Misterul omului căzut pe fereastră la Hotelul Sport din Complexul ”Lia Manoliu”. Se încearcă ștergerea înregistrărilor

După accident, 60 de copii din Republica Moldova au fost evacuați, ca să li se piardă urma

marți, 12 decembrie 2017, 2:18

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

UPDATE: Poliția Capitalei confirmă incidentul, dar spune că ”bărbatul care a căzut de la 7 metri era în vizită la un grup venit în oraș pentru a participa la o competiție sportivă”. Deci nu era cazat, toți cei cazați, spune poliția, fiind cu forme în regulă. Nu era cazat, afirmă polițiștii, era în vizită. Vizită care a avut loc între 6 și 7 dimineața. Comunicatul integral la finalul articolului.

UPDATE: ora 17:00: Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca:” Am fost înștiințat de acest incident imediat după producerea lui. Poliția face cercetări cu privire la acest caz. După finalizarea anchetei vom putea lua măsurile cuvenite.”

 

Aproape de zorii zilei de duminică, la Hotelul Sport din Complexul ”Lia Manoliu” un om a căzut de la etajul 2, în circumstanțe încă neclare.

El s-a rănit grav.

”Era un bărbat din Republica Moldova, venit acolo împreună cu un grup de peste 60 de oameni, cazați pe barba directoarei hotelului, Tatiana Petrescu”, povestește unul dintre angajații de la ”Lia Manoliu”.

Numele său este Georgi Curnic, 27 de ani, profesor de sport în Republica Moldova. Conform unor relatări, el venise împreună cu un grup de copii, fotbaliști.

Curnic avea fracturi la mâini și picioare.

A ajuns la Spitalul „Sf. Pantelimon”.

Medicii i-au descoperit la timp și o ruptură de arteră brahială.  A fost transportat la Spitalul ”Floreasca”, unde a fost operat și continuă să fie internat.

”Făcuseră o petrecere și, la un moment dat, băuți, s-au certat. Curnic s-a urcat pe aparatul de aer condiționat exterior și a căzut cu tot cu el”, povestește același om de la ”Lia Manoliu”.

Grupul nu fusese înregistrat nici la recepție, nici la restaurant, potrivit angajaților.

Apelul la 112 a fost făcut cu întârziere.

De ce?

Când a fost anunțată poliția, la ordinul directoarei, recepționera de serviciu Roxana Tufeanu a evacuat din hotel și grupul de 60 de oameni, ca moldovenii să dispară!

Gazeta a fost azi la Hotelul Sport și la birourile conducerii Complexului sportiv ”Lia Manoliu”.

”Nu știu nimic despre vreun accident și, oricum, nu pot să dau nicio informație. Întrebați-l pe directorul complexului, domnul Rohnean”, a spus Tatiana Petrescu, directoarea hotelului Sport.

-Domnule director Rohnean, un om a fost aruncat de la etajul 2 al hotelului Sport?
-Știu că a căzut, asta pot confirma. Și vă asigur că nu era sportiv.

-Era profesor de sport. Era venit cu un grup din Republica Moldova?
-Nu. E adevărat că avea dublă cetățenie, română și moldovenească, dar era el singur, nu în grup. Era cazat în regim liber, deci nu sportiv sau antrenor.

-Dar era înregistrat la recepție, pentru că angajații complexului susțin că nu era?
-Eu știu că era înregistrat. Se face însă o anchetă a poliției și chiar nu știu mai multe.

”Pe noi ne-au amenințat prin birouri să nu facem public accidentul. Să tăcem! De regulă, prin petrecerile și cazările de grupuri la negru se fac bani pentru partid”, spune un alt angajat de la ”Lia Manoliu”, sub protecția confidențialității.

Cercetările sunt derulate de Secția 9 Poliție, ”care are relații foarte bune cu șefii complexului, mai mulți polițiști fiind văzuți deseori în hotel”.

”Șefii încearcă ștergerea înregistrărilor de pe camerele video”, susțin oamenii din complex.

S-a închis cantina, iar sportivii cazați legal au primit pachete în loc de masă caldă.

 

Iată comunicatul poliției:

 

Comentarii (59)Adaugă comentariu

Anonim  •  5 ianuarie 2018, 21:16

La multi ani!!!!Rohnean...Petrescu,,,,Tufeanu...cu executare!!!Suntem cu ochii pe voi,pe dublele registre,bonuri....economii!!!UNDE SUNT CELE PE 2017...

Marcela  •  6 ianuarie 2018, 9:34

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Elena  •  6 ianuarie 2018, 9:35

Ar trebui să plece toți angajați vechi si sa ramana cu cei noi care nu sunt buni de nimic si Stelica Tatiana Rohnean sa ramana la cratiță.

Ioana  •  6 ianuarie 2018, 9:40

Chiar nu se ia nici o masura.domnule ministru.

Anonim  •  6 ianuarie 2018, 18:06

La cum se lauda Rohnean peste tot ca e prieten cu ministrul....ce sa intelegem???Că e sub umbrela M.T.S-ului....???

Madalina  •  6 ianuarie 2018, 19:03

Stelica de ce nu o angajezi pe mămica ta la bufet MTS ti-ar mai intra niște bănuți în buzunar.

Mitica  •  9 ianuarie 2018, 17:01

Cum s-au făcut d-le DIRECTOR Rohnean dosarele pentru concursurile din ultima perioada???Aveți cunoștință că Tufeanu Stan un Gimnazial ocupă postul de sef unitate.Secretara ...Mihaela B.a inchis ochii la intocmirea dosarului...?

Anonim  •  29 iulie 2019, 16:20

Buna ziua!Vă rog frumos să verificați și în perioada 1-3august 2019 copii care merg in acel turneu și sunt cazați câte 3 la camera la suma de 700 lei/copil.

Anonim  •  29 iulie 2019, 16:25

Am uitat sa specific:cred ca am să-i pun copilului o camera ca sa vedem si ce mananca de acei bani.Oare se fac bani frumosi din turneele juniorilor?Rusine sa va fie și sper că și copii voștri să fie tratați cu aceeași monedă

Comentează