STENOGRAME: Bandă de polițiști interceptați de DIICOT cum protejau o rețea de prostituție de minore! Unul a fost șeful Poliției Parlamentului până acum cinci luni: comisarul Ion Craiu! Cine i-a scăpat?

Rețeaua era condusă de doi cetățeni chinezi, care obligau fete din România, unele de 14-17 ani, să se prostitueze, le sechestrau în apartamente cu gratii și le băteau

luni, 29 ianuarie 2018, 6:35

 

Momentul în care una dintre fetele care se prostituau pentru rețeaua de la ”Shanghai” îl recunoaște pe polițistul Ion Craiu. Fotografie din dosarul aflat în posesia unuia dintre avocați.
Momentul în care una dintre fetele care se prostituau pentru rețeaua de la ”Shanghai” îl recunoaște pe polițistul Ion Craiu. Fotografie din dosarul aflat în posesia unuia dintre avocați.

 

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Ele și-au făcut datoria.

Victimele și-au luat inima în dinți și i-au arătat cu degetul.

Procurorii DIICOT au așezat pozele bărbaților pe planșe, câte patru fizionomii asemănătoare, iar fetele au pus din prima arătătorul pe cei pe care-i cunoșteau.

I-au indicat pe masculii care ”veneau des la salonul de masaj”, ”care vorbeau cu Șeful”, ”cu care mi s-a spus să fac sex”.

Unul câte unul i-au arătat.

Iar bărbații din poze erau polițiști care ar fi trebuit să le protejeze, oameni de la Garda Financiară și procurori care aveau datoria să-i pună sub acuzare pe cei care le sechestrau!

Fetelor li se spunea să se culce cu polițiști și oameni din Gardă

Minore și înspăimântate, aduse din colțurile țării, de la Borșa sau Vișeu de Sus, crescute în familii sărmane, fetele habar n-aveau cine sunt acei bărbați care profitaseră de ele și care pupau talpa Șefului.

Dar procurorii  DIICOT îi aveau fișați pe mulți dintre ei: polițiști, inspectori fiscali și alți oameni cu funcții în stat.

Era decembrie 2005.

Părinții sunau la poliție și poliția îi proteja pe traficanți!

Trecuseră aproape doi ani de chin pentru zeci de fete nevinovate, care strigaseră la propriu, care sunaseră acasă, ai căror părinți reclamaseră la poliție că copiii lor sunt sechestrați, dându-le autorităților și adresa.

Fără ca nimeni să intervină!

De fapt, autoritățile făceau ceva.

”La ușă a venit un echipaj de poliție, polițiștii spunându-mi că au informații că în apartament ar fi sechestrată o fată. L-am sunat la telefon pe Șeful, pe Zhang, în prezența polițiștilor. Și aceștia au luat doar datele personale ale fetelor, fără a întocmi vreun act. Polițiștii nu s-au mai întors” Inculpatul Niculina Irina Cureleac, zisă Nina

Șeful Poliției Parlamentului: colonelul Ion Craiu

În numele acestor fete, e timpul să iasă la iveală cei pe care ele i-au arătat cu degetul când au fost chemate la recunoașterea de la DIICOT.

Cei care, printr-o mușamalizare de proporții, au continuat să avanseze în funcții.

8 ani a fost Ion Craiu șeful poliției Parlamentului României

Unul dintre ei a fost, până de curând, șeful Poliției Parlamentului României!

O simbolistică tulburătoare.

Cel care-i protejează pe parlamentari, cel care a reprezentat legea și ordinea în sediul primei puteri în stat, comisarul pensionat acum câteva luni Ion Craiu este unul dintre polițiștii care aveau responsabilitatea să descopere această rețea de prostituție și, de fapt, erau amici cu șefii ei.

O rețea atât de apreciată de pedofilii în uniformă și în civil!

Chinezii foloseau și fete între 14 și 17 ani

Din 2004 și până aproape de finalul lui 2005, un grup de cetățeni chinezi și români derulaseră, ”o amplă operațiune de crimă organizată, sprijinită de persoane cu funcții în stat”, după cum spune rechizitoriul DIICOT nr. 719, trimis în instanță pe 22 mai 2006.

Chinezii învârteau combinații mari, nu trăiau neapărat din prostituție.

Dar făceau prizonierat sexual cu fete tinere pentru propria distracție, pentru șantaj la autorități și la alți chinezi și ca să ungă alte afaceri.

Ei coordonau traficul din paravanul lor legal, restaurantul și salonul de masaj ”Shanghai ”, plasat pe Strada Ion Minulescu nr. 38, Sector 3, undeva între Timpuri Noi și Mall Vitan.

Rețeaua era recunoscută în piața neagră a plăcerii pentru faptul că, din totalul de 15-20 de fete, avea grijă să dețină și 5 minore.

Adolescente între 14 și 17 ani.

”Eram puse să facem sex chiar dacă eram însărcinate”

Fetele erau recrutate, în general, din provincie.

Erau ademenite că vor lucra la un salon de masaj și apoi închise într-un apartament cu gratii la geamuri și ușă metalică.

Urma perioada de test, ”aveam cam patru-cinci clienți într-o noapte, indiferent că eram însărcinate, la ciclu sau bolnave”.

Clienții proveneau din două categorii predominante:

  1. Chinezi bogați.
  2. Autoritățile care protejau rețeaua: polițiști, inspectori de Gardă Financiară, procurori, alți oficiali români.

Chinezul ”Fane încurcă lume” și negresa Mima

După perioada ”de îmblânzire” din apartament, fetele ajungeau să presteze la restaurantul ”Shanghai”, epicentrul puterii rețelei.

”Fetele erau sortate ca o marfă și li se impunea cum să arate, cum să se comporte, cu cine să facă sex și pe ce tarif” Rechizitoriul DIICOT

Declarația uneia dintre fetele care erau obligate să se prostitueze:

Polițistul care răspundea de ”Shanghai”

Cum funcționa protecția autorităților?

De la cele mai mărunte lucruri, la cele mai mari, scriu procurorii DIICOT.

Important era ca liniștea din jurul rețelei de prostituție să nu fie mișcată.

Ion Craiu era subcomisar de ”Ordine Publică” la Secția 11, pe zona căreia se aflau, notează procurorii, ”atât apartamentul unde erau sechestrate fetele, cât și restaurantul Shanghai, unde era salonul de masaj-prostituție”.

Mulți martori din dosar, de la personalul neutru la adolescente forțate să se prostitueze, îl indică pe Craiu ca prezent frecvent la ”Shanghai”, de care răspundea ca polițist.

El nu e, nici pe departe, personajul cel mai înalt în grad dintre cei care orbitau rețeaua. Dar prezența frecventă la local l-a adus în atenția investigatorilor.

Și magistrații au stat cu ochii pe el.

Cum funcționa protecția?

Pe 8 noiembrie 2005, Craiu e sunat de șeful rețelei, chinezul Zhang Jian Jun, zis și Mihai.

Polițistul Craiu despre o vecină care reclamase Shanghai: ”O jegoasă!”

O vecină a restaurantului Shanghai reclamase la poliție atât prejudicii, curgea o conductă, cât și scandalurile și lucrurile anapoda care se petreceau acolo.

Același lucru se întâmpla și la apartamentul unde le țineau pe fete, unde vecinii reclamau, degeaba, geamuri sparte sau țipete de fete.

Polițistul Craiu ia legătura cu prietenul său, Șeful restaurantului Shanghai și al rețelei.

Craiu îl asigură pe traficant că a dus deja un coleg polițist acolo, căruia el personal i-a explicat că în restaurantul ”Shanghai” nu se întâmplă nimic din ce a reclamat vecina!

Zhang: Salut, Craiu.
Polițistul Craiu: Ce faci, frate? Te sun și eu să-ți spun La Mulți Ani și nu reușesc deloc.

Zhang: Am stat acasă și am muncit cu Mihaela. Am terminat apartamentul. A venit și mobila. Sunt aici cu muncitorii.
Polițist: Să fii sănătos. Am înțeles că a vorbit Mirela cu Mihaela, i-a urat La Mulți Ani! Mihăiță, vezi că avem o lucrare cu jegoasa aia, ți-a făcut o reclamație…

Zhang: Cine?
Polițist: Aia, vecina ta, de la 42.

Zhang: Vai de mine, eu încep să fac treabă cu muncitorii, cu canalizarea din curte. A zis că vine apă la ei, ce apă vine la ei?
Polițist: Nu numai aia scrie, scrie multe, îți aduc eu aia să o citești mâine. Hai să ne vedem pe la 14:30.

Zhang: În ultima perioadă are numai prostii în cap, a înnebunit.
Polițist: Dar să vezi ce spune acolo, că se fac dansuri, băi, saune, muzică, petreceri, discoteci. Toate alea le scrie ea, înțelegi, în reclamație.

Polițist: ”Băiatul o să facă ce trebuie”

Zhang: Unde discotecă, măi nene?
Polițist: Nu-i. Că am fost cu băiatul și i-am arătat. Zic: bă, nu are unde să se întâmple așa ceva. Asta este.

Zhang: Unde discotecă? Vine ziua cineva și fac normal…
Polițist: El a văzut despre ce e vorba, băiatul, și o să facă ce trebuie. Să scrie, trebuie să scriem că e lucrare cu termen. Hai că îți aduc aia la prânz ca să citești.

Zhang: Asta mă deranjează pe mine! Înainte am ajutat-o…
Polițist: Da, e o nenorocită, ce mai! Dacă îți dau să citești aia, rămâi tâmpit, te crucești.

Zhang: E tâmpită ea.
Polițist: Și ce faci? Bine, sănătos?

Polițist: ”Altceva, ai vreo problemă?”

Zhang: Am terminat cu apartamentul aici.
Polițist: Vorbește cu Mihaela și vin cu Mirela într-o după-amiază, pe acolo, da.

Zhang: Da.
Polițist: Altceva, ai vreo problemă, n-ai vreo problemă?

Zhang: Nu. M-a sunat Răzvan că are o problemă, dar i-am zis să-l sune pe Craiu.
Polițist: M-a sunat și i-am spus să mă sune mâine, să-l trimit unde trebuie.

Zhang: Da.
Polițist: Să-l trimit eu unde știu sau să mă duc eu cu el.

Zhang: Da, știu.
Polițist: Așa, tată, bine, te pup!

Fată: ”Polițistul mi-a mâncat porția”

Dosarul are și elemente de un detaliu trist.

Una dintre fete povestește că ”de două ori, polițistul Ion Craiu mi-a mâncat porția pe care ne-o dădeau chinezii. Fiecare angajat avea o porție pe zi, de regulă gratis. Polițistul mi-a mâncat-o”. 

Alte persoane spun procurorilor că polițistul Craiu venea acolo cu familia ”și-și plătea masa”.

Trafic de persoane transfrontalier

Adevărații bani ai rețelei chinezilor veneau din ilegalități cu marfă, din extorcarea afaceriștilor chinezi cu ajutorul Gărzii Financiare și al poliției și din trafic de persoane transfrontalier.

Luau între 20.000 și 30.000 de dolari pentru procurarea de vize pentru afaceriștii chinezi care stăteau ilegal în România și voiau să-și legalizeze situația.

Organizau grupuri de chinezi care tranzitau România către Occident, prin Grecia și Italia, contra unor sume între 30.000 – 40.000 de dolari de persoană.

Faceți cunoștință cu organizatorii.

”Sam era dispus să execute orice ordin al lui Mihai, de la crimă și până la mutilare”

Zhang Jian Jun, zis Mihai.

Zeng Zhi Ping, zis Sam.

Niculina Irina Cureleac, zisă Nina.

Ion Stănescu, zis Feni, zis ”dacă spui ceva despre mine îți rup gâtul” și ”indiferent în ce închisoare sunt, îți găsesc familia”.

Dănuț Bud, zis Gullit.

Condamnați între 3 ani cu suspendare și 5 ani!

Procesul acestor mafioți are loc între mai 2006 și ianuarie 2008.

Tribunalul București condamnă doi chinezi și trei români din subordine, iar pedepsele merg între 3 ani cu suspendare și 5 ani.

Uluită, DIICOT face apel.

”Pedeapsa maximă prevăzută de lege e de 20 de ani. E vorba de trafic sexual, trafic și exploatare de minori, trafic de persoane”, motivează procurorii.

Fără succes.

Curtea de Apel anulează expulzarea chinezilor!

Mai mult, Curtea de Apel înlătură și expulzarea din România a celor doi capi ai rețelei, Mihai și Sam, pe care o decisese inițial tribunalul.

Ieșiți deja din închisoare, chinezii pot rămâne fără probleme în țară!

Recursul ajunge până la Înalta Curte.

Nicio schimbare.

DIICOT cere disjungerea pentru polițiștii și comisarii de Gardă corupți

Dincolo de procesul ”peștilor”, DIICOT mai adăugase ceva în Rechizitoriu.

”Cerem disjungerea cauzelor și continuarea cercetărilor în vederea identificării ofițerilor de poliție și comisarilor de Gardă Financiară, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție”.

Îi doreau pe ”protectori”.

Doi jurnaliști găsesc o listă de 9 protectori

Cum nu se întâmplă nimic, doi jurnaliști, Răzvan Savaliuc și Doru Dragomir, scriu în Ziua.ro, pe 11 decembrie 2007, un articol bine în care rezumă substanțial cazul.

Ei publică numele a 6 polițiști și 3 oameni de la Garda Financiară care apar în dosarul DIICOT.

Agasați că nu știu dacă s-a disjuns cazul, jurnaliștii pun întrebări, dar Parchetul General nu le răspunde nimic.

Pe lista din Ziua.ro, apare și numele unui anonim, un subcomisar de la Secția 11, Ion Craiu.

Trec 10 ani, fără nicio vorbă despre acest caz.

Mesaj în timpul scandalului cu polițistul pedofil

Până acum trei săptămâni.

În timpul poveștii pedofilului din lift, care se dovedește a fi polițist la circulație, primim un mesaj sec de la un cititor al gsp: ”Vreți să vedeți un alt polițist protector de rețea de pedofili, fost fotbalist la Steaua și acum observator la Liga 1?”.

Și un nume simplu: ”Ion Craiu, care a ajuns șeful Poliției Parlamentului”.

În rest e treaba ziariștilor.

Fata a pus degetul pe FOTO 3: Ion Craiu

Dosarul ”Shanghai” e neatins de 10 ani, depistarea lui în arhivă și documentarea durează ceva timp.

Părți din dosar au și unii dintre avocați.

Iar polițistul Ion Craiu e aici, în aceste pagini poroase.

Pagini care arată cum unei fete brunete, cu părul strâns, îi este pusă în față, pe birou, o planșă cu figurile a patru bărbați.

E recunoașterea suspecților.

Suntem în 12 ianuarie 2006, ora 2:51 după-amiaza.

Fata, una dintre cele în vârstă de peste 18 ani, se uită și pune degetul pe tipul din dreapta jos, FOTO 3.

E polițistul Ion Craiu, un bărbat cu cărare.

”L-am revăzut pe polițist la restaurantul Shanghai”

Procurorii o roagă să explice.

Fata scrie că ”El era la Secția 11 de poliție când am fost cercetată în anul 2002 în legătură cu fapte săvârșite la restaurantul Shanghai, ulterior l-am revăzut pe polițist de mai multe ori la restaurantul Shanghai”.

Olga Vrînceanu, magistratul de la DIICOT care instrumentează cazul, înțelege.

Fata se teme, a fost suficient de curajoasă că l-a indicat.

Ea nu spune nimic despre sex, legat de Craiu.

DIICOT nu insistă, ei au strâns înregistrări audio despre protecția de care s-au bucurat proxeneții și cine le-a asigurat-o.

Protecția și corupția îi interesează.

Suntem pe 12 ianuarie 2006 și ar fi fost suficient ca dovezile din dosarul-mamă să fie preluate de cei care pot să ancheteze polițiștii, procurorii, și să fie dezvoltate.

Dar ce s-a întâmplat, de fapt?

Nu au urmărit pistele cu polițiști, magistrați și comisari corupți!

Nimeni nu i-a atins pe acești protectori ai rețelei de prostituție de minore.

Nimeni nu a luat sutele de pagini de convorbiri transcrise în care, deși ei se fereau, erau destule probe ale complicității dintre oficiali și traficanți.

Nimeni n-a pornit de la agendele celor trei telefoane deținute de Mihai.

În agendele apar sute de numere, Ion Craiu figurează drept caraio*11, iar la zeci de persoane din memoria telefoanelor chinezului apar inițialele mai tuturor instituțiile de forță ale statului!

Azi e 28 ianuarie 2018.

Ion Craiu a fost avansat de două ori! Din subcomisar în comisar și apoi în comisar șef.

Promovat colonel, Ion Craiu a ajuns chiar șeful Poliției Parlamentului.

”Polițistul Craiu îi calma pe cetățenii din Parlament supărați pe politicieni”

În primăvara lui 2017, Craiu explică, într-un reportaj de la Digi24, ce face.

Compară Parlamentul cu un mic orășel. Senatori, deputați, angajați parlamentari.

”Sunt polițist șef  peste un mic orășel, de 2.000 – 3.000 de persoane, în afară de cei care vin să-l viziteze”.

Se duce cu echipa TV și se filmează în mijlocul unui grup de băieți și fete, copii veniți să vadă locul unde se fac legile României.

”La Parlament lucrează patru poliţişti care au văzut la viaţa lor de toate. Şi furturi, şi oameni care au vrut să intre cu arme albe în clădire, şi cetăţeni supăraţi pe politicieni, care au trebuit calmaţi”, spune reporterul.

Da, au trecut 12 ani.

Ion Craiu s-a ocupat până acum câteva luni de calmarea cetățenilor supărați pe politicieni.

12 ani nu i-a deranjat nimeni

Fata cu părul brunet și prietenele ei prizoniere și-au învins frica și i-au arătat cu degetul.

Și-a făcut datoria.

Mai departe, alții nu și-au făcut-o.

Și dacă acea fată azi se teme, e pentru că îi vede după 12 ani nederanjați pe polițiștii, procurorii și comisarii care au avansat în grad și în funcții.

Poate că e vremea să nu mai tremure.

Avem nevoie unii de alții

La Teatrul de Comedie din București joacă o piesă, regizată de Chris Simion-Mercurian, în care o prostituată îl convinge pe un dealer de artă, aflat în pragul sinuciderii, că viața merge înainte.

Că viața merită trăită.

Săracă, exploatată de cei din jur și ea însăși rătăcită, fata interpretată de Ilona Brezoianu îi oferă bărbatului puternic și bogat, actorul Alexandru Conovaru, un motiv să spere.

Întrebat ce l-a făcut să scrie piesa în care ”curva” duce înainte povestea, autorul Aurelian Bărbieru a răspuns: ”Cum ce? Oamenii au nevoie unii de ceilalți”.

Piesa se numește ”Diseară la 7”.

Ne reîntâlnim mâine dimineață la 7.

Oamenii au nevoie unii de alții.

Craiu: ”Voi fi și eu rău!”

Gazeta s-a întâlnit ieri cu Ion Craiu.

Discuția a durat aproape o oră.

Nu a fost de acord să o publicăm, dar ideile principale sunt că a recunoscut prietenia cu Șeful Mihai, deplasările frecvente la ”Shanghai”, de care răspundea ca polițist, și a negat ferm că a asigurat orice protecție rețelei, așa cum spune DIICOT în dosarul-mamă.

El, personal, confirmă că nu a fost niciodată chemat la audieri.

Dovadă și felul furios în care a încheiat: ”Vedeți voi ce o să se întâmple, o să vorbesc și eu, o să fiu rău și eu!”.

 

Comentarii (90)Adaugă comentariu

Ilie  •  29 ianuarie 2018, 12:44

Este binevenita legea pentru raspunderea magistratilor.

Vasile  •  29 ianuarie 2018, 13:58

V-a prostit mafi... domnul ăsta că i-ați publicat doar amenințările. Exact mesajul pe care a vrut să îl transmită victimelor. Pai e deontologic? Care e interesul public în amenințările lui?

Vasile  •  29 ianuarie 2018, 14:03

Si domule Tolontan reparăm și noi computerul-tomograf de la spitalul Bagdasar ca am inteles ca e stricat tot timpul, spre deosebire de ăla privat din curtea spitalului...

carpathianjumblejack  •  29 ianuarie 2018, 14:13

Salut tolo, vreau doar sa iti spun ca un baiat de pe reddit refuza sa intre aici ca sa iti citeasca articolul din cauza titlului de clickbait. I-am explicat ca ar putea sa iti scrie el nemultumirea direct aici dar refuza sa faca chiar si asta asa ca scriu eu in locul lui. Deci, te rugam mai putin clickbait si la fel de multa investigatie. Felicitari.

rowger  •  29 ianuarie 2018, 14:47

Pensionar la 50 de ani... trai nene!

Sandu  •  29 ianuarie 2018, 15:25

Și toate astea au pornit de la un "suporter",cuprins de remușcări și care îi dă domnului Tolontan o piesuta din marele puzzle!!! Cum oare se face că pe respectivul tocmai acum l a lovit ***??!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ticbis  •  29 ianuarie 2018, 15:34

@rowger: Pai nu e doar un pensionar la 50 de ani; e un individ care pana la 35 de ani a jucat fotbal profesionist; apoi s-a inrolat in militie; la 45 de ani a ajuns ditamai comisar sef si colonel, seful Politiei Parlamentului; s-a ocupat in timpul asta de protejarea unei retele de prostitutie si de crima organizata a unui chinez; a iesit la pensie la 50 de ani cu cateva mii de euro pe luna, net!!! Problema e ca nu e singurul, sunt mii de astfel de militieni care incaseaza de la 45-50 de ani astfel de pensii nesimtite, desi toata activitatea lor a fost in slujba mafiei crimei organizate si a retelelor de prostitutie din Romania! Repet, nu e vina lor, ci a judecatorilor care i-au facut scapati in anchetele penale; de asta solicit sa se publice numele si prenumele judecatorilor de la CAB si de la ICCJ care l-au lasat liber si nesanctionat pe derbedul asta! Coruptia incepe cu militienii de pe starzi, dar de acolo este protejata, tolerata si incurajata in salile tribunalelor! La ora asta, cu o justitie adevarata, acest personaj ar fi fost decazut din toate drepturile, inclusiv miile de euro pe care le incaseaza drept pensie la 50 de ani si condamnat la cel putin 10-20 de ani de puscarie! Cel putin, asta e imaginea mea despre un stat de drept si o justitie reala, in folosul societatii!!!

ovialex23  •  29 ianuarie 2018, 15:59

D-le Tolontan, ar fi EXTRAORDINAR de bine sa publicati si numele judecatorilor de la Tribunalul Buc si a celor de la Curtea de Apel. Sunt angajati ai cetatenilor acestei tari, sunt functionari publici si deci numele lor nu sunt secret. Pentru ca ei de fapt prin neaplicarea legilor, au facut ca acei ticalosi sa-si faca mendrele mai departe.

Tara de forma  •  29 ianuarie 2018, 16:01

Daca cazul se descoperea in SUA, acolo ii taiau pensia de serviciu si ii dadeau si 160 de ani de puscarie, asa cum i-au dat medicului de la lotulnational de gimnastica. In Romania = tara de FORMA, institutiile se fac ca lucreaza si MAFIOTII, protejati de haina in care STATUL i-a imbracat, isi fac de cap.

un motan intransigent  •  29 ianuarie 2018, 16:09

Dupa lovitura de stat drapata in Marea Revolutie din Decembrie , libertatea a dat navala peste noi . Ne-am simtit bine atunci , ne simtim bine acum , si , pe mai departe om vedea ... Avem libertatea de a ne constitui in clanuri . Clanul nu putea exista in comunism din cauza odioasei securitati , care era cu ochii in patru , sa nu miste nimeni fara voie . Atunci era un singur clan : clanul lui Ceausescu , care , chiar daca nazuia sa ridice tara ,era rau fiindca nu permitea dezvoltarea democratica si a altor clanuri .

Gheorghita….  •  29 ianuarie 2018, 16:24

Si astazi se intampla aceleasi lucruri! In ciuda probelor evidente politistii corupti sunt ocoliti cu dibacie in anchetele procurorilor DIICOT. Intr-adevar priceperea de care au dat dovada in cazul expus de dumneavoastra este remarcabila! Se pare ca domnul Craiu a iesit la pensie linistit si avansat. Un domn comisar asteapta netulburat sa fie inaintat in grad si sa iasa la pensie.

suprem  •  29 ianuarie 2018, 16:38

Polițistul protejat !!! îți dai seama... Au fost condamnați in țara asta oameni cu greutate, oameni o căror putere greu poate fi imaginată. Dar nu și polițistul Craiu. De ce? Pt ca e protejat... el poate! ... alții nu au putut primi protecție deși comparativ cu Craiu erau cum Empire State Building fața de un ghetou din Ferentari. Și își dau aici cu părere cititorii. Daaa corupție !!! Da bine ma ai studiat tu dosarul, ai tu pregătirea minim necesară sa tragi concluzii de vinovatie? Adică CAB și ICCJ - ul S-au pronunțat in acest fel nu e corect. Ce nu e cu pușcărie clar a fost protejat. Corupție!!! La pușcărie cu toți! Parchetul a scris, parchetul a zis: clar E VINOVAT. Ce rol mai are instanța? Mai trebuiesc probe administrate, interpretate? Apărarea mai are vre- un rost...?

Cătălin Tolontan  •  29 ianuarie 2018, 16:40

@suprem: nu, nici o instanta nu s-a pronuntat pe coruptia politistilor, procurorilor sau comisarilor de Garda, dintr-un motiv simplu. Nici un procuror nu a continuat munca DIICOT din primul dosar. Desi DIICOT a cerut, nu s-a disjuns cazul. Vorbim despre niste minore sechestrate si fortate sa faca sex cu 4-5 barbati pe seara. Nu vi se pare ca merita sa stim cum a fost posibil asta? Nu merita suferinta lor macar atat respect? E treaba procurorilor daca redeschid vreun caz. Dar marturiile victimelor merita auzite.

ticbis  •  29 ianuarie 2018, 17:24

@Tara de forma: Ai perfecta dreptate! Daca in USA si in UE apar astfel de cazuri de coruptie, sunt imediat sanctionate de catre justitie, fara mila! Acolo, in numele democratiei si a respectarii legii se taie in carne vie! Am postat cu ceva timp in urma un comentariu chiar pe acest blog pe aceasta tema, care insa mi-a fost respins. Reiau acum doar ideea principala: in toate tarile democratice se intampla cazuri de coruptie la nivel de stat. Nu sunt multe, se intampla doar unul sau doua pe an in fiecare tara; dar odata devoalate de presa si la presiunea societatii acestea sunt judecate de catre tribunale cu maxima urgenta si sentintele sunt usturatoare, pana la puscarie pe viata. In Romania este pe dos; suntem tara membra a UE cu cele mai multe cazuri de coruptie devoalate, fie in presa, fie prin actiunile procuraturii. Nu exista nicio tara din UE care sa numere anual zeci si sute de reprezentanti ai puterii acuzati de coruptie ca in Romania: ministri, secretari de stat, parlamentari, primari, sefi de servicii, sefi de companii de stat, sefi de agentii guvernamentale, sefi de institutii publice de invatamant, de sanatate, din finante, din economie, sefi din politie, sefi din justitie, magistrati, procurori, avocati, sefi din consiliile judetene... sunt cu sutele, in fiecare an. Paradoxal, nici unul la mie dintre acestia nu sunt sanctionati de catre lege, iar aia care totusi nu au mai avut scapare au primit pedepse ridicole, cu suspendare sau doi-trei ani de ochii lumii! Asa ceva in Germania sau in Statele Unite nu exista si nici nu poate fi inteles! Din motivul asta politistul Craiu e bine-mersi la pensie, la 50 de ani si asteapta lunar sa-i sune la usa postasul sa-i numere cele cateva mii de euro in palma! In toate tarile normale, Craiu asta era de mult la beci si pensia si celelalte drepturi taiate definitiv, pe viata! Doar asa se poate face ordine, doar asa poate functiona o democratie reala, altfel nu putem vorbi decat despre un stat mafiot! Din motivul asta solicit, mai presus de orice, publicarea numelor si prenumelor judecatorilor de la CAB si IICJ care l-au facut scapat pe individul asta; pentru ca de acolo, de sub robele lor, se asigura si se intretine coruptia generalizata si mafia de stat din tara asta!

Clanul vrea putere  •  29 ianuarie 2018, 17:45

China exporta banditi economici.Politia romana este controlata de cineva? Pentru ce merite au pensii astronomice acesti gangsteri iesiti le pensie la 50 de ani.Ei vor fi intretinuti de cetateni inca 30-40 de ani pana vor crapa.

Dan Petre  •  29 ianuarie 2018, 18:21

"Petre Petre, care nu deschisese gura toată vremea, mormăi cu o flacără în ochi: ― Apoi, până n-om pune mâna pe topoare, nici noi n-om... Se opri brusc, parcă vorbele i-ar fi scăpat din suflet fără voia lui. Oamenii îl auziseră, dar nimeni nu întoarse capul spre el. Numai Lupu Chiriţoiu bâlbâi cu glas moale: ― Ia taci, măi Petrica, mai taci...'' Liviu REBREANU, Rascoala

ticbis  •  29 ianuarie 2018, 18:51

@suprem: Tu iti dai seama ce nerozii sustii aici? Nenea, iti explic pe scurt: Politistul Craiu avea in sarcina sa de serviciu sa supravegheze si sa asigure respectarea legii, a ordinii si a linistii publice intr-un cartier din sectorul 3 al capitalei. Cu alte cuvinte, era sectoristul cartierului. Investit cu aceasta responsabilitate, omul se imprieteneste la toarta cu un patron chinez de local dubios din aria lui de acoperire, pe care-l frecventeaza zilnic in calitate de client, ani in sir. Ii face si niste servicii amicale, aruncand la cosul de gunoi toate reclamatiile vecinilor ce sesizau la politie activitatea dubioasa a chinezului in cauza. De cateva ori, potrivit martorilor, s-a infruptat gratis chiar si din portia de mancare alocata fetelor ce prestau acolo. Acum, exista doua posibilitati: 1. Daca Craiu asta a aflat ce se petrece acolo si a inchis ochii, se numeste protejarea infractorului si se condamna la puscarie grea, cu atat mai mult cu cat e vorba de un organ platit sa vegheze asupra respectarii legii; 2. Daca Craiu asta a mancat si a baut in carciuma chinezului zilnic, ani la rand, si n-a mirosit ca acolo isi desfasoara activitatea o afacere de proxenetism si de prostitutie ilegala sau de crima organizata a mafiei chinezesti, inseamna ca ar fi trebuit demis din structurile de politie si degradat pentru incompetenta profesionala. Oricum ai da-o, acest individ nu merita nici statutul de politist, nici gradul de colonel, nici pensia de mii de euro la 50 de ani si, in mod evident, nici libertatea! Cel putin, cam asa se sanctioneza lucrurile de felul asta in mai toate statele civilizate. Evident, in Romania, nu! In Romania astfel de prostovani sunt protejati de sistem, pana in panzele albe. De catre judecatori si politicieni care canta la aceeasi masa cu sefii lui Craiu, care asculta de aceleasi ordine si fac aceleasi jocuri! Eu inteleg asta, n-am ce face, dar sa sustii aici aberatii, e prea mult...)))

suprem  •  29 ianuarie 2018, 19:14

@cătălin tolontan: uffff... sa zicem asa (presupun nu cunosc speta) DIICOT-ul instrumenteaza dosarul conform competentei (trafic de persoane) pe parcursul documentarii apar elemente noi, politisti care protejeaza reteaua (favorizarea infractorului) ok. se face in dosar se face extindere si fata de noile fapte. se strang probe in continuare procurorul de caz considera ca are suficiente probe intocmeste rechizitoriul. in cazul de fata pentru trafic intrucat a probat asta. favorizarea inca nu... aici are doua variante. 1. in rechizitoriu se pronunta cu nup/sup cum era la acea vreme sau 2. face disjungere cu privire la ceilalti faptuitori intocmindu-se un nou dosar. DECI... disjungerea nu o cere DIICOT ul vreunei instante ci o facea procurorul de caz in dosarul sau singurel. La Tribunal te duci cu tema terminata nu ceri disjungeri. Multumesc!

suprem  •  29 ianuarie 2018, 19:59

@ticbis: eu nu vorbesc cu tine din simplul motiv ca ceea ce ar fi făcut Craiu NU SE NUMEȘTE "protejarea infractorului" ci se numește favorizarea infractorului pe VCP sau favorizarea făptuitorului pe NCP. Plus ca acel sectorist in zilele noastre a devenit polițist de proximitate. Mulțumesc! P. S. Ignora comentariul meu.

ticbis  •  29 ianuarie 2018, 20:03

@suprem: Bati campii! 1. Nu procurorul se pronunta cu NUP/SUP , el doar cere in rechizitoriu, judecatorul decide! 2. Nu procurorul face disjungere cu privire la alti faptuitori intr-un dosar, el doar cere in rechizitoriu, judecatorul decide! 3. Daca DIICOT a instrumentat dosarul asta, procurorul de caz era de la DIICOT! Oricum ar fi, nu prostiile astea conteaza, ci faptul ca justitia a aparat un infractor. Potrivit tuturor normelor internationale de drept, politistul Craiu trebuia anchetat, arestat si condamnat. Asta daca nu cumva justitia inseamna acum altceva decat definitia ei, aia pe care o stiu eu! Insist: doresc sa se faca publice numele si prenumele judecatorilo de la CAB si ICCJ care l-au facut scapat pe politistul Craiu si pe cei care i-au tolerat si acoperit activitatea infractionala! Altfel, promit ca o sa ma interesez de acest dosar direct la sursa si o sa le public eu aici identitatile. E prea multa bataie de joc!

ticbis  •  29 ianuarie 2018, 21:15

@suprem: Asa e cum spui tu; eu te asigur insa ca in sectorul 3 al capitalei, in cartierul "protejat" de politistul Craiu, absolut toti cetatenii il numesc pe "politistul de proximitate" asa cum erau obisnuiti, adica "sectorist". Mai mult, in vorbirea curenta, multi folosesc inca termenul de "militian". N-ar trebui sa te mire, avand in vedere ca 80% din cartierul ala sunt votanti PSD, caruia inca mai sunt unii care se scapa spunandu-i PCR :)) In ceea ce priveste exprimarea mea, ca e vorba de protejarea infractorului, de favorizarea infractorului sau de favorizarea faptuitorului, crede-ma, e acelasi drac! Daca n-ai inteles despre ce e vorba, iti explic eu: despre un politist (de promiximitate sau sectorist, cum vrei tu sa-i zici) care a protejat ani de zile mafia chinezeasca si o activitate de prostitutie cu minore, band si mancand pe saturate intr-o carciuma (acum i se zice local de servire a mesei sau unitate de alimentatie publica, nu-i asa?), incalcandu-si de la A la Z toate, dar absolut toate sarcinile si obligatiile de serviciu! Ei bine, c-o fi el in ce fel vrei tu sa-i zici, este in mod cert un infractor ce s-a ales ca recompensa de la partidul-stat cu o pensie de cateva mii de euro pe luna la 50 de ani, cand in mod firesc ar fi trebuit sa infunde puscaria! Daca tie ti se pare ca asta e justitie, nu-mi ramane altceva decat sa fac si eu ce-au facut alte 4 milioane de romani pana la mine:))) Sa ramai aici tu, cu justitia ta, cu favorizarea faptuitorului si cu organul de proximitate :)))))) Bai, asa ceva...))

Tony Craiu  •  29 ianuarie 2018, 21:22

Puteți scrie 1000 de abureli din acestea domnilor.Documentati-va inainte sa *** ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

suprem  •  29 ianuarie 2018, 21:26

@ticbis: de fapt am vrut sa spun ca nu vb cu tine din simplul motiv ca esti ... cum zice Celentano ? Ba esti prost? Ba esti nebun! tu mergi pe prima varianta.

Siguranta si Incredere  •  29 ianuarie 2018, 21:28

Termenul de "banda de politisti" este cea mai buna denumire pentru gruparea descrisa mai sus. In mod normal oximoron, aici pleonasm. Si cred ca exista si clanuri de politisti. Cam acesta este peisajul unei tari inapoiate, in care de "siguranta si incredere" nu beneficiaza cei amarati, slabi si cinstiti, ci tot rechinii, tot pradatorii. Pentru mine politistii care fraternizeaza cu infractorii si judecatorii care se vand sunt la acelasi nivel cu un ucigas. Adica cei mai josnici dintre cei mai josnici.

Gabi  •  29 ianuarie 2018, 21:34

Nu ma mira NIMIC...In acele vremuri ( acum ceva mai putin...) CORUPTIA era un mod de viata, TOTUL era redus la trafic ( de influenta, de persoane), la spagi pentru protectie, la exploatare sexuala ( inclusiv minori...), la trafic de substante interzise etc, etc...Iar lupii ( politistii ) care ar fi trebuit sa pazeasca "stana" au fost pusi si paznici la oi...Tipic pentru Romania anilor 2005...Unele exemplare au rezistat pana astazi...

Mircea  •  29 ianuarie 2018, 22:44

@Ilie: din pacate aici nu raspunderea magistratilor este o problema. aici probema este ca in mod normal leguitorul ar trebui sa raspunda pentru legi atat de blande. intr-o tara normala, astfel de specimene erau condamnate pe viata plus nu stiu cate sute de ani fara prosibilitate de eliberare conditionata iar in china de unde vin acesti mafioti ar fi fost executati in piata publica. magistratii au dat pedeapsa conform intervalelor din lege. *** au acordat pedeapsa minima insa nu ei sunt principali vinovati. acestia sunt cei care au facut posibile aceste legi blande si anume *** parlament. sa nu mai spunem ca magistratii pot sa ii bage 10 ani la inchisoare daca legea le permite ca in 3 sa iasa. problema este de lege nu de aplicare in mod special.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nicolas  •  29 ianuarie 2018, 23:57

Bai @supremule, dar vorbeste tovarashe cu ticbis ca pici de fraier, inseamna ca ti-ai terminat argumentele, daca le-ai avut vreun moment. Ce usor e sa cedezi cu " eu am dreptate ca-s mai frumos, gata, nu mai vorbesc cu tine". Cam la modul asta. Macar n-ai stiut sa iesi din discutie cu tact. Daca nu te jigneste, fraierul nu se simte bine in egoul sau.

ioan  •  30 ianuarie 2018, 7:31

Am vazut la tvr 1 un film documentar ISTORIA MAFIEI incepind cu anul 1920-2005.Mafia era in cirdasie cu o parte dintre politisti si politicieni ceea ce se intimpla la noi dupa 100 de ani.Ce face doamna ministru MAI.

Nik  •  30 ianuarie 2018, 11:41

Am si eu o intrebare: Politia Romana nu are un departament intern care sa identifice imediat politistii corupti care fac abuzuri? Politistii de buna credinta nu se revolta cand vad printre ei pedofili, corupti si sefi mafioti care le terfelesc munca si institutia?

IOAN  •  30 ianuarie 2018, 13:36

Nik corb la corb nu-si scoate ochii.Ce parere ai, exemplu; vine un jurnalist intr-o localitate sa-i ceara un interviu unui politist dar politistul il trimite la purtatorul de cuvint a politiei care se afla la judet.Jurnalistul trebuie sa mearga la 100 km sa-i spuna ce se intimpla in localitatea respectiva si poate el habar nu are.Daca ar vrea cei de sus sa-i dea afara pe politistii infractori ar pune un nr de telefon unde sa fie reclamati de catre cetateni.

grigule  •  30 ianuarie 2018, 16:16

@carpathianjumblejack Explica-i baitului care nu intra din cauza titlului clickbait.....ca tot ce e in titlul ala se ADEVERESTE in articol, ba mai mult....atrocitratile descrise si documentate sunt partea a unei realitati romanesti pe care el probabil nici nu o banuieste.

vasile  •  31 ianuarie 2018, 9:07

salut,de la sectorist la sef al parlamentului....fara a fi chemat la audieri....este clar !!! "frumosul" era sub acoperire...

MIsu  •  31 ianuarie 2018, 11:07

Bine că ați gasit acum până nu se prescriu toate faptele. În perioada respectiva unii nu toti din ICCJ nutreau simpatii pentru unele partide, altii probabil ca urmareau alte foloase, pentru ca milă fata de pedofili fie ei chinezi sau români nu ar trebui să existe.. în justitie.

Eugen  •  31 ianuarie 2018, 14:49

Domnule Tolonta, avem mare noroc ca in Romania mai exista si jurnalisti ca dumneavoastra

Anghel Merchel  •  1 februarie 2018, 1:18

Decembrie 2005? Imi scapa cine era atunci Presedinte Pentru Alte Coordonate Istorice.

Ion  •  4 februarie 2018, 15:36

Asemwnea oameni din politie si parchete cei mai mari ***, pramatii primesc pensii speciale de mki de euro pe luns oentru ca comit multe infractiuni si abuzuri dar aprospe niciidata judecati si trimusi in inchisoare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Service GSM  •  8 februarie 2018, 14:30

Ce face spaga din oameni...

Fabian  •  30 decembrie 2018, 10:27

Oare cum e privit acest individ, Craiu, de catre familie si apropiati, dat fiind ca, in afara de mita luata, a atins asemenea cote de decadenta, incat sa manance singura portie a unui copil abuzat? Cum oare e privit de copiii lui? Dar de sotie? Or fi imuni si ei la suferintele provocate de individ?

Stefan  •  9 august 2019, 12:31

Dureros oameni buni,Josnicie multa,,,,politicienii si politistii ordinarii si fara caracter,,,,

Emil  •  10 august 2019, 13:39

Colcăie țara de asemenea specimene și astăzi. Țara este pe punctul de a se rostogoli in hău. Toate aceste nenorociri care se perpetuă de 30 de ani incoace( nu că înainte de ‘89 nu s-ar fi petrecut), au ca autor principal mafia politică, continuatorul fostului PCR, clica bandiților PSD-ALDE, care conduce Romania. Problema este următoarea: ce fac EU și TU pentru stoparea orgiilor criminale petrecute sub ochii noștri ? Cu cine votezi ?

Comentează