“Sorin Oprescu conduce din umbră Spitalul Municipal!”. După ce iubita i-a devenit manager, oameni din Primărie și din clinicile private ale lui Oprescu au fost numiți șefi în cel mai mare spital public!

La Achiziții a fost pus Bogdan Hreapcă, șef al Investițiilor din Primărie, iar director de Îngrijiri a fost numită Luminița Zamrii, asistenta șefă de la clinica ”Academica”

vineri, 7 aprilie 2017, 6:56

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

”Numirea fără concurs, imediat după instalarea noului guvern, a Adrianei Nica, iubita lui Sorin Oprescu, drept manager nu a fost decât începutul”, spun medici din Spitalul Universitar de Urgență.

În ultima lună ei au asistat la apariția în spital a mai multor apropiați ai lui Sorin Oprescu.

”Oamenii primarului au fost numiți directori și șefi tot fără concurs, ca și iubita lui”, povestesc doctorii.

”De fapt, Sorin Oprescu nu doar că e șeful unei secții de spital aici, la noi, ci conduce din umbră tot spitalul!”.

Adriana Nica. Foto: captură Digi 24
Adriana Nica. Foto: captură Digi 24

Potrivit acestor doctori, venirea Adrianei Nica ca manager a dat doar semnalul.

”Când, la începutul lui februarie, vă spuneam că nu vom scăpa de tentaculele lui Oprescu, am fost acuzați de patetism. Uite că au trecut două luni și lucrurile sunt 100% adevărate: e un asediu al oamenilor lui Oprescu puși în poziții cheie!” Medic din Spitalul Universitar de Urgență

Directorul de Investiții de la Primărie a venit șef la Achiziții în spital

Bogdan Hreapcă confirmă că ”am fost numit pentru 6 luni șef serviciu Achiziții în spital”.

În 2011, când Gazeta scria despre construcția dublă ca preț a Stadionului Național, Bogdan Hreapcă era director de Investiții al Primăriei.

El admitea că este ”amic al lui Mircea Oprescu, fiul primarului”.

Investiția stadionului fusese preluată din epoca Adriean Videanu.

Hreapcă lucrează ca șef la Investiții  din 2008 și până în 2015.

Acum ajunge la ”Municipal”.

Sorin Oprescu (dreapta) și Bogdan Hreapcă (stânga) în vizită la stadionul Național, în vremea în care colaborau la primărie, 2009
Sorin Oprescu (dreapta) și Bogdan Hreapcă (stânga) în vizită la stadionul Național, în vremea în care colaborau la primărie, 2009

-Ați fost angajat fără concurs la spital?
-Prin delegație, de la o firmă privată. Fără concurs pentru că aceasta-i procedura. Intervalul este de 6 luni.

-Cum ați ajuns să fiți numit ca șef de Achiziții la ”Municipal”?
-Sincer, eu m-am dus la managerul spitalului. Mi-am căutat de lucru. Am vrut să fac ceva mai mult decât făceam la firma privată unde lucram.

-O știați pe doamna manager Adriana Nica, prietena primarului Oprescu?
-Da, o cunoșteam. Dar faptul că e prietena lui Sorin Oprescu…

-Este un fapt.
-Sigur. Ceea ce doream să spun e că asta n-are nicio legătură cu angajarea mea. Pur și simplu i-am spus ce vreau, ce știu să fac și facem această încercare vreme de 6 luni.

Noul director de Îngrijiri vine de la ”Academica”

Clinica ”Academica”, deținută de familia lui Sorin Oprescu, este locul de unde a fost transferată Luminița Zamrii.

Zamrii este asistentă șefă la ”Academica” și a fost numită de prietena primarului director de Îngrijiri la Spitalul Universitar de Urgență.

Noul director de la spitalul public a evitat ieri să discute cu jurnaliștii Gazetei.

S-a întors și fostul director medical de pe vremea lui Oprescu

Un alt om în care Sorin Oprescu are mare încredere este medicul Dorin Ionescu.

Dorin Ionescu, noul director medical de la Municipal, a mai ocupat aceeași funcție între 2004-2006, când spitalul era condus de Oprescu
Dorin Ionescu, noul director medical de la Municipal, a mai ocupat aceeași funcție între 2004-2006, când spitalul era condus de Oprescu

El a fost director medical la ”Muncipal” pe vremea când Oprescu era manager.

Dorin Ionescu ajunge apoi la clinica privată ”Monza”, care n-are legătură cu Oprescu.

Acum, după ce Adriana Nica este instalată manager, Dorin Ionescu revine la ”Municipal”, ca director medical.

Directorul tehnic a lucrat sub primar la ASSMB

Șeful de la Tehnic și Investiții din ”Municipal” este Cristian-Mircea Tamazlicaru, un alt om credincios lui Sorin Oprescu.

În perioada când Oprescu conduce Bucureștiul, Tamazlicaru lucrează și la Spitalul Universitar de Urgență și la ASSMB, autoritatea fondată de primar ca să aibă în grijă cele 19 spitale de sub administrarea sa.

116 milioane de lei este bugetul pe 2017 al spitalului condus de Adriana Nica

Tamazlicaru este, sub prietena primarului, cel care se ocupă de Investiții la ”Municipal”.

Șeful Consiliului de Administrație este fratele de sânge al lui Oprescu!

Președinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul Universitar de Urgență a fost numit Florian Popa, cavaler al Ordinului Nemuritorilor medicinei din România.

E o figură de stil, dar neîncăpătoare față de magnitudinea puterii exersate în peste trei decenii de Florian Popa.

Florian Popa
Florian Popa

Ca rector al UMF, Popa și-a conservat influența încă de pe vremea regimului Ceaușescu.

”Cu suișuri și coborâșuri, a rămas unul dintre masculii alfa ai Sănătății din România. El și Oprescu au fost nedezlipiți, ca doi frați de sânge”, spune un medic din ”Universitar”.

”Popa-Oprescu este Binomul din medicina românească” Fost angajat al Ministerului Sănătății

În momentul formării Guvernului Grindeanu, numele lui Florian Popa circulă ca posibil ministru al Sănătății.

El devine însă consilierul personal al ministrului Florian Bodog.

După ce Gazeta scrie despre numirea fără concurs a Adrianei Nica, ministrul Florian Bodog justifică, pentru news.ro, decizia prin faptul că ”m-am consultat cu consilierii mei”.

Și, acum, consilierul personal Florian Popa este reprezentantul ministerului ca șef al Consiliului de Administrație din spitalul unde Sorin Oprescu își restaurează puterea.

Se încălzește șeful de cabinet al primarului

Acestea sunt transferurile deja făcute.

”Dar lotul Oprescu e mai mare”, spune un medic din ”Municipal”.

”Un alt om care se pregătește să ajungă în spital este Adrian Stănescu, cel care a fost șeful de cabinet de la PMB al lui Sorin Oprescu”, susțin sursele.

”Șefa de la RUNOS a plecat și ea și se așteaptă venirea și la acest departament a unui om de la resursele umane din Primărie”.

Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar și partenera de viață a  lui Sorin Oprescu,  nu a putut fi contactată pentru declarații.

 

Comentarii (72)Adaugă comentariu

Mariana Oproiu  •  8 aprilie 2017, 0:55

Bravo! Felicitari oentru articole

Sorin  •  8 aprilie 2017, 6:39

WoW! WoW! Cât de departe suntem de ieșirea la liman! Câteodată îmi vine să vomit, fără ghilimele, când citesc comentariile unora! Posturi publice ocupate fără concurs de niște penali, dar totuși există o mulțime de fani pro-Poprescu și clica! WoW! Treziți-vă oameni buni! Vă rog frumos! E momentul să începem să ne "luminăm"! Profesioniștii pleacă din țară pentru că nu aderă la mizeriile hoților iar voi continuați să îi susțineți pe ei, pe hoți! Dacă nu ne trezim, mai trec 30 de ani până să ieșim la suprafață! Mulțumesc Cătălin pentru articolele tale și munca depusă de tine și colegii tăi!

Tavi  •  8 aprilie 2017, 7:23

Spunea pr. Paisie Aghioritul: "Daca nu poti sa faci un bine mare, fa un bine mic." Multumim domnule Tolontan pentru articolele pe care le faceti in #mergemdupasistem Tehnica pasilor marunti, a discretizarii, este recomandabila de multe ori in a descoperi un mister.

Mariana Oproiu  •  8 aprilie 2017, 10:16

Dr Cristoiu -articol vechi: https://www.tolo.ro/2016/04/12/spitalul-universitar-de-urgenta-a-platit-13-milioane-de-lei-firmei-de-avocatura-a-ginerelui-lui-traian-basescu-directorul-ne-au-recuperat-18-milioane-de-lei/

Vladimir  •  8 aprilie 2017, 11:21

Are dreptate doamna Mariana... Trebuie vazut si ce a facut dr. Cristoiu in perioada in care a condus Spitalul Universitar.

Emi  •  8 aprilie 2017, 18:38

si te oftici, tolo?

Andrei F  •  8 aprilie 2017, 19:50

Domnule Tolontan,ati auzit de viata bate filmul?Uite ca ,,dreapta,, iar si-a dat cu stingul in dreptul...O sa scrieti de cumetria asta mai noua?Oprescu este mic copil...Aflarati ce mai este pe la Ministerul de Externe?...Va mai ocupati de ambasadori?...

Doru  •  8 aprilie 2017, 23:20

Am văzut ca a fost moderat comentariul meu care l-am făcut ieri și n-am înțeles de ce pt ca n-a conținut nici jigniri și nici acuzații neprobate dar.... ma rog...as vrea sa spun totuși ca România este pierduta pt foarte multe generații., și pt cei care i-a prins revoluția la o vârstă matura, sa zicem 20-25 de ani și pt cei de acum. Din păcate adevărul este ca poate!!!! peste 30-40 de ani s-ar putea sa fie normalitate și asta numai dacă într-adevăr se va face ceva , doar niște articole și eventual comentarii ale noastre mișcă lucrurile mult prea greu...au trecut 27 de ani și în ce situație îngrozitoare este tara noastră, suntem departe rău de normalitate, hoția a distrus tot ce-am avut bun...eu cel puțin m-am mințit 20 de ani ....de vreo 7 ani mi s-a ridicat vălul de pe ochi și am realizat ca totul este pierdut pt mine și generația mea...Dar nici pt copii mei n-o vad mai bine...Asta-i adevărul Tolo degeaba spui ca nu este totul pierdut....pt foarte multe generații totul este terminat și nu trăim de doua ori...anchetele din spitale trebuie extinse în toată tara și luate la control din anii '90 -95 dacă vrei sa faci dreptate....ar trebui sa le spui oamenilor adevărul ca România azi nu mai are spitale în care sa te poți opera din cauza lui Hexi Pharma și a hoției partidelor...parlamentarii se duc la Viena și noi murim cu zile aici doar pt ca ne-am născut într-o tara în care oamenii politici au atâta tupeu sa fure...e foarte bine ce faci cu aceste investigații dar am spus di ieri...cere sa se schimbe Codul Penal urgent pt cei ce fura banul public , și iasă oamenii în strada pt asta asa cum a ieșit pt vestita ordonanță de urgenta....cat a furat Cocos pt ca să-și întrețină sotia și amantele, noi să-i plătim banii furați iar el sta bine mersi 2-3 ani și iese de-acolo și ne rade în nas...ca asa este dacă nu știați oameni buni, TOȚI BANII FURAȚI VOR FI PLĂTIȚI DE NOI CEI CAR MUNCIM ȘI NU FURAM !!!!!.. este bine?!!!!!!!!!....sunt curios dacă și acum sunt moderat.

Nicolae  •  8 aprilie 2017, 23:59

Afirmatiile si comentariile sunt cam exagerate,dupa parerea mea.Intamplator cunosc aceste persoane si n-as spune ca sunt chiar atat de negative.Doctorita Nica este cam *** si rea,dar e o buna profesionista si cu o mare capacitate de munca. Ionescu Dorin este,de asemenea,bine pregatit si cu experienta manageriala anterioara suficienta,atat in mediul public cat si in cel privat.Cine cunoaste Spitalul Universitar stie cum l-a lasat Oprescu si cum arata acum. Orice s-ar spune,managementul echipei lui Oprescu a fost mult mai bun decat cel asigurat de Dr.Carstoiu,obligat sa satisfaca prea multa clientela politica pe banii (publici) ai spitalului.Este adevarat ca era mai cinstit daca posturile erau scoase la concurs.Cunoasteti,insa,vreun spital la care sa se fi scos la concurs posturile de directori sau de sefi de sectie in ultimii 20 de ani? Pe de alta parte,sarcinile sunt destul de grele (postul de director este,din cate stiu,nenormat),incat cred ca nu s-ar fi gasit prea multi competitori,in pofida carcotelilor.Chiar daca Oprescu conduce din umbra spitalul,echipa afisata este destul de buna si competenta.Spitalul Universitar se prezinta jalnic la ora actuala.Arata mai mult ca un mall decat a unitate sanitara,gata sa cada,sa se prabuseasca.A scazut foarte mult si calitatea acordarii ingrijirilor medicale,astfel incat a inceput sa fie evitat de pacienti. Le vor trebui cativa ani buni pentru reabilitare si tehnica si profesionala.Eu cred ca cei doi,cu sau fara Oprescu in spate,au puterea si capacitatea de a repune pe fagas aceasta importanta unitate medicala.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Misu  •  9 aprilie 2017, 0:06

Felicitari d-le Tolontan! Din pacate de acesti *** greu scapam, populatia trebuie sa inteleaga ca atata timp cat PSD-ul va conduce guvernul, sau au majoritatea in Parlament, Romania nu va scapa de flagelul comunismului ***, cel care a dus la infometarea poporului roman in 1989.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Leo  •  9 aprilie 2017, 1:05

Congratulations, super articol

Doru  •  9 aprilie 2017, 11:29

Citesc comentariile și constat cat de deformata poate fi realitatea...se spune ca înainte de 1989 poporul a fost înfometat...eu care am prins perioada de atunci la o vârstă matura pot spune ca acum poporul este intra-adevar infometat și am sa explic....acum îți cumperi o casa , plătești 25 -30 de ani în care îți dramuiesti și sufletul din tine...înainte nici măcar nu te gândeai ca este o problema casa !!!! Te angajai și în câțiva ani 2-3 ani primeai un apartament cu 2-3 camere în funcție decâti membri avea familia, erau 2 membri primeai 2 camere , apărea un copil începeai sa faci figuri ca nu mai încapi și primeai 3 camere!!!! .....acum sunt bătrâni care cer sa li se scoată caloriferele din casa , atunci făceam figuri dacă stăteam la 16 grade, vai de mine îngheța poporul , asa se spunea la Europa Libera , o mare nenorocire...unde sunt cei de la Europa Libera sa ne spună ce bine este în capitalismul asta de prost gust...nu vreau sa fiu înțeles greșit, și eu am vrut schimbare atunci dar sa nu mi se spună ce bine e acum ca nu pot fi nici prost sau idiot. ..va spun sigur ...acum este cea mai mare minciuna nu atunci...atunci erau niște facilități care le consideram normale , ca ni se cuvin...acum te lupți de parca faci supraviețuire.....și gândiți-vă ca atunci toate economiile care se făceau erau făcute pt rambursarea datoriilor nu pt ca să-i fure guvernanții ca nu exista asa ceva atunci....sunt multe de spus dar constat un lucru și mai interesant , se vorbea de propaganda de atunci ca era mincinoasa...tot sigur va spun ca acum este infinit mai multa minciuna

Doru  •  9 aprilie 2017, 11:39

Și încă ceva ...nu mai asociați PSD-UL cu cea fost înainte de 1989 , ca nu are nici o treaba asa cum nu are de fapt nici un partid, indiferent care ar fi el, niciodată n-au existat atunci hoții de acum...deci tot ceea ce se întâmplă acum nu are corespondent cu nimic din trecut...toate partidele care au fost la putere au furat poporul ,niciodată nu s-a întâmplat asa ceva înainte, cina va spune altceva , înseamnă că este un mare, mare mincinos...atunci erau alte probleme ca nu se reforma doctrina cum au făcut chinezii , ca dacă făceam ceea ce au făcut ei eram departe acum.

Ion  •  9 aprilie 2017, 21:32

@Misu Oare am uitat ca tara asta a avut ce va doriti...?Presedintele,Primul Ministru,Parlamentul au fost toate conduse de dreapta... Mai mult...toate institutiile tarii au fost conduse de oameni numiti de acestia...Oare nu a fost atunci cea mai neagra perioada a tarii?... Nu atunci s- a inchis spitale,nu atunci medicilor li s- a spus da plece afara daca nu le convine?...Nu- l ancheteaza DNA pe seful Casei de Sanatate din acei ani?...Daca presa nu va mai spune nu inseamna ca istoria s- a si schimbat...Apropo....atunci nu v- ati revoltat...

Alex  •  10 aprilie 2017, 9:26

@ioane Vezi cu dezacordurile alea, s-a închis un spital sau s-au inchis mai multe? Ramanem noi la analize si pareri pentru moment, matale, apuca-te sa-ti inveti propria limba.

eva  •  11 aprilie 2017, 8:17

Securistii batrani, aia invechiti in rele si dati afara cu ghiotura dupa 1989, s-au grupat ca sefimea pcr neexistand o demarcatie clara intre acestia (ii putem numi aparatcik) s-au grupat cu resursele lor (bani, informatii, dosare) in jurul unor personaje (de ex. vantu, basescu) sau partide (psd, punr etc).Forta acestora plus vocea si talentul au dat "valoarea"haitei *** ! Aici este vorba despre regruparea uneia dintre haite !!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adrian  •  11 aprilie 2017, 10:38

Dar medicilor pare sa le convina chestia asta, ca banuiesc eu ca ar fi protestat intr-un fel daca nu le convenea intoarcerea *** si a oamenilor lui. *** *** ***).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gicanul47  •  11 aprilie 2017, 13:02

Acum sunt la spital si stau si astept de 3 ore sa mi faca un RMN cu bani 490ron la hiperdia particular ca spitalul nu si permite sa incaseze bani.... Cand Doamne vom fi tratati cu respect in spital in Romania???

Remus  •  14 aprilie 2017, 16:34

Zavra asta ordinara,*** at trebui, executat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan  •  21 aprilie 2017, 21:42

Dnule Tolontan, vă legați de oameni care vor să facă ceva ( cam ăsta i mersul in ziua de azi). Cum arată acum spitalul si de jur imprejur ( si asta in doar 2-3 luni cu noua conducere)? Cred că aveți multe alte subiecte si mai importante decât să vă bateți joc. Sau dc vreți vă dau 2 exemple de urmărire: firma de avocatură Pricop care e plătită REGESTE si o firmă a domnului Cocoşel care avea contract frumușel cu spitalul. Deci? Ce spuneți? E interesant? Multă baftă

simona  •  22 decembrie 2017, 15:19

Dle Tolontan, Nu lasati lucrurile asa...urmariti in continuare ce se intampla la Spitalul Minicipal si cu procesul lui Oprescu. Mi-e teama ca va scapa basma curata ticalosul asta...

Titi  •  29 noiembrie 2018, 14:20

Felicitari pentru articol Domnule Tolontan! Despre Adriana NICA director SUUB: 1. Afirma ca are o diploma in management => e de râsul râsului .... nu stiu ce companie i-a acordat diploma, dar dupa modul in care gestioneaza spitalul nu demonstreaza competențe nici macar ca administrator de bloc cu 2 etaje (deși, aici poate ca exagerez nițel... hai sa zicem cu 2,5 etaje); 2. Modelul acestei doamne este Sorin Oprescu => deci "no comment", asta spune totul.... figură de babă acră cu un trecut (si la fel de prezent) imoral .... facea (si continuă sa facă) pe deșteptul ....prietenul studenților arabi (e vorba de cei slabi la învățătură) .... nu mai continui, e sintagma aia "cine se aseamana se aduna" 3. Și daca tot vorbim de sintagme, mi-am mai amintit una "Răutatea este o dovadă de prostie" 4. În articolul din 11 iulie 2017, madam Nica (nu "madame" căci apelativul "madame" se adresează doamnelor - ceea ce nu e cazul aici - ) afirmă că salariatii SUUB "oamenii nu şi-au făcut treaba la capacitatea la care trebuiau să o facă", și din acest motiv saloanele din spital, oferă condiţii sub orice critică ... in timp ce dumneaei conduce SUUB catre stadiul excelenței conform cu diploma în management dobândită cu atâta sudoare..... 5. Activitatea științifică medicală a Adrianei NICA directorul SUUB = "un simulacru de activitate ştiinţifică” (așa cum bine a punctat un coleg prieten). Ar trebui investigată acesta presupusă activitate pe care și-o arogă. Ne-am săturat de atâta teoretică deșteptăciune Ma opresc aici. Sunt multe de spus despre Adriana NICA, despre incompetență ei, despre obrăznicia ei, despre țâfna mereu afișată, etc. Un singur lucru îl apreciez la Adriana NICA : a lucrat la Urgențe, secție f. grea, f. solicitantă ... și s-a descurcat, a muncit, a fost perseverentă. Ori asta este suficient. Noi, medicii SUUB, îți recomandăm cu sinceritate dragă Adriana, că a venit timpul să nu te mai suprasoliciți și cu gestiunea spitalului. Este suficient, renunță la perseverența managementului SUUB, lasă-i pe alții cu competențe reale (profesionale dar și umane) sa conducă. A fi manager, nu-i pentru toată lumea, și cu atît mai puțin pentru tine.

Comentează