Stadionul din Craiova a fost ”privatizat” încă înainte de inaugurare!

Olguța Vasilescu l-a lăsat pe Marcel Popescu să facă un anunț și să-i certe pe cei care sunt nedumeriți

marți, 7 noiembrie 2017, 11:26

Emisiune acum câteva minute pe Pro X, fostul sport.ro.

Prin telefon, intră Marcel Popescu, președintele clubului CSU Craiova.

”Avem un contract de exclusivitate cu Primăria ca să folosim noi stadionul. Nici o echipă nu poate juca aici fără acordul nostru!”, spune Marcel Popescu.

E un anunț în premieră.

Stupoare pe televizor! Ioana Cosma și Mihai Mironică pun întrebări normale, care vin în cap oricărui om ce aude știrea. Pe 11 ani? Exclusivitate? ”Și dacă vrea să joace naționala?”.

Marcel Popescu răspunde superior, ”Ori vreți să fie respectată legea, ori nu?”, asistăm la un moment supercalifragilistic, în care șefului clubului privat i se pare normal să pună șapca pe o investiție publică și să nu dea nici un fel de explicații!

”Dar pe Mititelu l-ați lăsa să joace acolo?”.

”Dumneavoastră ați lăsa copiii să vină pe holurile Universității ca să se stropească cu pistoale cu apă? Noi vorbim de performanță aici, nu de amatorism”, ripostează, de sus, Marcel Popescu.

Îi ceartă pur și simplu pe jurnaliști și, prin ei, pe oamenii nedumeriți.

Iar comparația cu Universitatea arată ce gândire medievală stă la baza acestei ”exclusivități” dintre primăria Olguței Vasilescu și clubul condus de Marcel Popescu.

De fapt, tocmai acesta e rolul unei Universități și al unui stadion public. Deschiderea democratică,  nu închiderea comercială. Includerea, nu excluderea!

Și da, copiii pot merge și e bine să meargă pe holurile unei Universități, care e o instituție autonomă și deschisă prin definiția sa seculară.

De sute de ani, așa arată tradiția demnă a învățământului academic și a sportului din toată lumea. Dacă un craiovean, un bucureștean, cu clujean sau un ieșean are chef, el poate intra de pe trotuar direct pe holurile Universităților.

Iar românii, prin CNI, alături de cetățenii Craiovei, împreună au dat 60 de milioane de euro, au făcut-o nu doar pentru performanță! Nu doar pentru fotbalul profesionist. Ci  și pentru ca pe acel stadion să se joace și meciuri de juniori și de copii dacă e cazul!

Cel mai supărător e însă felul suficient în care Primăria și clubul se raportează la această ”exclusivitate” pe 11 ani.

Au făcut-o în secret și o anunță cu tonul sentențios al profesorului care e nemulțumit că suntem grei de cap!

Fiecare cui de acolo e bătut pe banii ”greilor de cap”.

 

Comentarii (130)Adaugă comentariu

haideusicfr  •  7 noiembrie 2017, 18:59

Nu indraznesc de a vorbi despre posibila "'sifonare"a banului public. Si inspre buzunarele ämaratilor'' care hotarasc.

naica  •  7 noiembrie 2017, 19:35

Marius - Te rog frumos ca intai sa promovezi clasa a II-a si apoi sa-ti dai cu parerea !

Dado  •  7 noiembrie 2017, 19:46

O fi construit pe banii ”greilor de cap”, dar fără Olguța Vasilescu stadionul ăsta nu exista. Istoria, orice s-ar spune, n-o fac masele ci personalitățile. Inițiativa, determinarea, curajul, ideile sunt ale unor indivizi, nu ale poporului. Așa încât e normal ca ”primăria Olguței” să decidă în privința utilizării stadionului. Cât despre meciurile de copii și de juniori, cam câte s-or fi jucând anual pe Old Trafford sau Wembley?

marian  •  7 noiembrie 2017, 20:08

Ce secret, domnule Tolontan, daca respectivul contract este publicat pe site-ul primariei Craiova iar semnarea lui a fost anuntata public de la aparitia actului de acum 4 ani ?! Si ideea asta a dvs, cu copiii care ar trebui sa-si faca trasee pe culoarele universitatii de unde ati mai scos-o ? Asta intelege ziaristul Tolontan prin autonomia si spiritul de deschidere al unei universitati ? Hai sa zicem ca la Craiova nu-i lasa PSD-ul pe copii sa circule prin universitate, dar dvs. ati vazut asa ceva in institutia de invatamant superior pe care ati frecventat-o ? Sau oriunde in alta parte ? Lasati-o balta, azi ati fost intr-o forma foarte slaba si ati invellit in ridicol un subiect care s-a vrut a fi incitant (am citit comentariile, sa nu ziceti ca vin eu cu o opinie personala). Si cu poza lui Dragnea ce era, ca in material nici vorba de personaj. Una peste alta materialul a iesit, dar cam pe dos de cum l-ati fi dorit dvs. Se mai intampla ...

gio  •  7 noiembrie 2017, 20:23

Deci ca sa intelegem, stadionul s-a construit din banii romanilor dar acum apartine CSU (sa fim seriosi, asta nu este Univeristatea Craiova!) iar tov. Popescu ne comunica superior cum stau lucrurile. Ei sunt "Universitatea", ei sunt stadionul, ei dispun de banii nostrii cum vor si fac ce vor. Aroganta, lacomie, analfabetism, violenta verbala, parca ne-am intors in timpurile lui 1945-1947 sau 1990ul lui Ilici Iliescu.

cacatul  •  7 noiembrie 2017, 20:27

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Juventin  •  7 noiembrie 2017, 21:26

Sa zicem ca stau la blocurile ANL , . Inseamna ca oricine are voie sa-mi intre in casa , ca sunt facute pe bani publici? Bah voi sunteti nebuni?

Danyla  •  7 noiembrie 2017, 21:29

D-le Tolontan sa va explic de ce *** vostru nu are dreptul de a juca acolo : 1. Este un impostor care este urat de zeci de mii de oameni. 2.Este un individ care are sau a avut litigii cu municipalitatea din Craiova de peste 10 ani; cum este posibil că celui care te da in judecata și îți știrbește imaginea să-i acorzi dreptul de a juca pe stadionul tau ??? 3. CSU Craiova este și echipa Primăriei Craiova, prin actul constitutiv, este normal sa aibe exclusivitate ! Echipa Mititelului este o echipa particulara care nu are nici o legătură cu municipalitatea.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Che Guevara  •  7 noiembrie 2017, 21:55

Aveti dreptate: Olguta a avut un rol determinant in construirea acestui stadion. Dar el a fost cerut de suporteri cu mult timp inainte de Olguta. Inca de vremea lui Bulucea. Apoi: daca nu se asocia cu Mititelu nu ar fi stiut nimeni cine e Olga din Craiova. De la Vartop, de fapt. Si inca ceva: madam Vasilescu a ajuns primary si apoi ministru datorita acestui stadion. Pentru ca tot orasul a votat-o pt ca a promis acest stadion. Tot orasul. Nu numai PSD. O fi corect sa furi ideea altcuiva, sa te lauzi cu ea si apoi sa pui stapanire pe ea? Nu e un nou caz Tesla-Edison? Nu e un nou caz de plagiat la scara nationala ce face acum Lia Olguta?

Prioritati false  •  7 noiembrie 2017, 21:59

Olteanului ii trebuia stadion, in acest timp ce in spitalul judetean iti este frica sa intri. Paine putina si circ mult.

PAFI  •  7 noiembrie 2017, 22:05

Dar nu ar fi trebuit facuta o licitatie? Ca e un bun public si nu poate fi inchiriat sau concesionat altfel?

Cosu  •  7 noiembrie 2017, 22:07

Alex , voi nu veti ajunge in veci in primavara europeana. Ai uitat ca ne-am batut joc de voi l a ultimul meci ? V-am dat manita la voi acasa bai caracal .

Cosu  •  7 noiembrie 2017, 22:10

UEFA a decis ca csu este o CLONA . ARE ZERO PALMARES .

Aurel Novac  •  7 noiembrie 2017, 22:11

Domnule Tolontan...vă citesc articolele și multe sunt corect fundamentate....dar aici a-ți dat cu stîngu și mingea va trece pe deasupra ajungînd în peluză. Nu știu de unde comanda de a o ataca pe Olguța....dar e vizibilă intenția și direcția din care vine. Măi omule !....păi se știe de peste 4 ani cine,cu ce,de la cine și pentru cine e făcut stadionu.Clar și fără ascunzișuri. Dacă era cel mai mic semn de corupție sau șpagă....atleta domniei voastre și *** cum o numesc unii trimitea o gloată de ” portocali ” pe capu singurei politiciene care mai avea curaju să semneze astfel de investiții. Prea mult servilism ...strică Domnule Tolontan....și discreditează. Ai scăzut de la 50 % în ochii mei la 18 %.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Leo  •  7 noiembrie 2017, 22:22

Cel mai pur exemplu, in adevaratul sens al cuvantului de Abuz de putere .

Zoltan Kovacs  •  7 noiembrie 2017, 22:24

Doar doua vorbe pentru cei care sugereaza ca la Cluj situatia ar fi aceeasi ca in cazul Craiovei: pe Cluj Arena poate juca orice echipa care plateste contravaloarea inchirierii stadionului, adica 7500 euro + utilitati, pe meci. A jucat "U", a jucat Sanatatea, a jucat Olimpia Cluj, a jucat echipa nationala. Intr-adevar CFR nu a jucat, dar asta pentru ca nu au dorit sa o faca si nu pentru ca n-ar avea voie. Tin minte ca un fost presedinte de Consiliu Judetean, mai precis Uioreanu, chiar se ruga de ei sa vina sa joace, pentru ca pe stadion nu prea se desfasurau evenimente si nu avea incasari. Oricum, CFR-ului nu i-ar permite ultrasii lui "U" sa joace pe Cluj Arena. Asta cu exclusivitatea mi se pare o mare ***. Fa-ti frate stadion daca vrei exclusivitate sau achita o suma considerabila, nu asa 10% din cat vei avea incasari (daca vei avea). Olguta si Dragnea se considera pe propria mosie si au impresia ca pot dispune de banul public dupa bunul plac, dar pana la urma tot li se va infunda.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Paul  •  7 noiembrie 2017, 22:32

Nu asta au facut toti "baietii destepti" de dupa '89? Ne-au certat mereu cand nu am acceptat ca interesul lor este defapt un drept, iar noi, restul, suntem niste *** care nu vrem sa intelegem si sa respectam asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

habarnistul  •  7 noiembrie 2017, 22:57

Uitati-va la fetele lor! Paine si circ, nimic nu s-a schimbat.

Bârgaoanu Dragoş  •  7 noiembrie 2017, 23:26

Cumetre...eşti unul dintre cei mai mari ipocriți din presa asta mizerabilă!Poate... CTP-ul te mai întrece!Mi-e o mare silă de tot ce reprezinți tu, Tolontane!

Scarbit de romanii ignoranti  •  7 noiembrie 2017, 23:31

Problema e stupizenia, pur si simplu, ce sa le ceri unor...hai sa-i numim indivizi cand nu sunt capabili macar sa calculeze 1+1?! Chiar asa! Asta e cruda realitate, au adus poporul roman la stadiul de molusca si normal ca acum sa faca exact ce le "vor muschii". Citesc cu stupoare cum compatrioti (spus cu mare parere de rau) de-ai mei gasesc fel si fel de "explicatii", de justificari la ceva ce nu e decat 1+1=2. Orice om cu putina judecata vede abuzul, vede bataia de joc, vede incalcarea flagranta a oricarei limite de orice natura in aceasta situatie (si din pacate, nu numai in aceasta) de catre ciuma "conducatoare" dar continua "orbeste" sa eludeze realitatea, adevarul, bunul simt. Cum spunea regele Longshanks despre scotieni in celebrul "Braveheart", fac si eu o adaptare: Problema Romaniei este aceea ca e locuita de romani!

Căcarau  •  7 noiembrie 2017, 23:40

Atâția prosti exista pe acest pământ care *** *** . Si care aspira la un mic si la o bere Susținând acest *** de partid si crezând Ca un lucru construit pe spatele cetățeniilor Le aparține .jugurilor acest stadion e bun public si daca platesc 5mil de para *** ,dar voi sunteți prea prosti sa știți ca atunci când se aprind becurile fraierilor voi cotizați ,*** .*** Treziți-vă din prostia aia odată daca nu vreți sa muriți ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fcu1948  •  7 noiembrie 2017, 23:52

@Juventin Să zicem că ai minte în cap! Bă ești nebun, am glumit! Chiar atât de limitat ești încât să nu realizezi că o locuință este un spațiu privat, chiar dacă este proprietatea statului? Păi tu compari un apartament cu o sală de spectacole, cu o piață, un parc sau cu un stadion? Băiețas, stadionul ăla a fost construit cu bani de la bugetul de stat, nu din bugetul municipalității. Adică din banii tuturor, inclusiv ai mei. Este un bun public, orice persoană ar trebui să poată să beneficieze de facilitățile oferite de acel spațiu, bineînțeles contra cost. Mai mult decât atât, este în interesul Municipiului Craiova și al locuitorilor din oraș ca stadionul să producă bani, asta ar însemna venituri la bugetul local, adică fonduri pentru infrastructură, școli, siguranță publică, spitale. Dar pe voi nu vă interesează toate astea, voi sunteți interesați doar să-l îngropați pe groparul Mititelu. Ura față de Mititel este mai puternică decât interesele unei comunități și anume de a beneficia de servicii de calitate din partea primăriei, ca urmare a veniturilor realizate din închirierea stadionului.

Remus  •  8 noiembrie 2017, 0:09

Craiovei stadion ii trebuia, asta era tot ce-i lipsea, avem de toate in rest ... vai de capul nostru ... cat despre abuzul de putere, nu ne mai mira deloc, oricum legile nu-i mai pot atinge, sunt suverani, deasupra tuturor ... de ce Doamne nu ne-ai dat un Paddock in parlament, ar fi fost ultima noastra speranta ca tara asta ar fi mers in directia corecta ...

fcu1948  •  8 noiembrie 2017, 0:10

@Aurel Novac Se știa de 4 ani că stadionul se va face doar pentru csu cșlona? Păi ce, l-a făcut olguța din salariul încasat de la primărie? Stadionul a fost cumva construit din fondurile private ale psd-ului, astfel încât să fie proprietatea privată a partidului și să dispună de el după bunul plac? În caz că n-ai aflat, 80% din finanțare a venit de la Bugetul Statului, adică din buzunarele Tuturor Românilor, nu este stadiounul craiovenilor că n-au dat doar ei bani pentru construcția arenei. Ca să folosesc o sintagmă atât de dragă celor din psd, adică continuatorilor pcr-ului, stadionul este un bun al poporului! Iar un stadion este construit pentru a fi folosit și pentru a genera încasări. În schimb psd-ul nu este interesat să obțină venituri din închirierea stadionului, nu dorește amortizarea investiției, nu dorește dezvoltarea orașului Craiova cu ajutorul banilor care s-ar obține din închirierea stadionului. Tot ce dorește psd-ul este să vă dea pâine (ajutoare sociale) și circ (csu clona). Iar voi sunteți atât de naivi sau de leneși, încât vă mulțumiți cu ceea ce vi se oferă.

Juravle  •  8 noiembrie 2017, 0:56

Intre timp a aparut dl.Rotarul si a nuantat articolul cu privire la `exclusivitate`. Adica da, nationala poate juca, o echipa de club in cupele europene asisderea, pana la urma e o investitie publica. De fapt articolul cu pricina era iclus in intelegerea dintre CSU si primarie pentru Mititelul, adica impotriva lui. Faptul ca Marcel Popesc a luat viteza e din cauza varstei. Si a infatuarii. Si a convietuirii cu un sistem in care patridul putea sa faca tot ce dorea muschii lui. Din pacate si acum avem un partid care incepe sa faca ce vrea muschii lui. Iar oameni ca Marcel Popescu se revingoreaza...

motanul incaltat  •  8 noiembrie 2017, 3:39

Nu prea cred ca ai inteles un lucru: Nu este o investitie pt public ci una privata a PSD. Cartea aceea ce a fost best-seleer THE SECRET spune ca inainte de a avea un lucru trebuie sa iti imaginezi ca deja il ai.... Poate o sa-ti vina sa rizi dar inainte de a lua la Facultate ma plimbam pe holurile Universitatii doar asa fara nici un scop -sa vad cum este. Ce senzatii ai. Apoi m-am tot plimbat cind eram student. Se pare ca stadionul nu e pt publicul larg. As propune sa te lase sa intri doar daca esti membru PSD.Chiar ma intreb acum :Marcel Popescu e membru PSD???? Sau Gustavo???? Ca n-o fi semnat cu CSU fara a fi in prealabil membru PSD.... Pai frate -la CSU -poti sa vii liber de contract dar nu poti sa joci fara a fi membru PSD....Cred ca e mai rau ca pe vremea comunistilor... Ca Balaci nu cred ca era membru PCR.....

Costin  •  8 noiembrie 2017, 7:14

Probabil ca licitatia pentru contractul de seminte de floarea-soarelui a intrat in impas!

Anton  •  8 noiembrie 2017, 18:50

Aurel Novac, faci parte cumva din minunatul partid PSD? De cand isi permite un "Primar" sa fure din banul public fara ascunzisuri??? Pai ce face Olguta ***. Cat de *** poti sa fii incat sa nu constientizezi ca acest stadion nu poate fii concesionat de nimeni deoarece este un bun al Municipalitatii??? De fapt nici concesionat nu este, pentru ca CSU nu plateste niciun ban. Iar daca tot o pupi in **** pe Olguta, sa fim seriosi......e singurul om politic din Romania care nu are nici macar masina, nu mai vorbim de case sau alte bunuri. Cine o mai crede oare si pe mincinoasa asta???

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Misu  •  9 noiembrie 2017, 1:02

Din pacate sunt foarte multi cititori si cei care comenteaza care NU au inteles mesajul articolului si se confunda cu manaria specific romaneasca. Aveti perfecta dreptate, d-le Tolontan, banii sunt ale romanilor si NU ai Olgutei, dar, romanul spune ca daca nu era Olguta care sa-l influenteze pe Dragnea, ei nu aveau stadion, asa gandesc din pacate! Dar, are importanta unde anume in tara este construit stadionul, sau conteaza ca acesta sa aiba destinatie publica fiind construit din bani publici si NU privati. Inteleg ca dl. Popescu Marcel sa dicteze atunci cand un stadion se construieste din banii lui personali, sau ai clubului pe care il patroneaza, dar sa impui reguli pe banii comunitatii si culmea sa mai ai si tupeu de proprietar, ajunge sa miroase atat de tare spaga si traficul de influenta care transpare din aceasta relatie, asta ar fi trebuit sa inteleaga cititorii Dvs si toti locuitorii Mun. Craiova, indiferent unde se construia un stadion.

Venom  •  9 noiembrie 2017, 13:19

Dacă există un contract de exclusivitate în privința unui bun public, și un tribunal din Caracal le spune pârâților muică, sunteți neam de piatră la cap, pe legislație și "pe partea economică"! Ați făcut dreptu' în romgleză la Băilești? Păi îl scoateți pe boovean erou prin (viitor) proces de reziliere a contractului? În loc să îl taxați pe țeparul evazionist în formă continuată și pe aerul de îl respiră în stadion fiindcă are istorie fiscală de rău platnic?? Cu ce drept refuzați eventuale venituri la primărie? Fiindcă Mititelu pute, aşa e, dar banii lui nu! Dacă îi are îi folosiți, dacă dă țepe, îl reziliați de pe Oblemenco potrivit contractului! Aroganții ignoranți ca Marcel Popescu măcar sunt bătuți în cap pe banii patronului, dar Belina lui Dragnea, Olguța Vasilesco fostă primăriță, parlamentăriță e ministriță și face LEGI cot la cot cu pititorul de tablouri prin cimitir!

Comentează