Cele mai frumoase cărți ale lui 2016

Ceva special de Crăciun: topurile realizate de Maria Popova în brainpickings.org

sâmbătă, 24 decembrie 2016, 3:15

Brainpickings, site-ul pe care vi-l recomand cu ambele mîini ridicate,  a realizat tradiționalele sale topuri.

Aici este ierarhia generală, aici ierarhia cărților de știință și aici e maximul, șmecherul și supercalifragilisticul top al cărților de copii! Neapărat, neapărat începeți cu acest ultim link!

Ilustrațiile sînt fenomenale, merită să le parcurgeți pentru că sînt mari șanse să vă aducă un zîmbet interior.

La mine încă ține.
cryheartbutneverbreak22 duiztak5 thepolarbear_jennidesmond7

mauricesendakposters2
mauricesendakposters9 mauricesendakposters10 (1)

Comentarii (23)Adaugă comentariu

StefanCM  •  24 decembrie 2016, 16:06

Dracie, aveam nevoie de asa ceva, ca m-am saturat sa iau carti de la biblioteca si sa le duc inapoi citite pe sfert ca erau prea plictisitoare, prea subtiri sau irelevante. Multumesc, si Craciun Fericit! Over and out.

emilia lupescu  •  24 decembrie 2016, 18:15

Multumesc mult pentru recomandari! E un fel de cadou de Craciun neasteptat. Totusi, e vorba de carti straine si nu inteleg de ce nu avem si un top, poate al dv. personal, cu carti romanesti din 2016. Eu mi-as permite sa recomand cel putin 3 carti cu autori romani aparute anul acesta: „Felii de lamaie” de Anca Vieru, „Pascal deseneaza corabii” de Radu Niciporuc și ”Mierea furnicilor” de Teodoru Stemate. Cel putin pentru mine au fost niste surprize imense, nu am mai citit de mult povesti atat de interesante si bine scrise. Le recomand si eu mai departe. LA MULTI ANI!

Om  •  24 decembrie 2016, 18:23

Wow! Asta e alt cadou misto de Craciun, dupa investigatiile jurnalistice:)) Tare tare, multumesc! Sa fii sanatos si la fel de dedicat muncii si oamenilor normali. Avem, cu totii, nevoie de asta. Sarbatori cu bine!

elle  •  24 decembrie 2016, 18:52

Sunt atatea carti frumoase pt copii in lume...... fiecare alege ce ii place. Sanatate si Sarbatori Fericite la toata Echipa! Joyeux Noel !

NR  •  24 decembrie 2016, 19:42

Bună seara. În periplul meu literar din acest an, am găsit satisfacţie în 3 cărţi şi anume: ,,Cartea Bucuriei'' scrisă de dl Douglas Abrams despre călătoria Arhiepiscopului şi laureatului Nobel Tutu, în Tibet pentru a-l întâlni pe marele Lama la împlinirea celor 80 de primăveri ; ,,Povestea mea'' biografie a dlui Johan Cruijff concepută de maestru însuşi ; ,,Vieţile lui Jan Six'' autor dl Geert Mak în care e descris Jan Six, familia acestui regent, protector, colecţionar de artă, amic al lui Rembrandt, Vondel, cunoscut al lui Spinoza şi a tot ce prindea viaţă în Amsterdamul secolului al XVII lea. Dle Tolontan vă doresc, sărbători fericite atât dvs cât şi cititorilor!

Lucas  •  24 decembrie 2016, 19:57

Craciun Fericit ! Speram ministerul educatiei sa descopere ca sunt si alte carti pentru elevii din clasele primare , nu doar eterna balada a lui Toma Alimos .

Antyquado  •  24 decembrie 2016, 21:46

Crăciun fericit Cata,mulțumesc pentru toate investigațiile jurnalistice .Deja sportul pentru mine a trecut in plan secund , sper ca justitia sa ne facă dreptate si sa-i ia si pe securiștii astia de urechi ca prea s-a umflat tarita in ei.Nici la WC nu poți sa te duci ca e un securist acolo ***...napirci frate nu alta...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

haideusicfr  •  24 decembrie 2016, 22:24

A aparut recent o carte cu Trump: Cateva *perle* :femeile sunt ca niste porci; mexicanii sa fie identificati cu niste patrate galbene custe pe haine !!!; toti fostii presedinti G W Bush,Obama ,Clinton au fost niste incompetenti. Clinton era mai bun ,dar *Monicile * l-au facut incompetent. Obama nu detine pe drept ceatenia americana ,ar fi nascut in Africa . Astea le-a spus inainte de alegeri.Mare parte dintre *opinii* sunt publicate in Play Boy....

Dr. Dan Patru Tudosie  •  25 decembrie 2016, 2:09

Gasesc cititul o pierdere de vreme in ziua de azi. Ok, era la moda acum 1000 de ani, era util si acum 100 sau 30 de ani, dar deja e obsolite (nu stiu cum se zice la romana)

StefanCM  •  25 decembrie 2016, 3:17

@Dr. Mi-e lene sa caut articolul cu cartea la care imi scapa numele ca sa dau un print screen :)) Craciun fericit ( Ceva carte de bucate parca, Gulas nu stiu cum, de Aleksandr Solzhenitsyn - google is mai friend )

stefan  •  25 decembrie 2016, 8:03

@ dr. dan se zice obsolet, și e calchiat, precum trei sferturi din limba română, din franceză - excepție făcând neaoșele, virilele, fără-pasiuni-***-ca-n-occidentul-ăsta-putred-wait!-n-am-mai-auzit-textele-astea?!, brânză, viezure, mistreț. fie, și mânz. subscriu, dane, cititul e depășit, gutenberg e mort și îngropat: ce s-a născut o mizerie (tiparul s-a născut împreună cu partea sa întunecată, puterea subservisă a textului) a murit lipsit de glorie, în anonimat. nașpa, pentru că sunt scriitor sau, mă rog, scriu ... în rest, cărțile se scot doar pentru hipsteri, ca decorațiuni de bibliotecă,. și pentru neadaptații din metrou, ca pretext de a nu face eye contact (nu știu cum se zice la româna, he he he, dane, mare pișicher ești, sigur nu ești răducioiu?!) în concluziune: literatura a murit, presa a murit, a rămas activismul. iar tolo a fost suficient de versatil și, poate, inteligent, să schimbe macazul din mers. să ocupe un nod în rețea. să ocupe locul lăsat gol de defuncta poziție de formator de opinie. trist?! who cares?, so it goes (nu-mi aparține, am furat-o de la unu'), defilăm înainte. nu?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pop Octavian TAVI  •  25 decembrie 2016, 8:24

Sunteți tari,vă mulțumesc!Da-ți înainte,nu vă opriți,

Valentin  •  25 decembrie 2016, 8:55

Multumesc pentru cadou, dar eu i-am scris mosului pentru un BDT

victor L  •  25 decembrie 2016, 10:07

dle Tapalaga, Gazeta a devenit proprietatea lui Jiji Becali? Nu?? artunci obedienta, bat-o vina :P Craciun fericit, dvoastra si gesepistilor, scriitori si cititori.

Chipuc  •  25 decembrie 2016, 10:59

poate ca ar merita sa fie mentionat si topul/2016 facut de Goodreads: https://www.goodreads.com/choiceawards/best-fiction-books-2016

valll  •  25 decembrie 2016, 11:37

Craciun fericit, domnule Tolontan si intregii echipe! Va doresc sanatate, prosperitate, multa bucurie si mult succes! Sa va aduca Mosul daruri daruri frumose fiindca le meritati, ati fost drepti, destepti, curajosi si harnici.

Cristina Scacun  •  25 decembrie 2016, 11:42

Super cărți, super recomandări. Crăciun fericit!

herby  •  26 decembrie 2016, 7:30

tolo mai lasati ciobanasul cu *** lui.Pierde fcsb calificarea si voi scrieti primele 5 pagini cu ei,iar Astra se califica si voi o expediati la pagina 7 Craciun fericit

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victor L  •  26 decembrie 2016, 11:50

dle Tolontan, scuze pentru botez. Dar restul postarii se pastreaza. Scuze.

valeriu ciuca  •  26 decembrie 2016, 12:35

SARBATORI FERICITE, DLE TOLONTAN ȘI INTREGII REDACTII GSP! Gasesc inspirata alegerea dv., e bine sa ne mai gindim si la altceva acum, de sarbatori. Nu sint de acord cu dl Dan: astazi cred ca se citeste mai mult decit altadata, pentru ca sint mai multe posibilitati. emilia lupescu: am cititi si eu Felii de lamie, e o cate buna! Am auzit de Radu Niciporuc, inca nu am citit cartea, am s-o caut. Al treilea pe care il pomeniti pare un nume inventat, (Teodoru Stemate?) ca si titlul Mierea furnicilor. E o carte despre tratamente naturiste? Iar la carti pentru copii am si eu o propunere pentru 2016: Cintecele lui Huppi de Horia Girbea. Am gasit cartea asta la o nepoata si va asigur ca nu m-am putut abtine de ris, e foarte amuzanta! Multa sanatate si fericire!

ciobanu-mioritic  •  26 decembrie 2016, 13:54

Semnalez doua mici probleme de remediat de catre profesionistii Ecaterinei Andronescu - alumni ai Spiru Haret - in pagina HOME GSP - http://www.gsp.ro/ ... 1. In CAPUL DE TABEL al PROGRAMULUI CAMPIONATULUI LIGII 1 - si anume in dreptul "Rezultate/Program - Clasament" - scrisul apare Rosu pe fundal Rosu, sau Alb pe fundal Alb. NUmai Stevie Wonder descifreaza ce ati scris acolo, datorita faptului ca foloseste PROGRAME AUDIO DE CONVERSIE A SCRISULUI - pentru nevazatori ... si, 2. - In cazul ETAPELOR TRECUTE/VIITOARE nu este specificata NICIUN FEL DE DATA CALENDARISTICA (nici anul, nici luna, nici ziua). Ne pasa de sport, poate prea mult - ne mai trebuie inca doua facultati terminate - de caciula -, ca sa ajungem la nivel de bacalaureat.

Florin  •  26 decembrie 2016, 15:22

Interesante comentarii mai sus...Dupa ce am citit despre Secureanu (extraordinar cum viata bate literatura) imi dau si eu cu parerea ca Tolo recomanda carti in limbi straine pentru ca ROMANIA NU EXISTA MOMENTAN...A FOST SUSPENDATA DE DEJ CAND CU CANALUL SI N-AU REACTIVAT-O NICI CEAUSESCU, NICI ILIESCU (singurul care n-a crezut in comunism, dar a crezut si inca mai crede in URSS - m-as mira sa nu ma cenzurati) si nici mai pseudo-modernii Constantinescu (n-a venit Harry Potter sa-i dea bagheta magica si ton de bariton) si Basescu (care s-a impiedicat intr-un volanas si a amestecat vinul cu savarina)...CAND ROMANIA VA IESI DIN SUSPENDARE (sau cand Iliescu va intra la parnaie) voi lua in calcul sa ma intorc si eu in tara, dar Secureanu si secureanu ma tem ca vegheaza...

Cristina Scacun  •  26 decembrie 2016, 18:03

Cititul... Pierdere de vreme? Mă îndoiesc. Pentru mine, cărțile și lectura sunt droguri mai puternice decât toate celelalte droguri împreună. Sunt dependentă de citit mai puternic decât poate fi cineva dependent de heroină, LSD sau amfetamine, fără că drogul numit lectură să aibă efecte distructive asupra organismului. Mai mult, lectura, împreună cu jocurile logice de tip rebus și enigmistica, îmi întrețin eficient funcțiile cerebrale și tonusul general. Deci... Despre ce vorbim?

Comentează