Câte campionate, atâția câștigători declarați

Final bulversant al Ligii 1, cu Hagi câștigător oficial și cu FCSB care amenință că merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

sâmbătă, 13 mai 2017, 9:55

„Cine termină pe primul loc câștigă campionatul”, glumește ”Kamikaze”, atribuindu-i lui Gică Hagi genul său de declarație pe care dacă n-a făcut-o, o poate face oricând.

Dar care campionat?

Uite că vine Liga și ne spune că, de fapt, sunt două campionate.

Oricât de banal sună, lucrurile s-au petrecut așa.

Vineri după-amiază, Alibec îl vede pe Mihai Stoica și-i spune: ”Dar de ce la egalitate de puncte ar câștiga Viitorul? Noi stăm mai bine la meciurile directe!”.

”Cum adică stăm mai bine?”.

”Păi, dacă le socotim pe toate cele 4 meciuri!”.

MM dă din cap, dar îi spune lui Becali, într-o doară.

Lui Becali, cu simțul său de târgoveț, care de mic copil e mulțumit doar când îi dă monetarul, i se aprinde un beculeț: ”Sunteți siguri că nu se pun decât meciurile din play-off?!”.

Conducerea Stelei spune la unison: ”Da, cert!”.

Totuși, se uită în regulament.

Unde nu scrie nicăieri!

Nicăieri nu spune că meciurile directe care decid campionatul la egalitate de puncte sunt cele din play-off!

Dimpotrivă, se înțelege că se iau toate partidele în calcul!

De aici începe nebunia și reacția absolut neinspirată a Ligii, care născocește explicația cu două campionate.

Henț! În tot regulamentul nu apare ideea de campionate, la plural.

Nu spunem că FCSB are dreptate.

Ci doar că fotbalul e un sport simplu.

Simplu ca declarațiile lui Hagi, care surprind mereu esența, chiar dacă noi glumim pe seama lor.

Simplu ca intuiția lui Alibec, al cărui rist îi amintea cu precizie că ”am avut rezultate mai bune cu Viitorul, de ce să câștige ei?”.

Liga a sfeclit-o!

Așa cum echipa lui Gino Iorgulescu merită toate laudele pentru că a introdus sistemul cu play-off și play-out, așa merită să înfrunte stupoarea care a cuprins suflarea fotbalistică.

O observație aparent banală a unui fotbalist ne arată cât de amatori suntem!

Vorba lui Emil Grădinescu, într-un moment de crucială concizie: ”Așa se întâmplă atunci când nu scrii, ci copiezi și modifici vechiul regulament”. 

Toată bramureala a așezat o presiune suplimentară pe jucători, inclusiv pe cei ai Viitorului.

În fața probabilității absurde ca două echipe să se declare la final campioane, fiecare joacă așa cum îl țin nervii.

Peste tot, așa cum relatează Dan Udrea de pe Național Arena, ”lumea stă cu tabletele și telefoanele în mână ca să vadă rezultatele de la celelalte meciuri”.

Aceasta e tradiția dintotdeauna a ultimei etape.

Mai sunt microbiști care își amintesc vechiul aparat de radio, cu antena plutind pe deasupra capetelor oamenilor, precum vârful unui dop de plută așteptând să muște peștele.

Așa au aflat suporterii Stelei că Viitorul a înscris golul decisiv în minutul 65.

Și atunci Reghe a plecat din tribună, iar mulțimea s-a înmuiat.

Pentru că fotbalul e un joc simplu, iar TAS e o chestie complicată.

La fotbalul simplu a câștigat Hagi.

Comentarii (114)Adaugă comentariu

Daniel  •  13 mai 2017, 23:43

Mai clar era daca in regulament se trecea ca in caz de egalitate de puncte la sfarsitul play-off-ului are castig de cauza echipa cu mai multe puncte la sfarsitul campionatului regulat, ceea ce era foarte corect. In caz ca nu s-ar fi injumatatit punctele Viitorul era clar campioana. A zis si Sumudica: in caz de egalitate cu cineva Astra avea castig de cauza deoarece era singura careia nu i s-a adaogat 0,5 pct dupa injumatatire. Daca Becali vrea sa se ia in considerare rezultatele din sezonul regulat, atunci sa se ia si punctele. E foarte bun sistemul cu play-off dar injumatatirea punctelor nu este corecta. De ce sa injumatatesti daca numarul echipelor din play-off nu este jumatate din numarul echipelor din campionat? Cred ca cel mai corect era ca echipele sa intre in play-off cu punctele luate impotriva celorlalte echipe care au intrat in play-off, ca la handbal la campionatele europene si mondiale. Atunci chiar ar fi contat la egalitate de puncte rezultatele dintre toate meciurile directe

cristian  •  13 mai 2017, 23:44

Si sunt tare curios sa vad cine mai merge pe stadion si cine mai citeste presa ? Cred ca ar trebui sa va ganditi serios la asta.Norocul vostru este ca exista Gigi Becali si asfel mai supravietuiti.Aveti despre ce scrie si este singurul care baga bani adevarati in acest fenomen.In curand ve-ti trage obloanele ! Si sa va ganditi, de ce ?

Paul  •  13 mai 2017, 23:46

Cum se poate ca un comentariu sa intre in blacklist cand nu contine cuvinte injurioase sau indemnuri la violenta? Tolontane, jos cenzura!

Silviu  •  13 mai 2017, 23:46

La final de sezon regulat exista o diferenta de 4 puncte intre Viitorul si FCSB. Prin impartirea punctelor a rezultat o diferenta de 2 puncte.Avand in vedere ca au terminat la egalitate de puncte rezulta ca FCSB a recuperat 2 puncte. Daca se iau toate meciurile directe mi se pare corect sa se ia toate punctele castigate. In acest caz Viitorul ramane cu 2 puncte peste FCSB.

Sebi  •  13 mai 2017, 23:52

Adica sa se ia in calcul din sezonul regulat doar ce le convine unora? Cate puncte a facut Viitorul inainte de play-off si cate Steaua? Cum a zis Hagi: imi vine sa rad. E mai curand tragi- comic...

arici  •  13 mai 2017, 23:52

Sistemul cu play off si play out e benefic din mai multe puncte de vedere. Practic in prima sa parte se stabiliste cine joaca in play off si cine in play out.Pai daca e asa rezultatele din prima parte nici nu ar trebui sa conteze. Practic primele sase echipe si-au cistigat sansa de a se bate la campionat iar celelalte se bat pentru a scapa de retrogradare.Sint doua lucruri separate.Chestia cu injumatatirea punctelor devine astfel non sens. Si dispar si aiurelile inventate de liga pentru departajare.

CCC  •  13 mai 2017, 23:57

Vina principala e a ligii, care nu a fost in stare sa creeze un regulament clar. Si federația ie părtașa, ar fi trebuit sa sesizeze neclaritățile ROAF. Lăsând de-o parte orice parte pris, dacă la întocmirea clasamentului final se iau in calcul TOATE punctele puse in joc in cele doua secvențe ale campionatului (chiar dacă cele din prima parte se înjumătățesc), atunci ar trebui sa se ia in calcul rezultatele din toate meciuril directe. Daca jiji va câștiga la TAS, va fi din cauza regulamentului strâmb, făcut de niște incompetenti pe care Hagi ar trebui sa-i dea in judecată in civil. Sa plătească daune morale măcar, pentru ca incompetenta lor le-a furat copiilor bucuria acestei seri magice.

Boss  •  14 mai 2017, 0:04

Boss, nu mai contează cine a câștigat. Ce contează este publicul de pe Arena Naționala care a înțeles cine este Steaua. Statul roman securist nu a înțeles. A luat Brandul teoretic ca sa il îngroape. Imi place de comentatori, fcsb in sus si in jos. Niște cârpe, le e frica sa spună Steaua. Si tu, Catalin, nu știi dacă sa ții cu Steaua, deși ești stelist, sau sa ții cu justiția romană ***. 2017 si va e frica la toți. De aia a câștigat si trump si may. *** pe voi de frica pt politicall correctness. Când știm toți cum statul roman când a prins culoare in obraji, a luat Steaua. Eu zic ca trebuie naționalizată si gazeta, ca e fostul Sportul, boss.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei24  •  14 mai 2017, 0:06

E rusinos ceea ce se întâmpla ... cei de la FCSB demonstrează ca nu stiu sa piardă si nu pot accepta realitatea . Acest "personaj"a reușit sa ruineze o echipa care avea o identitate , o istorie ... datorită lui am uitat ce înseamnă sa vizionezi un meci din campionatul intern . Rușine ! Dar si mai rușinos e ca , acești Ziariști , nu fac nimic altceva decat sa stea cu microfoanele in gura unuia care debitează doar prostii . Toate știrile încep si se termina cu Gigi Becali. Vai de fundul vostru ... *** ... acești toți "mari ziaristi " RUȘINE

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasi  •  14 mai 2017, 0:15

Pana acum 1 zi de ce nu a citit nimeni regulamentul? De cand Dinamo a batut fcsb cu 2-1 si a facut ca Viitorul sa aiba prima sansa la campionat, am tot auzit, in caz de egalitate, Viitorul castiga campionatul pentru ca stau mai bine la meciurile directe, nu am auzit pe nimeni sa zica, stai ma ca nu e asa, ca in regulament scrie asa si asa etc.Viitorul a castigat campionatul regulat, fcsb a terminat la egalitate cu Viitorul in play-off, deci, avantaj Viitorul.

Lucian  •  14 mai 2017, 0:22

Nu sunt 2 campionate, ci doua faze ale aceluiasi campionat. In mod normal, campioana se stabileste dupa faza a doua, prima faza avand rolul de a determina cine participa la lupta pentru titlu si cine la cea pentru evitarea retrogradarii. Asa ca, tot in mod normal, la finalul fazei a doua se vatine cont de meciurile directe din aceasta faza, cea decisiva. Deasemenea, trebuie sa mai adaug ca regulile jocului erau stiute de la inceput. A veni acum si a contesta ceea ce stiai cand ai intrat in competitie nu e fair-play, ba ar merita si o sanctionare.

luci2nba  •  14 mai 2017, 0:57

Cititi si Articolul 29. El spune clar ce se intampla in Play Off. La egalitate de puncte se departajeaza mai intai in functie de rotunjirea cu 0,5. Articolul 27 se refera la prima parte a clasamentului din Liga 1 (adica regular) sau la clasamentul din Liga 2 si Liga 3 (care nu au Play Off). Pentru Play Off este Articolul 29. Mi se pare destul de clar regulamentul. Trebuie doar citit tot, nu doar pe bucati.

dudu  •  14 mai 2017, 1:25

Concluzia articolului e corecta - la fotbal simplu, a castigat Hagi. Probabil ca dl. Tolontan, cand a spus fotbal simplu, s-a gandit la meciuri ca blatul penibil facut de Craiova, care si-a odihnit titularii cu 10 zile inainte de semifinala Cupei, dar cu 3 zile inainte nu i-a mai odihnit. Sau la blatul pe fata facut si recunoscut de Sumudica - schimbul de puncte cupa-campionat. Sau la arbitraje haioase ca cel de la meciul de aseara de la Ovidiu. Sau la meciul de acum trei ani, cand Viitorul retrograda, dar Reghecampf a bagat juniorii, iar Hagi a castigat cu 5-2 si s-a salvat. Da, Hagi a avut o gramada de meciuri simple, pe care a reusit sa le castige. Cam chinuit, dar important e ca a reusit. Poate ca la anul Gica Popescu o sa iasa sa ne spuna ce om minunat e Burleanu si cum merita el inca un mandat, iar Gino Iorgulescu la fel. Si atunci o sa inceapa sa se lege toate...

Crimson Veritas  •  14 mai 2017, 2:50

Hai da-ma dre'! Cum 'la fotbal a castigat Hagi' ... cand echipele sunt la egalitate de puncte ... FCSB are golaveraj superior, si conduce si la meciurile directe! Singura problema 'complicata' aici ... este ca traim intr-un stat in care nu se respecta drepturile ... personelor fizice, sau juridice (am in teles ca ar fi 'un lux') ... legile si Constitutia ... si in speta noastra ... nici regulamentele sportive ... si nu avem nici presa ... care sa sa spuna acest lucru ... astfel incat cetateno-botii ... traiesc sub impresia ca suntem un stat de drept.

Alx  •  14 mai 2017, 2:53

Când văd aici comentarii de genul ca ar trebui sa se ia toate punctele, etc..comentarii de târgoveți, fara sa citim regulamentul, lucruri facute dupa ureche, imi dau seama de ce suntem o tara coborâtă din copac..in regulamentul ala se specifica negru pe alb ca se înjumătățesc punctele, ca se joaca Playoff/Playout..dar nu se specifica negru pe alb ce rezultate se iau in considerare pentru departajarea in caz de egalitate..iar explicatia Lpf cum ca sunt doua campionate e hilara de-a dreptul...asa ca Tas-ul o sa o faca pe Steaua campioana pentru ca nu am fost in stare sa redactam un regulament complet, cu termeni compleți

Aleksss  •  14 mai 2017, 3:48

Gazeta este dusa de tineretea si poezia Viitorului.Cu toata nebunia asta pe care chiar jurnalistii au ascuns-o deci stiau ceva era normal sa existe o neutralitate in informarea opiniei publice sportive.Ce veti face daca TAS ii da dreptate lui Fcsb?Probabil faliment...

Sandokan-USA  •  14 mai 2017, 6:33

Eu sunt dinamovist de peste 40 de ani, dar trebuie sa accept ca teoretic si practic FCSB este campioana. Regulamentul LPF e ambiguu iar toate explicatiile LPF omit cu buna stiinta cel mai elocvent fapt care infirma logical de acordare a titlului. Daca play-off s-ar fi inceput de la ZERO PUNCTE pt fiecare echipa atunci LPF ar fi putut argumenta ca doar rezultatele directe din play-off fac departajarea. DAR CUM PLAY-OFF A INCEPUT PT FIECARE ECHIPA CALIFICATA DE LA JUMATATEA PUNCTELOR OBTINUTE IN SEZONUL REGULAT, ESTE ABSOLUT LOGIC CA REZULTATELE DIN SEZONUL REGULAT AU INFLUENTA ASUPRA PUNCTAJULUI FINAL SI DECI MECIURILE DIRECTE ATAT DIN SEZONUL REGULAT CAT SI DIN PLAY-OFF TREBUIE CONSIDERATE IN CAZ DE EGALITATE DE PUNCTE. O sa fie decizie f usoara si rapida la TAS in favoarea FCSB. Nu ma bucur pt ei, dar find fair-play trebuie sa recunosc ca FCSB e campioana corecta.

gigelos  •  14 mai 2017, 7:42

Gigi,Mm,Reghe,Argaseala,Prodancs, Helmuth,Mache că-ți or mai fi , se dau mare profesioniști și vine Alibec și ii trage de maneca ,,bai deștepților,, Noi avem dreptul la titlu. Aia de la Liga,Frf , mai destepti.Ssta e de reținut. Alibec le-a atras atentia.Noi avem pretenții de profesionalism,performanta,management. *** cu apa rece

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Valvalentin  •  14 mai 2017, 8:15

Eu sunt de acord cu domnul Becali : sa mergem la TAS ! Si dacă tot ajungem acolo, sa hotărască ei si cine va fi campioana la anu`. Si peste doi ani. Si peste trei ani. Si in vecii vecilor... Amin ! Cum ar spune tot `mnealui.

Răzvan  •  14 mai 2017, 8:19

Mulți spun că sezonul regulat este doar pentru stabilirea echipelor care intră în play off și play out și că totul se decide în faza a doua. Ok, în faza a doua care este clasamentul? Dacă facem trimitere la punctajul din prima fază, atunci trebuie luate în calcul și rezultatele directe. Oricum o dau cei de la LPF, FCSB-Steaua va avea cîștig de cauză. Iar pentru cei care zic că Viitorul a cîștigat pe teren, nu, a cîștigat tot printr-o hotărîre arbitrară care se pare că e greșită. Dacă mă trimiteți iar la punctajul din prima fază, iar ajungem la meciurile directe, unde Steaua a fost superioară.

alex  •  14 mai 2017, 8:27

Buna ziua! Acest scandal aparut încă de acum cateva etape are ca singur scop aducerea lumii pe stadion! Asa cum si in cazul Craiovei si in cazul Viitorul, Becali stie ca nu poate avea castig de cauza, pentru ca multi au sesizat e o chestie de logica! Becali si echipa lui vor sa creeze o imagine de nedreptatiti in fata echipei pe care au ajutat-o direct sa devină campioana! Nita si Tamas stiu! Muta atentia, nu vrea sa fie acuzat ca s-a dat din fata Viitorului, e un gest smecheresc, se transforma in victima iar in 3-4 meciuri isi va recupera si pierderea financiara de la spectatori! Viitorul merita sa fie campioana, dar Gheorghe Hagi trebuie sa-si facă o autoanaliza serioasa si sa se rupa de aceasta lume veche in care stie foarte bine cum functioneaza lucrurile! E frumos ce a realizat, e chiar unic, dar cred ca a venit momentul sa se rupă de legaturile bolnavicioase! Asta e părerea mea! O zi făina sa avem!

gigelos  •  14 mai 2017, 9:17

Catalin , voi chiar nu vedeti , nu vreti sa nu intelegeti nu-mi dau seama , ca ceea ce s-a intamplat bun la Viitorul , pe langa Hagi , e meritul URIAS al lui Cristi Bivolaru ? Ce ziaristi sunteti ? Pana la venirea lui Bivolaru , Gica era debusolat , nervos , cum era de fapt ca fotbalist,, SE CAUTA '' . Dupa venirea lui Bivolaru s-a asternut linistea , modestie , discretie , au inceput transferurile , poate si mai multa educatie pentru copii . Nu sunt ruda , prieten cu Bivolaru , am observat pur si simplu . Acum poate si relatii pe la FIFA , UEFA ,baiatul lui e avocat acolo . TAS ?.... Bravo Hagi ! Bravo Cristi !

claunic  •  14 mai 2017, 9:27

Imi e greata. Dupa 40 de ani am terminat-o cu "fenomenul". De mult nu mi-a fost dat sa vad o atat de mare alaturare de forte ca sa ia o anume echipa campionatul> Arbitrii Federatie, Liga , presa , oficiali etc. Si Gica chiar nu isi da seama ca proiectul lui a fost murdarit grav de acesti profitori de fenomen. Ca nu mai e unul curat. Ca nic el nu s-a mai suparat pe jucatorii lui cand faceua circ si nu i-a mai atras atentia lui Benzar cand acesta ( sau altii ) facea o gramada de mizerii ca sa treaca timpul. Proiectul lu Gica a pierdut la final. A castigat mizeria. IAR eu nu o sa mai urmaresc mizeri de acum incolo. Bineanteles ca nici presa sau emisiunile sportive.

aham  •  14 mai 2017, 9:29

din punct de vedere juridic, steaua are sense mari sa castige. orice jurist va poate confirma asta. cat de corect este? pai de ce n-ar fi corect din moment ce regulamentele le dau dreptate? premierea viitorului e pur si simplu facuta pe interpretarea care disculpa lpf, nu pe interpretarea corecta

claunic  •  14 mai 2017, 9:39

Imi e greata. Dupa 40 de ani am terminat-o cu "fenomenul". De mult nu mi-a fost dat sa vad o atat de mare alaturare de forte ca sa ia o anume echipa campionatul> Arbitrii Federatie, Liga , presa , oficiali etc. Si Gica chiar nu isi da seama ca proiectul lui a fost murdarit grav de acesti profitori de fenomen. Ca nu mai e unul curat. Ca nic el nu s-a mai suparat pe jucatorii lui cand faceua circ si nu i-a mai atras atentia lui Benzar cand acesta ( sau altii ) facea o gramada de mizerii ca sa treaca timpul. Proiectul lu Gica a pierdut la final. A castigat mizeria. IAR eu nu o sa mai urmaresc de acum "fenomenul" ssi nici presa sau emisiunile sportive>

birlic  •  14 mai 2017, 9:40

si cum vreti sa castigati campionatul printr-o jmecherie avocateasca ,sa stiut de acest "Roaf" inca de anul trecut ,dar nu am avut un Alibec sa ne deschida ochii . Ce e mai imortant e ca noi romanii nu scapam nici-un prilej sa ne facem de ras ,doar nu ma asteptam la GSP sa recunoasca adevaratu campion cand prietenu de nadejde a revistei e fost Parlamentarul ce a facut parte din Comisia juridicasi stie ce e o lege ,cum se interpreteaza ea .Vai de tarisoara noastra

Mihail  •  14 mai 2017, 9:46

Domnule Tolontan, Cu tot respectul pentru unele dintre comentariile dumneavoastra nu ma pot abtine sa nu va rog sa raspundeti sincer cam cat plateste domnul Becali pentru astfel de comentarii? Nu de alta dar daca venea din partea unui jurnalist fara legatura cu sportul poate era de acceptat. Dar din partea unuia care s-a ocupat de sport si fotbal foarte multi ani nu ma asteptam sa nu stie sa citeasca un clasament ca sa priceapa pe ce reguli se bazeaza alcatuirea clasamentului final. Si nu ma asteptam sa nu priceapa din regulamentul de organizare a competitiei fraza care precizeaza ca singurele clasamente finale valabile sunt cele de la finalul playoff-ului si playout-ului. Asa ca domnule Tolontan si la FCSB si la Viitorul ca si la celelalte echipe apar 10 meciuri jucate. Linia de clasament playoff, considerat clasament final al campionatulu,i este urmatoarea: Viitorul 10mj 5v 3e 2i golaveraj 12-8 pct 44 FCSB 10mj 6v 2e 2i golaveraj 15-7 pct 44 Deci unde apar domnule Tolontan cele 2 meciuri de care si dumneavoastra sustineti ca ar trebui sa se tina cont? Sa inteleg ca cele doua echipe au uitat sa joace cu altele avand 4 meciuri jucate intre ele in aceste linii de clasament? Regulamentul spune ca faza a 2-a a campionatului, cea care stabileste clasamentele finale incepe cu injumatatirea punctelor accumulate in sezonul regulat dar de la zero in ceea ce priveste meciurile jucate. Deci scuze, nu au ce cauta cele 2 partide in criteriile de departajare caci nu apar in clasamentul final ca partide disputate. De ele se tinea cont la o eventuala egalitate de puncte intre echipe aflate pe locul 6 si 7 sa se aleaga participanta in playoff si cea din playout. Nu poti tine cont de ele de doua ori.

cineecampioana?  •  14 mai 2017, 10:06

Ca e echipa de la sat, viitorul ovidiu, ca e echipa de la oi fecesebe, e tot aia, se acorda titlul pentru blat, minciuna, furaciuni.

emanuel  •  14 mai 2017, 10:17

Singura chestie e ca vinovati de regulamentele ambigue sunt cei de la FRF, si nu liga, pentru ca ROAF-ul este facut de FRF

Cosmin  •  14 mai 2017, 11:04

Nici regulile din fotbal nu sunteti in stare sa le cunoasteti. Va uitati ca *** si nici nu stiti la ce va uitati. Vai steaua voastra. Viitorul suna bine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Krys-Dinamo  •  14 mai 2017, 11:32

In acest sezon, instanta i-a impus lui Jiji sa schimbe numele echipei (ciobanul a ales FC FCSB). Regulamentul zice clar, ca daca iti schimbi denumirea in timpul competitiei, esti exclus din competitie. In regulament nu sunt specificari de genul "daca vrea muschiul tau sa schimbi numele" sau "daca impune o instanta". Deci, indiferent ce motiv ai, daca schimbi numele, tre' sa fii exclus din competitie. O echipa care dupa regulament trebuia exclusa din campionat, are tupeul sa mearga la TAS si sa invoce respectarea regulamentului ... Asta inseamna sa fii FCSB-ist

Gabib  •  14 mai 2017, 11:37

M-am uitat un pic prin regulament si am gasit urmatoarea specificatie la Art. 27: La terminarea fazelor play off / play out ierarhia valorică a echipelor se stabilește în funcție de locul ocupat de fiecare în faza în care a participat. Cred ca precizarea asta e baza pt modul in care a calculat Liga clasamentul. Oricum, de acord ca se putea preciza mult mai clar si ca arata un hei-rup amatoresc din partea celor care fac regulamentul.

fcstinabecali  •  14 mai 2017, 12:38

Campioana s-a stabilit pe teren, e liber sa mearga fostul puscarias *** si tribunal din lume, sa isi caute onoarea si drepturile ciobanului in fotbal.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003  •  14 mai 2017, 13:06

Gino Iorgulescu...un gras ...care ...nu i bun de nimic ...e nr 2 din fotbalul nostru .

haideusicfr  •  14 mai 2017, 13:22

Felicitari lui Hagi si echipei lui! Totusi nu pot uita cum ca Viitorul cel putin la Ovidiu nu a fost mai buna decat CFR! Care asa cum este sau a fost (mai acum cativa ani a fost depunctata cu 24 de puncte! -record absolut!) ,sicanata, desconsiderata , nu a depus armele. In ultimele doua partide dintre Viitorul si CFR , bruneteii constanteni ( bunicei fotbalisti ,dar artagosi foc!) au marcat trei goluri din tot atatea lovituri de la 11 metri! Nici cea de ieri n-a fost elocventa. Sau mai mult valabila decat penaltyul refuzat CFR-ului. Cum ziceam , multumita si debusolatului Larie care a ajucat din ce in ce mai prost! si arbitrului "ingaduitor|" cel putin cu gazdele ,Viitorul a luat campionatul. Asta este ,asa s-a scris istoria ,au fost cazuri si mai grave ,bravo lui Hagi care nu s-a lasat. Nu cred ca Steaua are dreptate ,daca vroia castiga campionatul. A avut de departe conditiile cele mai bune ,dar pestele s-a stricat de la cap. Nu inteleg totusi ce s-a intamplat cu CFR-ul , a cazut neasteptat ,nu mai scapa de insolventa desi ei spun ca banii s-au platit ,este un club 100 % privat ,cu stadion , jucatori platiti din bani privati ,cum ar fi daca s-ar face dreptate ? Pe unde ar scoate camasa aproape toate echipele care sunt intre car si caruta ? Platite sau sponsorizate de primarii ,joaca pe stadioane care nu sunt ale lor ,etc . Exista tari civilizate unde daca ai masina si nu ai loc de parcare ai incurcat-o .Un exemplu,. Pana la sport pe bani publici e cale lunga....

dodo  •  14 mai 2017, 13:47

Competitia a inceput in 2016 si s-a terminat in 2017; se cheama CAMPIONATUL 2016/2017

tudor  •  14 mai 2017, 13:50

nu se vor bucura mult cei de la viitorul care cinste lor au adus ceva nou in fotbalul romanesc si un suspans pana in ultima etapa,dar datorita lipsei de profesionalism si a somnului dulce din liga profesionista vor pierde titlul la tas,vom avea din nou o campiona de drept si una morala.

ciurescu petru  •  14 mai 2017, 14:00

Îm concluzie,Alibec este mai deştept decât MM,Becali,Iorgulescu,plus juriştii de la Ligă.Restul e apă de ploaie.Iar, la TAS sunt oameni mai deştepţi şi decât Alibec,aşa că n-o să vă spele ei rufele murdare. O să vă urecheze un pic şi o să vă invite să corectaţi regulamentele.

Alex  •  14 mai 2017, 14:02

Domnul Tolontan are perfecta dreptate, fiind una dintre putinele persoane care intelege ceea ce citeste/este scris. Spre deosebire de cei care incearca sa astearna pe hartie o idee si nu sunt in stare. Dar asa se intampla cand ignoranti/incompetenti ajung in posturi de conducere. In cazul ca se ajunge la TASS (este posibila si varianta asta - bete-n "roate"), Viitorul nu este campioana. Unde-i lege nu-i tocmeala indiferent de simpatii/antipatii.

ticbis  •  14 mai 2017, 14:21

Citesc o gramada de comentarii pe aici, cele mai multe dintre ele axate pe problema felului in care e conceput regulamentul de play-off si play-out. Toti il interpreteaza in felul lor, stapaniti mai mult sau mai putin de propriile lor sentimente si afinitati, de propriile lor frustrari. Toti ofera solutii pe care le considera mult mai corecte si mult mai reale pentru departajarea echipelor in clasamentul final. Unii invoca injumatatirea punctelor dupa sezonul regulat, altii anularea golaverajului la terminarea acestuia, altii fac punctajul general. Este gresit pentru ca nu problema unui sistem mai bun si mai corect e subiectul problemei in cauza. Bun sau rau, corect sau nu, competitia se desfasoara dupa regulamentul in vigoare, asa cum e el scris acum. Conform acestuia, la egalitate de puncte titlul de campioana se acorda echipei care are palmares pozitiv in fata contracandidatei pe intreaga durata a campionatului, ceea ce inseamna sezonul regulat plus play-off. Este mai clar decat cristalul! Ca e corect sau nu asa, nu are nicio relevanta din punct de vedere juridic si nici chiar sportiv. Dupa cum nu are nicio relelevanta in fata instantelor faptul ca un avocat speculeaza scaparile unei legi pentru a-si salva clientul de la condamnare. Orice instanta din lume este obligata sa respecte cu strictete in primul rand litera legii si abia apoi spiritul acesteia, altfel actul de justitie s-ar transforma intr-un haos care numai dreptate n-ar imparti. Bune sau rele, astea sunt legile, astea sunt regulamentele, la ele ne raportam si dupa ele judecam si conform acestora se fac judecati si se emit sentinte. In democratie nu se poate altfel! Conform regulamentelor in vigoare, FCSB este campioana in 2017, orice alte speculatii sunt doar can-can. Daca elvetienii de la TAS sunt asa cum imi imaginez eu, verdictul nu poate fi altul: FCSB campioana. Dar in zilele noastre se poate intampla orice, chiar si la elvetieni!

ticbis  •  14 mai 2017, 14:35

@Gabib: "M-am uitat un pic prin regulament si am gasit urmatoarea specificatie la Art. 27: La terminarea fazelor play off / play out ierarhia valorică a echipelor se stabilește în funcție de locul ocupat de fiecare în faza în care a participat" Corect, asa e si e chiar normal sa fie asa! Problema e ca sunt doua echipe care au terminat pe acelasi loc in play-off, cu acelasi numar de puncte. Ei vezi, de aici incolo trebuie sa citesti si celelate articole din regulament si din ROAF ca sa intelegi cum se face departajarea. Ori acolo scrie clar: castigatoare este declarata echipa care are punctaj mai bun fata de contracandidata in meciurile directe din CAMPIONAT! Cred ca e clar acum pentru toata lumea...

gigelos  •  14 mai 2017, 14:46

Hagi a riscat banii familiei .... Ar fi interesant de aflat , reamintit , cat a platit Gica pentru Hotel Bucuresti , parca , actual IAKI si cat din fondurile europene pentru juniori ( repartizate Romaniei ) au ajuns la el . Aveti curaj ?

nonalex  •  14 mai 2017, 15:09

Sansele FCSB la TAS sunt zero. Art. 27 alin3 din ROAF, referindu-se la play-off „3 Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat... „ . Sintagma „ campionat„ vrea FCSB sa o interpreteze in sensul intregului campionat? Atunci Viitorul are 69 puncte (51 + 18) fata de FCSB care are 67 puncte (47+20). Vrea FCSB sa sa interpreteze in sensul play-off-ului? Atunci se aplica regula punctelor directe din play-off care o da campioana tot pe Viitorul. Nu poti sa imprumuti o regula de acolo si o alta de dincolo.

MZM  •  14 mai 2017, 15:19

Indiferent de ambiguitatile regulamentelor FRF, e clar ca Steaua/FCSB este campioana, in toate variantele (logice). Si iata de ce. 1. In varianta sezon regular+play-off, echipa lui Becali este avantajata (la egalitate de puncte - 44) pentru ca din cele 4 jocuri cu Viitorul a castigat 2, un egal si a pierdut unu. 2. Daca se iau in calcul numai rezultatele din play-off, echipa lui Becali este pe primul loc, deci campioana, cu 20 de puncte (10 6 2 2 15-7). Pe locul 2 se claseaza Dinamo, cu 19 puncte (10 5 4 1 15-8), iar Viitorul este abia pe locul 3 cu 18 puncte (10 5 3 2 12-8). Deci nu mai e nevoie de TAS!

stalky  •  14 mai 2017, 15:32

E o tampenie bazata pe un regulament ambiguu.Cum numai la noi se putea intampla.Dar logica lucrurilor e clara si nu poate fi contestata,decat de anumiti "crestini". Nu putem contesta ca: - Viitorul castiga sezonul regulat cu 51 de puncte,la 4 puncte diferenta fata de FCSB dar pierde meciurile directe cu FCSB. -In play-off termina la egalitate de puncte cu FCSB si castiga meciurile directe cu FCSB. Si in conditiile de mai sus, in care Fcsb, NU a depasit Viitorul niciodata la numarul de puncte ,ba dimpotriva sa clasat sub Viitorul,atunci cine este de fapt si de drept Campioana? Dupa "gandirea" becaliota,Fcsb.Dar stim cu totii ca, "gandirea" becaliota este sublima si minunata, dar lipseste cu desavarsire.

ticbis  •  14 mai 2017, 16:14

@nonalex: Ai citat partial ("Art. 27 alin3 din ROAF, referindu-se la play-off: Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat... "). Te-ai oprit la puncte-puncte, adica exact acolo ne intereseaza: daca doua echipe au acumulat acelasi numar de puncte dupa ce au jucat toate meciurile din campionat, ce se intampla? Daca ai fi continuat sa expui in continuare ce se scrie in articolul ala in astfel de situatii, am fi aflat cu totii ca este declarata castigatoare echipa care are bilant pozitiv in meciurile directe din CAMPIONAT fata de contracandidata! QED!!!

Dan  •  14 mai 2017, 16:17

Daca nu reușesc, la tas, trebuie sa meargă la muntele atos, iar daca nici acolo, nu reușesc, *** .drum bun ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  14 mai 2017, 16:19

@stalky: Este o tampenie, este un regulament prost facut. Dar asta nu inseamna ca cineva are dreptul de a nu-l respecta, asa *** cum este el. Conform celor inscrise negru pe alb in regulamentele FRF si LPF, Steaua (sau daca vrei, FCSB) este campioana! Ca-ti place tie sau nu, nu intereseaza pe nimeni!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

stalky  •  14 mai 2017, 17:07

Bietii becaloti suferinzi si frustrati nu stiu sa piarda.Iar cine nu stie sa piarda,nu va castiga niciodata.Ei se agata in diperarea naufragiatului de o bucata de lemn in deriva,in cazul de fata de termenul "campionat" Dar iata cum explica LPF termenul in cauza :"Termenul ”campionat”, folosit la art. 27 alin. (3), are în vedere disputarea unui singur meci tur și a unui singur meci retur între două echipe și, în nici un caz, disputarea mai multor meciuri tur-retur, în faze diferite ale competiției. În cazul formatului actual al ”Ligii I Orange”, noțiunea de ”campionat”, definită de art. 8 lit. a) din ROAF, folosită în cadrul sintagmei ”toate meciurile din campionat” de art. 27 alin. (3), se referă în mod clar la o singură fază competițională, respectiv cea a sezonului regular sau cea a play-off-ului/play-out-ului, după caz. Atâta timp cât două echipe au disputat jocuri în sistem tur-retur în play-off (adică un ”campionat” în sensul definiției de la art. 8 lit. a)), nu există nici un temei regulamentar pentru departajarea lor și prin raportare la rezultatele meciurilor disputate în prima fază a competiției (un alt ”campionat” în accepțiunea art. 8 lit. a) din regulament)." Ne place nu ne place ,dar sunt, nu doua "campionate" ci chiar 3 in cadrul acelei "competitii".Ceva de genul 3 in 1.LPF nu foloseste (vezi regulamentul) termenul de "campionat" cad se refera la intreg sezonul ,ci foloseste termenul de "competitie"O "competitie" cu un "campionat regular "un "campionat play -off"si un campionat "play-out" ."Campionatul regular" stabileste cine intra in lupta pentru titlu si cine la retrogradare, in urma clasamentului FINAL. Punct.Atat stabileste "campionatul regular" la FINALUL lui.Acum incepe lupta pentru titlu in "campionatul play-off" si lupta la retrogradare in "campionatul play-out".La sfarsitul "campionatului play-off" se stabileste castigatoarea "competitiei".Clar ca lumina zilei. PS. Domnule Tolontan, nu prea merge titlul cu, "Cate campionate,atatia castigatori declarati", deoarece si in "campionatul regular" cat si in "campionatul play-off" din cadrul "competitiei" Ligii 1 de fotbal,pe prima pozitie a terminat Viitorul Constanta.

PACAT  •  14 mai 2017, 17:24

La fotbal te pricepi mai putin , nu este decat un singur campionat , si vi si inventezi prin minciuni . Nu au nimic de reclamat la TAS , lasa-ti-ne sa ne bucuram de Titlu de Campioni ai Romanie !

Comentează