DNA confirmă că ”avem un dosar în lucru” legat de contractele Spitalului ”Sf. Maria”!

Direcția Națională Anticorupție spune că dosarul ”este pe rolul structurii centrale” și nu dă alte detalii

miercuri, 26 aprilie 2017, 7:21

48 de milioane de lei a fost bugetul ”Sf. Maria” în 2016

81 de milioane de lei este bugetul ”Sf. Maria”  în 2017

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Mâine, la cererea primarului Gabriela Firea, Consiliul General va vota adăugarea unei noi clădiri pentru Spitalul ”Sf. Maria”.

Construcția, cu trei niveluri subterane, parter și șapte până la zece etaje supraterane, va fi finanțată de Primăria Sectorului 1.

Practic, acești bani sunt alți bani, care se adaugă la aproape dublarea deja aprobată de la 48 de milioane de lei la 81 de milioane de lei, de care beneficiază Spitalul ”Sf. Maria” din bugetul Primăriei Capitalei.

Clădirea e altceva.

”Obiectivul clădirii este realizarea primului centru de transplant multiorgan din sud-estul Europei la acest moment” Contractul dintre Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 1 și Spitalul ”Sf. Maria”

”Practic, Narcis Copcă cere bani pentru trei feluri de transplant: ficat, pancreas și plămân, în condițiile în care nici centrele mari din România, cu tradiția a sute de transplanturi, nu fac așa ceva, iar la ”Sf. Maria” în ultimele 12 luni s-a făcut un singur transplant!”, spune un medic.

La ”Sf. Maria”, s-au efectuat din 2014 și până azi un număr de 35 de transplanturi, toate operate de echipa chirurgicală de la Fundeni.

Nu sunteți invidioși? ”Nu, e vorba că Narcis Copcă forțează lucrurile!”

Scurtă discuție cu chirurgul care preferă să nu-i fie dezvăluită identitatea.

-Și nu e și invidia dumneavoastră profesională că managerul Narcis Copcă se descurcă?
-Nu. E stupoarea că nu poți face așa ceva forțând lucrurile. România are o tradiție de prelevări multiorgane în transplant care durează de două decenii! Știm despre ce vorbim!

-Poate că dumneavoastră ați fost imobili și managerul Copcă s-a mișcat.
-Nu vă supărați, dar nu înțelegeți complexitatea problemei! Să devii un centru în care să se facă mai multe feluri de transplant e ceva de o responsabilitate medicală uriașă. Nu se face peste noapte, așa cum vrea managerul Copcă.

-Vă puteți enerva oricât, tot vă întrebăm: dați-ne un singur exemplu de forțaj ca să înțeleagă oamenii!
-De pildă, transplantul de plămân are rate de succes mai mari, conform studiilor internaționale, dacă se face și transplant de cord în același timp. Se diminuează riscurile, e o acceptare mai ușoară, ca să mă exprim popular. Ce o să facă Narcis Copcă? O să vrea să facă și transplant de cord în curând?! Ficat, pancreas, plămân și cord într-o clinică unde nu e angajat nici măcar un chirurg care să fi fost Operator 1 la un transplant? Iertați-mă, e o nebunie, o asemenea complexitate se întâlnește rarisim și la marile clinici din străinătate!

Facsimil: În contractul cu cele două primării, ”Sf. Maria” susține că ”se va extinde activitatea cu specialitățile gastroenterologie, chirurgie generală, pneumologie, chirurgie toracică, chirurgie infantilă și chirurgie cardio vasculară”.
Facsimil: În contractul cu cele două primării, ”Sf. Maria” susține că ”se va extinde activitatea cu specialitățile gastroenterologie, chirurgie generală, pneumologie, chirurgie toracică, chirurgie infantilă și chirurgie cardio vasculară”.

„Ar trebui să aibă cei mai buni specialiști alături de el”

Vorbește și doctorul Ionel Câmpeanu, fost chirurg la Sfânta Maria, unul dintre cei mai mari specialiști în chirurgia hepatică din România.

– Domnule doctor, ați operat la Spitalul „Sf. Maria”…
– Da. Prin venirea mea aici, doctorul Narcis Copcă a înființat centrul de chirurgie hepatică. Apoi, cu ajutorul colegului Irinel Popescu, s-a putut trece la transplantul hepatic.

– Managerul Narcis Copcă dorește înființarea unui centru de transplant multiorgan la „Sf. Maria”?!
– Nu știam. De șase luni lucrez la un tratat și nu mai sunt la curent cu ce se întâmplă…

– Este un proiect realist?
Narcis Copcă are o mare calitate. Este de o tenacitate extraordinară. Dar pentru un astfel de proiect trebuie să aibă lângă el cei mai buni specialiști în transplant. Știți că transplantul de cord este mai ușor decât cel de ficat, iar cel de pancreas este cel mai dificil?! În acest domeniu trebuie să existe o coerență. De exemplu, ca să faci transplant hepatic înainte trebuie să faci rezecții hepatice. Revenind la centrul de transplant multiorgan, dacă nu adună aici cei mai buni chirurgi, Copcă o să pornească la un drum care nu duce nicăieri.

– Dumneavoastră mai operați?
– Nu. După ce am făcut 80 de rezecții hepatice la „Sf. Maria” nu am dorit să mă bag în transplantul hepatic. M-am limitat la ceea ce știu să fac cel mai bine. Dar simt nevoia să vă spun și altceva.

– Vă rog…
– Sistemul medical românesc a ajuns să sufere rău și pentru că nu știe să-și prețuiască oamenii. Pe mine, chirurgul-șef al Armatei, m-a clasat pentru că la 57 de ani a trebuit să mă pensionez. Nu de mult m-am întâlnit cu omologul meu din Germania, care era chirurgul-șef al spitalului militar german și care profesează la 75 de ani! Când am fost în vizită la profesorul meu din Franța, cel mai mare specialist în chirurgie hepatică, am văzut unde ce și mănâncă rezidenții. Ei termină prânzul cu brânză și un pahar de vin! Și dacă mergi sâmbăta, la prima oră, la biblioteca spitalului AKH din Viena nu mai găsești nicio masă liberă! Sîmbătă dimineață, la AKH, toți studiază. Asta e viața de dincolo de România.

Tot cu Terra Gaz Construct? ”Mă abțin”

Noua clădire va fi înălțată în parcarea din spatele actualelor corpuri ale spitalului și va fi legată printr-o pasarelă.

Întrebat dacă tot firma Terra Gaz Construct, favorita Primăriei Sectorului 1 și a ”Sf. Maria”, va face și noua clădire, Narcis Copcă a declarat, râzând: ”Mă abțin. Pot să mă abțin?”.

El a amintit că atribuirea contractului este exclusiv treaba Primăriei Sectorului 1.

Terra Gaz Construct este firma fraților Bunea care a primit lucrări de 200 de milioane de euro de la autoritățile publice în perioada Oprescu.

2,8 milioane de euro a încasat Terra Gaz pentru renovarea ”Sf. Maria”

Cei mai mulți bani Terra Gaz i-a luat de la Sectorul 1 pe când responsabilă era Anca Comănici, fosta subordonată a lui Copcă de la ”Sf. Maria” și actual consilier ales la Sectorul 1 și consilier personal al Gabrielei Firea.

Așteptând.

Comănici n-a răspuns încă la întrebările ziarului legate de funcțiile deținute și de relațiile cu Terra Gaz.

Ziarul a adăugat întrebări legate de locuințele consilierului de la Sectorul 1 și de posibila implicare a firmei Terra Gaz în construirea acestora sau în livrarea de materiale.

Soțul consilierului Anca Comănici este unul dintre șefii pe București ai Serviciului Român de Informații.

Procurorii au intrat în contractele de la ”Sf. Maria”!

Gazeta Sporturilor a solicitat Direcției Naționale Anticorupție să comunice public dacă a făcut ceva cu documentul trimis de către Corpul de Control al premierului Cioloș în decembrie 2016.

Corpul de Control semnalează două contracte:

  1. Îl acuză pe Narcis Copcă de favorizarea firmei Asesoft a lui Sebastian Ghiță pentru un contract de 2 milioane de euro.
  2. Susține că Narcis Copcă a acordat clinicii private Med-As un spațiu pe trei etaje contra unei sume medii de 1.200 de euro pe lună și prelungește contractele fără aprobarea Primăriei și a Ministerului Sănătății.

S-a ocupat DNA de aceste date?

Sau poate fac procurorii cercetări pe alte contracte de achiziții la ”Sf. Maria”?

DNA confirmă!

În răspunsul scris către ziar, Parchetul anticorupție susține că ”Dosarul menționat este în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, în acest moment, alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi oferite, în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001”.

”Disperarea unui fost ministru cu un unchi bogat”

În paralel, ziarul îl întreabă, față în față, pe managerul Narcis Copcă dacă poate oferi publicului detalii despre contractul de asociere cu Med-As.

”Dați-mi un e-mail, vă rog. Aceasta e adresa mea”.

Ziarul îi trimite directorului întrebările pe e-mail.

Primim un lung răspuns în care Narcis Copcă spune că ”Poziția mea de chirurg e infinit mai importantă”.

Și că ”sunt obligat să mă dedic pacienților care așteaptă transplantul”.

Practic, Narcis Copcă anunță că transplantul de plămâni e pe ultima sută de metri!

Despre contracte vom vorbi, adaugă el, în termenul legal, probabil în 30 de zile.

El îl atacă pe Vlad Voiculescu și spune că ”transplantul va reuși în ciuda comisioanelor ONG-urilor implicate sau a disperării unui fost ministru cu un unchi bogat”.

”Hai România!”

Managerul amintește un dialog purtat cu Gazeta, în care el a cerut ”un parteneriat pentru transplant”, între echipa gsp și echipa ”Sf. Maria”, ”o echipă ce vrea să facă românii sănătoși și o țară mândră de performanța ei”.

Iar jurnaliștii i-au spus că ”noi nu putem face parteneriate cu nicio instituție, suntem ziariști și respectăm regulile valabile peste tot în lume”.

”Nu pot asista impasibil la distrugerea oricărui germene de performanță într-o țară milenară” Narcis Copcă în răspunsul la întrebările despre contractele semnate de el

”Cred în susținerea echipei naționale a României sau a unei echipe chirurgicale în premieră națională”, adaugă doctorul Copcă.

”E momentul să strigați: Hai România!”.

Cel mai bun final?

Răspunsul său, integral.

 

Citește aici toate episoadele investigației Gazetei despre problemele transplantului în România!

Comentarii (46)Adaugă comentariu

Dorin  •  26 aprilie 2017, 8:03

Hai Romania!? Unde merge tara aceasta cu acești indivizi? Unde merge sistemul sanitar cu astfel de ignoranti? Sistemul Sanitar este bolnav din cauza acestor comportamentul de boier pe proprietatea statului.

Luca  •  26 aprilie 2017, 8:03

Nu citesc raspunsul domnului chirurg pentru ca nu vreau sa ma enervez . Aceeasi maniera a unui partid celebru , de a desconsidera poporul roman . Banuiesc ca vom vedea situatia locativa a familiei Comanici in urmatoarele zile . Probabil au fost prea siguri de ei , sub umbrela SRI si au facut greseli majore si evidente . DNA ar trebui sa cerceteze ceea ce a devenit o carte de vizita : "terenul de sport cu nocturna " :-)

Cătălin Tolontan  •  26 aprilie 2017, 8:05

@Luca: cititi raspunsul, este punctul sau de vedere si merita respectat. Plus ca raspunsul e un simbol pentru ceva ce veti regasi drept cunoscut.

Si inca ceva  •  26 aprilie 2017, 8:08

De ce sunt lasati acești indivizi sa facă atâtea porcarii? Ce se asteapta? Hai România? Săracă tara cu asemenea ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dorin  •  26 aprilie 2017, 8:10

Oare cate spitale mai astfel se increngaturi a acest spital?

apostolulpavel  •  26 aprilie 2017, 8:20

Am inteles, omul are competente medicale. Are si dreptul sa nu spuna, sa nu ofere informatii. N-are insa dreptul sa vorbeasca despre Romania, pentru ca faptele, unele dintre ele probate cu documente, arata ca exista o suspiciune reala de coruptie. Sigur, nu e vinovat pana se pronunta instanta, insa sa taca cu privire la Romania. Asta si pentru ca fiul lui sta la Florenta, pe banii... matusii lui Nastase.

flavione  •  26 aprilie 2017, 8:25

Tolo, asta e boala hoţilor. Nu spun ca acest domn e hoţ, nu am nici o dovada. De fapt nici voi nu aţi facut-o. Aţi prezentat doar o realitate. La care 'mnealui face ce fac toti politicienii si de dinainte si mai ales de azi. Schimba vorba, o dau pe aratura gen " cine nu e cu mine e dusmanul neamului nostru milenar" , tu-l intrebi ceva el raspunde alceva, desigur ce-i convine. Cu e vorba in Ardeal pe tema dialogului surzilor "- Buna ziua nană Tiţă! - Iacă fac o capiţă- raspunde femeia" . Treaba lor. Ce ma enerveaza la culme si disperare este ca indivizii acestia ne cred idioţi, proşti, cu IQ redus! Cred ca ne pot duce cu vorba, cu zaharelul... şi-mimi vine iar sa ies in Piata Victoriei...

Cătălin Tolontan  •  26 aprilie 2017, 8:26

@flavione: asa e, nu judecam, nu dam sentinte de nici un fel pentru ca treaba noastra e aceea de a prezenta faptele si de a intreba expertii, astfel incat dvs sa aveti informatia si contextul.

sorin  •  26 aprilie 2017, 8:47

Domnule Tolontan , Probabil ca ceea ce sugerati dumneavoastra este adevarat si la fel de probabil se pregateste reeditarea la o scara mult marita a episodului " sectia de chirurgie plastica de la Floreasca " . Cu toate acestea va propun o alta abordare - oare cati chirurgi cu rezultate spectaculoase in specializarile sus-mentionate ( din tara si din strainatate ) daca-i intrebati de ce nu fac transplant v-ar raspunde ca ar face dar nu exista spitale care sa ofere conditiile necesare ? Si atunci ce-a fost mai intai oul sau gaina ? P.S. Ceva legat de pozitia dumneavoastra in organigrama GSP si de sport: De vreo trei zile citesc titlurile bomba produse de prietenul gazetarilor Stucan legate de sedinta tactica ajunsa celebra tinuta de Ionut Chirila la Tg. Mures . Astazi exasperat am vizionat filmuletul facut de un *** in timpul sedintei . Vazand cata logica limpede au indicatiile lui Chirila am de spus doar atat : RUSINE Stucan RUSINE GSP , cat despre *** ... Apropo - pe cand o ancheta despre modul in care sunt conduse lucrurile la acest club Municipal

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

as  •  26 aprilie 2017, 8:55

Oare dl Tolontan face parte din miscarea #rezist ?

Gareth Edwards  •  26 aprilie 2017, 8:57

Un monument de ipocrizie si falsitate acest Copca...ce limbaj onctuos!!! Si spune ca a depus juramantul lui Hippocrate, rusine sa-i fie...Zero barat ca om!!!

Gelu  •  26 aprilie 2017, 9:24

hmmmm...Medas? Las link-urile astea aici http://www.mediafax.ro/social/cazul-medas-patronii-clinicilor-si-celelalte-persoane-retinute-lasati-liberi-sub-control-judiciar-12894289 http://www.puterea.ro/dezvaluiri/exclusiv-prietenia-romano-spaniola-faza-offshore-firma-infiintata-de-liberalul-vlad-moisescu-partener-intr-un-srl-cu-familia-regala-din-spania-136957.html

Andrei F  •  26 aprilie 2017, 9:26

1.A,ce rau ar fi daca in Romania se construieste un spital! 2.Sa va mai spun unde logica dv. are de suferit! In top 500 de universitati din lumea asta se afla multe din China! Cum au facut? Au platit bani grei ca la ei sa vina pina si laureati ai premiului Nobel! Ca sa intelegem mai bine...este la fel cum procedeaza chinezii si in fotbal unde aduc pe salarii colosale cei mai buni jucatori si antrenori! Turcii cum au devenit o forta in medicina? Cu sprijinul americanilor! Cum este la noi si cum vrea Voiculescu si altii sa ramana? Medicii romani sa plece in strainatate,pacientii sunt trimisi afara pentru cazurile grave...Inca- mi amintesc cum Basescu le spunea doctorilor sa plece din tara daca nu le convine conditiile...D- le Tolontan de ce o fi rau ca un spital sa incerce sa sparga barierele? Stiti ce reclama vad acum pe DIVA? Fix o reclama la acest spital! Uitam cum s- a transplantat organele la ineput in tara? Prin doctori straini adusi si prin doctori romani trimisi sa invete in stainatate...Ca fapt divers...Stiti ca la Brasov s- a deschis un nou centru de transplant? Stiti cum? S- a intors in tara un medic roman...Zilele trecute va povesteam o patanie din spital.D- le Tolontan...va spun sincer ca increderea mea in doctor a crescut cind am vazut ca are o masina straina! Asa am fost sigur va mana doctorului nu statuse agatata inainte tinandu- se sa nu cada intr- un mijoc de transport in comun...Demagogia cu salariile medicilor crescute de presa nu tine! Presa nu a militat pentru salarii mai mari pentru nimeni si nici macar nu au fost pe baricade cind din spitale au fost inchise...Am ras ieri vazind un jurnalist care- l acuza pe Dragnea ca nu sunt medicamente in spitale...Am ras ca acest jurnalist cinta in struna celor care inchideau spitale...Si apropo...ati vazut ca CEDO nu tine cont de ,,rezistenti,,?Probabil ca si in sanatate tot cineva ca CEDO mai poate salva situatia...Am ras iarasi de informatia ,,noua,,cu ancheta DNA...Dar unde credeati ca a trimis dosarul corpul de control al lui Ciolos? Nu este la fel si cu Armeanu? Pai cei care au reclamat spun ca au trimis sesizare de la Presedintele tarii in jos la toate autoritatile?! Nu la fel a facut si Ponta cu corpul de control? Uite cazul Duta de acolo se spune ca vine! Chiar sa nu fi auzit de ,,,garantia,,de un milion de euro depusa? Sau cazul este prea mare pentru dv.?

Matei  •  26 aprilie 2017, 10:08

Imi e mila de Copca, e un om care traieste frustrarea de a nu putea vorbi. Spune "vreau performanta pentru Romania" si "hai sa fim parteneri", dar de fapt ar vrea sa spuna: 1) Ma baieti, de ce va legati de mine? Nu sunt un hot, nu sunt Secureanu, nu am cumparat prietenei bijuterii decontate de spital. Sigur, am luat spaga, ca orice chirurg, dar nu sunt bogat - mi-am facut o casa (doua), dar e ceva anormal ca un chirurg si sef de spital sa aiba o casa si sa poata plati studiile copiilor? 2) Am dat, intr-adevar, lucrarile si spatiile spitalului firmelor "agreate" si am pus in ce functii au vrut pilele de la primarie si SRI. Dar daca nu faceam asta, nu mai eram managerul spitalului si acum voi faceati poze casei altuia. 3) Tot ce imi doresc este sa imi dezvolt spitalul si astfel sa dobandesc influenta si un prestigiu medical urias, meritat sau nu, si pentru asta sunt dispus sa fac orice, inclusiv cele de la punctul 2.

Jean  •  26 aprilie 2017, 10:14

Narcisa circula cu un Mercedes GLnegru. Unde este mașina ? A cui este mașina ? Narcisa este cea mai buna prietena a lui Muscalione! Poate cu ocazia aceasta își dă demisia și unul din sefiiDNA-structura centrala ! Pe acest dosar nu se întâmplă nimic!

elle  •  26 aprilie 2017, 10:22

Cand nenea asta o sa faca primul transplant reusit si viabil o sa-l apreciem. Insa pana atunci , sa nu ne mai INSULTE inteligenta si bunul simt. Multumim Echipa!

Olaru_Alin  •  26 aprilie 2017, 10:34

Domnule Tolontan, TOT romanul stie cati bani invart doctorii, deja nu mai este nevoie de nici-o dovada. Cred ca 90 % din medicii nostrii au luat renumita 'spaguta' pentru diverse servicii medicale,nu ca ar fi deontologic. Pentru reformarea sistemului,initiatva trebuie sa plece de la Ministerul Sanatii si punct. Ok, hai sa stergem cu buretele ce s-a facut si intamplat pana azi, si sa o luam de la zero! Hai sa fie mai bine un moment zero in medicina. Am vazut ca s-a aprobat legea cu marirea salariilor, perfect, nu ar tbi sa mai aiba scuza lipsurile . Dar hai sa inasprim si legile de acum inainte pt hoti, spagari, etc!!! Sa le fie teama sa mai puna mana pe ceva din munca poporului! ACUM, nu cred ca mai avem vr'un interes sa demonstram deficientele sistemului si sa-i ponegrim pe cei 90 %, nu de alta, dar cei 10 % care vor ramane nu vor mai face fata! Numai bine!

JFM  •  26 aprilie 2017, 10:49

Ca sa ajungi director la acest spital cred ca nu este chiar atat de simplu.iti trebuie un spate f.f puternic....Tipul are sustinere si aici nu ma refer doar la Firea,ea este doar o intermediara,ea e cu scandalul si mahalaua in media dar cei care au pus-o sa faca acest lucru nu si-au dat seama ca mai mult rau ii fac lui Copca,o persoana atat de respingatoare si detestata cum este Firea nu-ti poate atrage sub nici o forma suportul publicului.Acelasi lucru a patit-o si Ponta cu ea la prezidentiale,rezultatul il stim.

rares_vb  •  26 aprilie 2017, 11:27

La un moment dat, scrieți: „- Vă puteți enerva oricât, tot vă întrebăm: dați-ne un singur exemplu de forțaj ca să înțeleagă oamenii!”. Conform dicționarelor, forțajul este o creștere a tracțiunii motoarelor turboreactoare pe o perioadă scurtă de timp.

mihn  •  26 aprilie 2017, 12:00

<> Cum ati facut asta dle Copca? Din vila din Pipera cu piscina si teren de tenis?! Sau de la intrunirile PSDiste la care ati participat cu fervoare?! Mi-e rusine cu astfel de oameni.

Crinul negru  •  26 aprilie 2017, 12:37

Nu e rau ca se construieste un centru de transplant de la zero. O caldire noua inseamna si zero bacterii in pereti. Nici un spital din Romania nu are acum zero bacterii in pereti. Ca va dudui din primul an cu transplanturile - putin probabil. Exista o curba de alocare a personalului (care trebuie motivat) si o curba de invatare pentru toti cei implicati (de la infirmiera la chirurg si manager). Trebuie sa nu ne fie frica sa facem primul pas. Nu cred ca e nici un medic in spitalul Sf. Maria care sa nu fie de acord ca este bine ca spitalul sa se dezvolte. Trebuie sa se faca in limitele legii si fara a neglija celelalte sectii. Mii de pacienti din celalalte sectii, mii de bucuresteni vor sa fie la fel de importanti pentru domnul Copca sau pentru Doamna Firea ca si cei 4..5....10 pacienti transplantati. Cand ai cancer la stomac vrei ceea ce e mai bun pentru tine si nu te incalzeste ca esti tratat mai ieftin intr-un spital genial numai pe transplant. Sa reflectam la toate acestea!

Tavi  •  26 aprilie 2017, 12:50

Stilul e cheia...Desigur se pot prezenta si multe alte fapte ilegale, care se intampla in Romania. Asta e treaba presei si a justitiei. Dar la fel de bine se pot prezenta si lucruri despre #romaniafrumoasa. Echilibrul stilului este cheia. Felicitari domnule Tolontan si echipei.

Mozzie  •  26 aprilie 2017, 14:45

@Crinule Negru Spitalul Sf.Maria e cladire noua ? E fostul spital Grivita,fost Grivita Rosie,fost Varile Roaita deci dateaza din timpul celui de-al doilea razboi.Da,centrul de transplant este un castig pt toata lumea cu o conditie,transplantul sa se faca atunci cand sunt indeplinite toate conditiile inclusiv(mai ales) cele post-operatorii atunci cand riscul de respingere chiar de deces sunt cele mai mari.nu deschizi o sectie de transplant atunci cand regionala de partid PSD iti da niste avize facute de ei pentru ei,fara acoperire si cand doamna Firea e in campanie electorala...Nu,o faci atunci cand TOTUL ESTE GATA LA CEL MAI RIDICAT NIVEL al standardelor europene.

Hogea  •  26 aprilie 2017, 15:10

Jalnica ancheta, *** dar poate ca tot raul e spre bine pt ca asa un om senzational de calibrul lui Copca este , in sfarsit , cunoscut. Un om si un doctor senzational, exceptional fata in fata cu om marunt si meschin care are ilyzia puterii pe care o da condeiul. Apropos, de ce nu publici prea-sfantule si comentariile pozitive?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doctor Alban  •  26 aprilie 2017, 18:57

Exact, articol de compromitere tipic *** de rit nou. Cred ca ai dat-o-n bara cu dr.Copca, 90% din acuzatii sunt trase rau de par.Acest om este prea valoros pt astfel de actiuni iar acest ultim episod publicat chiar iti dai cu stangu-n dreptu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pasf  •  26 aprilie 2017, 19:33

zgindariti ciubul de viespi, parca devine din ce in ce mai clara increngatura dintre politica, servicii secrete si firmele abonate la banul public

Filbert  •  26 aprilie 2017, 19:52

@Hogea, Alban ***, ***' *** *** *** pt. ***? Omu' e valoros, doua vile + piscina + complex sport + cine stie ce prin Florenta si pe unde o mai avea. Stiu, stiu, nimic neobisnuit pentru un director de clinica. Clinica de stat, salariu' de citeva mii de lei pe luna, om stringator.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

postacii la copca  •  26 aprilie 2017, 20:17

Au iesit *** ***, mai baieti, va lipseste imaginatia: doctor Alban si hogea, nu meritati nici bani de seminte trollilor. Un manager care nu isi poate justifica averea nu are voie sa administreze milioane de euro bani publici. La puscarie cu el, cum justifica vilele si terenul din Pipera de milioane de euro, vacantele in strainatate si scolile private pentru odrasla? ***, ***, ***, *** ***....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Venom  •  26 aprilie 2017, 22:32

Sunt un pachet de nervi! În ce "meritocrație" trăim... Un medic-manager, un emerit doctor, un tată și un OM de calibrul domnului Copcă, să ajungă să trăiască umilit în casa părinților și, în general, să nu fie în stare, la vârsta și prestigiului lui, să-și cumpere, măcar un bilet de avion la cel mai low cost, să-și vadă fiul în Italia! E jenant! Rușine, România! Domnul Copcă nu a depus declarație de avere fiindcă e modest și sărac lipit. Nu are după ce bea apă! Am văzut că Găbița (nu e fată rea) se are bine-bine cu Adi Ursu și poate îi bagă pe Copcii-Family la o campanie umanitară (merge un euro/sms?) pe Antene #banipentruOMUcopcă

Ioana  •  27 aprilie 2017, 0:02

Doamne,citesc răspunsul ..Parca e un articol GSP ca forma, dar cu un conținut aberant.Și sigur nu e scris asa intenționat. Asta cred ca e o forma inconștientă de apreciere.Și zice și de germeni.

Venom  •  27 aprilie 2017, 0:06

Andrei F Chinezii au câteva milenii de confucianism, comuniști-capitaliști la guvernarea primei economii a lumii și universități mai vechi decât via lui Decebal. În general, se situează mai tot timpul în fruntea clasamentului pe națiuni și nu putem să ne uităm la ei decât de jos deși sunt foarte scunzi. Ce n-au inventat, cumpără sau copiază. Pe noi în schimb, băieții lui "Dragnea" ***) ne-au adus la statutul de republică bananieră și ne-au aruncat în bezna minții ca să fim mai ușor guvernabili (școala KGB). Iar Copcă ăsta pe care îl aperi tu, a intrat șef pe sistemul uns de Lis, Băsescu și Oprescu, predat la cheie Găbiței cu toate pilele, cunoștințele și relațiile. Unde a aprins lumina DNA, e doar o mică parte... Și ca un contribuabil sănătos (da, statul ești tu!) în întrebări, nu te miră cum părinții de managerii sunt nababi numai când sunt fiii lor sunt șefi la vreo instituție de stat? Sau că managerii capabili gen Copcă înfloresc ca trandafirii în fermele de porci numai de la contracte cu prostul satului (adică bugetul). La fel, oamenii de afaceri, zmeii-zmeilor până în Forbes, doar lipiți cu firmele la buget. Și vor lăsa moștenire banii și sistemul copiilor și rudelor. Tribului lor. Simplu. Ești și tu parte, de le iei apărarea? PS - Dacă nu e numele de familie, cum e să te cheme Andrei și să te uiți la Diva? Ba chiar și la reclame??

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Zgandarici  •  27 aprilie 2017, 7:32

Haha, Copca are masina de cznd era in liceu si casa dupa ce a terminat facultatea.Pune-ti-l la zid frustratilor.Pariu ca doctorimea care posteaza comentariile astea veninoasa are de 15 ori mai multe decat Copca?

Star  •  27 aprilie 2017, 7:52

Bine zici, mai ales Făt-Frumos orelistu care crapa de ciuda ca nu a putut intra in posesia mostenirii de la tac-su, spitalul , o darapanatura pana sa vina dr.Copca director

Robert  •  27 aprilie 2017, 8:00

Stai tranchilo ca are tolontan avere mult mai mare ca doctorul Copca

r adu  •  27 aprilie 2017, 9:28

Îmi place Codul lui Hammurabi : https://ro.wikipedia.org/wiki/Codul_lui_Hammurabi https://istoriiregasite.wordpress.com/2012/08/02/codul-lui-hammurabi-infractiuni-si-pedepse/ Dacă cineva acuză pe altcineva, fără să poată aduce vreo dovadă, acuzatorul va fi omorât. Dacă cineva acuză pe altcineva, și poate dovedi vina acestuia, el va fi răsplătit cu bani. Dacă un judecător ia o decizie într-un caz, iar apoi se dovedește că a greșit, va fi pus să plătească de douăsprezece ori cât a impus el acuzatului, și nu i se va permite să mai judece. Dacă un hoț este descoperit în timp ce fură, va fi omorât.

Venom  •  27 aprilie 2017, 11:01

Una am spus, alta se înțelege după vizita cenzorilor pe textul meu. Din postarea mea reiese că sunt împotriva PSD. Ceea ce ce este parțial adevărat. Eu am spus că toată clasa politicianistă este de vină pentru dezastrul în care suntem, nu numai Dragnea, că Iliescu egal Băsescu egal Năstase egal Tăriceanu șamd. Am spus că rotirea la guvernare, indiferent de numele celor de la putere, nu a avut o bază a principiilor ci a oportunităților "alor noștri" (vezi alianța contra naturii politice PSD-PNL) de a controla împărțirea banilor de la buget fără să îi intereseze guvernarea în interesul României. În ceea ce privește implicarea SRI și a foștilor securiști în politica din țară, unde sunt acuzațiile grave? Numai câteva exemple evidente: a fost partidul lui Voiculescu la guvernare? Cine este Ghiță (fost parlamentar în comisia SRI) , nu un urmaș de securist cu relațiile multicolrit? SRI că a avut/are oameni în partide? SRI a avut/are oameni în presă? Sunt foști MINIȘTRI dovediți în justiție că au făcut parte din Securitate sau că au fost informatori? Și atunci unde sunt "acuzațiile grave care nu pot fi dovedite"? Nu mai denaturați sensul, dacă tot vă apucați să ștergeți!

Ilie  •  27 aprilie 2017, 14:05

E o nuca tare acest Copca. Am un feeling ca este protejat. In alte cazuri asemanatoare, DNA era mult mai activ.

StefanCM  •  27 aprilie 2017, 15:08

@Ilie - Pai care nu e protejat? Cine poate sa fie director de spital in tara asta fara protectie sau spate? Chiar si cei care sunt corecti ( probabil ca sunt si de felul acesta ) trebuie sa fie numiti acolo. Copca asta e alt doctor care sufera de megalomanie, cu el incepe si cu el se termina universul. Ca alti doctori capabili nu sunt in tara asta.

Mihai  •  27 aprilie 2017, 17:21

"Matei • 26 aprilie 2017, 10:08" Cel mai pertinent comentariu din intreaga serie. Matei, mi-ai luat cuvintele din gura, nota 10 de la mine :)

Ilie  •  27 aprilie 2017, 20:16

StefanCM - refuz sa cred ca acesti oameni sunt de neatins, cu tot cu pilele lor.

as  •  27 aprilie 2017, 23:51

Foarte bine ca statul aloca bani pentru o noua cladire de spital. Spitalul si cladirea nu sunt ale lui Copca. Dupa plecarea lui Copca noua cladire functioneaza in folosul pacientilor si va fi condusa de managerul ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos  •  28 aprilie 2017, 14:06

Ce tupeu la acest docto! Incredibil! Sa faci dintr o cosmelie un spital supermodern, sa constriyesti clinica de transplant hepatic si pulmonar de la zero, sa obtii fonduri pt o cladite de treisprezece etaje care sa gazduiasca alte sectii de transplant de nivel european. Halal viziune.halal doctor, om, roman. Jos cu el, are casa si masina nenorocitul. Se plimba cu barca lu varu so, un adevarat mafiot. Tolontane esti praf, nu te mai crede nimeni. Du te tata acasa

Traian  •  28 aprilie 2017, 14:20

Cu Voiculescu de mâna ,as adauga ca si asa statea numai la el in birou cand era ministru

sorin  •  28 aprilie 2017, 18:31

Vreo sansa sa-mi spui si mie cu tip de camera s-a filmat materilul prezentat ? :D Mersi!

Anda vesel  •  2 mai 2017, 18:44

Ma amuza cat de tare seamana ceea ce se intampla la Sf maria cu ceea ce s-a intamplat la spitalul Colentina: si acolo un supermanager, de aceeasi varsta cu Copca, prieten bun cu Copca, parteneri de iachting, detinatori de BMW-uri, megalomani, mari vizionari si reformatori ai sistemului medical care nu ii intelege; dar aceleasi contracte rusinoase, acelasi dezinteres pentru personalul spitalelor, aceleasi tipete de persecutie cand sunt luati la puricat. Acum se folosesc de puterea acumulata in deceniul de Domnie si incearca prin "amicii" din presa, ca de exemplu Ev zilei, sa ii discrediteze pe cei care incearca sa faca lumin

Anda vesel  •  2 mai 2017, 18:51

Ma amuza cat de tare seamana ceea ce se intampla la Sf maria cu ceea ce s-a intamplat la spitalul Cole***na: si acolo un supermanager, de aceeasi varsta cu Copca, prieten bun cu Copca, parteneri de iachting, detinatori de masini scumpe, megalomani, mari vizionari si reformatori ai sistemului medical care nu ii intelege; dar aceleasi contracte rusinoase, acelasi dezinteres pentru personalul spitalelor, aceleasi tipete de persecutie cand sunt luati la puricat. Acum se folosesc de puterea acumulata in deceniul de Domnie si incearca prin "amicii" din presa, ca de exemplu ***zilei, sa ii discrediteze pe cei care incearca sa faca lumin

Comentează