MAPN: ”Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a trimis Corpul de Control la clubul Steaua”!

Prima reacție a Armatei la afacerea dintre CSA Steaua și clubul privat de baschet Atletic

marți, 14 noiembrie 2017, 6:21

Gazeta Sporturilor a solicitat azi un comentariu al ministrului Apărării, Mihai Fifor, în urma dezvăluirilor despre felul în care CSA Steaua a încheiat protocolul cu Atletic.

În toată această perioadă, Virgil Stănescu a fost și președintele secției de baschet a clubului Armatei, și președintele clubului privat cu care s-a derulat afacerea.

Mai mult, conform unui document pe care Gazeta îl publică, Stănescu și comandantul clubului au reprezentat secția de baschet CSA Steaua,  în relațiile cu autoritățile sportive și publice, precum și cu terții, persoane fizice și juridice, din țară și străinătate”.

Cu alte cuvinte, Stănescu a avut clar putere de decizie și de reprezentare atât la clubul public, cât și la propriul club privat, pentru care a obținut avantaje în relația cu Steaua.

Toate aceste cedări ale clubului bugetar al Armatei Române, ca și ale Primăriei Capitalei, au avut loc în momentul în care prim-ministru era Victor Ponta, prieten și coleg de echipă de agrement cu Virgil Stănescu.

Concret, gsp l-a întrebat pe ministrul Fifor dacă el consideră situația lui Stănescu drept conflict de interese.

După câteva ore a sosit răspunsul Ministerului Apărării, care susține că ”Mihai Fifor a dispus Corpului de Control al M.Ap.N. verificarea situației semnalate în cadrul secției de baschet CSA Steaua”.

Armata promite că va face publice concluziile după încheierea cercetărilor.

Gazeta Sporturilor publică mâine noi dezvăluiri despre felurile în care șefii clubului MApN au cedat sume imense în favoarea clubului Atletic, sume realizate în virtutea palmaresului și a reputației echipei de baschet Steaua!

Comentarii (27)Adaugă comentariu

Peter A.  •  14 noiembrie 2017, 18:39

Un lucru este clar: Ministerul apărării trebuie să se ocupe de APĂRAREA țării, nu de sport!!! In loc să folosească banii pentru dotarea forțelor armate, noi îi băgăm în sport. In cazul unui conflict o să aruncăm în inamic cu mingi de baschet, fotbal, handbal etc.

Ovidiu  •  14 noiembrie 2017, 18:53

In cazul unui eventual razboi o sa arunce in inamici cu banii nostrii ca si pana acum.

Luca  •  14 noiembrie 2017, 18:55

Degeaba ... au mai trimis Corpul de Control sa controleze situatia sectiei de fotbal si nu au descoperit nimic ! DNA trebuie sa intervina ! Probabil TALPAN nu a organizat o licitatie pt brand si stadion de teama sa nu se descopere celelalte "manevre" ! In timp ce dona bani si brandul STEAUA unui club privat , el solicita la UEFA si FRF sa fie exclus FCSB din fotbal !!! Ipocrizie maxima ! Stadionul STEAUA se putea inchiria pe bani frumosi , dar ei au preferat sa il tina inchis o multime de ani ! Ar trebui sa li se impute prejudiciul .

Adrian  •  14 noiembrie 2017, 18:58

Din păcate odată cu înaintarea investigatiei voastre lucrurile devin din ce in ce mai putrede. E interesant de ce juristul Talpan, nu are nici o părere legat de acest subiect, el probabil e specializat pe fotbal... nu știe nimic de aceste contracte.

viorel  •  14 noiembrie 2017, 19:09

Intr-o tara membra UE si NATO este inadmisibila implicare armatei in sportul profesionist. Romania este din nou unica tara in care se intampla aceasta anomalie, care trebuie sa inceteze imediat. Este o mostenire de la epoca de aur, de la armata rosie, pe care cativa ofiteri retrograzi dinMApN incearca, in mod inconstient, sa o reactiveze. Astfel de practici mai sunt posibile doar in Coreea de Nord, Iran, Arabia Saudita, Venezuela sau Cuba, in niciun caz in UE. Nu au ce cauta bocancii militari si uniformele kaki in sportul profesionist din Romania. Armata sa se ocupe de implementarea politicii de aparare nu de gestiouna defectuoasa a fondurilor alocate sportului profesionist.

Tarkus  •  14 noiembrie 2017, 19:11

Cred ca au cam stricat *** pregatite pentru clona de la fotbal. E cam pa pa 'proiectul'

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid  •  14 noiembrie 2017, 19:19

Ba il luati pe nea nae la misto chipurile mureau femeile in chinuri din diverse motive datorita lui !! Ba nu numai ca s-au carat din tzarisoara voastra scumpa 4 milioane dar natalitatea este de ani buni negativa . Acum ca sa-ti vina inima la loc te anunt ca incepind cu ieri America a anuntat ca a ajuns si ea ca Italia adica mor mai multi decit cei care se nasc. Stiu nu te intereseaza astfel de subiecte ci strict fotbalul !Hei rup !

Mir  •  14 noiembrie 2017, 19:45

Dl. Tolontan, cumva Protocolul este semnat si de dl. jurist Talpan?... si cred ca este. Sa vedem si noi muntele de ipocrizie.

Cătălin Tolontan  •  14 noiembrie 2017, 19:46

@Mir: da, atat protocolul, cat si cele trei acte aditionale sunt semnate de colonelul Talpan cu aviz juridic. In articolul acesta vedeti toate documentele https://www.tolo.ro/2017/11/14/noi-documente-clubul-public-al-armatei-unde-virgil-stanescu-este-sef-de-sectie-a-prelungit-pana-in-2021-afacerea-facuta-cu-clubul-privat-de-baschet-al-lui-virgil-stanescu/.

Clio  •  14 noiembrie 2017, 19:52

Și marele jurist Talpan unde a fost când s-au parafat aceste hârtii?A pus oare BOTUL?Rușine, să plătească toți cei vinovați.

Blcklrd  •  14 noiembrie 2017, 20:04

„Gazeta Sporturilor publică mâine noi dezvăluiri despre felurile în care șefii clubului MApN au cedat sume imense în favoarea clubului Atletic, sume realizate în virtutea palmaresului și a reputației echipei de baschet Steaua!” Dl Tolo, dacă investighezi aspectul cu palmaresul si reputația, e foarte posibil să ai o nouă surpriză.... o mare schizmă la această secție la nivelul anilor 90....unde cei care au făcut efectiv palmaresul...și l-au cam luat acasă...și pe bună dreptate...cu acte juridice, tot ce trebe... știi tu, dacă recunoștință nu se poate, măcar un tablou pe perete să aibă și oamenii.... c-așa i în tenis era să spun...dar asta e de la altă secție.... :))))

Blcklrd  •  14 noiembrie 2017, 20:07

p.s. ...și are dreptate ante-comentatorul meu...era interesant poza cu semnături cu tot...dacă e și mister T acolo semnatar...viză pentru legalitate sau mai rău, adică mai sus voiam să zic...ca să dăm Cezarului ce i al lui ;)

Petrache  •  14 noiembrie 2017, 20:58

Tolontan, dacă *** ești demn, cere public ca ministerele să nu mai aibă voie să bage bani în sportul profesionist și să intre în competiții cu privații. Cum ar fi dacă mâine își face mapn site de sport și se bate cu tine, pe bani publici?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionut  •  14 noiembrie 2017, 20:59

Sper sa urmeze handbalul. Apoi tavalugul ajunge si la fitbal.

Andi  •  14 noiembrie 2017, 21:13

Pai si despre clubul de fotbal si palmaresul lui pe cand dezvaluiri? Ca uite si palmaresul Craiovei a iesit la iveala, poate iese si la Steaua adevarul la suprafata.

nimeni  •  14 noiembrie 2017, 21:51

Tolontaneeeee,trebuia sa te faci detectiv ba,ti-ai ratat cariera :D

AlexC  •  14 noiembrie 2017, 22:02

Domnule Tolontan, un drept la replica de la neprihanitul domn Talpan ati cerut? Ca el se lupta de unul singur cu cei care au semnat si i-au cedat Steaua lui Becali, el devenise eroul ziarelor in lupta cu raul, cel mai drept si bun dintre pamanteni. Poate ne spune acum de ce a facut cam acelasi lucru ca cei pe care ii condamna pe la posturile de televiziune.

Adrian  •  14 noiembrie 2017, 22:14

Daca tot merge Corpul de Control la CSA Steaua, poate se verifica care este cadrul legal pentru taxa de parcare pe care o percepe o institutie bugetara (unitate militara) de la toti cei care vin cu masinile sa-si aduca copii la sport la clubul Steaua. Nu este normal sa percepi taxa de parcare, dupa ce iei bani de la parinti lunar pentru practicarea unui sport. Platim o data antrnamentele (la inot), inteleg ca sunt costuri cu bazinul si antrenorii (care apropos sunt angajati ai CS Steaua, deci au salarii), dar sa mai iei si 2 lei pe ora pentru parcare (si la mall primele 2 ore sunt gratuite), cred ca este prea mult. Macar daca s-ar folosi banii astia pentru ceva folositor, nu pentru investitii de genul echipa de fotbal. Unde mai exista in lumea asta inafara de Rusia probabil echipa de fotbal la ministerul apararii si cu pretentii de promovare pana la prima liga. Cu ce bani, ca ei nu au bani sa doteze cu ce trebuie armata sau sa plateasca niste salarii la nivelul celorlalte armate din NATO>

Stradivarius  •  14 noiembrie 2017, 22:52

Lu asta au putut sa.i dea echipa si i.au dat si bani, dar lui Becali nu s.a putut, in conditiile in care el platea tot, inclusiv chirie si nocturna pe banii lui.

Stradivarius  •  14 noiembrie 2017, 22:53

Ma rog, exista o scuza, si.a dat.o singur... :)))

Terente  •  14 noiembrie 2017, 23:37

Dacă aceste date se confirmă,eu având încredere în anchetele jurnalistice ale domnului Tolontan,am convingerea că Ministerul Apărării Naționale va ,lua masurile care se impun.Acest monstru de ipocrizie Talpan să plătească asa cum se cuvine.Daca nu, *** clubului,implicit a statului.Astept reacția firească a domnului Becali, si nu numai!Glasul străzii spune:la pușcărie!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aham  •  15 noiembrie 2017, 0:58

nu e nimic neasteptat. ce e grav e ca institutiile care trebuie sa previna astfel de chestii nu functioneaza. si nici cele care trebuie sa pedepeseasca sau sa recupereze prejudiciile.

Marian  •  15 noiembrie 2017, 1:41

Nu știu ma nu am să înțeleg că niciodată suporterii aceia care din păcate materie de sport susțin armata. Pai oare ei nu vad ca ei nu au nici o treaba cu fenomenul asta,aceasta armată bună trebuie să își facă vadă de treaba lor.. Sincer să fiu suntem de rasu plânsu pt Europa..

sundance kid  •  15 noiembrie 2017, 1:59

Clubul sportiv al armatei steaua bucuresti a stralucit inainte de 22 decembrie cind era al doilea club din europa dupa Dinamo . Acum cele 2 cluburi in democratie au ajuns un mare nimic . Semnat . Andrei Plesu .

andrei  •  15 noiembrie 2017, 10:38

Oare unde a fost *** Talpan, că el a vizat contractul ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod  •  15 noiembrie 2017, 11:21

Astept cu nerabdare finalizarea controlului....daca pt clubul de fotbal Talpan a facut un lucru corect, cum de s-a amestecat in asemenea asociere?!!!.... Inseamna că atunci cand crezi ca ai găsit oameni de calitate si te gandesti că poate mai sunt șanse, vine câte o surpriză de-asta... Nu credeam ca el poate sa se amestece in așa ceva... Inseamna ca inca mai sunt naiv să sper ca mai sunt oameni de calitate....

Catalin  •  20 februarie 2018, 11:53

Salut,

In 2017 in Septembrie vuia presa ca armata nu are bani de salarii, dar au buget de 300.000 eur la ” noul club de fotbal”. Acum cu revolutia fiscala sunt avem reduceri ale venitului ( salariile au ramas la fel ), oare aceste comisii de investigare nu vad ca ingroapa niste bani acolo. au idee cati dintre soldati pot fi platiti din banii aceia?

Comentează