Mâna dreaptă a premierului Tudose se pregătește să o ungă șef la Municipal pe iubita lui Sorin Oprescu!

Adriana Nica este singura participantă la concursul care se ține în aceste zile

miercuri, 12 iulie 2017, 12:43

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

 

Prin decizia 520 din 3 iulie 2017, premierul Mihai Tudose l-a numit pe Florian Popa consilierul său de stat pe Sănătate.

”Florian Popa are o parte a cheilor din Sănătatea din România încă de pe vremea lui Ceaușescu”, susține un doctor cu mare experiență de la Spitalul Municipal de Urgență.

Bun prieten cu Sorin Oprescu, fost senator PSD și rector al UMF, Popa este acum președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal din București, cea mai mare unitate sanitară din România.

Aici este director interimar Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu.

În momentul în care a fost întrebat ce a recomandat-o pe Nica pentru numirea fără concurs, Florian Bodog, ministrul Sănătății, a răspuns: ”Consilierii mi-au recomandat-o”. Unul dintre consilierii săi era atunci Florian Popa. 

Era chiar perioada protestelor din piață.

Timpul a trecut și fiecare dintre actori a avansat.

Chiar în aceste zile se ține concursul pentru ocuparea definitivă a postului la Municipal. Ieri a avut loc proba dosarului, iar sâmbătă, 15 iulie, oricine poate asista la susținerea publică a proiectului de management.

Singura participantă este Adriana Nica.

Într-un recent interviu pentru life.ro, în care-și argumentează participarea la concurs, iubita fostului primar îl numește pe Sorin Oprescu ”unul dintre modelele mele ca manager” și declară că ar vrea să reușească la Municipal măcar ce a realizat partenerul său de viață încă de acum 20 de ani.

Șeful Comisiei de examinare este Florian Popa.

Instalarea lui Popa în dreapta premierului și menținerea controlului  Spitalului Municipal de către cercul de intimi ai lui Sorin Oprescu nu sunt decât câteva dintre mișcările de restaurație din domeniul sănătății.

De altfel, Florian Popa, cel care astăzi îl consiliază pe primul ministru,  este același care a numit ”o diversiune periculoasă pentru sănătatea românească” dezvăluirile despre Hexi Pharma și celelalte anchete ale presei despre situația din spitale.

Save

Save

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Om  •  12 iulie 2017, 12:55

Cred ca sustinerea concursului este in data de 15 iulie...si da, ar fi interesant daca ar ajunge in sala 1000 de oameni, macar sa le aratam ca suntem prezenti...de schimbat, se pare ca nu reusim sa facem "schimbarea"...

Romulus65  •  12 iulie 2017, 13:09

Nu comentez articolul acesta dar vreau sa comentez logo-ul ,, Mergem dupa sistem". Eu cred ca voi mergeti doar dupa o parte din sistem, aceasta reprezentata de PSD, nu dupa intreg sistemul.

Cătălin Tolontan  •  12 iulie 2017, 13:10

@Romulus65: spuneti-le asta, va rugam, si celor din Gala Bute si 1 Mai - Monica Ridzi ca ei cred altceva.

sorin_gis07  •  12 iulie 2017, 13:13

probabil ''sa o puna sef'' nu ''sa o unga sef''...sunteti varza; 2 clase ca trenu aveti!!!

sorin_gis07  •  12 iulie 2017, 13:23

probabil vroiai sa spui ''sa o puna sef''...tolo tolo; mai baiatule 2 clase ai ca trenu.

Ciprian  •  12 iulie 2017, 13:27

Catre Romulus: Din ce partid sunt *** din spatele marsaviilor, asta nu e treaba lor. Ca se intampla ca majoritatea sa fie conectati cu PSD...ce sa zic, gandeste si matale un pic.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan M  •  12 iulie 2017, 13:36

Dle Tolontan, la cat a ajuns scorul: SISTEM - CONTRIBUABIL: 8470 - 5?

Cezar007  •  12 iulie 2017, 13:42

Tolontane, pe premier il cheama MIHAI Tudose, nu Florin tudose.

Titel  •  12 iulie 2017, 13:46

Habar nu am cine este doamna in cauza si nu am nici o tangenta cu domeniul sanitar decat ca, doamne fereste, un posibil beneficiar a serviciilor oferite de institutia in cauza. De la Sun Tzu stiu ca orice hotarare luata este mai buna decat a nu face nimic. Iar interimatul la o asemenea institutie face ca lucrurile sa se deterioreze pe fiecare zi care trece. Si nu am inteles unde este ilegalitatea. Si-au depus dosarele mai multi candidati si nu au fost acceptati? Chiar daca sunstinerea proiectului de management este publica, putem sti daca cei din public sunt in cunostinta de cauza privind tema prezentata sau vor fi, ca si in alte cazuri, 2 grupuri de participanti vocali dar fara sa aiba nici o legatura cu tema in discutie. In rest, suntem buni la etichetarea persoanelor, lansarea de barfe calomioase sau sustinerea campaniilor de supraapreciere a altor persoane functie de interes sau cum primim comanda.

Gabi  •  12 iulie 2017, 13:50

Ca tanar ( si nu numai...) cand vezi ca in tara asta tot HOTII si PENALII conduc destinele romanilor nu poti decat sa spui : "E o tara IREMEDIABIL PIERDUTA ! Locul meu nu mai e aici ". Asa a spus si fiul meu ; si a plecat. I-am dat dreptate si atunci si mai ales, acum...

Alexandru Chis  •  12 iulie 2017, 14:02

Cateodata stau si ma intreb: De ce ma bag eu in :jocurile de culise" ale Serviciilor? Cu ce drept - ca simplu cetatean, vorba "aluia din'nainte" - ma amestec eu in "interesele unor Structuri"? Ce, am fost eu de fata cand o persoana importanta, nu-i spun numele ci numai prenumele, Sorin, a fost prins ca vulpea la ctetul cu euro si scapat de flagrant ca avea "relatii mai sus"? De ce as sustine eu ca singurul exemplat os de os scolit, din tata-n fiu, pe la "cei tari si invizibili" are protectie "de sus"? Chiar cred eu ca DNA va avea curajul sa trimita in Insatanta un dosar al acestui "mare om" care spunea ca: "nu suntem, doamna, toti neam de hoti!". Si, in fond, avea dreptate, nu toti suntem "neam de hoti" dar intrebarea mea ar fi fost una inepta: "Dar tu, Sorine"? Asa ca stau si ma intreb cine sunt eu sa fac precizari sau comentarii pe seama iubirii sale tomnatece? Si, in fond, daca tot spectrul politic este "Full" cu sex frumos care le place si unor "sus pusi", nu numai lui Dumnezeu, de ce sa ma amestec eu in acest concubinaj? Pai ce o numeste el, Sorin, pe "amica" in functia de director general? Nu! Alta "piesa" din "dominoul politic" va face mutarea, asa ca pe mine va rog sa ma scuzati ca nu le dau sfaturi ci , precum iepurele, imi rod unghiile si... vorbesc prostii!

bg  •  12 iulie 2017, 14:03

Intr-un interviu din 2016, prof. dr. Florian Popa (senator si membru in Comisia de Sanatate) declara ca un dezinfectant este un pericol atunci cand este diluat pana la apa de ploaie. FALS!!! Un dezinfectant (sau biocid, bios=viata, cidae=a omora) este ca o arma mortala pentru bacterii. Asa cum nu umbli la o pusca de vanatoare (sa-i modifici caracteristicile), asa nu ai voie sa modifici compozitia chimica a biocidului nici macar cu 0,01%. In caz contrar, nu mai ai efectul scontat, bacteriile tinta supravietuiesc, prolifereaza, infecteaza alti pacienti. Tot dansul compara flaconul de dezinfectant cu un pachet de tigari la care nu poti determina continutul de nicotina, daca este veritabil sau este facut pe vapor si in final considera ca ai avut ghinion ca l-ai fumat si ai murit. Cu alte cuvinte, dansul admite ca dezinfectia in spitale este un fel de RULETA RUSEASCA pe care o joaca pacientul cand se interneaza. De asemenea, dansul afima ca "romanii nu produc biocid, se importa"...Uite ca produc si nu sunt controlati sau nu trebuie sa fie controlati. In acelasi interviu, prof. F. Popa spune ca nu este imp. concentratia biocidului, imp. este sa faci curat in spital. Astia sunt oamenii, cu astia defilam! La vremuri noi, tot noi!

Cătălin Tolontan  •  12 iulie 2017, 14:04

@bg: da, acestea au fost afirmatiile lui Florian Popa, iar ceea ce dezvaluie ele suna cam in felul urmator: e ca si cum Postelnicu ar organiza acum concursurile pentru sefii de unitati din MAI si politie. Cam asa a ”progresat” medicina noastra, cu astfel de idei. Si cand vorbim despre medicii care pleaca sa ne gandim cati pleaca pentru ca au fost blocati de retelele din spitale, universitati si din minister.

serban  •  12 iulie 2017, 14:23

E clar, premierul e dreptaci!!Eu sunt stangaci si folosesc mana stanga, absolut la toate nevoile!!!!!!!

Tavi  •  12 iulie 2017, 14:43

Caracatita rosie, reincarcata...

Gareth Edwards  •  12 iulie 2017, 14:55

Este o tragedie perpetua ce traim noi zi de zi in aceasta tara condusa de niste indivizi fara niciun fel de scrupule, care ne calca in picioare speranta pentru un viitor mai bun al copiilor nostri...Nu mai putem fi vindecati de catre nimeni, suntem un popor bolnav, lipsit complet de orice sistem de valori, care accepta tacit umilinta. Nu mai avem scapare, coruptia e adevaratul cancer pentru care noi romanii nu mai avem anticorpi...

Cătălin Tolontan  •  12 iulie 2017, 14:56

@Gareth Edwards: stim ca suna ca-n cartile motivationale generice, dar traim ceea ce ne propunem sa traim. Multe tari au avut problemele noastre, au luptat si si-au revenit. Nu sunt perfecte, dar au progresat.

bg  •  12 iulie 2017, 15:08

Completare: Conform reglementarilor UE, producatorul isi autorizeaza dezinfectantul la conc. MINIMA eficienta (vezi costuri de productie, toxicitate, prot. mediului, etc..), asa cum a rezultat din studiile de laborator. Dupa autorizare si punere pe piata, orice interventie in reteta este STRICT INTERZISA si orice diluare (mica sau mare) a biocidului, atrage dupa sine INEFICIENTA produsului si INUTILITATEA lui. (devine gunoi)

Romulus65  •  12 iulie 2017, 15:26

@ Catalin Tolontan: Eu ma refeream la partea ascunsa a sistemului.A celor care vor sa conduca din umbra aceasta tara, fara a fi alesi prin vot, prin intermediul institutiilor din care fac parte. @Ciprian: Daca tu crezi ca eu sunt pesedist, sau simpatizant, te inseli. Dar daca tu crezi ca raul in politica este reprezentat doar de PSD te inseli si mai amarnic. Sa-ti dau un exemplu: cu ce a fost mai bun guvernul Ciolos care, pe picior de plecare, se intruneste noaptea ,, ca hotii" pentru a da unei firme olandeze, fara un anunt prealabil si fara licitatie, un cotract de 1,6 miliarde euro pentru 4 corvete militare decat guvernul Grindeanu care procedat la fel cu OUG 13?

Gareth Edwards  •  12 iulie 2017, 15:43

Cataline, noi nu ne mai propunem nimic ca natie...sa nu mai deranjeze pe nimeni de ce suntem considerati pleava Uniunii Europene. Chiar asta suntem, hai sa vedem cum miroase intr-un mijloc de transport in comun in capitala, hai sa vedem pe ce loc suntem la consumul de sapun si pasta de dinti in Europa, cate gospodarii din mediul rural au canalizare...Nu mai discut despre sistemul de sanatate in prag de colaps, armata aflata intr-o situatie disperata/deplorabila in privinta inzestrarii, invatamant tot mai slab samd. Vrei sa-ti spun ceva?... imi suna un pic exagerat sloganul acela "Coruptia ucide"...Si totusi asa este. CORUPTIA NE VA UCIDE PANA SI ULTIMA RESURSA DE MORALITATE/DECENTA IN EXISTENTA NOASTRA, ULTIMUL SUFLU DE MANDRIE CA POPOR, VOM DEVENI O "POPULATIE" SI ATAT...

di livio  •  12 iulie 2017, 16:56

Dreptate ai, Gareth Edwards. Da degeaba-i spui ca n-ai cui. El tot traieste cu impresia ca noi vrem sa-i luam mansa. El fiind Tolo za pailot. Daca-i urmaresti cumva pe Guran sau A.Mungiu Pippidi, o sa vezi ca au aceleasi simptome. S-au rupt de realitate. Realitatea-i asta descrisa de tine, Gareth. Si de Radu Paraschivescu intr-un articol de pe site-ul Digi 24 cu titlul GUNOAIE. Iar o sa ma bage la limbaj vulgar si jignitor pt cuvintul guioane. Si ne mai face si corbi postaci. Asta nu-i limbaj vulgar nici jignitor

Cătălin Tolontan  •  12 iulie 2017, 17:00

@di livio: va deranjeaza ca suntem optimisti, ca incercam sa schimbam lucrurile? Atunci ar trebui sa va deranjeze si ce faceti dvs. Pentru ca in fiecare cand munciti, invatati sau va cresteti copiii, refuzati sa capitulati. Suparati-va si pe dvs ca mergeti inainte, ca si noi, ca si milioane de oameni din tara asta :-)

societatea informationala  •  12 iulie 2017, 18:07

Snteti in greseala fata de noi toti, nu pentru ca asa sunteti ci pentru ca asa sunteti tinuti, la fel cum poporul roman nu este prost si este tinut prost, nu este hot ci este tinut hot, nu este lenes ci este tinut lenes. Ne place sa credem ca "Fiecare tara isi merita conducatorii" dar la noi functioneaza (de sute de ani) "Pestele de la cap se impute". Conducatorii ne pot scoate mult mai repede din *** decat un "spirit civic" indreptat impotriva lor cand vor sa ne afunde. Conducatorii dispun de scule mult mai puternice care ar trebui utilizate pentru noi, nu impotriva noastra.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

antonia  •  12 iulie 2017, 18:25

Iar apare numele "Prof. univ. dr. Petru Armean"! Daca ati incepe o ancheta despre asccensiunea si activitatea acestui personaj, ar pica la capete pe rupte.

di livio  •  12 iulie 2017, 21:14

Ma Tolo.ro, de ce rastalmacesti ceea ce-ti spun cititorii tai? In cazul meu e a doua oara. Cum sa ma deranjeze ca esti tu optimist? Sau ca incerci sa schimbi lucrurile? In bine, sint sigur. Io cred ca o fi raspuns robotu, nu tu. Ma deranjeaza derapajele tale si nu altceva. Derapajele cu mansa, cu Patratu, cu Digi24, cu corbii postaci. Repede ne-ai dat stirea cu Digi24, ca au probleme. Foarte bine, era o stire si trebuia s-o dai. Da amu cu Rise Project si ANAF***, n-ai scos un sunet, o tasta, ceva. Noi cititorii tai, cu drag, asteptam parerea ta echidistanta. Ca si asta-i o stire cel putin la fel de importanta ca aia cu Digi. Altfel, obisnuieste-te sa fii criticat. Noi cititorii tai te mai criticam din cind in cind fiindca tinem la tine. Sincer, nu de altceva

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bg  •  12 iulie 2017, 22:41

@ Catalin Tolontan: Situatia este mai grava si perversa. Intr-un interviu din 2014 (ptr. Revista Politici in Sanatate), Prof. dr. Florian Popa demonstreaza ca stie foarte bine ce inseamna o reforma reala in sanatate, spunand:"Strategia in Sanatate trebuie sa se adreseze unei natii si nu unui segment de alegatori". In opinia dansului "un manager de spital trebuie sa fie un profesionist medical avand asociata o educatie privind conducerea si utilizarea resurselor. Una din parghiile ref. in sanatate este recunoasterea si selectarea acestor capacitati. Managerul trebuie sa utilizeze corect fondurile din sanatate, in favoarea cetateanului si nu in fav. anumitor oameni ptr. a le mangaia orgoliile." Este rusinos si incalificabil ca in Romania de azi, rectorul UMF, medic si chirurg, care se considera facand parte din "elita societatii" sa promoveze in dom. medical practicile de numire pe functie utilizate de politicieni. Inainte de a fi politician, esti medic. In momentul in care incepi sa te comporti mai mult ca om politic, musamalizand lucrurile, mintind, bagatelizand probleme grave din sanatate, dand explicatii demne de medicina evului mediu mijlociu, incepi sa te descalifici ca MEDIC.

fane  •  13 iulie 2017, 0:06

Ce surpriza! o fosila comunista isi pune in aplicare relatiile. Dar stati ca nu am inteles supararea pe omul asta. Noi mai avem SRI? ca acum doar nu vrem sa ancheteze DNA-ul tot. Restul serviciilor ce fac? nu fac nimic! de-aia a ajuns tara asta asa! din cauza lor! Aceste servicii secrete trebuie sa fie pt tara, ce este politia pt orase, comune si sate! dar se pare ca lor li se rupe! se lupta cu niste parliti de teroristi imaginari. Niste *** sub sub Florin Popa asta. Dormi linistit, SRI vegheaza!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

almaviva  •  13 iulie 2017, 4:24

Coruptia ucide tot, precum un cancer ce acapareaza tot organismul. Poate aceasta ne este soarta, daca ne complacem in aceasta situatie si nu putem impiedica acest flagel, sa disparem ca natie printr-un fel de selectie naturala. Se servim ca un avertisment istoric pentru alte natii si popoare, precum locuitorii Sodomei sau Gomorei.

vasilica  •  13 iulie 2017, 6:15

Dle Tolontan,dv ca absolvent al fac de comert,ma tem ca ati ramas la un singur numa:VVVoiculescu ! Si incerc o explicatie:amandoi sunteti sorosisti!

Miruna  •  13 iulie 2017, 8:27

Concursul incalca prevederile legale, in sensul in care din comisia de concurs face parte si reprezentantul ales al asociațiilor de pacienți din cadrul consiliului de etică al spitalului unde se organizează concursul care are calitatea de observator fără drept de vot și notare în cadrul comisiei de concurs, însă are dreptul de a adresa întrebări candidaților. (art. 6 alin. 3 din OMS 1520/2016). Reprezentantul asociatiilor de pacienti nu face parte din comisia de concurs pt. ocuparea functiei de manager la Universitar.

aius  •  13 iulie 2017, 9:46

Trebuie sa iei in considerare ce spune Antonia,macar sa stim si noi,despre personaj !Se pare ca este o persoana ,,interesanta,, !

Adriann_  •  13 iulie 2017, 16:58

Pai ce facem mai Tolo, nimic despre decizia de azi de la TAS? Nimic despre rusinea lui Argaseala care a mintit senin in instanta ca nu stia despre modificare, desi el o votase iar clubul primise circulara de la LPF? Ne pasa de sport, poate deloc? Sau e prea mare doliul in redactia GSP, marile dureri sunt mute etc?

JellyBean  •  13 iulie 2017, 23:42

@Miruna, corecta observatia. Chiar daca reprezentantul ales al asociatiilor de pacienti din consiliul de etica al spitalului nu are drept de notare, acesta face parte din comisia de concurs si poate adresa intrebari, conform Art. 6 alin. 3 din OMS 1520/2016. Acest reprezentant trebuia sa semneze si documentul afisat mai sus, respectiv catalogul probei verificarea/studierea dosarului, pentru ca face parte din comisie in calitate de observator. Faptul ca numele acestuia nu se regaseste in document inseamna ca aceasta comisie de examinare nu respecta prevederile legii si in consluzie acest concurs nu poate fi unul valid. In astfel de cazuri, oricine poate depune o contestatie la secretariatul consiliului de administratie al spitalului, pentru a se relua concursul.

Miruna  •  14 iulie 2017, 15:45

@Antonia: singurul lucru care i se poate reprosa prof. univ.dr. Petru Armean este ca incasat salarii fara sa faca nimic. Nu a deranjat pe nimeni si nu a facut nimic. Atat! Un baiat simplu de la tara, a trait cu ideea sa ajute pe cine poate....da' de sus, nu de jos. A colaborat bine cu toata lumea! A facut si el parte din "ai nostri", pleaca ai nostri, vin ai nostri. Referitor la influenta lui Florian Popa, urmeaza Spitalul de Urgenta Pantelimon, spitalul lui de suflet, unde protejata lui dr. Laura Constantinescu (cea care impartea medicamente pacientilor dupa bunu plac), se pregateste sa fie numita din nou sef sectie ATI, ca doar face parte din ai nostri.

Adevarul gol golut  •  17 iulie 2017, 23:37

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sictir  •  18 iulie 2017, 22:19

Oprescu nu trebuia sa fie dr. Un dr ajuns prof in chirurgie la prima linie nu traieste intorcand lucruri pe dos si trecand de la una la alta. Managementul e simplu in medicina dar cei care nu vor nimic normal se dau ce au invatat in Romania. Problema sanatatii putea fi rezolvata f usor.

Comentează