Au luat măsuri ferme la Spitalul de Arși: au pus pază la secția ATI renovată ca să nu mai intre nimeni! Și vor să strîngă semnături împotriva unui medic

În loc de explicații pentru lucrarea de 3.800 de euro pe mp în care n-au decontaminat pereții, conducerea spitalului se gîndește la ”listele de oameni ai muncii”

joi, 12 ianuarie 2017, 11:53

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Conducerea Spitalului de Arși caută, fără succes, sursele presei.

1212
Cristian Nițescu (stînga) și Adrian Stănculea (dreapta), doi dintre șefii Spitalului de Arși. De la ”Colectiv” și pînă acum, indiferent de problemele de la Spitalul de Arși, nimeni n-a plătit cu funcția, iar acum fac liste împotriva medicului care a luat poziție publică în vara lui 2016.

”Șefii se gîndesc să strîngă semnături de la personal împotriva Cameliei Roiu, bănuind-o pe ea că a furnizat cîte ceva”, susține un angajat al spitalului.

1,1 milioane de euro a fost costul renovării, fără aparatura medicală

”Directorul medical Cristian Nițescu și medicul care conduce secția ATI, Adrian Stănculea, care e și șeful direct al lui Roiu, o privesc de multă vreme, încă înainte de Colectiv, ca pe un cui pe doctoră”, explică un cadru medical.

Cei doi au rămas pe poziții, la fel de puternici.

”Cînd, în vara lui 2016, după audierea de la poliție, Camelia Roiu a ieșit în fața televiziunilor și a declarat că ea a dat imaginile cu viermi, cei doi șefi ai spitalului au avut confirmarea”, spune aceeași sursă.

295 de mp este suprafața secției ATi, renovată de firma Conteam

Pe de altă parte, Camelia Roiu a postat aseară pe contul personal de fb un mesaj de supărare la adresa jurnaliștilor ea considerînd că ”supraviețuirea e imposibilă cînd dai totul și nu primești nimic la schimb”. Sin convorbirile cu apropiați, rezultă că ea e nemulțumită că nimic nu se schimbă la Spital și că presa n-o ajută, considerîndu-i pe ziariști ”narcisiști, vănători de imagine și obsedați de propriul mit”.

15978980_234148487027423_881424003_n
Tot ieri, spitalul a luat măsura de a nu mai permite nimănui din afară accesul în zona de ATI renovată și a pus pază la ușa secției care nu a fost decontaminată deși fusese închisă de DSP din cauza apariției viermilor pe pacienți!

În ceea ce privește Gazeta, comentăm doar atît: presa nu este deasupra criticilor.

Chiar și supărată pe jurnaliști, medicul Camelia Roiu este de o mie de ori mai utilă pacienților decît cei care cunosc din interior marile probleme ale sistemului medical și nu au avut nici o poziție publică.

În același timp, nu vom comenta niciodată cu cine vorbim și ce vorbim cînd documentăm un caz.  Vom continua să asigurăm confidențialitatea surselor și să scriem doar pentru cititori, indiferent de nemulțumirile instituțiilor sau persoanelor.

Problemele conducerii Spitalului de Arși nu sînt însă cu un medic pe care ei îl consideră indezirabil, ci mult mai mari.

Spitalul nu a putut oferi, pînă în această dimineață, susțin surse din Ministerul Sănătății, toate documentele cerute de controlul făcut de DSP și INSP. ”Firma nu a dat spitalului documentele și inspectorii nu le pot solicita ei la firmă, ci doar de la spital”, a explicat un oficial implicat în control.

”Abia după ce vor primi și aceste documente, ei pot încheia controlul”, susține același om. Inspectorii nu au prelevat probe și se gîndesc dacă pot să o facă, de dincolo de rigips, în momentul în care spitalui va cere de la DSP reluarea activității secției.

”E același cerc vicios al oamenilor care se acoperă unii pe alții”, comentează un medic.

Nici astăzi, Bogdan Gangură, directorul de la Primăria Sectorului 1 care s-a ocupat de investiția de la Spitalui de Arși,  și Adrian Balosin, patronul firmei Conteam SRL, nu au putut fi contactați.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

marian  •  12 ianuarie 2017, 12:22

Daca dr. Roiu are dreptate, castiga. Daca nu, e sanctionata cf. legii si regulamentelor existente. Sa produca niste probe clare si sa rezolve situatia printr-o plangere adresata parchetului. Cunoasteti dvs. o alta cale ? Ori, ori, altfel nu se poate. Si notati si dvs. o chestiune: TOTI medicii sunt utili pacientilor, nu doar unii sau altii.

Cătălin Tolontan  •  12 ianuarie 2017, 12:30

@marian: sigur ca toti medicii sint utili pacientilor, nu va simtiti lezat, dar medicii care au curajul sa-si asume o pozitie publica si sa atraga atentia asupra unor probleme fac un serviciu imens in aceste timpuri. Asta credem noi. Nu trebuie sa fiti de acord cu noi. Dupa cum vedeti, nici Camelia Roiu nu e de acord mereu cu presa, foarte bine, fiecare are opiniile sale si relatam inclusiv atunci cind noi sintem criticati. Revenind la cazul concret al Spitalului de Arsi, ca de acolo ati pornit, nu se rezolva totul cu DNA. O chestiune ca refolosirea anestezicului din seringi nu e de competenta procurorilor, ci a conducerii spitalului. Aici intervine responsabiitatea corpului medical. Vi se pare normal sa fie refolosite medicamentele din seringi? Abia daca in spital nu se face nimic apar DSP si MS.

vasile voiculesu  •  12 ianuarie 2017, 12:31

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marius  •  12 ianuarie 2017, 12:37

mariane, eu sunt curios cum e util pacientului un medic ca burnei, de exemplu. sau, daca nu vrei exemplul asta, explica-mi, te rog, in ce fel a fost util medicul care se ocupa de pacientul filmat cu viermi pe rani. ne ajuti cu niste exemple de utilitate?

Jean Chelba  •  12 ianuarie 2017, 12:47

Se repetă fenomenul Pantelimon. Pentru Colectiv ,cei doi conducători medicali vor plăti. Nu mai suntem acei părinți naivi despre care ați scris în martie .

Medicis  •  12 ianuarie 2017, 13:07

Nu toti medici sunt utili pacientilor. Medicii care te infecteaza din incompetenta sau nepasare si te omoare nu se pot numi utili. Poate doar pentru pompele funebre.

VASILE VOICULESCU  •  12 ianuarie 2017, 13:11

ATI DAT-O IN TANGO

vlad voiculescu  •  12 ianuarie 2017, 13:13

Dupa ce ati stors-o de informatii pe biata doctorita ati abandonat-o......Frumos

Ilie  •  12 ianuarie 2017, 13:14

Celor 2 directori ai spitalului, nu le pasa de oameni. Cred ca trebuie sa iesim in strada si sa le aratam puterea strazii. Vreau sa cred ca suntem niste luptatori ai drepturilor noastre si sa iesim pentru apararea drepturilor, nu sa iesim in strada doar cand castiga echipa Romaniei un meci.

absurdistan romania  •  12 ianuarie 2017, 13:17

Radio Erevan, faza pe spitale in romanica. In loc sa elimine cauzele care omoara pacientii pe capete, conducerea spitalelor da afara medicii care au avut curajul sa semnaleze neregulile si rahatul de sub pres. Bacteriile si viermii tot acolo vor ramine si chiar daca le ascund, cum au facut si pin acum, oamenii tot vor muri din cauza lor...

van damme  •  12 ianuarie 2017, 13:18

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucas  •  12 ianuarie 2017, 13:58

Tipic societatii romanesti cu comunismul in sange ... Da, Dr Roiu trebuie sustinuta !!! Va dati seama in ce atmosfera este nevoita sa lucreze ? Tagma medicilor am inteles ca este mai orgolioasa ca si tagma actorilor !

bg  •  12 ianuarie 2017, 14:20

Daca nu esti cu noi, esti impotriva noastra. Iar daca d-na Dr. Roiu este de partea pacientului si actioneaza in interesul lui, nu este in spiritul si de partea conducerii. Eu asta inteleg. Conducerea sp. de Arsi nu conduce spitalul in interesul pacientului care este internat acolo. Dar, al cui? S-ar putea ca cei 2 doctori (C. Nitescu si A. Stanculea) sa fie legati prin interese profesionale si materiale. Ati mai intalnit cazuri de medici din sp. de stat care isi iau colegii (medici anestezisti, asistente) sa lucreze in clinici private pe care le doteaza cu ap. medicala si le aprovizioneaza cu reactivi, consumabile de la stat? Sp. de stat poate fi un simplu paravan. Banii se fac la privat. De ce ar sta Dr. C. Nitescu pe un salariu derizoriu la sp. de arsi, cand dansul are clinica privata de remodelare corporala? Ghici ciuperca ce este...Va mai amintiti cand in timpul accidentului de la Colectiv dr. Stanculea iti chema colegii dati afara din spital in scandalul vedetelor operate la sp. de arsi? Mult timp sp. de arsi a functionat ca un spital privat de reconstructie corporala. Au ramas reminescente care se reactiveaza...

tudor s.  •  12 ianuarie 2017, 14:20

trecând peste faptul că doamna dr. Camelia Roiu pare a fi o tipă foarte curajoasă, ceea ce în rândul halatelor albe e o rara avis, pe mine mă uimește vocabularul dumneaei, chiar dacă lucrează într-un mediu foarte dur: "ziariști coioși sau pizdoși, după sex", "material este destul" ... oare nu era de-ajuns "niște ziariști onești și curajoși"? întreb și eu, mai ales că doamna e, totuși, medic și nu văcarița aia supărată că n-o ascultă cornutele

Cătălin  •  12 ianuarie 2017, 14:30

Ați văzut știrea asta? http://stiri.tvr.ro/filmare-in-exclusivitate-in-sectia-de-terapie-intensiva-a-spitalului-de-arsuri-din-capitala_813320.html Pare o încercare de ”înfrumusețare” a situației cu ajutorul TVR, instituție care ar trebui să apere interesul omului obișnuit (ca și Avocatul Poporului).

Tavi  •  12 ianuarie 2017, 15:06

@tudor s. Limbajul este scuzabil tinand cont de ceea ce a afirmat/dezvaluit in raport cu protectia care i s-a oferit. Nu este usor de facut acest lucru. Poate pur si simplu a fost intr-un moment in care a simtit nevoia sa se descarce prin scris...Sau acum incepem o analiza sintactica si morfologica a mesajului, ratand astfel esenta? Dumneavoastra ce ati alege, daca ati face parte din sistem si ati dori sa aduceti o raza de lumina in negrul din jur?

bg  •  12 ianuarie 2017, 15:22

@catalin. Am vazut si eu materialul TVR - filmare la sp. de arsi cu sectia ATI renovata. Dr. Alex. Rafila (primul microbiolog al tarii) a reusit sa sifoneze in asa hal imaginea MICROBIOLOGIEI (ca disciplina medicala) prin minciunile pe care le-a spus in media (scandalul bebelusilor, colectiv, vaccinari, etc...) , incat nimeni nu mai crede nimic. Acum nu mai apare dansul in prim plan si o pune sa dea explicatii pe d-na dr. Olga Dorobat (tot respectul profesional) care lucreaza in acelasi lab. de bacteriologie de la INBI - Matei Bals. Adevarul este ca bacteriile, ca sa supavietuiasca, sa se dezvolte, sa se inmultesca, au nevoie de: umiditate (apa), material organic (nutrienti) si caldura (30-37 grd.). In sens strict, caramizile uscate si curate sunt materiale inerte care nu ofera cond. de dezv. bacteriilor. Cine a inspectat starea caramizilor si starea instalatiilor sanitare? Nimeni. Orice mica fisura de conducta cu pierdere de apa poate favoriza cresterea bacteriana si reaparitia inf. nosocomiala. Dupa parerea mea, avand in vedere situatia alarmanta privind inf. nosocomiala la sp. de arsi, DECONTAMINAREA peretilor trebuia facuta in orice conditii, chiar si preventiv. Acum ei incearca sa dreaga busuiocul, banii s-au cheltuit... nu stim cum, lasa ca vin altii in 2017. Treaba de mantuiala...

Cătălin Tolontan  •  12 ianuarie 2017, 15:22

@Tavi: dupa ce vreme de un an apar asemenea lucruri si se schimba putine lucruri sau, din anumite perspective, nici unul, cum v-ati descarca? Repet, nu sintem de acord intotdeauna, de data asta critica e spre jurnalisti, o izbucnire nenominala care ne vizeaza intr-un fel pe toti, dar acestea sint faptele, ne convin, nu ne convin.

animalutul20  •  12 ianuarie 2017, 15:26

@tudor s.........as prefera ca si dr nitescu sau dr. stanculea s-o dea in " *** si scoate-mi-as " dar sa-si faca treaba pt care sunt numiti acolo...........faptul ca ei incearca sa " apere prestigiul institutiei" e ca aia cu " dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine"..............daca acum, dupa episoadele date in vileag de tolo( desi sunt doar cateva din caracatita care sufoca sistemul sanitar din RO) nu incurajam oameni care stiu ca sa dea in gat tot si daca nu se iau masuri drastice , atunci nu ne mai vindecam niciodata si ne meritam soarta - *** blande si tacute, asteptand o firmitura de la mesele copioase ale politicienilor , mese PLATITE DIN BANUL PUBLIC CIORDIT !!!!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabi  •  12 ianuarie 2017, 15:27

E dincolo de orice inchipuire ca intr-un spital dintr-o tara NORMALA, sa existe medici ( la noi, DOAR UNUL !!!) care sa ia atitudine impotriva colegilor CE INCALCA GRAV PROCEDURILE IN VIGOARE. "Dincolo", TOTI LE RESPECTA CU SFINTENIE pentru ca, daca le incalca, "zboara" in secunda urmatoare din spital iar managerul este demis, probabil, platind toata viata sumele IMENSE ce i se imputa SI CARE NU POT FI DECONTATE DE ASIGURAREA DE MALPRAXIS. La noi, acesti medici ( manageri ) "jupâni", inconstienti si inumani care fac acest lucru nu patesc nimic pentru ca NIMENI nu ii poate da in vileag...

cosmin  •  12 ianuarie 2017, 15:28

domnule tolontan,problema e muuult mai serioasa.trebuie plecat de la radacina...cancerul cel mai mare pt sanatatea populatiei,virusul numarul 1,cangrena societatii,sunt aceeasi medici care sunt si profesori universitari si primesc spaga sa treaca toti *** de bani gata trimisi de parinti sa se faca "doctori".cu ei apoi ne intalnim in spitale,ii gasim doctori si rezidenti in marile spitale si nu stiu sa faca o injectie sau sa puna o branula...aici trebuie cautata cauza la ce se intampla in spitale domnule catalin tolontan.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tavi  •  12 ianuarie 2017, 15:39

@Catalin Tolontan: Mesajul meu, era strict un comentariu personal la reactia cititorului tudor s. Intrebarea retorica din final ii era adresata acelui cititor. Nu am vrut sa critic, s-a inteles altceva. Probabil nu m-am exprimat eu foarte clar. Oricum, felicitari pentru munca pe care o depuneti.

Tavi  •  12 ianuarie 2017, 15:50

Poate era o simpla descarcare de frustrarile acumulate dupa dezvaluiri, a Cameliei Roiu. Cine poate sti? Gandurile unei persoane sunt mai greu de "ghicit" cand este intr-o stare de irascibiliate si cand doreste sa se descarce doar prin scris, printr-o postare scurta in care sa "explodeze" starile negative. Fiecare om e diferit...are propriul mod de refulare, cateodata mai bun alteori mai rau, in functie de emotiile acumulate.

Tavi  •  12 ianuarie 2017, 15:56

A se intelege prin frustrari, presiunile la care a fost supusa, la atacurile carora a trebuit sa le faca fatza. Mea culpa ca am folosit gresit semnificatia termenului si ca s-a inteles altceva...

bg  •  12 ianuarie 2017, 15:58

Si mai este ceva... Bacteriile si fungii pot ajunge f. usor in aer in timpul decopertarii si pot contamina celelalte incaperi si aparatura medicala (in special filtrele de aer). De asemenea, fungii produc spori care sunt f. rezistenti la cond. de mediu si supravietuiesc in aer, pe suprafete...Cand gasesc cond. bune (apa, mat. org., caldura) fungii reapar si se dezv. De aceea, decontaminarea suprafetelor (peretilor, tavane, podele) cu sol. dezinfectanta si a aerului cu UV era obligatorie...Dar, poate ca CINEVA este interesat ca problema inf. nosocomiale din spitale sa nu isi gasesca rezolvarea...si trebuie stimulat consumul...

Andrei F  •  12 ianuarie 2017, 16:06

Fratilor!Nu a trecut decit o zi!O singura zi!Adica ieri erau 3.800 de euro pe mp si astazi este 2800?Se darima in ritmul asta toate statuile!

bg  •  12 ianuarie 2017, 16:11

Suma cheltuita cu renovarea de apartament de bloc la sp. de arsi este exorbitanta. Apropo, in acesta suma intra si camerele de luat vederi montate in interior?Am dori sa vedem si noi imagini in care personalul medical respecta regulile de igiena si dezinfecteaza la fel ca la sp. de arsi din Bruxelles. Mai stie cineva daca dr. C. Nitescu (director medical) a scris protocolul privind procedurile in cazul pacientilor arsi si l-a distribuit in reteaua sanitara de stat? Parca asa ramasese dupa Colectiv, ca sa nu se mai intrebe medicii unii pe altii la mobil in caz de accident in incendiu...

Ion  •  12 ianuarie 2017, 16:19

Foarte bine ca au pus paza la spital.Asta trebuia sa fie tot timpul .Contaminarea se poate produce in fiecare zi...Pina la urma e rea contaminarea sau nu,ca nu mai inteleg...

StefanCM  •  12 ianuarie 2017, 16:24

Presupunand prin absurd ca sunt un doctor intr-un spital unde managementul e corupt, poate chiar coleg cu doamna Roiu. Ce motivatie as avea eu sa fac plangeri pe scara ierarhica in privinta neregulilor, sa apelez la presa, sau sa fac plangeri in justitie, cand vad ca asta aduce doar neajunsuri si nici o schimbare majora? Am o nevasta, 2 copii frumosi, o viata linistita. De ce sa ies din rand? Ca sa fiu aratat cu degetul si pus la colt? Sau pentru efemera glorie de moment. Sau pentru binele oamenilor? Care oameni fac parte si ei din sistem in multe situatii.

StefanCM  •  12 ianuarie 2017, 16:25

@Andrei F - Daca intamplator citesti. Ce facem cu plangerile pe scara ierarhica? Le folosim pe post de hartie igienica? Cum facem cu "sa facem ceea ce trebuie facut".

Lucian  •  12 ianuarie 2017, 16:31

Medicii sunt utili!? da daca este medic, adevarat! Dar noi avem medici spagari, si numai asa devin utili! Noi avem medici care vorbesc ca si denuntatoarea, cam deocgeat! Tolo ar fi cenzurat daca noi am fi scris asa! Nici asta nu-i medic ptr ca nu sunt convins ca lupta ptr pacienti, ci o face ptr frustrarea de a nu fi bagata in seama! Am medici vecini, si sunt foarte vanitosi, orgoliosi, de dau in prostie prin superioritatea ce vor sa o afiseze!!! Deci si medoicii sunt ca noi tot: si hoti si orgoliosi!

StefanCM  •  12 ianuarie 2017, 16:40

Sunt curios daca plata s-a facut integral, inainte de a se primi documentele, necesarele, si toate actele justificative.

Barbu Lautaru  •  12 ianuarie 2017, 16:45

Ca sa fie executata pe un profit acceptabil bugetul ar fi fost pe la 115.00 euro+tva. Ca sa fii nesimțit lucrarea se executa în 200.000 euro+ tva. Sa încasezi 1.1 mil euro( cu tva, fără, nici nu mai conteaza) cum s-o chema???

elle  •  12 ianuarie 2017, 16:49

Dr. Roiu Camelia nu trebuie sa fiti suparata pe jurnalisti. Faptul ca ati aratat jurnalistilor ceea ce se petrecea in spitalul in care lucrati , arata ca va pasa de ceea ce se intampla cu noi, pacientii. Asta ne arata ca sunteti un OM si apoi un MEDIC care isi respecta munca. Dar daca ati apucat sa mergeti pe acest drum, incercati sa-l continuati , fara regrete. Si nu in ultimul rand, sa stiti ca sunt multe persoane care sunt alaturi de dumneavoastra si va multumesc (chiar daca nu le vedeti ) , in demersurile pe care le-ati intreprins privind denuntarea a ceea ce se intmpla in Spitalul de Arsi . Multumim Echipa!

Ciobanu Marcel  •  12 ianuarie 2017, 16:54

Daca Dr.Roiu a aratat neajunsurile,mizeriile,va rog sa o sustineti,sa o ajutati concret.Imaginati-va in rolul unui salariat oarecare care demasca nereguli imense,sefii nu recunosc asa ceva ,numele tau e cunoscut si TOTUSI ramai sa lucrezi in acel colectiv ! Presiunea pe tine e imensa,ma mir ca n-a plecat ,eu o faceam si lăsam dracului Romania,sa-si lamureasca problemele sanatatii cum o stii.Doar o viata am si nu pot rezolva singur problemele unui sistem putred,cu medici exceptionali,dar care isi vad de meserie,n-au timp de povesti.AJUTATI-O CONCRET,nu va folositi doar de ea !!

CRistian  •  12 ianuarie 2017, 17:15

@vlad voiculescu Ce vrei de la un om care, dupa tot ce a scris despre ce se intampla in spitale, si a vazut moduri de abordare diferite a problemei infectiilor din spitale, vezi reactia din timpul ministrului Baniciou si cea din timpul ministrului Voiculescu , scrie sus si tare ca "PSD a meritat sa castige " .......

Bogdan  •  12 ianuarie 2017, 18:19

Eu locuiesc in praga de mult timp.. si aici Dumnezeu cu mila mai ales daca esti expat si ai nevoie de ingrijiri.. insemnand ca la inceput se iau de par.. incearca sa scape de tine..dar.. DAR.. daca chiar ai o problema.. (nu drogat sau baut sau batut pe la urgente) si ai asig med... mai nene, te simti om ingrijit de iameni.. si au si ei probleme.. dar nu se masamalizeaza.. e o tara normala.. imi pare rau sa zic dar eu prefer sa i cresc copilul aici nu sa moara de viermi in cacaturile de spitale unde isi fac unii bani de o cola. Nisre nenorociti Ma inspaimanta ce citesc zilnic de la tolo

vlad tepes  •  12 ianuarie 2017, 22:21

Tolo.ro, cel mai share-uit blog cu dezvăluirea identităţii doctorului care a făcut public filmul cu larve

vladimir penu  •  12 ianuarie 2017, 22:44

Tolo.ro a fost cel mai share uit blog in ziua in care a dezvaluit identitatea doamei doctor Roiu ca fiind autoarea dezvaluirilor de la Spitalul de arsi.Astazi dr Roiu spune ca se simte folosita....

Miruna  •  13 ianuarie 2017, 0:46

Daca vroiai intr-adevar sa faci o investigatie completa si complexa ai fi avut un plan de bataie. Investigatia ar fi trebuit sa aibe , in opinia mea, 2 piste de urmarit: pasul 1: modalitatea de contractare de catre Primaria sectorului 1 a firmei Comteam. Cum au ajuns de la 200.000 euro la 1,1 milioane de euro? Tie nu iti sare in ochi raspunsul primariei ca are "in vigoare un contract-cadru in baza caruia poate efectua orice fel de lucrari de reparatii...". Cititi Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice din 02.06.2016 si normele de aplicare. Nu exista asa ceva. Poti incheia contracte-cadru pentru birotica, alimente, materiale sanitare dar nu pentru lucrari de milioane de euro! Cum a fost incheiat acest contract, care sunt specificatiile tehnice, etc. 2. Practicile medicale dezastruoase (criminale) din spitalul de arsi urmare a unui management defectuos. Din toate informatiile publice se desprinde proasta organizare si functionare a spitalului. Cum este organizat acest spital si cum functioneaza el? Cu aceasi conducere: Cristian Nitescu-director medical si Adrian Stanculea-sef sectie ATI, ambii vesnici in functie desi scandaluri sunt ani de zile: silicoanele, Colectivul, pacientul cu viermi, transfuzia gresita, refolosirea anestezicelor la mai multi pacienti. Si ce sa vezi? Coincidenta sau nu? Toate aceste cazuri se intampla in sectia ATI, unde avem acelasi nemuritor sef de sectie. Stanculea. Daca un conducator auto produce accidente repetate cu mai multe masini. cine este de vina? Conducatorul auto sau masinile? Am vazut emisiunea de aseara de la TVR si l-am vazut pe Stanculea afirmand "nu cred ca exista clar definite norme cum ar trebui sa fie un salon de terapie intensiva de arsuri?" Voi nu realizati in ce pericol suntem cu toti din cauza unui astfel de incompetent? Cum sa afirmi asa ceva? Deci. el habar n-are cum arata, cum este organizata si cum functioneaza o sectie ATI de arsuri!!!!!! Da-ti-mi datele lui de contact sa-i trimit norme de organizare si functionare a sectiei ATI de arsuri din SUA pana in Australia, din Japonia pana in Canada, din Europa, chiar si India si Africa au norme, ghiduri, manuale, etc. Daca stie sa citeasca si mai ales daca stie limbi straine! De ce nu a fost acreditat de ANMCS spitalul de arsi? De ce nu investigati? De ce nu apar pe site-ul spitalului declaratiile de avere si de interese ale personalului cu functii de conducere, asa cum ii obliga art . 1 si art. 6 din Legea nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice? Poate directorul medical si seful sectiei ATI sunt prea ocupati la clinicile private si nu mai au timp sa se ocupe de activitatea medicala a spitalului de arsi! De ce nu apare spitalul de arsuri pe site-ul http://monitorizarecheltuieli.ms.ro/centralizator, desi sunt obligati prin lege sa-si publice contractele de achizitii, bugetul? A facut spitalul vreo ancheta dupa ce ati publicat inregistrarea cu anestezicul refolosit? Sau pentru faptul ca astfel de practici se intampla in sectia ATI, unde sef este vesnicul Stanculea, este ascuns sub pres ca si infectiile nosocomiale? Cereti de curiozitate spitalului buletine de analize a infectiilor fungice de-a lungul anilor. Ma indoiesc ca laboratorul spitalului poate identifica fungi. Si cum renovezi sectia ATI a spitalului, si restul incaperilor sa ramana bombe biologice? Ati scris de Secureanu, de Hexi, ca s-au creat prejudicii materiale, dar nu realizati ca in cazul spitalului de arsi este vorba de vatamare corporala, ca viata pacientilor este intr-un pericol permanent? Bine ca in celelalte investigatii s-au sesizat DNA-ul, parchetul, CNAS-ul, dar nu vi se pare ciudat ca in cazul spitalului de arsi toate institutiile statului sunt in silentio stampa?

Aproape Anonim  •  13 ianuarie 2017, 11:50

Alături de Camelia Roiu. Şi cu voia voastră, un link util... https://www.petitieonline.com/ceremprotejarea_dr_camelia_roiu

gicanozaur  •  13 ianuarie 2017, 11:55

@Miruna. Excelent comentariul dumneavoastra! Ar trebui facuta o petitie cu continutul comentariului dumneavoastra!

qwerty11  •  13 ianuarie 2017, 15:09

Nu toti oamenii au valeitati de spion, iar d-na si-a ales in mod clar alta meserie, cea de doctor, nu de spion. E tris ca nu poate sa-si desfasoare activitatea cu demnitate si cu constiinta impacata fara sa faca si spionaj. In fond a facut lucrul acesta pt noi toti. Nimeni nu stie cand poate ajunge intr-un spital, poate azi, maine, poate niciodata. Eu imi aduc aminte ca ati insistat sa nu-si dezvaluie identitatea, dar cum spuneam, nu toti oamenii au stofa de spion, iar unii sunt prea sinceri si ies in fata fara sa-si imagineze consecintele :(

agigea  •  23 ianuarie 2017, 14:10

Domnule Tolontan eu cred ca-i adevarat ce se intampla acolo asa ceva se intampla si la UAMS Agigea,in 2011 o infirmiera a spus cum sunt batuti bolnavii psihic de asistenta sefa Aura si cum ii ducea fortat pe bolnavi sa munceasca pt directorul Preda Ovidiu ,acesta avea o ferma de capre la Potarnichea ,acesti oameni pana sa vina la Agigea asa au facut si la Techirgiol,urmariti cati bani se spala acolo si ce spaga cer sa internezi un bolnav acolo si cata spaga cer sa te angajezi acolo ,cititi despre acest caz pe internet sa vedeti ce spun apartinatorii despre acestia sunt si acum tratati la fel ,va rog luati masuri .o sa fiti stupefiat daca a-ti cerceta pe ascuns ce orori se intampla acolo .Va multumesc

Comentează