Un angajat din ”Malaxa” a povestit la DNA cum ”i-am dus un plic cu 1.000 de lei profesorului și generalului Onișor de la Academia SRI din partea lui Secureanu”

SRI l-a scos de tot pe Onișor din Academia sa. Onișor: ”E o prostie, nu am luat niciodată bani de la Secureanu!”

marți, 17 ianuarie 2017, 7:01

 

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Îmi scriu memoriile”, spune, detașat și stăpîn pe el, generalul Constantin Onișor.

Fost șef al școlii doctorale a SRI, apoi doar coordonator de doctorate și, de la finalul lui 2016, ”pensionar și consultant”, profesorul Onișor îl descrie pe  Florin Secureanu drept harnic, disciplinat și ”plin de idei”.

-Domnule Onișor, există e-mailuri în contul lui Florin Secureanu în care dumneavoastră îi trimiteați referate pentru doctorat. Cum le explicați?
-Stați un pic! Vă spun. Eu le-am zis de la început celor trei doctoranzi pe care i-am avut, printre care și Secureanu, că sînt o echipă. Și îmi aduceau unul prin celălalt lucrările sau referatele.

2014-2017 a fost perioada de doctorat a lui Florin Secureanu, întreruptă de SRI după dezvăluirile Gazetei

-Cum vi le aduceau?
-Pe stick. Apoi eu le returnam pe e-mail după ce le citeam.

-Am înțeles. E procedura normală. Ca un profesor să citească referatele și să facă observații. Numai că un angajat de la ”Malaxa” spune că nu le făcea Secureanu, ci le scriați dumneavoastră.
-Ce înseamnă că le scriam?

-Că erau ideile dumneavoastră. Că le concepeați. Că le făceați în locul lui.
-Le mai modificam.

”Băgam și eu creionul în ce îmi trimitea Secureanu. Ca profesor am o responsabilitate științifică. Dar erau lucrările lui pe care doar le returnam” Constantin Onișor, coordonatorul doctoratului lui Secureanu

”Eu doar am adus referatele lui Secureanu într-o formă care să permită punerea în valoare a părții științifice”

Constantin Onișor
Constantin Onișor (foto: Agerpres)

-Și le modificați mult?
-Le mai prelucram. Asta e modalitatea lucrativă a unui doctorat: tu, ca profesor, vii cu idei, cu indexări.

-Insistăm, dar se poate interpreta că le-ați scris dumneavoastră pentru el?
-Sigur că eu le-am adus într-o formă care să permită punerea în valoare a părții științifice. Dar erau ale lui.

-După toate lucrurile pe care oamenii le-au aflat despre cum și-a construit Secureanu cariera medicală și științifică, nu vi se pare că un doctorat e puțin credibil?
-El a propus tema legată de securitatea sanitară a României ca parte a securității țării. Două lucruri sînt clare: Secureanu era în breasla lui cu această temă. Și avea calități speculative interesante pentru că intra în contact cu străinătatea.

-Ați luat vreodată bani de la Secureanu?
-În ce sens?

-În orice sens. Împrumut, cadou, plată pentru servicii.
-Nu.

-Unul dintre angajații ”Malaxa” a declarat la DNA că Secureanu l-a pus să vă dea bani. Și vi i-a adus. Există această mărturie la DNA.
-E o prostie, nu am luat niciodată bani de la Secureanu!

-Sînteți sigur?
-Păi, nu-mi știu finanțele? Sînt sigur! Și, în general, eu sînt foarte prudent cu genul ăsta de situații. Cum să mă întîlnesc cu cineva și să-mi dea bani?!

-Spuneți că nu v-ați întîlnit niciodată cu nimeni din partea lui Secureanu? Poate că v-a adus ceva pe stick.
-Exclus!

-Secureanu a dispărut din lista doctoranzilor la Academia Națională de Informații.
-Da? Eu nu știam. Știam că merge la alt profesor. E treaba lor!

Există, la DNA, mărturia unui angajat al spitalului care povestește cum, acum doi ani, ”Secureanu mi-a dat un plic cu 1.000 de lei ca să i-i duc lui Constantin Onișor, profesorul de la Academia SRI”.

”Am numărat banii, erau 1.000 de lei, și am dus plicul lui Onișor” Angajat de la ”Malaxa” în fața procurorilor

Omul a spus procurorilor că el a dus bani o singură dată pentru profesor, dar că era o obișnuință în relația dintre Secureanu și coordonatorul său de doctorat.

De mai multe ori a văzut cum Secureanu a primit pe e-mail de la Onișor referatele pentru doctorat.

”Mai apoi, Secureanu și-a trecut referatele pe numele său și există probe pentru acest lucru”, a adăugat angajatul spitalului.

Omul suspectează, fără a avea probe, că generalul Onișor avea și alt rol în relația cu Secureanu, ”pentru că managerul pregătea un fel de rapoarte ale convorbirilor înregistrate cu diverși terți cînd se întîlnea cu generalul de la Academia SRI”.  

Întrebat încă o dată dacă omul minte, generalul Onișor a replicat: ”Nu am luat niciodată bani de la Secureanu!”.

Tulburare la Sanimed International după aparția în articolul Gazetei

Secureanu nu este singurul personaj din sănătate care a avut doctorat la generalul Constantin Onișor.

Cătălin Hideg, patronul firmei Sanimed International, este și el doctorand la Academia SRI. Ieri, la sediul companiei, șefii ”au intrat în tangaj”, după expresia unei surse, deranjați de expunerea relației Secureanu – Onișor – Hideg.

Sanimed livrează medii de cultură pentru spitale, cu care face afaceri de aproape 2,5 milioane de euro pe an, și deține cvasimonopol pentru analizele TBC din România.  

Emisiunea ”România furată” de la Digi24 a găzduit o investigație a jurnalistului George Lăcătuș, care a descris rolul Sanimed în sistem, pe vremea ministrului Nicolae Bănicioiu.

Afacerile lui Hideg au continuat să crească.

Cum l-a salvat Minodora Ilie pe Secureanu din furtuna supărării lui Oprescu

secu mino
Florin Secureanu (stânga) și Minodora Ilie, la gala care a celebrat 20 de ani de „Omenia”, 28 februarie 2013

Un alt sediu unde se clatină bibelourile este cel al Fundației Internaționale Omenia, de la hotel Phoenicia.

Aici se adună, sistematic, Roza Vînturilor bestiarului românesc contemporan: de la fostul șef SIE Ioan Talpeș pînă la discretul patron milionar Mihai Mesner, cel cu 470 de excursii-șpagă pentru Secureanu.

Tot aici vin să ia binecuvîntare primarul sectorului 1 Dan Tudorache, se mai aude ceva cu Spitalul de Arși?, și omul de afaceri Mohamad Murad.

”90% dintre membri sînt masoni, dar asta nu l-a împiedicat pe însuși Patriarhul Daniel să se lase numit președinte de onoare!”, descrie cineva tabloul amețitor.

Galele Fundației Omenia dau vertij, ca Batman interpretînd muzică gregoriană, dar în spatele acestei aparențe caraghioase se petrec lucruri la care statul român a închis mereu ochii!

Cînd a fost arestat, Sorin Oprescu a invocat-o pe Minodora Ilie ca pe cea de la care urma să împrumute bani.

”Nimeni, pînă acum, nu a deranjat-o pe Minodora Ilie și pe cei din fundația ei, un loc prin definiție dedicat combinatoricii la cel mai înalt nivel”, spune o sursă a ziarului.

Dar, de această dată, DNA strînge probe.

Un om din Malaxa descrie procurorilor relația dintre Florin Secureanu și Minodora Ilie ca una între capul plecat și sabia care nu-l taie!

b4355b6a-31bb-4479-9f6b-458d1dcdcbad
Deși a fost scos de pe siteul omenia.ro, Adrian Secureanu a rămas în revistele fundației, alături de Preafericitul Daniel, Ioan Talpeș, Prințesa Lia ori Prințul Paul

”O parte importantă a banilor scoși la negru din spital de Secureanu mergeau către Fundația Omenia”, le mărturisește el magistraților. Evazionate, taxele de sănătate ale românilor călătoreau cu Secureanu pe coridoarele puterii oculte de la hotel Phoenicia.

De ce?

10 milioane de euro a plătit ”Malaxa” către firma lui Gheorghe Florea pentru reperații, plăți socotite în neregulă de către Curtea de Conturi

Un exemplu?

Urmarea?

E puțin probabil ca toate aceste istorii reale, întîmplate pe milioane de euro scoși din buzunarul bolnavilor români, să apară în ”Memoriile” generalului de brigadă Constantin Onișor.

De data asta poate le scriu magistrații.

 

Puteți citi aici toate cele 30 de episoade ale investigației de la spitalul Malaxa.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Molotov  •  17 ianuarie 2017, 8:10

„Asta e modalitatea lucrativă a unui doctorat” - gura păcătosului adevăr grăiește! :))

Alex  •  17 ianuarie 2017, 8:30

Hahaah, se schimba doar caracatitele din siatem.... Apar altele mai cu bun simt dar din pacate cu aceiasi foame de bani

Dr. Dan Patru Tudosie  •  17 ianuarie 2017, 8:31

Ii aduceau lucrarile pe stick si el le dadea email-uri :)). Sa arate stick-urile. Trimitea si celorlalti doctoranzi email-uri de genul? Bine, e o practica intalnita la orice Universitate. Mai scot si profesorii un ban cinstit.

Luca  •  17 ianuarie 2017, 8:48

Inca o data se dovedeste ca DNA ul nu este eficient . Nu ii sperie . Ii face mai vigilenti ! Nu cunosc motivele , dar le presupun : nu au personal ; nu au personal eficient ; actioneaza la comanda . Una din 3 . Probabil vom afla care . Sper din suflet , cauza sa fie lipsa de personal , pentru ca speranta ne este doar in ei .

Marius Popescu  •  17 ianuarie 2017, 8:51

Ma uit pe poza aia din revista si vad 8 *** :) Fundatia aia e defapt "La ***" .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gareth Edwards  •  17 ianuarie 2017, 8:59

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

omobisnuit  •  17 ianuarie 2017, 9:01

Hai acum sa dam cu noroi in SRI, si asa toata lumea da nu?! Daca un om de o asemenea anvergura s-a murdarit pentru 1000 lei e trist pentru noi ca tara si pentru sistemul asta nenorocit de politruci care nu apreciaza si nu incurajeaza valorile.

Adrian  •  17 ianuarie 2017, 9:04

Salut! Tolo hai ca am citit articolul si am sa te intreb ceva, ce zici de filiera : Mohamad Murad ( patronul complexului Phoenicia) - Printul Paul & Lia- mafia PSD C-ta Mazare & Constantinescu ?Mazare ,Constantinescu ,Paul &Lia au procese pe rol in dosarele restituirilor ilegale.Murad a facut cele mai mari afaceri si a prosperat cu gruparea Mazare - Constantinescu,iar acum face cu lacheul( poti sa moderezi ,dar acesta este adevarul) Fagadau.Fagadau fost vice pe timpul lui Mazare si actual primar. Cat despre " Motanul" Daniel pe mine nu ma mira,precis a venit pe filiera Mazare-Constantinescu- Teodosie Tomitanul.Teodosie Tomitanul, apropiat al gruparii mafiote Mazare-Constantinescu, este acuzat de coruptie ,(da cu subsemnatul la politie ca are control judiciar),iar Patriarhia n-a miscat niciun deget impotriva lui.Curios ,nu? PS. Cand am citit chestia cu Onisor si cei *** ,mi-a venit in minte imaginea cu" Vasilesco si cei trei : Gogu Steriade,Trandafir &Patraulea" .Cei trei tot o echipa făceau, ca si *** lui Onisor, de ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doina  •  17 ianuarie 2017, 9:07

Scrieti DEGEABa....De astia nu scapam, si tot ce scrieti ii Pune in Garda! Sight nu scapam de ei, vedeti cum ghita is bate joc de marele stat de drept facut de el, udrea si base.

Cătălin Tolontan  •  17 ianuarie 2017, 9:08

@Doina: nimic nu e degeaba. Vom vedea cine sta linistit si cine nu.

o portocala  •  17 ianuarie 2017, 9:09

nu stiu, zau, de ce insistati. omul v-a spus din prima ca "asta-i modalitatea lucrativa a unui doctorat". mai grav, insa, pastila de umor involuntar - patriarhul stie ca e sef la masoni? Patriarhul nume de cod scientia vincere tenebras? :)))

Marius Popescu  •  17 ianuarie 2017, 9:22

"***" si "La ***" nu sunt cuvinte obscene, de ce comentariile sunt cenzurate?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iulian  •  17 ianuarie 2017, 9:32

Citesti, te uiti mai bine si te crucesti de ceea ce afli. De fiecare data se mai devoaleaza cate ceva din cupola asta a grobianismului si ipocriziei ridicate de cei de teapa lui Secureanu la rang de virtute. Cand de fapt astia sunt niste submediocri, niste loaze, niste *** tinuti si intretinuti de la Iliescu, Basescu, Oprescu, PSD, PNL, SRI etc. strigare. Ne-au spoliat nemernicii atatia ani, ne-au furat din viata si din sperantele copiilor nostri prin furatul sistematic al banilor nostri. Cum pot dormi astia linistiti? Te uiti la asa-zisii masoni, la mutrele astora de la Omenia si iti vine sa-ti faci cruce (mai ales ca apare si PreaPrefacutul Daniel la brat cu astia) cand vezi ce fauna pestrita, ce neica-nimeni se aduna si pun la cale auzi Doamne binele natiei! ***, ***.cu ***! Sper sa va tremure izmenele de frica voua si altora ca voi care sunt sigur sunt foarte multi si privesc cu speranta ca lor n-o sa li se intample una ca asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex F  •  17 ianuarie 2017, 10:07

Se pare ca s-au mobilizat repede. Pe pagina lor nici nu mai exista mentionat Secureanu http://www.omenia.ro/index.htm

fotbal  •  17 ianuarie 2017, 10:54

nu mai lua de la anaf ca sunt amatori si marfa nu e safe. am io doua linguri miere, 10 pic propolis si una bucata lamaie stoarsa pana zice ce vrem. e garantat ! daca vrei pun si hashtag

mihai  •  17 ianuarie 2017, 10:56

Interesante investigaţiile dumneavoastră, domnule Tolontan. Totuşi remarc un lucru: de ce vă canalizaţi numai pe firmele româneşti şi nu cercetaţi şi neregulile concernelor străine care au monopolizat aproape toate ramurile economice din România? Mă refer inclusiv la industria Pharma. Eu cred că acolo este problema, marile corporaţii se comportă discreţionar şi îşi fac jocurile nestingherite de nimeni, după care repatriază profitul. Ar trebui făcută o comparaţie între preţurile practicate de o multinaţională în ţara de origine şi cele de pe piaţa românească pentru acelaşi produs. De multe ori preţurile de la noi sunt mult mai mari decât cele din alte ţări UE sau din SUA. Ca să nu mai vorbim de salariile mult mai mici plătite angajaţilor români comparativ cu cele ale angajaţilor de pe poziţii similare din ţara de origine, de exemplu. Poate reuşiţi să faceţi lumină şi în acest domeniu. Până la urmă, o firmă românească dacă reuşeşte să reziste în această junglă ar trebui lăudată şi stimulată, nu batjocorită. Asta dacă mai dorim să avem şi companii româneşti pe piaţă. Altfel rămânem doar o colonie a străinilor care îşi bat joc de noi....

Cătălin Tolontan  •  17 ianuarie 2017, 10:57

@mihai: aceasta investigatie ati citit-o? https://www.tolo.ro/2017/01/12/confirmare-oficiala-vitalaire-o-frauda-la-scara-nationala-rezultatul-controlului-casei-de-sanatate-doar-in-ultimii-trei-ani-vitalaire-a-incasat-bani-in-numele-a-1-500-de-morti-de-la-41/ AirLiquide Vitalaire este lider mondial pe gaze industriale si are o puternica divizie de dispozitive medicale. Sau aceasta? https://www.tolo.ro/2016/11/07/impotriva-legii-si-a-propriilor-coduri-etice-sanofi-zentiva-liderul-pietei-de-medicamente-din-romania-plateste-de-6-ani-un-sef-de-spital-public-in-consiliul-sau-de-administratie/ Sanofi este una dintre cele mai mari companii pharma ale lumii.

Mishu  •  17 ianuarie 2017, 11:05

Stau si citesc si recitesc si imi amintesc de ce am plecat din R. Sincer, sunt sceptic. Nu cred ca vom scapa vreodata de acest sistem, care a fost inradacinat in zeci si zeci de ani de zile. Din pacate eu si copiii mei nu avem atat timp, ca sa vedem cum sistemul colapseaza. Practic, cand retezi un cap, creste altul si tot asa. Baietii astia sunt peste tot, prin ministere, prin agentii, academii, facultati etc. Chestiile astea prind foarte bine la noi, romanii.Ne place drumul scurt, spaguta, las ca merge asa, PPC (poate pica ceva)...Nu zic ca nu se practica asa ceva si in alte tari, dar cred ca este la o scara mult mai mica. De aceea suntem si vom ramane saracii Europei pentru foarte mult timp de acum inainte, chiar cu toate cresterile economice marete si guvernele si guvernantii extraordinare (autoproclamati).

Cătălin Tolontan  •  17 ianuarie 2017, 11:11

@Mishu: solutia nu este ca sistemul sa colapseze ci, impreuna, sa-l punem sa lucreze pentru noi. Inclusiv dvs faceti asta, chiar daca nu mai sinteti in tara. Pentru ca aveti legaturi cu tara, aveti prieteni aici, veti continua sa influentati, intr-un anume fel, ceea ce se intimpla in tara.

popa  •  17 ianuarie 2017, 11:15

Ce putregai, ce sleahta de mafioti cu pretentii care ne fura cu milioane de euro ! Si ca astia mai sunt f. multi in Romafia. Tara este cangrenata si nu exista speranta de mai bine.

dan  •  17 ianuarie 2017, 11:24

Daca o sa mai citesc mult despre investigatiile dumneavoastra o sa constat ca singura solutie pentru mine si familia mea este sa plecam din aceasta tara. Speranta mea a murit! Cu stima, un roman

Cătălin Tolontan  •  17 ianuarie 2017, 11:26

@dan: interesant e ca unii oameni spun ca atunci cind vad aceste fapte se infurie si se gandesc cum sa contribuie ca ele sa inceteze. Nu aveti si acest sentiment?

VIRUS  •  17 ianuarie 2017, 11:39

Dan Condrea. Secureanu. Ghita. Si multi altii... Nu sunt decat niste nume pentru ca anumite firme detinute in fapt de securitate nu puteau figura la registrul comertului cu SRI ca principal actionar. Problema probabil a aparut cand acest "figurant" si-a cam luat-o in cap si a inceput brusc sa se creada Dumnezeu.

geo  •  17 ianuarie 2017, 13:00

Dialog: "Ați luat vreodată bani de la Secureanu? -În ce sens? -În orice sens. Împrumut, cadou, plată pentru servicii. -Nu" Pai mai nene, daca nu ai luat bani, la ce mai intrebi "In ce sens"? Daca nu luai bani in niciun sens, raspundeai de prima data "nu". Daca te opreste unul strain pe strada si te intreaba daca ti-a dat bani, tu intrebi "in ce sens"?

geo  •  17 ianuarie 2017, 13:02

In alta ordine de idei - pe asta chiar il cheama Secureanu sau e nume de scena?

Alexandru  •  17 ianuarie 2017, 13:11

Foarte interesant cum scot *** linia a doua la bataie. Te-au lasat sa odihnesti , sa devii credibil , iar acum in momente de criza te-au trimis in linia intai. Nimic de Coldea , Kovesi , Basescu , Macovei etc , toti care au pus la cale mocirla in care traim acum in schimb Tolo iese la lupta impotriva legii de amnistie sau gratiere. Asta e *** zero , nu-mi explic de ce , probabil pentru ca nimeni din cei care au pierdut lupta cu sistemul sa nu iasa mai devreme in libertate si sa vorbeasca. O *** , se da de inteles ca odata cu legea o sa scape toti de pedeapsa si de raspundere si o sa iasa curati ca lacrima, intentionat nu se pomeneste ca e posibila gratierea ,ca e posibil aplicarea selectiva prin lege pentru pedepse executate deja intr-o proportie oarecare , doar pentru anumite fapte etc. Da, da , stiu, o sa spui ca tu ai zis doar de amnistie, metoda KGB-ista pentru ca putini stiu diferenta , articolul era propagandistic curat, cu jumatati de adevar ca sa credem ca o lege care ar gratia o parte din anumite pedepse executate deja intr-o proportie etc e o lege rea care ar da drumul unor *** pe care ai voie sa le critici. Avea dreptate Badea 100%., temele *** de aia pe care nu ai voie sa ii critici, daca printr-o minune nu moderezi postul ii invit pe cititori sa citeasca blogul tau si sa vada care sunt aia. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  17 ianuarie 2017, 13:12

@alexandru: stiti cu siguranta care este definitia unui fanatic, potrivit lui Amos OZ, care a scris si un eseu cu acest titlu. Fanaticul este cel care, atunci cand nu esti de acord cu el, nu vrea sa te convinga, ci sa nu mai existi! Nu puteti da exemplu de nici un oficial puternic sau de o institutie care sa nu fi fost criticata pe acest blog. Cat priveste SRI, l-am confruntat in cazul Hexi Pharma in mod repetat. Noi l-am adus pe presedintele tarii sa spuna fraza aceea unica: ”Cred ca SRI a lucrat bine pentru ca asa va spun eu”. Dar, pentru ca aveti alta parere decat mine in legatura cu amnistia, pur si simplu vreti sa dispar :-) Ganditi-va un pic daca nu e ceva adevar in ceea ce am spus. Multumesc! (PS: Toti disparem la un moment dat, mortalitatea este in conditia umanitatii noastre. Dar pina atunci, o sa ma comport ca un om liber)

Ionut  •  17 ianuarie 2017, 13:29

Tolo, nu-i lasa, scoate-i pe toti la lumina.

Dan Ioan  •  17 ianuarie 2017, 13:52

Stiu ca e inafara subiectului acestui articol si imi imaginez ca aveti o tona de subiecte pe langa acesta. Dar, poate va faceti timp si ne prezentati intr-un articol, eventual cu un model grafic, si "cazul Sebastian Ghita" care "bantuie" Romania. Acest caz a devenit atat de complicat ca oricat incerc sa inteleg, nu reusesc. Cine a fost Ghita pe toate planurile in sistemul politic si financiar din tara; cum a ajuns la 48 de ani sa aiba declarata oficial o avere de peste 100 milioane euro; cine sunt cei implicati in afacerile "Ghita"- de la avocatul lui (ajuns si director/trezorier al firmei care a transferat bani in Panama!), pana la frate, prieteni, toti mancand o paine deosebit de alba pe baza de "Ghita". Se zice (stiu ca asta nu inseamna probe, dar stiti cum e, fara foc nu iese fum) ca in Ploiesti toti cei care au vrut bani nemunciti, i-au obtinut intrand in increngatura Ghita.

StefanCM  •  17 ianuarie 2017, 13:52

Deci Alexandru tata, Basescu l-a pus pe Dragnea sa fraudeze alegerile? Si apoi tot Basescu l-a convins ca in politica e o plus valoare sa ai cazier? Basescu i-a facut la Ponta doctoratul? Sau Kovesi? Macovei l-a obligat pe Tariceanu sa incalce legea? Basescu era cumva in spatele lui Secureanu? Sau sa fii fost Kovesi in spatele Hexi Pharma? Vitalaire de cine erau sustinuti, de Base, Kovesi, Macovei, Coldea? Tot ei sunt de vina ca Ghita a fugit de la portita cand a fost prins cu matza in sac? Generaul Onisor pe cine are in spate, e marioneta lui Kovesi? Sau a lui Basescu? De cascadorii rasului muica..

StefanCM  •  17 ianuarie 2017, 13:54

Sau care e principiul de lucru, daca are cazier sau procese pe rol, e un om de caracter, e de-al nostru, oricine se ia de ei se ia de noi, iar daca nu are cazier sau procese pe rol, e corupt? :))

Camelia Toma  •  17 ianuarie 2017, 14:32

Tolo, Dumnezeu si Maica Domnului sa te Binecuvanteze, iti admir curajul si tot ceeace ce faci pentru noi romanii de rand, in care ni s-a sadit frica in suflet de atatia amar de ani, 40 ani comunism, 26 ani stat securisto-masonic. Cu Dumnezeu Inainte vom invinge, ca si Regele David si Bucurati-va Hristos a Inviat!

Gabi  •  17 ianuarie 2017, 15:00

Puroi, puroi, puroi...o tara PLINA !!!!!

StefanCM  •  17 ianuarie 2017, 16:32

E surprinzator cum reputatia si cariera unor oameni are de suferit din cauza veninului pe care il improasca persoane corupte si cu o reputatie patata in mod ireparabil, doar prin simple declaratii fara nici o acoperire, iar altele impotriva carora se strang dovezi substantiale in privinta coruptiei si lipsei de integritate ( lasand la o parte incalcarea legii, ca se pare ca sa incalci legea e o calitate ) sunt aparate cu indarjire de tot felul de grupuri de acoliti fara scrupule. Nu mai cred in inocenta, naivitate sau lipsa de informare. E pur si simplu vorba de lipsa de scrupule si meschinarie.

sine ratio  •  17 ianuarie 2017, 18:33

Off topic Sper din tot sufletul ca generalul Coldea să intre în politică. Cu adevărat atunci vor începe ”replierile elastice”. Cu adevărat atunci politicienii de Dâmbovița vor simți gustul fricii.

Boriia Marian  •  17 ianuarie 2017, 20:50

Buna Seara! La Antena 1 se prezinta filmari cu camera ascunsa din 2007.......Viaţa bolnavilor este traficată, în România lui 2017, în cel mai cinic mod. Statul plăteşte bani grei pe medicamente, iar samsarii fac afaceri profitabile pe spatele suferinzilor. Totul ţine doar de bani., Stiri, Antena 1, 17-01-2017

bogdan c  •  17 ianuarie 2017, 23:27

Catalin, ma uit in jur cat de mult se comenteaza... ce bine ca romanul s-a nascut filozof. Dar ce folos! Se pare ca s-a nascut si hot. Sunt multi care comenteaza (bine, constructiv, taios sau critic) dar sunt si multi hoti (grei, influenti, abili si "nesimtiti"). Concluzionez ca au ramas putini care sa ii atace pe hoti iar cei care ar putea sa mai faca ceva sunt speriati de ideea unui conflict. Ma intreb cum am putea sa seceram uscaciunile, fara sa se rupa lama taietoare? Oare un om liber si cu idei sau "un tanar absolvent", care isi doreste sa aduca o contributie la starpirea coruptiei, poate sa doarma linistit? Catalin, am o intrebare nu chiar specific la persoana ta, in aceste cazuri de investigatii "grele", te gandesti si la consecinte? Mi-e frica dar ma bucur, imi place si actionez de fiecare data cand am ocazia dar simt ca sunt singur, cei in varsta se supun iar cei tineri se scalda in social media, ce naiba sa mai facem? Daca tot ramanem in tara, haideti macar sa mergem drept! Felicitari CT.

DOXA  •  17 ianuarie 2017, 23:51

Industria Pharma///// Eu cred că acolo este problema, marile corporaţii se comportă discreţionar şi îşi fac jocurile nestingherite de nimeni, după care repatriază profitul. Ar trebui făcută o comparaţie între preţurile practicate de o multinaţională în ţara de origine şi cele de pe piaţa românească pentru acelaşi produs. De multe ori preţurile de la noi sunt mult mai mari decât cele din alte ţări UE sau din SUA. Ca să nu mai vorbim de salariile mult mai mici plătite angajaţilor români comparativ cu cele ale angajaţilor de pe poziţii similare din ţara de origine, de exemplu. Poate reuşiţi să faceţi lumină şi în acest domeniu. Până la urmă, o firmă românească dacă reuşeşte să reziste în această junglă ar trebui lăudată şi stimulată, nu batjocorită. Asta dacă mai dorim să avem şi companii româneşti pe piaţă. Altfel rămânem doar o colonie a străinilor care îşi bat joc de noi....care nu au dosare penale pentru ce au fakut de la infiintare pana azi

Din breaslă…  •  17 ianuarie 2017, 23:53

Cătă, bravo!!!!!

Alexandru  •  18 ianuarie 2017, 11:47

@Cătălin Tolontan , nu mai comentez , nu ma consider fanatic pentru ca vreau sa dispara din spatiul public jurnalistul cu teme si sa ramana acelasi jurnalist dar fara teme ( vezi la Cristoiu ca se poate ) ,pentru ca consider ca democratia care tine de omul din fruntea institutiei se numeste dictatura si ma refer la SRI si DNA , si pentru ca nu vreau sa ma conduca un fost procuror comunist care a dat pe mana presedintelui plin de bube penale numirea magistratilor. Vad ca esti critic cu SRI-ul , *** , nu am vazut nicaieri pe blogul tau concluzia logica, cineva care rezista de multi ani in fruntea institutiei nu poate fi decat foarte prost sau parte integranta a mecanismului. La DNA disperarea de a tine pe functie o anume persoana pute a interese mult mai precise decat lupta lupta impotriva coruptiei. Basescu s-a zbatut din rasputeri sa o tina chiar si sub guvernul Ponta. La fel si tehnocratii democratia si independenta justitiei nu atarna niciodata de o singura persoana. Partea din articolul trecut cu amnistia este vadit scoasa din context , tendentioasa , induce confuzii intre amnistie si gratiere si e sincrona cu anume voci similare dintr-un anume grup din spatiul public. ***. Pe de alta parte probabil te-ai gandit la responsabilitatea ta ca voce publica respectata si credibila pentru multi romani. Din cauza supraaglomerarii din puscarii mor oameni , multi trag dupa ei traume si boli pentru tot restul vietii , nu se mai pot integra apoi in societate pentru ca sunt prea multi ca sa se ocupe cineva de reeducarea lor, asta e in viata reala , intarzierea luarii unor masuri are efecte reale in vietile unor oameni. Si tu printr-un articol sa zicem nefericit scris esti parte la asta. E blogul tau si poti sa pui stelute unde vrei sau chiar sa modifici postarile altora , nu vad criteriile foarte clar dar trebuie sa retin *** Fa-mi un bine si nu mai publica postul meu decat sa lasi sa se inteleaga ca sub stelute s-ar afla amenintari cu moartea sau limbaj vulgar. Nu e frumos. Respect

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alina  •  18 ianuarie 2017, 15:03

Da... Cum era de așteptat! Oare reforma în sistemul medical va continua? Că, sincer, PSD-ul nu îmi pare un garant... Cum nici cei de la PNL și PDL/PD nu au fost. Sunt asemeni hoardelor de cotropitori și atât. Bani pentru partid și batjocura pacientului român. Cât de tare trebuie să strigăm sub balcoanele "alesilor", pe care noi i-am înscăunat, ca să fim auziți și respectați? Foarte interesant demersul jurnalistic, dar... ce părere aveți de demersurile actualului ministru de justiție? Dacă respectiva ordonanță se adoptă nu sunt în van toate articolele D-voastră? Atunci de ce m-ar mai interesa din moment de justiția e oarbă, surdă, mută și siluită în piața publică la lumina zilei de partidul potent care justifică legimitatea acestei acțiuni prin prisma rezultatelor din 11 decembrie.

Ion  •  18 ianuarie 2017, 16:53

Nici nu mai pot sa ma uit...Oare o fi cineva de aici ,altfel desigur numai lume buna,care se intreaba cum vine asta cu cineva din Malaxa a dat scris la DNA ca Secureanu a trimis lui cutarescu un plic cu bani...?Asta o fi legal?Sa ai surse la DNA o fi legal,DNA sa transpire fapte din dosare pina ajung in instante o fi legal?Astia nu sunt tot cu ochi albastrii?

Cătălin Tolontan  •  18 ianuarie 2017, 19:18

@Ion: sinteti populat cu certitudini desi stiti destul de putin despre profesia de ziarist. Procurorul este ultimul loc de unde un ziarist obtine informatii. Exista avocati, prieteni ai avocatilor, martori, prieteni ai marorilor, colegi ai tuturor, familii :-)

Mihaela  •  23 ianuarie 2017, 23:18

Eu am auzit un zvon: Secureanu nu era medic si nu avea facultate. Se spunea ca fusese tehnician de masaj. Sa fie adevarat??

Comentează