ANI a început o anchetă pentru că nu a găsit nicio declarație de avere pe site-ul Spitalului ”Sf. Maria”!

Agenția a comunicat oficial ziarului că, de asemenea, nu a găsit nicăieri declarațiile managerului Narcis Copcă pe 2009 și pe 2010

vineri, 21 aprilie 2017, 12:06

Când a scris ieri că Narcis Copcă locuiește într-o vilă în Pipera care nu apare în declarația sa de avere, ziarul nu a găsit această declarație pe site-ul de la Sf. Maria.

Gazeta luat declarațiile lui Narcis Copcă din 2011 și până în 2016 de pe portalul ANI.

Și a cerut, oficial, către Agenția Națională de Integritate să facă publice și declarațiile de dinainte de 2011 ale managerului spitalului administrat de Primăria Capitalei.

”Urmare a solicitării dumneavoastră, formulată în temeiul prevederilor LEGII NR. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, vă comunicăm faptul că nici în arhiva fizică, nici în cea electronică, nu au fost identificate declaraţiile de avere şi de interese aparţinând domnului Narcis COPCĂ, manager al Spitalului Clinic „Sfânta Maria” din Bucureşti, depuse anterior anului 2011”, a răspuns ANI.

Apoi, Agenția a subliniat că, potrivit legii, depunerea veniturilor a fost obligatorie începând cu declarația din 2009.

Când, la rându-i, a căutat pe site-ul spitalului să vadă dacă nu cumva aceste declarații mai vechi există acolo, Agenția Națională de Integritate nu a găsit nicio declarație.

Nu doar a lui Narcis Copcă, ci a niciunuia dintre șefii spitalului, ceea ce este o premieră în sănătatea din România!

Oricum e o ciudățenie prin faptul că site-ul spitalului ”Sf. Maria” este, de fapt, site-ul clinicii de excelență, care este doar o parte a spitalului, cea care se ocupă de transplant, printre altele, și unde director este tot Narcis Copcă.

”ANI a sunat la spital la omul de legătură al său și, în urma răspunsului primit de la acesta, a început o anchetă la ”Sf. Maria” ca să vadă de ce nicio declarație nu este pe site-ul spitalului”, au spus pentru ziar surse din instituție.

Comentarii (14)Adaugă comentariu

Cornel Iliescu  •  21 aprilie 2017, 12:17

Sunt curios ce pateste persoana care , in pofida faptului ca este obligatorie declaratia de avere , nu o depune! Stie cineva asta???

Cătălin Tolontan  •  21 aprilie 2017, 12:18

@Cornel Iliescu: amenda pina la 2.000 de lei.

dan  •  21 aprilie 2017, 12:19

De pe site-ul spitalului...prima pagina : "In cadrul centrului de transplant hepatic au fost realizate din martie 2014 pana in prezent un numar de 17 trasplante hepatice." .... in graba lor de a glorofica realizarile papa litere: "17 trasplante" ?!?! :))

Ilie  •  21 aprilie 2017, 12:19

Doctorul Narcis Copcă, directorul spitalului Sfanta Maria care voia să facă primul transplant de plămâni din România acum o lună, a trimis o scrisoare echipei internaţionale de audit medical care trebuia să stabilească dacă spitalul poate sau nu poate efectua trasplantul, prin care le cere să vină după alegeri!!!! Exact, după alegeri (foto). Să mă lămurească pe mine chirurgul Copcă cum face ca starea pacientului care necesită transplant de plămâni să respecte calandarul electoral invocat de dânsul. Care e legătura dintre actul medical şi cel politic, d-le Narcis Copcă? Familiilor pacientului care are nevoie de transplant ce i-aţi spus: tineţi-vă repiraţia până după alegeri? Nu vreau să înaintez în speculaţii, dar o spun cu toată responsabilitatea: nu vă pasă de pacientul care are nevoie de transplant de plămâni, vă interesează doar propria glorie şi mărire. Luaţi aminte la Secureanu şi Burnei! sursa:paularusu.ro

JFM  •  21 aprilie 2017, 12:20

Nu-i mai anchetati pe apropiatii doamnei primar ca dansa este o fire sensibila,impresionabila si se sperie imediat daca aude de DNA,procurori,ANI etc Zice ca are copii acasa si nu vrea sa riste.Zic si eu la fel,sa nu riste,sa-si faca treaba corect,cinstit,in limitele legii,sa nu abuzeze de functie,SA FACA CE A PROMIS IN CAMPANIA si nu alte zorzonele si spectacole ieftine...Daca-i este atat de frivca de DNA trebuia sa stea acasa la dansa sa-si creasca copilasii mari frumosi si sanatosi.Sa ne lase pe noi ca gaseam un primar nu ramanea postul neocupat...In incheiere intreb si eu,sa-i dea mana libera lui Petrache sa cumpere cele mai scumpe vedete,sa plateasca 3 antrenori in acelasi timp asta nu-i este frica ? CSM-ul a castigat Final 4 cu un buget de 6 ori mai mic de ce trebuie azi sa explodeze aceasta suma ? Aaaa,ca sa ne dam mari,pe banii altora,zero raspundere in fata legii...Pai la banii care-i are primaria si nu face mai nimic cu ei ar putea sa faca si-o echipa de fotbal cu vreo 100 de milioane spulbera tot in tara.Da-l in suflet de oras,hai sa dam circ populatiei ca prinde la fraieri.

as  •  21 aprilie 2017, 12:21

Ramine insa o intrebare. De ce nu a reactionat pina acum ANI ? Conform legii ar fi trebuit sa il amendeze pentru lipsa declaratiei de avere. A facut ANI o notificare catre Consiliul de Administratie al spitalului ?

Ilie  •  21 aprilie 2017, 12:33

De ce nu a reactionat pana acum ANI, simplu: pentru ca, Copca are tentaculele intinse peste tot. Asa se explica dezinteresul unor institutii, gen: ANI

Gareth Edwards  •  21 aprilie 2017, 13:31

Rusine mare...nimic nu functioneaza in tara asta!!!

coco  •  21 aprilie 2017, 13:39

Tolo , vad ca nu te lasi pana nu-i dai satisfactie prietenului tau .

Fanica  •  21 aprilie 2017, 13:46

Nu stiu de ce sunt oamenii asa de ofticati, sigur omul e cinstit, a uitat saracul, pana la urma e si el om, unul foarte ocupat, doar e chirurg. Ce voi nu uitati niciodata nimic. Si celalat om, al de era sef, ce sa-i faci? Oameni simpli, cinstiti care sunt trasi la raspundere pe nedrept.

Geta  •  21 aprilie 2017, 13:47

@Ilie Poate nu știu ultimele noutăți...Deci il întrebați pe Copcă de ce nu se gindeste la pacienții care au nevoie de transplant de plămâni!? Pai Copca vrea să facă transplant! Voiculescu spune că nu are acreditare deși i se acordase!Pe Voiculescu il întrebați? De fapt pacienții care au nevoie de transplant de plămâni merg in continuare in Austria.Desugur,care au ce trebuie... Văzusem intr- un film că posibili transplantați sunt evaluați și la cum se vor comporta după transplant...Dacă vor mai fuma,dacă își permit să continuie medicamentația,regimul indicat...Vai de noi dacă chiar este așa...

Miruna  •  21 aprilie 2017, 14:13

Din nou faceti afirmatii fara sa va documentati cand faceti referire la faptul ca " declarațiile de dinainte de 2011 ale managerului spitalului nu sunt publicate pe site-ul ANI....Nu doar a lui Narcis Copcă, ci a nici unuia dintre șefii spitalului, ceea ce este o PREMIERA în sănătatea din România!" Nu este nicio PREMIERA! Pe site-ul Spitalului Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri nu este afisata nicio declaratie de avere, si nici pe site-ul ANi nu sunt publicate declaratiile de avere si de interese ale personalului cu functii de conducere din niciu an! ZERO declaratii de avere si de interese ale sefilor spitalului de arsi. Daca in cazul spitalului Sf. Maria este o PREMIERA, in cazul Spitalului de Arsi ce este?

Maxentiu  •  21 aprilie 2017, 15:06

Wow, cu asta chiar l-ati prins pe ***! OK, pot sa inteleg ca ancheta mai are si momente in care lancezeste, pana se hotarasc „partile implicate” sa mai scoata cate un document incendiar din maneca, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne tineti in priza cu nimicuri de genul asta. Maine ce dezvaluiri mai citim? Cum s-a scobit N. Copca in nas la un eveniment caritabil? Cum a traversat pe rosu in 2003?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ionel  •  21 aprilie 2017, 20:17

Mai sunt si alte institutii al Statului vezi : http://www.brml.ro/ si acolo exista o netransparenta totala privind averile detinute.Directorul "evergreen" este peste toate guvernele .Ar fi de vazut daca nu exista o incompatibilitate privind RENAR-BRML

Comentează