Viața e în altă parte: toate cele 5 televiziuni de știri au strâns la căderea guvernului mai puțin de jumătate din audiența a 3 televiziuni de entertainment!

Un film cu Bruce Willis, un serial românesc și un reality show au stârnit mai mult interes decât un eveniment vital pentru democrație, precum schimbarea Guvernului

marți, 16 ianuarie 2018, 1:53

 

Comparațiile pe audiențe și preferințele oamenilor sunt imperfecte și riscante.

Totuși.

Ieri, în ziua în care conducerea PSD a votat debarcarea premierului Mihai Tudose, televiziunile de știri au făcut breaking news, urmate de ediții speciale ale emisiunilor de știri sau de dezbateri.

Iată cum arată cifrele.

35,7% este reach-ul strâns de primele 3 televiziuni generaliste cu filme și show-uri între 20:00 – 23:00

15,4% este reach-ul adunat de cele 5 televiziuni de știri cu căderea guvernului între orele 20:00 – 23:00

 

 

 

 

 

 

E vorba despre câți telespectatori unici, diferiți, s-au uitat cel puțin un minut la Antena 3, România TV, Digi 24, B1 și Realitatea comparativ cu cei care au urmărit ProTV, Antena 1 și Kanal D. 

Cifrele sunt calculate pe universul național, adică din cei 17,8 milioane de români care au acces la televizor.

Telespectatorii sunt unici pe categoria știri și entertainment, în sensul în care au fost numărați o singură dată chiar dacă același om s-a uitat la România TV și la Antena 3, de pildă, sau la ProTV și la Kanal D.

Care au fost programele?

Pe cele 5 televiziuni de știri: politică. Mai exact, relatări de la Comitetul Executiv al PSD, reacții după demisia lui Mihai Tudose și dezbateri despre cine va fi noul premier.

Pe ProTV: filmele ”Prințul”, cu Bruce Willis și John Cusack, și ”Teroare la etaj”.

Pe Antena 1: serialul românesc ”Fructul oprit”.

Pe Kanal D: reality show-ul Exatlon.

Performanța revistei Historia

Historia, revista lunară care-i are drept director pe Ion Cristoiu și redactor-șef pe Ion M. Ioniță, e deja la al treilea tiraj al numărului special dedicat Regelui Mihai.

33.000 de exemplare înseamnă cam de trei ori vânzările obișnuite ale Historiei 

Cererea a fost atât de mare încât, de la 18.000 de exemplare inițial, s-a ajuns la 33.000 de exemplare.

”S-au vândut până și numerele anterioare ale revistei, cu alte teme, care îi aveau însă pe copertă pe Carol al II-lea și pe Ferdinand”, explică una dintre firmele de difuzare de pe piață.

Forțând câteva comparații, cu precizarea că situațiile nu se suprapun, desigur, cotidienele politice generaliste acreditate la BRAT, Adevărul, România liberă și Evenimentul zilei, nu adună împreună, într-o zi, acest tiraj.

Iar Elle și Avantaje, printre cele mai bine vândute lunare glossy, ajung la 9.000, respectiv  7.000 de exemplare, în timp ce revistele lunare de mașini mai vând azi, cu dificultate, 5.000 de exemplare.

 

Comentarii (58)Adaugă comentariu

tamisa  •  17 ianuarie 2018, 10:26

Este firesc ca sezatorile politice, montate si dirijate de moderatori ai televiziunilor de stiri (+TVR), specializati in trancaneala de partid, care amintesc de spalarea pe creier din sedintele de "invatamant politic" impuse de PCR, in anii comunismului, in toate "colectivele de oameni ai muncii", sa nu mai starneasca nici un interes. Faptul ca telespectatorii le ignora, de multe ori chiar in favoarea unor filme sau emisiuni de entertainment mediocre, arata ca media romaneasca este orice, mai putin o adevarata putere in stat, in definitiv un teren de lupta continua intre politicienii escroci care paraziteaza aceasta tara.

Salamander  •  17 ianuarie 2018, 14:06

Este rezultatul politicii defectuase. Lipsa de incredere in omul politic isi spune cuvantul.

Ardelean Casian  •  17 ianuarie 2018, 14:14

Tamisa nota 10! Cu felicitari. Insa din aceasta prea multa nepasare a ajuns *** cu ochi numit dracnea sa sfideze intraga tzara impreuna cu acolitii sai, gen nicolicea, serban nicolae, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Catalin  •  17 ianuarie 2018, 14:29

Deci, nu s-a schimbat nimic din decembrie 2016, to(n)ti ignorantii care credeau ca "nu iese cu mult" psd-ul au acum senzatia ca cei care ies din piata nu-ii vor lasa sa ingrope o tara in mediocritate si promovarea nonvalorilor. Sindromul miorita, si daca murim ce? Macar ne-am distrat.

Cristian Ioan  •  17 ianuarie 2018, 17:09

Este firesc! majoritatea electoratului are deplin incredere in daddy Dracne, sunt absolut convinsi ca "stie dumnealui ce face", asa ca nu are rsot sa se uite la dezbateri. Daca o pune Premier pe duamna Vasilica, foarte bine! Doar este de-a noastra, dintre noi, pentru noi, ca e din Teleorman ...

Anghel Merchel  •  18 ianuarie 2018, 1:14

Domnu propagandist Tolontan, pai ai dreptate monser, viata e in cu totul alta pate decat rafuielile voastre ***. Si viata asta reala nu se pliaza deloc pe propaganda voastra REZISTenta. Te dai cu poponelul de pamant ca ce de vieti se pierd din cauza comunistilor. Stii cate vieti s-au pierdut in mareata Germanie in 2016 din cauza teroristilor invitati de Mutti Merkel, venerata REZISTentilor? 22, propagandistule. Ma intreb ce spume ai face la gurita daca in Romania ar muri 22 de contribuabili, omorati pe strada de invitati ai lui Dragnea. Hai baga mare cu cenzura acuma.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu  •  18 ianuarie 2018, 9:48

Ba Anghel Merchel , vad ca nu ai nume real si esti un troll ascuns prin birourile statului . Spune cati romani au murit anul trecut cu zile prin spitalele administrate de tine si gasca actuala ! Atunci poti sa mai comentezi pertinent , pana atunci esti o VIDA...

Anghel Merchel  •  18 ianuarie 2018, 20:31

Ba Radu, noroc ca tu iti dai numele si prenumele real, plus seria de la buletin. Eu sunt un troll ascuns in cu totul alta parte decat isi inchipuie mintea ta REZISTenta, ***. Indiferent cati romani au murit anul trecut cu zile in spitalele administrate nu de mine, ci de gastile trecute si actuale, asta se datoreaza in primul rand *** la Bruxelles. Ei incurajeaza coruptia, cu conditia sa fie politic corecta. Coruptia psd nu e politic corecta, asa ca Tolontan & Co *** la taste pana vine la putere coruptia agreata de Bruxelles. Dupa care Tolontan & Co revin la subiecte mai sportive. Pe vremea stralucitorului Regim Udrea-Basescu-Kovesi-Coldea au au ars niste bebelusi in incubatoare. Cati REZISTenti ati iesit la lasere? Niciunul. *** au facut Tolontan & Co? Zero. La fel ca in Germania, contribuabilii sunt omorati pe strada de invitatii lui Mutti M, dar asta nu conteaza caci Mutti este un guru al progressismului de la care iau lumina toti REZISTentii. Asa ca nu eu sunt o VIDA..., ci tu si toti ca tine si ca propagandistul Tolontan.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează