Halep, revenire inumană

Adversara Simonei a avut minge de meci, dar românca a încercat în trei momente diferite să întoarcă partida și, într-un fel miraculos, a reușit. E în semifinale la Roland Garros!

miercuri, 7 iunie 2017, 5:30

Chiar înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio, în fața valului de critici, o mare publicație internațională și-a avertizat cititorii: ”Fiți atenți! În ciuda convingerilor voastre, toți cei care urmează să defileze pe pista stadionului ne sunt net superiori fizic oricăruia dintre noi. Asta e valabil pentru orice telespectator, mai puțin dacă vă numiți Messi sau Thor!”.

Bună replică!

Bună mai ales în contextul ideii că noi, cei din fotolii, suntem mai deștepți, mai talentați și mai viguroși decât performerii.

La 1-0 la seturi și la 5-1 în setul doi pentru Svitolina, să fim onești!, urma să ne declarăm superștiința.

Că Halep nu are psihic.

Că iar ratează un mare turneu.

Văzându-și de ale ei, Halep a luptat ca să revină. De trei ori!

Întâi, când ucraineanca a condus cu 5-1, Simona s-a dus la 5-3. Însă a pierdut.

Apoi, din nou de la 5-1 pentru adversară, românca a revenit și a dus setul în tie-break.

Aici Svitolina a avut 4-2, însă Simona a câștigat următoarele trei puncte și, în final, setul!

Și abia a treia oară a răsucit meciul, exact cum i se răsucise ei ligamentul la gleznă.

Orice om obișnuit, cu o ruptură de peste 1 mm la ligament, fie ea și parțială, se pune în pat, cu gheață la gleznă și piciorul sus, ca în filmele cu Stan și Bran în spital.

Viața bate filmul. Simona n-a avut de ales și s-a antrenat în continuare. 

Ea a venit la Roland Garros și astăzi a făcut proba unei voințe nu supraumane, ci aproape inumane.

După cum inuman e pentru Svitolina să aibă partida în mână, minge de meci și s-o piardă la zero în setul decisiv. Oricând, ceea ce i s-a întâmplat în această după-amiază Elinei Svitolina i se putea întâmpla Simonei Halep!

Acesta este sportul.

El ne aparține doar pentru că ne uităm la el și pentru că, în forme diverse, îl finanțăm.

Nu pentru că am avea vreo legătură cu ceea ce fac pe teren campionii.

Comentarii (81)Adaugă comentariu

Marius  •  7 iunie 2017, 19:56

N-am urmarit tot meciul pt ca in primul set am vazut-o(credeam sincer ca nu mai exista dupa impacarea cu antrenorul)pe vechea Simona,cea cu nervi si aere,cea care se bate singura,ignorand adversara de dincolo de fileu,cea cu atitudine de "nu am chef azi"si am schimbat programul.Cand am revenit era deja 6-3 si 4-1 si iar am schimbat,convins ca o sa piarda.Intr-un tarziu am revenit sa vad urmatorul meci cand,surpriza.scorul era 6-3 6-7 si 0-2 si pe teren juca noua Simona ,cea modesta,luptatoare,tenace,care se lupta cu adversara de dincolo de fileu nu cu ea insasi.Aceasta schimbare de atitudine este ,poate ,marea victorie a Simonei.Iar eu nu pot decat sa spun :Bravo Simona cea noua si dispari veche Simona!!

pamfletaru  •  7 iunie 2017, 20:09

eu m-am catranit de tot, de necaz ,era sa ma duc sa aleg boabe de fasole pt ciorba, dar am vazut ca fileul tinea cu romanca si am stat sa vad miracolul pana la sfarsit ! :) nu mai credeam ca invinge simo,asteptam vreun abandon, sa cedeze glezna svitolinei ,sa se faca dreptate dupa roma :),cred ca in teren a fost si sf parascheva, ca prea frumoasa a fost revenirea, simo l-a depasit pe ciobanul fatalist din miorita :)

di livio  •  7 iunie 2017, 20:10

Cre-ca o sa cada meteoriti si-o sa vina martienii. V-ati apucat sa scrieti despre sport intr-un ziar de sport?Ceva scandal? Nimic? N-au furat-o arbitrii?

paul S  •  7 iunie 2017, 20:18

Ce-ai, bre, Toloule, de te apucasi sa scrii trebi d-astea, de sport????? Te bagara ai vostri in hibernare? Lucreaza la strategie? Uniti salvam! Coruptia ucide! Cine nu sare nu vrea schimbare! Noaptea ca hotii!

Toni  •  7 iunie 2017, 20:19

Eu va spun sincer, cand am vazut primul set si 5-0 pentru adversara, am vrut sa inchid televizorul, cum facusem si in alte dati. Ma pregateam sa fac asta pentru ca ma exaspereaza felul in care se enerveaza si o vad ca incepe sa renunte cu mult inainte ca partida sa fie pierduta. De data asta insa am zis "hai ca stau sa imi iau bataie impreuna cu tine", desi urasc sa pierd, sau sa o vad pe ea ca pierde. Si am stat. Sunt bucuros pentru felul in care a luptat, ca a castigat sau ca pierdea, are prea putina importanta acum. Important, in perceptia mea, este faptul ca a refuzat sa renunte. Iar pentru asta, respect domnisoara Halep.

Urod  •  7 iunie 2017, 21:34

Așa-i în tenis , n-am văzut meciul dar știu cum este tenisul...eu cred ca după atletism , este sportul cel mai greu...adevarat ca în tenis și dacă ești locul 50 ești milionar după mai multi ani de activitate , dar la atletism nu se știe decât de locul 1...BRAVO SIMONA și mai atent un pic cu cei ce-o critica când nu este cazul.....sa știți ca pentru un sportiv este important ce se scrie în presa de el , iar atunci când este criticat pe nedrept îl poate încarcă negativ.

vasilecucu  •  7 iunie 2017, 21:43

Halep a jucat foarte bine dar si Svitolina a scazut in forta si agilitate spre sfirsit. Meciul a fost admirabil. Chiar daca nu ne place, ucraineanca nu a pierdut din cauza unui joc prost ci al oboselii si presiunii fizice. Cind a incetat cu diagonalele cu viteza ametitoare, nu a mai putut sa faca mare lucru. La Simona insa s-a vazut ca este capabila sa treaca peste fumuri (dusul rece cu Cahill lasind-o a avut efect) si ca poate sa lupte asa ca pe vremuri, fara sa mai rupa racheta la fiecare esec minor. A fost Simona cea care a ajuns pe locul 4WTA, dupa mult timp in care nu s-a regasit. Meciul a fost excelent. Chiar daca pierdea, nu cred ca exista loc de comentarii negative. Felicitari Simona. Si felicitari si Svitolinei, a jucat excelent. Un spectacol de zile mari.

cfrescu  •  7 iunie 2017, 21:43

Din nou, după mult timp, mândru ca sunt roman - gratie Simonei. De ce sa nu avem astfel de oameni-luminoși peste tot, în politica, în toate pozițiile sociale importante? Am reînvăța valoarea muncii, a lucrului bine făcut, a tradițiilor noastre și a adevărului mai presus de toate...

dan  •  7 iunie 2017, 21:57

Mi se pare inegalabila performanta Simonei care a luptat pana la capat.Suntem niste oameni simpli, noi, noi suntem Romani, nu trebuie sa fim hateri, noi trebuie sa incurajam nu sa sa persiflam oameni care aduc bucurie in case.Imaginati-va ce grea e viata in care ie misti tot timpul in lume si ti trebuie acomodare, nimeni nu stie, incercati sa vedeti cum e.

sportivu  •  7 iunie 2017, 22:12

Asa am procedat si eu. Am urmarit primul set cu intrerupere fiindca eram din ce in ce mai convins ca va pierde dupa cum a tratat meciul. In setul 2 la scorul de 5-2 am inchis televizorul si am plecat de acasa spunandu-mi ca atat a putut, ca a terminat benzina. Peste 10 minute deschid mobilul si aflu ca a castigat setul 2 si conducea cu 2-0 in setul 3. Atunci mi-am spus ca va castiga sigur. Dupa alte cateva minute a ajuns la 5-0 si tot asteptam sa se faca 6-0 si s-a facut. Felicitari SImona!

halapeno  •  7 iunie 2017, 22:12

Cum a reusit si de unde a gasit puterea sa revina? O sa ramina un mister, mai ales ca noi romanii abandonam la primul hop, e in ADN-ul nostru.

RG  •  8 iunie 2017, 0:07

Nimic din toate astea nu or sa conteze daca va cistiga trofeul. Iar daca nu il va cistiga anul asta sper sa gaseasca puterea sa lupte din nou, la fel cum a facut-o la set si 1-5.

Gabi Prossi  •  8 iunie 2017, 0:32

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Durden  •  8 iunie 2017, 0:58

asteptam inevitabila ancheta super deontologica prin care ne demonstrezi ca simona a dat mita si a fost blat. plus ca burleanu a fost cumva de vina...

iulian  •  8 iunie 2017, 1:09

Felicitari, romancuta de poveste !!!

Eugen DELCEA  •  8 iunie 2017, 3:42

Jucând ceva tenis şi fiind un tip chiar mai irascibil ca Simona (deşi nu defetist), încerc să înţeleg şi să explic evoluţia acestui meci. Intri în teren plin de tine. 0-1. Se mai întâmplă. 0-2. La fel, calm, calm ! 0-3. Să pun lucrurile la punct ! Din grabă şi prea multă hotărâre se face 0-4. Joc pentru siguranţă, mă antrenez pentru setul următor. 0-5. Să fiu mai calm, am luat pulsul, să joc ce nu-i place. 1-5. Începe să-mi meargă jocul. 2-5. Hai că e bine, să-i scot fumurile din cap ! 3-5. Hopa, pot reveni ! Revine nervozitatea, teama de a câştiga şi clachez : 3-6. Pauză şi tot felul de gânduri. trebuie să încep tare, să pun lucrurile la punct ! 0-1 pe serviciul meu. Ce a fost asta ?! Trebuie să fac break, să egalez repede, să intru în ritm ! 0-2. Calm, joacă fiecare minge ! 1-2. Gata, acum jucăm ! 1-3, 1-4. Îi arăt eu ! 1-5. Mă fac de râs, calm, minge cu minge ! La 6-5, Simona a avut 4 mingi de set, dc 3 consecutive (de la 0-40), greşite sau pierdute uşor, semn de deconcentrare tipic românească...La 5-6 în tie-break, Svitolina a pierdut meciul şi concentrarea. E ceva specific jucătorilor din Est. Halep are meritul că nu s-a mai pierdut după cele 4 mingi de set şi şi-a jucat cu disperare...şi luciditate tie-break-ul. Setul 3 a fost o defilare pentru că, abia acum, a rămas lucidă şi organizată până la capăt, nu s-a mai deconcentrat în faţa reuşitelor...Svitolina, neuitând marea şansă de a câştiga meciul, s-a pierdut tot mai mult în faţa unei adversare care nu mai greşea şi o provoca mereu să greşească...La un moment dat, în astfel de situaţii apar deprimarea şi demobilizarea, apoi greşelile în serie.

Eugen DELCEA  •  8 iunie 2017, 3:44

De ce nu apare comentariul meu, am pierdut destul timp cu el ?!!!!

Eugen DELCEA  •  8 iunie 2017, 5:40

Tolontan, au trecut vreo 5 ore şi to nu mi-ai publicat comentariul !!! Pentru că o faci aproape mereu de câţiva ani, scuteşte-mă de lecţiile tale de democraţie !!!

Toni  •  8 iunie 2017, 8:00

Eu nu înțeleg ce meci au văzut uni.Eu ,unul nu am vazut-o slabă pe Simona in prima parte a meciului.Eu am văzut o lupta ffff incrincenata.Am văzut un meci de box de al lui Doroftei,un meci ,,,,la cotoare,,,in care ambii adversari lovesc zdravăn.Ghinionul era de părerea Simonei.Marea majoritate a ghemurilor puteau fi cîștiga de oricare dintre jucătoare.Ghinionul era că Svitolina le cam cîștiga pe toate,și așa s-a ajuns la 5-0,5-1.Dar Simona a fost in joc tot timpul.Pe urmă , s-a cam schimbat norocul,Svitolonei nu îi mai ieșeau toate,in schimb Simonei îi ieșeau.In setul doi de la 5-1 Svitolina nu a fost sub Simona.Svitolina a păstrat nivelul ridicat dar nu a mai ajutat-o norocul.In setul trei,cădere fizică și psihică ușor de înțeles Simona a crezut tot timpul că e jocul ei(și eu). BRAVO Simona,ai avut încredere in tine(și eu) lucru pe care trebuie să il faci mereu. Nu-i nimic dacă uneori mai și pierzi,face parte din regulile jocului. Baftă in continuare, pentru că fără un pic de noroc nu poți face nimic in viață Și pentru cei care ați vazut-o slabă pe Simona pina la 6-3,5-1, mai uitati-va la meci in reluare.

Ciprian  •  8 iunie 2017, 9:40

O ruptura de ligamente nu se vindeca intr-o saptamana, decat daca : 1 nu a avut ruptura si a facut figuri de Buftea 2 daca a avut ruptura a luat substante interzise

popa  •  8 iunie 2017, 10:40

nu stiu cat de inteleptul natiei sau partizan sunteti d.le Tolontan si , sincer sa fiu , nici nu prea ma intereseaza ......insa ce este al CEZARULUI trebuie sa i-l DAM , iar SIMONA o MERITA cu PRISOSINTA pentru prestaia sa din jocul disputat ....o fi fost si NOROC , nu zic nu , dar NOROCUL asta nu a cazut asa din cer ci este , oarecum , o certitudine ca ROATA se INVARTE si RODUL unei muncii duse la extrem , a unei MODESTII demonstrata mai ales fata de jurnalisti si celor ,, 7 ANI de ACASA '' pe care i-a primit ......STIU EXACT ce SPUN pentru simplul fapt ca , personal , am avut NOROC sa-i cunosc pe cei din fam. Simonei ......patetici , sau nu , TREBUIE sa ne BUCURAM ,cu TOTII , pentru VICTORIA unui ROMAN NEAOS de-al NOSTRU si sa ne DORIM tot ce este mai BUN pentru BIBI . HAI SIMONA !

Gabi  •  8 iunie 2017, 10:56

Problema e ca noi, romanii, avem o mare dorinta (!) de "a face praf" pe oricare roman ce a reusit in cariera...atunci cand acestuia ii e mai greu; insa ne mandrim mai apoi cu realizarile lui, atunci cand acesta a trecut hopul...Suntem o natie de carcotasi...!!!

Romani  •  8 iunie 2017, 11:27

@ Gabi subscriu si eu, zici roman ***, asta e problema si totodata punctul nostru forte, sintem o natie atit de *** incit nimic nu a reusit sa ne miste de aici, sintem ca buruienile, buruienile alea care tot cresc si se inmultesc orice le-ai face si cu orice ai da pe ele...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nicco  •  8 iunie 2017, 11:42

O revenire nu poate fi inumana! Orice revenire...

Dan  •  8 iunie 2017, 13:28

Total off topic , poate ca nu-mi va fi aprobata postarea dar poate ca totusi cineva citeste si poate ca totusi cineva va tine cont pe viitor de ceea ce vreau sa semnalez : pentru o publicatie de anvergura voastra este pur si simplu rusinos sa nu aveti macar un om specializat pe baschet , finala NBA a ajuns probabil aproape de final si voi o dati inainte cu Becali si alti carnati .

Hector  •  8 iunie 2017, 14:27

Sincer nu am mai vazut in sport asa ceva.

Hector  •  8 iunie 2017, 14:30

E ca si cum Romania joaca mondialele e condusa de 3 ori da min 80 un 85 doua 90 trei min 93 pinalty si gol printre picioare as...Romania semifinale,felicitari!

Hector  •  8 iunie 2017, 14:36

Simona are cea mai fina stofa de campioana!Sper sa si castige.

Hector  •  8 iunie 2017, 14:46

De ce Burleanu nu o copie pe Simona?asa am face fotbal si nu sponsorat politic.

florin  •  8 iunie 2017, 15:53

Una e Halep! Succes in continuare si mult succes!

fercirea  •  8 iunie 2017, 16:54

Se numeste Elina Svitolina ( Ucraina -draguta fata ) si este cu 3 ani mai mica decat Simona . Cheia jocului cred ca a fost vorba de experienta mult mai mare a Simonei . Ma bucur ca Simona sa castige RG !

Comentează