Victorie, dar să nu ne mințim!

A fost o seară salvată în repriza a doua și photoshopată de comentariul ProTV

joi, 28 septembrie 2017, 9:57

Când leșini în fotoliu ca să vezi un meci de fotbal, ar trebui să te asiguri că cei din față nu sunt mai prăbușiți ca tine.

În cazul FCSB, vreme de 45 de minute au fost.

Prima repriză de la Lucerna a fost cea mai exactă reprezentare a neputinței pe care și-o poate imagina  patronul – antrenorul și, de ce nu, jucătorul Gigi Becali. Până la urmă, el și cu Viorel Hrebenciuc erau mai în vână când vizitau cantonamentele echipei de acum 10 ani!

Pentru că lipsa de vână e ceea ce șochează la Steaua. 

Echipa e moartă din minutul 30, fundașii iau, la centrări, poziția aterizării forțate din avion, iar în față, Budescu are vitalitatea unei cutii de Xanax.

Și, probabil, nu e doar o chestiune de antrenament fizic, pentru că n-o fi uitat preparatorul Marian Lupu meserie. Nu e degeaba cel mai titrat fizioterapeut român.

E adevărat că Steaua s-a mobilizat în repriza a doua. Echipa a egalat după 0-1 la pauză, tocmai prin Budescu.

Dar Lugano a avut o bară și alte ocazii clare.

Noroc că elvețienii sunt o formație cam de locul 200 în Europa, dovadă cât de ușor au cedat controlul tabelei, de s-a ajuns la 2-1 pentru noi. 

Sigur că băieții de pe ProTV, în stilul lor hiperbolic, l-au numit pe marcatorul Junior Morais ”maestru” și au calificat reușita lui Budescu drept ”antologică”.

Erau așa de retreziți la viață la microfon că ne-au înștiințat că prețul lui Man ar fi crescut ”cu multe cifre” dacă puștiul ar fi reușit nu știu ce fază. Puneți un zâmbet!

Felix, Costi, o orchestră nu va învăța niciodată să progreseze dacă o ridici în slăvi când cântă modest! Steaua a bătut pe ”aproape nimeni”, jucând doar din ceva experiență și din execuții.

O avea televiziunea cerința iluziei, însă în sport reușitele nu șterg minusurile. Doar le compensează, ceea ce e diferit. Pentru că în observarea defectelor stă condiția perpetuă a cunoașterii și baza progresului.

De atâtea ori am remarcat generozitatea comentariului celor de la Pro, de data asta a părut mult prea mult! Să spui că ”Planici a jucat perfect” înseamnă să crezi că poți modela tu realitatea, în loc s-o descrii.

Da, FCSB e pe locul 1 în grupă, cu 6 puncte.

Dar dacă n-ar mai antrena oricine altcineva în afară de antrenor, poate că ar juca un fotbal mai bun.

 

Comentarii (48)Adaugă comentariu

robert  •  28 septembrie 2017, 22:05

poate ca da poate ca nu, steaua castiga 6 puncte hai ura si la gara, imi placi mai mult tolontane cand faci anchete, la fotbal lasa-i pe altii sa scrie

Frustrarel  •  28 septembrie 2017, 22:06

Trebuie sa fii frustrat bai tonto , in loc sa va bucurati de o victorie a unei echipe romanesti in europa va bagati unghia in gat si ***' ***' *** , lasa sportul du-te inapoi la inestigatiile tale nea sherlock

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cristi  •  28 septembrie 2017, 22:10

Si totusi de ce avem mentalitatea asta si cand castigam !??

Cdny  •  28 septembrie 2017, 22:12

Perfecta dreptate, Steaua penibilă in multe momente.

mike  •  28 septembrie 2017, 22:13

Mai lasa-ne tolontane nici cand castigam nu ne putem bucura,nu pot sa-mi inchipui ce articol era daca FCSB lua bataie.

Colontan  •  28 septembrie 2017, 22:14

Hai sa nu exageram, aici nu-i nici Colectiv nici sistemul de sanatate. Planici a jucat foarte bine, poate nu e un jucator de Premier League sau altceva dar l-a surclasta pe Balasa (care a fost principalul vinovat la gol, nu Popescu - se mai intampla...). Pana la urma, nici noj nu avem un ca pionat pe masura dorintelor noastre, sa fim realisti, suntem in jumatatea de jos a clasamentlui european dpdv al campionatului dar avem pretentii de primele 5. Eu cred ca nu e corect sa ceem de la echipele romanesti mai mult decat ne permite valoarea. Din pacate, e valabil si pt nationale...

Fece5bistul  •  28 septembrie 2017, 22:14

Poate intelege si dl. Ioanitoaia ca nu Daum a pierdut calificarea la mondiale -asta e nivelul fotbalului in Romania la ora actuala. Slab de tot.

Costică Hriscu  •  28 septembrie 2017, 22:15

Bravo Tolontan . Adevărul ai grăit .

Dan  •  28 septembrie 2017, 22:16

Inainte sa judecati comentariul live al unui meci transmis de concurenta, nu mai bine analizati si titlurile articolelor din redactie? Daca la televizor executia lui Budescu a fost "antologica" pe GSP apare, citez: "VIDEO Gol de generic reușit de Constantin Budescu în meciul cu Lugano! Reușită de 5 stele a fotbalistului FCSB-ului în meciul cu Lugano". Deci?

Munteanu  •  28 septembrie 2017, 22:16

Tolontane............, mai băiatule de ce nu te duci sa comentezi la PSG???? Mai "acolada" fotbalului românesc!!!!!. ***!!!!!! *** " *** "??????

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  28 septembrie 2017, 22:17

Ha,ha,ha...ori politica ori sport...aceeasi ciorba...Ce sa- i faci daca fotbalul nu poate tine pasul cu prea meseriasa presa romanesca !!! Ca de altfel toata societatea romaneasca!!!Bine ca- mi amintesc ce puteti face atunci cand ziaristii intra in politica sau la o echipa de fotbal sa demonstreze!Ex. Branesti si echipa nationala vorbesc de la sine!!!Sper sa ma cenzurati ca de obicei...Auzi !Ziaristi care cenzureaza cand ei trebuie sa fie pentru libertatea de exprimare!

jiji  •  28 septembrie 2017, 22:18

O echipa mare câștigă si cand joaca prost,sa nu uiti asta. Citind asta,imi vin in minte urmatoarele cuvinte:Romanul e cel mai mare dusman al romanului. Eu zic sa te bucuri de o victorie a fotbalului romanesc si sa lasi sportul pe plan secund,ai tendința de a deveni ,,hater,, Cazurile cu DNA te prind mai bine,insist si te rog HAI SA NE BUCURAM DE O VICTORIE A FOTBALULUI ROMANESC.

Florin  •  28 septembrie 2017, 22:19

cum stim noi sa criticam si la victorii, daca nu batem, nu e bine, daca batem, nu e bine....asta e natia romaneasca

gigi_becali_7  •  28 septembrie 2017, 22:21

Sa nu ne mintim, Gigi Becali patronul a facut performanta cu Steaua, de cand a venit, iar Gigi Becali ANTRENORUL este cel mai bun antrenor din Romania. UEFA.COM spune la Steaua : 10 YEAR EUROPEAN RECORD ! ( Ten-year European record UEFA Champions League unless indicated otherwise ), si apoi insira cele 10 calificari consecutive in Europa ( CL sau EL ) dupa meciuri de calificare, din sezonul 2007-2008 pana in 2016-2017. Din care 3 in C.L :)))) Metre, sa retinem , a se citi 10 ANI RECORD EUROPEAN ( pentru cei ce nu cunosc engleza ) .... Asa ca sa nu ne mintim, si sa asteptam sa-si rupa gatul Steaua in Primavara Europeana ca sa ne putem bucura, pana atunci mai avem, puneti-va pohta in cui :)

olandezu  •  28 septembrie 2017, 22:22

ai ajuns rau daca iti ataci colegii de breasla,cu timpul o sa ajungeti si voi la fel ca cei de la pro -x ,adica spre zero....

Cris  •  28 septembrie 2017, 22:22

Da! Doar copii hraniti din iluziile oarbe ale fanului fara neuroni poate contesta adevarul, de altfel indubitabil, al acestui articol. Dar, vedeti exemplul celui numit Robert, ei vor spune nuuu, noi am castigat 3 puncte cu (cu lanterna unui campionat submediocru)...dar ce daca, suntem perfectii lui Becali. Ce daca ne-a tinut in corzi pana in ultimul minut o echipa (Dinamo), care nu mai inesteste nimic in fotbal de ani lumina si e ciuca batailor prin capionat! Ce daca cumparam tot ce e mai valoros in campionat si pierdem identitatea echipei (caci actuala FCSB este nimic altceva decat compilatia ultimelor doua campionae: Astra si Viitorul), desi nu suntem in stare sa mai castigam un campionat de ani dezi....totusi, noi suntem STEAUA! Si nu vedem singurul adevar (concluzionat si [ron articol), anume ca ne zbatem, in realitate, in neputinta, mediocritate si iluzii, din cauza singurului antrenor, jucator si aciuit de pe langa echipa (caci patron legal este cu totul altul), Gigi ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cris  •  28 septembrie 2017, 22:23

copiii..............................

Alexandru  •  28 septembrie 2017, 22:23

Pana LA urma o victorie de care se bucura fcsb. Steaua pe care o stim si singura capabila de rezultate bune in competitiile europene

Bogdan  •  28 septembrie 2017, 22:24

Poate e timpul ca Balasa sa faca un pic tusa. Pe el il intereseaza mai mult sa dea gol... Cum poate Petrescu la CFR sa aseze asa bine jucatorii pe teren si aici sa fie un haos total.

Vlad  •  28 septembrie 2017, 22:25

Dupa acest articol m-ati convins domnule Tolontan ca sunteti paralel cu fotbalul. Planic chiar a jucat perfect si v-as recomanda un oftalmolog, desi aveti probleme prea grave de vedere ca sa mai puteti fi salvat. Aceasta Lugano,"aproape nimeni" cum o numiti, a facut egal cu Basel ale carei calificari in primavara europeana nici nu le mai pot numara. Poate asteptati sa facem ce face PSG cu Bayern sau Barcelona cu Juventus, dar asta ar insemna ca sunteti total rupt de realitate si totusi cred ca suferiti de asta si de boala romanului: stiti doar sa criticati si atunci cand nu e cazul.

El Cid  •  28 septembrie 2017, 22:29

*** păi ce se mai poate spune Nimic, vorba cîntecului a Generațiilor "zero" recte NEET, jurnalism aservit, incompetent, suficient, anost, ingrat, ipocrit.... Cam ca și rumunașul adăstător al spațiului Carpato-Danubiano-Pontic..... "vîslește Birjar..... Caii sunt la Adăpat.... prin Cotroceni", ***.....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Poison  •  28 septembrie 2017, 22:30

Comentatorii ProTV sunt mai penibili chiar si ca Randoom, Iosif, Palnie, Abigail, Ares, Arsenie si GrandeT..

Andrei  •  28 septembrie 2017, 22:31

Daca nici asta nu e meci facut la pariuri - 1 pauza, 2 final, inseamna ca nu am mai vazut fotbal pana acum. Prima repriza a fost o gluma, golul elvetienilor a fost facut cadou... si dupa o prima repriza in care nu puteai sa faci egal cu o echipa de liga a 3a, intorci meciul la pas, pana in min 65.

Mircea  •  28 septembrie 2017, 22:32

Minunat comentariu. Foarte realist si haios ...

tonys  •  28 septembrie 2017, 22:33

Steaua are 6 pct din 6 in grupa europeana si haterul de tolontan ataca Steaua de parca an de an liga 1 castiga cel putin europa league daca nu si champions league. Ii asteptam si pe mironica si stiucan cu hatereala anti-Steaua.

rim  •  28 septembrie 2017, 22:34

am intrat n cel de-am saizecila an in meseria de suporter. numai inmeseria de cititor am mai multa vechime. comentez rar articolele dv si, de regula, cand am ceva de amendat. dar luciditatea acestuia merita semnalata. cu o singura adaugire. pana si patronul-antrenor a observat ca aceasta echipa de locul 200 in europa a fost, inseara asta, "mai slaba ca dinamo". e adevarat, steaua a batut pe "aproape nimeni"

Razvan  •  28 septembrie 2017, 22:34

Catalin, pe gsp.ro, imediat sub link-ul catre articolul tau, am gasit urmatorul titlu: “Gol de generic reușit de Constantin Budescu în meciul cu Lugano! Reușită de 5 stele a fotbalistului FCSB-ului în meciul cu Lugano”. Poate de aici s-au inspirat Felix si Costi...😀

Daniel  •  28 septembrie 2017, 22:37

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

its1134  •  28 septembrie 2017, 22:39

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Puiu Varsan  •  28 septembrie 2017, 22:43

Te-am considerat, dintotdeauna, drept unul dintre cei mai buni jurnalisti de sport din Romania (basca anchetele de alta natura). Cu scrierea din seara asta m-ai dat gata. Mai rar atat simt analitic.

tonys  •  28 septembrie 2017, 22:48

Mai bine ai ramane la ridicat in slavi si cantat ode lui kovesi, la fotbal nu ai simtul masurii- in conditiile in care toate celelalte echipe din liga 1 nici macar n-au ajuns in grupe, tu ataci Steaua care are in grupa 2 victorii din 2 meciuri.

danna  •  28 septembrie 2017, 22:53

Era mai bine să fi jucat Steaua extraordinar,cu pase dintr-o atingere,cu 30 de cornere la poarta lui Da Costa,cu 5 bare...și scorul să fi rămas 1-0...!Ce folos Tolontane?

element_dusmanos  •  28 septembrie 2017, 23:01

Sunt stelist de multa vreme, poate de mai multi ani decat au multi dintre userii de pe aici care-l injura nejustificat pe Tolontan. Ce remarc pe forumul Gazetei : mai mult de 50% injura fara motiv, fara argumente si fara sa transmita nimic inteligent. In seara asta FCSB a jucat cu o echipa modesta, si s-a chinuit serios - aratand cumva nivelul la care se joaca in MamaLiga 1. In afara de "bine ca a iesit asa" nu cred ca ar fi alte laude de adus. Comentatorii ProTV sunt pe alocuri haios de penibili, strigand in microfon mai infocati decat samantarii Peluzei Ros-albastre, de altfel, un colectiv cu un nivel ales.

Cosu  •  28 septembrie 2017, 23:10

De dinamo vs Chiajna nimic ?

ManX  •  28 septembrie 2017, 23:17

Asta cu -prețul lui Man ar fi crescut ”cu multe cifre”- este tare de tot.Printre altele.. Poate au comentat în direct de la palat. Nu poti sa nu tresari chiar daca nu te uiti atent la meci si faci altceva în acelasi timp. Multe cifre dupa virgula,sau mai degraba zero înainte de virgula. "Steaua a bătut pe ”aproape nimeni" :) Si ei sunt aproape comentatori.

DAV  •  29 septembrie 2017, 0:46

Sunt perfect de acord ca in afara de investitii,adeseori discutabile, Becali zapaceste si incurca echipa si cred ca aveti in mare merit dl Tolo ca puneti in evidenta acest aspect in ciuda admiratorilor sai. Ar fi bine daca Gigi s-ar limita doar la investitii si ar fi un castig daca suporterii ar lua atitudine.

Joe  •  29 septembrie 2017, 0:50

Tolontan, Te urmaream pe vremuri cand erai vioara a doua la procesul etapei dirigat magistral de Ovidiu Ioanitoaia. Te descurcai satisfacator, tinand cont ca erai pe la inceputul carierei. Mai recent, recunosc ca foarte rar iti citest srticolele, si asta pentru ca ai abordat un stil literar care ori nu iti apartine ori nu ti se potriveste; ca si context ideatic, adeseori nu spui nimic in plus fata de colegii tai mult mai tineri, ori daca spui, e o interpretare deformata a realitatii. Iti recomand sa revii/adopti stilul simplu cu care ai debutat in ziaristica si din cand in cand trage cu ochiul la ce scriu altii, poate te ajuta.

Gelu  •  29 septembrie 2017, 0:59

Cataline, 2 lucruri de subliniat: 1. Nu avem prea multe reveniri si rasturnari de situatie (gen cea din Romania-Danemarca: 3-11 din 1989). Deci haide in primul rand sa salutam, fara a cadea in extaz, faptul ca au reusit sa rastoarne rezultatul de la pauza. 2. Sunt perfect de acord cu observatiile tale referitoare la supra-excitarea unor crainici vizavi de unele reusite. Intr-adevar, m-am bucurat si io la bomba din unghi a lui nea Costica. Dar nu este o opera de arta, orice profesionist respectabil trebuia sa o friga pe poarta de acolo bine de tot. La mine comenta Emil Gradinescu, care l-a criticat neincetat pe Budescu pana si chiar si dupa gol. Daca Budescu nu isi exersa tupeul cu pase smechere etc pana atunci, nu intra nici torpila aia. Trebuie si ei sa incerce de mai multe ori, nu sunt nici ei niste Dumnezei, ba chiar multi dintre noi(in special eu) cred ca si noi am fi dat-o in plasa de acolo. lol Ceea ce propun e ceva intre excitarea prea din cale afara a comentatorilor de la protv si pragmatismul lui Emil (vezi explicatia mea geniala de mai sus). Si in primul rand sa ne si bucuram un pic doar, pentru ca repet, nu de multe ori reusim noi sa intoarcem un rezultat. Sa incercam sa plutim pe calea de mijloc, sa apreciem cand ceva iese bine cand iese, iar cand nu iese sa nu facem o tragedie nationala si un circ de nedescris. PS: Contra, ia-l pe Man ala la nationala ACUMA si ajuta-l pe baiat sa debuteze. Mai ales in meciul cu cazacii. Dupa cum a zis si maestrul Ilie Balaci, baiatul are material!!! Greseala romanilor e ca nu au tupe' sa ii bage pe cei care promit de mici (exceptand Hagi, care a fost creditat si a ajuns "regele" nostru).

Adrian  •  29 septembrie 2017, 1:02

Hai sa ne bucuram de o victorie istorica a fotbalului romanesc. Steaua a invins pe Lugano!!! Wuallah!!! Am dat bairam si cred ca imi voi tatua *** acest scor. Insfarsit putem sa ne bucuram ca vedem clar valoarea fotbalului romanesc. Varza murata! Hai cu sarmalele, ca la fotbal ne-am lamurit.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian  •  29 septembrie 2017, 1:08

Iar flămânzi ăia dela Protv, în spiritul *** americănesc, orice *** ce apare la ei pe program e un motiv de senzaţie Naţională sau "galactică" cum sunt obligaţi să spună. Adică, prosteală pe faţă cum s-ar spune.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

DAC  •  29 septembrie 2017, 1:14

...***...cata disperare Tolontane...ha-ha-ha

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

DAC  •  29 septembrie 2017, 1:19

ps...Tonys=senzational

margotinne  •  29 septembrie 2017, 3:26

Dar dacă n-ar mai scrie cronici de sport oricine altcineva în afară de gazetari, poate că am avea o presa mai buna. Ce sa-i faci Tolo, c-asa-i in tenis, iti da adversarul in cap chiar cu armele tale... :)

nypd  •  29 septembrie 2017, 4:29

Pentru "frustrarel " si altii la fel ca el: e ca-n bancu' ala, cand castiga, i-a fatat vaca(oaia, ca tot vorbim de *** " el ciobandante") cand pierde, moare vitelul(mielul).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

robert  •  29 septembrie 2017, 6:51

tolontane ca tot te luai de " baietii de la pro tv " care l-au numit pe junior morais "maiestru" tocmai ma uitam pe siteul uefa iar comentatorul uefa care face rezumatele in engleza ia zis "with an expert finish " si uite asa miam adus aminte de tine

robert  •  29 septembrie 2017, 7:18

Cris tie vreau sa iti raspund ma sudistule apropo sunt (moldovean plecat de 13 din tara ) inceteaza sa mai folosesti CE DACA intruna nu e corect gramatical nu te zgarie la ureche ? de la voi bucurestenii sincer ma astept la mai mult intradevar bucurestiul e cel mai dezvoltat oras dar crede-ma nu si bucurestenii, nu ma iau de semnele de punctuatie nici eu nu le pun mie greu de pe telefon nu merita efortul sa ma concentrez, dar macar cuvintele foloseste in adevaratul sens al lor pe urma vii si imi zici de "COMPILATIA CELOR DOUA ECHIPE ASTRA SI VIITORULE " ma ai internet iti ia 10 secunde sa cauti un cuvant daca nu il stii in ziua de azi COMPILATIE e in capul tau, o combinare nu poate fi niciodata o compilatie . Concluzia e ca desi esti bucurestean si probabil ai avut mai multe oportunitati ca mine eu sunt cel sigur a ajuns mai bine ca tine eu sunt cel care a plecat , reusit si auto educat afara, fiind cu bagajul genetic din acelasi oras , hai sa iti dau primul exemplu al unui mare lingvist Roman ALEXANDRU GRAUR pe urma continuand cu ceilalti EMINESCU, IORGA , ENESCU , ANTIPA , OCTAV BANCILA, GENERALUL GH. AVRAMESCU , MIHAIL SORBU , ILIE RADU , si multi multi altii sunt sigur ca multe nume ti se pare confuze tie ar trebui sa iti zic de parintele cleopa care si el e nascut pe acolo dar .. nu o mare mandrie :) pt mine cel putin dar tie ca telespectator constant al antenei 3 ti-ar trezi interes probabil pt ca sigur nu te-ar interesat cine a fost ILIE RADU SAU MIHAIL SORBUL , pe primul sigur il confunzi cu cantaretul ala de etno :))

robert  •  29 septembrie 2017, 7:21

"sunt cel sigur a ajuns" mea culpa nu mi-am corectat putin textul inainte

sile  •  29 septembrie 2017, 10:57

Planici nu a jucat chiar perfect, insa evolutia sa a fost de un 8. Un pic de exagerare nu strica unui comentariu...

Comentează