Grevă a difuzorilor de presă în București: ”România poate fi unica țară europeană fără ziare chiar de Centenarul Marii Uniri!”

Chioșcarii protestează în fața abuzurilor primăriilor, în primul rând împotriva primarului Sectorului 4, Daniel Băluță

luni, 25 septembrie 2017, 10:16

Între un sfert și o treime din chioșcurile de presă din București, în special cele din sectorul 4, sunt astăzi închise.

Iar multe dintre cele care nu sunt închise au mesaje de susținere pentru greviști. Ei anunțaseră intenția încă de săptămâna trecută. 

E un eveniment care s-a repetat de foarte puține ori în ultima sută de ani în România.

Difuzorii de presă protestează împotriva abuzurilor primăriilor și, în primul rând, împotriva primarului Daniel Băluță, din sectorul 4.

Gazeta Sporturilor își cere scuze cititorilor săi afectați.

În același timp, publicăm o frază fundamentală din comunicatul prin care Patronatul Difuzorilor de Presă își explică decizia: „Fără puncte de vânzare de presă amplasate pe domeniul public, așa cum se întâmplă peste tot în lumea civilizată, va fi restrâns dreptul constituțional la informare, iar presa scrisă din România își va înceta existența, exact în anul Centenarului Marii Uniri!”.

Nu este o exagerare, o figură de stil sau un fel de a spune.

Este ceea ce toate cifrele o atestă.

Din 2010 până astăzi, în interval de 7 ani, au dispărut peste 60% din punctele de vânzare ale presei din România.

Astăzi mai există 3.000 de puncte în toate cele 41 de județe ale țării, dintre care cam 2.600 distribuie presă cotidiană, față de 6.500 cîte erau în 2010.

Un alt reper e acela că numeroase titluri rămase pe print, printre care Adevărul, Click, Ziarul Financiar, Dilema veche, Evenimentul Zilei, Jurnalul Național, sunt în insolvență de ani de zile. La rându-i, României libere i s-a cerut insolvența.

Asta după ce, din 2008 încoace, mai multe societăți care editau unele dintre aceste titluri, au intrat deja în faliment, titlurile migrând pe alte companii!

Cu alte cuvinte, brandurile sunt la a doua sau chiar a treia viață, care se anunță, însă, ultima.

În același timp, redacții de ziare importante trecute exclusiv pe net, cum ar fi Gândul sau ProSport, au intrat și ele în insolvență.

Oamenii care vând presă știu foarte bine că, în acest ritm al dispariției chioșcurilor, presa care suferă pretututindeni în lume din cauza economiei, noului consum, propriei inadaptări, dar nicăieri în Europa din cauza primăriilor sau autorităților statului, România va fi prima țară din UE fără cotidiane diverse și relevante.

Chiar în 2018, anul Centenarului Marii Uniri!

Dacă întâlniți în drumul dvs. un chioșc închis sau în grevă, puteți trimite fotografia pe Whatsapp, la numărul: 0744.490.395 

Imagine din sectorul 6 , de la un chioșc de ziare de lângă Kaufland Tudor Vladimirescu
Imagine din sectorul 6 , de la un chioșc de ziare de lângă Kaufland Tudor Vladimirescu

Comentarii (48)Adaugă comentariu

Demolarii  •  25 septembrie 2017, 11:02

Cine e vinovat? Dacă jurnalistii de profesie au preferat o activitate sponsorizată direct, subiectele articolelor devenind reclame mascate sau rechizitorii la fel de comandate. Odată ce au pierdut încredere clienților/ cititorilor au pierdut și puterea de a-i influenta, devenind inutili. .....libertatea de informare nu e limitata. Accesul la internet și principiile ce stau la baza UE, din care Romania face parte- piața comunitară, și ce deriva din acest concept, sunt o aplicare a legii pietei libere care bazează pe cerere și ofertă. De ce sa citesc gsp.ro când aceasta scrie că și DigiSport.ro sau ProSport.ro, despre chiloții murdari ai unui produs suraevaluat, cum e fotbalul românesc? Pai la o multinațională ți se cere să vorbești încă 1-3 limbi că să te angajezi. Cât e de greu să citești online FranceFootbal sau Marca ori Ojogo? Ziariști și distribuitorii trăiesc încă în anii 90 ai secolului trecut. Distribuitorii sunt conștienți că ei trăiesc din vânzarea țigărilor,dar odată pierdut vadul comercial...nici țigările nu-i scapă de faliment.....așa că spațiul public e mană cerească până vor descoperii fumatul online.....

Cătălin Tolontan  •  25 septembrie 2017, 11:03

@Demolarii: nu toate lucrurile se explica exclusiv prin culpe. Daca cititi ceea ce am scris, sunt totusi cateva randuri, veti vedea ca e amintita si responsabilitatea presei pentru ce se intampla cu presa. Fenomenul insa e mult mai larg. Ne-am obisnuit sa credem ca, exprimand un punct de vedere rapid, in comentarii, punem noi degetul pe cauze si solutii. Nu e deloc asa. Problemele complexe au solutii complexe. Stiti cat a scazut O Jogo? La o treime!

Crimson Veritas  •  25 septembrie 2017, 11:07

2.5 Ron o apa plata Dorna ... da-o incolo de treaba ...:)) Dreptul cetateanului de a fi informat ... pe bani ... se poate manifesta si cu telefonul mobil sau tableta din dotare... accesand varianta online ... iar pentru old-timeri ... propun sa se faca tonomat-papper ... bagi fisa ... si iti vine ziaru' ... cu ultimele dosare ale lui Kovesi si Co ... ca sa nu pierzi nimic ...:)) De altfel cred ca ar fi mai simplu ... sa-si faca DNA-ul propria Gazeta saptamanala ... cu dosare in lucru, coming soon, sau ... sondaje pentru cititori ... 'Voteaza Penalul pentru Saptamana Viitoare' ...:)) O distributie ... prin posta ... si revitalizam si Posta Romana ... facand-o parte integranta din Statul de Drept ...:)) Si va urez de pe acum ... in caz ca uit, sau mi se intampla ceva intre-timp .... Heil 100 Romania! ...:))

Vasile  •  25 septembrie 2017, 11:09

Tolontane, tu aduci in discutie UE, dar tu vezi cum arata dughenele alea? Si asta asa, aici in poze. Daca mergi pe teren sa le vezi, ti se intoarce stomacul pe dos.

Cătălin Tolontan  •  25 septembrie 2017, 11:10

@Vasile: nu mai trageti in pianist :-) Am preluat un citat din difuzorii de presa. Ei vorbesc despre UE. Aveti dreptate, ele arata ca vestigiile unei epoci apuse. Dar chioscurile sunt urite asa cum urite sunt si "marile" cladiri de birouri din Romania care vestesc viitorul, nu?

`gogu  •  25 septembrie 2017, 11:23

Liviu Dragnea declara deunazi ca DNA ii submineaza puterea. De aproape 28 de ani in democratia originala toti cei care s-au perindat la putere nu au realizat ca ei sunt in slujba cetateanului roman. Ca el este un angajat al statului indiferent de functie. Toti indiferent de apartenenta politica s-au comportat precum secretarii de partid din perioada comunista la nivel mai mic asisderea sefilor de de magazine. Presa scrisa mai ales la nivel local a avut de ales intre a fi partinitoare sau a scrie despre viata mondena. Intrata pe mana unor patroni dubiosi 90 la suta din ziare devin instrumente de publicitate. Eu insami am scris un comentariu, disperat fiiind, legat de prezenta excesiva, in cotidianul de fata, a lui Gigi Becali si declaratiile sale debile. Bomboana pe coliva presei scrise au pus-o retelele de socializare in frunte cu Facebook . Motivul este reactia romanilor fata de abuzurile la care sunt supusi zi de zi inclusiv a mijloacelor media agresive si agasante( Antena 3 este un exemplu) , facandu-i pe multi dintre ei sa evadeze in mediul virtual. Grupul Intact Media este cel mai mare si mai puternic grup media din Romania si asta domnule Tolontan trebuie sa va dea de gandit.

Crimson Veritas  •  25 septembrie 2017, 11:35

Nu vestesc nici un viitor ... vezi de treaba ... sclavetii de la corporatii ... vin acasa cu opinile scrise in ... plic ... pun plicul peste cel de la banca ... si le deschid in acelasi timp ... ulterior ... folosesc internetul pentru banking ... si se uita un episod de piratat GoT ...:)) Halesc repede ceva pre-parat in Lidl ... usually ... salam nemtesc expirat de o luna ... si re-sigilat la Sibiu ... si dupa aia trec la nani ...:)) Concediul ...cu tot ce mai reuseste sa stranga ... il face in Germania ... pe un discount de la firma ... si cu bilete promo la Lutfthansa, 10% reducere pentru angajatii vorbitori de ... neamta ...:))

El Cid  •  25 septembrie 2017, 11:37

Excepțional, măcar cu 1% mai puțină manipulare fetidă și mai puțini dintre cei care o "produc", și uite așa drăgălașule vă mai citesc : Mama Omida, celebrul Numerologie Vorovkhievici, bioenergoterapeuta Ficioru'.... parcă. Taman la Zero Credibilitate la care ați ajuns..... aaa, să nu uit, NEET generation plus #rezișty, sunt alături de Voi în aceste clipe de răstriște prin care treceți.... iar carul mortuar agale mărșăluit prin Place de la'Victoar.... Amin

Dr. Dan Patru Tudosie  •  25 septembrie 2017, 11:56

Vremea ziarelor a trecut demult. Nu a plans nimeni ca de ziua focului nu se mai apride focul ca pe vremea lu Burebista. Din pacate, vremea religiei si vremea institutiilor de presa, care dezinformeaza in masa, in functie de interese, nu vor trece prea curand. Dar speranta moare ultima. Nu am mai cumparat un ziar de peste 10 ani. Nu-s dezinformat, sunt mai informat ca niciodata. Si as fi si fara presa centralizata.

Mircea  •  25 septembrie 2017, 12:03

Greva e greva, Marea Unire e Marea Unire !! Ce are una cu ailalta? Chiar daca "Nu este o exagerare, o figură de stil sau un fel de a spune." La noi, la romani a cam disparut cultura "citirii" ziarului. Manele, trollajul pe net, distractia la max sunt doar cateva din "beneficiile" culturale ale vietii romanesti post-decembriste.

Silviu  •  25 septembrie 2017, 12:03

De aceea suntem ,unde suntem pt. ca ne place la nebunie ;Sa moara capra vecinului.De ce frustratii care vor distrugerea chioscurilor nu spun ca; -Cele 3000 de chioscuri au vre-o 5000 de angajati care mananca o paine. -Cele 3000 de chioscuri aduc din banii pe chiria terenului un venit mare primariilor.Oricum mai mare decat unele multinationale. -Cele 3000 de chioscuri aduc lunar miliarde la bugetul statului. -Cele 3000 de chioscuri aduc nu numai presa ,dar si reviste si carti pt. cei ce prefera presa scrisa .Din fericire mai sunt destui si merita respectati pt. optiunea lor. Dar ce este GRAV e faptul ca nu sunt decat niste 'vaci de muls'si nu sunt ajutati ,mai mult sunt sabotati de stat. Pt. domnul care vrea chioscuri noi, il rog sa vada cat costa un chiosc ,il anunt ca suntem intr-o mare criza si e preferabil sa existe asa ,pt. motivele de mai sus. Nu am ajuns sa avem niste orase frumoase si sa le strice chioscurile. Daca nu am fost in stare sa modernizam blocurile comuniste ,de ce ne luam de chioscuri.Va rog nu mai faceti comparatii cu tarile dezvoltate ca-i perversitate.Dupa ce v-om avea salarii si conditii ca ei ,atunci e corect sa te compari.Noi mergem cu alta viteza si cei mai grav..... inapoi. Cati au curajul s-o spuna ? P.S-Din pacate bugetul tarii e asigurat in cea mai mare proportie de IMM-uri ,adica cei mici si oropsiti. Restul doar arata frumos. Ma intreb de ce Cancelarul Austriei a spus ca ; -Unele multinationale contribuie la Bugetul statului mai putin decat o rulota de carnati. In rest da DOAMNE ca si cei care nu sunt in sistem sa inteleaga ca difuzarea presei este o munca graea si migaloasa si aduce de la oo

Mircea  •  25 septembrie 2017, 12:05

@gogule ai descris la perfectie nomenclatura "comunista".

Mircea  •  25 septembrie 2017, 12:14

Ne tot plangem ca nu se vand ziare, nu? Hai sa facem investitii ca in capitalism, ca doar in capitalism suntem, si sa instalam automate pentru vanzarea ziarelor. Asa e civilizat. Asa vom mai decongestiona strada si trotuarele, ar fi mai curat. Din poze unele sunt dughene nu chioscuri de distributie a presei. Azi maine au trecut 3 decenii de la susa din decembrie 1989, si cate astfel de automate exista in tara?

Catalin  •  25 septembrie 2017, 12:24

Hmmmm, se pare ca in comunicat nu apare ceva foarte important si anume... chioscurile de presa nu au fost inchise de nimeni, ci mutate cativa metri mai incolo unde a permis spatiul, din cauza ca in zona in care se afla se fac lucrari la largirea bulevardelor sau la infiintarea de noi parcari. Dau exemplul chioscului din Str. Lamotesti (zona Bd. C-tin Brancoveanu) care nu a "suferit" nicio paguba, nu a fost mutat, nu a fost sechestrat, etc. Mai mult, in contractul pe care chioscarii il au cu Primaria S4, scrie clar, negru pe alb ca nu se atinge nimeni de acestea, ca sunt ale lor, DAR... daca se fac amenajari sau lucrari in jurul lor, atunci trebuie mutate, logic, deci trebuie sa se supuna administratiei locale. Sa nu-mi spuna ei ca daca venea Apa Nova sa sape sub chiosc, tot primarul ar fi fost de vina, ca deja suna a altceva. Prin urmare, sunt convins ca acel comunicat s-a vrut un pic altceva fata de ce se intampla in realitate. In alta ordine de idei, sustin o presa libera in Romania si cat mai multe centre de difuzare a ziarelor.

Matei  •  25 septembrie 2017, 12:36

Pentru cei care nu au acces la un punct de difuzare a presei sau care nu sunt in tara, versiunea digitala a Gazetei este solutie foarte buna.

Emil  •  25 septembrie 2017, 12:41

Bre nea Tolo, pai chioscurile sunt pt presa sau vandut bere, suc si tigari? Ca asa se vede in poze. Apoi, din comunicatul remis de peimaria s4, se observa ca lucrurile nu sunt tocmai cum urla presa , aia profesionista.Ce ar fi sa pui si comunicatul ala, se analizam cu atentie motivele si abia apoi sa tragem concluzii? Pai avem un regulament si niste legi in tara asta, hai sa le respectam. Obiectivitatea deriva din cunoastrerea punctelor de vedere ale ambelor tabere. Iar despre chioscari, scuza-ma, dar au impresia ca terenul e al lor si nu al municipalitatii. Iar vrajeala asta cu pumnul in gura presei nu tine pt ca in ziua de azi , presa tiparita e infima pe linga publicatiile on line. Eu stau in Berceni si m-am uitat de curiozitate la aceste chioscuri apoi am analizat comunicatul emis de primarie , plus HCL cons local. Frate, cam au dreptate.

ticbis  •  25 septembrie 2017, 12:51

@Demolarii: Citind comentariile de genul celor pe care l-ai postat tu (si nu esti singurul), realizez in ce confuzie totala isi traiesc viata majoritatea romanilor si ce talmes balmes este in capul lor cand vine vorba de notiuni de genul democratie sau economie de piata, dupa 28 de ani de trai in "libertate" ca si cetateni europeni cu drepturi depline! Presa scrisa este in declin evident peste tot in lume, motivele nu le mai amintesc aici, dar activitatea de distributie a acesteia (atat cat a mai ramas) este 100% un business privat. Chioscarul este un patron ca oricare altul si afacerea lui il priveste strict personal. Atata timp cat acesta detine legal o autorizatie de functionare eliberata de catre primarie, isi amplaseaza chioscul pe spatiul public cu aprobarea primariei, foloseste un model de chiosc agreat de primarie, isi plateste la zi chiria catre primarie conform contractului si isi achita taxele si impozitele catre stat, nici primaria si nici cei cu conceptiile tale n-au niciun drept sa judece rentabilitatea afacerii lui si nici daca presa scrisa mai prezinta sau nu interes pentru public. Asta doar cererea si oferta de pe piata libera poate decide; te asigur ca daca chioscarul n-ar mai avea clienti si n-ar inregistra profit ar fi primul care ar pune lacatul la chiosc si ar solicita primariei rezilierea contractului si ridicarea acestuia de pe domeniul public, ca oricare alt patron, ca doar nu-ti inchipui ca va veni cu bani de-acasa ca sa tina artificial in functiune un amarat de chiosc de ziare. In concluzie, nu-ti bate tu capul cu ce se citeste si ce nu, cu ce ziare se mai cumpara sau nu, cu cine le mai cumpara sau nu; lasa economia de piata si cererea si oferta sa decida in privinta asta. Businessul asta va muri de la sine daca se va dovedi in viitor desuet sau nerentabil, nu primaria decide asta; la fel cum au disparut de-a lungul timpului o gramada de alte asemenea: magazinele ce inchiriau casete video, centrele de depanare tv, consignatiile, atelierele de ascutit cutite si incarcat brichete, cele de cizmarie, de blanarie sau de confectionat palarii. Intr-o economie de piata reala, NU primaria desfiinteaza aceste activitati, se desfiinteaza ele singure daca dispare cererea de pe piata, e simplu si firesc asa, in toata lumea civilizata! Ceea ce face acum primarul Baluta in sectorul 4 cu chioscurile de ziare este un abuz discretionar, n-are legatura nici cu economia de piata si nici cu cererea si oferta. Si nu este singurul abuz pe care l-a initiat de cand s-a inscaunat in fruntea sectorului, sunt inca multe altele la fel de ilogice si de dezastruoase pentru cetateni; le-am amintit intr-un alt comentariu postat acum cateva zile pe un alt articol pe tema asta publicat de dl Tolontan pe blogul acesta; nu le mai reiau. Cert este ca acest primar este cel mai slab edil al sectorului 4 dintre toti cei care s-au perindat la conducerea administrarii acestuia in ultimii 28 de ani, este nu numai incapabil dar si rau intentionat; sunt valuri uriase de nemultumiri la adresa activitatii lui printre toti cetatenii sectorului, in special a acelora care l-au votat, votantii traditionali ai PSD-ului. Ce a reusit asta sa faca n-a mai facut nimeni pana acum, in niciun oras sau capitala europeana: un sector al Bucurestiului fara niciun chiosc de presa stradal!!! Este unic in Europa secolului XXI :))

John  •  25 septembrie 2017, 13:45

Doamne ajuta! Inca un pic si dispareti si voi ! Pe gsp.ro oricum intra doar *** si aveti trafic spre zero. Acu' speram sa dispareti si din print.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daniel Tutuianu  •  25 septembrie 2017, 13:54

Nu mai sunt cititori de presa. In vest ziarele au cate 20 sau 30 de pagini fara poze. Nu vorbesc de tabloide.

Dr. Dan Patru Tudosie  •  25 septembrie 2017, 13:59

@ticbis, Presa scrisa e in declin peste tot si e perfect normal sa fie asa. Cum am zis si in comentariul de mai sus, nu prea mai vezi oameni care sa aprinda focul frecand doua lemne. De presa nu am avut nevoie niciodata si 90% din presa, de cand exista ea, inseamna manipulare. De fapt, asa a si aparut, pe vremea romanilor,cand omul imparatului venea cu "noutatile" in piata si le interpreta actoriceste. Nu avem nevoie de asa ceva. Alea cateva lucruri bune facute de presa, de cele mai multe ori la comanda sau in functie de interese, sunt total irelevante comparativ cu cancerul propagat. Iar azi mai mult ca niciodata nu avem nevoie de institutii de presa. Orice om conectat la realitatea zilei poate da stiri.

ticbis  •  25 septembrie 2017, 14:59

@Dr. Dan Patru Tudosie: Sunt perfect de acord cu adevarul afirmatiilor din comentariul tau. Dar faci niste confuzii enorme intre chestiuni complet diferite: una e ce crezi tu ca ai nevoie sau n-ai nevoie si alta e ce se vinde in realitate pe piata libera. Tu n-ai nevoie de presa scrisa, dar altii au, ca nu de nebuni isi tin chioscarii activitatea in functiune, atat la noi cat si in toata lumea civilizata! Repet, este un business privat si nu primaria si nici cei care nu-l agreaza sunt in masura sa decida desfiintarea acestuia; este regula de baza a economiei de piata in oricare tara democratica din lume. De exemplu, eu as sugera primariei sa desfiinteze toate sex-shopurile din capitala (sunt cateva mii, mai multe decat chioscurile de ziare), dar nu am dreptul asta, doar piata libera, cererea si oferta poate face asta. Daca vrei, eu sunt liber sa deschid o afacere privata cu un magazin in care sa vand bete de aprins focul prin frecare dupa metoda de acum 2000 de ani, atata timp cat voi avea clienti interesati sa-mi cumpere marfa si sa-mi asigure profitul ma doare la basca ca tu-ti aprinzi aragazul cu smartphonul si nu dai doi bani pe marfa mea :)) Si te asigur ca NU primaria si NICI tu si cei asemenea tie nu au dreptul sa-mi desfiinteze afacerea! Sper ca ai priceput despre ce vorbim aici...

misu  •  25 septembrie 2017, 15:08

Pai daca (vorbim de gsp) v-ati limitat doar la becali,si mm,doi puscariasi notorii,plus ceva haimanale si gata ziarul!!Nu va mai citeste nimeni, si cat de curand o sa aveti soarta prosportului !

ticbis  •  25 septembrie 2017, 15:42

@Daniel Tutuianu: Te inseli amarnic: in vest sunt sute (poate mii) de publicatii cotidiane care apar in fiecare dimineata la chioscurile de ziare, fiecare in tiraje de peste 500 de mii de exemplare si tiparite in peste 100 de pagini pe editie (mai multe decat ai citit tu adunate in toata viata ta) si au chiar si poze :)) Daca nu ma crezi, pune mana si cumpara ziarele aparute azi ca sa te convingi cu ochii tai: The New York Times (SUA), The Times (Marea Britanie), Suddeutsche Zeitung (Germania), Le Parisien, Le Figaro, Le Monde (Franta)... si ma opresc aici; sunt sute de astfel de ziare ce ies de sub tipar zilnic pe tot globul.

Andrei F  •  25 septembrie 2017, 16:31

@ticbis • 25 septembrie 2017, 12:51 Aceleasi deraieri...Domnule,cand a fost prigoana lui Basescu contra chioscurilor s-a spus ca vor ramane doar cele de presa si de vanzare a biletelor RATB...Arabul ala batut de Basescu in nici un caz nu vindea presa!Desigur ca nici reforma lui Basescu nu a mers pana la capat pentru ca au scapat si multe chioscuri cu alte profiluri...Pe undeva a fost o rearanjare a afacerilor stradale de unde Basescu a castigat desi atunci ,,chioscarii,,fluturau contracte in vigoare cu primaria...

Alexis  •  25 septembrie 2017, 16:48

Cine dracu sa mai plateasca pentru presa scrisa, cand voi scrieti numai tampenii? Daca analizezi principalele cotidiene sportive (GheSePe, ProstPort, etc) contin in proportie de 90% stiri despre FCSB sau despre jucatorii acestui surogat de echipa. Pai pe cine intereseaza ce gagica si-a mai tras magazionerul de la aceasta echipa sau ce ceaiuri bea Alibec ca sa se trezeasca din mahmureala? Presa sportiva a murit in Romania din secolul XX, sub atenta supraveghere a "maiestrului" ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan  •  25 septembrie 2017, 16:55

Cauzele sunt altele: 1. Nimeni nu e dispus sa plateasca pe ceva ce poate capata gratis on line 2. Valoarea presei in sine este atat de redusa (si paradoxal in continua scadere) ca 1-2lei pare un pret obscen pentru cateva pagini de compuneri de clasa a 4a de la scoala ajutatoare) 3. Credibilitatea presei romanesti e atat de redusa ca doar cei total indoctrinati mai cred ce spuneti Primarii, consilii locale, taxe...praf in ochi. Presa scrisa e pe moarte si o merita. Puteti face 1milion de puncte de vanzare...trendul nu se va schimba.

Costi  •  25 septembrie 2017, 16:59

De ce exemplarul online este mai scump decat printul (0,5 euro plus TVA fata de 2 lei)?

Razvan  •  25 septembrie 2017, 17:09

Plus, mai e si vorba de aspecte moral/ecologice Oricat de putin ai constientiza ca hartia se face din celuloza/lemn, ca cerneala tipografica e toxica, ca plimbam niste tone de maculatura cu masina, oricui i se pare ceva in neregula si o risipa absurda sa vada o poza A4 full color *** ca Becali sau Dragomir

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  25 septembrie 2017, 17:19

@Andrei F: Mi-e greu sa inteleg ce la ce te referi; comentariile mele sunt clare, logice, argumentate si exemplificate de la "a la z". Daca nu le-ai inteles sau n-ai vrut sa le intelegi nu e vina mea, crede-ma. Raspunsul tau n-are nicio legatura cu ceea ce am scris eu, e ca oistea-n gard. Scuza-ma, dar eu nu vad nicio legatura intre ceea ce a facut Basescu bine sau rau pe vremea cand era primar sau presedinte cu ceea ce face acum acest primar Baluta. Daca tu sau Baluta va bazati opiniile si actiunile comparandu-le cu cele intampalte pe vremea cand Basescu era primar, sunteti jalnici. Iti reamintesc ca pe vremea aia Romania inca nu era membra UE si ca tu erai obligat sa stai la coada o saptamana la ambasada Frantei ca sa obtii o viza turistica pentru Franta si sa ai posibilitatea sa cumperi cu mana ta cotidianul Le Figaro de la un chiosc de ziare de pe un bulevard al Parisului :)) Repet, ceea ce face acum acest Baluta este un abuz, un afront adus civilizatiei si democratiei europene; n-are nicio legatura cu Basescu, oricat de mult ai forta logica si bunul simt!

Ghj kgft  •  25 septembrie 2017, 17:45

Imi este absolut indiferent de publicatii precum ZF si Adevarul, nu ma intereseaza ce publica trompetele DNA si nici dificultatile pe care le intampina.

Andrei F  •  25 septembrie 2017, 17:58

@ticbis • 25 septembrie 2017, 17:19 Atunci ia de aici...Daca scoti atitea de nu mai stii... ,,Chioscarul este un patron ca oricare altul si afacerea lui il priveste strict personal. Atata timp cat acesta detine legal o autorizatie de functionare eliberata de catre primarie, isi amplaseaza chioscul pe spatiul public cu aprobarea primariei, foloseste un model de chiosc agreat de primarie, isi plateste la ...,,,Aberatii...

ticbis  •  25 septembrie 2017, 18:14

@Andrei F: Gresit! Ceea ce am scris si afirmat eu ar fi aberatii doar in masura in care le-ai demonta si le-ai combate prin contra-argumente logice, civice, morale sau legale, altfel ceea ce faci tu e doar simpla prostie. Daca nu le ai sau nu poti sa le exprimi, stai in banca ta ca altfel te faci de rusine :))

Andrei F  •  25 septembrie 2017, 19:37

@ticbis Pai doar faci niste enunturi ca la fotbal...sa fie bine ca sa nu fie rau...D- ta acum spui ca ,,reforma ,,facuta de Basescu privind chioscurile este nula...Pe spatiul public numai anumite domenii de activitate sunt permise in Bucuresti.Asta a ramas de la Basescu si bucurestenii au fost de acord cu asta...Vezi unde contravine ce- ti spun ,,enunturilor,,tale...Repet arabul care si- a luat- o de la Basescu nu vindea presa...Daca asta ar fi facut asta nu ar fi avut probleme...

Lucian  •  25 septembrie 2017, 19:45

Mizerii de chioscuri ce vand mizerii de ziare. Presa din Romania este can can sau sta la mana unora care le pompeaza bani. Presa din Romania atrage clickuri in mediul online pentru a avea ceva mai multi bani. Nicaieri nu vezi ceea ce se intampla in mediul online din Romania. Peste tot exista can can insa nu exista tara in care TOATA presa online sa cerseasca clickuri prin titluri "bomba". Ziarele sportive in Romania au disparut de ceva timp, nu se mai scrie despre sport ci 80% despre fotbal, asta in conditiile in care avem un fotbal putrezit din radacini care nu se va ridica nici intr-o suta de ani. Nu in conditiile in care toti bijnitarii, puscariasii, parvenitii politici sau nu detin cluburile de top. Nu stiu cata speranta exista in randul unora dar eu cred ca generatiile actuale nu vor mai vedea echipe de club care sa nu reprezinte asa cum o faceau odata iar nationala nu doar sa faca act de prezenta la turneele finale. Nu mai exista sperante si nu inteleg de ce va incapatanati sa vedeti sau sa scrieti asta... continuati sa scrieti despre puscariasi, parveniti, etc si nu faceti decat sa adanciti groapa in care este fotbalul. Am castigat un campionat de tenis de masa si voi ati inceput sa faceti investigatii, subiectul Romania campioana a durat maxim 24 ore pe cand cel in care MM, Jiji, Dinu etc debiteaza prostii dainuie si va dainui in a voasta "presa". Inchei prin a spune ca nimeni nu da doi bani pe ziarul gsp atata timp cat lucrurile "interesante" pentru ei sunt in mediul online.

jos_cenzura  •  25 septembrie 2017, 20:45

Greva este asemanatoare cu criza unui copil care da din picioare sa ceara atentie. Smiorcaiala nu rezolva nimic. Daca vor sa tina pasul cu lumea, cei afectati trebuie sa se apuce de treaba si sa gaseasca solutii noi, pentru ca totul se schimba in viata unui om.

di livio  •  25 septembrie 2017, 21:00

televiziunile is tot presa? io nu mai stiu ce-i aia presa...numa de la tine am auzit chestia asta cu chioscurile...digi 24 n-a scos un sunet...cel putin pe site...a3 nu stiu ca nu ma intereseaza...asta trebuia sa fie breaking la tv...da nici la voi nu-i solidaritate...asta-i un cuvint chiar comic in ziua de azi...tv-urile trebuiau sa fie pe *** primar sa-i ceara explicatii

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  25 septembrie 2017, 21:19

@Andrei F: Eu am spus ceea ce aveam de spus in comentariile pe care le-am postat aici. Am explicat, am argumentat, am dat exemple, mi-am justificat parerile, am scris mult dar la obiect. Tu ai scris nimic; in mintea ta totul se rezuma la Basescu. OK, pot sa-ti inteleg frustrarile si neputinta, dar ce treaba are ce-a facut Basescu cu ceea ce face acum acest Baluta, tot nu pricep. Din cate imi dau seama, tu sustii ca daca Basescu a facut rau acum 15 ani, in urmatorii 150 de ani toti primarii Bucurestiului au nu numai dreptul, dar si datoria sfanta sa faca de o mie de ori si mai mult rau. Sorry, dar aici m-ai pierdut, la un nivel de inteligenta, de cunoastere si de perceptie atat de scazut nu ma pot cobori oricat m-as stradui... Un lucru e cert, de cand lumea si pamantul au existat atat oameni ca tine cat si unii ca mine; poate o sa ti se para straniu, dar exact cei ca tine au girat abuzurle puterii, chiar si pe cele ale lui Basescu!!! Nu-mi fac iluzii ca o sa intelegi ceva din comentariul asta; iti lipseste simtul critic si, mai ales, judecata proprie. Aici n-am cum sa te ajut :))

haideusicfr  •  26 septembrie 2017, 7:33

Am vazut un reportaj cum ca la Cluj nu mai sunt postasi. Au o meserie riscanta , kilometri de parcurs zilnic si sunt platiti la salariul minim pe economie.Sub 1000lei net.Cu pensiile ce se mai "scot",dar oricum e jalnic. Cat despre centenarul marii Uniri ,s-oa lasam balta cu pancartele domnule Tolontan.Atat ii intereseaza pe bucuresteni unirea asta cat negru sub unghie.Si-au facut autostrazi pe bani publici ,sa se fataie la mare ,ii ironizeaza mereu pe ardeleni ,pe "unguri" ii vad ca pe niste dusmani, ar fi multe de spus .Cele bune!

Maxentiu  •  26 septembrie 2017, 8:48

Nu stiu de ce sa mai avem chioscuri de presa daca nu mai avem presa. In lipsa obiectului muncii (presa scrisa a disparut aproape complet), aceste chioscuri ocupa inutil spatiul public, difuzarea presei raminind doar un pretext in spatele caruia aceste chioscuri vind tot felul de chinezarii inutile si insalubre. Daca cineva mai vrea sa faca presa, sa angajeze vinzatori ambulanti care sa vinda ziare din mina, ca pe timpuri. Spatiul public trebuie redat pietonilor, nu tinut ocupat cu chioscuri, buticuri si masini parcate.

Andrei F  •  26 septembrie 2017, 9:03

@ ticbis Daca nu ai fi atat de sigur de tine ai fi fost mai castigat...Ti- am dat argumente dar nu le- ai inteles si te crezi inteligenta suprema! Gresesti cand afirmi ...daca chioscurile au autorizatie,daca au conract cu primaria pot sta bine merci,pot vinde ce vor...Sunt atati care aici au spus ca unele din chioscuri nu mai corespund ca imagine.Si d- l Tolontan a acceptat...Apoi daca ai avea minime cunostinte de cum se inchiriaza pe terenul unei primarii ai stii ca primaria are stipulat in contract ca daca intervine ceva- se sparge sau se inlocuieste o teava,se reabiliteaza ceva pentru oras...atunci chiriasul este evacuat...Nu se merge in instanta ,nu se parlamenteaza...Nu plec acum nici dupa posibila fenta a primarului care acum vorbeste de chioscuri noi...Alea ar trebui sa existe in planul de reabilitare a zonei...Si ala se avizeaza si nu se mai poate schimba...Am vorbit de Basescu deoarece bucurestenii desi poate nu le- a placut toate metodele au apreciat ca a scapat atunci de multe chioscuri.Si aici gresesti grav! Basescu a desfiintat majoritatea chioscurilor nu a impus schimbarea imaginii acestora! Si nu a contat ca fosti chiriasi aveau contract cu Primaria...Ex. cu arabul batut era si pentru a arata cine a patimit atunci- in primul rand patronii care nu vindeau presa pentru ca nu se mai intorceau inapoi ca vanzatorii de presa... Se stabilise atunci sa nu se mai permite decat un anumit gen de chiosc pentru doar cateva domenii- presa ,RATB, florarii...Din imagini se vede ca la unele chioscuri parca era talcioc !Ai dreptate doar cand afirmi ca nu- mi place Basescu! Eu nu l-am votat niciodata,dumneata?Ca sa stim daca ai dreptate cand afirmi ca din cauza celor ca mine Basescu si- a dat in petec...Dincolo de antipati am spus ca Basescu a fost apreciat in cazul desfiintarii chioscurilor.Am vorbit de Basescu deoarece mai este lume care- si aminteste dar s- a mai intamplat si in alte locuri.De ex. Craiova...Si daca nu stii...mereu s- a intamplat cu scandal...La Craiova se spunea ca primarita vrea sa inchida presa pentru ca nu- i era favorabila...Peste o perioada o sa stim si de ce se intampla acum,cine a avut dreptate...Sunt atatea localitati unde chioscurile exista dar stau inchise...

bg  •  26 septembrie 2017, 10:03

La noi, o activitate legala poate fi desfiintata rapid, cu forta, in schimb, zeci de activitati ilegale (care aduc bani negri) sunt tolerate, trecute cu vederea, incurajate. In curand, ilegalitatea, infractionalitatea legiferata va lua locul legalitatii consacrate si normalitatii. Si asta pentru ca atunci cand aduci in discutie o problema divergenta, oamenii de la noi devin intoleranti cu semenii lor, egoisti, rapoteaza totul la persoana proprie, la propriul consum. Este o trasatura pe care o vedem tot mai des la liderii nostri politici care iau masuri generale raportandu-se la propria persoana: Tudose nu foloseste cardul bancar, deci sa-l desfiintam, Dragnea are pasiunea pescuitului si acceptam modificarea geografiei Dunarii prin hot. de guvern. Ce mai urmeaza? Sa punem pescuitul in locul fotbalului...Eu de exemplu nu am pasiunea jocurilor de noroc si propun sa le interzicem, sa inchidem toate localurile. Noroc ca nu suntem toti factori de putere...Parlamentarii mizeaza pe acest tip de comportament intolerant, agresiv, centrat pe propria persoana care nu este unul european, civilizat, ca sa-si legifereze propriile interese care nu sunt cele mai morale, oneste si corecte. Unde este interesul general si national care ar trebui promovat de liderii nostri? In tara asta, toate lucrurile normale au luat-o razna: justitia, educatia, sanatatea, politica, presa...Comportamentele oamenilor s-au modificat in rau si valorile umane sunt rasturnate. Prin toate masurile pe care le-a luat (taxa pe gunoi, investitii in borduri, iarba, fantani), primarul Baluta este un factor de regres in administrarea sect. 4, iar desfiintarea chioscurilor de presa este un abuz clar. Poate ca modelele de chioscuri sunt urate, presa este neinspirata, facebook-ul mai atractiv, dar desfiintarea fortata a unei activitati legale de vanzare a presei fara a propune solutii este condamnabila. Asa s-a procedat la noi: am distrus fara a pune nimic in loc pentru ca acel lucru sa dispara.

doilaunu  •  26 septembrie 2017, 10:56

cred ca duceti o lupta cu timpul (sau cu timpurile). Presa scrisa va muri pentru ca nu mai face parte din lumea contemporana. Au murit sau sunt in agonie alte domenii (industria vanzarii de albume muzicale, industria fotografica, industria filmelor de calitate), cum ar putea scapa presa scrisa?

Ziarul  •  26 septembrie 2017, 11:37

Dle Tolontan, problema aceasta grabeste disparitiei presei asa cum o stim noi. Daca difuzare nu mai ai, produci degeaba. Si-atunci nu mai produci deloc. Intreb: disparitia presei scrise nu e cumva o problema de siguranta nationala? Poate fi lasata opinia publica fara acest instrument? Putem sta linistiti ca maine nu apare niciun curent pe retelele de socializare de dezinformare si manipulare spre o platforma ultra-nu-stiu-de-care, ori a unor curente de influenta din online? In final: ce se alege de o societate fara presa scrisa care inseamna jurnalisti pregatiti, analisti verificati in timp (de un public cumparator, nu de like-urile irelevante) samd... Poate trai o societate fara presa scrisa asa cum o stim noi? Candva Nastase voia sa sustina presa scrisa, dar, in contextul ala, poate pe drept cuvant, s-a inteles ca fiind o "cumparare" a bunavointei presei. Mai poate fi de actualitate o sustinere de stat (desi nu as vedea cum...) a presei scrise certificate in timp si care se zbate sa reziste din pricini financiare precare? Caci mai bine salvezi ce ai de salvat acum, decat sa reinvii ceva ce-a murit candva, mai ales daca ne gandim la infrastructura productiei si difuzarii ziarelor (tipografii, distributie...) Multumesc!

Silviu  •  26 septembrie 2017, 22:56

@ticbis ..."crede-ma" "te asigur" cuvinte periculoase. Chiar daca ai dreptate cu limbajul asta te chinui degeaba ... cei inteligenti nu-ti dau atentie ca esti agresiv si ceilalti la fel pentru ca esti "superior". Schimba discursul ca patinezi in gol.

ticbis  •  27 septembrie 2017, 12:31

@Silviu: Indiferent cat de bine sau de prost am scris eu si cate cuvinte "periculoase" si fraze "agresive" am folosit in comentariile postate, valabilitatea ideilor exprimate ramane mai presus de oricare alte considerente legate de forma in care le-am prezentat. Nu am scris aici nici pentru "inteligenti" si nici pentru "inferiori"; am scris pentru cetateni normali ce se doresc si se simt a face parte din familia celor europeni. Imi cer scuze daca normalitatea pe care am adus-o in discutie a nascut frustrari sau sentimente de inferioritate in randul celorlalti, dar nu e vina mea. In rest, "crede-ma", "te asigur" ca nu exista niciun oras european fara chioscuri stradale pentru difuzarea presei scrise, asa desueta si din ce in ce mai putin frecventata de catre public cum e ea acum. Daca nu ma crezi, te invit sa vizitezi Europa :))

Silviu  •  27 septembrie 2017, 21:13

@ticbis N-am vrut sa te supar m-am gandit ca ti-ar prinde bine ... Nu te-am contrazis dar nu mi-a placut tonul. Multumesc pt invitate .... sunt plecat din Romania de 10 ani. Mai dureaza pana o sa ne aliniem ... vesticii se tot civilizeaza de 200 ani ... mai avem drum lung.

valentin  •  30 septembrie 2017, 12:16

Da, bine vreau să fac acea colecție de la Game of Thrones, deja încep să ajungă târziu. Să dau șpagă la vânzătoare?

valentin  •  30 septembrie 2017, 12:18

Ar fi posibil să împachetez mere în loc de pește? GG.

Comentează