Democrația nu e un sport pentru spectatori. Câți români vor ieși astăzi în stradă în toată țara?! Avem și răspunsul: mai mulți decât se credea!

Ieri, lumea a fost martora izbucnirii calme a milioane de americani care au vrut să-și facă auzită vocea

duminică, 22 ianuarie 2017, 12:01

UPDATE: Imaginea realizată de Cristian Vasile astăzi în Piața Victoriei rivalizează cu cele din Statele Unite.

Cîteva dintre cele mai interesante mesaje de la demonstrațiile de ieri:

Astăzi, la ora 5 după-amiază, sînt anunțate mai multe marșuri de stradă împotriva grațierii și amnistiei.

Se așteaptă mișcări în București, Iași, Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Braşov și alte orașe.

Și nu poți să nu legi cu ceea ce s-a întîmplat ieri în SUA și în toată lumea.

La sediul  CIA, Donald Trump critica revista ”Time Magazine” într-un stil voit umoristic, cam cu bătea Gigi Becali, pe vremuri, Gazeta Sporturilor în conferință de presă. Bătea adică dădea palme la propriu ediției de hîrtie a ziarului într-un moment suprarealist.

3,5 milioane de oameni au demonstrat ieri în toată lumea, de la Washington la Sydney, împotriva fricii

Dar nu despre Donald Trump e vorba.

Pentru că, în aceleași ore, milioane de oameni din America și din lume, femei în primul rînd, dar și bărbați, au ieșit să-și afirme valorile, ideile și vocea.

La Washington au fost 500.000 de oameni în stradă.

La Chicago se anunțaseră 50.000 și au venit 150.000, astfel încît organizatorii au renunțat să mai mărșăluiască prin oraș pentru că nu aveau loc!

La Boston estimaseră 25.000 de participanți și au ieșit pe străzi 125.000 de femei, bărbați și copii, după estimările poliției.

Peste tot sînt cifrele poliției, nu ale organizatorilor.

Au avut loc manifestații în cele mai neașteptate locuri. Din Australia în Oslo și pînă pe navele polare!

Vorba cuiva: ”A mai existat vreo manifestație politică, vreodată, în Antarctica?”. 

În Los Angeles s-a blocat centrul orașului pentru că au apărut, ca din pămînt, o jumătate de milion de oameni!

De unde au apărut?

Citîndu-i pe ei, ei vin din convingerea că ”democrația nu e un sport pentru spectatori”. Ci pentru participanți.

Indiferent de ce parte ești, nu poți să nu te gîndești la asta.

Așa arată democrația și așa trebuie să arate!

Începeți cu mulțimea care cîntă ”Love not hate, makes America great!” în Denver, Colorado.

Și citiți, la final, panourile pe care le țin cele două femei din Boston. Spre noi le țin.

People chanting: „Love not hate, makes America great.”

#WomensMarchdenver pic.twitter.com/Fukn4pYq1k

— Larry Ryckman (@larryryckman) January 21, 2017

Washington
Washington, 500.000 de oameni.

 

Manifestații de amploare și în Idianapolis
Indianapolis.
Boston.
Boston.

 

 

Marșul văzut din elicopterul CNN în Los Angeles
Marșul din elicopterul CNN în Los Angeles – peste 150.000 de oameni conform estimărilor poliției.

 

Nashville
Nashville.
womenantarctic
Antarctica.
Sydney
Sidney.

 

Roma
Roma.
Londra
Londra.

 

Oslo. foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix via AP
Oslo.

 

Boston
Boston.

Comentarii (182)Adaugă comentariu

alexa  •  22 ianuarie 2017, 20:12

Madona a fost cea mai pasnica. Ea care are fantezii cu bombe la Casa Alba. Sa nu mai vorbim de clasa prolet.. pardon, oprimata, reprezentata de cei "diferiti". Power to the party! Din toate tarile, uniti-va!

Ion  •  22 ianuarie 2017, 20:13

@ Tolontan... Am aflot ce inseamna democratie pentru voi...Adica au venit moldovenii unionisti care aveau autorizatie pentru un spatiu si pentru ca au incercat sa plece pe alt traseu ati gasit nimerit da- i umflati...Acum desigur voi manifestati impreuna cu Presedintele ,desigur nici nu va trebuie autorizatie...Ati uitat si ca peste 2 zile este celebrata o srbatoare a Unirii...Rezultatul; ati impins Moldova spre Est si numiti asta Democratie... Inteleg ca penru voi nu este lege...Inteleg ca omul care trebuia sa medieze ,sa uneasca nu mai este arbitru,nu vrea sa mai fie si presedintele unei majoritati iesita din alegeri...Si voi va numiti romani...?Va credeti democrati?...

Daniel  •  22 ianuarie 2017, 20:21

Domnule Tolontan , azi am văzut ca încă suntem mulți care vor scoli, spitale nu pușcării .PSD ciuma roșie .Celor care nu au putut sa ajungă in Piața îi rog sa nu mai aștepte .Înpreuna putem învinge ...

Mihai  •  22 ianuarie 2017, 20:33

Nu ai pic de respect ptr. vot si nu stii ce inseamna democratia! RESPECTA VOTUL SOROSISTULE asa cum am respectat si noi in trecut votul vostru!!!

Adrian  •  22 ianuarie 2017, 20:34

Fratie, astazi este mobilizare maxima la postacii rosii. Uitati-va bine la ei, o mica parte sunt "locali' adica cu simbrie din Kiseleff 4, dar cumva rudimentari. Inspaimantator de multi sunt cei cu simbrie platita de la sediul din Liubianka. Coloana a 5-a s-a mutat pe internet. Experti in diversiune si manipulare cu mesaje mai sofisticate targetate catre o alta categorie a populatiei. Nu au argumente,scuipa sloganuri, repeta cateva dintre ele cu o obstinatie demna de o cauza mai buna. Daca maine li se va mari putin simbria, isi vor vinde tara si pe noi odata cu ea, fara nici un fel de remuscari.

Boston, US  •  22 ianuarie 2017, 20:51

@Alexandru Valeriu Din Boston va spun ca au fost peste 150, 000 de oameni care au participat la ***. Nu mai mintiti !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

A S  •  22 ianuarie 2017, 20:58

Dle Tolontan, avem un presedinte care instiga la lovitura de stat. Articolul tau cheama la iesirea in strada. Esti si tu un "acoperit" al sistemului ? Asta numesti tu democratie ? Este de noaptea mintii. Ce alegeri, ce democratie, cu forta strazii si a catuselor.

Gheorghe Sictiros  •  22 ianuarie 2017, 21:11

Coldea nu vine la mitingul anticoruptie?

John Q  •  22 ianuarie 2017, 21:16

Este dreptul constitutional al fiecarui individ sa protesteze/demonstreze impotriva guvernului ales pentru asi face auzita parerea. Inclusiv a unui presedinte, nu e prima oara cand un politician/presedinte se alatura unui grup de manifestanti atunci cand impartasesc aceleasi opinii si vor sa trimita un mesaj clasei politice si oamenilor de rand. Americanii care au iesit ieri in strada si-au manifestat dreptul lor elementar de libertate la exprimare prevazut in constitutia americana. Ca au facut-o in prima zi a noului presedinte nu face decat sa confirme cat de puternic cred in dreptul lor de a fi auziti si ascultati. Ce au facut ei nu este deloc diferit de ce faceti si voi aici pe acest forum cand va exprimati opiniile personale. Love not hate, makes Romania great!

eueu  •  22 ianuarie 2017, 21:22

Vor iesi securistii. Asa o sa stim si noi cati sunt.

Matache Macelaru-Furculisione  •  22 ianuarie 2017, 21:25

Domne Tolontane, vaz ca selectezi foarte progressist comentariile. Unele intra imediat, altele stau la coada. Care este criteriul de selectiune?

eueu  •  22 ianuarie 2017, 21:29

Coldea cica sa nu mai iesiti. Sa stati mai ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mitica Piscopesco  •  22 ianuarie 2017, 21:31

Domne Tolontane, nu faci matale o ancheta despre finantarea ONG-urilor care *** cu DNA? Nu? De ce nu? Te strange un ciorap?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gheorghe Sictiros  •  22 ianuarie 2017, 21:32

Basescu nu vine la mitingul anticoruptie?

napoca  •  22 ianuarie 2017, 21:57

napoca republic • 11 ore în urmă napoca • 22 ianuarie 2017, 5:41 Comentariul tău e în așteptare. D Tolontan sunteti ca-ntodeauna pe invers..asta pentru ca traitzi in Romania si probabil ca sunteti interesat si ***. Trump a promis ca face zid pentru mexicani si musulmani..masura justa! Trump a promis ca scoate Legea Obama..lege impotriva sanatatii populatziei..o alta masura justa!! Trump a promis ca pune cu botul pe *** Coreea de Nord,China chiar si Rusia daca e nevoie..masura justa.!. Trump a promis ca o sa ordone cercetarea doamnei Clinton pt neregularitatzi grave impotriva securitatzii statului..masura justa!! Tump a promis locuri de munca pentru americani si masuri dure impotriva firmelor care pleaca din tzara..masura necesara!! Se stie ca toate aceste demonstratii sunt sustzinute de Soros care pana acum a pierdut peste un miliard de dolari prin nealegerea „Clintanoaiei” Se stie ca ati ciugulit din palma lui Voiculescu . .Explicabila tendintza de a ciuguli din palma lui Soros. Traitzi in Romania si ati invatzat lectia sovietica ..chiar daca spunetzi neadevaruri despre o tzara de care sunteti strain ..ceva totusi ramane .. …Spre deosebire de dumneavoastra ..eu nu sunt strain DE America(SUA) ,oamenii si problemele ei.. AM scris acest mesaj pe articolul lui Tolontan :"Democratzia nu e un sport pentru spectatori"..rezultat ..dupa 14 ore este tot in asteptare=)))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ambrosios  •  22 ianuarie 2017, 21:58

Vad ca activati ca jurnalist din multe domenii...ceea ce nu e rau...ba din contra...prea multa ultraspecializare prosteste...as vrea sa va critic totusi pentru ca aveti tendinta de a fi partizan, de a impartii rapid din condei persoanele si ideologiile in ''buni'' si ''rai'', in ''noi'' vs ''ei'' (care ei, evident sunt rai, pervertiti)...de multe ori irational...' 'Raul'' omenirii nu este ''gasca care gandeste si actioneaza altfel decat gasca noastra'' (de exemplu: cei de dreapta, nationalistii, antiglobalistii) ci tocmai spiritul SECTAR... chiar credeti ca printre milioanele care au protestat nu exista nimeni care sa fie moral inferior/oara lui Trump? Propun sa nu mai le cioplim statui protestatarilor/relor cu ochi lacrimand...mie nu-mi plac ''victimele''...cei ce se identifica ca atare...si fac din statutul de victima o identitate si un sens in viata...de multe ori sunt pe dinautru la fel de rai ca si agesorii..ba poate chiar mai rai..urasc mai mult...si au si sentimentul superioritatii morale si al indreptatirii... Madona tot in da cu ''love, love, love'' pai iubeste si pe Trump si pe nationalisti...si pe misogini...ia sa vezi atunci...rai pe pamant...nu iad ca acum...

Aproape Anonim  •  22 ianuarie 2017, 23:02

Aşa este domnule Tolontan, aveţi dreptate, democraţia nu este un sport pentru spectatori. Şi cu toate că începem să ne urnim ceva mai greu unii dintre noi, ce vreţi, nu mai suntem chiar toţi la vârsta junioratului, uşor uşor, în seara asta în Piaţă, eu zic că am pus-o de-o echipă frumoasă şi promiţătoare – aşa, cam cum era Craiova Maxima odinioară. Iar ce mă bucură cu adevărat, este că nu am fost singura arenă pe care s-a jucat, ci că a fost etapă în toată ţara.

Arsenie  •  22 ianuarie 2017, 23:39

Zilele astea vedem reactiile acolitilor lui Soros de pretutindeni. Se zvarcolesc ca niste animale turbate de oftica. Recunosc ca privelistea m-ar incanta, daca respectivii nu ar deveni si violenti. Asta ma ingrijoreaza de fapt: liberalii, sau mai bine zis libertinii cu putin creier, dar extrem de vocali si tupeisti, se preteaza la acte de violenta inadmisibile

alex  •  22 ianuarie 2017, 23:53

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Un om necajit  •  23 ianuarie 2017, 0:09

Subscriu, domnule Arsenie. Niste violente nemaintalnite. De la mineriadele sustinute de domnul presedinte Iliescu nu am mai vazut asa ceva! S-au adunat oameni pe strada de zici ca era zi de targ. Asa ceva nu e admisibil intr-o societate moderna! Cum sa iesi in sfanta zi de duminica si sa marsaluiesti prin oras!? Pai ce, lasam orice cetatean sa submineze planul de patrie a domnului Dragnea, care lupta pe toate fronturile pentru binele tuturor romanilor, chiar si pentru cei care sunt contra! Domnul Dragnea e un sfant! El se sacrifica pentru noi, e un fel de Isus al Romaniei mari, si intoarce si celalalt obraz gros atunci cand este lovit!

Un om necajit  •  23 ianuarie 2017, 0:17

Domnule Piscopscu, ati pus punctul pe i. Subiectul ongurilor ma intereseaza si pe mine foarte mult. Desi recunosc ca nu prea inteleg ce este acela un ong. Dar, sa stiti ca eu nu vrea sa raman un ignorant si m-am interesat. Din pacate nu am reusit sa gasesc foarte multe. Dar sunt multe onguri care se zice ca tin de biserica, doamne iarta-ma. Oare e o lista modificata de sorosisti? Si va rog, imi explicati si mie ce inseamna sorosist? Cred ca e ceva de rau, dar nu am gasit nici in dex si nici in biblie.

Un om necajit  •  23 ianuarie 2017, 0:24

Domnule A S. Lumea tot vorbeste de lovitura de stat. Este incredibil asa ceva! In mileniul 3! Eu cred ca sigrmur ceva ceva este acolo. Dar ce nu inteleg, si poate aveti bunavointa sa imi explicati, este de ce tot striga acei huligani? Adica ei nu or sa beneficieze de aceasta lege / lovitura de stat? Adica legea asta e facuta numai pentru acesti haiduci, si ei se tem sa ne se aplice? Ca asa ar fi clar ca e lovitura de stat! Ar fi niste interese teribil de mari. As iesi si eu in strada daca as sti ca legea ma baga pe nedrept in puscarie

ITRobert  •  23 ianuarie 2017, 0:27

Catalin Tolontan, am citit ieri articolul tau, dar este bazat pe ce-ai prins din sursele de care dispui (foarte limitate si foarte stangiste). Esti om de presa si cunosti desigur faptul ca o "stire" poate fi scrisa in mai multe feluri :). CNN (Clinton National Network_ - trambita marksista impreuna cu ABC, NBC, CNBC si NYT, Washington Post si nu in cele din urma pravda americana camuflata sub numele de L.A. Times au scris cum le-a convenit... Nu merita sa faci un caz bazat pe astia... Pentru ca ma aflu la fata locului si pentru ca ma intereseaza ce se intampla in tara ca m-a adoptat (LEGAL) acum foarte multi ani am sa vin cu cateva precizari: Mentionase cineva numele lui Soros iar altcineva ii raspundea ca era imposibil sa plateasca Soros milioane de oameni sa iasa in strada. Foarte corect; Soros prin caracatita sa de "ONG-uri" a finantat numai instigatori, asa numitii "organizatori", iar pe langa acestia, trupele "hard", cele pe care le gasim cu aceiasi indivizi, oriunde pe glob este nevoie de ei. Una dintreaceste organizatii cu legaturi stranse la robinetul de bani numit Soros este "Emily's List" care se si considera "organizatorul principal" al evenimentului. Au venit cu afise si pancarde tiparite sau printate, iar acest lucru e simplu de verificat din imaginile prezentate chiar si pe trompetele lor... Vom vedea fix aceleasi pancarde fie ca suntem in DC, Chicago, sau L.A... Acum hai sa vedem pentru ce "demonstrau"... In principiu nici ei nu stiau pentru ce; intrebati care e motivul, unii ba ziceau ca le e frica de ca "va fi", ba ca pentru "demnitatea" femeilor, ba "pentru ca femeia vrea sa fie stapana trupului ei"... Care este legea astazi si ce schimbari se asteapta de la noua administratie. Astazi avortul este legal in USA, dar pe langa acest lucru, functioneaza o oraganizatie privata finantata de la bugetul federal care se numeste "Planned Parenthood". Intrand pe websitul lor aflam cat sunt ei de minunati si mai aflam ca sunt o organizatie NON-PROFIT. Cu toate acestea aceasta organizatie este finantata de la bugetul federal cu jumatate de miliard de dolari anual. Pentru aceasta suma, organizatia in cauza, nu trebuie sa dea explicatii (???). Banii acestia provin de la mine, de la vecinii si colegii mei si de la tot americanu' de rand. Practic, daca o "doamna" vrea sa faca economie la prezervative si "pateste rusinea", se duce bine merci la astia si primeste un avort platit de NOI. Cand datoria externa este de 20 de trilioane de dolari si cand avem oameni care traiesc la limita subzistentei, insusi votul exprimat 306 la 227 in favoarea unei schimbari, demonstreaza ca poporul nu doreste sa mai finanteze astfel de lucruri. Legalitatea avortului nu va fi abrogata, dar nu va mai fi platita de la bugetul federal. Cred ca nicaieri in lume statul nu preia astfel de costuri... In rest, desigur ca s-au folosit de tertipuri si minciuni cum fac ei de obicei, iar democratia este tocmai inversul acestor manifestatii; poporul a vorbit si cu asta basta. Jumate vor sari in sus de bucurie in vreme ce cealalta jumatate isi va roade unghiile. Problema este ca marxistii (iar romanii stiu cel mai bine asta) nu prea accepta acest joc"democratic" decat daca iese in favoarea lor. Ma opresc aici, dar mai sunt multe teme similare... Pe cine finanteaza Soros care sunt jocurile de culise care genereaza manifestatii de acest gen, de ce e media stangista atat de disperata, cine sunt acei "black life matters"... Iti stau cu drag la dispozitie daca vei dori sa scrii ceva pertinent :) Cheers!

Un om necajit  •  23 ianuarie 2017, 0:30

Domnule Tolontan. Eu va credeam om serios... Dar sa sustineti o miscare din asta de strada... Intelegem ca e democratie, dar sa nu aveti incredere in guvernare dupa 27 de ani in care s-a cladit asa de greu un stat corect, condus de oameni cinstiti, de frunte. Toti profesionisti, toti elita in domeniul lor. Fara pata pe suflet in fata familiilor lor si a lui Dumnezeu. Ei sunt alesi, si trebuie sa avem incredere. Chiar daca pare ca fac aceste legi pentru ei. Ca nu e adevarat! Nu le fac doar pentru ei. Le fac pentru urmasii urmasilor lor!

realmadrid  •  23 ianuarie 2017, 0:50

Domnule Tolontan, Romania este o tara de ipocriti si falsi pocaiti,daca pe 11 decembrie toti tovarasi care acum sunt in strada erau prezenti la vot,acum nu mai aveau motive de miting.Ganditi-va unde era Romania daca pentru fiecare hotie din aceasta tara,permisa de toti presedintii si toate guvernele din 1990 incoace faceam cate un miting,credeti-ma ,Romania nu era *** in tara ei.Pacat ca nu iesim in strada pentru copii morti in spitale,mizeria din spitale,invatamantul sub orice critica, autostrazi neterminate,spitale si gradinite neconstruite,paduri furate si sunt sute de motive pentru care nu am luat atitudine,iar la final versurile lui Cheloo, NOI SUNTEM AICI, SA-SCOATE-M ACIDUL DIN APA PLATA.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

StefanCM  •  23 ianuarie 2017, 2:39

@Arsenie - De zvarcolit se zvarcolesc oamenii ca Dragnea si sustinatorii lor, uita-te la ei, de pe vremea lui Nastase incearca sa ingroape justitia da de da de scapa de inchisoare. Rezultatul? Uita-te la CV-urile lor. 2,3,4,5,6+ ani de puscarie cu suspendare sau executare. Optimisim nu exista impotriva lor, cel putin nu la mine, dar cum zicea Tolo nu de mult, exista speranta.

60 de ani  •  23 ianuarie 2017, 10:43

Am si eu o propunere legata de varsta de 60 de ani: daca legea s-a schimbat de-a lungul anilor si suntem considerati apti si in putere de a munci - femei la egalitate cu barbatii - pana la 65 de ani, de ce nu se ridica limita de indulgenta la 65 de ani si la puscariasi? Adica nu esti batran sa muncesti la 64 de ani, dar esti prea batran sa stai in puscarie la 60? Propun modificarea varstei considerata de intrare in batranete la 65 de ani, asa cum este si in Codul Muncii.

 •  23 ianuarie 2017, 11:40

Luati bai inapoi aia 50 de lei care i-ati dat lu'mama si faceti puscarie cu ei sa incapa toti borfasii! Si daca tot vreti sa schimbati codul penal mariti pedepsele la dublu!

Octavian Stăncioiu  •  23 ianuarie 2017, 12:57

Tolontane, lasă, bă, Gazeta, că nu mai prea ai tangențe cu sportul, du-te la un ziar politic, al agenților de influență.

Ion  •  23 ianuarie 2017, 13:58

@Octavian Stăncioiu • 23 ianuarie 2017, 12:57 Cum sa faca asta?Nu ai auzit ca cei din galeriile de la fotbal au fost prezente aseara?Cine mai crede ca a fost intimplatoare ,,activarea ,,Prosport la alegerile presedentiale si ca GSP o da pe politica tot inainte de niste alegeri?!Ma uit in spate pe comentariile la articol si sunt atitia care intreaba de ce in cazul doamnei Pruna nu a procedat identic...Probabil democratia pe stil nou inseamna ca pentru aceleasi fapte putem avea raspunsuri diferite...

mihai  •  23 ianuarie 2017, 18:25

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ITRobert  •  24 ianuarie 2017, 2:50

Catalin Tolontan (for your eyes only) uite un link la un video care releva cine suntem noi, poporul american, cel care doreste ca America sa-si recapete locul pierdut acum opt ani datorita unei administratii esuate (te rog sa filtrezi si prin filtrele "noastre" de romani (pentru mine "fosti romani"): https://www.youtube.com/watch?v=xn0vRKJOz8E

Comentează