Democrația nu e un sport pentru spectatori. Câți români vor ieși astăzi în stradă în toată țara?! Avem și răspunsul: mai mulți decât se credea!

Ieri, lumea a fost martora izbucnirii calme a milioane de americani care au vrut să-și facă auzită vocea

duminică, 22 ianuarie 2017, 12:01

UPDATE: Imaginea realizată de Cristian Vasile astăzi în Piața Victoriei rivalizează cu cele din Statele Unite.

Cîteva dintre cele mai interesante mesaje de la demonstrațiile de ieri:

Astăzi, la ora 5 după-amiază, sînt anunțate mai multe marșuri de stradă împotriva grațierii și amnistiei.

Se așteaptă mișcări în București, Iași, Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Braşov și alte orașe.

Și nu poți să nu legi cu ceea ce s-a întîmplat ieri în SUA și în toată lumea.

La sediul  CIA, Donald Trump critica revista ”Time Magazine” într-un stil voit umoristic, cam cu bătea Gigi Becali, pe vremuri, Gazeta Sporturilor în conferință de presă. Bătea adică dădea palme la propriu ediției de hîrtie a ziarului într-un moment suprarealist.

3,5 milioane de oameni au demonstrat ieri în toată lumea, de la Washington la Sydney, împotriva fricii

Dar nu despre Donald Trump e vorba.

Pentru că, în aceleași ore, milioane de oameni din America și din lume, femei în primul rînd, dar și bărbați, au ieșit să-și afirme valorile, ideile și vocea.

La Washington au fost 500.000 de oameni în stradă.

La Chicago se anunțaseră 50.000 și au venit 150.000, astfel încît organizatorii au renunțat să mai mărșăluiască prin oraș pentru că nu aveau loc!

La Boston estimaseră 25.000 de participanți și au ieșit pe străzi 125.000 de femei, bărbați și copii, după estimările poliției.

Peste tot sînt cifrele poliției, nu ale organizatorilor.

Au avut loc manifestații în cele mai neașteptate locuri. Din Australia în Oslo și pînă pe navele polare!

Vorba cuiva: ”A mai existat vreo manifestație politică, vreodată, în Antarctica?”. 

În Los Angeles s-a blocat centrul orașului pentru că au apărut, ca din pămînt, o jumătate de milion de oameni!

De unde au apărut?

Citîndu-i pe ei, ei vin din convingerea că ”democrația nu e un sport pentru spectatori”. Ci pentru participanți.

Indiferent de ce parte ești, nu poți să nu te gîndești la asta.

Așa arată democrația și așa trebuie să arate!

Începeți cu mulțimea care cîntă ”Love not hate, makes America great!” în Denver, Colorado.

Și citiți, la final, panourile pe care le țin cele două femei din Boston. Spre noi le țin.

People chanting: „Love not hate, makes America great.”

#WomensMarchdenver pic.twitter.com/Fukn4pYq1k

— Larry Ryckman (@larryryckman) January 21, 2017

Washington
Washington, 500.000 de oameni.

 

Manifestații de amploare și în Idianapolis
Indianapolis.
Boston.
Boston.

 

 

Marșul văzut din elicopterul CNN în Los Angeles
Marșul din elicopterul CNN în Los Angeles – peste 150.000 de oameni conform estimărilor poliției.

 

Nashville
Nashville.
womenantarctic
Antarctica.
Sydney
Sidney.

 

Roma
Roma.
Londra
Londra.

 

Oslo. foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix via AP
Oslo.

 

Boston
Boston.

Comentarii (182)Adaugă comentariu

Ionut  •  22 ianuarie 2017, 12:56

Asta crezi tu ca este democratia domnul Tolontan???Asta este exemplul tau de democratie domnul Tolontan???Poate ar trebui sa te axezi doar pe stiri sportive,lasa-ne te rog cu americanizarea ta si cu masele(turmele) alea care nu au pic de onoare,jignesc un presedinte ales,cum o fii el rau***,nu au pic de respect si nici nu stiu sa piarda. Liderii lor cum ar fii Madonna nu cred ca ar mai trebui lasata la microfon dupa faza de la Madison Square Garden,dar pana la urma suntem generatia spectacolului si tu esti cel care creaza spectacolul domnule Tolontan si restul jurnalistilor care nu au coloana vertebrala sau care sunt jurnalisti de duzina .Daca noi romanii am urma exemplul tau azi, am iesi in strada cu pancarde jignitoare , cu Tonciu sau Sexy Braileanca in fata la microfon.Te intreb, cu ce am fii mai presus decat omul din neanderthal domnul Tolontan???

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marc  •  22 ianuarie 2017, 13:04

Catalin tolontan,mai e inca timp(pana la 17) sa scrii in articol corect in care sa-i informezi corect pe acesti looseri care vor sa iasa in strada.Macar sa stie si ei de ce ies si de ce ,,si-o iau'' de la jandarmi.Deci, daca tot inciti la iesirea in strada incearca sa le povestesti ca: -guvernul nu are de gand(deocamdata) sa dea o AMNISTIE -guvernul nu procedeaza *** ca guv,ciolos sa emita ordonante pe ascuns, ci in mod democratic a supus aceasta ordonanta dezbaterii publice.Ori voi asta doriti in mod ,,democratic''.Suspendarea dezbaterii publice *** -vinovat pt ce s-a intamplat la bamboo este si ocrotitorul vostru joannis *** -societatea civila nu inseamna doar acea gasca controlata de johannis si niste forte oculte ,ci mai inseamna si acea parte a societatii mai matura,responsabila si rationala care lasa un guvern legitim sa lucreze asa cum stie si care va fi sanctionat(sau nu,in functie de realizari) la vot.Ar mai fi si altele,dar macar despre astea ar fi bine sa fie informati

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionut  •  22 ianuarie 2017, 13:10

Pentru asta au existat alegeri ***....tu vrei ca 6% sau 20 % sa conduca o tara cand populatia s-a exprimat foarte clar? Crezi ca 10 000 sau 50 000 de lingai..***? Daca v ati dorit asa mult schimbare de ce nu ati schimbat la vot ceva? pt ca ati fost putini. Guvernele nu se pot schimba asa ca vor 30 000 ***...tara asta e condusa de un guvern ales democratic..si populatia acestei tari a decis cine sa ne conduca.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

11  •  22 ianuarie 2017, 13:30

In sfarsit ne putem lauda si noi ca ne-au copiat anericanii, s-au ales si ei cu un soi de Basescu de Washington.

mircea  •  22 ianuarie 2017, 13:49

Majoritatea cred ca articolul e unul anti-Trump. Mai daca veti sa-l tine-ti in brate pe cel ce dadea replica lui McCaulay Culkin (am scris bine?) in "Singur acasa 2" e treaba voastra. Problema e cum reactionati la demolarea a ce a fost bun in firava noastra democratie asa cum e ea cu bune si cu rele? Ce se intampla acum seamana cu anii de dupa abdicarea Regelui Mihai. Diferenta e ca nu mai sunt rusii pe fata. Doar cozile lor de topor.

cornel  •  22 ianuarie 2017, 13:49

Pentru ????? Mulți oameni ai acestei planete cand nu au ce face , fac chestii de genul ăsta ! Dacă se solicita 1 euro de la fiecare participant pentru ..sa zicem alimentarea cu apă și medicamente a unei zone sărace din Asia sau Africa nu veneau nici 1 % !!!! Precis de maine va fi altfel că au ieșit nu stiu cati pe străzi !!!

mircea  •  22 ianuarie 2017, 13:51

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Constantin  •  22 ianuarie 2017, 13:51

Cainii latra, caravana trece ! Sau si mai bine "Nu mor caii cand vor cainii" :)

mircea  •  22 ianuarie 2017, 13:58

@Amby • 22 ianuarie 2017, 8:14: Astia sunt comunisti cu acte in regula. Nu semi! Nu stiu daca ieri cineva a s-a sesizat la declaratia *** Trump in cadrul speech-ului de la CIA: "Presa e cea mai necinstita meserie" (sau ceva asemanatori)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alexandru valeriu  •  22 ianuarie 2017, 14:18

Din Boston iti spun domnule Tolontan ca n-au fost mai multi de o suta de participanti ,sarantoci probabil fara meserii sau profesiuni ,pe care localniciii din centrul unui oras cu peste 2 milioane de locuitori nici nu-i bagau in seama . Probabil ca cei cativa dolari ca rasplata erau importanti pentru ei caci nici macar nu stiau exact pentru ce protesteaza (ca si la noi ). Fara indoiala ca disperarea putzoilor panicati ca nu mai primesc niste bani fara munca este explicatia reala ale unor manifestari de postaci si sorosisti care nu pot schimba mersul pozitiv al evenimentelor dupa 20 IANUARIE . Daca Robespierre a platit pentru convulsiile sociale provocate ,ca si Danon , si actualii anarhisti cu propagandistii lor vor plati la randul lor .

Trump  •  22 ianuarie 2017, 14:40

Democratia inseamna si ca aia care au pierdut sa recunoasca ca au pierdut. Daca fiecare minoritate care pierde se apuca de fiecare data de proteste orice democratie se transforma in debandada. Ati pierdut si a fost ales un *** ? Foarte bine, aia a ales majoritatea , tu ca minoritate mai incerci peste 4 ani. Mitingurile astea sunt clar profund nedomocratice.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei  •  22 ianuarie 2017, 14:57

Bravo pentru articol. atata timp cat cat incurajezi un protest pasnic impotriva unor abuzuri de putere pro-puscariasi, nu vad de ce se supara unii... Si cei care il sustin pe dragnea si legea gratierii sunt liberi sa contra-protesteze. De ce nu o fac?

gigi  •  22 ianuarie 2017, 15:00

De obicei va apreciam articolele dar comparaison n'est pas raison. Vorba maestrului Dem " un peaux fatigue " Pai daca americanii/ romaNII ASA AU VOTAT asa merita. Daca din sutele de politicieni reprezentativi ai Americii , au fost pusi sa aleaga intre o tuta si un "becali" la ce va asteptati acum / Daca la mai bine de 25 de ani de la lovitura de stat a cucuvelei Iliescu noi tot p$d votam majoritar atunci ce mai vrem ???

Stefan  •  22 ianuarie 2017, 15:04

Intr-o democratie, cine a pierdut alegerile da dovada de fairplay, stiti ce reprezinta acest cuvant. Cine a castigat alegerile a castigat onest pe baza unui program socio-economic care a placut electoratului. Ce faceti bagati batul prin gard indemnati la anarhie, la imposibilitatea guvernarii corecte a tarii.Are guvernul conform constitutiei dreptul de a da ordonante de gratiere .Da sau Nu? Sunteti impotriva respectarii constitutiei?Dle Tolo, unde ati fost cu totii cand guvernul Boc/Basescu a aprobat prin asumarea raspunderii Codul Penal, Codul de Procedura Penala, Codul Muncii, Legea invatamantului in 2011? Cine dintre ei si-a asumat raspunderea prejudiciilor provocate romaniei, poporului prin sentintele date la CEDO impotriva romaniei, sentinte prin care statul plateste despagubiri milioane de euro perosnalor carora nu li s-a respectat dreptul constitutional la un proces echitabil, la o aparare corecta. De ce nu doriti indreptarea articoleleor declarate neconstitutionale in diverse legi, punerea de acord a legilor cu constitutia inclusiv a codului penal si de procedura penala. Ce a facut pana acum guvernul Grindeanu? Conform programului electoral de la 01 ian a crescut valoarea punctului de pensie la 917,50 lei, o majorare de46,5 lei, creste pragul de impozitare a pensiilor la suma ce va depasi 2000 lei, iar o crestere a pensiilor mici, nu se va mai taxa cu CASS pensiile, iar o crestere a pensiilor. Vor creste alocatiile elevi-studenti. Apropo cand ati facut faculatatea ati avut bursa de la statul trecut masa, cazare gratis.Aveti copii elevi, studenti? Aveti parinti pensionari ce va statuiesc, sau au pensii nesimtite? B Obama a cerut americanilor unitate pentru instalarea noii administratii Trump si multi actori, cantareti.. dar la noi oamenii sunt INDEMNATI LA DEZBINARE, FRATE CONTRA FRATE, COPII CONTRA PARINTI...

CristianT  •  22 ianuarie 2017, 15:13

Superbe poze! Nu era normal sa puneti de unde provine fiecare? Si nu era normal sa va intrebati de ce nu si la Bucuresti? Poate era mai util decat sa comparati mere cu pere, adica o demonstratie pentru drepturi si una partial pentru rule of law insa cu motivatii diverse si nu toate democratice.

calinescu  •  22 ianuarie 2017, 15:21

TU ESTI UNUL DIN ACEI SOLDATI .......

Tavi  •  22 ianuarie 2017, 15:21

Foarte multi dintre cei ce arunca astazi cu acuze, toti acesti "latrai" atat de usor de manipulat, uita ca au dreptul de a scrie tot felul de pareri/invective, datorita unor "animale", "***" si altii care numai oameni nu pot fi numiti si, care in Decembrie 89 au schimbat un regim care parea etern. Memoria este scurta...toti au drepturi. Stau si ma intreb cand se vor infiinta organizatiile pentru reamintirea obligatiilor omului?! Revenind la subiect, o matematica simpla ma face sa ma intreb: daca toti acesti protestatari (atat de la noi cat si cei din SUA) treceau pe la urne acum cateva luni, oare mai erau acum in strada? Pana la urma, nu cred ca degeaba s-a inventat proverbul: "Da-i Doamne romanului mintea cea de pe urma!"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ciprian  •  22 ianuarie 2017, 15:34

@ Stefan"Intr-o democrație, cine a pierdut alegerile da dovada de fairplay" Aici te înșeli, alegerile au fost fraudate prin minciuna. DA și minciuna e tot o frauda, dacă tu participi pentru un post și minți ca știi sau vei face multe te angajează și apoi aia descoperă ca ești bata crezi ca te vor tine pe post pana expira contractul? Ce s-a întâmplat la alegeri a fost teapa, alegerile nu sunt obligatoriu valabile 4 ani, poți zbura și a doua zi, tot democrație se numește. PSD de ce a organizat referendum pentru demiterea lui Băsescu? Acum de ce arunca fumigene pentru demiterea lui Johannis? Daca ai promis ceva și nu te ții de cuvânt trebuie sa părăsești poziția în secunda 1. Ei au câștigat pe un program, în acel program nu era vorba de nicio ordonanța de urgenta legata de justiție. Nu pentru asta au primit 45% voturi! Sa ne fie clar, programul lor suna beton, mi-e îmi place, ma va ajuta daca el este implementat cu succes. Eu vreau sa vad daca au mințit sau nu, pana acum cu aceasta graba eu observ ca programul nu este realist si ei se grabesc sa scape de dosare înainte sa vina criza. Pe mine ma sperie ce fac ei acum prevestește o mare criza financiara. Deci mare atenție la ce urmează!

mass  •  22 ianuarie 2017, 15:46

@Stefan - Cu respect va rog sa va continuati dizertatia laudativa la adresa guvernului grindeanu si sa prezintati auditoriului uimit de imensa capacitate D-voastra de analiza, modalitatea prin care acelasi guvern va sustine toate masurile pe care le-ai zugravit in scris. Pana acum sunt doar niste estimari pe hartie, nimic solid. Dar romanul e invatat sa se indoape cu iluzii, ba chiar il satura promisiunile electorale. Si acum la obiect, consider ca o manifestatie care sa atraga atentia unui guvern ca a castiga alegerile nu inseamna ca are si dreptul de a face ce vrea el fara o minima consultare a opiniei publice si a platitorilor de taxe, este cel putin binevenita daca nu necesara. Argumentele cum ca guvernele anterioare au facut acelasi lucru si ca actualul de ce sa nu faca la fel, imi intaresc convingerea ca romanul e mult mai interesat de decesul caprei vecinului decat o eventuala imbunatatire a propriei conditii. Atat mai zic: de ce este atat de necesara scutirea de plata a prejudiciului pentru o anumita categorie de infractori? Poate ne explica tot D-l Stefan, pe care cu respect il astept sa ne lumineze mintile.

Ciprian  •  22 ianuarie 2017, 15:49

..si inca ceva, este foarte importat ca aceste măriri sa se mențină. Am o firma care trăiește din împrumuturi, e pe profit 0 și de azi promit angajaților salarii mai mari cu 20%, cu condiția ca ei sa gireze pentru a obține un nou împrumut, 1 luna 2,3,4 salariații își vor primii salariile mai mari cu 20%, in acest timp sper ca vânzările sa crească astfel încât sa plătesc salariile, rata și dobânda. Daca vânzările nu cresc ce se va întâm*** cu firma și salariații? Vedeti voi, creșterea de pensii și salarii vine dintr-un mare POATE! Poate, vedem, nu știu, sunt incertitudini, dacă economia nu creste în acest ritm pana la sfârșitul anului atunci intram în criza financiara, încetare de ***ți etc. Si în situații de criza, oamenii își vor dosii bani la ciorap, ducând tara într-o situație și mai disperata. Pentru acest echilibru poporul roman a plătit un preț uriaș după 2008. Creșterea pensiilor și a salariilor trebuie sa vina din surplus nu din promisiuni sau din vom vedea din ce investiții mai tăiem.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex  •  22 ianuarie 2017, 15:51

Respect majoritatea obtinuta in baza voturilor exprimate. Datorita acestui respect am ascultat ce a spus domnul Liviu Dragnea. A precizat ca urmeaza sa fie pusa in aplicare platforma program votata de maroritate. Nimic in plus, nimic in minus. Din acelasi respect, am citit platforma program si n-am gasit nimic legat de gratieri si amnistie. Faptul ca imi exprim o opinie in mediul online sau pe strada nu inseamna ca nu respect majoritatea sau rezultatul votului. Cei care au votat aceasta majoritate, cand realizeaza ca au fost mintiti. Gratierea si Amnistia nu sunt parte din platforma program.

Ion  •  22 ianuarie 2017, 15:53

@Ciprian • 22 ianuarie 2017, 15:34 Ce bine combati stimabile! Auzi la el ,, Daca ai promis ceva și nu te ții de cuvânt trebuie sa părăsești poziția în secunda 1,,.........Pai stimabile ...omul tau bun a promis ca renunta la imunitate din prima zi...Guvernul tau a schimbat codurile fara sa informeze pe cineva si fara sa-si asume la investire-ezact ce te supara pe tine acum!...Catastrofa de zilele trecute din club i se poate atribuii tot alor tai-privind in oglinda cazul Colectiv...Hai acum si numara secundele...Pana sa va credeti Buricul Pamantului,ganditi!E gratis!...

vasco  •  22 ianuarie 2017, 16:23

Uite asa ,D-le Tolontan,citind majoritatea postarilor de aici,putem intelege de ce in Romania democratia e doar o vorba ,spusa cand si cand,de ce in Romania sunt oameni care il sprijina pe becali chiar si cand o sentinta judecatoreasca e de alta perere...

Cornel  •  22 ianuarie 2017, 16:25

Democratia nu e un sport pentru spectatori. Nu cumva e ceva ce se exercita prin vot? Conform dvs, democratia inceamna un ansamblu de mijloace de a distorsiona si anula votul in cazul in care nu va convine rezultatul - respectiv manifestatii ulterioare. Chiar la inceputul articolului spuneti ca protestele sunt impotriva gratierii si amnistiei. Cum de nu ati aflat ca nu e vorba de nici o amnistie? E doar o picatura pentru a intrate lumea. Insa fix acest amanunt face ca intregul dvs demers sa fie unul disonant si fals.

Cătălin Tolontan  •  22 ianuarie 2017, 16:26

@Cornel: Votul nu-ti permite sa faci ce vrei dupa ce ai puterea. Democratia nu e doar o electocratie, in sensul in care e mai degraba o poveste despre ce faci dupa ce ai puterea.

Ggrady  •  22 ianuarie 2017, 16:42

Asa suntem noi romanii de le stin pe toate ca si Domnul Tolontan. Marea majoritate a protestatarilor, si niste plangaciosi care nu accepta rezultatele alegerilor. Americanii s au saturat sa fie numiti rasisti doar pt ca sunt albi, homofobi pt ca nu sunt gay sau xenofobi pt ca sunt impotriva islamozarii. De asemenea sunt impotriva faptului ca refugiatii, devin invariabil justitiari islamici pe ajutor social. Si eu sunt satul ca taxele mele sa tina milioane de *** acasa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Octavian Stăncioiu  •  22 ianuarie 2017, 16:44

Ce mai vor, bă, voturile au vorbit! Păi e democrație doar când ne convine, nu, domnule Tolo?

tepes  •  22 ianuarie 2017, 16:45

*** , 10 mil de romani nu au votat ,dar vor democratie ,legile trebuie dezbatute nu aprobate pe sest.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan  •  22 ianuarie 2017, 16:50

pe bune? aproape 2 mil de oameni au iesit sa demonstreze? la peste 325 milioane chiar nu sunt de bagat in seama...foarte bine face presedintele Trump ca nu le raspunde regula No.1 a democratiei este : minoritatea se supune majoritatii alese prin vot asa ca asteptati 4 ani si mai trageti odata..daca indeplineste 1/3 din ce a promis presedintele Trump castiga un nou mandat la pas...si vad ca incepe in forta Obama Care a disparut la mai putin de o ora de la depunerea juramantului ...gata cu vai de mine ne ocupa rusii ce ne facem noi..vreti securitate platiti suntem gata sa va vindem tot ce este mai avansat in materie de aparare dar pe bani nu gratis..America nu va mai cheltuii 70 de miliarde sa tina nato singura..Franta,Germania,Anglia trebuie sa bage mana adanc in buzunar daca vor sa beneficieze de Nato..America a tot salvat Europa de la al doilea razboi mondial (s-au facut si greseli era inevitabil) acum Europa trebuie sa se descurce singura..Germania are mii de miliarde profit din UE dar nu participa la cheltuielile NATO decat 1-2% Franta la fel...nu se mai poate ..

cornel  •  22 ianuarie 2017, 16:55

Ba da, tocmau ca poti, in repectul legii ! Faci si conduci asa cum crezi tu, nu dupa cum dicteaza strada. Este gratierea o ilegalitate ? Evident ca nu. Daca noua putere vrea sa o faca are tot temeiul legal sa o faca iar dvs sa va faceti auzit glasul si sa protestati. Insa doar atat. Nu schimbam guverne si nu guvernam din strada.

Ion  •  22 ianuarie 2017, 17:10

@Cătălin Tolontan • 22 ianuarie 2017, 16:26 Asa este domnule...Voturile stim deja ca nu conteaza daca nu sunt pe placul celor ca dv....Intreb pentru a nu stiu cita oara...Cind parte a puterii era doamna Pruna nu este asa ca toate erau bune chit ca ea chiar a facut lucrurile de care acum va temeti si in plus nici nu avea voturi in spate...?Ia invatati-ne dumneavoastra ce inseamna democratia...Chiar crezusem indemnul dumneavoastra de a iesi lumea la vot,credeam ca este un indemn civic...

Stefan  •  22 ianuarie 2017, 17:24

Dle Alex- Uitati-va intai in ochii dv si vedeti-va barna din ochi. Cine si cati bani a bagatpentru ca actualul presedinte al romaniei , dintr-o functie de sef al FDR forumum democrat al Germanilor din Romania care mai numara cateva sute de mii, sa acceada la functia de sef al unui partid istoric PNL, apoi candidat la functia suprema in stat? Cine si cati bani a bagat la referundumul de demitere al fostului T Basescu care desi prin vot zdrobitor a ramas totusi presedinte plus gogorita de reducere a numarului de parlamentari la 300 de membrii ai parlamentului , *** BA DIN CONTRA s-au inmultit la dublu 600 de alesi? Cati dintre cei de fata cunosc constitutia si atributiile guvernului? Cati dintre cei de fata cunosc faptul ca si B Obama pe ultima suta de metri a dat decret de gratiere, chiar a unor pedepse de 20 de ani, printre care traficanti, dealeri de droguri, etc? Cati dintre cei de fata cunosc ca in puscarii se afla si oameni chiar nevinovati? Cati dintre cei de fata cunosc ca pentru procese si sentinte trucate statul roman ia de la noi si achita prejudiciile creeate de unele instante, prin condamnarea romaniei la CEDO? Multi spun cuvinte sforaitoare ce din coada au sa rasune vorba marelui Eminescu, derapaje ale guvernului? Prin constitutie guvernul are dreptul la institutia gratierii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan  •  22 ianuarie 2017, 17:32

Dle Dan - Ce inseamna America First? Simplu. La orice cascaval in lumea asta prost facuta, America va fi prima la bucata cea mai mare si dupa aceea celelalte puteri democrate in detrimentul tarilor colaterale care vor deveni poate o usoara prada a democratiei. daca va aduceti aminte de regretatul C Tanase care spune „ Greu era cu Der, Die, Das, dar mai rau cu Davai ceas, davai palton. Haraso tovarasie” Romania este ocupata militar de USA, economic de Rusia -Gazprom, industria luminiului, COS Targoviste, Uzina de Tevi Sudate, Bucuresti, Roman parca tot rusilor vandute, iar politic este condusa de catre .....

Stefan  •  22 ianuarie 2017, 17:47

Dle mass, citit cu atentie cele scrie de dl Ciprian. Pentru orice fapta penala care are la baza producerea unui prejudiciu, comisioane ilegale furaciuni din banul public, pe baza unei expertize oneste corecte, sa fie recuperat in secunda doi prejudiciul apo judecarea sub control judiciar, nu sa ocupe loc in puscarii sa se aglomereze degeaba. Sa nu se taraganeze aceste procese ca banii sa fie tocati si sa nu mai aiba ce recupera. Nu evaluari ca in cazul ICA, telepatia sau cum dracu so mai fi chemand, prejudiciu evaluat de 60 milioane de euro, cand bunurile nu au putut fi valorificate nici cladirea eliberata de antena, care sta nefolosita iar de la buget, adica de la dumneata de la domnul ciprian de la mine se platesc mii de euro lunar cu paza si conservarea acestor cladiri. Sa auzim de bine, guvernarea nu este apanajul strazii sau a ONGurilor. Sa bagi ***-n coaste unui prim ministru ca sa demisioneze si sa-mi pun prin mijloace fraudloase guvernul meu care sa nu raspunda fata de nimeni o fi democratic? Si T Basescu a avut guvernul lui- numit Boc 1,2,3...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MARIAN D  •  22 ianuarie 2017, 18:10

Dl Tolontan te rog sa nu fi impresionat da acesti oameni care comentaeaza si sa continui pe acelasi drum. psd-ul a castigat alegerile prin neprezentare-a noastra a celor care vedem realitatea asa cum este ea astazi si nu am mers la vot pentu ca nu am avut o alternativa viabila. Castigarea alegerilor de catre psd nu trebuie sa le dea voie sa faca totul abuziv si sa schimbe legile in favoarea lor pt asi rasplati acei lideri puscariabili pa cera i-au adunat in propria curte(a se intalege si alde)

Matache Macelaru-Furculisione  •  22 ianuarie 2017, 18:30

Mvai domne Tolontane, sunt foarte placut surprinz, parol! Matale care nu te ocupai dacat da comunistii legionari din provintzia Dacia, matale care nu vroiai in ruptu capului sa te uiti si afara? Deci nu pot pentru ca sa crez in asa o schimbare, trebuieste sa te pipai si sa zpun: ezte! Acestea fiind spuse, dupa ce termini matale ancheta cu legionarul moscovit Donaldino Trumpduck care va re-daschidea ***, ai putea pentru ca sa te apleci si asopra cestiunelor esterne da te rugasem eu acu ceva timp? Respectif daca poti matale si *** sa investigationati cum se face ca la contractale Miculsoft, Eiaideiesi si Behtelerel s-a gasit coruptiune numai pa partea danspre provintzia Dacia. Si aialalta cestiune: pa ce baza legala a primit pedoguru Grig Bivolaru azil politicos in Imparatia Swediei, stii Imparatia aia imacucalata care a decorat-o pe Madame Doctor Codruta de s-a bucurat o lume intreaga, de la espertul finantziar Moisa Gargarguran si pana la mica intreprinzatoare blonda din Piata Obor. Hai spor si un grand merci!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihaix  •  22 ianuarie 2017, 18:33

Mda, frumoasa manipulare. De manual. Iti pare rau, CatalinTolontan, ca nu sunt milioane de oameni in strada si la noi? De asta ne pui poze cu multimi? Ma indoiesc ca romanii sunt atat de indoctrinati incat sa se lase astfel inselati. Trebuie sa cauti ceva mai bun. Sa compari niste manifestatii pentru anumite idealuri, pentru anumite probleme interne ale unei tari, cu problemele altei tari, artifical create pentru a produce haos si a destabiliza mi se pare cel putin grotesc. Iar doamnele de la final dau impresia ca sunt parte a manipularii mondiale. In privinta sloganului "honor our differences" , probabil ca pentru dansele, ca si pentru alti spalati pe creier, este valabil, dar numai intr-un singur sens. Invers le pute. Inteleg ca domnul presedinte a venit la manifestatie. Total infantil

A S  •  22 ianuarie 2017, 18:34

Presedintele Romaniei a indemnat indirect la violente iesind astazi la un miting neautorizat. El a incalcat constitutia. Cred ca trebuie suspendat.

Matache Macelaru-Furculisione  •  22 ianuarie 2017, 18:49

Ah, domne Tolontane, sa am pardon, abia acu ce am vazut litografiile care arata pe eroicele cucoane feminisste cu scufii roz. As avea o rugaminte la matale, ca te stiu progressist ca si ele si deci sigur comunicati spirtual. Deci eu ca un bigot ce ma simtz, ma preocupeaza o cestiune arzatoare. Vad ca vajnicele cucoane feminisste cu scufii roz sunt revoltate la maximissim den cauza ca legionarul Donaldino Trumoduck a strans verbal o missa de, pardon de expresiune, ***. De unde si marea adunare populara de una suta mii scufii roz. Domne, dar cand un alt Prezident, Democrat, ***, jucandu-se cu ea in Biroul Oval (Templu Democratiunei Oczidentale), atuncea nu am vazut nici o adunare de cucoane feminisste, Sfintia Sa Madonna ***, restu feminisstelor pe semne ca jucau tabinet cu madame Hillary. Fapt este ca atuncea nu le-am vazut scufiile, nu le-am auzit guritele. Vrei sa le intrebi matale de ce? Hai merci d`avance!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marc  •  22 ianuarie 2017, 19:19

Esti multumit catalin tolontan?E bine ca esti partas la o incercare de lovitura de stat?Unde ai mai vazut caun presedinte sa manifeste impotriva guvernului tarii sale?Intr-o tara, normala toti instigatorii si organizatorii unei astfel de incercari erau arestati la ora asta .

Jules  •  22 ianuarie 2017, 19:20

Poate nu avea ce sa caute dl. Johannis la manifestatie, insa a facut bine ca a dat un exemplu.

costica leteanu  •  22 ianuarie 2017, 19:21

Ma uimeste faptul ca sint atit de multi natarai in tara asta. Prosti da multi.E adevarat guvernul are dreptul la O Urgenta si in domeniul asta. Dar sa fii atit de ignorant sa nu vezi pentru cine e data, ma uimeste. Sa dai friu liber la furat pentru demnitarii de toate nivelurile enormal? Tocmai de asta nu progreseaza tara pentru ca merg la vot numai amaritii de pensionari si bugetarii ceilalti fiind ocupati cu munca, saproduca pt bugetari. Mare pacat ca nu sint citeva mii de gazetari precum Tolontan.Poate se mai desteapta ceva prostime.Sincere felicitari pt Tolo

Tom  •  22 ianuarie 2017, 19:30

Ionuț, ești într-o mare eroare! LA VOTUL POPULAR, HILLARY A AVUT MAI MULTE VOTURI DECÂT TRUMP - CAM 2.000.000. Numai sistemul american, cu electorii, i-au permis să câștige. Dacă nu știi, abține-te!

dodo  •  22 ianuarie 2017, 19:31

Manifestantii sund condusi de fanii lui Dinamo si Rapid (*** si altii)!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

petru harnagea  •  22 ianuarie 2017, 19:33

Daca in Romania se iese , e pt. o chestiune mult mai putin relevanta ( gratierea) decat ce e cu adevarat grav dar la care toata presa merge pe burta si anume defiintarea notiunii de justitie penala in cazurile cu substrat politic. Care nu-s putine. Presedintele se alatura unor protestatari care , de fapt, contesta alegerile, incercand pentru a nu stiu cata oara sa ne demonstreze ca e presedinte de partid nu de tara. Iar protestatarii se fac ca nu stiu ca avem echipe mixte la Parchet , ca se beau spritzuri si se aranjeaza dosarele la crama , se schimba judecatorii incomozi si jumate din ANAF sunt detasati din "institutii". O fi bine , Cata ? Te bucura civismul selectiv si evident manipulat ?

io  •  22 ianuarie 2017, 19:36

ia zi nea tolontane, e frumoasa democratia lu' matale cu un presedinte care instiga din strada impotriva guvernului propriei tari? poate doar in america de sud, desi ma indoiesc. fereasca dumnezeu de contramanifestiile psd ca de data asta sunt aproape sigur ca si ceilalti isi vor face auzita vocea iar marele mut nu pare sa inteleaga faptul ca mai are putin si aduce tara la razboi civil/lupte de strada. da, asa arata democratia in viziunea unora ca tolontan. #idiocracy ps: in mod normal, maine parlamentul ar trebui sa inceapa procedura de demitere. stiu, nu e pe placul feisbucului, dar legal/constitutional fix asta trebuie sa urmeze.

Popescu Daniel  •  22 ianuarie 2017, 19:45

Oamenii s-ausaturat taxe foarte mari peste tot, niveld e viata tot mai scazut in toata lumea, trebuie sa iesim in strada si sa ne cerem drepturile, sa se scada mult din taxe, si sa fie preturi mai mici si la chirie si la mincare si imbracaminte, e jaf peste tot din munca oamenilor care au ajuns la capatul rabdarii, asta este adevarul.

mark  •  22 ianuarie 2017, 19:54

...si astea , care ***/*** . de soros , pardon de ong-urile organizatoare ... astea , feninistele ( care nu erau nicaieri cind europa a fost invadata de ccei ce vor sa infiinteze in europa o noua religie , in care femeile nu vor mai avea voie sa treaca prin fata barbatului , cind merg pe strada ele vor fi la 3 m in urma barbatului , de condus masini ce sa mai vorbim , aaa sa nu uitam nici de faptul caindpe strada in urma barbatului cu 3 m daaar si cu *** , Acum de fapt ce vor "feministele " ? cind noul prezident le-a promis ca va aduce acasa fabricile americane din china , india indonezia etc ... daaaa si de fapt feministelor este ca ele vor somaj ,bani , nu fabrici , m-am prins ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex  •  22 ianuarie 2017, 20:01

@Stefan. Dle Stefan - multe aspecte din cele mentionate de dumneavoastra nu au legatura cu protestul de azi. Majoritatea care a castigat alegerile sa respecte platforma program asumata. Nimic in plus, nimic in minus. Maine pot trece prin ordonanta de urgenta legi sau modificari ale legilor care sa ne afecteze pe toti. Ordonanta de urgenta este folosita in situatiile de urgenta. Procesele pierdute la CEDO, pe aceasta tema, nu sunt o noutate. A trecut mult timp de la prima condamnare la CEDO pe aceasta tema. Lipsa consultarilor si a transparentei duce la o abordare gresita. Guvernul are dreptul si responsabilitatea sa aplice programul de guvernare votat de majoritate. Nimic in plus, nimic in minus. Sa mai mentionez de taxele pe venit, suplimentare, nementionate in platforma program?

Ion Predilanu  •  22 ianuarie 2017, 20:06

Cătăline, nu m-am gândit niciodată - deşi după deplasarea ta la Olimpiada din SUA puteam să-mi dau seama ce hram *** porţi - că ar fi posibil să te *** aşa uşor. Nu-ţi pot spune decât să-ţi fie RUŞINE!!! Probabil, nu ai nimic românesc în tine. Inclusiv sângele este băsisto)deşi pe individ îl cheamă, după naştere, Braunovici!)-ioahannist! Păcat!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează