Simona, învinsă de curajul Jelenei

Simona a avut 1-0 la seturi și 3-0 în setul al doilea, a muncit enorm, însă n-a găsit remediul pentru agresivitatea letonei de 20 de ani

sâmbătă, 10 iunie 2017, 6:30

Cinci ani de experiență le separă pe Halep și pe Ostapenko.

Asta e distanța clară dintre ele, în ciuda faptului că sponsorul Adidas le-a adus în același echipament în finală, într-un exercițiu involuntar de unanimitate vestimentară.

Globalizarea nivelează croiala hainelor, dar nu poate ajusta temperamentul uman.

Dacă le zăreai de sus, pe plan general nu era nevoie să le distingi din îmbrăcăminte.

La 20 de ani abia împliniți, letona nu știe să aștepte.

Anunță totul în momentul decisiv al primului set, la 4-4 și 30-0 pentru ea pe serviciul lui Halep.

În acel moment, în loc să permită ca presiunea să o apese pe româncă, Ostapenko atacă nesocotit. Și pierde!

Pierde întâi ghemul și apoi setul.

Pentru că așa joacă ea.

În schimb, Simona are știința jocului și o folosește impecabil.

Cei 5 ani diferență de vârstă înseamnă mii de ore de muncă și sute de situații pe care Simona le-a întâlnit, iar Jelena nu.

Halep suferă, rabdă și acceptă mingile formidabile ale Jelenei.

Dar returnează mereu, cu o fidelitate netulburată față de propriul stil.

Românca muncește ca un câine în soarele parizian și speră ca rezervorul de energie și de încredere al rivalei să se scurgă în zgura uscată.

Halep e inteligentă. Mintea o ajută, însă tot mintea o pune să stea la cutie.

Simplificăm: e un meci de minte contra curaj.

După ce pierde primul set, Ostapenko se clatină și setul doi ajunge rapid la 3-0 pentru Simona!

În acest moment al meciului,  Ostapenko are o medie de două erori neforțate pe ghem.

Dar ea începe să zguduie meciul, pentru că revine uluitor și face 4-3 în setul doi!

4-3 de la 0-3! Aici se rupe ceva.

Imaginați-vă ce e pe malul Mării Baltice!

Noi ne plângem de suspans, dar letonii au inimi rezistente la cât de riscant joacă puștoaica lor.

Și gândiți-vă cum mulțimea de la Riga strigă ”Nu mai forța, Jelena!”, iar noi, la București, țipăm: ”Riscă, Simona!”.

Aceștia sunt microbiștii de pretutindeni.

Mereu ni se pare că ne lipsește ceva.

Numai că toată presiunea e pe mintea și pe fibra celor două tinere femei de aici, de la Paris.

Jelena ia setul doi cu 6-4, tribuna aplaudă, spectatorii se bucură că vor asista la decisiv.

Pe fondul revenirii Jelenei, Simona arată primele semne de frustrare.

Românca returnează, aleargă, câștigă și are 3-1 în setul final.

Dar letona revine încă o dată!

Se ajunge la 3-3 și practic finala se comprimă într-un mini-set.

Simona joacă la fel, în timp ce Jelena apasă, insistă, îi ies aproape toate loviturile. Simte mirosul sângelui și nu iartă.

Ia trei ghemuri la rând.

La mingea de meci a letonei, Simona zâmbește, acceptă înfrângerea, se duce la fileu cu un zâmbet generos și dureros.

A făcut tot ce a putut.

Dar curajul Jelenei a învins-o.

Tare ar fi ca și ”naționala” lui Daum, căreia nu-i dăm nicio șansă, să ne consoleze printr-o victorie la Varșovia!

Nu, n-am băut nimic.

Curge berea la Riga, e iunie și soarele va uita să apună premiind curajul Jelenei Ostapenko.

Comentarii (86)Adaugă comentariu

Dan  •  10 iunie 2017, 20:01

O victorie a tenisului agresiv si spectaculos in detrimentul tenisului defensiv. Ostapenko vs Halep Minig castigatoare: 54-8 Erori neprovocate: 54-10 Asi: 3-0 Duble greseli: 5-0 116 puncte au fost decise de loviturile Jelenei fata de numai 18 pentru Simona. Statistica este clara. Halep a fost spectatoare la acest meci.

diana  •  10 iunie 2017, 20:08

Nu ati sesizat esenta,d-le Tolontan! Letona Ostapenko este luptatoare iar Simo0na Halep a jucat batraneste,la ciupeala,a stat "la cutie",a asteptat greselile adversarei. Un joc absolut penibil,in care a noastra a fost prost sfatuita-incep sa cred ca am asistat la o razbunare extrem de rafinata a lui Darren Cahill! Antrenorul Simonei a fost exact ca agheasma"nu a stricat si nu a ajutat cu nimic!NIMIC!A lasat-o pe Simona sa greseasca si sa joace prosteste pe centru si sa se lase plimbata ca o bezmetica de letona. Am vazut limitele romancei si am fost indurerata! Suntem un popor fricos,un popor ortodox care nu joaca la risc ci sta in transee!

Teo  •  10 iunie 2017, 20:11

Ai pierdut,continua.trebuie sa vina soarele si pe strada ei odata si-odata. Azi letona a fost mai buna maine poate fi Simona. E foarte bun si locul doi te tine acolo sus si in lumina reflectoarelor iar pana la primul loc mai e un mic pas. Cred ca anul asta va ajunge nr.1 chiar si fara vreun gs. Cred ca s-ar impune un control doping mai serios in tenis. Nu mi se par chiar naturale ghiulele trase de pustoaica asta mai ales ca are antrenor spaniol iar astia se preteaza la prostii vezi Nadal sau ciclism sau altele

tabor  •  10 iunie 2017, 20:14

de ce *** nu mi-ai acceptat comentariul?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Optimista  •  10 iunie 2017, 20:20

Eu nu scriu de regula, dar mai citesc si nu pot sa nu am un gust amar cum ne devoram valorile....Oare cati sportivi mai avem noi in top 3 mondial, pe podium... Eu am atat de spus BRAVO SIMONA! Va veni si momentul tau magic intr- o zi! Si acum poti sa pui punct si de la capat. Multumim pentru toate razele de speranta si bucurie pe care ni le aduci

17 mentori sùgaciú  •  10 iunie 2017, 20:27

De vină a fost mooomia de Boldrin şi Şuncudică iar pentru Tamaş am respect.

pop ion  •  10 iunie 2017, 20:32

Victorie absolut meritata a letonei-rusoaicei. Ea a atacat tot timpul, Simona s-a aparat aproape tot timpul. Punctele Simonei, in imensa lor majoritate, au fost rezultatul greselilor adversarei. Din pacate, limitele fizice si-au spus din nou cavantul. In plus, nu poti juca mereu aceleasi mingi lifatte, nicio scurta, nici vreo alta variatie in lovituri. Concluzia, Simona deja si-a atins limitele propriei competente, mai mult decat atat nu poate. Are consolarea sumelor foarte mari de bani pe care le castiga din tenis, dar nu va putea castiga niciodata un turneu de Mare Sleam.

Doru  •  10 iunie 2017, 20:37

Sunt roman si sunt patriot dar pt toti cei care cunosc fenomenul trebuie sa recunoastem ca ajuns aici datorita unei conjucturi fericite,au lipsit marile favorite...vedeti ex fericit de anul trecut al Muguruzei,ce a mai realizat dupa...?din pacate Simona si-a atins maximul,nu va mai avea aceasta sansa,sper sa ma insel dar nu mai cred in ea ca va avea puterea sa treaca de Kerber,Serena,Pliskova

mg  •  10 iunie 2017, 20:45

Ostapenko a prins o formă teribilă în ultima săptămână de Roland Garros. Nu ştiu cine'ar fi putut s-o bată, poate Nadal.. Dar să nu ne grăbim cu elogiile.. a pierdut în primăvară finala de la Charleston cu 6:3 6:1 în faţa Kasatkinei, pe care Simona a învins-o, dându-i un "covrig" în primul set.

falsilor!  •  10 iunie 2017, 20:48

Sa fii locul 2 în lume în domeniul tău de activitate înseamnă să fii "zeu" intre oameni. Oamenii nu pot critica astfel de "zei". Cu atât mai puțin aveți voi dreptul asta, *** internauti, care nici măcar la locul vostru de munca sau școală nu sunteți fruntași. Doar dacă sunteți nr 1 în lume aveți dreptul s o criticați pe Simona și sa pretindeți sa fie și ea nr. 1.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Romy  •  10 iunie 2017, 20:49

Ne curaj. E ceva tipic tinereții! Nu ai nimic de pierdut,ești un pic nebun,ai mai mult tupeu,mai puțină minte. Dar ce contează? Nu câștig azi ,câștig mâine ,care e problema? Amintiți-vă de Sevilla 1986. Cine a câștigat ? Doi tineri nebuni care poate nu aveau habar ce caută să execute ei penalty.

Lia  •  10 iunie 2017, 20:56

E singura data cand scriu un comentariu undeva, dar chiar nu inteleg atitudinea unora si din cauza asta nu citesc de obicei comentariile. De fiecare data cand un sportiv nu castiga exista multi care devin experti si comenteaza pe unde apuca, probabil in alte parti mai mult decat aici. Tot ce fac e sa critice si sa explice (pentru ca desigur, ei stiu mai bine) de ce a pierdut. Si cum asta nu e de ajuns trebuie sa si injure si sa vorbeasca despre respectivul de parca n-ar fi bun de nimic. Asa ca va intreb pe voi, cei care faceti astfel de comentarii : la ce sunteti atat de buni, la ce sunteti printre cei mai buni din lume? Eu cred ca la nimic, pentru ca altfel ati avea alta atitudine. Serios, asa vorbiti si cu copiii vostri? Daca nu sunt cei mai buni, nu sunt buni de nimic? E usor sa critici de pe margine pe cineva fara sa stii cum e sa fii in locul lui. Ati castigat un Grand Slam cumva? V-ar placea sa critice cineva tot ce faceti la serviciu? Cat despre Simona Halep, a pierdut, asa e in sport, mai si pierzi. Uneori joci mai prost. Dar nu inteleg de ce trebuie sa uitam de tot ce a castigat pana acum si de tot ce a facut ca sa ajunga pana aici? Si nu cred ca va datoreaza nimic, nu cred ca ati avut vreo contributie in cariera ei. Sau sunt ai nostri doar cand castiga? Si asta e valabil si pentru alte sporturi. Si nu cred ca a fost ultima sansa la un Grand Slam, sunt multe jucatoare si jucatori care au devenit mai buni si au castigat mai tarziu in cariera, daca va pricepeti atat de bine la tenis, ar trebui sa stiti asta. Asa ca mai bine criticati si injurati mai putin si flositi internetul pentru ceva mai constructiv, poate ajungeti si voi in top 10 la ceva. Incercati sa vedeti mai mult partea pozitiva, e mai bine pentru sanatate...

Bogdan  •  10 iunie 2017, 21:04

Tolo, e mai sanatos din toate punctele de vedere sa dormim la ora meciului cu Polonia.

Flavius  •  10 iunie 2017, 21:10

Catalin, imi pare rau sa spun dar titlul nu este chiar cel mai potrivit. Halep a fost invinsa de . . . Halep. Si atat. Respect pentru nr2 mondial, gramada de bani castigati din tenis, gramada de trofee castigate pana acuma, DAR, atat poate Simona, si daca vrem sa recunoastem, bine, daca nu, ne putem amagi in continuare ca vreodata va castiga un turneu de nare slam. Dar nu va fi asa pentru ca Halep nu este capabila de asa ceva, si nu va fi niciodata. Este acolo sus in top 10, fara doar si poate, dar atat. Chiar ea spunea ca nu a fost pregatita. Serios? Dar cand va fi? Adica joci cu nr 47 WTA, intr-o finala pe care in urma cu 4 ani ai pierdut-o la Sharapova (nr 1 sau 2 mondial pe vremea respectiva), conduci cu 1-0 la seturi, ai 3-0 in setul 2 si minge de break pt 4-0 , si pierzi de acolo. Deci cand va fi pregatita?. In rest, cum spuneam, respect pt munca de pana acuma, dar doar atat se poate si nimic mai mult. Sanatate

Grigs  •  10 iunie 2017, 21:28

Hei,"***",Simona este numarul 2 mondial,voi nu sunteti number two,nici in cartier,dar va pricepeti la tenis,la orice in general!Cu stilul ei defensive,batranesc a condus cu 3-0 in setul doi,cu 3-1 in setul trei...I-a lipsit putin...nici macar curajul de care vorbeste,domnul Tolontan...daca ati urmarit tenis,la viata voastra,ati mai vazut atat noroc ? Simonei ii trebuia mult mai putin,exact cat zicala din care a extras domnul Tolontan definitia curajosului...Sigur ca Jelena este indrazneata,risca...dar tusele au tinut cu ea...prea mult...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tibi  •  10 iunie 2017, 21:29

Lia esti varza,criticile fac parte din viata si sunt bune,te trezesc la realitate,dupa mintea ta adevarul ar trebui ascuns ,ingropat,toti ar trebui sa batem din palme si sa facem plecaciuni indiferent de rezultate,cu gandirea ta lumea s-ar prabusi ,ascunde-te .

dan_  •  10 iunie 2017, 21:33

Bravo, Simona! Avem o jucatoare uluitoare.

Mircea SERBAN  •  10 iunie 2017, 22:05

... să fie căpitanul Ilia Afanasievici OSTAPENKO -născut în 1904, la Gorlovka mort în 1944 la Budapesta, fostul miner din zona orientală a Ucrainei ajuns sub arme in celebra "Armata Roşie" într-o unitate de artilerie, unul din ascendenţii -de-acum, celebrei tenismane letone?! Dacă DA, nu mă miră deloc, tenacitatea "bolnavă" a Jelenei!

vasilecucu  •  10 iunie 2017, 22:34

din pacate ceea ce s-a intimplat este ca simona noastra nu rezista la meciuri lungi, in special in fata jucatoarelor tinere si indirjite. simona se misca prea incet pentru mingile jelenei iar mingile ei erau mult prea incete. probabil oboseala, speram nu probleme fizice. tinara leoaica a luptat pina la a cadea jos. felicitari amindurora. simona, trebuie un serviciu bun si macar citeva revere la tusa, dar cu viteza. nu a fost o finala rea. daca era serena, era jale. cahill probabil nu a inteles nimic, la mijlocul partidei aproape zimbea, ca niciodata. polonia? bwahahahahhaa. nici nu ma uit. daca am pierdut vreun gol, o sa fie miine din 5 in 5 minute pina si pe canalul de telesoping.

incompetentule  •  10 iunie 2017, 22:54

tibi , ***. Nu inteleg cum de te poti uita in ochii copiilor tai, ai familiei si ai pritenilor stiind ca nu ai fost nr. 1 in scoala si ca nu reusesti sa fii cel mai competent si cu cele mai bune rezultate la locul de munca. D-zeule, cum te mai poti uita in oglinda? Nu mai putem ascunde adevarul si sa va mai suportam sa bateti campul pe net fara sa obtineti cele mai bune rezultate la scoala si sa fiti nr. 1 la locul de munca, fiecare dintre voi. Iar peste toate, iti spun, natabazule, ca in cazul in care ai reusit sa fii nr. 1 la scoala sau locul de munca esti doar o piele a..., pt ca daca nu reusesti sa fii macar in primii zece in domeniul tau de activitate, daca nu ciar primul in lume, esti doar un neputincios, un batranicios cu gandire comunista care nu resuseste sa devina nr 1 mondial. Ascunde - te in pestere, incompetentule. O sa te critic oride cate ori te voi vedea pe net, aratandu-ti incompetenta si incultura crasa, nereusind sa fii locul 1 la munca si educatie nici macar la nivel local si national, ce sa mai zic la nivel mondial. Si se impune sa te criticam cu totii pt lipsa rezultatelor de excelenta mondiale, avem dreptul sa te criticam. Oricine are dreptul asta, altfel s-ar prabusi lumea....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

 •  10 iunie 2017, 23:02

tibi, ce adevar sa ascunzi, zevzecule? rezultatele finalistei un GS si nr 2 in lume sunt indiferente, pt a putea fi criticate de catre niste mediocrii de pe net? tu REALIZEZI CA ITI PERMITI SA CRITICI REZULTATELE NR. 2 IN LUME INTR-UN DOMENIU IN CARE TU ESTI LA NIVELUL UNUI NENASCUT IN COMPARATIE CU EA?cum de va tine divinitatea/soarta etc pe lume!

Lia  •  10 iunie 2017, 23:11

tibi, n-ai inteles nimic din ce am scris...una e sa critici atunci cand stii despre ce vorbesti, alta e sa arunci cuvinte la suparare si sa injuri cand n-ai habar, a jucat prost, am zis asta, n-am zis nimic de facut plecaciuni, dar trebuie sa si apreciezi ce fac oamenii...poti sa critici, foarte bine, criticile sunt foarte bune, dar nu e nevoie de atata agresivitate, nu sunti critici constructive, sunt doar frustrari ale celor care cred ca s-ar descurca mai bine in locul ei...nu-ti face griji ca lumea nu se prabuseste tocmai pentru ca exista oameni cu gandirea mea...tot nu stiu daca ai inteles ceva, dar e dreptul tau sa nu fii de acord, fiecare cu parerea sa.

Led Zeppelin  •  10 iunie 2017, 23:41

Sant multe de spus,de la jocul Simonei la comentariile posturilor de televiziune cu tot felul de invitați ,,,specialiști"(vezi CTP,acest Robespierre cu pixul in mâna). As începe cu concluzia:nu poți înșela tenisul la nesfârșit!(la Varșovia e dezastru!)așa cum face ,,valoarea noastră naționala"!O valoare pe care doar...nevăzătorii o văd.Aici presa lipsită de profesionalism e vinovata,plină de nechemați! Nu poate fi obiectiva si sa vadă ca Halep nu a depășit in niciun meci nivelul propriei mediocrități! De pe fundul terenului,dintre arbitrii,nu poți face ac lucru(gol norocos România!)poți cel mult sa faci cărare între tribune fugind ca disperatul după mingi!Sant curios câte sute de metrii fuge Halepa in plus fata de adversare;ca mingi direct câștigătoare am văzut: un dezastru si vrei sa câștigi un Mare Șlem!!!o pretenție lipsită de cel mai elementar realism si as spune bun-simț !Nu poți fi un mare campion când însăși ținuta ta pe teren(capul plecat,privirea in pământ etc)este a unui învins! iar când mai joci si cum joci... Oricum puștoaica a câștigat pe merit si Halepa,cea cu mai multă experiența -ce folos,are ce învață de la ea ! Ma întreb ,oare Halep nu si studiază evoluțiile?

Constantine  •  10 iunie 2017, 23:52

Si totusi...Cifrele pe care le-am memorat din al doilea set arata de ce apierdut Halep : 64% primul servici si 25%(!!!) al doilea. Si nu este pentru prima oara.Acest lucru a facut sa piarda multe ghemuri pe propriul serviciu. Si desi pe serviciul adversarei a facut multe break-uri imposibilitatea de a servi la nivel de profesionista a dus la pierderea partidei.Poate in timpul ei liber il va urmari pe Karlovitz si isi va revitaliza punctul ei slab.

Led Zeppelin  •  10 iunie 2017, 23:52

Statistica meciului amintita de Dan este fără comentarii ***... care fac diverse comentarii ar trebui sa caste ochii si sa si tragă palme pt a se trezi! Adevarata valoare a fost de partea cealaltă a fileului!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

romanica  •  11 iunie 2017, 0:30

Lipsa de profesionalism, nepasare si prostie in cea mai crasa forma, nici un amator nu ar fi in stare de atita nepasare ...

halep  •  11 iunie 2017, 0:37

Ar trebui s***, ii lipsesc cam multe tigle de pe acoperis. A revenit iar la vechile obiceiuri: cum nu ii convine ceva, cum preda meciul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

clau  •  11 iunie 2017, 1:06

Tot respectul ptr Halep !ptr tot ce a făcut pana acum. Trebuie spus totuși ca fără sa îmbunătățească câteva lucruri nu mai poate avansa. -sa învețe sa schimbe ceva înjoc permanent funcție de necesitati-este prea previzibila -sa varieze permanent serviciul și jocul.astazi nu am văzut scurte și f puține slice . -serviciul 2 -serviciul kick -șialtele Păcatde aceasta sșansă.

Cipinho  •  11 iunie 2017, 1:41

Felicitari tinerei letone, Jelena Ostapenko! Astazi ea a fost Simona Halep, cea care a revenit de la 0-3 si 3 mingi de 4-0 pentru Simona, apoi in decisiv din nou de la 1-3, si asta la numai 20 de ani!!! Din pacate jocul Simonei este acelasi ca intotdeauna, aparare si iar aparare, asteptand greseala adversarei... E incredibil cum Simona n-a executat, in toata finala, nici macar un slice sau o scurta, absolut zero! numai retur si atat! Auzeam pateticii comentatori de la Eurosport intr-o tentativa de incurajare in decisiv spunand ca Simona este jucatoarea mai buna, cateva minute mai tarziu pe ecran apare o statistica umilitoare pentru Simona 50-9 la winners pentru Ostapenko!!! Si ce ocazie unica de a pune mana pe un Grand Slam, acum fara Sarapova, Williams si altele eliminate prematur din competitie... sincer nu cred ca Simona va mai avea o astfel de sansa... si sa facem putin haz de necaz, cum Simona mai are o tava din aia acasa, mi-l imaginez deja pe Stere Halep cum da cu ea (tava) de perete imediat cum intra pe usa...

ion  •  11 iunie 2017, 2:59

David Ferrer nu a castigat niciun "major", a jucat o finala la Roland Garros. Cu toate astea el este un mare campion. La fel si Simona Halep.

Lia  •  11 iunie 2017, 13:30

Cum a jucat letona azi - chiar mai bine - a jucat si Simona - de exemplu la Sofia cand inca nu era in primele 10 - Simona a avut nesansa in setul 2 - cu ceva mai multa atentie ar fi castigat in doua seturi chiar in zi slaba fiind ...

Lia  •  11 iunie 2017, 13:38

Cum a jucat letona azi - chiar mai bine - a jucat si Simona - de exemplu la Sofia cand inca nu era in primele 10 - Simona a avut nesansa in setul 2 - cu ceva mai multa atentie ar fi castigat in doua seturi chiar in zi slaba fiind ...Simona nu a fost ea insasi , a respectat o tactica preconizata si cred ca glezna ei inca nu se impaca cu necesarul de winnere

virgil  •  12 iunie 2017, 11:03

Domnule Tolontan, pareti a-i cunoaste pe comentatorii eurosport. Dragoș Suciu o fi el tenismen, cunoaste sportul, dar pentru numele lui Dumnezeu, de ce, DE CE trebuie sa anticipeze? De doua ori a zis ca "Simona e la 3 game-uri distanta de victorie". De ambele dati, a fost ultimul game castigat de Simona. Ar fi perfect daca s-ar limita al a comenta prestatia de pe teren. **NU** e nevoie sa ne spuna "Simona ar trebui sa fie mai agresiva", sau "Jelena s-a pierdut". Sa aiba atat respect pentru jucatorii de pe teren, incat sa considere ca ei stiu mai bine ce trebuie facut in viitor, chiar daca au gresit in trecut. Sa comenteze ce au facut deja, nu ce urmeaza sa faca, sau ce ar trebui sa faca. Cunostintele lor sunt suficiente pentru a discuta ce s-a intamplat pe teren - dar NICIODATA nu vor sti mai bine decat jucatorul de pe teren ce trebuie facut in continuare! E extrem de enervant!! Mai ales cand gresesc (si mereu, cand anticipezi, ai o sansa mare sa gresesti). Poteti va rog sa le transmiteti aceasta rugaminte, din partea unui telespectator care altfel ar aprecia comentariul lor? Multumesc, Virgil.

Negru Sambata  •  12 iunie 2017, 14:16

Nu stiu am fost ca o gaira neagra pana azi am gandit 7 ore m-am invartit si am ajuns la vorba parintelui Papacioc ce jucase ruibi si ce a zis"Competitiile n u duc la nimic".Pai cum sa pui sa bata pana cu mica ,mica cu over?De ce daca ai 10 g plus la cantar pierzi meciu?Sau macar sa inlesneasca o campioana in meci precedent sacintre direct sferturi.E aiurea competitia in sine!

Negru Sambata  •  12 iunie 2017, 14:30

Ati atins o mica problema,echipamentul.Cred ca eroina noastra a dat totul cu lunganele fugind mancand pamantul.Deci uman eroina nu poate mai mult.Am gandit ca si un cm e bun pt ea dupa 3 meciuri infernale cu 2 capete mai inalte ca ea.Sa apeleze la experti de echipament sportiv sa-i personalizeze tenesii,tricoul .Functie de pas aderenta forta de calcare zgura.La fel o dieta bogata in vitamine si putine dulciuri energetice.La fel un racordaj dur sivo racheta speciala o poate face sa se miste mai calm castigand viteza pe un antrenament mai special doar pt jucatoare f inalte,puternice.Sau maner mai lungsau scurt functie de ce spun expertii !In rest poate juca asa e eroina noastra nu poate fizic mai mult.Sanatate Simona!

Negru Sambata  •  12 iunie 2017, 14:40

A si tactic Simona daca inveti sa stii sa-ti mentii avantajul in fata copilei cum i-ai zis ,inconstientei cum i-au zis francezii ,eu ai zic instinct animalic de tip Diavolul Tazmanian ,daca stiti desenele...statea ce statea si odata preschimba decorul devorand tot...doar ghemurile tale daca luai ...Doamne Ajuta!Esti femeia care ma-ai chinuit cel mai mult.

Comentează