Deținutul politic Vântu: ”Cred că nevasta manifestantului urât din Piața Victoriei care a spus că ”E ca și cum îmi violează soția” ar fi dat bani să vină cineva la ea!”

Cum teoriile dintr-o închisoare românească seamănă pînă la identificare cu cele lansate marți de către Vladimir Putin

joi, 16 martie 2017, 10:43

”Grațierea e o decizie politică, nu a societății! Cum adică să întrebi tu populația dacă e de acord cu ea? O faci și gata, pentru că e în interesul național!” Sorin Ovidiu Vântu

Miercuri seară, timp de două ore, B1TV a difuzat un interviu pe care Radu Banciu l-a realizat cu Sorin Ovidiu Vântu, în arestul Poliției Capitalei.

Provocat de Radu Banciu, care a ales deliberat nu să polemizeze, ci să scoată cît mai multe afirmații de la invitatul aflat în detenție, SOV a făcut o serie de declarații care depășesc chiar și binecunoscutul său stil excentric.

Dintre afirmațiile lui cele mai radicale:

Dar cel mai șocant moment e cel în care Sorin Ovidiu Vântu se referă la felul în care vede el din închisoare mișcare de protest împotriva Ordonanței de grațiere.

Opinia sa este aceea că ”manifestanții au fost manipulați”, adugând că ”asta nu înseamnă că ei sunt proști, pentru că și deștepții pot fi manipulați”.

Cu gesturi largi, Vântu spune că este dezgustat de ceea ce s-a întîmplat în Piața Victoriei. Și oferă un exemplu de iraționalitate: ”Am văzut un manifestant care striga că asta cu grațierea e ca și cum cineva i-ar viola nevasta”.

SOV continuă povestea.

Stătea în închisoare și privea la televizor: ”M-am uitat la manifestant: era un pensionar, bătrîn și urâââât! Atât de urât că eu cred că nevasta lui era la fel și ar fi dat bani ca să vină cineva la ea”.

Și, după ce chicotește oripilat la gândul că o femeie urîtă ar fi dat bani ca să primească sex, deținutul Vântu trece mai departe, în interviu.

Ajunge la teoria că ”americanii sunt cei care ne-au executat pe toți și au distrus, prin slugile lor din justiție, pe politicieni și toate centrele de putere din România”.

”Fiecare om din România are un dosar”, explică el. ”Sigur, fiecare om care contează în România”, dă Vântu din mână.

Cu doar două ore înainte ca interviul cu SOV să fie difuzat, ziarul Național publică pe site, sub semnătura lui Tudor Borcea, un articol despre cum ”Vladimir Putin acuză Occidentul că manipulează DNA-urile din Est”.

 

Ziaristul remarcă o relatare a agenției ruse Sputnik și subliniază faptul că președintele Putin face ”o trimitere străvezie” la DNA.

Discursul său a avut loc la o întâlnire cu șefii procurorilor din Rusia.

”Contrar anumitor țări occidentale, Rusia nu-și va permite niciodată să creeze comitet anti-corupție în scopul de a manipula sfera politică”, spune Vladimir Putin.

Ideile liderului de la Kremlin, despre felul în care „comitetele anti-corupție din estul Europei devin organe de putere paralele”, seamănă ca două picături de apă cu teoriile vehiculate în România de mulți oameni politici.

 

 

Save

Comentarii (71)Adaugă comentariu

jenel  •  16 martie 2017, 18:11

Bun si, precum talharul asta batran mai sunt multi, prea multi dintre ei in libertate. Unu alt batran, *** sadea, este plimbat zilele astea pe la procuratura precum ursul de circ - ma refer la iliescu. Tupeist si arogant, mosneagul raspunde tafnos si agresiv intrebarilor 'deranjante', mai draga. Asta e Romania si atat timp cat nu uiti ca nenorocitii astia se apara prin minciuna si acuze, nu trebuie lasat stindardul jos. Putin stie ca intretinand coruptia intr-un stat, il slabesti. Nicio noutate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  16 martie 2017, 18:12

@george: va conbtrazic, inchisorile nu sunt concepute pentru ca oamenii sa moara in ele. Ideea unei pedepse limitate in timp nu e sa fie fara sfirsit pentru ca atunci unul dintre scopurile ei dispare.

George  •  16 martie 2017, 19:14

Normal ca arunca cu noroi in vest. Banii lui sunt intr-o zona gri controlata de rusi. Doar nu o fi prost sa se ia de Putin, ca isi pierde toti banii si influenta si atunci va fi ulcele acest tradator de tara si de neam. Mare bucurie cand s-a hotarat pedeapsa cu inchisoare pentru toata kizeriile pe care le-a facut impotriva poporului lui. Merita sa zaca pana moare. Daca i-ar confisca statul averea sa nu mai aiba copii lui cu ce se distra, atunci ar fi adevarata justitie pentru Nush.

marcelp  •  16 martie 2017, 19:57

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie  •  16 martie 2017, 20:14

vantu vorbeste ca un mahalagiu sau ca un *** incult, inclusiv modul cum se lauda. Asta e omul,.. iar iliescu inca e la putere 27 de ani dupa revolutie+mineriada el ii sprijina pe dragnea,serban,voicu,nastase, samd.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Octavian  •  16 martie 2017, 22:23

Domnule Tolontan, in titlul articolului este scris"Cum teoriile dintr-o închisoare românească seamănă pînă la identificare cu cele lansate marți de către Vladimir Putin" M-am uitat pe desfasuratorul opiniilor lui SOV (nu am vazut integral emisiunea atat dl Banciu cat si SOV nefacand parte din categoria personajelor care ma intereseaza) si am constatat ca singura similitudine o reprezinta faptul ca DNA este folosit ca instrument politic. Pentru cineva ca mine care astepta sa vada cum citeaza SOV din Putin a fost dezamagitor. Inca o manipulare. Si tot manipulare, intoxicare, cum vreti sa-i spuneti este si acreditarea ideii ca cei care, bazandu-se pe propriile observatii (nu avem nevoie chiar toti sa ni se spuna ce sa credem si ce nu), ca fiind putinisti. Darrin White fostul sef al Secret Service pentru Europa de Est o fi si el in slujba lui Putin atunci cand afirma ca DNA a facut si face arestari selective si pe criterii politice? Dar institutul Henry Jackson care numara printre intemeietori pe Robert Kaplan sotul d-nei Nuland. Ma gandesc ca poate ar fi util sa cititi acest citat:"There are a vast number of people who are uninformed and heavily propagandized, but fundamentally decent. The propaganda that inundates them is effective when unchallenged, but much of it only goes skin deep. If they can be brought to raise questions and apply their decent instincts and basic intelligence, many people quickly escape the confines of the doctrinal system and are willing to do something to help others who are really suffering and oppressed. This is naturally less true of the better-educated and "more sophisticated" (that is, more effectively indoctrinated) groups who are both the agents, and often the most deluded victims of the propaganda system."

knut  •  17 martie 2017, 0:49

adica putin nu are voie sa aiba dreptate? e vreo lege in sensul asta? sau un puscarias ca vantu daca are aceiasi viziune cu a lui Putin automat greseste? si daca nu gresesc...?

sile  •  17 martie 2017, 1:34

Tot felul de indivizi certati cu legea,unii avand condamnari la activ,defileaza pe ecranele televiziunilor importante dandu-ne sfaturi si pozand in depozitari ai unor adevaruri absolute in incercarea de a arata natiunii ce oameni de valoare zac in puscariile tarii sau urmeaza sa faca o vizita pe acolo. Faptul ca SOV pretinde ca e detinut politic,impreuna cu celelalte afirmatii gogonate, ma face sa rad in hohote si sa-l compatimesc,saracu' a dat in mintea copiilor !! Daca astfel de oameni sunt "plimbati" pe sticla incep sa cred ca fibra morala a acestei natii este mult mai grav afectata decat imi imaginam. Despre faptul ca B1Tv a inceput sa o ia prin balarii nu am nimic de comentat....

jean valjean din salajean  •  17 martie 2017, 7:15

Banciu ala a avut o idee buna dar intrebarile si reactiile au fost total aiurea. N-a pregatit deloc interviul. Bre nu te duci la un interviu cu un guru al tepelor ca la McDonalds aiurea, trebuie sa stii lucruri. Macar sa-l incurci cu ceva acolo. Sa-l contrazici fara sa-si dea seama, sa-l provoci fin. De-aia sunt multi care-i zic "maestre" pe FB sau RESPECT! Multi il admira ca te face din vorbe daca nu gandesti si nu stii pe ce lume esti. Asa i-a facut din vorbe pe ditamai greii din vremea aia alde Timofte si Vacaroiu si a bagat ditamai CEC-ul in schema lui piramidala FNI. Cine stie ce era acum daca nu castiga Basescu alegerile.

victor  •  17 martie 2017, 9:10

prin interviul dat din puscarie si minciunile spuse pur si simplu si-a batut joc de banciu,care nu este un jurnalist ci un mascarici ! sa nu uitam ca b1 este manipulat de servicii.

Edi  •  17 martie 2017, 10:04

Salut, fara legatura cu subiectul, de ce nu scrieti de maraton 6633 ?

Max  •  17 martie 2017, 10:44

Un personaj care încearcă să creeze o lume paralela cu realitatea. Sunt mulți în România care pun botul la prostia lui. Să dai crezare unui infractor e că și cum ai nega realitatea.

Dolgoruki  •  17 martie 2017, 12:10

cred ca sunt mai mult prosti ca pun botul la manipularea #rezist decat la ceea ce zice vintu.Asta este, convietuim cu ei si alegem sa ne detasam de cercul lor ***.Legat de aceasta obsesie *** a acestor manipulatori occidentali legata de putin si co., tare mi-e sa nu ajungeti sa-i pupati piciorusele lui si ale mamei rusii in curand "liberalilor" si "americanizatilor".Drumul spre care merge ue pe de-o parte si americanii pe alta duc spre acelasi deznodamant.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Senatorul melcilor  •  17 martie 2017, 12:18

Aha. Carevasazica, SOV e detinut politic. Inseamna ca Isus Cristos era chinez. SOV-cel mai mare finantist din Europa de est, iar "gratierea" este in interes national. Ha,ha.***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bg  •  17 martie 2017, 12:19

Ca orice excroc profesionist, d-l Vantu se considera DIZIDENT POLITIC in orice regim (dictatura sau democratie). Inchis pentru delapidare si devenit informator in dictatura, talentele dansului s-au dezlantuit in democratie si cu concursul autoritatilor a reusit sa transfere bunuri si valori din proprietatea a milioane de romani in mana unei minoritati contribuind la aparitia peste noapte a clasei celor bogati. Ce fel de stat poti construi cand dai pe mana unor infractori innascuti economia unei tari si girezi astfel de practici, manipuland populatia prin trusturile de mass-media ale d-lui Vantu ca se face privatizare, descentralizare, reforma, invoci presiuni externe, etc...? Romania este aidoma modelelor umane "de succes" promovate, cultivate si protejate timp de 27 de ani. Totul este FALSIFICAT, este minciuna, ipocrizie, prefacatorie, cinism. Cei aflati la conducere stiu asta si se feresc de produsele aduse la noi, de spitalele de la noi, de scolile de la noi si in general fug de tot ce este in tara asta. In schimb, modul facil si oneros de cum se fac banii la noi este convenabil si de aceea nu dispar definitiv dacat atunci cand sunt descoperiti cu totul intamplator. Daca se mai castiga o batalie, asta nu inseamna ca se castiga razboiul. Orice situatie provizorie, poate fi definitiva.

George  •  17 martie 2017, 13:03

@Catalin Tolontan: Va contrazic si eu domnule Tolontan. *** de nivelul lui Vantu nu vor fi reeducati niciodata cu un sistem bazat pe cativa ani de puscarie. Acesti tradatori de tara pot fi dati exemplu fata de societate pentru ca societatea sa nu mai creeze asemenea monstri doar prin confiscarea bunurilor agonisite fraudulos, inclusiv a averii beneficiarilor directi, daca se dovedeste ca si ei au obtinut buni fraudulos pana la gradul de rudenie 3. Doar asa nu vor mai aparea tradatori de tara si de neam amagiti de iluzia puterii si a averilor nelimitate. Sa va reamintesc domnule Tolontan ca acest nenorocit a pus presedintele Romaniei in functie si in 2004 si in 2008, sau ca toata tara tremura la auzul numelui lui si la influenta pe care pretinde ca o are pana in congresul sua? Sa va amintesc de FNI, de devalizarea Petrom service, de faptul ca a fost la un pas sa puna mana pe posta romana si pe CEC. Ce a facut bun acest nenorocit pentru societatea romaneasca in afara de a scoate banii din tara. Dupa cum v-am spus, banii lui sunt intr-o tara considerata zona gri, controlata de rusi, statul roman nu se poate atinge de ei. Cum au inflorit clanurile de camatari in Romania pe care el le controla. Toate aceste argumente sunt suficiente pentru ca un astfel de nenorocit sa isi primeasca pedeapsa pe care o merita, caci puscaria nu-l va reeduca in veci. ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Belphegor  •  17 martie 2017, 13:08

Și mă rog... CE este neadevărat din cele spuse de Vîntu??? Infractor sau nu , Vîntu este un tip super inteligent și mai mult decît atît , CHIAR are dreptate MAI ALES în privința americanilor și a protestelor și protestatarilor manipulați (sau rău voitori ... sau spălați pe creier...) , chiar dacă multora le place să posteze aberații *** și să mai ȘI susțină că au dreptate cu toate că eu cred că majoritatea... nici EI nu cred ceea ce spun. Că ne/le/vă place sau nu... Vîntu ARE dreptate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

its1134  •  17 martie 2017, 15:16

Si legătura cu SPORTUL? Tot eviți întrebarea tolontane.

Irinoush  •  17 martie 2017, 17:17

D-le Tolontan ,ma adresez dvs. cu o intrebare (eu nu am timp si sunt intr-o situatie disperata) :cum e posibil ca un comisar sau cum s-or numi cei de la curtea de conturi -cred ca sunt functionari publici,nu?-sa aiba o avere de aprox 1 milion de euro?!Mi-e teama sa dau nume dar sunt declarati cred ca nu fac nimic ilegal,nu?

Belphegor  •  18 martie 2017, 11:21

George , cu tot respectul dar vorbe;ti ***. Din păcate mai sunt destui ca tine în România care au propria lor idee despre CE este "justiția" și CUM ar trebui ea să fie. Cei ca tine ar trebui să știe că democrația ... libertatea... drepturile omului... etc...etc... vin cu bune , dar și cu mai puțin bune care s-ar putea să nu ne convină chiar întotdeauna... ȘI CE DACĂ!!! Dacă vrei "justiție" de genul căreia la care te referi , du-te în Pakistan sau ]n Afghanistan sau (și mai bine) fă o călătorie în timp în Evul Mediu și atunci poate te vei simți satifăcut de "justiția ta". Dacă Vîntu merită așa "justiție" , atunci ce merită Macovei sau Koveși împreună cu procurorii ei *** care fac justiție discreționară , judecă cu unități de măsură diferite (dublu standard)... încalcă în mod frecvent CONSTITUȚIA României și fac asta de parcă așa ceva ar fi chiar normal... fac POLIȚIE POLITICĂ , ca pe vremea lui Stalin... totul sub scutul "luptei împotriva corupției" , *** din Europa de Est ȘI Centrală la un loc!!! Există vreo pedeapsă pe măsura fărădelegilor făcute de ei? Nu cred. Ia-o mai ușor frate , și dacă vrei să trăiești într-o țară civilizată cu pretenții de UE , învață să GÎNDEȘTI civilizat (nu că Vîntu ar trebui să primească vreo medalie pentru cele făcute... nimeni nu a spus asta). RAPID NU VA MURI.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maciste Julien  •  19 martie 2017, 1:50

Domne Tolontane, pai nu ziceai monser ca te ocupi numai de sanatate si sporturi? Pai daca nu e asa, atuncea reviu si eu cu invitatiunea sa faci matale niste strasnice anchete care sa ma limpezeasca cum se face ca in cazurile Microsoft, EADS si Bechtel coruptii sunt numai la est de granita de vest a Ro. Hai ca poti, te mai ajuta si coledzii din Bundesliga, te ajuta si superiorii americani ai Doamnei Doctor DNA. Hai curaj, fii anticorupt pana la capat, dincolo de FNI si Gala Bute. Si apropo, daca nu va descurcati din lipsa de surse, pai apeleaza la domnii Pescariu si Florica, martori informati si curati ca argintul strecurati, plus garantati de Doamna Doctor DNA.

Comentează