Cine îl oprește pe Dragnea ca, după ce cumpără Rapid, să facă o ofertă pentru FC Barcelona?!

Protestul suporterilor giuleșteni de azi-noapte nu e decât manifestarea unei nemulțumiri mai adânci, care dospește în locuitorii Bucureștiului împotriva cheltuirii banilor lor pe acțiuni de propagandă politică

joi, 20 iulie 2017, 2:01

Să nu disperăm, se putea și mai scump.

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a început demersurile cumpărării Rapidului fără să aibă acordul Consiliului Local. Altfel spus, fără aprobarea locuitorilor, pentru că pe ei îi reprezintă consilierii.

După cum ziceam, se putea și mai scump.

Liviu Dragnea este fan FC Barcelona. Cinstit, e pur și simplu bolnav după Barca.

Omul e microbist pe bune. Știe fotbal. Imaginați-vă cât ar costa să scrie ”Primăria București” pe pieptul lui Messi!

Pentru că președintele PSD este cel care a dat verdele extins al achiziției Rapidului. Și nu numai.

Liviu Dragnea i-a îndemnat public pe primarii sectoarelor 1, 6 și pe primarul general să caute o soluție legală pentru Rapid.

Asta cu soluția legală este păcăleala.

17 milioane de euro a anunțat primarul PSD al Sectorului 1 că poate fi bugetul anual al Rapidului

Falsul consens al sportului se fisurează la primele întrebări logice.

Cu acești bani, echivalentul a 17 milioane de euro, ții nu o echipă, ci trei echipe din primele cinci ale Ligii 1. 

Hagi a câștigat titlul în 2016-2017 cu  cheltuieli de 7 milioane de euro, potrivit cifrelor de la Ministerul de Finanțe.

Și atunci de ce aloci un buget anual de 17 milioane pentru un club de Liga a 4-a, ca Rapid?!

Povestea cu banii publici din sport nu e doar în București. Peste tot municipalitățile dau bani cluburilor.

Numai că în Capitală finanțările au crescut precum vrejul de fasole. Mai are puțin și ajunge la cer.

Adriean Videanu bagă bani în gale profesioniste de box.

Apoi Sorin Oprescu crește miza și dă peste 10 milioane de euro anual pe mâna clubului CSM București.

Justiția e restantă de ani de zile în dosarele CSM. Între timp, au început să moară dintre cei care au tocat banii bucureștenilor pe competiții inventate. La un moment dat, cu banii investiți fictiv în șah în administrația Oprescu ai fi ținut ”naționala” de gimnastică a României!

Numai în primul trimestru al lui 2012, Primăria  cheltuise pe șah 500.000 de euro, conform unei investigații gsp. (Episodul 1, Episodul 2, Episodul 3)

După ce pleacă Oprescu, investițiile nu intră în normal, ci își urmează traiectoria aberantă.

Gabi Firea înșurubează și mai mulți bani în echipa profesionistă de handbal. Vrea să facă un All Star Game feminin pe semicerc. Ca să ce? În final, ca să ce?

Ca să se vorbească despre Gabi Firea, ca primarul să anunțe transferuri din fonduri publice, dar dincolo de această rutină de republici bananiere, care este sensul?!

Povestea legată de Rapid nu e, așadar, nici prima și nici ultima încercare a primarilor de a cumpăra popularitate din portofelul cetățenilor.

Numai că, de data aceasta, mișcarea lui Liviu Dragnea, Gabi Firea și Dan Tudorache are parte de o opoziție neașteptată.

Azi-noapte, suporterii Rapidului, ”galeria lui Rapid n-a fost membră de Partid”, s-au deplasat pe ”Banu Manta” și și-au declarat dorința de a nu primi mila politică a nimănui.

Rapidiștii au memorie bună.

În fața Primăriei istorice, a cărei construcție a început la cinci ani după fondarea în 1923 a clubului feroviar, giuleștenii au protestat pentru că ei știu că acest drum al echipelor sprijinite de putere nu duce nicăieri.

Dacă Rapid merge la Sectorul 1, într-un an se va naște și Venus sprijinită de Prefectură, ca pe vremuri. Iar puternicii zilei țin mereu cu Venus, întrebați-l pe Baratki!

Dincolo de reacția suporterilor, o altă nemulțumire, mult mai puternică, dar deocamdată tăcută, se manifestă dinspre cetățeni. De aici neliniștea consilierilor din opoziție, care nu se lasă mânați de la spate de sloganurile ”Vrem să facem bine, vrem să ajutăm sportul”.

Ce vorbe sunt astea?

Toată lumea vrea să facă bine, doar nu ca să faceți rău v-au ales cetățenii!

Ceea ce contează e cum vedeți voi binele, care vă sunt ideile, dacă știți să cultivați dialogul cu nevoile reale ale oamenilor și, pe temele unde e posibil, contează în ce fel obțineți consensul politic pentru marile teme urbane. Asta contează!

Iar problemele reale ale Capitalei nu sunt legate de echipele profesioniste de fotbal, handbal și șah.

Altele sunt temele care împuținează viața locuitorilor orașului.

Și, mai ales, nu trimiteți un e-mail la FC Barcelona că se termină bugetul Radet pe un an!

 

Comentarii (124)Adaugă comentariu

Radu  •  21 iulie 2017, 12:17

Singurele cheltuieli pe care o primărie le-ar putea face (legal dar și moral) pentru un club de fotbal sunt cele cu eventuala reconstrucție/renovare a unui stadion și cu facilități (nu gratuite!) oferite pentru terenuri de antrenament și chestii de-astea. Dar aici vorbesc despre orașele unde activează o singură echipă ce joacă/a jucat la nivel înalt (de exemplu: Craiova, Ploiești, Iași, Tg. Jiu etc.). În orașele unde sunt mai multe echipe, stadioanele construite/renovate de primărie/consiliu județean pot (sau ar trebui) să fie utilizate și de celelalte echipe locale (evident, prin închiriere) (de exemplu: Timișoara, Cluj, București etc.). În concluzie, finanțarea directă a sportului profesionist de către autoritățile locale trebuie să fie interzisă (dacă nu este deja), iar primarii (și consilierii locali, de ce nu?) să nu aibă voie să ocupe funcții (chiar și onorifice) în conducerea unui club sportiv pe perioada exercitării mandatului.

Macris George  •  21 iulie 2017, 12:42

17 milioane este bugetul alocat de primarie pentru toate sporturile. A declarat clar primarul. Nu doar pentru fotbal. Mai bine cititi inca o data declaratia...

Adrian  •  21 iulie 2017, 12:47

Dpdv istoric , Rapidul cu toate ca a jucat cateva meciuri in anii 40 cu tricouri pe care scria "Votați Soarele!" si era echipa preferată al lui Dej ,n-a cunoscut gloria cat timp acesta a fost la putere.Dej a facut precum Tito , care simpatiza cu Hajduk Split ,nu si-a băgat coada in fotbal.Acum Rapid are sansa sa joace cu tricouri imprimate cu cei 3 trandafiri si sigla PSD,plus ca poate castiga o cupa sau poate promova pana in 2019 când vor fi alegerile , cu ajutorul liderului suprem Dragnea , ajutată de noua Ana Pauker de Voluntari: Gabriela Pandele-Firea. PS.Ce domn Tolo , te mai mira faptul că pe tricoul lui Messi va scrie Teldrum sau pe cel al lui Ronaldo , Primaria Voluntari sau PMB?La ce se intampla in tara asta totul este posibil.

Cristi  •  21 iulie 2017, 14:36

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-3/csa-steaua-si-a-prezentat-lotul-declaratii-acide-gigi-sa-si-vada-de-rivalele-din-liga-1-ca-vad-ca-in-ultimii-doi-ani-n-a-facut-o-echipa-noastra-are-21-de-titluri-516438.html Aștept un articol de la marele ziarist de investigații sa ne zica de unde vin banii la echipa armatei

stefan  •  21 iulie 2017, 17:47

probabil cel mai mare ziarist de investigatii al tuturor timpurilor s-a radiat la cap cand a facut cercetari pentru articolul despre muzeul de geologie ....parerea mea este este ca investitiile in sport sunt ultimul lucru pe care trebuie sa ne suparam ca se cheltuiesc banii publici. Chiar daca dispar o parte din bani exista niste manifestari sportive care bucura oamenii, este oare mai bine cand dispar in totalitate platiti catre schimbul anual de panselute si borduri ?

Mazgalici  •  21 iulie 2017, 18:07

Tolo, hai sa iti dau o veste soc: e un turneu de tenis acum la Bucuresti despre care voi nu scrieti nimic...

Yon Rijksadelaar  •  21 iulie 2017, 20:18

Tolantane,incearca sa ti inchipui ca ar fi trait Pitis si Fanus Neagu, toata _"Legiunea XIII GEMINA" a artistilor, .....elitele acelei perioade cand galeria Rapidului incepuse sa scandeze sloganuri anticomuniste pe stadioane! Ce crezi ca ti ar fi scris FANUS NEAGU azi, iar tu ai fi scris tot asa, cam ce scrii despre RAPID(adica asa, ca mai toti clonatii tarii, fostii soimi ceausisti), cum crezi ca ar fi reactionat Fanus(care era rapidist la origini, iar strategic, de nevoie, adica de forma, dinamovist)?

valentin  •  22 iulie 2017, 5:48

Asta se întâmplă din cauză că principala armă contra PSD sunt țăranii. PNȚ, de fapt. Acum, Dragnea se folosește de asta că vrea să fie Președinte. Se folosește de țărani, din educația de la Ion Iliescu. Ion Iliescu, de la Ceaușescu știe (știu) că țăranii ăia buni sunt puterea. Le-a mai dat, pe vremea lui nea Ceașcă soldații se duceau la țară în uniforme rusești și luau tot numai să nu le violeze femeile și fiicele. În Moldova, toată lumea era catolică, sau neortodoxă, cum ar spune Prea Fericitul, până să vină rușii la 1944. Apoi, ca să fie simpatizați, rușii au spus că ei nu suportă bisericile ortodoxe, deși ele au trăit foarte bine. Vorbiți cu Domnul Cornel Dinu, vă explică el.

Andrei F  •  22 iulie 2017, 11:59

@Adrian • 21 iulie 2017, 12:47 Poate sunteti profet si pe tricouri o sa scrie PSD sau imaginea celor 3 trandafiri...Pana atunci eu am vazut ,,Aici sunt banii dumneavoastra,, si inca nimeni nu intreaba de ce 20 de miliarde au fost imprumutate de liderul vostru Maximux...Tot fara sa intrebe pe nimeni...Nu este asa domnule Tolontan?Altfel,e bine ca cetatenii din Bucuresti ca si cei din Teleorman sa decida ei ce prioritati au...Eu nu as fi mirat daca prioritatile ar fi altele dar nici acum sa avem revelatii cu Dragnea cind ,,Tepes,,care promitea tepe in piata publica ne-a tepuit in nenumarate moduri...Sper ca nu vreti si exemple...Oare nu stiti ca tara asta era condusa si inainte de Dragnea?Apoi chestia cu Barcelona este cam rasuflata...Statul spaniol a ajutat clubul Real Madrid ...

io  •  22 iulie 2017, 12:39

primul investigator al tarii pare ca e iar ca in bancurile cu radio erevan. inteleg ca ala de la psd zicea ceva de 200 - 300 de mii pe an pentru rapid. habar nu am de unde a scos marele tolontan 17 milioane - o fi vreo declaratie pe care am ratatat-o eu. desi nu are sens un buget de 17 milioane pentru o echipa din liga a 4-a. daca primaria tine echipa in viata si o ajuta sa urce din liga a 4-a (fiind vorba de un club cu ceva istorie in spate) mi se pare chiar un lucru laudabil. inca imi pare rau ca oltchimul nu a fost salvat de guvern/primarie etc. s-a pierdut un simbol pentru ca n-a catadicsit nimeni sa dea 1 milion de euro. si inca imi pare bine ca oprescu a facut csm - doar au luat liga la prima participare parca. dar nah, ce pretentii sa ai de la marele tolontan...

costy  •  22 iulie 2017, 13:46

Tolontane esti un *** al societati !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio  •  22 iulie 2017, 18:54

Si cu toate astea si inca multe altele de cind ii Dragnea lider maximo, tu esti optimist. Ziceai ca ma deranjeaza pe mine ca tu esti optimist. Te asigur ca nu ma deranjeaza. E foarte bine ca esti optimist. Da poate odata cind o sa ai timp, ne explici si noua mai pe larg de unde-ti vine optimismu. Si care-s societatile alea involuate care au evoluat catre evoluate. Ziceai ca asa sintem noi amu. Evoluam. Sa nu zici ca evoluam c-o iesit camaradu lu Mircea Badea da la pirnaie. Camaradu lu Badea fiind dom profesor Felix. Io-s mai pesimist. Parca-s mai multe motive da pesimism. Vezi inca un articol super de pe site-ul Digi24. Ala care sper sa nu se inchida. Se cheama ELEFANT SI RINOCER. E scris tot de Radu Paraschivescu.

Ficior  •  22 iulie 2017, 19:36

Eu odata am facut schi pe net si golf pe telefon.Sa fim seriosi sportul a fost inventat sa prosteasca masele spre consumatorism globalism si vegetism de fapt olimpiada lui Hitler a folosit spre invazie iar olimpiada de la Soci ,Putin sa ocupe Crimeea.Din 10 fete ce le-am vazut pe strada ieri,toate erau degetand telefon iar a 11 libera se cauta in geanta si ce credeti ca scotea?telefon.Ce instrument,magie,medicamentatie sa folosesti sa faci sport alta decat a le spune oamenilor o faceti pe banii vostri si doar a catimea parte ajungeti de top restul mai bine pastrati energia e vitala in lumea animala?Qui prodest?

Ficior  •  22 iulie 2017, 19:45

Acum ma incearca teama spasmu si naduseala dupa CM.Parca vad ca nu mai dorm noaptea.Vad numai scenarii geopolibeli-militare.Nici nu vreau sa gandesc parca nici sete nu am cand vreau sa ma gandesc.

Mihai_dd  •  23 iulie 2017, 0:53

@Adrian ... :) ..nu-i asa ca e mai usor sa preluam idei/concluzii/verdicte din presa/net/etc ....decat sa incercam sa intelegem ceva si sa ne documentam? Sa spui ca Rapidul are legatura cu venirea comunismului e o aberatie care nu poate veni decat dintr-o zona a mediocritatii crunte. Ca sa intelegi ceva totusi...... dupa venirea rusilor si implicit a comunismului in Romania acelor ani (45....) a inceput o campanie crunta de propaganda in care nimeni (dar nimeni!!) nu a putut sa faca altceva (exceptia fiind cei ascunsi in munti)...sper sa intelegi ca esti departe de normalitate!

Flo  •  23 iulie 2017, 1:28

Mi de pare că o dai cum o vrei tu. Încerci să le bagi oamenilor în cap sume și nune, tocmai pentru a-i răzvrăti și a înțelege greșit planul Primăriei. Cine a zis că toți cei 17mil intra la Rapid? Cine a pomenit de Dragnea in aceasta salvare? Cum ai vedea tu salvarea echipelor cu tradiție (da ceva plauzibil, nu basme)? Acest articol și acest sondaj mi de par tendențioase. Da pe locuitorii din Voluntari, Chiajna sau Botoșani i-ai întrebat dacă vor ca primăria să ajute echipele lor cu bani?

service gsm  •  23 iulie 2017, 11:08

Din nou, banii și puterea merg la oamenii răi

Gambeta  •  23 iulie 2017, 15:06

Vai, vai, vai! D-aia minte *** din fruntea statului, din cauza lui Dragnea. *** *** Ca, ziceti ca e prost, ca e manjit, ca e ... Atunci de ce va temeti? Caci, prostia si marsavia lucreaza singure impotriva celui care le poseda, nu trebuie sa-ti mai dai si tu ochii peste cap.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihail  •  23 iulie 2017, 16:53

Daca administratia cimitirului ghencea si a crematoriului investea cateva milioane de orice in clubul administrat si condus de infractori recidivisti, condamnati definitiv si irevocabil pentru coruptie in sport, ati fi avut acelasi replici acide si caterinca ieftina de tiki-taka Barlosena? Apropos, cand veti initia o campanie de genul "afara cu puscariasii din sportul romanesc"?

Florin Cutitoi  •  23 iulie 2017, 23:04

Daca exista lege care permite autoritatilor publice sa foloseasca 5% din buget pentru activitati sportive de performanta , si ea exista publicata in Monitorul Oficial , orice discutie este inutila ! Oricum , legea este binevenita , pentru ca fara ajutor , sportul romanesc moare , iar "privatii" nu se ingramadesc absolut de loc sa investeasca sau sa sponsorizeze asemenea activitati !

loto  •  24 iulie 2017, 10:02

@stefan, @andreif ".parerea mea este este ca investitiile in sport sunt ultimul lucru pe care trebuie sa ne suparam ca se cheltuiesc banii publici", "Altfel,e bine ca cetatenii din Bucuresti ca si cei din Teleorman sa decida ei ce prioritati au." incredibil ca exista astfel de specimene. adica sistemul de sanatate e la pamant, educatia la fel si voi considerati sportul este mai important! iar andreif, care isi arata din plin cam ce iq are prin comentariile "inteligente" pe care le face zilnic, crede saracul de el ca amaratii de cetateni au un cuvand de spus in alocarea banilor publici :)))))))))). stefan si andreif - va doresc sa aveti cat mai multe tangente cu sistemul de sanatate de la noi, poate va mai vine mintea la cap si incepeti sa intelegeti care sunt prioritatile unei societati. a nu se intelege ca sportul nu este important, eu inteleg foarte bine rolul spotului, fac sport si promovez cat pot eu de mult sportul, insa mai prioritare sunt sanatatea si educatia.

Nicolae Duta  •  24 iulie 2017, 13:14

Gandit-va cate echipe de traditie au disparut in cativa ani. Cum este posibil ca o primarie sa nu poata sustine o echipa intr-o liga inferioara. Nu zic de Liga 1. Ca na. Sunt alte cerinte. E o varza totala. *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pauker Dej Spaima Burgheji  •  24 iulie 2017, 13:48

Tu dai in Rapid Adriene pe la spate,ca si cum as da eu in Steaua ca era condusa de fiso lu Cescuta sau in Steagu ca e rosu.Fara a aminti de unica performanta romaneasca inLC sau ignorand revolta muncitorilor ce au facut democratie in 87 o zi.De ce nu amintesti ca Rapidu era un soi de libertate atunci un club poate cu putine conotatii politice chiar si ceferiste, infratit cu un club englez?Politicul trebuie sa asigure facilitati egale in sport si nu implicatii si prioritati partinice.Atunci ce sa zicem de Victoria sau Dinamo cluburi de securisti?Sau cine e cel mai democrat ,Timisoara,nu?

Danutz  •  31 iulie 2017, 16:40

In perioada de glorie a Rapidului cineva, mare fan stelist, a trecut, dintr-o dare de mana, clubul de la CFR la Primaria Bucuresti. Era pe la sfarsitul anilor 70. Rapidul a devenit echipa ABBA si alte echipe ca FC Olt, Moreni sau Victoria Bucuresti au aparut din dorintele potentatilor acelor vremuri. Tolo bati campii rau de tot mai baiatule, tu si *** care au venit pe Banu Manta sa urle lozinci anti-comuniste. Ce glume sunt astea cu FC Barcelona? Tolo, 17 milioane euro acolo, la Barcelona, se plateste anual doar pe mingi si ingrijirea ierbii. Crezi ca preturile la terenuri in Pipera o sa creasca mult? Vezi-ti de tarlaua ta si bucura-te daca peste 4 ani poti avea si tu subiecte despre o echipa Bucuresteana renascuta din cenusa. Sau vroiai sa cumperi Rapidul?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează