Adrian Porumboiu, martor în dosarul DNA: ”La masa cu Ștefan de la hotel Caro nu s-a discutat despre bani și nu s-a rostit numele ziaristului Turturică sau al lui Georgescu”

Șeful siteului digi24 e pomenit de Pinalti în denunțul de la care a pornit cazul deputatului Arsene

miercuri, 24 ianuarie 2018, 2:45

Ieri a apărut informația că jurnalistul Dan Turturică e pomenit în dosarul DNA al deputatul Ionel Arsene.

Povestea începe printr-un denunț al lui Gheorghe Ștefan.

Ștefan era primar la Piatra Neamț și, în 2013, când se petrece acțiunea, avea o rivalitate cu afaceristul Culiță Tărâță, ajuns și el președinte al Consiliului Județean Neamț.

Ștefan și Tărâță.

Două temperamente colerice și două interese economice mari,  într-un județ prea mic pentru ei.

Ștefan a spus procurorilor că în 2013 ar fi fost contactat de Ionel Arsene, deputat PSD la acea vreme.

Arsene s-a oferit ca, în schimbul a 100.000 de euro de la Ștefan, ”să-i lichideze” acestuia rivalul Tărâță pe două căi:

  1. Să dea o parte din bani lui Horia Georgescu, președinte ANI, care să-l declare incompatibil pe Culiță Tărâță.
  2. Să dea altă parte din bani redactorului-șef al României Libere, care să publice articole denigratoare la adresa lui Culiță Tărâță.

”Persoana PA” e Porumboiu Adrian

În motivarea judecătorului de drepturi și libertăți, apare următoarea frază:

„În urma discuţiilor purtate între ŞG (nr. Gheorghe Ștefan) şi AI (nr. Ionel Arsene) (la unele discuţii a participat şi PA, persoană care de asemenea urmărea îndepărtarea din funcţiile publice a lui TC, însă interesul acestuia era exclusiv unul de afaceri), în anul 2013, într-un restaurant din Bucureşti, ŞG i-a dat lui AI suma de 100.000 euro”.

Am bănuit că ”persoana PA”, pomenită în referatul DNA, document ajuns apoi în fața instanței, este Porumboiu Adrian.

De ce?

Pentru că, din discuțiile conexe fotbalului, îl cunoașteam pe Adrian Porumboiu drept un adversar al lui Culiță Tărâță.

Mai  pe românește, patronul din Vaslui îl făcea pe Tărâță cum îi venea la gură.

Deși n-avea legătură cu interviurile pe care i le luam despre fotbal, la finalul discuției, Porumboiu îl beștelea pe Tărâță de-i mergeau fulgii.

Într-adevăr.

Adrian Porumboiu este cel care a stat la masă, la Hotel Caro, în 2013, cu Ștefan și Arsene, când Ștefan susține că s-a pus la cale ”lucrarea” lui Tărâță.

Numai că Porumboiu oferă o altă versiune a faptelor.

Martorul clipei și al vremurilor

Înainte de a publica interviul cu Porumboiu, încă ceva.

Nu am scris acest articol ca să-l apăr pe Dan Turturică.

Am fost doar intrigat de inițialele PA și curios cine e martorul invocat de către Gheorghe Ștefan.

Ce povestește Porumboiu nu-i disculpă neapărat pe ziarist și pe Horia Georgescu.

Deocamdată, ei rămân în aceeași situație, definită prin ”Ștefan a povestit că Arsene i-a povestit”, asta dacă în dosar nu sunt și alte elemente.

Procurorii scriu că doar ”la unele discuții a participat PA”, Porumboiu însuși realizează că a fost prezent doar la un segment al faptelor, însă varianta lui pune lucrurile într-o lumină de martor al momentului și al perioadei.

”Cu cine să-l dai jos pe Tărâță, cu lăbarul de deputat Arsene?”

-Domnule Porumboiu, inițialele dumneavoastră sunt cele care apar în cazul deputatului Arsene?
-Da, eu sunt. Am fost la masă la hotel Caro în 2013 cu Gheorghe Ștefan.

-Caro, adică același hotel unde Ștefan susține că i-a dat 15.000 de euro deputatul Ionel Arsene. A fost și Arsene la masă?
-Da, a apărut și Arsene. Dar să știți că pe la acea masă au trecut și Mircea Sandu și Gino Iorgulescu. Eram în sala de mic dejun, era forfotă, tot trecea lume pe acolo. Aș vrea însă să o luăm de la început ca să înțeleagă lumea.

-Sigur.
-După ce Ștefan a ieșit din închisoare cred că mi-a dat 40 de telefoane să ne vedem. În toamna lui 2017, eu mergeam în Germania și i-am zis hai să ne vedem în București, înainte să plec de pe Otopeni.

-Și?
-Ne-am văzut la benzinăria MOL, chiar cea de lângă aeroport. Când m-am apropiat, în jur am văzut două mașini, în fine, nu sunt nici eu copil, mi-am dat seama că nu suntem singuri, m-am simțit ca într-un studio de televiziune.

-Ce dorea Ștefan?
-Pinalti m-a luat din prima. Mi-a zis dacă-mi amintesc eu cum a fost când am pus la cale în 2013, la hotel Caro, să-l debarcăm pe Cuilță Tărâță prin intermediul deputatul PSD Ionel Arsene.

-Și ce i-ați zis?
-I-am zis că e nebun. Eu nu ascund că permanent l-am acuzat pe Culiță Tărâță de privilegii economice. Dar Tărâță era un monstru, cu legături peste tot. De neurnit. Cu cine să-l dai jos, i-am amintit lui Pinalti, cu lăbarul ăla de deputat?!

-Asta i-ați spus în 2017 sau în 2013?
-În ambele situații! Revenind la discuția din 2017, Ștefan tot zicea de bani, că i-a dat 120.000 de euro lui Arsene și că ăla i-a returnat doar 20.000. Eu nu știam așa ceva, nu se discutase de bani la masa aia în 2013, așa că i-am zis: ”Dacă tu i-ai dat bani lui Arsene înseamnă că ești tâmpit, Pinalti!”. Și discuția de la MOL s-a încheiat.

* Culiță Tărâță

”Arsene, tu ești deputat, du-te în Parlament și spune ce face Țărâță”

-Apoi?
-M-au chemat ca martor la DNA și le-am spus ce vă spun acum și dumneavoastră.

-Ce le-ați spus?
-Că da, am discutat despre Tărâță la acea masă, în 2013, la Hotel Caro. Ștefan avea un apartament în spate la Caro și venea des la întâlniri în zonă, la hotel. A venit și deputatul Arsene, care mie mi s-a părut un tiriplici. Cred că l-am văzut de două ori în viață. Și Arsene era împotriva lui Tărâță. La masă m-am enervat și i-am zis: ”Arsene, tu ești deputat, du-te dom’ne în Parlament și spune ce face Țărâță”.

-Ce a răspuns deputatul?
-A tăcut. Și i-am zis: ”Dar nu o să te duci, dom’ne, în Parlament, că șeful tău de partid e Ponta, care are un socru care se numește Sârbu și ăsta e prieten la cataramă cu Tărâță”.

”Nu s-a discutat despre Turturică, turturea sau despre Georgescu”

-La acea masă s-a discutat despre bani?
-Nici vorbă!

-Sunteți sigur? Au trecut, totuși, din 2013, cinci ani.
-Nu s-a discutat despre nici o centimă.

-Dar despre ziaristul Dan Turturică sau șeful ANI Horia Georgescu s-a discutat?
-Nu. Turturică, turturea, nu s-a rostit. Nici numele Georgescu. Nici vorbă.

* Dan Turturică

-Dar despre presă s-a vorbit?
-Doar în sensul în care am zis eu, parcă: ”Toată lumea știe ce face Culiță Tărâță, cum a luat Insula Mare a Brăilei, presa scrie, televiziunile dau, nu vedeți că nu i se întâmplă nimic?”.

-Și…
-Stați să vă mai spun ceva. La un moment dat deputatul Arsene pleacă de la masă. Și-i spun lui Ștefan că Arsene e un lăbar, un tiriplici, textual i-am zis asta.

”Mulți se învârt prin politică, ca pe lângă echipele de fotbal și zic ei că rezolvă”

-Poate că Ștefan nu i-a dat banii atunci.
-Poate. N-am de unde să știu asta. Dar i-am spus și lui, în 2017, când m-a chemat și cred că m-a și înregistrat Ștefan: ”Pinalti, tu invoci ceea ce eu cred că nu s-a întâmplat niciodată”. Și doamna procuroare m-a întrebat de unde sunt eu așa vehement că nu s-au dat banii. Și i-am zis că asta cred eu. Îi știam pe Ștefan și pe Tărâță. Oameni grei. Ăștia se băteau pe care e mai tare în județ, în ochii lui Băsescu, și, hop, apare Arsene. Cine e Arsene?!

-Poate că Arsene s-a lăudat cu o putere pe care n-o avea.
-Știți cum ar fi asta? E ca în fotbal. Mulți se învârt prin politică, ca pe lângă echipele de fotbal și zic că rezolvă ei. Iau banii și, dacă iese, îi păstrează. Dacă nu, îi dau înapoi. Asta în cazul în care Ștefan chiar i-a dat bani lui Arsene și nu e totul în imaginația lui Pinalti, care are atâtea probleme că încearcă și el ceva.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

Fane  •  24 ianuarie 2018, 15:40

Ce personaje incredibile,care se bat cu pumnii in piept ce integrii sunt.Ca ei sunt zeci de mii,plus multe milioane la nivelul de jos. Moralitatea ii napadeste,doar in capul lor de smecheri patentati,pusi pe capatuiala din orice.Citindu-le C.V-urile iti dai seama pe loc unde am ajuns,chiar si numai prin modul in care,unde si cum,au parcurs anii de scoala si apoi dupa.

marian  •  24 ianuarie 2018, 16:05

intrebarea e cine o fi fost si in spatele lui porumboiu ca prea a disparut brusc de pe la televiziuni unde era prezentat drept un mare om de afaceri iar acum e tratat ca ultimul buticar si mai e intrebat doar daca a fost sau nu penalty!!!

Addy  •  24 ianuarie 2018, 16:15

Suta la suta de acord cu tine, Fane. Asta ne e tara, astia ne sunt conducatorii, astia ne sunt ziaristii, astia suntem noi.

Cătălin Tolontan  •  24 ianuarie 2018, 16:16

@Addy: Sau, spunea frumos Regele Mihai: ”Cand vorbim despre romani, vorbesc despre mine”.

Andrei F  •  24 ianuarie 2018, 16:46

Eveniment mondial!Primul pesedist care se pare ca nevinovat datorita presei!Traiasca Turturica!

Adrian Popescu  •  24 ianuarie 2018, 19:47

@catalintolontan: Asta despre majestatea sa este de tinut minte

Dan  •  24 ianuarie 2018, 20:25

Eu stiu ca in spatele lui Porumboiu se afla multimiliardarul in € Adrian Nastase

Cătălin Tolontan  •  24 ianuarie 2018, 20:26

@Dan: nu :-) daca Nastase este multimiliardar, Porumboiu este Bill Gates. Acum serios. Porumboiu este unul dintre cei mai mari detinatori (direct sau prin arenda) de proprietari de terenuri din Estul Europei.

Dan  •  24 ianuarie 2018, 20:30

Oare procurorii si-au facut treaba ca la carte? Se pare ca nu! http://atacul.ro/2018/01/24/ziaristul-turturica-umbla-cu-fofarlica-romania-libera-atac-furibund-la-adresa-lui-tarata/

glob  •  24 ianuarie 2018, 21:26

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lidia  •  24 ianuarie 2018, 21:32

De ce nu verificați ce articole a scris dl Turturica la vremea respectiva? Dacă sunt denigratoare la adresa d-lui Tarata, poate fi bănuit ca a primit bani.

Vatiglo  •  24 ianuarie 2018, 22:02

*** acesta s-a retras la timp altfel era la cenaclu cu *** si cu scuipinolii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio  •  24 ianuarie 2018, 23:02

n-am inteles asta cu articole denigratoare la adresa lu Tarita si n-am chef sa ma uit in dex...sa scrie de Tarita ca a facut ce n-a facut?...cred ca a facut tot ce se putea face...pt ala n-au facut comisie parlamentara Nicolicea si nicolicii lui...n-au facut nici pt Hexi sau spitale...nu-i intereseaza pe Nicolicea si Codrin de haosu din sanatate...tre sa scape Dragnea, Mazare, Ghita ca Felix iesi

Dan  •  25 ianuarie 2018, 6:04

Catalineeeee..... tu faci jocul porumbelului in versiunea Turturica?

Anghel Merchel  •  25 ianuarie 2018, 19:55

Am totala incredere in Porumboiu Senior. La urma urmelor este tata de regizor anticomunist, progressist.

lica  •  26 ianuarie 2018, 17:09

Domnule Tolontan, cu respect vă rog să verificați afirmația d-voastră”Porumboiu este cel mai mare proprietar și arebdas de terenuri”. Va spun ca la momentul acesta toate terenurile detinute si arendate de Porumboiu se afla in explotarea unor basarabeni cu ceafa lata, s-ar parea de-ai lui Plahotniuc. Bietii vasluieni nu si-au mai vazut cotele de pe terenuri iar cei care incearca sa dea in exploatare altor firme au probleme. Vedeti si articolul http://agrointel.ro/61641/adrian-porumboiu-recunoaste-mi-am-vandut-afacerile-in-agricultura-inca-din-august-2015/

Comentează