Judecători: ”Felix Tătaru a fost nesincer în fața Înaltei Curți și a luat cei 50.000 de euro fără acte de la Elena Udrea”

Instanța din ”Gala Bute” susține că omul de publicitate a încasat pentru campania PD-L București 200.000 de euro, din care doar 150.000 pe acte

miercuri, 9 august 2017, 6:55

Unul dintre cei mai inovativi și mai cunoscuți oameni de publicitate din România  apare în motivarea sentinței din procesul ”Gala Bute”.

Felix Tătaru a lucrat pentru multiple campanii electorale și, în ultima vreme, s-a remarcat ca un susținător al Coaliției pentru Familie.

Povestea este următoarea.

Felix Tătaru vine ca martor în ”Gala Bute” chiar la ultima înfățișare a dosarului, cea din 1 martie 2017.

Procurorii DNA susțin că, în 2011, el a încasat 50.000 de euro cash, la negru, din partea Elenei Udrea.

Banii proveneau din mita de 10% pe care oamenii Elenei Udrea o recoltau de la firmele care primeau lucrări cu Ministerul Dezvoltării.

Tătaru neagă.

În fața instanței de trei judecători, el recunoaște că a lucrat pentru PD-L București în 2011, când a fost aleasă șefă Elena Udrea, și că a fost plătit pentru munca lui cu 150.000 de euro, dar totul legal, pe contract.

Majoritatea acestor bani s-ar fi dus, potrivit lui Tătaru, la furnizori.

Din partea PD-L, contractul e semnat de Elena Udrea, iar din partea agenției de publicitate Map Advertising SRL, de Felix Tătaru.

”Am primit doar 150.000 de euro, nu mai mult și numai prin transfer bancar”, depune mărturie patronul agenției GMP la Înalta Curte.

Tătaru însuși admite că a sunat-o repetat pe Elena Udrea ca să-i plătească banii, dar el susține că a telefonat numai pentru cei 150.000 de euro consemnați în acte.

Și Elena Udrea confirmă discuțiile cu Tătaru despre bani, însă susține la rându-i că se refereau doar la sumele din contracte.

Tătaru e contrazis de doi oameni, cel care susține că i-a dus încă 50.000 de euro, în plus față de cei 150.000 prevăzuți în contract, și cel care a dat banii acestui mesager.

Ambii martori sunt personaje apropiate de Elena Udrea.

Bărbatul care afirmă că a scos banii din mită de la firmele de casă este chiar Tudor Breazu, secretarul personal al fostului ministru, cel care îi achiziționa concediile, petrecerile de la zilele de naștere și care era împins în față în diverse afaceri.

De-a lungul procesului, Tudor Breazu a respins mai toate teoriile procurorilor, dar pe aceasta a banilor dați la pungă lui Felix Tătaru a confirmat-o.

În plus față de declarațiile martorilor, instanța remarcă, în timpul audierii publicitarului, nesincronizări în documentele încheiate între agenția lui Felix Tătaru și PD-L București.

Dialogul dintre Angela Dragne, șefa completului de la ÎCCJ, și Felix Tătaru, care este și șef la IAA Worldwide, devine unul dificil pentru publicitar. 

Tătaru continuă să-și susțină versiunea că nu a primit bani în pungă.

El afirmă că nu are nicio legătură cu banii întorși drept mită de contractori și folosiți pentru campaniile electorale, în acest caz cheltuiți pe publicitatea politică.

Completul insistă pe faptul că actele inițiale dintre PD-L și agenție au fost modificate, ca să mascheze cei 50.000 trimiși cash la sediul agenției de publicitate GMP, pe 23 decembrie 2011.

Ședința se termină cu un gust metalic pentru asistența martorului Felix Tătaru. El este apărat spontan din sală de avocații inculpaților, care semnalează instanței că martorul ajunge să se autoincrimineze fără să-și dea seama, drepturile sale fiind astfel afectate.

La câteva săptămâni, se pronunță sentința.

Șapte inculpați sunt condamnați, dintre care patru cu executare, cea mai mare pedeapsă primind-o Elena Udrea, 6 ani de închisoare.

Apoi, după câteva luni, apare motivația Înaltei Curți.

Unde e consemnat și episodul de la ultima ședință de judecată.

Magistrații conchid, textual, că Felix Tătaru nu a spus adevărul și că acesta a luat, la pungă, cei 50.000 de euro proveniți din șpagă:

„Înalta Curte apreciază că declaraţia martorului Tătaru Constantin Felix prin care acesta neagă primirea sumei de 50.000 euro prin intermediul martorului Munteanu Radu este nesinceră, în raport cu declaraţiile acestui martor, ce se coroborează cu declaraţiile inculpaţilor Breazu Liberiu Tudor, Topoliceanu Ana Maria şi Lungu Ştefan, dar şi cu înscrisurile existente la dosar referitoare la contractul nr.23/1 aprilie 2011, toate aceste probe conducând la concluzia că în realitate s-au încasat 200.000 euro, însă au fost întocmite documente justificative doar pentru suma de 150.000 euro”.

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Alin  •  9 august 2017, 8:05

Stimate domnule Tolontan, care este relevanta pentru articol a faptului ca dl. Tataru este sustinator al coalitiei pentru familie? Pare o informatie adaugata asa, doar pentru ca va displace. Sper ca ma insel.

CCC  •  9 august 2017, 8:34

OK, daca ICCJ zice ca martorul a mintit si a luat 50 000 de euro in plus, la negru, hai sa dam crezare ICCJ-ului. Deci Felix Tataru (nu motanul!) ar trbui trebui sanctionat de ANAF pentru frauda fiscala, corect. Asa sa se implineasca! Nu prea cred, ca nimic nu functioneaza normal in tara Romania! Ce relevanta are aceasta marturie micinoasa pentru cazul Gala Bute, nu prea reusesc sa pricep ... . Acolo toti au mntit, evident. Sau mai bine spus, au trunchiat adevarul, spunand doar ce au vrut. Justitia din Romania nu e numai oarba, e si muta si surda! Si totusi, joaca dupa cu i se canta! Vi se pare paradoxal? Pai nu e! Din nou, este Romania! Nimic de mirare! Despre Negoita Rin, legat de bancruta frauduloasa, de vreo 4 milioane de euro, cand ne scrieti? Exercitiu de iaginatie: credeti ca va primi o condamnare cu executare?

Tavi  •  9 august 2017, 8:46

@Alin Nu este nicio legatura. Este doar o constatare, fara nicio nota insinuanta, cred. Binenteles ca pot fi facute critici/aprecieri pentru orice lucru/stil de a scrie.

lord belial  •  9 august 2017, 9:07

''Unul dintre cei mai inovativi și mai cunoscuți oameni de publicitate din România ''' ziaristule, tu nu stii ce inseamna publicitatea. daca ai sti, nu l-ai considera pe tataru ultraortodoxul drept un inovator. stai in banca ta si vorbeste doar despre ce te pricepi cu adevarat.

SE  •  9 august 2017, 9:22

Doar 10% mita lua Udrea ... sau prietenii ei din jur ... :)))) Dar de 75% ce spuneti??? :)))) Aaaaaa.......... poate ca doar 10% erau pt publicitatea ulterioara .... asa da!

miketheone  •  9 august 2017, 9:24

Este un lucru rau sa sustii coalitia pentru familie ?

Cătălin Tolontan  •  9 august 2017, 9:25

@miketheone: e un fapt ca Felix Tataru sustine Coalitia pentru Familie, nu o judecata de valoare a ziaristului. Nu mutati, va rog, discutia catre altceva. Faptul ca aceasta informatie apare in articol e o mai buna contextualizare. Pentru publicul larg, Felix Tataru e cunoscut in ultima vreme si prin aceasta pozitie pro Coalitia pentru Familie.

SpuAmant  •  9 august 2017, 9:31

De ce? Aceasta intrebare merita urmarita. De ce sa fi luat FT bani la negru? Cum i-ar fi albit? Mergeti pe fir, trageti de ate, daca aveti de ce...

whiteredarad  •  9 august 2017, 9:42

Deci instanta judeca ceva de tipul : "cuvantul meu, contra cuvantul tau". Unii au declarat, ....ce au dclarat ca sa scape, mai usor, de pedeapsa mai grea, ( incriminando pe Udrea si peTataru 0, dupa ce erau deja in cercetari ( nu initial , din initiativa lor. (Au oare credibilitate ?). Instanta spune : "ala minte, ca ce ne spun altii, plus ce credem noi nu este identic". Ciudata instanta ! Daca asa se condamna in Romania pe declaratiile unora arestati, pusi sa "isi aminteasca", alte fapte, ale altora, ca sa scape, ei mai usor,.....nu este cuser !

Emilian  •  9 august 2017, 10:00

N-am inteles care e scopul articolului. Nu dovedeste absolut nimic! "Nesincronizari in documente"!! Ce-s alea?! Demonstreaza ceva anume?! Sau ce relevanta are faptul ca Tataru e sustinator al CpF?!. De data asta o cam aburesti, Tolo.

Cătălin Tolontan  •  9 august 2017, 10:01

@Emilian: scopul articolului e acela ca dvs sa aflati ca Inalta Curte sustine ca un martor nu a spus adevarul si a luat bani la negru pentru campania electorala. Atat. E o informatie, nu o agenda.

Matei  •  9 august 2017, 10:39

"este apărat spontan din sală de avocații inculpaților, care semnalează instanței că martorul ajunge să se autoincrimineze fără să-și dea seama, drepturile sale fiind astfel afectate." Superb! Adica judecatorii nu au voie sa il prinda cu minciuna pe bandit, trebuie sa il traga cineva de maneca sa nu scape porumbelul. Buna treaba...

Andrei F  •  9 august 2017, 10:43

Astazi cui dati sah d- le Tolontan?Cum vine asta ca o instanta a concluzionat ca cineva a mintit? Si cum sa ramana asa? Judecatorii cand constata o minciuna si o suma de bani fara acte nu se opresc la a constata...ori se deschide un nou proces pentru faptele descoperite ori se da sentinte cu pedepse daca asta a fost scopul procesului pentru cel depistat in culpa!!!Si care este noutatea din articolul dv.? Pai nu a declarat Basescu public ca in campaniile electorale au fost folositi bani la negru in toate campaniile electorale? A intrebat cineva ceva? Organe ale statului sau presa...?Deci ,cine primeste astazi sah?...

Cătălin Tolontan  •  9 august 2017, 10:48

@Andrei F: Judecatorii nu urmaresc penal. Nu e treaba lor sa incrimineze oamenii. Observatiile din sala ale avocatilor au fost corecte. Un martor nu devine inculpat in fata instantei.

Oskarkar  •  9 august 2017, 10:53

Dle Tolontan, menționarea CpF are ca scop alăturarea ei de fapte reprobabile cu care altfel nu are nici o legătură. Este o manevră ieftină de manipulare. Textul are și subtext, iar ce ați scris dvs se poate traduce și așa: ia uitați ce oameni sunt susținătorii CpF. Dar făcând astfel de mojicii ieftine, vă pierdeți credibilitatea. M-am lămurit și cu onestitatea dvs!

Elena  •  9 august 2017, 11:24

Pun si eu o intrebare, parca era incriminata si darea de mita? mdme udrea de ce a dat o suma uriasa pt. romani, fara acte? Poate ne raspunde pe tv, ca-i place sa fie auzita de romanii fraieri care pun "botul", scuzati expresia, dar nu ma pot abtine, deci zic ca mdme udrea are impresia ca noi o si credem, de unde......???? doar 10%???, dar ne meritam soarta......

Gic  •  9 august 2017, 11:35

Manipulare ieftina, marca Tolontan. Obraznic, ca de obicei. Stiu ca nu il publici, dar am simtit nevoia sa scriu.

Cătălin Tolontan  •  9 august 2017, 11:36

@Gic: cititi inca o data, va rog, fraza din motivarea sentintei Inaltei Curti. E o decizie judecatoreasca, nu o manipulare.

tulaidoamne  •  9 august 2017, 12:14

cat a luat pentru campania cu brancusi? Spoturile pentru campania ”Cuminţenia Pământului” au fost filmate pro bono la Bucharest Film Studios, iar unul dintre protagoniştii clipurilor este scriitorul Andrei Pleşu, potrivit unor declaraţii oferite agenţiei de presă News.ro de Felix Tătaru, directorul GMP Group care coordonează campania naţională. Grupul de comunicare GMP, reprezentat de agenţiile GMP Advertising, GMP PR şi Webstyler, a câştigat selecţia pentru campania naţională integrată de comunicare, în vederea achiziţiei operei ”Cuminţenia Pământului” a lui Constantin Brâncuşi, şi a realizat şi spoturile TV pentru promovarea subscripţiei publice. Cat a luat din frunza? http://www.zf.ro/eveniment/cei-33-de-oameni-care-au-aprobat-brandul-de-tara-de-la-copos-la-felix-tataru-sau-cristian-mungiu-6753514/

somnul ratiunii  •  9 august 2017, 13:52

cum doamne iarta-ma se poate pune cuvintul "nesincer" linga un smen cu 50ooo fara provenienta. judecatorii astia s-au cam inmuiat la retorica...

Mihai  •  9 august 2017, 13:56

Tolo, oamenii au remarcat manipularea. Daca negi permanent, nu înseamnă ca nu e așa. Asuma_ti oamenii inteligenți, care inca te citesc si obișnuiește_te cu ideea ca remarca ce pui la cale. E simplu

Gica  •  9 august 2017, 14:00

logica minimala a circuitului cashului i natura zice ca mai probabil a fost invers: Tataru a returnat cash la punga (50K sau alta suma agreata, din cei 150k primiti prin banca) catre Udrea si de acolo la Partid. Dar daca spunea asta ..... buba pt el. ce zici, Tolo, e de bun simt opinia? "Procurorii DNA susțin că, în 2011, el a încasat 50.000 de euro cash, la negru, din partea Elenei Udrea. Banii proveneau din mita de 10% pe care oamenii Elenei Udrea o recoltau de la firmele care primeau lucrări cu Ministerul Dezvoltării."

Gica  •  9 august 2017, 14:08

circuitul banilor: pleaca prin banca de la Ministere, comision se intoarce INTOTDEAUNA cash la Partid. Cazul "Geanta cu 900k cash de la Minister": "Potrivit lui Gărdean, în iunie 2011, Nastasia i-a confirmat procentul de 10% ce trebuie returnat." „Banii trebuiau să fie cash. Am înțeles ca banii trebuia să-i dau lui Lungu și acesta, mai departe, către Nastasia. Lungu plecase de la mine între timp. După plecarea acestuia, am mers la minister și Nastasia mi-a zis să ajung cu plățile la zi. Să nu-l mai implic pe Lungu ci să merg direct la el. Boian făcea domeniul schiabil din Parâng. i-am spus de solicitarea lui Nastasia, de acel comision și a fost de acord. El a strâns 600.000 de euro și eu 300.000 de euro”, a completat Adrian Gărdean. https://gddhd.ro/actualitate/elena-udrea-obligata-sa-returneze-geanta-cu-900-de-mii-de-euro-lui-corin-boian-si-adrian-gardean/

Lena si Gabi  •  9 august 2017, 14:22

Imi cer scuze ca nu scriu la subiect, cred ca este deja tabu si mai urmeaza doar o mare minune ca Domnisoara sa nu mearga la Targsor...Pe mine altceva ma framanta Tolo si, am asteptat sa scrii ceva ca sa pot sa inteleg cu ce te ocupi. Intr-un trecut fff apropiat, un angajat, coleg al tau, a fost sunat in miez de noapte de marele fotbalist si om , Enache si a fost amenintat dpmdv foarte dur, golaneste, in stil camataresc si josnic. Faptul ca tu, Tolo, nu ai avut nicio reactie publica la acest incident, mie imi ridica foarte multe semne de intrebare. A mai fost acolo R.P. cu un articol pe blog , cu ceva ironii dar fara substanta si , dupa cum vad, fara efect. De ce nu ai rectionat? Exista doua variante : ori Andrei nu a fost sunat si a fost un bluf ordinar ( ceea ce nu cred) ori, refuzi reabilitarea lui Andrei pentru a da Cezarului ce e al lui! Ce a facut Enache este in sfera penalului si merita sa plateasca!!!! Am cateva intrebari : 1) Ati facut plangere penala impotriva lui Enache si a purtatorului de copil Lena, in calitate de complice? 2) Ati solicitat si primit oficial un punct de vedere din partea clubului FCSB cu privire la acest caz? 3) Si-a cerut cumva scuze Enache Lena de la Andrei ( macar asta)? 4) Te-a interesat vreodata cum a iesit Andrei din toata aceasta poveste (oare?)? Pe mine ma intereseaza si astept raspunsuri. Nu il cunosc pe Andrei, nu am nicio legatura cu el, dar modul in care tu, Tolo ai reactionat la aceasta poveste lasa foarte mult de dorit. Am inteles ce se intampla cu Udrea, as vrea sa vad ce se intampla cu Enache Lena in rem.

Cătălin Tolontan  •  9 august 2017, 14:24

@Lena si Gabi: Enache a vrut sa-si ceara scuze, dar intr-un mod care nu a fost acceptat de catre colegul meu. In privinta penalului, sa nu exageram, nu orice injurii sunt penale si e treaba noastra ca ziaristi sa reactionam echilibrat. A fost decizia lui Andrei sa reactionam asa si, in opinia mea, faptul ca nu a continuat public un razboi degradant a fost o buna hotarire.

Liviu C.  •  9 august 2017, 15:50

Ce legatura are povestea asta cu Gala Bute? Bun, sa zicem ca a primit Tataru asta 50.000 "la negru" de la PD-L si Udrea a semnat din partea partidului un contract doar pe 150.000. Dar de aici si pana la a DEMONSTRA ca banii veneau de la Udrea e o mare distanta. Sintagma asta "din partea lui Udrea" e o mare mizerie si nu inseamna nimic. Veneau din poseta ei direct? Clar ca nu. E evident ca ea nici nu a vazut de la distanta presupusa punga (daca a existat, lucru absolut nedovedit). Daca veneau din partea cuiva, veneau din partea PD-L pe care il reprezenta Udrea! OK, sa zicem ca dinspre PD-L spre Tataru au plecat 50.000 EUR fara acte. Fix aia erau din comisioanele primite pentru Gala Bute??? Poate erau din alte spagi pana la urma. Sau poate nici nu erau din spagi ci scosesera niste baieti destepti niste profit "exportat" prin Panama sau Cipru, la limita legalitatii. Sunt din ce in ce mai convins ca nu exista nicio proba concreta in acest dosar, altfel dragul de Tolo ar fi prezentat-o instantaneu si nu isi mai pierdea vremea cu astfel de "dovezi" care nu demonstreaza decat niste judecatori jalnici si chititi sa condamne inculpatul. Tot acest dosar pare construit pe delatiunile unor oameni lipsiti de caracter si infractori dovediti. Eu nu zic ca nu s-au dat spagi sau ca Udrea nu stia de ele, spun doar ca nu s-a DOVEDIT nimic. Tolontan, esti baiat destept dar nu inteleg ce ti-a casunat pe gala asta. Presupusul prejudiciu nu merita atata osteneala. Ai boala pe Obreja, ti s-a pus pata pe Udrea sau faci jocul serviciilor?

Cătălin Tolontan  •  9 august 2017, 15:51

@Liviu C: acesti 50.000 de euro au fost scosi din banii MDRT, prin firmele care au intors banii drept spaga de 10% in firma lui Stefan Lungu si au ajuns la Breazu si apoi la Tataru. Traseul cu firmele e documentat contabil in proces.

Costin  •  9 august 2017, 16:13

adica sustinatorii Coalitiei pentru famile sunt gen Felix Tataru ? sau ce ? felix tataru poate mai sustine inca vreo 20 de cauze dar din toate dl Tolontan a ales doar coalitia pt familie. ce a facut tataru in instanta e o treaba iar faptul ca sustine coalitia pt familie e altceva.

Sorin  •  9 august 2017, 17:42

Alaturarea lui Felix Tataru cu CpF este o manevra josnica, exact pe aceeasi palier cu cea a Vice, care specula pe tema originii lipovenesti a sotiei cu faptul ca ar sustine politicile lui Putin. Mi se pare o manevra de presa absolut abjecta si este limpade ca multa lume (nu toata lumea e proasta) a observat strategia acestui articol. Nu Tataru este tema articolului, ci lovitura cu manta asupra viitorului Referendum. Altfel, in mod normal, apendicele din articol nu ar fi avut ce cauta.

17 Mentori dementori  •  9 august 2017, 18:00

Tot fără acte i-a luat şi *** *** numai că aici a fost un throughout de mai mult de 50 mii euro, pentru care *** a stat la zdup numai 2 ani şi două cărți. Oricum trebuia eliberat că suferă de ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lena si Gabi  •  9 august 2017, 18:04

Daca este de sfera penalului hotarasc procurorii respectiv judecatorii, nu Dvs. Asa inteleg din toate articolele in care scrieti despre diversi hoti din tara asta. Ok, am inteles, a fost cred o hotarare inteleapta a lui Andrei, bravo lui! Cred totusi ca aveati datoria de a da un fback la articolul in care era incriminat gestul lui Lena&enache, ati lasat totul in ceata. Trebuia sa scrieti un articol cu raspunsul pe care mi l-ati dat mie , cred ca era ok fata de toti cei care asteptau un raspuns la acea amenintare golaneasca. Daca nu reveniti cu fback la un articol, incercati atunci sa nu va mai rezolvati frustrarile public!!!! Bye!

di livio  •  9 august 2017, 18:27

Mai draga Tolo.ro, cre ca noi asteptam altceva da la tine, nu simple stiri. Io cel putin astept parerile tale despre despre ce se-ntimpla, nu doar stiri. Poate scrii ceva da eliberarea lu Felix alalaltu, camaradu lu Mircea Badea. Ca-i tot despre justitie. Sau poate injustitie amu? Felix liber, Fenechiu liber, Mazare cu suspendare pt 100mil euroi, Popoviciu scapat. Ai idee ce se-ntimpla? Si astia care-i scapa printre degete pa Ghita, Popoviciu sau Hayssam ies la pensie la 40 de ani cu pensii speciale

Toader M  •  9 august 2017, 20:03

Ciudat? De ce oare sa fi luat cash? Toata lumea la dat bani ar prefera factura. Si apoi impozitul pe profit e mic. De fapt se salveaza cateva mii. Martorii par necredibili. Sa nu fie o trimitere spre Iohannis.

Cristian P  •  9 august 2017, 22:36

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian Poescu  •  10 august 2017, 0:24

miketheone are dreptate ! N-are nici o relevanta cu tema articolului faptul ca Tataru este un sustinator al Coalitiei pentru familie, ca ii place ciorba de burta sau ca simpatizeaza cu FC Voluntari ! Imi aduce aminte de derapajele lui Gadea despre Kovesi care are nume unguresc (prin casatorie) sau ca pe nu stiu care judecator de la Curtea Constitutionala il chema Ceausescu (fara a fi ruda cu sinistrul) si si-a schimbat numele ! Motivatia dvs. cu contextualizarea" e usor puerila. Era msi usor sa spuneti : "Da ! Asa e ! N-are nici o legatura !"

NU E TREABA VOASTRA  •  10 august 2017, 1:07

Cica "sint de acord cu regulile comunitatii".Care comunitate?A primarilor hoti?A politicienilor cu pluta?A smecherilor facuti "moderatori" iar ei sarmanii n-au luat nici bac-UL?aL ***?Al oamenilor normali?A CUI COMUNITATE.Veniti cu tot felul de idiotenii cu ce vreti voi sa fie comentatorul de acord.de ce nu puneti optiunea "NU SINT DE ACORD CU *** VOASTRE"?DE CE?Cine sinteti voi sa ingraditi exprimarea libera?Fiecare scrie ce considera de cuviinta si nimeni,NIMENI nu are dreptul de al amuti pe comentator.Nu va plac anumite comentarii?Schimbati-va "meseria"A decide tu care comentariu e bun si care e "nebun",nu-i o meserie,e BIRFA la coltul blocului. Va e frica de ce spun oamenii?Desfiintati site-ul,interziceti internetul ca si a sa e o pierdere de timp fantastica.Articolul in sine e o porcarie,nu spune NIMIC,e doar birfa si atit.Toti au furat,nu exista persoana bagata in politica care sa nu fi pus labele,cine sustine ca existe politician imaculat e cu pluta la greu,e rupt de realitate.De ce se baga toti in politica?Ca sa-mi faca mie viata mai usoara?Ce v-ai *** iremediabil?S-au bagat acolo pt ca de acolo e de muls,imbogatire rapida,lacomie si prostie.Toti ar trebui bagati la puscarie,incepind cu cel mai neinsemnat politician si pina sus de tot,TOTI AU FURAT.CLAR?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ete fleoshc in poteca  •  10 august 2017, 1:42

***.Ce-ai bai de ai pus stelute pina si la cuvintul "***"?L-au scos academicienii din dictionar?Va repet,invatati o meserie la care sa fiti in stare sa faceti ceva.Invatati sa dati cu matura pe strada,stringeti gunoiul,faceti ceva util ca "moderarea"nu-i pt cine se crede deasupra altora si pune bilutze pina si la "***".Terminati odata cu circul asta penibil.Cu cuvintul "***"ce-ai avut?Ce tu nu maninci cozonac cu ***?Cind cumperi *** de tandafiri varsat,cum ceri vinzatoarei/"Va rog juma de kila de chestie de aia cu trandafiri"?Pai aia are timp sa stea la fandoselile oricarui nating/Ceri "juma de kila *** de trandafiri"sau menta,sau ce ti-o place sa maninci.Terminati cu "moderatu'"Ca nu stiti ce-i aia si e clar ca nu stiti ce faceti.Apropos..cistigati bani de pe urma site-ului asta si a comentariilor?DA sau BA?Daca tot "moderati" inseamna ca cititi,deci daca cititi, RASPUNDETI LA INTREBARE.CAPISCI?DA sau BA?Si NU,NU-S DE ACORD CU REGULILE COMUNITATII.HAbatr n-am cine-i "comunitatea"de care pomeniti.Sinteti inselatori si smecheri de cartier,nu persoane care sa erite vreun respect sau atentie de la cititor si comentator.CLAR?DA sau BA?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

paul cristian stefanescu  •  10 august 2017, 9:47

Si, din deontologie, nea' Tolo, faci tu un pic de valva ca sa se autosesizeze procurorii LCK-ului. Pentru spalare de bani. Sau, macar aia ai lui taica' Lazar, pentru marturie mincinoasa. In urma cu 10 ani, Tataru a facut lobby ca site-ul asta al tau sa primeasca Premiul de excelenta IAA. Si a adus notorietate unei chestii despre care eu habar nu aveam. Uite ca, dupa zece ani, ca un om de caracter, ii intorci si tu serviciul si aduci notorietate unei chestii de care putini stiau. Morga ta de Buster Keaton ascunde si o inalta noblete, nu doar deontologie. La fel si cu Voiculescu, noblete si deontologie. Apropo, draga Tolo, eu am facut si o facultate de psihopupu si as vrea sa te intreb ceva. Dar sa fii sincer! Cand erai mic, la o varsta frageda, ai fost muscat de o pisica sau de un catel care se numea Felix? Sau ai avut un coleg de joaca, sau un vecin, sau o ruda, care se numea Felix si care te-a necajit foarte tare. Candva, atunci, demult, cand erai mic. Daca tii minte... Ca se creeaza si un mecanism de autoaparare care da "erase" unor faze foarte urate. Dar, cand auzi "Felix"... Sper ca am fost suficient de norvegian in exprimare, pentru a nu cenzura aceste nevinovate cuvinte.

Pt stefanescu  •  10 august 2017, 21:11

Bre,nu vezi ca nu-s in stare sa raspunda cu un simplu DA sau BA?Cum te astepti sa-ti dea detalii despre cine si unde la muscat?Asta a vazut prea multe desene cu "filix za chet"si cu "beti bup" ca asa era moda pe vremea lui.N-ai nevoie de *** iuniversiti ca sa inelegi ca era mare amator de "tom si geri" si de "flinstouns"...face si el ca Dino..."beabeabeabeabea..".Nu ti-e clar?opaaa,am uitat sa spun ce poze a pus...tante vopsita imbracata in costum de asistenta medicala si ciocanu'in mina.Asta viseaza la chestii subtile,pe cind era adolescent,era mare amator de filme cu surprize,gagici vopsite cu ciocane-n mina si multe alte chestii...si trestii...e,hai ca m-am distrat pe romaneste ca cu norvegiana nu o au prea multi, deci nici io.Banuiesc ca articolu ie-n romaneste,da'nu prea l-am inteles pa autor.Daca cineva vorbeste romaneasca autorului,traduceti-mi si mie ca in afara de poza cu asistenta cu ciocanu,altceva nu mi-a distras atentia.E?...stai sa vezi ca cenzura o sa-mi dea mesaj ca la unu' mai sus...astia sta prost cu "traducerea" daia isi dau cu fitzele ca-s cenzori.Citi or fi platiti ca vreau si io sa stau degeaba si sa-mi dea cineva bani sa-mi dau cu fitzele...PS:domnu'stefanescu,iete tocmai mi-a dat astia ca nu pot sa scriu colo sus "@domnu'stefanescu" ca cica pare spam.A trebuit sa schimb la "pt stefanescu" sa vedem ce iese...bre astia sta rau cu traducerea,pa cuvintu meu...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Papanicolau  •  12 august 2017, 18:18

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mik  •  10 septembrie 2017, 22:42

Nici nu e de mirare ca FT sustine CpF. A terminat teologia, are sens. Dar nu pricep ce importanta are...e irelevant aspectul asta. Who cares?

Mihaela  •  2 ianuarie 2018, 16:53

Dl Felix Tataru s-a cam retras din zona coalitiei pt familie. Daca vedeti cu ce se ocupa familia sotiei-Nadia-poate o sa aiba mai mult sens. Campanii, post de radio, filorusi, sustinerea traditiilor cica...Se numeste manipulare...E ciudat cum.niste oameni simpli din Bacau...ajung atat de sus...Si, daca nu ma insel, punct de plecare ProTv...uite cum ajung simplii salariati patroni de radio si firme de publicitate...Cred ca nimic din ceea ce face acest om and co nu e intamplator.

Comentează