă suntem în laborator”. Director Terapia Cluj: ”Sunt iresponsabili medicii care susțin că medicamentele sunt falsificate!”
  36. Investigația jurnalistică Hexi Pharma trece granița! Synevo, cea mai mare rețea de centre de analize din țară, a folosit dezinfectanți diluați în România, dar și în 10 orașe din Bulgaria!
  37. DNA audiază martori și se pregătește să deschidă un dosar pe corupția Hexi din spitale. De ce nu convoacă Parlamentul conducerea SRI ca să aflăm ce-i cu informările?
  38. Șeful Comisiei SRI din Parlament: ”Garantăm cetățenilor că vom spune ce a făcut SRI în problema infecțiilor și dezinfectanților astfel încât să nu mai existe nicio controversă!”
  39. Ne-am trimis soldații pe frontul NATO cu dezinfectanți diluați! Întrebat de Gazetă, MApN recunoaște: ”Trupele românești din Afganistan, Irak și Bosnia au folosit în ultimii 10 ani biocide Hexi Pharma”
  40. ”22 de informări către Parchete trimise de către SRI!”. Cum explică Sebastian Ghiță eșecul de a apăra cetățeanul
  41. Expertiză INML: În Spitalul CF2, unde au intrat în comă soprana Amelia Antoniu și Alice Preda, s-au folosit dezinfectanți atât de slabi că s-a descoperit piocianic și în cuva în care s-au ”sterilizat” bisturiele
  42. Pentru infirmitatea provocată de o infecție nosocomială, Curtea de Apel Bacău l-a despăgubit pe Ovidiu Istrate cu o jumătate de milion de euro. Guvernul a suplimentat bugetul județului Bacău și i-au dat banii!
  43. Președintele Iohannis: ”În momentul în care primim informări, le citim și ne considerăm informați”
  44. O martoră care a dus acte împotriva lui Condrea l-a sunat aseară, înspăimântată, pe procurorul de caz. Două întrebări pentru investigatori: 1. L-ați filat? 2. Din convorbirile telefonice nu v-ați dat seama că e posibil să se sinucidă?
  45. Ambulanța președintelui României și cele ale CSAT au utilizat antiseptice diluate Hexi! Autoritățile recunosc doar anii 2013-2014, sursele ziarului susțin că ”s-au folosit nu doar la Băsescu, ci și la Iohannis”
  46. DNA audiază martori și se pregătește să deschidă un dosar pe corupția Hexi din spitale. De ce nu convoacă Parlamentul conducerea SRI ca să aflăm ce-i cu informările?
  47. Hexi nu e unic. Cum a descoperit la microscop un medic de la Elias ”bacterii de hazna” în dezinfectanții produși de Romchim! Cine a mușamalizat
  48. Flori Dinu: ”Cât v-a dat Anios? Eu vă dau dublu!”. Medic-șef: ”Ieși afară! Ia liftul că-ți dau un șut în cur de pici direct la parter!”
  49. Ioan Lascăr este prima legendă medicală trimisă în fața procurorilor de către Ministerul Sănătății ”pentru că a semnat în fals o recepție fictivă la Unitatea de Arși de la Floreasca”
  50. Procurorii i-au arătat lui Flori Dinu că riscă 30 de ani de închisoare! Dacă ea spune cui a dat Hexi bani, România va organiza în curînd două examene: Bacalaureatul și concursul național pentru managerii de spital!
  51. Diana, ”decrețelul” care s-a operat la Timișoara ca să slăbească, a luat 5 bacterii și a murit! 1.Săndesc – secretar de stat la ”Colectiv”, 2.Cîrstoiu – director la ”Municipal” 3.Rafila – consilier al lui Bănicioiu și 4.Ministrul Bartoș s-au operat în străinătate!
  52. #Colectiv: Drapelul țesut cu fir de șpagă (I)
  53. #Colectiv: Drapelul țesut cu fir de șpagă (II). Lista firmelor care au dat bani pompierilor. De ce tace Raed Arafat?
  54. Pompierii au autorizat firma care a pus artificiile la Colectiv să facă un show pirotehnic pe Național Arena, stadion pe care tot pompierii nu l-au autorizat!
  55. Sora și nepotul colonelului Aldoiu, șeful celor doi pompieri de la Colectiv, au o firmă pe baza căreia se iau avize ISU
  56. DNA a clasat de două ori un dosar penal cu ”sponsorizările” pompierilor! Judecătorul: „Sponsorizările sînt vinovății în lanțul cauzal al catastrofei de la Colectiv”
  57. #Colectiv: Raed Arafat știa de sponsorizări! Cum arată documentele și ce spune șeful suprem al ISU
  58. Pentru ce firmă le ceruseră pompierii bani patronilor de la ”Colectiv”?
  59. #COLECTIV: Șefii IGSU își bat joc de cetățeni și de promisiunea de transparență a premierului Cioloș
  60. Ați mințit! Pompierii știau de clubul Colectiv cu cinci săptămîni înainte de incendiu! Pus în fața unui fax al Gazetei, Arafat a ordonat azi noapte o anchetă la ISU
  61. ”Dacă voia, oricine putea șterge Colectiv din softul ISU!” Cine va plăti 50 de milioane de euro despăgubiri?
  62. #Colectiv. Medic A.T.I. de la Spitalul de Arși: „I-am salvat dintr-o bombă de foc și au murit într-o bombă cu microbi!”
  63. ”Răniții sînt spălați cu apă de la robinet?”. ”Da. Cu filtru n-are debit. Dar vreți adevărul? De ce sîntem bruscați că nu i-am trimis în străinătate pe cei de la Colectiv, dar nu ne întrebați și ce s-a întîmplat cu muncitoarea arsă la Brașov?!”
  64. Pompier demis: ”Șefii de la IGSU să-și asume eșecul cras de prevenire care a dus la Colectiv!”
  65. Supraviețuitorul de la Colectiv a avut dreptate: conform coordonatelor GPS, două ambulanțe BGS și Sanador au ajuns în zonă, dar au fost refuzate! Ce spune Arafat
  66. Avocatul unuia dintre pompierii de la „Colectiv” a demisionat pentru că ”judecătorii țin cont doar de varianta DNA!”
  67. #Colectiv – Raed Arafat îi răspunde lui Dacian Cioloș: ”Și la atentatele din Bruxelles resuscitările s-au făcut pe caldarâm!”. I-a trimis premierului și poze din Belgia
  68. Părinții victimelor de la Colectiv: ”Ne-ați furat suficient 25 de ani, gata, lăsați-ne să trăim!”
  69. #Colectiv. Șeful Corpului de Control al lui Cioloș: ”N-am știut că mașinile SMURD nu au GPS! Poate așa se explică cifrele neclare”
  70. Piedone le-a amenajat un birou în primărie pompierilor care s-au făcut că verifică ”Colectiv”
  71. DOCUMENTE: Cum înscăunează și cum protejează politicienii directorii de spitale. Filiera PSD – Spitalul de Oftalmologie – director Monica Pop. Ministerul Sănătății a anunțat un control
  72. Un medic şi-a înregistrat şefa cum împarte viața și moartea la Spitalul Sf. Pantelimon, spunînd: „Eu am propus o chestie care mi s-a părut de bun-simț. Hai să dăm medicația la ăia tineri și la ăia cu șanse!”. Ei sînt numiți ”ăia care merită”
  73. De frica DNA, ceartă în culise la Ministerul Sănătății: ”Vreau să povestesc publicului cum vor cei vinovați pentru fenomenul Hexi să scape. Șefa Inspecției Sanitare de Stat a propus ca producătorii să secretizeze concentrația!
  74. Dulapul cu medicamente pentru terapie intensivă de la Sf. Pantelimon e în continuare închis! Pe primele patru luni ale lui 2016, spitalul a tras doar 7% din bugetul anual pe care Ministerul i l-a alocat pentru ATI
  75. Cum a fost falsificat contractul de închiriere dintre Spitalul de Oftalmologie şi firma care a luat spaţiul şi a angajat-o pe directorul Monica Pop
  76. În sfârșit, statul intervine ferm în cazul Hexi Pharma! Recuperează banii de la vinovați! A amendat-o cu 3.500 de lei pe Carmen Uscatu, care a protestat și, citat din Jandarmerie, ”și-a exprimat opinii referitoare la situația spitalelor din România”
  77. Răposatul Condrea dă cu tifla autorităților: mai avea o firmă numită Hexi Farma! Cu ”F”, nu cu ”PH”. DNA, Ministerul Sănătății și SEAP habar n-au, dovadă că nu i-au blocat conturile și nu i-au contorizat contractele cu spitalele!
  78. Hexi Pharma are birourile în blocul Serviciului Român de Informații! SRI: ”Da, noi l-am finalizat, dar parterul și etajul 1 au rămas ale Primăriei”
  79. Achizițiile reale de dezinfectanți diluați sunt duble față de cele prezentate de autorități! În complicitate cu spitalele, Condrea folosea 86 de coduri diferite în SEAP!
  80. După 10 ani de luptă cu cancerul și zeci de operații pe creier, Denis Pașcovici e în comă la Constanța, infectat cu două bacterii nosocomiale
  81. „Ar costa enorm”, a răspuns Ministerul Sănătății, când a fost întrebat de ce testează doar 42 din 380 de mărci de dezinfectanți de pe piață!
  82. Cine finanțează investigația jurnalistică Hexi Pharma? Cronica meciului Franța – România, 2-1, o finanțează
  83. Mărturie despre cum se fură în sistemul electronic de achiziții publice! Hexi iese pe locul 1 în toate topurile pe dezinfectanți;
  84. Pe urma banilor. Cum au jonglat spitalele cu dezinfectantul falsificat Suprasept plătindu-i lui Condrea un preț triplu!
  85. Revolta copiilor de la o casă din Brașov scoate la iveală o cifră necunoscută până astăzi. În România, 30% dintre copiii plasați la stat primesc medicație psihiatrică!
  86. 30% pe pastile! Foștii copii internați cer demisia șefei Autorității de protecție! ”Întrebați-l pe psihiatrul Deszo Nagy,  care le-a administrat tratament puștilor de la Dacia, dacă a plecat afară pe banii firmelor de medicamente!” 
  87. Un document trimis spitalelor de către Ministerul Sănătății confirmă gravitatea infecțiilor nosocomiale: ”Atenție! Există cazuri în care evoluția infecțiilor cu Clostridium Difficile are o rată de deces de 50-60%”
  88. Doctorul Nagy recunoaşte că a luat bani de la o mare companie americană pentru studii clinice pe copii, cărora le-a prescris apoi medicamentele firmei. Nagy: „Pacienţii au fost prioritari”
  89. Chipul nevăzut al puterii: farmacista Spitalului Județean Galați și licitația în care se cer direct nume de medicamente de la firma nemțească Braun
  90. Sunați la 112 ca să vă garanteze creditul! Ce-a ajuns să facă Ambulanța București pentru firma patronată de prietenul directoarei Alis Grasu
  91. VIDEO » Apelul unui medic de la Spitalul de Arși: ”Difuzați această filmare pentru că Spitalul de Arși a ajuns să omoare oameni și ceva trebuie schimbat!”
  92. Personalul de la Spitalul de Arși spune că larvele nu sînt un accident: „Viermii apar în fiecare vară!”
  93. Cele două victime de la Spitalul de Arși au murit infectate cu Piocianic și stafilococ auriu
  94. De un an de zile, antrenorul de atletism Nae Mărășescu se luptă cu piocianic și klebsiella
  95. 23 august, ziua în care procurorul general Augustin Lazăr a întors armele de la fapte la Science Fiction
  96. Angajații Hexi Pharma și toți directorii au recunoscut diluarea dezinfectanților în fața procurorilor!
  97. Documentele care arată că Hexi falsifica de 10 ori în toți anii
  98. Al treilea nou-născut moare cu infecție în Spitalul Județean Suceava! Tatăl acuză autoritățile că ascund cauza comună a deceselor: piocianicul!
  99. DSP Suceava confirmă prezența Piocianicului: „Stafilococ pe masa de înfășare și Pseudomonas în ATI”
  100. Tatăl copilului mort cu piocianic: ”La spital mi-au spus: Nu vreți să ne lăsați băiatul să îl ardem? Am rămas șocat, nici acum nu-mi revin!”
  101. Un medic iese la lumină. Camelia Roiu: ”Guvernul Cioloș greșește dacă crede că va curăța spitalele cu aceiași manageri care le-au ținut în mizerie!”
  102. Sezonul mușamalizărilor și al imunităților
  103. Microbiolog: ”Statul nu vrea să recunoască faptul că ani de zile a greșit și a pus în pericol pacienții!”
  104. Un expert al Comisiei Europene a venit în România după cazul Hexi Pharma: “Un dezinfectant diluat de 10 ori nu are cum să fie eficient. Statul e dator să controleze!”
  105. Inspecția sanitară a retras ”apă îmbuteliată infestată cu bacteria E.coli” și ”dezinfectanți neconformi”, dar birocrația din Ministerul Sănătății nu vrea să facă publice numele firmelor!
  106. Cum arată Comisia de disciplină de la un spital?
  107. După un an, nici unul dintre dosarele ”Colectiv” n-a ajuns în instanța de fond și în nici unul nu e vorba despre corupție
  108. UN RAPORT DEVASTATOR: Expertul judiciar angajat de Parchet acuză statul pentru ”Colectiv”!
  109. Numele a sute de medici schimbate ca să pice la comisia ”aranjată” pentru examenul de specializare!
  110. Doctor care pleacă din țară: ”Când am dat la facultate, am fost sfătuit să nu merg la medicină dacă nu am bani sau pile! Am spus atunci că sunt prostii. Nu sunt prostii deloc!”
  111. Mărturia unui părinte de la Colectiv: ”În week-end-ul de după, n-am avut cu ce medic de la ATI să vorbesc! Erau plecați la un simpozion la Poiana Brașov!”
  112. DATE NOI: În ritmul de la Colectiv și până azi, va dura 10 ani până când pompierii vor controla toate cele 27.500 de obiective din București și Ilfov!
  113. Mărturie de chirurg: ”Prin analizele din Cehia, statul român recunoaște că și-a îmbolnăvit și chiar ucis pacienții, folosind dezinfectanții ineficienți Hexi în sute de spitale!”
  114. Inspecția sanitară revine la situația care a făcut posibilă frauda Hexi Pharma! Se pregătesc șefi noi în 40 de județe
  115. Filmări care arată cum pacienților operați la Spitalul de Arși li se administrează resturi de substanțe anestezice folosite la alți bolnavi și păstrate în seringi!
  116. TESTE DIN CĂRĂMIZI ȘI ÎNREGISTRĂRI AUDIO: Primăria Sectorului 1 a pus rigips peste bacterii la Spitalul cu viermi!
  117. Bogdan Gangură, directorul spitalelor lui Oprescu, este cel care a angajat firma Conteam SRL, autoarea rigipsului peste bacterii la Spitalul de Arși
  118. O asistentă medicală plecată în Anglia scrie în 21 septembrie 2016 directorului firmei care a lucrat la Spitalul de Arși: ”În ce fel vă protejați lucrătorii?”. Nu primește răspuns
  119. Au luat măsuri ferme la Spitalul de Arși: au pus pază la secția ATI renovată ca să nu mai intre nimeni! Și vor să strîngă semnături împotriva unui medic
  120. Infecțiile continuă la Spitalul Bagdasar-Arseni! O tânără de 36 de ani moare infectată cu două bacterii după o operație de hernie cervicală
  121. Lumea imaginară din capul Georgianei Maxim. Spitalul Bagdasar-Arseni recunoaște infecții cu două bacterii nosocomiale, în timp ce DSP comunică mai multe tipuri de bacterii intraspitalicești la același spital!
  122. ”Precum în ATI, așa și pe pământ”
  123. Ana-Maria Strat, fata de 22 de ani care a suferit 69 de operații din cauza infecțiilor nosocomiale
  124. Urmarea presiunii publicului și a presei pe Sănătate: Ziarul Financiar scrie că salariile medicilor s-au mărit cu 80% în anul de după Colectiv!
  125. Statul se teme că va fi dat în judecată de pacienți! Rechizitoriul Parchetului General: ”39 din 41 de biocide Hexi Pharma au fost ineficiente”!
  126. 132 de spitale publice și private se declară înșelate în procesul Hexi Pharma! Dar nu spitalul SRI!
  127. CINISMUL SRI: Serviciul spune că jurnaliștii sunt în eroare, dar adevărul e că spitalul său Agripa Ionescu nu a dat în judecată Hexi Pharma!
  128. Mâine începe procesul: 132 de spitale contra Hexi Pharma
  129. La mulți ani, Românie autoritară! Ce s-a întâmplat azi-noapte la Spitalul Sf. Pantelimon
  130. Ministerul Sănătății recunoaște ”situația grea” de la Sf. Pantelimon, dar îl ia peste picior pe medic: ”S-a decompensat!”
  131. Alianță surpriză a partidelor din Sectorul 2: ”Azi vrem să luăm de la biserici ca să plătim 2,4 milioane de lei din datoriile Spitalului Sf. Pantelimon”!
  132. Cu vechea conducere în închisoare, actuala conducere de la Spitalul ”Nasta” cumpără la preț triplu alimente pentru bolnavi, fără licitație!
  133. Managerul de la Spitalul ”Nasta” a chemat azi televiziunile ca să atace Gazeta, dar n-a amintit nimic despre achizițiile de materiale sanitare de 2,3 milioane de lei, fără licitație! După-amiază, ministrul a demis-o!
  134. Imaginile cu adevărata față a spitalului Nasta – cea în care suferă și pacienții și medicii
  135. Lovitură după ce dosarul Hexi a devenit public: 5 laboratoare demonstrează că dezinfectanții erau falsificați și ineficienți. Au picat chiar și testele de la laboratorul lui Condrea!
  136. Procurorii au găsit e-mailuri în care fabrica Hexi îl avertiza pe Condrea că a depistat în bidoanele de Suprasept bacteria Pseudomonas, pe care dezinfectantul ar fi trebuit s-o omoare în spitale!
  137. Răbufnire în dosarul Hexi Pharma! Directorul din fabrică acuză complicitatea spitalelor: ”Dacă creșteam concentrația, spitalele nu mai cumpărau dezinfectanții noștri că ziceau că miroseau prea tare!”
  138. Condrea i-a spus de 18 ori avocatului că se sinucide, i-a lăsat soției banii și firmele, anunțând-o că ”mai bine mor”, dar autoritățile care-l urmăreau nu i-au confiscat nici măcar pistolul. De ce?
  139. Ce scrie pe hârtia găsită pe biroul lui Condrea după moarte? ”Nu plătim impozitele!” și indicații despre ” teste ineficiente”. De ce i-au scăpat procurorii pe șefii laboratorului Unilab deși aceștia i-au mințit?!
  140. Judecătorul aprobase ”supravegherea video și audio” timp de o lună a lui Condrea! De ce nu l-au filat procurorii nici măcar în ziua dinaintea arestării, când a avut loc accidentul?!
  141. EXCLUSIV • Laboratorul deținut de Hexi Pharma a recunoscut în fața procurorilor: „Am făcut teste experimentale”! Pe milioane de români din spitale!
  142. Medicii izbucnesc după dezvăluirile din dosarul penal Hexi Pharma: ”A fost un experiment criminal”, ”Odios e puțin spus!”
  143. Agenția de presă a Rusiei dezinformează în cazul Hexi Pharma exact cu argumentele mogulilor sănătății din România!
  144. STENOGRAME: Șefii Hexi Pharma înregistrați de procurori cum se încurajau între ei că-i ajută comunicatul SRI și că ”de undeva o să vină scăpare”!
  145. Lovitură de teatru: ieri, a doua instanță consecutivă a refuzat să judece cazul Hexi Pharma! Curtea de Apel va rezolva conflictul dintre tribunale
  146. Veselie la judecata Hexi! ”Onorată instanță, eu mă dau și acum pe picior cu dezinfectanții noștri, că sunt buni”
  147. Din cele 132 de spitale care s-au constituit parte păgubită în dosarul Hexi Pharma, doar unul și-a trimis avocatul la termenul de ieri!
  148. Suferința victimelor Hexi Pharma, prea mare pentru o justiție neîncăpătoare
  149. Omorâtă de infecții și mințită!
  150. Hexi Pharma dă vina pe spitale și pe medici: ”Depozitau dezinfectanții în magazii cu geamuri sparte, iar doctorii le recomandau, deci sunt bune!”
  151. Procesul „Colectiv” – După ce s-au folosit de imaginea lui la tragedie, Arafat spune, prin avocat, adevărul: ISU cere în instanță expertiză ”pentru că infecțiile nosocomiale din spitale au contribuit la decesul răniților”!
  152. Trei ani de la incendiul din Colectiv: ”Jur să spun adevărul, așa să-mi ajute Dumnezeu!”. Cum se contrazic martorii din dosarul Hexi Pharma!
  153. Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!
  154. Trei ani de la incendiul Colectiv – „Luptați pentru viața voastră!”
  155. Colectiv: ce s-a schimbat când spunem că nu s-a schimbat nimic
  156. SECRETELE „COLECTIV” În timp ce marii arși au fost lăsați acasă, în primul avion a fost îmbarcat un ziarist fără răni grave, afectat doar pe mâini, cu recomandarea ”continuarea tratamentului și kinetoterapie”!
  157. SECRETELE „COLECTIV” ÎN IMAGINI ȘI DOCUMENTE: Chirurgul Emanuel Albu a cerut, încă din prima zi, în foaia de observație, transferul rănitului Roberto Vlăduț! Vlăduț pleacă ultimul și moare!
  158. SECRETELE „COLECTIV” Procurorii au chemat la audieri, ca martori, zeci de medici ATI de la cele 12 spitale care au tratat răniții de la „Colectiv”! ”Nici măcar piele pentru grefe nu exista, dar ministerul spunea că avem de toate!”
  159. SECRETE „COLECTIV”: Minciunile care au dus la viermi pe rănile pacienților din România. ”În niciun raport medical al arșilor transferați în străinătate nu au fost consemnate analizele legate de bacteriile nosocomiale depistate!”
  160. Reportaj pe două continente cu documentarul ”Colectiv”, filmul care și-a propus să vorbească despre România și e înțeles ca și cum vorbește despre lume
  161. Camelia Roiu, medicul care a rupt tăcerea după Colectiv, a votat în străinătate: „Am vrut să-mi anulez votul, dar m-am răzgândit!”
  162. „Mă voi înscrie și eu în politică”
  163. Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!
  164. Cei în fața cărora mă înclin
  165. Ce putem face? Să nu-i lăsăm pe cei fără ajutor să cadă în uitare!
  166. Sute de oameni păstrează liniștea, în sală, cât curge genericul de final al filmului ”Colectiv” și apoi nu vor să plece unul de lângă celălalt
  167. ”Mă voi gândi cu recunoștință la aceste doamne curajoase”, a spus alpinistul Horia Colibășanu, după vizionarea Colectiv de la Timișoara. Azi, filmul va fi proiectat la Craiova
  168. Colectiv, ”o explorare în intestinele caracatiței”
  169. Tatăl tânărului mort „dintr-o eroare de comunicare” la Colectiv: „Arafat, Streinu-Cercel și Rafila ne asigură azi că stăpânesc coronavirusul așa cum ne asigurau că avem de toate după Colectiv!”
  170. Un film despre presă trezește atenția unei generații care n-a ținut în mână un ziar, nu se uită la TV, „dar vrem să ne implicăm”
  171. Tinerii de azi din orașul lui Pinalti: ”În această seară am decis să mă înscriu într-un partid politic”, au spus ei după vizionarea „Colectiv”
  172. În criză de dezinfectanți, autoritățile au încercat să ia stocurile de materii prime ale Hexi Pharma, nu produsele diluate aruncate deja, ”dar au expirat din decembrie 2017”
  173. Ministrul de Finanţe Florin Cîţu confirmă ”repornirea fabricii Hexi Pharma”. Probabil că statul o va rechiziționa
  174. Vouă vă închinăm această seară. De astăzi, ”Colectiv” pe HBO
  175. Document | Cine are pe mână un sfert de miliard de euro pentru COVID-19: șeful Unifarm a fost prins cu 18 nereguli de către Corpul de Control și după Colectiv
  176. Aprecieri din New York, de Ziua Libertății Presei: ”Câtă vreme presa independentă spune adevărul puterii, nu e totul pierdut”
  177. Replici la TIFF, între medicul Camelia Roiu și spectatori. ”Nu s-a schimbat nimic, dacă aș putea, mâine aș pleca!”. ”Și dacă plecați, pe noi cine ne mai salvează?”
  178. Reacția publicului la proiecția de azi-noapte a documentarului Colectiv la TIFF Sibiu: ochii care cer socoteală și oferă speranță
  179. Alegerea lui Piedone: au ars, dar nu vor uita!
  180. COLECTIV 5 ani. Întrebat de ce mor românii în spitale, președintele Iohannis a spus ”ne considerăm informați” în 2016 și ”voi cere o informare” în 2020!
  181. Colectiv 5 ani. Un site întreg cu dezvăluirile despre infecțiile și corupția din spitale. Ca să nu uităm minciunile autorităților!
  182. Săptămâna în care Gazeta Sporturilor a fost în atenția a trei prestigioase ziare ale lumii: The Guardian, The Times și Boston Globe
  183. Justiția melcilor. Niciun mare dosar din 12 deschise după Colectiv n-are o sentință finală! Unele nici n-au fost trimise în judecată
  184. 12 mari publicații ale lumii, printre care New York Times, Financial Times, The Guardian și Los Angeles Times, laudă un lucru făcut în România
  185. „Țara pentru care merită să lupți, oricum”
  186. Barack Obama a pus documentarul românesc Colectiv printre filmele sale preferate în 2020
  187. Unde așteaptă veștile de la Oscar jurnaliștii de investigație? La Tribunalul București și e foarte bine așa
  188. Narcis Hogea: „Cel mai rău pentru un părinte e să-și piardă copilul și să simtă că e în zadar. Acum pot să-i spun: «Alex, lumea o să asculte, dragii noștri, povestea voastră!»”
  189. O altă opinie despre „Colectiv”: un film atractiv, dar care simplifică și romanțează, spune cunoscutul critic de cinema Andrei Gorzo
  190. 186 de termene, zero sentințe definitive. Asta a făcut justiția în cinci dosare legate de Colectiv
  191. „Roménia, meu amor”. Despre țara pe care o ajuți spunând adevărul
  192. S-a schimbat România în bine?
  193. ROMÂNIA LA NOAPTEA OSCARURILOR. Pagina întâi a Gazetei Sporturilor
  194. Felicitări „Another round” și „My octopus teacher” pentru victorie, mulțumiri Alexander Nanau pentru filmul tău extraordinar!
  195. EXCLUSIV PROCESUL COLECTIV. În 23 de dosare apar infecții nosocomiale, dar niciun raport medico-legal nu le corelează cu moartea
  196. PROCESUL COLECTIV: Rănile victimelor au fost tratate cu zeci de litri de dezinfectanți diluați ai Hexi Pharma. Spitalele au depus deconturile la tribunal

Comentarii (3)Adaugă comentariu

seft  •  9 iunie 2016, 16:24

....,comentariul meu este urmatorul...:de ce au disparut comentariile la articol si unde pot fi regasite...?

dan  •  14 iulie 2016, 23:18

Jos palaria pentru aceasta investigatie. Felicitari si tot respectul

bg  •  29 august 2017, 16:51

A trecut 1 an de la scandalul dezinfectantilor contrafacuti de firma Hexi Pharma si reprezentantii statului roman TAC, adoptand politica strutului. Este o constatare generala ca statul roman adopta si aplica numai ce-i convine din documentele UE si le foloseste pentru a justifica unele actiuni si interese de grup. Asa este si cazul regulamentului UE nr. 528/2012 privind autorizarea produselor biocide. In regulament se specifica clar ca: "19) produsele biocide destinate utilizarii si in legatura cu dispozitivele medicale ( dezinf. supraf. si a dispoz. med. in spitale), pot prezenta alte riscuri decat cele vizate de prezentul regulament. Prin urmare, astfel de biocide ar trebui sa respecte atat cerintele prezentului regulament cat si cerintele esentiale relevante prevazute de legislatia UE privind dispozitivele medicale, implanturi, dispoz. de diagn. in vitro". Comisia de Biocide a autorizat produse biocide pentru spitale fara a tine seama de acest paragraf si asa au intrat pe piata dezinfectante cu potential toxic (expl.: Suprasept cu 12% glutaraldehida) pentru personalul medical si pacienti. Pentru glutaraldehida exista limite de expunere (0,2ppm) masurabile la locul de munca. Produse asemanatoare cu Suprasept au in compozitie cel mult 5% glutaraldehida, alaturi de alte subst. active, iar manipularea lor necesita masuri de protectie severe. In plus, inainte de fi deversata, sol. de dezinf. cu glutaraldehida trebuie neutralizata. Asa cum este formulat, Suprasept nu putea fi un dezinfectant de nivel inalt bun pentru dezinf. instrum. medical prin imersie, ptr. suprafete si dezinf. aerului asa cum se specifica pe eticheta. Regulamentul nu prevede ca producatorul sa prezinte Comisiei de Biocide studii privind stabilitatea produsului biocid asa cum este formulat (cu 1, 2, 3, 4 subst. active). Aceste studii de stabilitate sustin inf. de pe eticheta privind per. de valabilitate, durata de reutilizare. Noi am luat doar partea birocratica de autorizare (pe baza de dosar) a biocidelor fara a avea si a dezvolta o retea de laboratoare pentru testarea si controlul acestora. In Regulamntul UE nr. 528/2012 se spune:" Pentru a asigura respectarea cerintelor privind siguranta si calitatea prod. biocide autorizate in mom. punerii pe piata, statele membre ar trebui sa ia masuri adecvate de inspectie si control, iar fabricantii sa mentina un sist. adecvat de control al calitatii." A controlat cineva fabrica lui Condrea din pct. de vedere al regimului subst. periculoase, al protectiei angajatilor? Laboratorul Unilab a fost folosit de Condrea pentru a-si dilua produsele pana la nivel de eficacitate minima (pentru bacterii) pentru ca el stia ca doar aceste pot fi depistate in spital prin testele de sanitatie (cu betisoare) si mai stia ca analizele de eficacitate pe produs pentru toata gama de microbi (bacterii, fungi, virusuri, micobacterii, spori) nu se fac la noi in tara. A mai trecut un an si MS nu ne-a comunicat ca ar fi acreditat un laborator de control al biocidelor. Mai mult decat atat, MS nu stie ca sa faca cu I. Cantacuzino si il cedeaza MAPN. Nu cred ca disciplina lipseste acestui institut ca sa-si reia activitatea, cat interesul reprez. MS pentru domeniul microbiologiei medicale, pentru productia proprie de vaccinuri si prod. biologice.

Comentează