DNA a ajuns la ”Obregia” și confirmă achizițiile supraevaluate și de 10 ori!

Protejate ani de zile de primărie, combinațiile de la fostul Spital Numărul 9 au dus azi la reținerea unui director

marți, 11 iulie 2017, 10:13

Direcția Națională Anticorupție a reținut-o astăzi pe Elena Faur, șefa de achiziții de la Spitalul ”Obregia” și mâna dreaptă a managerului Monica Boer.

Contractele umflate de la ”Obregia” au fost sesizate în 2015 de către Curtea de Conturi și, în martie 2017, făcute publice de ziar.

Pe baza surselor din interiorul spitalului, Gazeta a detaliat mai multe achiziții mult peste nivelul pieței.

Abia după expunerea publică a neregulilor, Primăria Capitalei, care sub Sorin Oprescu a protejat ani la rând administrația spitalului, a renunțat la serviciile managerului Monica Boer și a trimis către procurori situația unor achiziții supraevaluate.

Boer și Faur au plecat din spital după ce subiectul achizițiilor celui mai mare spital de psihiatrie din România a devenit public.

Potrivit procurorilor anticorupție, supraevaluarea s-a făcut de la costuri care pornesc de la dublu și ajung la de 10 ori prețul pieței. 

 

Citește și: Toate capitolele din investigația GSP despre Spitalul Obregia

Comentarii (23)Adaugă comentariu

sorin  •  11 iulie 2017, 10:43

Prin 1994 - 1995 pe sensul de mers spre Bucuresti a autostrazii fostii militieni au asezat radarul si la vreo 1,5 - 2 km asteptau 3 echipaje ca sa opreasca masinile care depaseau viteza legala (cred ca atunci era 110 ) . La un moment dat cel care transmitea depasirile de viteza prin statia de emisie receptie nemairazbind a urlat in statie : OPRESTE-I PE TOTI CARE VIN SI-TI SPUN EU DUPA ACEEA CE VITEZA AU AVUT . Poate se gandeste si DNA la o astfel de solutie.

mass  •  11 iulie 2017, 11:26

Sper ca eventualele sentinte definitive in procesele in care sunt implicati astfel de manageri sa nu fie zeci de ani cu suspendare. Si asta chiar daca precedentul s-a creat cu boierul mazare de constanta.

Armadilo79  •  11 iulie 2017, 11:30

Bah, Sorineeeeee, care ii legatura cu cetatea Sucevii???? Stii treaba cu "Cristiiiiiiii"? S*** Vb de lucruri in urma cu 20 de ani, care prin definitie s-au prescris. @Cataline, intrebarea mea ii: cu multe cauze s-a ajuns la DNA si totusi bat pasul pe loc....... prea putin se rezolva cu recuperare de prejudiciu, cu arestare sau chiar condamnare.......... Cine stie cand o fi vremea aia sa aiba si Romania o administratie in interesul tarii...... Romanie, disperarea ta PSD se numeste!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gigelos  •  11 iulie 2017, 11:45

O rezolvam si pe asta , 6 luni cu suspendare... of,of , mama , mama ..

Cătălin Tolontan  •  11 iulie 2017, 11:46

@gigelos: ultimul manager de spital judecat nu a primit cu suspendare. Danut Capatana a primit 6 ani si 8 luni.

gigelos  •  11 iulie 2017, 12:27

@Catalin Tolontan - iese intr-un an jumate , banii la pusculita , relaxat , i-a scazut colesterolul , analize ok , campion regional la table , o sa doarma linistit noaptea ( si-a platit datora fata de societate , e curat acum ) , a scapat de nevasta un an jumate ...

gigelos  •  11 iulie 2017, 12:30

despre ce vorbim ? despre bani ? unde sunt banii ? la noi ? nu . La ei . Vreti rezultate ? Presiune pentru schimbarea legilor . Copos, Giovanni , Borcea , Mazare etc,etc ... ii doare undeva , nici acolo ...

Una  •  11 iulie 2017, 13:06

Despre angajarile pe bani cand se afla ?????? Pe miile de euro??

sorin  •  11 iulie 2017, 13:21

@Armadilo79- Bag de seama ca ai nevoie de un desen sa intelegi analogia. Incerc : Asa cum cu 20 de ani in urma toti depasisem viteza legala , se presupune ca toti managerii de spitale din constelatia Oprescu au avut aceeasi raportare la lege ! Fuse greu ?

Costindm  •  11 iulie 2017, 13:37

ma intreb in general destul de des in ultimul timp, daca "pentru valorile pe care le avem astazi merita sa mori in decembrie '89" ? trist raspuns, triste valori inainte si dupa '89 ! continuitatea reprezinta o imensa bataie de joc !

aham  •  11 iulie 2017, 14:10

ajungi sa te intrebi daca mai exista in tara asta ceva curat...sanatatea clar nu e, educatia e dezastru, armata e o gluma, biserica e un parazit. multumim partidului conducator!!!

Hibiscus  •  11 iulie 2017, 15:00

Unii pleaca, alti vin. Aceleasi naravuri. Sistemul merge in acelasi fel, indiferent de numele celui care vine la conducerea spitalului. Obregia nu face exceptie nici in acest caz.

Vasile  •  11 iulie 2017, 15:10

Tolontan, in justitie nu e ca la off-side. Retinerea duduii aleia nu e o dovada de vinovatie. Ar fi pe gustul dumitale sa se duca procurorul la proces si sa spuna doamna e vinovata; iata dovada: am retinut-o 24 de ore. Si dovada maxima: a scris Tolontan pe blog! Pe surse! By the way, cand faci un pictorial cu Koesi. Sa mai azmuti poporul doritor de sange, zic. Basescu e out, Coldea e out, Turcescu și el - ați mai ramas voi doi. <3

Gabi  •  11 iulie 2017, 15:44

Aceeasi metoda de a "sifona" banii ( si asa putini ) alocati spitalelor...Sunt convins ca managerul sustinea sus si tare ca nu are bani de medicamente, drept pentru care bolnavii erau nevoiti sa isi cumpere medicamentele de la farmacia de vis-a-vis...Prin extrapolare, lucrurile se intampla similar in oricare din spitalele Romaniei... Trist !

Mircea  •  11 iulie 2017, 15:46

Toate aceste condamnari sau posibile condamnari nu o sa aiba nici un rezultat daca dupa o condamnare de 10 ani, borfasul o sa iasa dupa 3 ani maxim pentru ca s-a comportat bine si a dat cu saru'mana pe la militienii din inchisori care il recomanda pentru eliberare conditionata. toti cei care sunt condamnati pentru asa ceva trebuie obligati sa isi plateasca hotiile, altfel nici dupa ispasirea pedepsei sa nu fie eliberati pentru ca au dat dovada ca nu vor sa se indrepte. dovada de indreptare este inclusiv plata hotiei produse. faptul ca nu vor sa plateasca ce au furat inseamna ca nu s-au indreptat deloc.

ion  •  11 iulie 2017, 16:24

inca din 2002 guvernul romaniei a fost informat de un medic din SUA ca spitalele din romania achizitionau medicaemnte si materiale la preturi de 10 ori mai mari decit cele de pe piata internationala. in clipul de mai jos puteti vedea marturia medicului. https://www.youtube.com/watch?v=22cB71Xzl0w

elle  •  11 iulie 2017, 16:59

Multumim Echipa!

Laur  •  11 iulie 2017, 18:09

Catalin, situația asta este marea majoritate a unităților contractante insa Curtea de Conturi nu a ajuns la ei. La CT este un exemplu insa 6,8 ani este puțin. Acești indivizi trebuie sa fie incadrati la subminarea economiei de stat.

antonia  •  11 iulie 2017, 18:17

Pe cand masuri in cazul Spitalului Judetean de Urgenta Deva, de unde DNA-ul a ridicat documente in urma cu cateva luni si nu s-a intamplat nimic ?! Acum este in derulare un alt concurs pentru ocuparea functie de manager, complet *** singura candidata ramasa in cursa este fosta "consiliera" a lui IGAS pe cand era ministru la INTERNE si care la concursul pe care l-a sustinut la ANFP Bucuresti acum ceva timp a "reusit" performanta de a obtine nota 3 si ceva. Situatia Spitalului este dezastruoasa din toate punctele de vedere, PSD aflat la conducerea Consiliului Judetean Hunedoara a batjocorit la propriu unitatea medicala prin numiri in functii de conducere a pilelor PSD care executa orbeste ordinele aberante ale sefilor de partid. NU SE MAI POATE!!!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Katalin  •  11 iulie 2017, 21:45

Cataline tată, mai bagă ceva cu Halep. E greu sa zicem ca esti ziarist sportiv si gasesti dosare de anticoruptie pe strada. A venit si Basesccu mizeria aia.... Vez si tu ce secetă e acum.... hai tata, mai energic... Nu lasam acum steagul jos.

Gabi  •  11 iulie 2017, 23:13

Nu e chiar la subiect, dar domnule Tolontan, recomandați-mi va rog un spital cu personal corect, bine pregătit și "nepătat" in București. Am nevoie pe partea de ortopedie

Gabi Prossi  •  12 iulie 2017, 0:45

Salutare! Stati linistiti ca nu se intampla nimic! NU SE RECUPEREAZA NIMIC!!! "Fratii" sunt parte integranta a sistemului, au protectii... tot noi, astia "multi si prosti" - cum suntem etichetati, platim si avem de suferit!!! Cel mai jalnic lucru pentru tara si popor este ca suntem guvernati politic, de aici ni se trag toate... restul e... cofetarie!?!

Golan  •  12 iulie 2017, 8:21

Dupa cum se vede continua propaganda preamaririi Caricaturii SRI-DNA,caricatura recunoscuta chiar de mai multi fosti satrapi din Binom-***.Poate cu toata propaganda asta ***,vor fi pedepsiti cata abuzatorii astia ce isi fac de cap furand pana peste poate, in numele asa zisei lupte impotriva coruptiei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează