Difuzorii de ziare din București vor să facă luni grevă. Primarul Băluță: ”Înțeleg disperarea difuzorilor de presă, dar resping violența și manipularea!”. Adevărul publică poze cu chioșcurile la groapa de gunoi

Picătura care a umplut paharul au fost violențele de azi-noapte, când Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a ridicat mai multe chioșcuri

miercuri, 20 septembrie 2017, 3:00

UPDATE 2: Ziarul Adevărul susține, arătând și fotografiile, că primarul minte în interviul pentru Gazetă. ”Ne-au aruncat chioșcurile la gunoi”, spun distribuitorii de presă. ”Inițial au spus că e temporar, o relocare și apoi ne-au trimis hârtie că ne-au lichidat”, susțin patronii firmelor.

UPDATE 1: Vorbește Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, de la deciziile căruia s-au născut evenimentele de azi noapte.

”Sunt, înainte de orice poziție oficială, un cetățean care are nevoie de informație”

-Domnule primar, e adevărat că au fost violențe azi-noapte legate de ridicarea chioșcurilor de presă?
-Da, e adevărat, dar culmea e că fac gălăgie chiar cei care le-au provocat. Șeful poliției locale are mâna ruptă.

-Violența nu e scuzabilă indiferent de motivul folosit. Ce s-a întâmplat?
-Noi am anunțat de mai multă vreme că se fac lucrări pe 4 bulevarde. Facem „parcări în spic”, lărgim, asfaltăm și alte lucrări. Și am afectat cinci chioșcuri, e adevărat.

-Pentru cât timp ar fi fost ridicate cele cinci chioșcuri de presă?
-Eu am dat termen de 40 de zile să termine lucrările. Să zicem cel mult două luni.

-Și n-au solicitat alte amplasamente?
-Ba da, dar, știți, aici încep discuțiile între ei. Dacă îl iei de pe dreapta și-l pui pe stânga, se supără cel care e deja acolo.

-Iertați-ne, dar nu e logic ce spuneți! Așa cum corect invocați contractul când îi scoateți că există lucrări, același contract nu-i dă voie difuzorului aflat deja pe stânga să se supere dacă mai apare un chioșc lângă el.
-Așa e, dar nu am avut nici unde să-i punem. Că lucrăm și pe ambele părți uneori.

-Acesta e alt argument. Dincolo de ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută…
-Și să mai explic ceva. Eu înțeleg că existența difuzării de presă e importantă.

-Cu siguranță că nu e o temă care să se vadă. Nu e o „importanță la vedere”. Dar firmele și oamenii aceștia chiar au mari probleme. Business-ul lor nu mai merge în general și li se mai ridică și chioșcurile. Sunt disperați.
-De acord. Înțeleg disperarea lor, dar resping violența și manipularea! Ridicarea celor cinci chioșcuri nu are legătură cu mișcarea generală de apariție a noului model de chioșc de presă. Pe care asociația difuzorilor de presă l-a desenat, nu noi. Am aprobat în Consiliul Local al Sectorului 4 propunerea lor de chioșc. Calendarul de schimbare e făcut împreună cu ei.

-Și totuși, nu e prima oară când apar discuții legate de chioșcurile din Sectorul 4. Plus că protestul lor, de la nivelul întregului oraș, nu ar veni din nimic.
-Înțeleg nemulțumirile și, încă o dată, accept discuțiile de la om la om, am discutat și voi face asta în continuare. Totul trebuie să rămână însă în perimetrul legii. Asta e obligația mea ca primar. Mizați pe faptul că înțeleg exact rolul presei. Sunt, înainte de orice poziție oficială, un cetățean care are nevoie de informație.

 

În 2010, în România existau 6.567 de puncte de vânzare unde oamenii puteau găsi un ziar cotidian.

În 2015, rămăseseră 4.485.

În 2017, mai sunt în picioare 2.538 de chioșcuri aprovizionate cu presa cotidiană. Se adaugă aproximativ 700 de puncte, dar care nu sunt aprovizionate zilnic, deci nu primesc cotidian de vânzare.

Cifrele sunt obținute de serviciul de difuzare al Gazetei Sporturilor, al treilea ziar ca vânzare la chioșcuri din țară, chiar de la difuzori. Informațiile au, desigur, un grad de aproximare la nivelul unei țări întinse, unde figurează sute de firme, dar cifrele sunt pe deplin relevante.

În ultimele luni, ritmul de dispariție a tarabelor s-a accentuat. Capotează orașe întregi, cele mai recente Botoșani sau Deva, unde falimentele fie schimbă proprietarii, cu împuținarea punctelor de vânzare, fie, pur și simplu, lasă peisajul urban fără locuri de unde poți cumpăra ziarele!

În București, în special primarul Daniel Băluță a pornit un război împotriva chioșcurilor de presă.  Fost adjunct al lui Piedone, Băluță a folosit inițial golul lăsat de ”Colectiv” și apoi a fost ales ca edil propus de PSD.

Azi-noapte s-au ridicat din nou chioșcuri și proprietarilor care s-au opus li s-au pus cătușe.

Difuzorii de presă din București se gândesc să facă luni grevă totală, nedistribuind nici un ziar, ca să atragă atenția asupra seriozității problemei.

Cert e un lucru: din experiența difuzorilor, ani de zile s-au constatat insolvențe ”gen țeapă”, oameni care pur și simplu dispăreau cu banii ziarelor și reapăreau cu alte firme. Acea epocă s-a încheiat însă.

În ultima perioadă încep să închidă firme mai mari sau mai mici, dar serioase. ”Pur și simplu nu mai merge afacerea. Între constrângerile economice și aberațiile primăriilor, nu mai merită să faci difuzare de presă”, suna fraza tip a difuzorilor.

Iar unii dintre ei sunt oameni care, în 20 de ani de colaborare, au plătit regulat către toate companiile de media și nu au dat țepe nici statului și nici partenerilor.

În mai puțin de 7 ani s-au închis 63% dintre punctele de vânzare a presei. În aceeași perioadă, numărul de ore petrecut de români la televizor a continuat să se păstreze mult peste media mondială, cu 5 ore zilnic în fața micului ecran.

Comentarii (41)Adaugă comentariu

Ted  •  20 septembrie 2017, 15:45

Trist. Ce fac primarii de sector, de cand PSD-ul are puterea absoluta in Bucuresti, intrece zi de zi orice imaginatie. Sectorul 3 reabiliteaza un drum care nu ii apartine legal, ci apartine PMB-ului, in timp ce strazi care ii apartin stau in paragina. Sectorul 1 finanteaza cu bani publici ai sectorului 1 o echipa de fotbal de seniori din sectorul 6, in timp ce cluburi sportive de copii si juniori din sectorul 1 trag sa moara sau sunt moarte de-a binelea. In timpul asta, investitiile in spatii de gradinita in sectorul 1 stagneaza din lipsa de finantare, in timp ce spatiile disponibile sunt mult inferioare necesarului; legea spune intre minim 10 si maxim 20 de copii intr-o grupa, gradinitele din sector au aproape toate peste 30 de copii in fiecare grupa. Sectorul 4 inchide chioscurile de presa, in timp ce sectorul colcaie de vanzatori ambulanti neautorizati. PMB-ul lupta cu ambuteiajele atat de bine, incat am urcat de pe locul 3 pe locul 1 intre cele capitalele europene cu cele mai mari ambuteiaje. Primarii PSD se evidentiaza prin cheltuieli in interesul cetatenilor. Felicitari PSD-ului si felicitari votantilor lor. Trist.

Presa libera  •  20 septembrie 2017, 16:00

Cel mai bine ar fi sa vii si cu solutii!

bogdan  •  20 septembrie 2017, 16:07

pentru avea o imagine completa asupra chestiunii in discutie, ar mai fi nevoie de niste date. altminteri, am pute trage concluzia ca in ultimii 7 ani s-au inchis 63% din punctele de vanzare a presei, desi numarul titlurilor este cel putin egal cu cel de acum 7 ani, iar tirajele, daca nu au crescut, sunt si ele cel putin la acelasi nivel. spre exemplu, eu stiu ca in ultimii 7 ani numarul cotidianelor de sport a scazut cu 50%, iar tirajul gsp a scazut de la 65,000 in 2009 (wiki), la sub 25,000 anul acesta (BRAT). Adica o scadere de de peste 62%. Adica o scadere identica cu cea a punctelor de vanzare. Deci, sau articolul vorbeste despre o falsa problema, sau ii lipsesc niste date pentru a-l face relevant.

alex  •  20 septembrie 2017, 16:13

nu luam in seama si cresterea pietei "internet" in Romania? Oare tirajul gsp a scazut ca s-au inchis tarabe? Sau ca a crescut accesul stirilor pe gsp.ro si nu mai cumpara romanii ziarul fizic?

Presa libera  •  20 septembrie 2017, 16:18

@Bogdan: bravo, punct ochit=punct lovit! Ai scris consistent si concret, bravo! Si documentat. Schimba viziunea strategica Tolo, cifrele te obliga!!!

bogdan  •  20 septembrie 2017, 16:28

sa nu ne grabim cu concluzia politically incorrect ca avem de-a face cu un articol din seria "mamuti radioactivi", sau "credite pentru masina personala garantate cu banii serviciului de ambulanta". sa asteptam pozitia autorului inainte de a ne arunca in concluzii, cum ar spune francezul...

addriann  •  20 septembrie 2017, 16:35

Daca numarul de ore petrecut de romani la televizor este asa mare, atunci nu ar fi trebuit sa schimbati GSP TV CU ZU TV... Chiar daca nu erau bani pentru transmisii in direct, din C.L., se puteau realiza emisiuni cu diferiti invitati, dupa meciuri...Iar, cu siguranta, numarul telespectatorilor fideli ai GSP TV ar fi fost pe un trend ascendent...

Mircea Ordean  •  20 septembrie 2017, 16:37

Găsesc articolul drept unul normal. Adică părtinitor.

Glam  •  20 septembrie 2017, 17:12

Aceasta *** primarie din Sectorul 4 cu angajatii ei cu tot a incalcat legea spatiilor verzi si pe strada Radu-Voda s-a ridicat un bloc imens de nu se mai poate respira acolo, acel micut teren viran fiind ideal pentru un parculet ca sa aiba oamenii de stau acolo in bloc sa poata sa iasa intr-un parculet sa isi plimbe copiii. Dupa ce ca este plin de betoane ei au mai pus acest bloc acolo. O grava incalcare a legii, terenul era intr-adevar proprietate privata dar intr-o tara serioasa din vest era automat transformat in spatiu verde, nu exista un spatiu verde nicaieri in jurul acestui bloc, mare bataie de joc. As dori sa documenteze cineva cum s-a construit acel bloc, cata *** s-a invartit in jurul acordarii acelei autorizatii de constructie, plus ca trece si metroul pe sub. Imi pare rau dar acesta este adevarul in orice se implica PSD pute, poate unii oameni sunt bine intentionati, dar tot prost iese. Este un partid care atrage si emana energia negativa.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

A.D.  •  20 septembrie 2017, 17:17

D-le Tolontan, Mă frec la ochi și nu-mi vine să cred: România este campioană europeană la tenis de masă (sportul meu preferat) feminin, competiție abia încheiată ? Aflu asta dintr-o aluzie a unui articol de can-can, despre „frumusețea” (fizică a) lui Bernadette ?! Caut pe GSP ieri, iar GSP abia dacă găsește articolul despre semifinala cu Rusia ?!? Caut azi, și GSP îmi găsește și mai puțin, doar un singur articol de această dată ?!?! Am băut eu ceva (nu beau!), ori e ceva cu presa liberă ? Dvs. pentru cine lucrați ?

MikeyM  •  20 septembrie 2017, 17:23

Domnule Tolontan, dar cu "difuzorii de presa" ce ocupa trotuarele din jurul tarabei ce ne facem? Nu stiu ce e mai grav in ce spune primarul Baluta, faptul ca se va taia din trotuar pentru parcari sau ca "difuzorii de presa" vor reveni cu mesele improvizate pe trotuar(primarul chiar nu pare a realiza faptul ca trotuarele din sectorul 4 sunt cele mai proaste si greu utilzabile din Bucuresti).

basencu  •  20 septembrie 2017, 17:56

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gado  •  20 septembrie 2017, 18:05

e cazul din ce in ce mai serios ca acest primar al sectorului 4 sa raspunda pentru ceea ce face. de ce sau ridicat toate chioscurile din sector ? minte cand spune ca din cauza lucrarilor de pe arterele care se modernizeaza ! pana acum de ce a ridicat chioscuri in sector ? ce motive are ? sa explice care sunt mortivele si ce ganduri are ? dar nu cred ca poate spune asta. observati ca se modernizeaza in sectorul 4 numai artere care duc spre resedinta primarului, care inteleg ca este undeva in zona din spatele Selgros Berceni (bd Obregia, urmeaza Luica...) trebuie sa dea explicatii clare despre motivele pe care le are pentru a ridica chioscuri care au avize emise chiar de el. ce rol are aici fostul ziarist Cristi Zarescu (in afara de faptul ca este reprezentant al primariei S4) ? ca fost ziarist cum poate lupta impotriva celor care l-au distribuit pana acum si i-au popularizat numele ?

andyB  •  20 septembrie 2017, 18:21

Cu siguranta ca peste aproximativ un an,dupa terminarea lucrarilor, majoritatea locuitorilor din sectorul 4 vor fi multumiti.In conditiile actuale nu poti impaca si capra si varza mai ales ca acesti chioscari sunt si recalcitranti,instigand la violenta.Sa l lasam pe primar sa si duca mandatul pana la sfarsit si pe dl. Tolontan sa scrie mai mult despre sport,ca doar scrie in gazeta sportului si nu in Jurnalul National.#TraiescMuncescIubescInSectorul4

mihaix  •  20 septembrie 2017, 19:33

Probabil ca locuitorii sectorului 4 sunt extrem de "multumiti" de mai multe lucruri printre care amintesc: - somatiile primite cu scopul de a exonera primaria in caz de vreo calamitate/dezastru; - amenzile primite pentru parcare ilegala inainte de amenajarea de noi parcari; - faptul ca locuitorii sectorului, inclusiv pensionarii, trebuie sa stea la cozi pentru plata taxei de salubrizare; - eliminarea pazei in scoli si gradinite; - "curatenia" din sectorul 4. Intelege situatiile domnu' primar de nu mai poate, e plin de intelegere si intentii bune...din vorbe. Pana una alta, schimba toate bordurile, pune floricele, de parca a terminat cu toate problemele importante din sectorul 4. Cei cu chioscurile nu au pe frontispiciu sloganul ala nefericit si de aici cred ca li se trage. Ca asa e in tenis. Daca dansul crede ca a fi primar inseamna sa-ti bati joc de locuitorii sectorului il informez ca noi, cetatenii, avem la indemana votul. Pare sa fi uitat pentru ce a fost ales

Lucian Stroe  •  20 septembrie 2017, 22:46

Baluta minte cu nerusinare. Chioscurile ridicate de pe Bd. Brancoveanu n-au legatura cu nici un fel de parcare, alea sunt facute deja de ani de zile. Nici cel de la Piata Resita n-are a face cu nici o parcare, nici multe altele (care cinci????)

laur  •  20 septembrie 2017, 23:44

Presa tipărită, așa cum o cunoșteam și o cunoaștem, încă, își cântă cântecul de lebădă datorită existenței noastre vremelnice, a dispariției, odată cu noi, a obiceiurilor noastre. Tipografiile vor ajunge la fel de rare ca armurăriile și tipografii la fel de rar ca armurierii. Rămân, probabil, doar cei 4 mp în care se vor vinde diverse, ursuleți de pluș și sisteme de fumat modern.

tata  •  20 septembrie 2017, 23:50

Ma intreb singur in fata ecranului..de ce,nu pot sa traiasca cioscurile ziare,cum traiesc si florarii si religiosii insistenti,terasele, unele se inchid,altele nu au nici o problema.nu ar fi mai bine o singura primarie a Bucurestiului,barem stim cu cine ne certam...iar oameni ca dl primar pusi pe dreapta...sau ma rog pe stanga...pt ca si-au gresit vocatia...cind era dentist...iti scotea dintele sanatos....

petre  •  21 septembrie 2017, 0:01

D-aia-s bucurestenii nefericiti, ca nu mai sunt 5 chioscuri de ziare :))) Trecand peste faptul ca doar 2-3 martalogi la mia de locuitori mai citesc presa tiparita pe hartie...

Alex  •  21 septembrie 2017, 1:19

Acest individ Apropiat al Clanului Sportivilor are un tupeu de infractor minte cu nerusinare in seara zilei de 20 spre 21 septembrie 2017 a ridicat 7 chioscuri de presa nu 5 cum sustine el se poate dovedi cu acte si probe video

ticbis  •  21 septembrie 2017, 5:58

Primarul Baluta minte de ingheata apele! In zona Tineretului - Piata Norilor - Timpuri Noi aproape toate chioscurile de ziare au fost ridicate inca de la inceputul verii, de cateva luni; si nu sunt lucrari de amenajare a unor noi spatii de parcare pe amplasamentele respective, nici n-ar avea cum. Practic, locuitorii din aceasta zona NU mai au de unde cumpara un ziar de luni bune. Am intalnit multi pensionari iritati ca nu-si mai pot cumpara ziarul dimineata in drum spre piata din cartier, asa cum isi formasera tabietul zilnic de peste 20 de ani. O alta masura aberanta a acestui primar a fost sa interzica din luna aprilie reinnoirea contractelor asociatiilor de proprietari cu firmele de salubrizare, acest serviciu fiind preluat exclusiv de primarie. Consecinta? In locul sumelor de cativa lei pentru gunoi platite lunar de fiecare proprietar in cuantumul cotei de intretinere, acum se plateste o singura data pe an individual, la directia de taxe si impozite a sectorului 4, sume ce depasesc in multe cazuri 200 de lei si dupa asteptari lungi la cozi infernale. Ca sa nu mai vorbim ca mizeria de la ghenele de gunoi este mai mare decat inainte si curatenia de pe strazile si aleile dintre blocuri lasa de dorit, fiind mult sub cea asigurata in trecut de firmele cu care asociatiile aveau contract de salubrizare. In al treilea rand, masura de a elimina complet paza scolilor din sectorul 4 este iresponsabila. Primarul a justificat-o aducand argumentul ca pe timpul noptii paza este asigurata de camerele de supraveghere video; nimic mai fals! Aceste camere video nu pot inregistra nimic pe timpul noptii (nu sunt cu infrarosu) pentru ca in curtile scolilor este o bezna totala, doar intrarile in scoala sunt luminate! Deja au inceput sa reapara gastile de cartier facandu-si de cap nestingheriti de nimeni in bezna protectoare din curtea scolilor. Locuiesc langa o scoala si vorbesc in cunostinta de cauza. Mai mult, acei gardieni faceau si alte activitati utile; spre exemplu iarna, dupa o noapte intreaga de ninsoare si viscol puternic, ieseau la 4 dimineata si in 2-3 ore degajau cu lopata toate caile de acces in scoala si parcarile, aruncau cu nisip si sare pe trepte si pe portiunile alunecoase, asa incat elevii si cadrele didactice puteau intra in scoala la 7 dimineata fara probleme si in deplina siguranta. Sunt curios sa vad in iarna asta cum se va putea intra in scoala dupa o noapte de ninsoare abundenta! In concluzie, acest primar este de departe cel mai slab primar pe care l-a avut vreodata acest sector; si cum de regula sectorul 4 a avut mai mereu cei mai slabi primari dintre toate sectoarele capitalei, asa arata cam la ce nivel se situeaza acest domn Baluta! Ce nu intelege inca domnia sa este ca extrem de multi locuitori ai sectorului sunt profund nemultumiti, unii chiar revoltati, de activitatea sa si de masurile sale aberante. Din ce in ce mai multi cetateni si-au dat seama ca dl primar Baluta actioneaza in folosul oricui, numai in cel al cetatenilor sectorului, nu! Am auzit asta in special de la votantii traditionali ai PSD, nu de la ceilalti.

Radu  •  21 septembrie 2017, 7:20

Dle Tolontan, cine e vinovat de disparitia chioscurilor de vanzare a presei, primarul, Primaria, C local??? Nu dle, "vinovat" e consumatorul, ca daca s ar vinde, n ar desfiinta nimeni..economie de piata. Asta vine pe un fond de lipsa din ce in ce mai acuta a resursei umane, a fortei de munca, nimeni nu mai e dispus sa vanda ziare pt 1500 de lei pe luna, cand piata e plina de oferta pt locuri de munca pe mult mai multi bani...

Alexandru  •  21 septembrie 2017, 7:33

Baluta are un comportament de dictator. A pus oamenii pe drumuri pentru gunoi , pentru locuri de parcare, pentru reabilitarea blocurilor, pentru paza scolilor. A facut experimente nereusite in parcul copiilor, in schimb a distrus zona de gratare si multe instalatii traditionale pentru copii. In masurile luate nu consulta asociatiile de proprietari. Este cel mai prost primar al sectorului

sorind  •  21 septembrie 2017, 8:16

in urma acestui articol azi 21.09 la putinele chioscuri ramase nu s-a mai difuzat gazeta sporturilor locuiesc in Berceni aproape de Ctin. Brancoveanu si aveam aprope la 2 minute un chiosc de ziare, de mai bine de 8 luni tatal meu in varsta de 86 de ani merge zilnic dimineata 2km dus 2 intors ajutat de un baston ca sa-si ia gazeta, azi a venit suparat ca a facut drumul de geaba i s-a spus de la chioscul de ziare ca de frica inchiderii nu mai au voie sa difuzeze Gazeta Sporturilor

Alex One  •  21 septembrie 2017, 8:37

La cate ziare se mai vand sunt oricum prea multe chioscuri. Vremurile de aur de dupa 1989 au trecut de mult si nici nu se vor mai intoarce. Altfel, ar fi interesant un control generalizat care sa verifice cate ziare si reviste se livreaza pe factura si cate in realitate sa vedem si noi cum stam cu evaziunea mai patroni de chioscuri. De asemenea niste controale ale Protectiei muncii ar fi binevenite sa se constate conditiile sub orice standard legal si uman in care lucreaza amaratii care vand ziare, oare cati au carti de munca, in niste cutii de tabla, multe neconectate la reteaua de energie electrica macar sa poate folosi un radiator iarna la minus 20-30 grade sau un ventilator vara cand sunt 40 de grade afara si vreo 60 in interior ca nevoile si le fac in bidon de plastic decupat. Asa ca domnilor nemultumiti, mai incet cu greva ca nu moare nimeni daca luni nu lucrati au mai incercat si altii, actorii prin anii '90, dar au renuntat repede evident "din consideratie pentru spectatorii iubitori de teatru". Au facut confuzie intre Teatru si Metrou !

bg  •  21 septembrie 2017, 9:47

Perfect adevarat ce se comenteaza despre activitatea acestui domn primar din sectorul 4. La cele spuse anterior as mai adauga: investitia nefericita in constructia tirolianei de 120000 euro din Parcul Tineretului, inchisa dupa accidentarea unui utilizator, fantanile arteziene chicioase amplasate peste tot in sector (chiar pe strazi, desi parcul este vis-a-vis), inlocuirea tuturor bancilor (bune sau deteriorate) din sector, plantarea de garduri vii costisitoare (un exemplar costa 99 lei) si rulouri de iarba care au inceput sa se usuce, toaletarea excesiva si frecventa (de 2-3 ori/an) a copacilor tineri din parcuri si de pe bulevarde, etc... Si toate sunt facute asa "ca sa fie frumos", cu firme care lucreaza neglijent, neprofesionist, promovand chiciul stradal si ornamental si care considera ca este suficient sa pavezi aleile cu dale pentru exterior si sa inalti gardulete de beton placate cu travertin in jurul copaceilor si a rondurilor de flori.

Cristian  •  21 septembrie 2017, 10:49

In sect 4 au fost desfiintate chioscuri pentru ziare care nu au nicio legatura cu lucrarile pentru parcari...

barbu  •  21 septembrie 2017, 12:07

Adevarul este ca multe din chioscurile de ziare nu isi mai prea gasesc rostul. Nu mai sunt ziare dar nu prea sunt nici ziare si carte, sunt un fel de mini bazar de papetarie. De reviste nici nu mai vorbim ca n-am mai vazut una citibila de ... . Dar sa iei chioscurile pe sus si sa le desfiintezi nu e o metoda, mai ales ca e vorba de cultura. Primarul insa pare chitit pe trotuare si parcari, mai nou au inceput sa sparga trotuarele din bd tineretului (pe cuvint ca nu era nimic de facut acolo, asfalt de 10 cm, totul era ingrijit, curat) probabil ca sa mai amenajeze cu forta o parcare (care nu va aduce nimic in plus la cum stau masinile acum). De ce doamne iarta-ma nu se gasesc chestii utile de facut da ne cramponam de niste borduri de 50 ori pe an... Popescu era cum era, dar nu avea mania bordurilor si stil dictatorial.

Andrei F  •  21 septembrie 2017, 12:14

Inca va caut in arhiva sa gasesc ce ati scris despre alte ridicari,de fapt gresesc,desfiintari de chioscuri-cele facute de Basescu...Si alea ne spune d-na Udrea ca au fost cu violenta adevarata-un domn patron arab a luat un cap in gura de la distinsul primar Basescu...Daca va intereseaza declinul vanzarii de presa scrisa ...pai lumea s-a cam saturat sa citeasca cam aceleasi ode pentru unii si stim cit de rai sunt altii ...Eu cred ca zilele acestea ca stire-cap de afis ar fi cetateanul de la Braila care a primit puscarie pentru 72 de lei pe care statul si i-a recuperat,bine imediat dupa stirea ca adevaratul ucigas pentru care Tundrea a facut ,,doar,, 12 ani de puscarie a fost eliberat dupa ce s-a reabilitat 5 ani...Am spus ca doar 12 ani pentru ca Tundrea primise mult mai mult si omul ii si executa daca nu venea expertiza ADN!!!...Desigur...cine sa ia pozitie?ONG-urile care,Societatea Civila care,presa care...?Desigur nu alea care mor dupa drepturile cetatenesti...Deci de ce ,,moare,,presa?

VictorF  •  21 septembrie 2017, 12:56

@A.D. Nu stiu daca au fost pe prima pagina (cum merita) victoriile de la tenis de masa, dar e incorect sa spuneti ca nu exista articole. E adevarat la categoria sporturi - altele. http://www.gsp.ro/sporturi/altele-127.html In afara de anuntarea rezultatelor sint si interviuri cu doua dintre jucatoare, nu sunt doar poze cu Bernadette Szocs (chiar daca fara diacriticele corecte la nume). http://www.gsp.ro/sporturi/altele/interviu-bernadette-szocs-recunosc-urlu-mai-tare-ca-sarapova-521038.html http://www.gsp.ro/sporturi/altele/interviu-eliza-samara-am-facut-un-turneu-perfect-521037.html

Cătălin Tolontan  •  21 septembrie 2017, 12:57

@VictorF: au fost pe prima pagina. Ziarul de luni, cel mai important al saptaminii si cel de imediat de dupa finala, a avut pe prima pagina ca subiect mare victoria de la tenisul de masa.

ticbis  •  21 septembrie 2017, 12:58

@barbu: Imi permit sa te contrazic. Faptul ca tu nu mai comperi ziare si reviste (alea care inca mai sunt) nu inseamna ca nimeni nu mai cumpara asa ceva si ca punctele stradale de desfacere a presei trebuiesc desfiintate. Chiar si asa fiind, nu primarul este cel in drept sa judece eficienta economica a distribuitorilor de presa, asta este un business 100% privat si doar patronii ce activeaza in acest domeniu al serviciilor sunt singurii raspunzatori, pe banii lor, de profitabilitatea unei astfel de afaceri. Primarul n-are decat o singura sarcina: sa acorde autorizatia de functionare dupa ce a avizat pozitiv locatia amplasamentului si tipul de chiosc utilizat si sa incaseze chiria lunara pentru spatiul ocupat de chiosc pe domeniul public, conform normativelor in vigoare. Odata indeplinite toate aceste formalitati, primarul nu mai are niciun drept in a se amesteca in afacerea chioscarului; acesta daca va functiona in pierdere din lipsa clientilor amatori de ziare si reviste tiparite isi va desfiinta singur chioscul si va pune lacatul. Este un abuz impardonabil ce face acest Baluta, si nu este singurul, iar cei care sufera sunt zeci de mii de locuitori ai sectorului pe care-l pastoreste si care cu doi ani in urma l-au votat acordandu-i increderea lor. Habar n-am cine e seful lui direct de la PSD, dar daca as fi in locul acestuia l-as chema imediat la ordine si i-as interzice sa-si continue aberatiile ce au nascut valuri imense de nemultumiri si proteste printre votantii traditionali ai PSD-ului din sectorul 4. PSD-ul habar n-are cate zeci de mii de voturi a pierdut deja in sectorul 4 din cauza lui Baluta! Pe de alta parte, ideea conform careia presa scrisa nu mai intereseaza pe nimeni si chioscurile de ziare trebuiesc desfiintate total este complet falsa. Am fost in multe orase europene; in Munchen, Viena, Milano, Roma, Paris, Londra, Zurich, Berlin, Frankfurt, Bruxelles, Amsterdam, Madrid, Lisabona, sunt chioscuri de difuzarea presei la fiecare intersectie de bulevarde sau strazi... despre asta vorbim, nu-i asa?

ticbis  •  21 septembrie 2017, 14:34

@Andrei F: Gresit! Cu 10 ani in urma, in guvernarea PDL a mandatelor lui Basescu a existat intr-adevar o campanie de ridicare a tarabelor de lemn si de tabla pe care se vindeau ziarele pe trotuare la colturile strazilor din Bucuresti. Scopul a fost clar expus: modernizarea chioscurilor de distributie a presei atat din punct de vedere estetic cat si functional, uniformizarea aspectului acestora si confortul sporit al vanzatorilor. Chioscarii au fost nemultumiti nu pentru ca li se interzicea activitatea, ci doar pentru ca li se impunea sa plateasca din buzunarul lor noile chioscuri si sa accepte o chirie majorata substantial. Insa toti cei care s-au conformat si au acceptat noile reglementari si-au continuat activitatea in deplina legalitate, in chioscuri noi, moderne, agreate de primarie si cu chiriile platite la zi. Acea actiune a fost pe deplin justificata si cu timpul chioscarii s-au convins singuri de beneficiile ei, chiar daca au scos ceva bani din buzunare ca sa-si continue activitatea in conditii civilizate. Ei bine, de data asta nu mai e asa; scopul afirmat raspicat de primarul Baluta nu e legat de aspectul chioscurilor in sine, nici de eventuale majorari ale chiriilor si nici de renegocieri ale contractelor de functionare, ci de faptul ca el nu mai vrea ziare! Deloc, niciunde si sub nicio forma! Asta e un abuz clasic de tip comunist indreptat impotriva unor afaceri private care vand servicii de interes public, pentru cetateni! Sper ca ai sesizat diferenta intre ce face asta si ce s-a intamplat cu vreo 10 ani in urma :))

MARINELU  •  21 septembrie 2017, 17:05

Prostilor care nu a-ti iesit la vot! Acum de ce il criticati ca este cel mai slab primar?

Andrei F  •  21 septembrie 2017, 17:10

@ticbis • 21 septembrie 2017, 14:34 Da ,domnule,unii sunt rai ,dar rai...Buni erau aia cu capul in gura,cu suptilizatul de telefoane la jurnalisti...Buni si invizibili !!!Am spus eu daca este bine sau nu sa se desfiinteze tarabe,magazine...?Eu am expus doar o situatie care a scapat cam tuturor...autoritati,presa...Ce te faci ca cei buni au vrut sa se laude...Stii cat a fost calculata ca despagubire incarcerarea de 12 ani a lui Tundrea?Ar fi trebuit sa stim cu totii...Ca pana la urma astia suntem...Apoi e ....(ma banez singur...) sa-mi spui d-ta ca chioscarii au primit alte chioscuri decente...Pentru ca nu este asa.Nu zic nici ca ar fi trebuit...

cucu  •  21 septembrie 2017, 17:59

puncte de difuzarea presei???? hahaha, care presa? daca iei la controlat un punct din asta, pe acte, o sa fie mare surpriza. maxim 10% din rulaj este facut de vanzare de presa. restul fel si fel de chestii care mai de care ciudate. dar deh, cand locala e pe mana cu ei pana acum, e greu sa te impui in fata lor......

VictorF  •  21 septembrie 2017, 18:01

@CatalinTolontan: Multumesc pentru precizare. N-am avut timp sa verific inainte sa raspund lui A.D. (http://www.gsp.ro/gazeta-digitala/cumpara-520987.html), dar m-a deranjat ca ceea ce a spus A.D. e factual incorect si cine nu se duce sa caute sa verifice, fie pentru ca nu are suficienta curiozitate fie pur si simplu pentru ca nu are timp, crede ca ziarul chiar nu a scris nimic despre un subiect ca asta. Oare cate astfel de lucuri factual eronate apar in comentarii si raminem cu impresia ca sunt corecte?!?! Din pacate nu stiu care e solutia nici macar pentru erorile factuale din articolele de opinie de pe gsp :-)

VictorF  •  21 septembrie 2017, 18:11

@MARINELU: (1) ati si nu a-ti e corect (se spune voi ati cumparat ceva & a-ti cumpara ceva (de la a iti) ; (2) nu mai invinovatiti oamenii pentru ca nu au votat, probabil nu au considerat ca au cu cine sau de ce sa voteze, iar opozitia nu a reusit sa-i convinga.

Betze  •  22 septembrie 2017, 9:19

Baluta minte! Termenul pentru finalizarea lucrarilor este de 24 luni, incepand din vara acestui an. Sa vedeti ce haos va fi la iarna cu bulevardele sapate, nameti de un metru si masini parcate una peste alta.

ticbis  •  22 septembrie 2017, 10:49

@Andrei F: N-am afirmat ca unii sunt mai buni si altii sunt mai rai; am descris pur si simplu realitatea faptelor intamplate, pe care comentariul tau a denaturat-o in mod flagrant. Nu prea esti informat sau n-ai citit presa acelor timpuri, probabil n-ai cumparat niciodata un ziar de la chiosc in perioada aia si d-aia nu cunosti chestiunea despre care aberezi cu atata lejeritate. Pe scurt, a existat atunci o actiune la nivelul primariei capitalei vizand reglementarea si modernizarea tururor punctelor stradale de difuzare a presei din Bucuresti si desfiintarea tarabelor de tabla si din scanduri. Practic, primaria a avizat un model de chiosc modern, cel pe care-l poti oricand vedea pe trotuarele din Piata Romana, din fata magazinului Unirea si peste tot in Bucuresti, cu usile pliante care deschise ofera rafturi de expunere a publicatiilor si cu tejgheaua rabatabila, racordate la energie electrica si izolate termic. Primaria a ales locatiile de amplasament si le-a oferit spre utilizare chioscarilor, obligatiile acestora fiind sa-si obtina autorizatiile de functionare, sa incheie contractele de inchiriere a spatiului public si sa achite contravaloarea chioscului. Preturile au fost piperate, atat pentru chiosc cat si pentru chirie, au existat si nemultumiri, dar in cele din urma chioscarii s-au conformat continundu-si activitatea. Ei bine, exact aceste chioscuri sunt acum desfiintate de primarul Baluta fara sa propuna nimic altceva in loc. In ziarul Adevarul de ieri sunt publicate fotografii cu aceste chioscuri ridicate de angajatii primariei si aruncate la groapa de gunoi. In esenta, in sectorul 4 nu vor mai exista chioscuri de ziare, de niciun fel. Acum, daca tie ti se pare o masura buna, e o alta discutie, la felul cum suna comentariul tau nici nu ma mira aspectul asta. Precizez insa ca nu exista niciun oras european fara chioscuri de ziare stradale; sectorul 4 al Bucurestiului va fi o anomalie europeana din punctul asta de vedere.

A.D.  •  27 septembrie 2017, 21:57

Sunteți incredibili, d-lor Tolontan și Victor F., V-am spus că am CĂUTAT pe GSp (ediția gratuită online - folosind motorul de căutare, adică), iar cea mai recentă știre găsită era despre semifinala cu Rusia, asta după ce România câștigase titlul la feminin. Că nu m-am dus să verific !? Vă mai spun o dată: România câștigase titlul, iar motorul dvs. de căutare aici pe GSp.ro găsea doar un articol despre semifinala cu Rusia! În momentul de față ... motorul dvs. (al GSp., ediția gratuită) de căutare ia prea mult timp să răspundă! În mod repetat.

Comentează