Reacția Patriarhiei despre fundația care a primit bani furați din spitalul Malaxa: ”Fundația Omenia folosește abuziv imaginea Preafericitului Daniel”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române susține că s-a retras din fundația lui Oprescu și Secureanu după ce a aflat ”lucruri reprobabile legate de aceasta”

miercuri, 4 octombrie 2017, 12:35

Gazeta Sporturilor a solicitat Patriarhiei un punct de vedere după ce a devenit public în procesul Secureanu faptul că o parte din sumele delapidate de la spital au ajuns la fundația Omenia.

Deși Patriarhul Daniel a susținut încă din 2012 că s-a retras din această organizație,  pe siteul fundației Omenia primul nume care apare, drept președinte de onoare, este cel al conducătorului Bisericii Ortodoxe Române.

În plus, Minodora Ilie, fondatoarea fundației, a susținut chiar ieri că ”Preafericitul Daniel este și acum cu noi în fundație”.

433.000 de lei a întors șpagă firma Forever Danisim către Secureanu și fundația Omenia

Patriarhia a răspuns, prin biroul de presă,  că ”Referitor la întrebarea pe care ne-ați adresat-o, vă comunicăm că Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a retras din funcţia onorifică de preşedinte al fundaţiei OMENIA încă din 7 mai 2012, după ce a aflat lucruri total reprobabile legate de aceasta. În acelaşi timp, Patriarhia Română a încetat orice colaborare cu doamna Minodora Ilie şi cu fundaţia internaţională OMENIA”.

”Patriarhia Română nu este în nici un fel responsabilă de faptul că pe site-ul fundației apare în continuare, în mod abuziv, imaginea Preafericitului Daniel într-o calitate de care s-a dezis public în urmă cu peste cinci ani. Vă mulțumim pentru că intervenția dumneavoastră ne oferă ocazia să putem clarifica încă o dată situația descrisă mai sus”.

Ziarul a insistat și a arătat că, în ciuda retragerii de acum cinci ani, imaginea Patriarhului este în continuare folosită de fundația Omenia.

Patriarhia  a revenit.

”Deplorăm faptul că actuala (necunoscută nouă) conducere a acestei fundații continuă să pastreze pe site-ul ei fotografia Parintelui Patriarh, inducand astfel în gravă eroare pe orice cititor neavizat”.

Patriarhia numește ”Omenia” drept o ”fundație fantomatică” care ”țintuiește personalități care în mod sigur au trimis mesaje de desolidarizare”.

În încheiere, reprezentanții Bisericii au spus că se gândesc ce au de făcut, în acest moment nefiind luată o decizie.

CUPRINS: TOATE CAPITOLELE DIN INVESTIGAȚIA GSP DESPRE FLORIN SECUREANU/SPITALUL MALAXA/SISTEMUL DE SĂNĂTATE

Comentarii (32)Adaugă comentariu

bazileon  •  4 octombrie 2017, 12:50

Tare! Si acum trebuie s- o lungesc! Vivat!

Mihai Ursta  •  4 octombrie 2017, 12:56

Domnule Tolontan, E nemaipomenit ca luptati sa demascati furtisagurile. Sunt sigur insa, ca veti face asta si acum, adica, dovedirea abuzului facut, prin folosirea imaginii Patriarhului, de catre aceasta zisa fundatie. Urmarind cu atentie evolutia situatiei de fata, va doresc numai bine. Cu respect, Mihai Ursta

Lucian  •  4 octombrie 2017, 12:56

Unde și cui a spus părintele ca s-a retras din fundație? Susține ca a afirmat public, exista un comunicat al acelor vremuri? Eu nu am găsit!

Cătălin Tolontan  •  4 octombrie 2017, 12:57

@Lucian: exista acest comunicat al agentiei de presa a Bisericii, de acum cinci ani. L-am gasit si am dat link la articolul de azi. http://basilica.ro/patriarhul-romaniei-inceteaza-orice-cooperare-cu-fundatia-omenia/. Dar, intr-adevar, e prea putin, avand in vedere ca imaginea sa a ramas acolo.

Mugurel  •  4 octombrie 2017, 13:08

Teoretic ar fi trebuit sa-i dea in judecata. Practic, daca ei maine il fac presedinte pe Catalin Tolontan si ii pun poza pe site, acesta are nevoie de vreo 2 ani ca sa obtina o hotarare definitiva si sa o scoata de acolo. E pacat ca aceasta organizatie pateaza acest nume (folosit in multe forme si de alte organizatii onorabile) si organizatiile caritabile in general.

Ion  •  4 octombrie 2017, 13:10

Pai Dle C. Tolontan ar fi trebuit cu asta sa incepeti articolul, si anume ca pe site-ul Patriarhiei exista dezicerea Patriarhului de aceasta societate. Nefacand-o, implicandu-l pe Patriarh, in ceva in care, clar nu este implicat nici dansul, nici BOR , va faceti vinovat de murdarirea imaginii. De fapt, parerea mea este ca, asta ati si urmarit. Va readuc aminte ca tot Dvoastra spuneati ca Pharma are 80% din contractele cu spitalele statului, si s-a dovedit ca avea in jur de 10 %. In plus analizele ulterioare au aratat solutii dezinfectante eficiente. Aici sint vieti si afaceri...distrue. Cum vi se pare, dimineata, cind ca priviti in oglinda ?

Cătălin Tolontan  •  4 octombrie 2017, 13:11

@Ion: ne pare rau, dar informatiile pe care le vehiculati sunt false. Nici un produs Hexi Pharma testat in laboratorul acreditat international din Cehia nu este eficient in sensul certificatului de licenta. Nici unul din cele testate nu face ce trebuia sa faca! Adica nu omoara germenii integral, adica oamenii se infectau, sufereau si, in unele cazuri, mureau. Sa spui in continuare altceva e semnul unui dispret pentru viata umana. Stim ca e greu sa pastrezi adevarul in lumea de azi, dar asta e profesia noastra si nu vom inceta sa-l sustinem. Faptele sunt incapatanate! Cat despre faptul ca Hexi Pharma a avut contracte cu 90% dintre spitale si asta apare in dosarul trimis in judecata si e incontestabil. Nu 10%, ci 90% dintre spitale, peste 300, erau aprovizionate cu acesti dezinfectanti ineficienti.

Ion  •  4 octombrie 2017, 13:20

O asociatie cu oameni unu si unu...

lica  •  4 octombrie 2017, 13:29

Să fim serioși. Minodora Ilie a declarat public faptul că l-a sprijinit pe Daniel să ajungă Patriarh. Minodora are cu ce să-l șantajeze pe Patriarh. Altfel nu stătea el așa cuminte în ceea ce o privește. Dacă luăm în calcul și susținerea lui Ioan Talpeș din partea lui Traian Băsescu, conform declarațiilor lui Cozmin Gușă, se lămurește situația. Talpeș a făcut apologia patriarhului și într-o serie de emisiuni de pe Prima TV. http://rezistenta.ro/patriarhul-daniel-slujitorul-lui-dumnezeu-sau-***-satanei/

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nefericitul Daniel  •  4 octombrie 2017, 14:33

"...după ce a aflat lucruri total reprobabile legate de aceasta..." Putem sa stim si noi si reprezentantii legii ce lucruri reprobabile ati tainuit pana acum, d-le Preafericitul??!!! Pașol na turbinca!

Cosmin Vladulescu  •  4 octombrie 2017, 14:33

Georgica nu doarme... Patriarhia e vinovata ca aia nu au scos informatiile de pe site sau ca dna respectiva a afirmat "chiar ieri" ca Patriarhul este cu ei. Parerea mea este ca nivelul jurnalistic al investigatiilor dvs este extrem de scazut. Chedtia cu 3 surse e poveste, mult mai simplu este sa arunci soparle asteptand sa vezi care dintre ele prinde.

Petru Rares  •  4 octombrie 2017, 15:25

Domnule Tolontan, in loc să cauți pete în capul Patriarhiei, mai bine ți-ai învăța subalternii de la site să scrie corect românește. Șarapova, nu SHarapova, ca pe Știucan nu-l semnați Shtiucan. Ce-ai făcut prin articolul ăsta e să mai arunci *** pe Biserică, deși e clar că n-are nicio legătura cu fundația respectivă, tu știind că s-au dezis de ei de ani de zile. Mai bine ai fi remarcat că Patriarhia nu are un departament online sau de marketing, care să urmărească cum se folosesc de imaginea Patriarhului...dar de unde, mai bine dai niște ***, mai ales că ajută „cauza”: sa nu se facă referendumul pentru familie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aham  •  4 octombrie 2017, 15:53

preanefericiul opulent imbracat in aur e vinovat cel putin de faptul ca n-a facut nimic sa opreasca acest abuz. cica s-a dezis intr-un comunicat acu vreo 5 ani.. si de atunci? de ce n-a facut nimic? nu-i afecta mertanele?

Mihai Ursta  •  4 octombrie 2017, 16:49

Ma intreb, daca chiar va intereseaza cu adevarat, in ce masura Patriarhul s-a dezis de fundatia aia, sau doar "atatati focul" cu articolul asta, si cu explicatiile si motivatiile foarte subtiri, pe care le folositi la comentariile celor de aici. Aveti grija, ca simtul dreptatii, care presupune IMPARTIALITATE, usor se clatina de suflul care vine ,,,,, de te miri unde.

cornel  •  4 octombrie 2017, 17:02

Numai *** acolo....unul și unul, majoritatea cercetați penal ? Cel mai *** ? *** !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Scufitza Rosie  •  4 octombrie 2017, 18:06

Omenia=***=Brancusi.... ex consilierul prezedential! Omul SRI-ului si care aparea in emisiunile lui Iantu, cand acesta era la Kanal D... filiera e lunga si obositoare!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

PFA Danielle  •  4 octombrie 2017, 19:42

povesti, daca si-ar deschide cineva o fundatie din asta si s-ar folosi de imaginea persoanei fizice prea fericite PF Daniel in doua zile ar fi la puscarie...

FRED  •  4 octombrie 2017, 20:34

in multe fundatii caritabile intra bani din diferite donatii,sa verifici tu ca fundatie adica sa faci ancheta cum a facut rost de ei cel cate ti-i trimitei e o ineptie,sa te faresti sa spui ca faci parte din fundatie sau alta firma e normal,sa minti nu e ok.

Radu  •  5 octombrie 2017, 0:00

@Lucian: exista acest comunicat al agentiei de presa a Bisericii, de acum cinci ani. L-am gasit si am dat link la articolul de azi. http://basilica.ro/patriarhul-romaniei-inceteaza-orice-cooperare-cu-fundatia-omenia/. Dar, intr-adevar, e prea putin, avand in vedere ca imaginea sa a ramas acolo. Domnule Tolontan, remarca dumneavoastră e chiar răutăcioasă ! Cum adică e prea puțin, ce ar fi trebuit să facă Preafericitul Părinte?

bob  •  5 octombrie 2017, 8:44

Bine,bine,a dat Patriarhia banii inapoi? Sau "sa fie primit"...

Stefan Patriche  •  5 octombrie 2017, 9:12

Zici ca-i lista cu Most Wanted. I-a luat deocamdată pe Prins Pol & Prinses Lia Palaria, pe urma pe masonu' lu' peste prăjit, partenerul sosiei lui Gabi Firea. Urmeaza Talpes, PF (nu dam nume) and the really Most Wanted Minodora Ilie, hahahahaha.

dan  •  5 octombrie 2017, 11:31

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gabi  •  5 octombrie 2017, 14:30

Domnule Tolontan, sunteti subiectiv. De ce n-ati inceput cu linkul: . http://basilica.ro/patriarhul-romaniei-inceteaza-orice-cooperare-cu-fundatia-omenia ? Nu aveti nici un regret ?

lica  •  5 octombrie 2017, 15:37

Domnule Tolontan, vă rog să nu vă lăsați impresionat de postacii de serviciu. Se minte. Eu am documentat un material la începutul acestui an. Pagina cu dezicerea Patriarhiei nu mai exista pe site-ul reorganizat al basilica.ro. A fost repusă acum, când ați solicitat p.d.v.. Subiectul este de actualitate având în vedere implicarea acestei pseudomasonerii în problemele BOR. Bun, patriarhul se dezice, dar acolo sunt și alte figuri oficiale bisericești. Multe din ele sunt controversate. Dacă se cunoșteau ilegalități produse în Fundația Omenia, cum de nu s-a dezis de aceasta și gen. Talpeș??? Fiind vorba despre imaginea Patriarhiei Române cred că explicațiile sunt cam puerile. Eu știu că la Patriarhie este plătită o armată de preoți consilieri, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  6 octombrie 2017, 5:34

Măi lica...parcă așa îți spui..ceea ce știi tu e fals ! Du-te și te culcă și poate ți-o veni mintea la cap ! Domnule Tolontan, iertați-mă că vă spun, dar sunteți de o ipocrizie fără margini ! Nu mi-ați răspuns la chestiunea cu Patriarhul, c-ar fi făcut prea puțin că s-ar fi dezis de fundația Omenia !!! De fapt e o șopârlă răutăcioasă, pe care ați strecurat-o așa, ca să grăiți în deșert. Deșertăciune sunt vorbele astea prietene și e păcat că nu vezi bârna din ochiul tău ! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească pe Frăți, Valentin pe numele său de botez ! Cătăline, oare tu ai făcut destul pentru dânsul ? Sau te pricepi doar să arunci cu piatra !?

bg  •  6 octombrie 2017, 9:37

Pe afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul! Asa si cu Fundatia Omenia patronata de doamna Minodora Ilie, ***. Fundatia a avut sediul intr-o cladire din cart. Cotroceni, aproape de Sp. Municipal condus de S. Oprescu si a functionat in partea invizibila in regim de "club select". ***, ***. Personaje diverse, dar fara scupule, chititi pe imbogatire rapida au aderat ***, culmea de numele OMENIA... Cand d-l dr. S. Oprescu striga la TV ca " managerii de spital sunt pusi sa gestioneze saracia in sanatate", dansul, ce sa vezi, ***. Rusineeee!!!! Smecheria si golania guverneaza Romania...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ioan  •  7 octombrie 2017, 22:27

Imi pare rau dar Antenele prezinta mereu ce face aceasta fundatie si nu uita niciodata sa asocieze cu numele lui Dan Voiculescu. Despre el aici in text nimic, deci este de bine dar il asociem cu legaturi la Omenia pe partriarh.

Scufitza Rosie  •  8 octombrie 2017, 0:47

Dc ma cenzurati?Cand am scris ceea ce am scris m-am bazat pe lucruri scrise de altii inaintea mea nu inventate! Cand am scris de Omenia si Secureanu, sincer m-am bazat pe articolul scris de Vadim pe pagina sa de Fb... Nu ma credeti? Cititi aici: https://www.facebook.com/corneliu.vadim.tudor/posts/606606089360141... apoi vedeti cat la suta stiti, sau vreti a spune/scrie cu adevarat!

ghitza pistolarul  •  8 octombrie 2017, 1:12

Dle Tolo.ro eu cred ca ori va este frica de ceva, sau de cineva, ori zau asa, chiar nu vedeti cate mesaje va semnaleaza smecheriile acestei PSEUDOMASONERII balcanice , cu iz dambovitean! Pai daca vreti sa stiti pe langa PF Daniel, acolo apar si nume ca. Ion Iliwscu, Geal Talpes, Victor Opaschi... si nu numai... Iar daca nu stiti va scriu ceva in premiera, asa pt dvs... adiacent cu subiectul Secureanu... acest pseudo ex manager a fost copil de trupa, adica luat din orfelinate de catre fosta securitate... si usor, usor facut mare! Si, daca nu ati aflat inca...tot acest Secureanu, de meserie masor... era fugarit de catre Cornel Dinu pe la inceputul, sau mijlocul anilor 90... De ce? Pentru ca isi depasea inca de atunci atributiile, si chiar de atunci cerea spaga, sau favoruri la baieti!... Si inca ceva.. numele de Doru Popovici va mai spune ceva? Daca da... e ok, daca nu va spun din surse si mai sigure ca acesta il acoperea pe Secureanu, in lupta sa cu unul Borcea... tatal, cand acesta a inceput a nu se mai intelege cu Secureanu! Iar, nea la de șla IT e doar un mic cap de ata... Vedeti ca de curand i s-a aprobat eliberare si lui Borcea ... astia doi daca se vor intalni pe culoarele vreunui tribunal nu stiu daca nu vor iesi scantei?!Concluzia..mea: DECAT SA (NE) CENZURATI, MAI BINE LUATI-VA DUPA ACESTE IDEI! CA NU DEGEABA, LUI SECUREANU II ESTE FRICA DE PRESA...

lica  •  9 octombrie 2017, 13:29

Domnule Tolontan, iată ce afirmă D-na Minodora Ilie în condițiile în care mi-ați cenzurat un comentariu pe motiv de acuzații grave nefondate (min. 4.08) "s-au așezat vicepreședinți toți oamenii mari ai Țării, și m-au ales pe mine (președintă -n.n.)". La min. 3.18 "Omenia a pus degetele ca arhiepiscopul de Alba Iulia (Irineu) să fie acolo" . O mostră de șantaj la Sinodul BOR: min.6.15 "vă aştept alături de Pomohaciul nostru care nu va păţi nimic pentru că toţi înalţii bisericii, indiferent de ce fel de cult ar fi, au greşit la rândul lor" https://www.youtube.com/watch?time_continue=255&v=Y_rSNUaXF9M

Matache Macelaru-Furculision  •  11 octombrie 2017, 23:52

Domne Tolontane, dupe ce fenalezezi aceasta colossala anketa asupra coruptiunei comunist-moscovite, crezi ca ai putea pentru ca sa gasesti 3-4 minute (180-240 seconde) pentru declaratiunele fostului menistru si actoalului brutar Sandu Gabriel? Stii, declaratiunele alea pacum ca De Niro, Pinalte, Cocosel *** au ciugulit doar maruntisul da graunte ramase da la pterodactilii Microsoft Amerika? Nu? Aa, nu are a face cu sanatatea, temateca prencipala a bloggului matale eminamente sportifo-progressist. Bine monser, imi retrag intrebarea. Hai pup dulcissim si spor la ankete progressiste si politik korekte! Coruptiunea comunist-moscovita rasufla ultima suflare, aproape rapusa da matale, de Doamna Doktor DNA, de Domnul Maresal Coldea si de restul pressei progressiste (curate)! Spor maximissim la moderare politruk-korekta!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Didi  •  23 octombrie 2018, 21:54

Nu mai fiti tristi si suparati. Circul a luat sfarsit odata cu revenirea in sanul familiei a oii ratacite. Pacat ca nu s-a intors singura, a mai adus si un miel dupa ea, care poarta numele tururor celor care o au in turma. Asa se scrie istoria tuturor povestilor si povestirilor de scurt metraj. Sa auzim numai de bine !

Comentează