Cum răspunde președintele-director general al radioului public plătitorilor de taxe: legea îmi permite și oricum n-am zburat doar la business! Documente: din 30 de călătorii, 29 au fost la business

"Este adevărat că zburați la business class?" "Da, conform legii, dar nu exclusiv". ”Nu exclusiv” înseamnă la Ovidiu Miculescu că a zburat o dată la economic

marți, 4 octombrie 2016, 11:13

De Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

UPDATE: În chestiunea jurnaliștilor cercetați disciplinar pentru că au protestat împotriva cenzurii la Radio România Actualități, paginademedia.ro publică motivația departamentului juridic al RRA. O puteți găsi AICI.

Printr-un comunicat trimis ziarului ieri seară, Radio România recunoaște acuratețea listei deplasărilor directorului Ovidiu Miculescu, publicată de Gazeta Sporturilor.

Răspunsurile lui Ovidiu Miculescu:

– Este adevărat că ați avut 32 de deplasări externe în ultimii 2 ani?
– Da.

– Este adevărat că zburați la business class în timpul deplasărilor externe?
– Da, conform legii, dar nu exclusiv.

-Cum sunt hotărâte deplasările? În baza unui buget? Se întocmește un raport după?
-Deplasările se efectuează în baza mandatului acordat de Consiliu de Administrație, cu informare prealabilă și raport post-eveniment. Cheltuielile se înscriu în bugetul de deplasări aprobat la începutul anului în condițiile legii.

– Vă amintiți deplasarea de la Basel, 20-22 aprilie 2016? E adevărat că ați fost cazat la hotelul Ramada?
– Da, este hotelul în care a avut loc conferința și unde organizatorii au negociat prețuri speciale pentru cazarea participanților.

Ovidiu Miculescu a făcut 32 de deplasări în străinătate în doi ani. Perioada despre care vorbim este iulie 2014 – iunie 2016.

Radio România a plătit pentru Ovidiu Miculescu echivalentul a 110.000 de euro, mai mult decît a cheltuit radioul public cu toate deplasările celor 16 oameni care l-au însoțit pe directorul general, aici intrînd și o deplasare în care a mers Orchestra Radio, cu alți zeci de oameni!

Nu doar biletul este mai scump decît al colegilor săi, ci și diurna sa este mai mare.

334 de mii de lei sînt costurile deplasărilor totale ale celor 16 oameni care l-au însoțit pe Miculescu, plus Orchestra Radio

462 de mii de lei este doar cheltuiala lui Ovidiu Miculescu în aceste deplasări din ultimii doi ani de zile

Două deplasări au fost la Chișinău, unde costurile de transport nu sînt evidențiate.

Din cele 30 de călătorii în care apare prețul biletelor de avion, o singură dată directorul Radio România zboară la un preț de economic! Pe 14 ianuarie 2014, el merge în Germania cu un bilet de 1083 de lei, egal la preț cu al celorlalți angajați din RRA care au călătorit în aceeași cursă.

În toate celelalte 29 de ocazii, biletul de avion al lui Miculescu are preț de business.

Pe scurt: atunci cînd este întrebat cum justifică aceste cheltuieli, Ovidiu Miculescu răspunde plătitorilor de taxă radio-TV că legea îi permite să zboare la business și că, oricum, n-a zburat doar la business.

Are dreptate.

De 29 de ori din 30 a zburat la business.

TAB1_1
TAB2_2
TAB3_3

 

 

 

 

Save

Comentarii (80)Adaugă comentariu

Vlad  •  4 octombrie 2016, 22:41

Probabil nu a gasit loc la business la zborul ala.... cine stie, poate responsabilul cu rezervarea si-a pierdut si jobul

George  •  4 octombrie 2016, 22:47

Referitor la update, am citit motivatia juridicului sunt uimit de capacitatile nebanuite de care dau dovada ostenii de acolo. Sunteti convinsi ca Radio Romania nu e institutie publica? Dar ce este? SRL-ul lui Miculescu? Cand sunt incheiate contracte, stim noi de care, sau cand ne sunt incalcate drepturile si fisele de post sunteti la fel de rigurosi ca in cazul cercetarilor la ordin? Nu va e rusine? Sunt colegii nostri.

Venom  •  4 octombrie 2016, 23:00

@Danut Munteanu - Poate dacă stai prea mult pe-afară nu îți dai seama ce înseamnă să arunci pe fereastră 6.000 de euro pentru un singur zbor al unui bugetar. Cum se vede când toți muncesc de le sar capacele dar plata e 0 în comparație cu efortul. Șeful ăsta pe care îl aperi dă afară alți oameni ca să se încadreze în bugetul pe care el și-l aprobă. Sau ține 80% angajați pe salariul minim/colaboratori, ca să li aprobe orice fantezie lui și prietenilor, fiindcă ei centrează ei dau cu capul - să beneficieze de bonusuri și tot felul de avantaje. Încă o dată, vorbim de România și bugetari. Nu de managerul vreunei companii. Dacă te uiți pe site-urile radiourilor, vei vedea și că știrile sunt din ce în ce mai manelizate, de parcă RRA e divizia Pro TV. Și, surpriză, Cioloș a călătiorit la fel și când nu era premier. Și iarăși, surpriză, BBC e standard internațional calitativ pentru presă. Dacă tu crezi că e populism să comăpari bugetul șefei de la BBC cu al unui turnător ordinar, BUGETAR, în România și numit acolo politic, poate că nu trebuia să mă mai obosesc să-ți și răspund.

Un miner vagonetar  •  4 octombrie 2016, 23:11

Pe acest forum posteaza fara prea multe oprelisti un domn numit "tatar". Numele sau este Ioan Alexandru Tatar. A fost angajat Radio Romania Timisoara pana cand toti colegii sai s-au saturat de el. Si i s-a sugerat sa plece. La pensie. Un agramat, fara dictie, un lenes *** si la propriu si la figurat, un fost miner trimis d*** la "Stefan Gheorghiu" si apoi *** in Societatea Romana de Radiodifuziune, Studioul Timisoara, in anii '90. A fost obisnuit sa calatoreasca pe banii publici in "delegatie" cat timp a fost angajat. La plecare a uitat sa predea cartela telefonica (cu girul doamnei contabile sefe Violeta Onofrei, careia ii facea piata si ii transporta iubita mama de la Hunedoara la Timisoara si retur) si "la pensie" a incarcat factura telefonica a Radio Romania Timisoara cu peste 1.200 de lei. Intr-o luna. Pe de alta parte, la finalul carierei s-a gandit ca PC-ul din birou i-ar prinde bine nepotelului sa joace, acasa, ***, si de pe acelasi PC din inventarul Radio Romania Timisoara sa lanseze invective si laturi spre toti cei care, atunci cand inca era angajat, il intrebau ce face pentru salariul pe care il ia de la SRR. Putem reveni cu un foileton despre userul "tatar" care isi lanseaza pe acest forum permisiv otrava din suflet si din creier. Daca va intereseaza, voi reveni. Un miner vagonetar de la Lonea, ajuns angajat SRR prin gratiile ***, vajnic *** pe tolo.ro:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Danut Munteanu  •  4 octombrie 2016, 23:36

In primul rând vreau sa precizez ca ulterior mi-am dat seama la ce partener de discuție " munteanu " se făcea referire. Deci, nu despre mine era vorba : eu nu fac afirmații nefondate. Pt pseudonimele " gio " & " Venom " : faptul ca locuiesc in străinătate m-a învățat ceva ce prin România e oarecum necunoscut. O sa îmi permit sa detaliez, poate mai aveți o Șansa. Oriunde in lumea civilizata se respecta LEGEA ! In România Parlamentul e cel care face LEGEA. Guvernul e îndrituit cu aplicarea ei...are funcție executivă , nu legislativa. Dacă LEGEA ii permite ocupantului funcției respective sa călătorească la BUSINESS CLASS, puțin îmi pasa mie cât sunt pensiile, sau salariul mediu in România, sau câți frustrați nu ating acele sume. Nu-mi pasa, pur și simplu ! Știți de ce ? Pt ca parlamentarii sunt desemnați in urma votului fiecărui cetățean cu drept de vot ( de obicei orice persoana are are drepturile civile intacte, având cetățenia romană și vârsta minima 18 ani ). Au votat oamenii niște reprezentanți ciudați in Parlament și aceia au acceptat ca alea sa fie salariile și diurnele și celelalte componente ale pachetului salarial pt aceasta funcție ? OK, atunci asta e LEGEA !!!! Ce va doriți voi - solidaritate din partea celor ajunși acolo cu cei îndeajuns de naivi încât sa ii voteze, este ceva între comic și tragic. Nu, nu exista nicio discuție despre " puterea de cumpărare " a celor 2 directori : de la RR și de la BBC. Singurul criteriu pt acordarea unui pachet salarial este contractul de management. Eh, l-au făcut unii ALEȘI sa fie prea slab pt ce ar trebui sa fie ? OK, in Decembrie înțeleg ca sunt alegeri parlamentare. E rândul vostru... Altfel, stați liniștiti și nu va mai agitări atât !

Danut Munteanu  •  4 octombrie 2016, 23:41

Vreau sa îmi cer scuze pt unele greșeli de dactilografiere din ultimul meu comentariu. Și vreau sa precizez repetat ca " populismul dăunează grav sănătății poporului ". Nu ma veți putea convinge niciodată ca rolul unui manager este sa scadă cheltuielile, ci sa mărească veniturile ! Altfel nu poate decât sa rostogolească criza reducerilor... Niciun economist serios nu va reuși vreodată sa atenueze efectele unei crize prin reducerea costurilor. Cei care încă mai credeți in existența chilipirurilor nu sunteți decât niște adormiți care nu pricepeți ca TOTUL ARE UN PREȚ ! Încă mai fredonati " Rex, alegerea cumpărătorului isteț ", nu ?

Un miner vagonetar  •  5 octombrie 2016, 0:00

Pentru ca postarea precedenta despre userul "tatar" a fost cenzurata, promitem ca vom reveni in timp util cu toate dovezile necesare pentru transmiterea textului complet. Apropo... nu stiam ca termenul "***" este supus cenzurii. La fel cum nu am crezut ca "f***" este supusa cenzurii. Daca vom reveni cu un *** emis de CNSAS in ceea ce il priveste pe dl "tatar", veti mai cenzura textul, domnilor de la tolo.ro?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Danut Munteanu  •  5 octombrie 2016, 0:00

@ " tătar " : habar n-am cine sunteți, ce fantezii aveti, ce va închipuiți despre mine, sau dacă știți sa citiți ! Am precizat explicit, ma repet : NU ÎL CUNOSC NICI PE DIRECTORUL GENERAL , nici pe alții din conducerea RR, mai mult decât va cunosc pe dvs - adică DELOC. Nu exista nicio plata destinată mie care sa aibă la plătitor vreo reprezentanta directa, sau indirecta de la vreo societate publica ( bugetară ). Nu știu ce schelete purtați in dulap, sau in cap, dar eu chiar comentez ce CRED , SIMT , GÂNDESC EU ! Nu s-a născut încă omul acela îndeajuns de bogat sau de influent , care sa ma transforme intr-un tonomat. Vedeți-va de mizeriile lumii in care pare ca trăiți și nu încercați sa ii târăiți pe toți in locul acela. Mi-e sila, pur și simplu sa citesc ca as fi pro-X, sau contra-Y. Ați ajuns o societate atât de polarizată încât nu mai puteți concepe ca pur și simplu sunt și oameni SOLITARI - cei cărora nu le pasa de tabere efemere... Sunt un om care admira investigațiile dlui Tolontan, de data asta însă pur și simplu am alta părere : ce am citit NU ma convinge ca respectivul a greșit cu ceva.

Un miner vagonetar  •  5 octombrie 2016, 0:16

Pentru ca am prins pofta de scris... desi initial promisesem ca nu voi interveni ***....:))) Va propun domnilor si doamnelor care lucrati la site-ul tolo.ro.... sa solicitati CNSAS adeverinte pentru toti angajatii actuali ai SRR si pentru cei care su lucrat in ultimii sa zicem zece ani. Veti avea atunci raspunsuri la majoritatea intrebarilor si problemelor ridicate de domniile voastre. Credeti-ma. In ceea ce priveste identitatea mea, pentru moderatorii acestui forum nu este niciun secret:)))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Un miner vagonetar  •  5 octombrie 2016, 0:41

Nu ma mai opresc...:)) Sugestii: In SRR sunt mai multe "razboaie": vs sindicalistul Moise, vs "disidentul" Anghel@Timisoara, vs Tomescu@Iasi, vs Basarabescu&Rusu@Bucuresti, vs Luca&Braghina@Cluj, vs diversi angajati cercetati@SRR. Ptr tolo.ro: cercetati tot daca doriti sa ajungeti "mai aproape" de adevar.

gio  •  5 octombrie 2016, 0:42

@Danut Munteanu Suna frumos ce zici, noi ne ducem si votam iar alesii fac legi pt noi, bune sau rele, pe care noi trebuie sa le respectam pentru ca sunt alesii nostrii prin vot democratic. Daca citeste vreun politician prostiile pe care le scrii cred ca rade si cu kuru. In primul rand optiunile la vot sunt limitate, aceiasi *** care se rotesc intre ei. Pe urma odata alesi se transfera de la un partid la altul ca la fotbal. Ideea ca ar da socoteala la alegeri despre cum au activat ei in parlament in ultimul mandat este o gluma proasta si chiar ma enervez ca mai exista oameni ca tine care inca mai cred in asa ceva. Daca sa zicem vreun partid important pune pe lista pe o pozitie eligibila vreun criminal in serie acesta din urma nu va avea nici o problema sa ajunga in parlament. Sistemul "democratic" in Romania este o farsa prin care grupuri restranse pun mana pe putere/se mentin la putere prin influenta si bani. Asa ca rogu-te da-ne voie sa ne enervam cand citim ca un nesimtit de bugetar calatoreste cu avionul pana in austria pe 1000 de euro. Tot o dai cu "populismul". Daca "populism" inseamna pt tine sa respecti vointa populatiei atunci e f bun populismul. Iar in cazul asta este clar ca vointa populatiei nu este ca directorii bugetari sa calatoreasca in asemenea conditii. Rostul acestor oameni este sa deserveasca interesul public nu sa se plimbe in conditii de nababi pe banii publicului.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Valeriu Dima  •  5 octombrie 2016, 1:28

M-as mira sa te poata convinge ceva sau cineva atat timp cat esti solitar. Nici nu ar trebui sa ai o parere, doar esti solitar. Sau singura parere pe care o poti avea este despre tine. Aici nu este despre a convinge sau nu ci despre cum ar trebui sa fie un manager dintr-o institutie a statului roman raportat in primul rand la situatia din institutia pe care o conduce si nu in ultimul rand la cei care au asteptari de la cel pe care-l platesc sa le reprezinte interesele. Cei care nu suntem solitari suferim de empatie si ne punem multe intrebari cu privire la bunele intentii ale acestuia si ne mai gandim si la oamenii carora le face rau. De asta ar trebui sa sufere si managerul in cauza ca sa fie perceput altfel. Ca sa intelegi ceva, trebuie sa parcurgi toate articolele, documentele si deciziile instantelor, cam tot ce are legatura cu subiectul. Nu exista doar legi pe lumea asta. Este vorba de oameni nu de roboti, cei care le-au facut pot gresi. Un manager de buna credinta poate in acelasi timp sa respecte legea dar sa fie si om. Un manager de rea credinta speculeaza intotdeauna scaparile din lege. Mai este si despre calitati manageriale altele decat cele legale: comportament etic, comunicare, bun negociator, formator de echipe. Cu siguranta cel in dezbatere nu are nimic din toate astea. De ce sa tii in functie unul ca el?

Stefan  •  5 octombrie 2016, 3:45

@Danut, ce crezi si ce gandesti nu e problema mea, dar cred ca gresesti vis-a-vis de polarizarea societatii, desi chiar tu vorbesti de tabere efemere. La noi polarizarea fuge de la un pol la altul in functie de carnati, ulei, zahar, interes personal, de la o zi la alta uneori. O haita infometata care fuge dupa cum ii vine pe moment, uneori chiar fara sa stie de ce. Eu cred ca asta ii lipseste romanului, incrancenarea si polarizarea dincolo de sentimentul de moment si de spatiul personal, de zona de comfort. Oameni cu prea multe lipsuri si indobitociti de prea multe generatii ca sa mai vada dincolo de clipa, si de o incrancenare temporara, vecina mai degraba cu isteria decat cu logica, si tot timpul gata sa tradeze in prima clipa tabara de moment si principiile pentru altceva. Si practic ai dreptate, individul respectiv nu a gresit cu nimic. Legal, poate sa foloseasca banul public pe orice zbor vrea el ( desi nu inteleg ce are de lucru in tot felul de tari ), inclusiv sa te stearga la fund cu el, metaforic vorbind, pentru ca nu te trage nimeni la raspundere la noi. Practic vedem ca intr-o tara ca Marea Britanie, unde bugetele sunt incomparabil mai mari, un director de pe o pozitie similiara da dovada de bun simt si de un management exemplar, inclusiv al cheltuielilor. La noi asta e problema, ca pe langa ca avem corupti, mai avem si pe cei care, legal, folosesc zeci de mii de kilometri de bancnote ca sa isi satisfaca nevoile personale, egoul, sau sa acopere incapacitatea lor de a guverna eficient o companie de stat. El nu e pus acolo sa se plimbe cu avionul, el e pus acolo sa cheltuiasca banul public intr-un mod responsabil si eficient. Doar gandeste-te ce ar zice patronul unui post privat de radio daca directorul sau umbla teleleu prin lume la clasa business si la hoteluri de renume, pe banii lui. Cand e vorba de bani publici responsabilitatea ar trebui sa fie insutita, pentru ca e vorba de banii a milioane de oameni, nu banii unui patron.

Horia  •  5 octombrie 2016, 8:28

E clar ce are in cap un om care e intrebat "E adevarat ca zburati la clasa bisnis?" iar el raspunde "Da, conform legii" :))

Radio Romania  •  5 octombrie 2016, 8:43

@Danut Munteanu Stimate domn solitar dl Tolontan nu este vreo instanța, la fel nici noi, care sa ne convinga de vinovatia sau nevinovatia cuiva doar din punct de vedere legal. Aici nu-și propune nimeni sa trimită pe cineva după gratii. Este o obsesie? Poate ca el, ca și noi, încearcă sa schimbe ceva și în modul de a gândi și de a ne alege liderii. Este foarte important dacă vrem ca aceasta societatea sa evolueze scapand de mentalitati retrograde. Sunt placut impresionat de lectia dvs cu privirea la respectarea intocmai a legii dar pentru a fi un bun manager trebuie sa ai si alte calitati precum ar fi sa nu fii solitar, sa ai mai multi ani petrecuti acasa, sa-ti pese de oameni, sa stii sa construiesti cu ajutorul echipei, sa stii sa comunici la orice nivel, sa stii sa-ti motivezi oamenii si sa-i repsecti sau sa-i ajuti la nevoie. Și, pentru ca ești o persoana publica, platita din banii tuturor, sa respecți pe toată lumea, inclusiv pe cei care te critica sau îți atrag atenția ca greșești. Nu este suficient sa cauti tot timpul slabiciunile legii si sa te acoperi la adapostul banilor publici cu care platesti o armata de avocati si juristi pentru a-ti inlesni cultul personalitatii sau stilul dictatorial. Acesta nu este în niciun caz manager. De ce sa tii intr-o functie publica un asemnea om?

vaxbbc  •  5 octombrie 2016, 9:15

Ar fi interesant de vazut si la RadioRomania un fel de lista cu toate cele, ca la BBC. Link mai jos: http://www.bbc.co.uk/aboutthebbc/insidethebbc/managementstructure/biographies

Complicitate?  •  5 octombrie 2016, 10:30

Poate sunt printre cititori unii cu studii juridice, am si eu o intrebare. Inteleg ca Parlamentarilor nu le pasa, ei se duc la munca doar cand e vorba de pensiile lor speciale, legile lor speciale, de vanat, fumat, contestat infractiuni si scos colegii de sub cercetare/retinere. Dar Consiliul de Administratie al SRRadiodifuziune, colegii lui Ovidiu Miculescu, prin faptul ca au aflat toti si nu iau oficial atitudine, nu inseamna ca ii sunt complici ? Tainuitori? Nu ar trebui sa sesizeze Parlamentul? Sa zica ne scuzati, pana acum nu am stiut, dar acum declaram ca dezaprobam ce a facut domnul si cerem anchetarea lui ? Daca citim Legea 41/1994, vedem acolo articolul cu juramantul membrilor CA "Jur sa apar legile tarii......". Ash! Ca si parlamentarii, incaseaza indemnizatii plus salarii ca sa aprobe deplasarile lui Miculescu si parteneriatele cu Vietnamul, China, Coreea, etc. Vizitati siteul srr.ro si vedeti-le Declaratiile de avere. Lasi si lacomi care reprezinta PSD, PNL, Presedintia, Guvernul, UDMR (asta e si cercetat penal pentru coruptie). Bravos natiune! Votati-i!!!!

radioman  •  5 octombrie 2016, 10:52

Lansez o interogaţie triplă jurnalistului "de investigaţie" Tolontan, în speranţa că va avea onestitatea măcar să permită publicarea acestora, dacă nu chiar să schiţeze un răspuns, oricât de vag, 1. Dragă Tolo, tu te crezi micul prinţ? Că prea eşti de pe altă planetă... Această investigaţie cu ghilimele este paralelă cu subiectele zilei, foarte mari şi foarte grave. Într-o perioadă extrem de importantă pentru traiectoria viitoare a acestei ţări, când alţii bat clopote mari la adresa KWI, la adresa LCK, cu bătaie spre dosarul Microsoft (cel mare, cel adevărat, care încă zace îngropat), tu Tolo te joci de-a investigaţia, publicând paralele ridicole cu şefa BBC care se cazează aiurea (poate avea fata nevoie de discreţie, nu?), zboară conform altor reguli, legi sau reglementări decât cele valabile pentru România. Newsflash, Tolo, când pui poezie şi documente furnizate conform legii chiar de către cel investigat, nu se cheamă investigaţie. Când nu ai nici *** probele necesare să aduci acuze de încălcare a legii, surpriză, nu este investigaţie. Iar unde investigaţie nu e, nimic nu e... Din punctul meu de vedere, dragă Tolo, tu cam faci politică aici, pentru că în ziua de azi aşa se numeşte când lansezi false subiecte, de fapt o perdea de fum şi o batistă pe ţambalul adevăratelor teme care ţin titlurile zilei. Dacă era oricine altcineva, mai ziceam. Dar eşti tu, dragă Tolo şi nu putem trece cu vederea. Când te-ai revoltat la adresa deconturilor complet inutile ale cuplului Patapievici-Mihăieş, la ICR, că nu am reţinut. Când a fost readus la SIE regele deconturilor, MRU, ai investigat ? Dar excursiile absolut inutile, între două vacanţe ale ilustrului prezident cu probleme familiale, pe alea de ce nu le investighezi, că sunt, cred, mult mai importante chiar şi pentru aceia care se rătăcesc pe aici, căutând sport şi găsind politică... 2 şi 3. Cine şi ce ţi-a promis, dragă Tolo, legat de radioul public? Sau permite-mi să reformulez: ai de gând să ocupi o funcţie oarecare în radioul public, în viitorul apropiat? Un loc în consiliu, poate chiar în fotoliul de preşedinte, nu dă Domnul? Şi nu ne referim la personajul acela exotic, care mână jurnaliştii în lupta sindicală fără să cunoască prea bine limba română. Ştiu că te ia de cot şi-ţi spune poveşti, dar nu cred că ai dat în mintea copiilor să iei de bune poveştile unui astfel de personaj dubios. D3eci cine şi ce ţi-a promis, dragă Tolo, de te arunci cu atâta ardoare într-o luptă fără miză pentru marele public? Nu de alta, dar dacă ne spui cine şi ce, am putea să-ţi spunem cam cât valorează promisiunile cu pricina...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei  •  5 octombrie 2016, 10:58

Va rog sa stergeti userul Radio Romania pentru ca induce in eroare. Nu reprezinta punctul de vedere al institutiei si nu are dreptul de a posta sub acest nume. Faptul ca acceptati ca aceasta persoana sa posteze sub acest nume, arata cat de corecti sunteti inrelatia cu cititorii si faptul ca nu exista interese in denigrarea institutiei.

Alexandru  •  5 octombrie 2016, 12:30

Andrei, am postat cu Radio Romania pentru ca mi-a placut foarte mult si mi-a fost foarte aproape acel radio foarte multi ani. Nu am nimic de reprosat institutiei ci doar unor oameni de acolo, celor care m-au determinat sa fac alegerea. Sper ca suntem toti constienti ca din Radio nu se pleaca de prea mult bine. Cunosc si acum foarte bine situatia actuala din interior si sunt de partea celor care chiar vor binele acestui radio. Si crede-ma pe cuvant sunt foarte greu spre imposibil de manipulat.

stefan  •  5 octombrie 2016, 17:50

e adevarat ca Ovidiu Miculescu e mason?

Popescu  •  5 octombrie 2016, 22:55

Deoarece au fost comentarii cu privire la adeverinta emisa de CNSAS a lui Tatar am cautat-o eu, este aceasta: http://www.cnsas.ro/documente/adeverinte/2008/1623%20Tatar%20Ioan%20Alexandru.pdf L-am cautat apoi pe Miculescu Ovidiu : http://www.cnsas.ro/documente/adeverinte/2011/3165%20Miculescu%20Ovidiu.pdf Am vrut sa-l gasesc pe Moise Adrian Valentin: http://www.cnsas.ro/documente/adeverinte/2008/5409%20Moise%20Adrian%20Valentin.pdf Ce concluzie tragem? Conform organului competent CNSAS, NUMAI MICULESCU OVIDIU A SEMNAT UN ANGAJAMENT CU SECURITATEA. Ironia sortii a fost ca sa aiba numele conspirativ ADRIAN. L-a cam bantuit numele asta, dar daca a fost dispus sa semneze...Hi,hi,hi (nu am ras domnule Miculescu, doar am sughitat).

Alex  •  6 octombrie 2016, 6:29

Este posibil sa ne ne abonam in viitor la tolo.ro si pe mail? De exemplu, prin feedburner sau alta platforma? As prefera sa pot primi in inbox orice nou articol publicat pe tolo.ro. Multumesc,

Ad  •  6 octombrie 2016, 10:46

Wow, mersi Tolontan. Chiar ma bucur acum ca an de an ma duc la firma de curent ca sa depun cererea prin care refuz sa platesc taxa Radio-TV. Multumim pentru articol!

RConstantinescu  •  6 octombrie 2016, 11:58

@radioman: Hai @radioman ca poti mai mult, mai zi-ne si de Basescu ceva, ca sa epuizam temele postului tau tv favorit (latrina3). @tolo.ro: subiectul Radio Romania este unul gros de tot, el arata cam unde suntem acum, la 26 de ani dupa revolutie: RR= o institutie mamut, de stat, condusa de un securist dovedit, cu o schema de personal plina de rubedenii, cu o angajata (Oltea Parau) condamnata penal care ne reprezinta prin China sau aiurea, unde se plimba pe banii Statului.

minciulescu  •  6 octombrie 2016, 18:07

in Radio Romania oamenii sunt niste soricei cu care se joaca distrat Ovidiu Miculescu. Miculescu s-a nascut in curtea SRI-ului si tot acolo a invatat ca scopul scuza mijloacele. Si-a trait adolescenta in curtea camaradului de arme, Voiculescu alias Felix (la antene) si-a desavarsit talentele ca cerber a lui Nastase in "fundatia secolului XXI" ( organul de propaganda PSD) si mai apoia avut grija ca francezii de la Lagardere (Europa fm/ Radio21) si oamenii lui Cristian Burci de la Prima Tv sa nu calce stramb, sa se ia de Bombonel. Toti oamenii astia in grandomania lor chiar au impresia ca sunt providentiali pentru tara asta si daca nu sunt rasplatiti pe cat merita au dreptul sa-si completeze singuri cat considera de cuvinta. Cand a venit in Radio Romania a cred ca zambit amuzat cand i-a vazut peste ce oite blande a dat. Directorasii de pe departamente erau inocenta intruchipata asa ca a fost simplu. Si-a adus oamenii lui si i-a pus in punctele cheie. Le-a explicat directorasilor ca cine nu e cu el e impotriva lui iar ei tremura ca varga cand urla la ei in sedinte (de frica sa nu-si piarda salariile impanate bine de tot). Pasul 3 , si-a cumparat un sindicat fidel si a facut un regulament de ordine interioara politienesc banuiesc ca insipirat din vizita in Cuba. Cat despre realizarile cu care se impaneaza, o mica analiza comparativa a audientelor din anii precedenti demonstreaza ca nu este absolut nici un progres la Radio Romania Actualitati. Partea de profit finaciar e facuta in special pe spatele angajatilor, prostiti cu cateva prime jalnice dar in realitate cu venituri in scadere fata de anii precedenti. Manipularea informatie, campaniile bazate pe zvonuri panicarde, dezbinare sindicala, au devenit arme pretioase in distragerea atentie de la discrepanta enorma intre salariile alesilor fideli si cele ale angajatilor de rand. A aparut o comisie de etica in stilul Inchizitiei care judeca orice derapaj sau atitudine ostila lui Miculescu. In concluzie e un baiat destept si sarguincios care a aplicat minunat ce a invatat in mocirla politica psd-ista din anii '90-2000. Pacat ca infatuare si de metodele securistice care il vor duce exact unde au ajuns si Nastase, Oprea si Voiculescu. Pacat si de cei care se ploconesc acum in fata lui cu slugarnicie, fara sa si dea seama ca vor cadea odata cu el. S-a ajuns asa de rau incat plini de avant de periere directorasii posteaza articole laudative nu doar despre Miculescu ci si despre consoarta lui. Cel mai rau imi pare pentru ca oamenii astia mici nu realizeaza ca lucrurile se schimba si lumea asta a lor mocirloasa se duce de rapa. Pacat, dan santa, violeta balaci, cerasela radulescu, dragos ciocarlan, marius dorian tanase, marius furdui, radu dobritoiu, mogoseanu alexandru, laura sgaverdea, daniela ciobanu, dan preda, oltea serban parau ( cunostinta veche a lui miculescu de pe vremea cand pastorea radio romantic, un alt vlastar din curtea antenelor voiculesciene) lista e lunga... pacat ca teama si sunetul argintilor v-a luat mintile. probabil ca multi chiar aveti impresia ca faceti parte dintr-un plan maret de salvare a Radioului si sunteti un fel de alesi. Nu, |Ovidiu Miculescu nu este un manager puternic , iar voi nu sunteti alesi, sunteti doar niste unelte, niste oameni slabi care nu nu realizeaza ca pot avea aceleasi avantaje financiare si fara sa faca compromisuri . Sper sa fie asanata cat mai curand mocirla asta, sa puteti privii in fata oamenii valorosi profesional din Radio Romania si sa fiti in stare sa le cereti iertare pentru anii astia de teroare si teama prin care trece acum Radio Romania. Indoctrinarea politieneasca e atat de puternica incat pe pagina de facebook a srr-ului ( aflata sub controlul sindicatului fidel lui Minculescu) se discuta despre datele din articolul de mai sus ca fiind o "scurgere de informatii", cand de fapt informatiile trebuiau sa fie publice. PS: nu stiu de ce dar in articolul de mai sus, business class-ul lui Miculescu m-au facut sa ma gandesc la girofarul lui Oprea. Eu zic sa-i iertam, ei chiar nu au putinta sa inteleaga ce fac, cum nici Nastase nu a reusit. probabil si inainte de moarte o sa fie convins ca i s-a facut o mare nedreptate si ca suntem un popor nerecunoscator care isi mazileste conducatorii valorosi. Cum nu veniti voi, Ciolos si Codruta, ca punând mâna pe ei, Să-i împarţiti în două cete: în smintiţi şi în mişei, Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i adunati, Să dati foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

Neagu Razvan  •  6 octombrie 2016, 19:55

În prima săptămână de ger,vor muri câteva zeci de batrani,oameni ai străzi rămași fără adăpost,fara case din cauza sistemului..sistemul domnului asta care circulă la bussines pe spatele nostru.asta e Romania!

Laurentiu  •  6 octombrie 2016, 21:11

Hai ma @minciulescule, chiar iti pare rau ca "nu realizeaza ca lucrurile se schimba si lumea asta a lor mocirloasa se duce de rapa"?Pai ca sa-i regreti trebuie sa dispara intai, mai ai putina rabdare... In rest , bine punctat;SRR =oglinda (in micro) societatii romanesti de (pana) astazi ; in loc de miculescu puneti psd (cu tot ce-nseamna el), in loc de angajati (sau cea mai mare parte a lor) puneti poporul roman (sau cea mai mare parte a lui).Eu nu l-as ierta pe miculescu(asa cum zici), i-as intelege pe angajati dar numa'(pana) astazi!

Razvan Th  •  7 octombrie 2016, 10:27

Felicitari @Minciulescu, perfect adevarat si bine punctat. Multumim d-le Tolontan.

Popescu  •  7 octombrie 2016, 13:29

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează