ULTIMA ORĂ: DNA a descins astăzi dimineață la Malaxa! Sînt vizate zeci de contracte ale spitalului

Procurorii au deschis dosarul penal pentru abuz în serviciu împotriva conducătorilor spitalului Primăriei. E un început ca să deschidă rapid cercetările

marți, 29 noiembrie 2016, 10:54

Doi reprezentanți ai Direcției Naționale Anticorupție s-au prezentat acum cîteva minute la Spitalul ”Malaxa”.

Managerul Florin Secureanu nu e la spital.

Fotografia cu Secureanu lîngă mașina lui a fost realizată zilele trecute de către Cristi Preda, fotoreporterul Gazetei.

El și-a închis mobilul duminică după-amiază, imediat cum a aflat ce anume investighează Gazeta, după ce ziarul discutase 15 minute cu el la telefon.

Ieri nu a fost de găsit, nici măcar de către Primarul Gabriela Firea, căreia i se subordonează Malaxa.

Vizita matinală a procurorilor a luat prin surprindere pe toată lumea.

Ei s-au recomandat în spital drept oamenii secției a doua din DNA, de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Documentele pe care le solicită se referă la zeci de contracte încheiate de spital, inclusiv cele despre care ziarul a scris: RYS, prin care s-au scos de mii de ori bani cash, Yarouse Jewelery, prin care s-a curățat instrumenarul medical, și Elite Funerals, prin care s-au plătit înmormîntările pilelor din mai multe primării.

Sînt cercetați șefii spitalului.

Procurorii au solicitat oficial, prin Ordonanță, și calculatoarele precum și toate unitățile de memorie unde s-au stocat informațiilor despre aceste documente.

Primarul Gabriela Firea a anunțat azi că l-a demis pe managerul Secureanu, care în continuare n-a fost de găsit.

Managerul Secureanu a ajuns la violență și amenințări fizice: „Bă, cretino, vezi că-ți f*t și vreo două” from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

Vezi cele 3 articole publicate de Gazetă despre acest caz:

  1. Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”
  2. Jurnaliștii sînt dați afară de bodyguarzi din curtea spitalului Malaxa, alte înregistrări cu managerul Secureanu!
  3. Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la Ginecologie-Sterilizare! – ”A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu”

Comentarii (104)Adaugă comentariu

Adrian  •  30 noiembrie 2016, 6:24

Felicitari. O munca excelenta. Cum putem sustine si noi, dintre cititori, tot ce faceti?

Stefan  •  30 noiembrie 2016, 11:16

@CT - Probabil sunt o gramada de oameni care isi fac treaba. Si pentru gramada asta de oameni mai sunt o gramada care sterg totul din pix, sau muta dosarele dintr-un dulap in altul. Sau trimit pe cealalta gramada sa ancheteze un furt de gaini, o spargere la un butic de pe colt, un furt de casetofon de masina, ca sa nu mai aiba timp de ce conteaza. In spitalul Malaxa de exemplu sunt convins ca erau multi care isi faceau treaba bine, fara ironie. Dar e ca si cum ai incerca sa umpli un recipient cu nisip. Tu tot cari nisip si il torni in recipient, si cativa baieti isteti dau gauri prin lateral. Ceilalti muncesc de se rup, dar nu se vede nimic. Nu aveti de ce sa multumiti, sa fiti sanatosi.

Dorel.  •  30 noiembrie 2016, 23:58

Ceea ce nu pot sa inteleg eu cum acesti oameni care lucrau la Spitalul Malaxa au fost capabili sa inghita la nesfarsit mitocaniile acestui nemernic comunisto securist fara sa aiba nici o reactie mai serioasa care sa produca efecte vreme de 9 ani cat Spitalul Malaxa a fost condus de acest nemernic comunisto securist . Un alt lucru nu pot sa il inteleg si anume de ce Ordinul Cavalerilor de Malta nu se delimiteaza retragandu-i titlul de cavaler conferit sau macar sa il suspende pana la terminarea cercetarilor sau pronuntarea unei sentinte definitive care sa il absolve de orice vina dar probabil ca si acest Ordin de Malta este tot o adunatura de indivizi dubiosi ce are la baza doar interese materiale .

Ana  •  3 decembrie 2016, 3:01

Wow. Socant! :( Felicitari color care au ales sa vorbeasca! Si felicitari GSP! Continuati sa va faceti munda in folosul publicului, in follo cetatenilor!

Comentează