Simona în ”sferturi”. Hai, corbi posaci!

Simona urcă pas cu pas și e în primele 8 la Wimbledon

luni, 10 iulie 2017, 6:00

Sportul ne deslușește trăsăturile.

După această ”optime de finală” cu Azarenka, spunem ”Am câștigat”, dar, dacă meciul ar fi curs altfel, atunci am fi exclamat: ”Simona a pierdut!”.

La victorie folosim persoana întâi plural – Noi câștigăm.

La înfrângere, persoana a treia – Ei pierd.

Și cine nu știe să piardă împreună nu prea câștigă individual.

Ca și în partida cu Haddad Maia, Simona începe crispat. Adversara face și punctele, și erorile, așa cum sesizează băieții de la Eurosport.

”Nu e o veste prea bună” e de acord Radu Antofi.

Dar, ghem după ghem, Simona rezistă psihic asaltului.

Azarenka începe să rateze ca un sistem în care a pătruns virusul neîncrederii. 

În tie-break, românca rămâne practic singură pe teren.

Apoi, setul doi se derulează ca o formalitate. Halep ajunge dintr-o suflare la 3-0. E al cincilea ghem consecutiv câștigat de ea! La Simona, din cauza fizicului, tenisul e și șah.

Și vine 4-0. 5-0.

Ce repede se poate cădea în tenis! Azarenka părea stăpâna meciului până la 6-5 pentru ea în primul set.

Partida se termină cu 6-2.

Ca să ajungă în finală, Simona mai are două meciuri. Două încercări.

De fiecare dată, deasupra ei va pluti neîncrederea noastră.

Nu e nimic nou.

În 1928, Mircea Eliade pleacă în India.

Pe timpul aventurii de trei ani, el ajunge pe malul Gangelui la Benares, cunoscut azi sub numele de Varanasi.

Eliade asistă la arderea cadavrelor pe mal, înainte de împrăștierea resturilor umane în fluviul sfânt al Indiei.

Scriitorul observă cum păsările culeg ce mai rămâne. Și nu rămâne prea mult.

”Câțiva corbi așteaptă posaci în vârf de par ars”, scrie, amar, Eliade, meditând la condiția umană a ciugulitului.

De multă vreme stăm ca niște ”corbi posaci în vârf de par ars” și fraza aceasta ascunsă a lui Eliade e una dintre comorile secrete care ne descriu trăsăturile.

Comentăm, pândim, așteptăm sacrificiul.

Joacă Simona Halep cel mai spectaculos tenis al său?

Nu. Dar a câștigat patru meciuri la Wimbledon fără să cedeze vreun set.

Hai, ”corbi posaci”, hai că se poate!

Comentarii (78)Adaugă comentariu

Razvan  •  10 iulie 2017, 22:48

Pe cat de rapid se strang "corbii posaci" la infrangeri, pe atat de rapid "porumbeii joviali" la victorii! Atunci uita unii de Daum, Burleanu si "lupta cu coruptia" si umplu site'ul de laude si mesaje de incurajare...doar doar or scoate niste firfirei din publicitate sau or vinde niste maculatura tiparita. Halep e un sportiv mediocru care urca in top in contextul lipsei concurentei. Toata lumea vede si stie asta...dar banii din publicitate conteaza prea mult ca sa respectam adevarul si sa fim "corbi posaci".

Burebista  •  10 iulie 2017, 23:04

Poate spui tu 'ei pierd'... eu si multi altii am spus intotdeauna "noi"... atat la infrangeri cat si la victorii... asa au spus si tata si unchiul si mosul... noi, ai nostri... i-te dupa oameni normali nu dupa hateri si suporteri de rezultat... ai inceput sa te cam thampesti si tu, prietene... lasa naybii politica si ramai la sport, ca altfel o iei razna... PS: mi-a placut ca l-ai pomenit pe Eliade...

John  •  10 iulie 2017, 23:07

@Razvan. Dilimane, nr 1 mondial e mediocru, esti deraiat rau.

gheo-rghe  •  10 iulie 2017, 23:13

cred ca nu mai este cazul sa auzim "noi cistigam", "ea pierde", "Dumnezeu a fost sau n-a fost roman". Din pacate acei "noi" care sustinem sportivii suntem atit de dezamagiti de performante in sport in general incit bucuria unei victorii este un strop de nectar. despre Simona nu se poate spune "noi" pentru ca o vedem ca se lupta sa revina o jucatoare de top, iar progresul este vizibil. Azarenka parea ca a abandonat psihologic in primul tie-break, probabil stia ca nu poate sa reziste la trei seturi. Pina acu "suntem ok", da de-acu incepe necuratu sa se arate cu tura urmatoare unde sunt Ostapenko, Konta, Kuznetova si Muguruza. Asa ca Simona, bafta si putere de joc!

Florin  •  10 iulie 2017, 23:26

Daca si Halep e un sportiv mediocru, tu ce esti, ai facut vreodata sport? Stii ce munca trebuie sa depui sa ajungi in varful piramidei? Stii ce munca trebuie sa depui ca sa te mentii acolo? Stii ce inseamna sa te plimbi pe tot mapamondul dupa un program impus? Stii ce frustrant e sa te accidentezi si sa nu poti juca la parametrii doriti? Stii ce greu e sa joci impotriva unor jocatoare cu aptitudini fizice - in special forta - mult peste ale tale? Nu stii sau nu vrei sa stii, doar dai din gura ca sa nu taci. Fata asta iubeste tenisul si il joaca de placere. Iti doresc sa realizezi 1% din cea a facut pana acum fata aceasta. Mult success!!!!!

Lila  •  11 iulie 2017, 0:05

Romania, din pacate, e plina de corbi! Acesti „oameni fara minte” s-au vandut ori au mania persecutiei si atunci doar ei „detin” adevarul. Asta e varianta 1! Varinta 2- din pacate e atat de multa prostie, incat uneori, ii atinge si pe „destepti”, cei ce dau din coate si mulg capra vecinului! oricum, sa spui despre SIMONA ca este un sportiv mediocru, cand este clasata pe locul doi in lume, trebuie sa fii in legatura stransa cu „Balaceanca”! Succes SIMONA mai departe!

Nae Cioanca  •  11 iulie 2017, 0:47

Comentariul nu este special pentru Simona, pe care o apreciez pentru tenacitate si performanta si mai ales pentru ca se mentine, datorita talentului extraordinar, in fruntea unui clasament unde sunt numai sportive peste 1.75 m inaltime, iar asta conteaza in acest sport. Spotul este insa o afacere, iar echipele care sprijina un sportiv au toate motivele sa faca afacerea profitabila.Daca premiul este sub cota pariurilor, echipa trebuie sa calculeze . Daca ai o cota mare la pariuri, sa zicem de trei ori valoarea premiului oficial, este mai bine sa pierzi ca sa incasezi pariul. O serie de meciuri din tenis ma conduc la parerea ca pariul este mai important decat sportul, desi lumea crede in sport. Eu urmaresc partidele prin aceasta perspectiva, cred ca am depasit varsta naivitatii. Voi aprecia intotdeauna o echipa care gestioneza inteligent competitia, iar asta nu este ceva condamnabil, face parte din sport. in fond, si bridge-ul este sport.

alt’ Mircea  •  11 iulie 2017, 1:59

" Dilimane, nr. 1 mondial e mediocru (?), ești deraiat rău (!)."..SAVUROS !!! , corbii care se visează vulturi" ar trebui sa rămână cu gurile căscate la atâta inocenta și eficientă in exprimare . Putini pot înțelege ca Simona nu e sportiva din categoria super și exceptionalelor talente cum a fost Nastase sau Gica Hagi și chiar Nadia , are 20 cm mai puțin decât Muguruza sau altele...are in schimb pasiunea și plăcerea pt ceea ce face , tenisul face parte din viața ei, încrâncenarea e arma ei....iar noi romanii nu suntem un popor încrâncenat și s-ar putea ca asta sa ne salveze -totuși -🤕👿 hai sa fim alături de SIMONA și sa ne bucurăm ca exista ....

dc  •  11 iulie 2017, 5:32

de ca ziarul asta se refera la liga 1, lig B, cand de fapt e vorba de liga 2; de ce pagina de la liga 2 e totusi plina de referiri la altceva (inclusiv programei ligii 1???)? can va deveni si ziarul asta un ziar de sport adevarat in care toate competitiile sunt prezente, cu rezulttae acgtuale, fara comentarii tampite agramate si zeci de sectii despre sex??

MareBranza  •  11 iulie 2017, 6:40

Circuitul WTA e unul mediocru la ora actuala. E plin de pushere si de ballbashere cu lemne-n loc de coate. Mai bine ma uit in reluare la Clijters decat la comedia asta involuntara condusa de Pushererber si Pushelep. P.S.: Ho, usor, nu sunt hater! Nu disperati, patrioti de ocazie! Doar ca iubesc tenisul adevarat.

MareBranza  •  11 iulie 2017, 6:42

@Florin, poate ca unii dintre noi au facut destule lucruri bune in domeniile in care activeaza. Sportivii sunt supraevaluati; n-ar fi nimic daca noi nu ne-am uita la ei. Ce fanboys!

iulian  •  11 iulie 2017, 6:48

nu pot decat sa ma inclin.....comentariu pertinent si cu ..SAMBURE.... e usor a se comenta..dar privind din exterior la Halep intelegem ce inseamna sa fii in campion acum 3 ani la RG daca servea ca astazi....era invingatoare de Grand S, acum joaca fantastic...si inca nu l a castigat. dar vine si GS mul, curand vad ca in sfarsit cineva a sesizat zilele trecute..doar dupa ce Serena iese din primii 10 dupa ani de zile....Simona e SINGURA ce STA in primii zece de ani de zile.....! eu prefer PLURALUL domnule Tolontan..IMPREUNA CU NOI....IN GANDURI LAGA EA....SINGURA INSA VA CASTIGA- Wmbledonul anul acesta cred si Flusing ul. in semi va avea o revaansa cu Ostapenko- daca mai rezista- ce meci cu Svitoloina! si apoi finala cu hispanica- apropos pentru "toti"comentaricii care critica, cum bine spuneati, la singular....nu I asa ca e tare draguta ROMANCA noastra in pantalonasii aceia scurti albi....MACAR ASUPARA ACESTUI ASPECT CRED CA PUTEM...TOTI CADEA DE ACORD..... SIMONA ESTE!

Claudia  •  11 iulie 2017, 7:06

Auzindu-l pe Radu Banciu cum o terfeleste pe Simona, nu numai ca ti se face scârba ca avem aceasi cetatenie, dar îti pui si legitima întrebare daca individu-i dus cu pluta pe apa Bistrei. Atât venin, în asa concentratie, nu cred ca exista în lumea necuvântatoarelor. Libertatea de opinie înseamna respect cu tot ce vine la pachet, adica decenta, toleranta, etc. Ce are Radu Banciu din toate aste? VENIN, nimic mai mult! PS- se lauda ca-i ardelean... no comment dar sa se caute la origini tare si-a bagat Dracu' coada-n ADN-ul sau, si nu numai acolo....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marian  •  11 iulie 2017, 8:04

***. ***i!!! Cu asa oameni este aproape imposibil sa nu spui ca-ti este rusine ca esti roman cand mergi in afara. Jalnic popor!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Observator  •  11 iulie 2017, 8:11

Mai intai, felicitari Simonei. Pe urma tin sa precizez ca in continuare privesc partidele ei fara sonor. Tertio: nimeni nu mi-a explicat de ce unele icnesc, gem sau chiar tipa pe teren, in timp ce altele se descurca de minune in taina fizicului lor.

Octavian  •  11 iulie 2017, 8:56

Vad niste corbi pe aici! Dar ...ciufuti! Ma intreb: cind un sportiv ajunge in elita MONDIALA, se mentine acolo ani la rind, poti spune oare ca e mediocru? Mediocritatea e in mintea unora care gindesc in acest fel.Nu a cistigat un grand slem; ei iaca na! E acolo? Ce dracu mai vreti? Felicitari Simona!

mg  •  11 iulie 2017, 8:58

..unii pur şi simplu nu se pot bucura, alţii şucăriţi de eşecurile de'o viaţă sunt în căutarea stimei de sine. Mizează totul, ca la ruletă, pe Simona iar atunci când mai pierde şi ea, să te ţii reproşuri, epitete şi lecţii de tenis.. Dac'am fi toţi "mediocri" precum Simona, aşa cum decretează unii, ţara asta ar arăta mult mai bine, iar poporul român ar fi mult mai respectat în lume.. ***-*** :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan  •  11 iulie 2017, 9:12

Corbi postaci in vârf de par ars

doilaunu  •  11 iulie 2017, 9:14

- intre nr. 1 mondial si un titlu de Grand Slam si eu cred ca mai important e sa fii (macar pentru o zi) cel mai bun din lume. Despre Azarenka se spune "fosta nr. 1 mondial", asta este important, asta o reprezinta. Kvitova nu va ramane in istoria tenisului, peste 15..20 de ani nimeni nu isi va aminti de ea, desi a castigat Wimbledonul de 2 ori (exegerez, desigur, cu 'nimeni nu isi va aminti de ea'). - legat de corbii postaci, ce mi se pare mie incredibil este ca nu ii intalnesc in viata de zi cu zi. Adica stiu si eu multi oameni care minimizeaza performantele Simonei, dar ura cu care ei comenteaza pe net nu am intalnit-o nicaieri. Astfel, e dreptul meu sa cred ca acesti 'corbi postaci' sunt de fapt o creatie a netului sau, ca sa fiu si mai explicit, a GSP.

teo  •  11 iulie 2017, 10:01

desi cred ca e aproape imposibil,mi-as dori sa ajunga in finala doar sa-l mai aud comentand meciul pe CTP.pentru a ma amuza,desigur.

ADRIAN  •  11 iulie 2017, 10:03

esti o sportiva micutza care bate imensele drogate . BRAVO !!!

ticu  •  11 iulie 2017, 10:06

Ba da voi astia care stati pe o banca in fata blocului si proclamati ca unu e mediocru, unu e prost si unu e nimeni aveti un clasament? ca sunteti tata cu miile, nu va gasiti si voi mediocrii si norocosii sa-i comentati? Simona este UN sportiv care are sansa sa devina UNIC ca performanta in tenis feminin si tenis in general in Romania. Mai pierde un meci doua? asta este. Pierde din cauza ca n-ati fost voi in tribuna sa fluturati un steag sau sa strigati un "hai Simo!". Tara asta n-o sa mearga inainte atita timp cit pentru fiecare om valoros sunt o mie care sa-i nege actiunile.

ADRIAN  •  11 iulie 2017, 10:08

Respect Tolontan , pt postarile tale

Felix  •  11 iulie 2017, 12:46

Multa prostie imbracata intr-o forma de inteligenta numai de ei stiuta... Da, Simona nu e inalta , dar compenseaza prin munca si mai ales prin capacitatea de efort sustinut. In tenis , mai importanta decat inaltime sunt pricioarele , agilitatea si mai ales psihicul... aici Simona are o problema, pe care daca o va rezolva , atunci va aparea si constanta in rezultate.

Costinel  •  11 iulie 2017, 13:09

Hai Tolontane , ca ai luat-o rau la vale . Nu stiu ce ati invatat acolo la jurnalism , da sa-i pui alaturi intr-o propozitie pe alde Hagi , Comaneci , Nastase , si acu Halep .cu marele Eliade ... e prea mult . Fac parte din lumi total diferite , precum "***" sau ramele si jurnalismul . Practic , ce nu intelegi tu , e ca nimeni nu-si aduce aminte cine a castigat prima proba de pentatlon (cea mai disputata proba din Olimpionike , din acele timpuri) , dar toti ne amintim cine a fost Diogene , Aristotel , Pitagora , Socrate , Hippocrate ,si lista ar putea continua . Pentru ca voi ca jurnalistii , nu aveti "baza" ( a se citi cultura necesara) sa faceti interviuri cu adevaratele somitati - de exemplu un Mangeron ( atata cat a trait) cine dracu o fi fost si asta ? Nu a fugit din tara , nu a fost " bad boy" si ghinion , nu a scos nici o fraza celebra ( precum "ai , n-ai mingea dai la poarta")atata doar , a inventat acceleratiile gravitationale de ordin superior , cu care misiunile Apollo au plecat pe Luna , pe vremea lu' Ceausescu , avand bodyguard din USA. Incerc un exercitiu INUTIL de imaginatie , si ma intreb : CE AR FI PUTU SA-L INTREBE TOLONTAN(*** ) PE MANGERON !!???

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Venom  •  11 iulie 2017, 15:22

A fost oare o eroare de server sau am comis delict de opine?

ewaluer  •  11 iulie 2017, 15:49

Razvan ce ai realizat tu in viata aceasta asa de mult incat iti permiti sa spui ca Simona Halep ,de 3 ani in primele tenismene ale lumii este mediocra?Ai fost tu vreodata ,in vreun domeniu in primii 10 oameni ai planetei? Sunt convins ca nu. Tu vrei ca toti din jurul tau ,sportivi,artisti, oameni de cultura sa fi in top ,iar tu o *** sa stai si sa ii critici. Cu ce drept ***o? Cu ce drept?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carmen  •  11 iulie 2017, 15:53

Am citit si-am simtit cu inghit in sec. Pe partea cealalta, ii trimit ganduri bune Simonei.

Comentează