Fosta șefă a PSD Austria i-a răzuit, peste noapte, cu șpaclul, numele lui Secureanu de pe statuia lui Eminescu. Rămășițele sînt încă acolo!

Lăudătorii și protectorii managerului de la Malaxa îi șterg la propriu urmele. Secureanu a dat contracte de 730.000 de lei unei firme din zona serviciilor secrete

duminică, 4 decembrie 2016, 7:03

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

IMG_20161203_092008
Fotografie realizată ieri la Viena. Numele lui Florin Secureanu a fost șters, dar nu și titlurile lui 🙂

Cu aproximativ o lună în urmă, cînd angajați ai spitalului ”Malaxa” au furnizat ziarului mărturii, înregistrări și documente care povesteau jaful din spitalul public, prima remarcă a fost: ”Scuze, dar nu e credibil ce spuneți! E imposibilă o hoție atît de amplă și atît de rudimentară fără ca nici o autoritate să o sesizeze. Și, dacă ar fi adevărat, voi de ce ați tăcut?!”.

Ne-am înșelat. E mai puternic decît am intuit!

La urma urmei, ce mare sculă era Florin Secureanu?

Cine îl putea proteja?

Sincer, așa am gîndit.

Pe măsură ce cifrele, actele și întîmplările se confirmau, prejudecata lăsa locul faptelor.

Care spuneau altceva: necunoscutul Florin Secureanu are relații invers proporționale cu proeminența sa publică scăzută!

Banii vorbesc.

Bugetul Spitalului Malaxa este unul impresionant, 9 milioane de euro în 2016, fără a socoti investițiile, care și ele sînt milioane de euro pe an.

Firea i-a alocat lui Secureanu 1,3 milioane de euro acum o lună!

Numai actualul primar i-a suplimentat bugetul lui Florin Secureanu cu o sumă impresionantă pe 31 octombrie 2016.

5,7 milioane de lei a fost suplimentarea pe care Gabriela Firea a acordat-o spitalului condus de Florin Secureanu acum o lună!

Asta după ce, potrivit declarațiilor managerului, ”Sorin Oprescu a oferit 10 milioane de euro pentru modernizarea spitalului Malaxa”.

În total, în 9 ani de mandat Secureanu, discutăm despre o sumă de peste 70 de milioane de euro.

Acum știm cu documente și confirmări inclusiv din partea firmelor private, că o parte din acești bani au fost transferați în afara spitalului, sub cele mai extravagante și forme!

Plăți importante erau prefăcute în bani negri prin mii de ridicări de la casieria spitalului!

Nu păstra banii doar pentru el

Cum putea fura cineva sume atît de mari și într-un mod atît de imprudent?

Dacă eliminăm hipnoza colectivă ca explicație, rămîne realitatea: Secureanu nu păstra acești bani pentru sine decît într-o mică proporție.

Nu-i o deducție, e doar întărirea a ceea ce mărturisesc oamenii din spital: Secureanu împărțea prada obținută din banii sănătății.

Felul în care n-a fost controlat de Primărie, iar cînd a fost a fost iertat, felul în care l-a tratat Curtea de Conturi, felul în care și-a construit imaginea, în țară și în străinătate, dovedește un nivel profesionist de protecție!

Filiera protecției directorului Secureanu trece prin aripa Sorin Oprescu a PSD.

Apoi traversează și granița, ajungînd de pildă la Viena, într-un context în care politicul se îmbină cu oameni ai vechilor structuri de informații.

Laura Hant l-a uitat brusc pe Secureanu!

Aceleași persoane care-l elogiau pe Secureanu și-l prezentau ca un binefăcător, sînt persoanele care au anturat vizita primarului Gabriela Firea la Viena pe 17-19 octombrie.

IMG_8624-457x600
18 octombrie 2016 – Primăria Viena (de la stânga): Michael Ludwig (consilier Primăria Viena), Emanuel Nuțu (preot român din Viena), Gabriela Firea, Harald Troch (deputat în Parlamentul Austriei), Laura Hant.

Laura Hant apare în fotografii alături de Gabriela Firea, așa cum apărea și alături de Florin Secureanu.

În momentul expunerii faptelor lui Secureanu, amicii de peste tot ai lui Secureanu s-au speriat.

El a dispărut de pe siteul Fundației Omenia, unde era vicepreședinte.

Cavalerii de la Malta l-au renegat public deși s-au afișat ani de zile cu el.

Laura Hant, fosta șefă a PSD Austria, și l-a amintit ca pe un turist rătăcit, uitînd că îi inscripționase numele lui Florin Secureanu, încă din 2014, pe statuia lui Mihai Eminescu.

Și că, acum patru luni, îl pomenise, în rînd cu statul român, ca sponsor al unei gale din iulie 2016: ”Trebuie să menţionez implicarea exemplară a instituţiilor statului român, care au sprijinit cu entuziasm acest proiect, dar şi implicarea asociaţiei ANTREC România, a galeriei Five din Viena şi sprijinul deosebit al domnului dr. Secureanu!”.

22 iunie 2016, palatul Schonbrunn (de la stânga): Eugenia Chiriac (Vrăbi), Florin Secureanu, Cristina Chiriac (om de afaceri), Laura Hant, Marilena Stoian (președinte ANTREC)
22 iunie 2016, palatul Schonbrunn (de la stânga): Eugenia Chiriac (Vrăbi), Florin Secureanu, Cristina Chiriac (om de afaceri), Laura Hant, Marilena Stoian (președinte ANTREC)

”Sprijinul deosebit al domnului dr. Secureanu”

Cînd ziarul a întrebat-o, Laura Hant a pretins că ”i-am șters numele lui Florin Secureanu de pe statuie în toamnă și i l-am înlocuit cu cel al lui Veronica Micle”.

A negat că au primit bani de la el, dar la ce se referea ”sprijinul deosebit al domnului dr. Secureanu”?

Într-un drept la replică trimis ziarului Laura Hant susține că totul e ”o paranoie a presupunerilor absurde” și califică articolul cu statuia drept ”un atac în context electoral”.

Un cititor din Viena s-a deplasat ieri la monumentul lui Mihai Eminescu și ne-a trimis fotografiile.

Omul e același care, recent, a fotografiat numele lui Secureanu pe statuie. El are înformații din interior despre penetrarea disporei românești de către structuri puse pe făcut bani!

De altfel, Laura Hant își declară ea însăși Asociația Mihai Eminescu ”drept una susținută de statul român”.

După aceea spune că e ”ajutorul e simbolic” și nu răspunde la întrebarea: ”Cînd ați șters numele lui Florin Secureanu?”.

Imaginile sînt grăitoare.
pietre

I-au lăsat titlurile pe soclu

Asociația Laurei Hant i-a ras pur și simplu numele lui Secureanu! Într-o asemenea grabă l-au șters că i-au uitat pe statuie titlurile ”Conf Univ Dr…”.

Numele a dispărut, titlurile au rămas!

Că în locul lui Florin Secureanu nu e Veronica Micle, cum a spus șefa Asociației, se vede clar din imagini.

”După ce ați publicat în Gazetă povestea cu statuia, au șters numele lui Secureanu peste noapte la propriu, pe coloană se vede cum s-a prelins proaspăt lichidul și pe jos sînt pietrele care au rămas după ce au dat cu șpaclul”, spune românul care trăiește în Austria.

Găsiți dreptul la replică al Laurei Hant la finalul articolului.

La întrebarea ”Totuși, cînd ați șters numele?”, ea nu a răspuns pînă la închiderea ediției.

Bani pentru familia STS Grumaz

Legătura lui Secureanu cu oameni apropiați serviciilor secrete se face pe bani mulți.

Ca manager, el a plătit  firmelor Denimed Cleaning și Denimed Consulting o sumă totală de 730.000 de lei pentru servicii de curățare: lenjerii și restul.

În mai 2016, Jurnalul național scrie că Denimed are afaceri uriașe cu spitalele și că este firma este deținută de Alexandru Grumaz, fiul unui fost general STS, adjunct al serviciului secret pînă la jumătatea anilor 2000.

Iată că aflăm acum că Malaxa apare și el în lanțul afacerilor cu Denimed.

Și tot despre afilierile stranii ale lui Florin Secureanu.

El își susține doctoratul la Academia SRI cu cine?

Cu binecunoscutul profesor Constantin Onişor, fost partener universitar al lui Gabriel Oprea și, totodată, membru al masoneriei în care se scaldă și Secureanu.

Alina Mungiu-Pippidi a conturat încă de acum un an portretul lui Onișor, despre care aflăm azi că este mentorul academic al lui Florin Secureanu.

Ce au în comun acești oameni

În cîte coincidențe poți crede fără să fii luat de fraier?

Florin Secureanu, Alexandru Grumaz tatăl, Sorin Oprescu, Mihai Mesner, patron Noventis – care a luat cele mai mari sume de la Malaxa, și alții sînt și pe lista amețitoarei Fundații Omenia.

Sau sînt, împreună, pe Facebook.

Pentru acum patru zile, cînd împlinește 52 de ani, procurorii DNA sînt deja la Malaxa, publicul e dezgustat de facturile nemaivăzute și el dispare într-o direcție necunoscută, Secureanu este felicitat de ziua lui pe Facebook de o grămadă de politicieni!

Unii poate că n-au știut, alții sînt prieteni cu el, alții îndeplinesc un automatism digital față de un director de spital pe care l-au cunoscut în cine știe ce context.

Selecția politicienilor e, însă, interesantă:

Sînt atît de multe planuri, pentru că managerul de la Malaxa a evoluat pe toate simultan.

Cine Florin Secureanu și cine sînt acești oameni, din Societatea Extinsă Omenia & Co, pe care avem tendința să-i considerăm părți ale unor confrerii caraghioase?

Prezenți pe diverse liste, ei au ceva extrem de concret în comun: fondurile strînse din impozitele și taxele pe care le plătim.

Ei sînt protectori, protejați, furnizori, toți înveliți în banii publici pînă cînd se confundă cu ei.

Iar cînd se întîmplă ceva, se șterg unii pe alții cu șpaclul de pe soclurile pe care s-au cățărat.

Priviți imaginea de la Viena!
IMG_20161203_092013

Ea are o simbolistică extraordinară.

Potențații zilei, în căutarea transferului de prestigiu, așa cum frumos a rezumat un cititor, își văd numele scrise și apoi șterse.

Dar titlurile de ”conferențiari”, ”doctori” și ”băieți de încredere” le rămîn intacte.

Ca și cum cineva ar vrea să le uităm numele și să sculpteze figuri proaspete acolo, mereu și mereu.

Iar noi?

Măgari de povară cu căști pe urechi

În Algeria, în anii ’90, convoaie de măgari cărau mărfuri de contrabandă către Tunisia.

Pentru ca traficanții să nu-și asume nici un risc, ei nu însoțeau caravanele. Nici un om nu mergea cu măgarii.

Asinul din frunte, care cunoștea drumul, avea pe urechi căștile unui walkman.

Vocea înregistrată a stăpînului, care curgea de pe bandă, disciplina animalul și în absență. Măgarul primea comenzile și urma drumul cu grumazul plecat, ca și cum biciul era acolo, gata să-l plesnească.

Întîmplarea e amintită de Jean-Claude Carriere într-una dintre cărțile sale.

Așa ar vrea sistemul să tragem înainte, a proști, fără să conștintizăm că degeaba îl îndepărtăm pe Secureanu, dacă lăsăm intact ceea ce l-a făcut posibil pe Secureanu. 

 


”Drept la replică,

Doresc să dezmint informațiile pe care tolo.ro [1] le-⁠a prezentat
în articolul care mă incriminează ca fiind, alături de soțul meu,
”protectorul doctorului Secureanu”, mai mult, acuzându-⁠mă de
legături cu ”fostele servicii”.

La vârsta de 34 de ani, este destul de greu să ai legături cu ”fostele servicii”, la Revoluția din ´89 putând fi, cel mult,
șoim al patriei.

Acuzele aduse mie, familiei mele și Asociației „Mihai Eminescu”
din Viena le găsesc nefondate, lipsite de sens și neadevărate.

În calitate de președinte al unei asociații culturale,
disponibilitatea mea de a cunoaște noi oameni e una naturală,
indiferent de mediul din care provin, inclusiv cel cultural, social
șipolitic. Acțiunea de amplasare a statuii lui Mihai Eminescu la
Viena a fost susținută din banii asociației, care, pe atunci, nu senumea „Mihai Eminescu”.
Contribuția statului român la această
acțiune a fost simbolică, toate demersurile au fost făcute de noi,
familia Hant, cu susținerea unor români inimoși din diaspora și
din țară. Nu ne-⁠am bătut cu pumnul în piept pentru această
contribuție de suflet la imaginea noastră și a românilor în orașul unde marele poet a trăit o perioadă de timp.
Nu ne așteptam
să ne mulțumească cineva, dar nici să fim atacați pentru această grea întreprindere.

Doctorul Secureanu a fost unul dintre cei care au promis susținere. Mânați de paranoia presupunerilor absurde, ajungeți să ne atribuiți rolul de ”protectori” ai doctorului Secureanu. În
cadrul proiectului de amplasare a monumentului, doctorul Secureanu a
promis că va sponsoriza o parte din costuri. Nu s-⁠a ținut de
cuvânt, iar numele lui a fost scos de pe soclu. Nu înțeleg
înverșunarea acestui atac decât în context electoral.

Din noiembrie 2014, am demisionat din partidul PSD, iar acuzațiile
dumneavoastră aduc o gravă atingere imaginii asociației pe care o
conduc, neavând nicio legătură cu subiectul pe care îl discutați.
Atragerea Asociației „Mihai Eminescu” în acest scandal poate că
a dat culoare enunțurilor din textul prezentat ca anchetă
jurnalistică, dar este evident că asociația și bustul marelui poet
de la Viena nu au nimic de-⁠a face, nu au cum să aibă ceva de-⁠a face
cu acțiunile doctorului Secureanu de care se interesează acum
instituțiile statului român.

Laura Hant, președinte Asociația ”Mihai Eminescu” -⁠ Viena

 

 

Vezi și precedentele articole publicate de Gazetă despre acest caz:

  1. Înregistrări audio și documente: Pile din primărie înmormîntate pe banii Spitalului Malaxa – ”Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!”
  2. Jurnaliștii sînt dați afară de bodyguarzi din curtea spitalului Malaxa, alte înregistrări cu managerul Secureanu!
  3. Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la Ginecologie-Sterilizare! – ”A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu”
  4. ULTIMA ORĂ: DNA a descins astăzi dimineață la Malaxa! Sînt vizate zeci de contracte ale spitalului
  5. FACTURI: Spitalul Malaxa a plătit 6.000 de lei ca să slăbească nepoata lui Secureanu și  25.000 de lei pe operația mătușii lui ”Vrăbi” la clinica privată de top Monza! Medic acuză falsificarea semnăturii!
  6. Blaga și Gorghiu i-au inaugurat căminul privat de bătrîni, Oprescu și Onțanu l-au alimentat cu bani de la primării! În acest timp, Secureanu amenaja bucătăria spitalului cu o firmă de jocuri de noroc – La mulți ani, România!
  7. Casa lui Secureanu făcută cu banii spitalului este pustie. ”Deconta pînă și facturile de la Leroy-Merlin și Bricostore!” – Unde a dispărut?
  8. Secureanu și-a pus numele pe statuia lui Mihai Eminescu de la Viena  – Cum a plătit Noventis, cel mai mare furnizor al spitalului, petrecerea aniversară a băiatului managerului!

Comentarii (118)Adaugă comentariu

Tann Costin  •  4 decembrie 2016, 20:05

In toate spitalele care sunt in subordinea Administratiei spitalelor Bucuresti (si probabil si in restul tarii),desi unitati publice,sunt ”externalizate” (adica privatizate) majoritatea serviciilor,in afara actului medical,propriu-zis : serviciile de imagistica,laborator,cantina,curatenie,intretinere si paza.Banii cu care sunt platite aceste firme provin din cei primiti de la CNAS,in urma serviciilor medicale propriu-zise si de la primariile locale.Ar fi interesant de investigat cui apartin aceste firme,ce relatii politice au si ce procent din banii primiti de la CNAS si sau primarie sunt drenati catre acestea.Cat mai ramane,de fapt,pentru îngrijirea curenta a pacientilor si plata personalului medical?

velicu  •  4 decembrie 2016, 20:06

Sincer, nu vad ce mare minune cu stersul de pe statuie. Cand A. Nastase a fost condamnat, I s-au retras calitatile de cetatean de onoare, I-a fost retrasa viza de SUA (asta chiar inainte de condamnare, sa fin precisi). Pur si simplu sunt niste mizerii, reflectare a oportunismului romanesc. Adica ala nu mai e bun daca e tarat in scandal, brusc nu mai are niciun merit. Pe de alta parte, e a 3-a oara cand vad ca o mentionati pasager pe M. Stoian, cu ANTREC. Politicienii care sunt in Parlament de 10 ani sunt copii fata de mandatul acestei persoane la sefia ANTREC. Poate fi o noua ancheta, mafia din "turismul rural" romanesc. PEntru cei initiate, simpla aparitiei a madamei in anturaj indica clar ca musiu dr. facea parte dintr-un cerc select de 'initiati'...

Bogdan  •  4 decembrie 2016, 20:57

Asa descoperiti ca incet incet suntem condusi doar de masoni, iepuri cu comportament de capusa. Cefele late pe sume derizorii ii apara pe acesti iepurasi, iar iepurasele *** din tara le satisfac placerile, probabil mai colorat decat in "Eyes wide shut". Bine spui, degeaba il inlaturam, ca vine altul mai mic in rang in locul lui. Am realizat ca in tara e foarte greu sa faci o afacere daca nu faci parte din masonerie. Iar asta inseamna sa fii *** cuiva mult timp, iar apoi sa speri la mai mult. Cine pomeneste de masonerie, e imediat iradiat ca Antonie Iorgovan si se curata repede, de ce?pentru ca revolutia este izbanda masoneriei prigonite, nicidecum eliberarea poporului roman...suntem ca in "Minionii", scapi de dracu da-i de ta-su!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mark  •  4 decembrie 2016, 22:16

...daaa ,bine si voi acuma , ati facut atita zarva , n-ati putut dezvalui asa mai cu perdea ?... si acum vrabi asta o sa se prapadeasaca de suparare, dezamagire , i-ati facut inima praf si *** , i-ati distrus fericirea ! ! ... acu daca no sa mai suporte nici un barbat in viata ei ? ! ? !, o sa se razbune pe toti barbatii din lume ,,,! wau ... si o sa devina ...lesbiana ... of of ,mai ,mai ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mark  •  4 decembrie 2016, 22:31

Stimate admin , mersi , mi-ai facut o mare surpriza , placuta . Ma asteptam sa _mi 'moderezi "expresia tabu _lesbiana_ , expresie "political corect "dealtfel ...daar nici decum_zdrente_ ... din expresia praf_si_zdrente ... Tplo.Ro multa putere de lucru in continuare...

SSRobbert  •  5 decembrie 2016, 0:09

Mai mult ca sigur aceasta Laura Hant are legatura cu Secureanu. Minte cu siguranta cand spune ca nu prea stie de el...Doar un copil ar crede ca numele lui Secureanu a fost adaugat pe soclul statuii lui Eminescu asa fara sa se stie cine e 'sarmanul' cocalar Secureanu :)) Si daca chiar nu prea avea legaturi cu Secureanu de ce ia sters numele asa de subit si mai apoi a si mintit ca numele iar fi fost sters nu stiu de cate luni de zile...Cu siguranta aceasta Hant e implicata in mai mult ca si multi ca si alti ***. Vai ce sa-ti spun, ea s-a dedat de *** din PSD si e mare scula pe bascula la Asociatia Eminescu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai Marinescu  •  5 decembrie 2016, 0:21

Autor: CRISTIAN ANTON 26 Aug 2016 Alexandru Octavian Grumaz, fiul generalului Alexandru Grumaz, fostul prim-adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), s-a făcut milionar din spitale. Cea mai mare parte din cele peste 400 de contracte au fost luate fără licitaţie. Ca să înţelegem că tresele tatălui nu sunt o prezenţă întâmplătoare în afacerile fiului, trebuie spus că printre asociaţii lui Grumaz jr. se mai află doi fii de generali STS. Denimed Cleaning SRL a primit pe 15.07.2016 un contract pentru servicii de spălătorie şi curăţătorie uscată de la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti, în urma unei licitaţii la care a fost singurul participant. Firma deţinută de Alexandru Octavian Grumaz şi Florin Mircea Creangă va încasa de pe urma acordului-cadru semnat pentru o perioadă de patru ani 5.900.217,6 lei, fără TVA. Este al patrulea contract pe anul acesta, după cel de 928.800 lei primit pe 08.06.2016 de la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, cel de 777.600 lei semnat pe 29.04.2016 cu Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, respectiv contractul de 9.631.099,2 lei oferit pe 11.01.2016 de Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. PROMOVATOrange | orange.ro Sărbători de poveste cu Orange Open Ai internet prin fibră, TV prin cablu și servicii mobile într-un singur pachet, plus 6 luni gratuit la serviciile fixe și 100 GB net 4G bonus. Spălare pe bani grei Denimed Cleaning SRL are ca domeniu de activitate spălarea şi curăţarea uscată a articolelor textile şi a raportat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 5.788.042 lei şi un profit net de 1.031.649 lei, cu 92 de angajaţi. Firma lui Grumaz are declarate ca sedii secundare spălătoriile de la Spitalul Universitar de Urgenţă şi Spitalul „Sf. Pantelimon”, dovadă a faptului că nu are emoţii legate de perpetuarea înţelegerilor. În intervalul 2007- 2016, fiul generalului Grumaz a primit prin Denimed Cleaning contracte în valoare totală de peste 6,2 milioane de euro, în special de la spitale din Bucureşti, dar şi de la Spitalul Judeţean Ilfov şi CFR Călători. Aproape de fiecare dată a fost vorba despre acorduri bazate pe o simplă strângere de mâini, fără licitaţie. Milionar de mic Grosul afacerilor derulate de Alexandru Octavian Grumaz cu spitalele vine însă de la cealaltă firmă a sa, Denimed Consulting SRL, specializată în comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice. Societatea la care fiul generalului STS este unic asociat a declarat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 11.593.421 lei şi un profit net de 4.218.925 lei, cu doar patru angajaţi. Denimed Consulting are însă un istoric fabulos atunci când vine vorba de contracte cu spitale. Potrivit datelor de la Serviciul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), firma a beneficiat în perioada 2007-2016 de peste 430 de contracte, cu o valoare totală de aproximativ 34.000.000 de euro, fără TVA. La doar 36 de ani, Grumaz jr. se dovedeşte astfel un exemplu de urmat pentru tinerii antreprenori din România, din moment ce a devenit milionar pe când avea puţin peste 20 de ani. Ce-i drept, ceilalţi tineri nu se pot lăuda cu un tată general în serviciile de informaţii. Asociat cu beizadele de generali Printre celelalte afaceri ale lui Grumaz jr. se află Centrul Medical Polimed, în care a fost asociat până în 2012 cu Ionel Manole (partener de afaceri cu Sebastian Vlădescu şi Călin Popescu Tăriceanu), Dan Simulescu (fost manager Medlife, Medist şi Metrorex) şi Marcel Viorel State, general MAI în rezervă. În General Trading & Management SRL, Alexandru Octavian Grumaz apare alături de sora sa, Ana Maria Grumaz, dar şi de Ionuţ Florin Adrian Tănase, fiul generalului Tudor Tănase, fostul director STS. Fiii generalilor STS au mai avut împreună Conect Telecom SRL, unde le era asociat şi Ioan Dragoş Amihăesei, fiul lui Ioan Amihăesei, fireşte, alt general STS. Junele Grumaz este acţionar şi la producătorul de optică militară Optoelectronica 2001 SA, condusă de generalul Teodor Necşoiu, în care mai erau implicaţi senatorul UDMR Verestoy Attila şi fostul ministru al Cercetării, Lanyi Szabolcs Ştefan.

red  •  5 decembrie 2016, 0:23

Doamnele Chiriac sint mama si fiica? Ca mi se pare ca seamana binisor. Alta chestie: asa de rau o tinea Secureanu pe Vrabi, ca a trebuit sa mearga si la Londra, si la Viena cu aceeasi rochie? Si cu aceeasi frizura? E drept ca se asorta de minune cu sacoul lui, dar totusi, asa rusine sa ii fie data sa traiasca?

Heinrich Mayer  •  5 decembrie 2016, 1:24

Dar incredibilă şi inscripţia pe monument care zgârie orice ureche ştiitoare de grai nemţesc: "VORSITZENDERDER" în loc de "VORSITZENDER DER", şi "DES ORDEN HEILIGEN JOHANNES" în loc de "DES ORDENS VOM HEILIGEN JOHANNES". Şi asta pe o statuie a lui Eminescu care vorbea şi traducea din germană ...

Miruna  •  5 decembrie 2016, 3:07

Sunt bulversata! In 2016 PSD-ul va castiga alegerile cu peste 45% deci, aproape jumatate din populatia Romaniei ii voteaza de 26 de ani si sunt mirati cum se fura in tara asta milioane de euro. Nu este cinic? Ceea ce ati vazut in ultimele zile pe site-ul tolo.ro e doar o particica din pepieniera lui Oprescu. Nu ne-a numit Oprescu pe noi "***" in campania electorala cand a spus "Daţi-mi spirt! Să mă dezinfectez. C-am dat mâna cu ***!" ? Si romanii vor vota in continuare cu ei! Eu nu inteleg de ce mai comentam! Mor din astia batrani si tot apar unii noi. Deci, ne punem cu o scoala inalta care produce in continuare pesedei. Si daca emigram din tara tot peste ei dam, de-alde Laura Hant! Deci, nici in afara tarii nu scapam de ei!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Limp Bizkit  •  5 decembrie 2016, 4:40

Familia rostchilds detin o avere de 500 de trilioane de dolari . Iti i-a saptamini la rind sa scrii toate zerourile . Traiasca Democratia liberala !! Hei rup !

Constantin SULTAN  •  5 decembrie 2016, 12:59

Extraordinar cum minte țața asta, Hant! Păi pe ea a trecut-o "Costică", Constantin SULTAN, peste graniță în '98, șlepuită. Activitate pe care Costantin o desfășura de ceva vreme, și pe care a mai practicat-o până să fie prins și condamnat și pt "călăuză". De aici și schimbatul numelui, în "Costică Hant". Dar să revenim la minciunile țaței; Ei printau în anii de glorie a PSD-ului o revistă la Viena, "Diaspora", în care erau prezentate marile realizări ale psd... interviuri cu toți mahării psd, începând cu cel mai ciinstit dintre ei, Iliescu, și luându-i pe rând pâna la Daciana, n-a scăpat nici unul;-)). Iar în acea fițuică se lăuda (s-a autointervievat;-) cum că "datorită soțului meu, Eminescu va avea statuie la Viena... iar în articol spune ; "Nu ne-⁠am bătut cu pumnul în piept pentru această contribuție de suflet..." blablabla.. Se prezentau peste tot ca PSD Austria, în special printer români. Când vorbeau cu oficialități române, își spuneau "Filiala PSD Austria".... până ce le-au spus cei de la ambasadă că e interzis pe teritoriul Austrie, să folosești simboluri sau însemnuri ale partidelor politice străine pe teritoriul Austriei. (de aia a și "demisionat" din psd Austria;-)) ). Bustul i-a fost atribuit lui Dan Virgilius Moldovan, sculptor român care trăiește la Viena, un comunist înflăcărat. (nu e nimic negativ în asta, el chiar crede cu adevărat în idealurile comuniste....). Lucrarea i-a fost atribuită cam pe fugă, nu prea a avut timp să se pregătească cum ar fi fost normal pt un bronz...așa că nici el nu a fost 100% mulțumit cum a ieșit. Însă suma promisă de Constantin SULTAN, aka "Costică Hant", nu i s-a mai plătit. În primă fază spunea că i-a plătit doar jumătate din bani... după luni bune de zile spunea chiar mai puțin...în fine... După ieșirea lui Adrian Năstase din pușcărie, (prima dată), Corlățeanu, min. de externe, i-a pregătit lui Năstase un turneu internațional pt ași promova nuș' ce carte scrisă de bombo la bulău. Viena a fost puctul maxim pt bombo, datorită generozității lui de a dona 61. 000 de euro în contul construirii bisericii ortodoxe române de la Viena, în perioada în care mai era prim ministru, și candidat la alegerile prezidențiale din 2004, iar biserica mai avea restanțe la un credit . (Traian Chebeleu a fost ambasadorul român la Viena, și el i-a dat ideea lui Năstase pt campania electorală din acea toamnă... pt că așa era și pomenit de popa de la Viena, popa Dura, "domnul Adrian Năstase, a donat 61.000 de euro în contul pt biserica noastră"...adică din buzunarul propriu, nu din alte fonduri........). Iar acum înapoi la sculptor;-)); Dan Virgilius Moldovan, l-a invitat pe Adrian Năstase să-i viziteze atelierul, ceea ce bombo a și făcut. A fost mare alai pe Landstasser Hauptstasse 72, în curtea în care își are Dan atelierul;-)), parcă umbla popa cu crucea, la țară;-)). Ei bine, după această "vizită", Dan Virgilius Moldovan, nu se mai plânge de banii pe care nu i-a primit... Iar cârdășia lui Dan Moldovan, s-a extins și la cei cu galeria five, amintiți în articol, care e un paravan pt cei cu firmele care le intermediază produsele medicale multor spitale din România. (ați pomenit doar despre mama și fiica "Chiriac", însă "tata" are alt nume de familie, și alte "însușiri" de pe la început de '90, dar asta nu e obiectul articolului). Așa că doamna "Eminesca" e o țață manelistă care se contazice în "dreptul la replică".

jojo  •  5 decembrie 2016, 13:04

ghici unde functioneaza Jurnalul Românesc din Viena, cine e redactor sef si cine e în spatele lui - din ciclu cum functioneaza in diaspora structurile

Alexandru  •  5 decembrie 2016, 13:50

Fostul jurnalist ProSport Catalin Tolontan plaseaza inainte de alegeri o manipulare securistoida "Fosta sefa PSD Austria" . Din CV mi se pare o persoana oportunista care a sarit din barca dupa pierderea alegerilor prezidentiale cand si-a dat seama ca de la PSD nu o sa se lipeasca de un post caldut la externe. Incep sa-l cred pe Mircea Badea

Muresan  •  5 decembrie 2016, 19:20

Tolontane, daca esti asa de "tare", divulga-i si pe ***. Acolo nu vei gasi angajati nemultumiti care sa-si toarne sefii. Toti se acopera reciproc pentru ca sint "coautori" la aceleasi nelegiuiri. De la primul comandant, pina la ultimul sectorist. Stii vorba aia: "o mina se spala pe alta si amindoua (spala) obrazul"? Ei, asa si aici. Daca vei reusi asta, atunci da, voi crede in cea ce faci. Daca nu, inseamna ca te ocupi de mici razbunari personale.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihaix  •  5 decembrie 2016, 19:57

Da, nu stiu ce sa zic...Am facut si eu poze cu unele persoane care, in timp au ales sa ia unele decizii gresite. Nu fac politica in niciun fel si chiar nu ma intereseaza lucrurile astea dar totusi, daca ai facut o poza cu cineva sau daca ti-ai exprimat multumirea pentru un anumit ajutor financiar nu inseamna ca esti legat in vreun fel de respectiva persoana. Fiecare raspunde pentru faptele lui si nu si pentru faptele celorlalti din poza de grup, oriunde ar fi facuta ea. Faptul ca a incercat sa stearga numele managerului ma face sa ma gandesc ca i-a fost rusine cu un asa conational. Incerc sa imi folosesc buna credinta in fiecare zi

nemes  •  6 decembrie 2016, 23:15

Am citit atent dreptul la replica al doamnei de cateva ori, concluzia: CLAR COMPLICE LA JAF, UN CIOCOI NOU DE PE DAMBOVITA, *** CU AERE DE MARE STARLETA.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Constantin  •  7 decembrie 2016, 11:37

Domnule Tolontan, tineti-o tot asa. Despre "colaboratorii" acestuia:"Spune-mi cu cine te inhaitezi ca sa-ti spun cine esti!". Parafrazand o replica din BD, as spune ca, numai cand te uiti la el iti dai seama cine il recomanda: moaca, numele si comportamentul.

Comentează