Dică, forță și slăbiciuni

FCSB învinge cu 5-2 Craiova într-unul dintre cele mai bune meciuri ale sale, dar mai are mult de lucru

duminică, 29 octombrie 2017, 10:39

Geniul rutinier al lui Gnohere, 29 de ani, și Teixeira, 37, a tranșat rapid derbyul, prin două execuții cumva simetrice: pasă de pe flacul stâng și șut sec, din interiorul careului, fără șansă pentru portarul craiovean.

Abia la reluările de la firul ierbii realizezi viteza combinațiilor de la goluri! De aceea preferă unii microbiști să stea în primele rânduri, lângă teren. Acolo, jos, înțelegi vitalitatea jocului, chiar dacă pierzi desenul echipelor.

FCSB e mai bună în această seară.

Dar nu totul e roz.

Echipa lui Dică are o problemă în zona mijlocașilor săi defensivi. Ovidiu Popescu e admirabil de generos în efort, dar rămâne restanțier la serviciu.

Iar Nedelcu prinde unul dintre acele meciuri când sare mingea din tine orice ai face. ”Galbenul” lui Larie îi aparține și e doar una dintre ocaziile create de Nedelcu pentru olteni.

În fotbalul de azi, doi mijlocași fără pasă e cam mult pentru o echipă cu pretenții.

Soliditatea Stelei și siguranța defensivă aduc cu sine și o limitare. Plus că, dovadă e finalul cu golurile Craiovei, apărarea are și momentele ei de slăbiciune.

Aceasta poate fi o temă de gândire. Dică și MM au la ce reflecta. Nu e doar o decizie tehnică, e, eventual, și una de transferuri.

Dar, până la urmă, de aceea e frumos fotbalul. El nu-și epuizează niciodată pasiunea de a discuta variantele.

Două autocare străbat noaptea neagră, umedă, de iarnă timpurie.

Într-unul, învinșii își întind picioarele grele peste scaunele din față.

În celălalt, învingătorii traversează sudul țării, spre Bucureștiul unde vor ajunge spre 3 dimineața.

În ambele, jucătorii s-au culcat și, în lumina împuținată care vine din plafon, antrenorii și conducătorii  vorbesc încet, discuții vechi de când sportul. Într-un fel, acum începe munca lor, a lui Dică și a lui Mangia.

Pe geam se zărește câmp cât vezi cu ochii, un peisaj elementar care-i înghite deopotrivă pe eroi și pe victime, conștienți că mâine poate fi altfel.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

its1134  •  29 octombrie 2017, 22:44

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasglo  •  29 octombrie 2017, 22:46

Da, si mie imi pare rau ca au luat alea 2 goluri din neglijenta. Era mai frumos un 5-0, nu-i asa?!...-:)

Gigi Becali  •  29 octombrie 2017, 22:46

Steaua a dominat meciul de la cap la coada. Craiova azi nu a avut nici o sansa, si jucatorii si spectatorii Craiovei au simtit asta din minutul 1. Golul Craiovei ( ca primul a fost autogol )a venit pe o relaxare a Stelei, care nu este de acuzat. Pentru ca joi are meci. In Europa. Craiova nu. Punct.

florin batincu  •  29 octombrie 2017, 22:47

Cand o sa incetati , dl Tolontan , cu prostia aceasta de acronim FCSB ? Eu inteleg ca respectati o decizie a Justitiei mintii , dar de cand un cuvant " Steaua " devine interzis ? Atat de mult sunteti de acord cu banii publici cheltuiti de MAPN pe o echipa ce nu are viitor ? Ne facem de ras dl Tolontan , ca tara , ca sistem judiciar , sportiv , mediatic ..ca orice . Steaua, uite eu pronunt cuvantul , numele , o sa ma cenzurati , e singura echipa romaneasca care produce puncte in Europa , care aduce bani , care incearca sa schimbe un destin pe care fotbalul nostru se inscrie. In loc de respect dv o ironizati numind-o FCSB ? Atunci poate ca si Mircea Badea are dreptate..Odata GSP , avea un slogan " Ne pasa de sport . Poate prea mult " Acum vad ca va pasa doar de ce spune Talpan..Oare de ce ?

Cătălin Tolontan  •  29 octombrie 2017, 22:48

@Florin Batincu: FCSB este numele oficial al echipei in campionat, numele de la FRF. Sincer, e greu de inteles aceasta lupta oarba pentru un nume. Ambele tabere ne critica pentru ca folosim cand FCSB, cand Steaua. Haideti sa avansam un pic.

Ioan  •  29 octombrie 2017, 22:53

Bravo Catalin Am citit un text frumos.. Te felicit.. superba incheierea.. totul este continuitate si munca.orice rezultat este provizoriu si un campionat trebuie dus pina la capat.. O seara buna!

maistor kokir  •  29 octombrie 2017, 22:54

steaua a fost slaba in aparare, insa doar la 3-0 si la 4-1 , in rest,diferenta destul de clara ...

Ionut  •  29 octombrie 2017, 22:54

Bravo STEAUA BUCUREȘTI !!!!!!!!!

Marius  •  29 octombrie 2017, 22:55

De ce atat de multa tristete? Cumva, textul de mai sus imi ilustreaza foarte multa tristete. Tin sa precizez ca asta nu este o `noapte neagra`, ci una destul de luminoasa, incununata cu sapte gouluri de la cele mai bune echipe din actualul sezon. Oricum, multumim pentru analiza!

Mozzie  •  29 octombrie 2017, 22:55

Asta e echipa aia a PSD care vroia sa ia campionatul ? Poate intr-un campionat de desene animate....FCSB s-a distrat cu micutii.

Dumitrescu  •  29 octombrie 2017, 22:55

Bravo florin. Tolo de cand justitia din romania ne interzice sa ne numim mai multi alin. Stiti dl tolo in era ceausescu existau steaua mizil, steaua fieni etc. Ar trebui date in judecata si mulse de bani pentru generalii patriei. Tolo trezeste-te si pronunta. Steaua Bucuresti.

rim  •  29 octombrie 2017, 22:57

ca de obicei, cand nunfacetiolitic si va ocpati de meserie, cittorii isiscot palaria. impecabila analiza. poatedoar mai era deobservat ca nedelcujoaca slab, sub nivel lui, de cateva meciuri. si ca larie, parca obisnuit cubanca de rezerve, e mereu nesigur. ca budescu, oricumartist, e mai mereu din alt film. dar astea sunt detalii, esentialul a fost spus.

Cătălin Tolontan  •  29 octombrie 2017, 22:58

@rim: e chiar o seara speciala :-) Mai multi cititori spun ca ziaristul a scris esentialul. Sunteti in eroare :-)

Cristian  •  29 octombrie 2017, 22:59

STEAUA, Tolo! STEAUA! Nu fcsb! Ce naiba! Ești unul dintre marii gazetari sportivi și trebuie să ai curajul să negi impostura unor frustrați și habarnismul unor judecători! Cât despre Marcel Popescu, meciul ăsta a fost o palmă dură pe obrazul gros al acestui *** Olguța!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crimson Veritas  •  29 octombrie 2017, 23:00

Steaua (sau cum ii ziceti ... FCSB?) e singura echipa care va face sa mai scrieti despre ... fotbal ...:)) Ma asteptam la un material combinat gen ... 'Gigi Becali bate PSD-ul!' ...:))

Dumitrescu  •  29 octombrie 2017, 23:02

Tolo sa stii ca ne mor copii prin spitale din lipsa banilor, iar noi cheltuim banii nostri si ai dumneavoastra pe echipe de sport. Nu inteleg statul nu are bani sa tine un combinat cu mii de angajati dar pentru cheltuieli cu echipe de sport da. Asa nu vom inainta niciodata, vpm bate pasul pe loc.

60old  •  29 octombrie 2017, 23:03

Steaua a muncit atat cat i-a trebuit.

florin batincu  •  29 octombrie 2017, 23:03

Sunt cel putin 20 de echipe cu numele Steaua in campionat , dar numai impotriva acestei echipe se foloseste acesta cenzura *** impusa de o Justitie corupta si dominata de Securitate. Spuneti dl Tolontan ca ambele tabere se supara ca folositi cele doua nume . Care doua tabere ? De cand are Armata echipa in Liga 1 ? N am auzit pe nimeni sa se supere ca se pronunta ASU Poli Timisoara si Acs Poli Timisoara , n-am auzit pe nimeni deranjat ca se pronunta UTA Arad si nu Batrana Doamna . Si inca ceva dl Tolontan , despre banii publici cheltuiti de Armata nu ati comentat nimic , nicio investigatie , repet , de ce ???

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crimson Veritas  •  29 octombrie 2017, 23:12

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F  •  29 octombrie 2017, 23:14

SF!!! Curat SF!!! Cine doarme,ce se vede pe geamul autocarelor? Popescu este asa de slab pasator incat primul gol il are si pe el pe traseu...Ai zice ca Steaua a pierdut dupa ce citesc...cu apararea care mai tremura,cu inchizatori limitati la travaliu...Nimic despre cealalta echipa ,,cel mai bun atac,,cum ne spunea GSP...Golurile Craiovei a fost de fapt unul singur si nu apartine ,,celui mai bun atac!,,.Autogolul lui Larie e chestie de noroc.Mingea se ducea afara! Daca Mitrita,Baluta jucau la Steaua se vorbea de executii in stilul Tade...Mitrita a batut o lovitura de era sa ajunga in aut! Si Larie si Enache despre care GSP ne spunea ca sunt veriga slaba la Steaua au fost mai buni ca orice jucator craiovean...Poate jurnalistii GSP mai reflecteaza la ce spun...A, poate ar trebui sa va preocupe transferurile la cealalta echipa...

Andrei F  •  29 octombrie 2017, 23:26

Si inca ceva...Care dintre noi a salutat tinerii jucatori de la un meci in care o echipa era Steaua? Cine saluta Regula jucatorului de 21 de ani care ar fi dus la un joc cu multi tineri de calitate? Pai doi din tinerii de atunci sunt Nedelcu si Popescu...Acum vreti transferuri in locul lor? Daca nu ma banati maine va spun si articolul...

Flaviu  •  29 octombrie 2017, 23:34

F pertinent , articolul... F bine surprinsa ,esenta' fotbalului... Munca , talent , inspiratie, management corect, dedicare ... Tolontan , cand scrie despre sport , arata de ce , multi dintre noi , il citeam cu placere inca de la aparitia in presa..

Dragoș  •  30 octombrie 2017, 0:13

Parca imi aduce aminte de o carte ce ai scris aici....

Luciann  •  30 octombrie 2017, 0:14

Cataline, uiti totusi ca au lipsit Planici si Benzar din apararea Stelei...

luciann  •  30 octombrie 2017, 1:29

Mai scriu o data ca vad ca nu mi-a aparut comentariul!:) Stelei i-au lipsit in aparare doi titulari, Planici si Benzar! Sau asta nu se pune Tolo? Apropo de slabiciuni si de transferuri...

Lucian  •  30 octombrie 2017, 1:35

Domnule Tolontan vad ca folosiți cu satisfacție FCSB și am observat ca aduceți și argumente in răspunsul dvs. unui cititor al articolului dvs. Dacă tot doriți sa pozați în imparțialitate.... V-as sugera dacă îmi permiteți sa folosiți FCSB fosta FC Steaua București măcar pentru o perioada sa ne putem da seama dacă chiar o spuneți cu satisfacție sau pur și simplu credeți în ceea ce ați spus precum ca FCSB este numele oficial. Pentru "avansați" este clar FCSB este una și aceeași echipa cu FC Steaua București! Nu îmi place sa vad cum toți experții emit tot tot felul de inepții și își îndreaptă ochii către o echipa noua cu un nume mult prea greu pentru interesele obscure ale unor oameni de cea mai joasa factura.

Alex  •  30 octombrie 2017, 6:37

Buna ziua! Felicitări echipei FCSB, au fost mai inspirați, proaspeți si lucizi! Sunt multi jucatori tehnici in aceasta echipa, iar pentru campionatul nostru se vede! Pe Craiova nu o avantajează jocul cu 3 fundași pentru ca aceștia nu au tehnica necesară pentru a face superioritate pe atac, pentru a pune presiune pe mijlocașul echipei adverse! Craiova de ceva meciuri sta in 2 mijlocasi centrali dintre care unul are 17 ani! 4 goluri au venit din partea dreapta a apărării, iar primele doua s-a pus presiune exact pe zona lui Datkovici, jucător mediocru! Comentatorul Naum era plin de ironii la adresa antrenorului Craiovei, dar el este obișnuit cu sâmânța de scandal, pana la urma sunt lucruri de bucatarie interna! Eu imi felicit echipa, ei au ajuns aici, tot ei or sa redreseze situația si de ce nu, in play Off, sa presteze un joc plăcut si eficient! Zi faina sa avem!

doilaunu  •  30 octombrie 2017, 7:19

Meciul de aseara imi pare important pentru ca pare sa demosntreze ceea ce banuiam de cateva saptamani: in Romania se naste un antrenor.

Valeriu Grosu  •  30 octombrie 2017, 7:35

Felicitari pentru articol.Dincolo de aprecierile tehnice mi-a placut faptul ca ati scris comentariul aproape literar.Aminteste un pic de Chirila (nu antrenorul , tatal).

Lupul-sur  •  30 octombrie 2017, 8:02

Buna ziua. Vad ca multi dintre cititori se leaga de domnul Tolontan pe motivul denumirii echipelor. Va aduc aminte ca dansul fiind ziarist si persoana publica poate fi oricand adus in fata justitiei pentru aceste motive. Existand decizii judecatoresti definitive in acest sensul, dansul nu poate decat sa se conformeze.

Valeriu Trofin  •  30 octombrie 2017, 9:24

O intrebare pentru dl. Tolontan. Va rog sa-mi raspundeti, chiar daca nu are legatura cu articolul, mai ales ca observ ca cititi toate comentariile si mai si raspundeti unora. Duminica, prima stire pe gsp.ro dupa incheierea Turneului Campioanelor a fost: "Imagini dementiale cu Wozniaki. A pozat complet goala VIDEO&FOTO". Asta e modul de presa sportiva pe care il impuneti, in calitate de director al ziarului? Ma gandesc ca un ziar de sport in adevaratul sens al cuvantului ar fi analizat e ce nu modul in care Wozniaki a reusit sa triumfe, in loc sa o prezinte dezbracata.

Andrei F  •  30 octombrie 2017, 10:36

De revazut articolul ,,O lume de 20 de ani,,...

comentario23  •  30 octombrie 2017, 11:15

Comparand meciurile Stelei cu CFR si Craiova sper doar sa nu se confirme un fapt ce-mi displace: pragmatismul si organizarea lui Dan Petrescu par a obtine rezultate mai bune decat exuberanta lui Mangia. Un fapt pozitiv insa, ce-mi pare prea putin mentionat, e ca parca incepem sa ne bucuram din nou de fotbal. Competitia devine din ce in ce mai interesanta, iar meciurile de calitate se inmultesc. A fost recent un editorial cu niste date referitoare la telespectatori, insa e normal sa dureze. Cred ca va creste considerabil numarul acestora in sezoanele ce urmeaza. Eu unul, de-abia astept meciurile din playoff. Care parca n-ar fi la fel fara Dinamo, desi o spun cu greu. Am in continuare incredere in proiectul (doar fotbalistic) de la Craiova si astept un parcurs sincer in Europa League al Stelei. Daca nu vom intalni vreun titan, putem bate destule echipe mai bine cotate. Mi-ar placea doar sa nu fie vanduti prea multi jucatori dupa incheierea acestuia.

Mircea A.  •  30 octombrie 2017, 11:45

Catalin, frustratul de serviciu...

Mircea A.  •  30 octombrie 2017, 11:53

Este si normal faptul ca au fost nesigurante in defensiva, tinand cont de faptul ca defensiva a continut 3 jucatori (Larie, Enache si Ovidiu Popescu) care nu sunt titulari de drept iar in ultima perioada acestia au fost deseori criticati, moralul lor fiind afectat. Astfel, constatam ca steaua nu are nicio problema in defensiva...

Ilie  •  30 octombrie 2017, 12:06

Sa ridem impreuna. Pe unii chiar ii ajuta. " Două autocare străbat noaptea neagră, umedă, de iarnă timpurie.... Pe geam se zărește câmp cât vezi cu ochii, un peisaj elementar care-i înghite deopotrivă... "

di livio  •  30 octombrie 2017, 20:58

peisaj elementar si meci elementar cu jaloane alb albastre

Comentează