Gabi Firea îi dă Cristinei Neagu cel mai mare salariu de bugetar din România: 22.000 de euro pe lună!

Primăria a ascuns până acum suma, dar ziarul a intrat în posesia ”fluturașului” handbalistei din decembrie 2017

miercuri, 21 februarie 2018, 7:01

UPDATE: Puteți cititi reacția Primăriei Bucureștiului aici. Primăria susține că e un atac, mai vechi, la adresa Gabrielei Firea.

UPDATE: O corectură pentru care ne cerem scuze: din suma de 101.649 de lei handbalista plătește 5,5% asigurări de sănătate și 16% impozit pe profit, pentru că plata reprezenta venituri din decembrie 2017, achitate de către Primărie în ianuarie 2018.
Însă, în schimb, își poate recupera TVA-ul, în valoare de 20.000 de lei.
Din 2018, ea va plăti 5,5% asigurări de sănătate și doar 10% impozit pe profit, pentru că a scăzut impozitul. Altfel spus, netul poate fi mai mic decât cei 22.000 de euro, cu o sumă care variază de la an la an. În cazul asigurărilor sociale, PFI intră în situațiile în care este decizia persoanei cu ce sumă cotizează.
E eroarea noastră, ea vine însă pe fondul păstrării secretului atât de către Primărie, cât și de către handbalistă, care nu au dorit să discute subiectul.
În același timp, beneficiul unui PFI plătitor de TVA, contract pe care îl are Cristina Neagu, este că ea are posibilitatea să-și recupereze, parțial sau total, TVA-ul încasat din cheltuielile pe care le-a realizat cu TVA (combustibil, mașină…). De aceea netul e dificil de calculat.
Am greșit că am scris 22.000 de euro net, pentru că e dificil de stabilit cu acuratețe netul, depinde ce chletuieli deduce prin TVA, însă în mod sigur sunt în jur de 20.000 de euro pe lună banii aflați la dispoziția posesorului de PFI din cei 26.000 pe care-i plătește lunar Primăria.

120.962 de lei este suma lunară pe care o plătește CSM București Cristinei Neagu pe un contract de Persoană Fizică Independentă

101.649 de lei este suma, fără TVA, pe care o încasează cea mai bună handbalistă din lume din bugetul Primăriei

 

 

 

 

 

 

 

de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Un primar anunță, în premieră, transferul unei mari vedete sportive.

E ceva nemaivăzut în România.

Doar Dumitru Sechelariu mai făcea asta, pe când conducea simultan și orașul, și echipa de fotbal FCM Bacău.

Dar aceia erau anii ’90, când Seche flutura pistolul pe terenul de fotbal.

”Nicio victorie nu e mai dulce decât atunci când lupți pentru orașul tău: București”

Luni, 20 februarie 2017, Gabriela Firea face public transferul Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă din lume, la CSM București, clubul bugetar al municipalității Bucureștiului.

Bucureşteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM Bucureşti, sunt fericită că putem să readucem în ţară una din cele mai talentate sportive române”.

”Nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta şi, în cazul Cristinei Neagu, pentru oraşul tău: Bucureşti!”, spune Gabriela Firea în comunicatul oficial, în care a ținut să facă publică lovitura de imagine.

Ceva însă Gabi Firea nu a făcut public niciodată.

Prețul.

Gabriela Firea este primarul Bucureștiului din 5 iunie 2016

Primăria îi dă aproape dublu față de cât lua la Oltchim

În Muntenegru, la ŽRK Budućnost, echipa de unde a venit Cristina Neagu, socotită de trei ori cea mai bună jucătoare a lumii, ea câștiga aproximativ 12.000 de euro pe lună.

Cu echipa din Podgorica luase Liga Campionilor, în 2015.

Își păstrase cam același salariu în epoca de glorie a Oltchim, când Cristina Neagu încasa la Râmnicu Vâlcea 12.000 de euro pe lună. Muntenegrenii nu supralicitaseră fiindcă o cumpăraseră accidentată.

Primarul Bucureștiului nu s-a zgârcit la bani.

Loviturile de imagine ale Gabrielei Firea costă.

Și i-a dat aproape dublu.

Cristina Neagu, în meciul cu Rostov de la București FOTO Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

CSM București vrea, în 2018, 15 milioane de euro pe an

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia ”fluturașului” de salariu al Cristinei Neagu, furnizat de surse din Primăria Capitalei.

15 milioane de euro este bugetul CSM București, propus pentru 2018

3 milioane de euro a fost bugetul CSM București în 2008

”CSM București a fost fondat în 2007 de reprezentanții bucureștenilor ca un club dedicat ideii că tinerii și copiii din București trebuie să facă sport. Acum s-a schimbat în ceva care nu mai are nicio legătură: un vehicul de imagine pentru primar!”, spune funcționarul public.

În 10 ani, bugetul clubului sportiv a crescut de 5 ori.

Se bate cu președintele Eximbank

Contractul dintre CSM București și Cristina Neagu poartă numărul 231 din 13 februarie 2017.

Înțelegerea este încheiată pe Persoană Fizică Independentă și poartă un impozit de 16%.

Pe 25 ianuarie 2018, Primăria îi plătește Cristinei Neagu 120.962 de lei, cu TVA cu tot.

Acești bani, în jur de 20.000 de euro pe lună, fac din Cristina Neagu cel mai bine plătit bugetar din România.

Calculul e făcut la începutul textului și e complicat. Ea plătește 5.5% plus 16% impozit (10% din 2018), dar își poate recupera cei 19% TVA.

Președintele României câștigă 3.000 de euro pe lună.

Traian Halalai, președinte și membru executiv al Consiliului de Administrație al EximBank, este cel bine plătit reprezentant al statului într-o structură de conducere, cu un venit lunar de 137.585 lei brut.

Fiind însă un venit brut pe carte de muncă, netul bancherului este ceva mai mic decât cel al handbalistei.

Pe locul al treilea se află Radu Grațian Ghețea, președintele CA al CEC Bank și președinte al băncii, cu o remunerație de 121.424 lei brut pe lună.

Traian Halalai, omul al cărui salariu a fost depășit de Cristina Neagu FOTO Bancherul.ro

Salariul de la Primărie e și cel mai mare din handbalul feminin mondial

În privința lumii sportului, Primăria Bucureștiului îi oferă Cristinei Neagu cel mai mare salariu din handbalul feminin mondial.

Iată cum arată topul momentului în handbalul feminin mondial.

Din această listă, ”centrul” Andrea Lekici, căpitanul naționalei Serbiei, a semnat cu CSM București, unde, probabil, a fost transferată pe un salariu cel puțin egal cu cel de la Vardar.

700.000 euro pe an au Nikola Karabatici și Mikkel Hansen la PSG, băieții care câștigă cel mai bine în handbalul mondial

La vară, e posibil ca Neagu să fie depășită de Bella Gullden, și ea la CSM București, care are pe masă o ofertă de 300.000 de euro de la Brest.

Dar în această sumă francezii includ și plata soțului ei, Lars, antrenorul cu portarii de la CSM București.

Primăria Capitalei plătește mai bine ca Steaua lui Becali

Contractul asigurat Cristinei Neagu de primăria Gabrielei Firea este:

Un singur fotbalist din Liga 1 e peste.

Cu 300.000 de euro pe an, doar Ibrahima Balde de la CFR Cluj câștigă mai mult decât Cristina Neagu.

Atacantul senegalez, fost la Atletico Madrid, e copilul de suflet al lui Dan Petrescu, fiind antrenat de către acesta și în Rusia, la Kuban Krasnodar.

Niciun jucător al FCSB nu primește de la Gigi Becali suma încasată de Neagu.

Iată topul primilor fotbaliști din Liga 1:

CSM Dream Team

CSM București are în acest moment primele 6-7 salarii din handbalul românesc.

Doar Cristina Zamfir, de la CSM Craiova, se apropie, cu 84.000 de euro pe an, de ”plățile de aur” ale fetelor de la CSM București.

Diferența între ce oferă Primăria Capitalei și ce plătesc celelalte echipe, unele dintre ele de asemenea sprijinite de la bugetul local, este imensă.

De pildă, luând în calcul o echipă bună din Liga Națională, Corona Brașov, Cristina Neagu câștigă mai mult de jumătate din banii primiți, lunar, de tot lotul de sub Tâmpa.

La Corona Brașov, locul 8 în Liga Națională, vedeta Eliza Buceschi ia 5.500 euro, în timp ce restul sportivelor câștigă, în medie, 3.000 euro.

În total, suma brașovencelor se ridică la aproximativ 40.000 euro pe lună, cu multe tinere care încasează 1.000 euro sau mai puțin.

Niciodată în sportul românesc, neluând fotbalul în calcul, o echipă privată sau publică nu a avut salariile de azi de la CSM, club finanțat din impozitele bucureștenilor.

Contactată ieri de ziar, Cristina Neagu nu a răspuns apelurilor și mesajelor Gazetei Sporturilor.

Comentarii (334)Adaugă comentariu

ticbis  •  21 februarie 2018, 21:56

@Bogdan: Este reala problema pe care ai adus-o in discutie; m-am gandit si eu la ea dar m-am ferit s-o iau in calcul pentru ca tine de sectorul privat si aici era vorba doar despre salarii platite de la bugetul de stat sau de la cel local, deci de bani publici. Altfel, fara sa am nicio dovada concreta, te asigur ca Tolo castiga mult mai mult decat Cristina Neagu, ca Andreea Esca, Mihai Gadea sau Mircea Badea au salarii de trei ori mai mari decat "amaratele" de Gullden sau Neagu si ca Bianca Dragusanu sau Daniela Crudu castiga mai mult decat Presedintele Romaniei! :)) Desigur, aici vorbim despre bani privati, insa totusi... asta spune totul despre cum arata si ce este Romania astazi! Mai mult, Marius Lacatus are la CSA un salariu de bugetar mai mare decat al Presedintelui Romaniei! Si nu e singurul...:)) Cred ca singura care-i intrece pe toti astia la castiguri in bani ar fi Simona Halep, dar nu bag mana in foc...:)) Insa sigur si in evidente fara dubii e ca la ora actuala exista 100 de mii de salariati bugetari cu salarii peste cele ale Cristinei Neagu si vreo 300 de mii de pensionari romani cu pensii peste salariul actual al Presedintelui Romaniei! Din cauza asta mi s-a parut deplasat si jenant articolul asta scris de dl Tolontan; ar fi trebuit sa fie totusi niste limite ce tin de anume retineri dictate, daca nu din respect si decenta, macar din ....... Dar n-ai sa vezi!

Nadler Cristian  •  21 februarie 2018, 22:15

In timp ce gsp-ul se infunda in mizeria senzationalului , domnia ta te ocupi de investigatii ,unele interesante ,altele mai putin. Singura echipa care a castigat un trofeu europen in ultimii ani are salarii pe masura. Ar trebui sprijinita , sustinuta . PIB-ul pe cap de locuitor in zona Bucuresti-Ilfov depaseste 30000 de euro , deci nu cred ca este o problema sa plateasca 22000 de euro fostului numar 1 MONDIAL in handbal.Din cate imi amintesc de ceva vreme se permite implicarea autoritatilor locale in sprijinirea sportului de performanta. Dupa umila mea parere , ar trebui sa va ocupati de gsp...versiunea online a ajuns la limita grotescului. Cel mai vechi cotidian sportiv din Romania este un tabloid si este foarte trist si grav...Mult mai grav decat cei 22000 de euro ai domnisoarei Neagu...

silvio  •  21 februarie 2018, 23:21

***.. haha daca sunteti prosti, asa va trebuie

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

licifer  •  21 februarie 2018, 23:51

Sa critici chiar pe Neagu sau un club care chiar mai face ceva foarte bun in Romania,inseamna ca d-zeu ti-a luat mintile ! Gsp ? Pai asta e ziar de sport? Voi meritati sa nu vi se de- a dreptul la scris in primul rand,fiindca trebuie sa stiti ca aveti numai *** de jurnalisti ! Sa nu mai vorbim de GSP on line,efectiv imi este rusine sa deschid pagina,atat de ridicoli si penibili ati devenit ! Acuma asta e problema ta ,Neagu,de unde este platita? Pai indiferent de cine sau cu cat este platita,ar trebui sa aveti doar cuvinte de lauda ! Un lucru este cert....Romania si Romanii nu merita nimic bun....Dar nimic ! De aia va scaldati in mizerie si acolo o sa si ramaneti ! Felicitari celor care au pus pe picoare CSM Bucuresti,felicitari pentru cei care o platesc pe Neagu si au grija de acest club ! Pentru cel ce-a scris aceste aberatii made in Romania.....pacat ca el se crede nr ONE,desi la fel ca si Ovidiu Ioanitoaia....nu aveti nici o legatura cu sportul,degeaba ati studiat jurnalistica....! Penibili!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mosu  •  21 februarie 2018, 23:54

Tolo, ***, *** ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gio  •  22 februarie 2018, 0:26

Bravo Tolo pentru acest articol! Multi, in continuare, nu inteleg ca sportul profesionist trebuie finantat din bani PRIVATI. Multi nu inteleg ca este rolul banului public, de unde vine el (din taxele si munca noastra) si unde ar trebui sa se duca (cheltuieli si investitii de UTILITATE PUBLICA). Sportul profesionist, oricat de vehicul de imagine este el nu este de utilitate publica. Fara drumuri, politie locala, spitale, scoli etc nu putem, fara CSM si Handbal Champions League cu siguranta ca da! Eu sunt platitor de taxe si sunt CATEGORIC IMPOTRIVA ca din taxele mele sa fie platita cristina neagu sau oricare alt sportiv profesionist!

luciann  •  22 februarie 2018, 0:34

Asa cum am spus si altadata, e o bataie de joc la adresa bucurestenilor! Or sa se prabuseasca la fel ca si Oltchimul...mai devreme sau mai tarziu!

gio  •  22 februarie 2018, 0:52

Am citit comentarile.. rusinos, 3 sferturi sunt super favorabile platirii sportivului din banii publici. Prostia si incultura romanului este jenanta. Nimeni nu se intreaba de ce vine o vedeta suedeza (Gullen) sa joace in Romania, nu poate sa-i dea primaria stockhom vreun milion de euro pe an? Cred ca poate sa-i dea si 10, doar ca acolo nici nu se pune problema sa se plateasca din bani publici sportivi profesionisti. Nu este nici o mandrie sa arunci cu banii din taxele oamenilor sa aduci cele mai tari vedete din lume si sa castigi Liga Campionilor asa, nu este nici o reclama pentru orascum viseaza unii. Reclama pentru oras se face prin drumuri, transport decent, masuri anti-poluare, siguranta pe strazi, curatenie, cladiri vechi reabilitate, asa faci imaginea unui oras nu cu handbal. Eu zic sa faci un sondaj, sunt de acord cititorii ca CSM sa-si faca echipa de fotbal cu 500 de milioane de euro buget (din 1 miliard cat are bugetul Bucurestiul)? Cu 500 de milioane buget faci echipa cu Messi si ce staruri vrei, te bati la castigarea Champions league. Pariu ca prostimea ar fi incantata? Btw, Cristina Neague este "bugetara", atata vreme cat este platita din bugetul public, conteaza prea putin ca o platesc ca PFA. Si inca ceva: DA, AVEM DREPTUL sa stim unde se duc banii publici, mai cititi LEGEA, stimate capete patrate, salariul lui Neagu platit din bani publici ar trebui sa fie public sa stie si platitorii de taxe cat si ce platesc!

Martis Marius  •  22 februarie 2018, 1:05

Dacă nici cu performanțele de la handbal nu sunteti de acord e clar!!!!!!nu au furat nu au băgat un buzunar ca mulți alții au bagat in sport e de apreciat ,,,Cristina neagu e una din cele mai bune handbaliste din lume e clar trebuie sa mergem la nebuni cu toții dacă nici așa nu e bine ......Doamne Ferește

Crimson Veritas  •  22 februarie 2018, 2:33

Eu as vrea sa vad si fluturasele lui Kovesi si Lazar daca se poate ... si o comparatie si in productivitate ... intre Cristina Neagu pe de o parte ... si cuplul Kovesi & Lazar pe de o parte! Sau cei 30.000 de mii de angajati ai SRI-ului! De ce nu va intereseaza si banii, cheltuielile ... care se fac cu alti functionari publici ... care nu sunt cei mai buni din lume ... dar concureaza la cei mai prosti si mai nesimtiti din lume? ...:)) De ce ne intereseaza atat de mult sportivii platiti din bani publici, si atat de putin ... procurorii (care nu le platim numai leafa, vacantele, primele .. .ci si abuzurile) ... de exemplu? De ce vreti sa alegem in Centura si Neagu ... si sa nu alegem intre Centura si Kovesi *** ...:)) Lasand la o parte dublul standard ... sunteti liber si aveti temei sa criticat orice decizie administrativa a unui primar ... de ce este facuta chetuiala x in loc de chetuiala y? Raspunsul e simplu ... pentru ca cel care a castigat Primaria ... considera ca chetuiala x este prioritara fata de chetuiala y ... este dreptul lui ca primar ales cu majoritate de voturi. Daca ar face chetuiala y in loc de chetuiala x ... dupa aia nu le-ar conveni la altii ... si tot asa! Am urmarit ... serialul d-voastra, al gsp ... de materiale ... impotriva primariei generale ... care si-a inceput emisia in premierea dupa ce psd a castigat alegerile in Bucuresti ... DAR ... pana la urma totul se rezuma ... daca respectati sau nu votul exprimat de bucuresteni ... sau vreti d-voastra sa ocupati functia de Primar in locul lui Firea !? Votati la urmatoarele alegeri ... un candidat ... care zice ... ca nu baga nu un ban in sport ... dar construieste guri de metrou ... in scara fiecarui bloc ... si parcari la mansarda ... ceva genul Nicusor Dan ... si probabil mai baga si ceva ... *** ... si sigur iese primar! Nu prea intelegem noi cum e cu democratia ... corect? 'demos' + 'kratos' ... probabil in translatie #rezist ... inseamna 'cine are vocea mai tare'! Altfel ... ne tot dam cu c de pamant ... ca ne ne convine noua ca-si exercita autoritatea cei care ... au castigat autoritatea ... si hai sa le mai inventam si dosare penale ... daca se poate ... nod in papura ... ca sa nu-si poata exercita autoritatea ... pana castigam si noi alegerile ... in 100 de ani ... si atunci putem sa murim fericiti ... cam asta inseamna 'democratia' de tip #rezist. Vizavi de CSM ... este o unelta electorala ... sigur ca da ... o clona palida ... a unui Brand Adevarat in handbalul romanesc si European ... evident ... ar putea orice tara / oras din Europa ... sa faca aceleasi performante sau mai bune ... cu aceleasi investitii ... of course ... si probabil o si fac ... in alte sporturi ... nu neaparat la handbal feminin. Numai sa nu comparati ... asa ceva ... cu fenomenul si brandul Oltchim ... 3 decenii de perfomante si generatii intregi de handbaliste lansate ... versus ... bucurestenii ... incercand sa-si arate muschii ... intr-un sport in continua scadere ... in interes european, finantare si bugete ... pur si simplu un super-market ... parasit ... cu 2-3 clienti in tot magazinul. Handbalul adevrata din Romania ... s-a terminat cu Olchim ... CSM este o Stafie ... iar cei care o sustineti sunteti stafiile fanilor adevarati si cunoscatori de handbal ... niste stafii! ...:)) In rest .. .roate bune ... in Romania! ...:))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K  •  22 februarie 2018, 6:17

De fapt articolul acuza atitudinea celor pe mana carora au ajuns banii stransi de la noi,atitudinea primaritei pentru ca ea decide tot,acolo,nu o opreste nimeni. Ok, ce reprezinta 22 mii net pe luna daca te raportezi la 1,5 mld ? Dar acest mod de arunca cu banii se reintalneste la tot pasul acolo.Aziu ii dai lui Neagu,maine le ridici la toate jucatoarele din lot,le ridici si celorlalte echipe din cadrul CSM, mai aduci niste antrenori, niste pregatitori, mai faci vreo 20 de societati lipite de bugetul general cu niste salarii astronomice,mai iei un aparat foto de 6000 euro(sindromul Nicolaiciuc), mai iei 400 autocare turcesti cand altii au luat mai ieftin poate cele mai bune din Germania samd Cand iti sta omul ore in sir in trafic nu ai solutii,cand cad tavane in scoli nu ai bani,cand explodeaza conducta de termoficare e vina RADET , cand in spitale domina nepasarea si lipsa de bani dai vina pe presa samd Deci cand e sa te ocupi de lucruri vitale pentru viata acestor oameni care te-au ales,ma rog,14% dintre ei, nu mai ai nimic, nu e vina ta , nu te preocupa. Cand e vb sa fixezi in marea ta generozitate niste salarii,din banii altora, acolo se poate.

sundance kid  •  22 februarie 2018, 6:47

Bre dar tot nu mi-ati raspuns si aici includ si internautii si internutele . Da de o noua centrala atomica cind va apucati sa o construiti sa putem ride de comunisti ca uite nu aveam de cine ride !

Gicu  •  22 februarie 2018, 7:38

Asa cum am mai spus si ieri, trebuie sa mergeti la ANAF, sa scoateti fisa fiscala al PFI-ului si sa aratati lumii ca declaratia celor de la Primarie este una mincinoasa (cum ca un sfert din bani se intorc la stat). Nu va lasati dus de nas de calculele celor din Primarie.

Dan  •  22 februarie 2018, 8:09

Inainte de a publica articolul cred ca ar fi trebuit facuta o analiza....Daca dupa ce se trage linie (incasari din bilete, sponsori, bani de la EHF) primaria iese pe plus, nu vad nici o problema..... in schimb, daca iese pe minus e o problema! Altminteri articolul e lipsit de relevanta si neterminat....cu toata apriecierea d-le Tolontan pentru articolelel dvs. Poate veniti cu o completare la articol!!!!!

Crisan Adrian  •  22 februarie 2018, 9:20

Un articol care daca poate a avut o tenta politica loveste singurul mod de a fi reprezentati in lume, sportul. Avem cea mai buna handbalista a lumii care din pacate pentru valoarea ei este putin. Daca vorbim despre informare de ce a aceea tenta de acuzare catre un sportiv care are performanta. Desgustator sa sti ca si sportiv ca nu esti apreciat si nu m-ar surprinde in momentul in care Cristina Neagu ar pleca si ar reprezenta alt club pe bani mai multi. Rusine cand un jurnalist roman da intr-un mod atat de josnic in sportul romanesc. Poate ar trebui sa vedem cat castiga alti bugetari care nu fac onoare Romaniei si fura cu nerusinare.

danai  •  22 februarie 2018, 9:40

nu inteleg de ce se termina articolul cu Cristina Neag nu a raspuns apelurilor GSP bla bla. Dar Firea a raspuns? Primarul trebuie asaltat cu intrebari, nu Neagu. Ea nu-i fura, ii munceste, a acceptat cea mai buna oferta de pe piata. Primaru face o timpenie, dar fireste jucatoarea e trasa de urechi ca nu raspunde... Nici nu trebuia s-o sunati. Sau nu inainte sa primiti rapsunsurile de la Primarie.

Ghirasin Ioan  •  22 februarie 2018, 10:11

HCM Baia Mare,campioana nationala si MINAUR Baia Mare deasemeni campioana erau sponsorizate de catre Primaria Baia Mare impreuna cu un grup de sponsori privati,pana a intervenit DNA la sugestia conducatorilor de la CSM Bucuresti si Dinamo Bucuresti,avand port drapel pe gen.de izmene Gabriel Oprea si cele doua grupari s-au destructurat!Nici pana in prezent dosarul inceput cu implicarea primarului municipiului Catalin Chereches,conducerilor celor 2 cluburi nu a fost definitivat!Acum DNA de ce nu se autosesizeaza in privinta sustinerii clubului CSM Bucuresti din bani publici!

Bogdan  •  22 februarie 2018, 10:18

Se incheie articolul spunand ca neagu nu a raspuns la telefon.. greseala cristinei din punctul meu de vedere; trebuia sa raspunda si sa ii zica lui tolo ca nu e treaba lui cat cadtiga ea la csm.. daca vrea sa publice un articol despre banii cheltuiti aiurea de firea ar fi trebuit sa o sune pe firea.. poate banii cristinei vin din sponsorizari .. sunt curios cand se va fzce un articol despre banii pe care primariile si institutiile statului (csa talpan) le cheltuie cu echipele de fotbal.. opriti lucrul asta dle tolontan si va vad in curand somer.. din pacate traim in Romania, nu in vest.. mereu ne comparam cu norvegia sau cu germania.. mai bine am lua o pas cu pas, sa ne comparam cu ungaria, polonia, cehia.. lasati o pe neagu cristina sa faca ce stie ea mai bine, sa ne reprezinte tara prin handbal.. deocamdata este capitanul echipei nationale si una dintre cele mai bune handbaliste din lume, singura desemnata de 3 ori cu titlul de cea mai buna handbalista din lume.

razvan  •  22 februarie 2018, 10:34

Pai daca nici pe Cristina Neagu sa nu o plateasca atunci pe cine?Daca nu ii dadeau un salariu corespunzator probabil ca nici nu venea la CSM. Nu inteleg comparatia cu fotbalisti de la FCSB care nu a mai jucat in liga campionilor de cativa ani buni si care nu are cine stie ce performante in cupele europene. CSM a castigat liga campionilor si e posibil sa o castige si anul asta.Au cele mai bune jucatoare din lume in echipa , nu poti sa le tii fara un salariu mare.Oricum Neagu castiga un mizilic fata de o sportiva ca Simona Halep care e tot nr 1 mondial.Eu zic ca e normal sa o plateasca asa la ce performante are si in plus CSM Bucuresti aduce bani din din liga campionilor pentru ca ajung mereu foarte sus.

Cony Nick  •  22 februarie 2018, 10:52

apropo ce salarii au antrenori, Luca si ceilalti din conducerea clubului ??? primaria nu trebuie sa se supere, ca reporterul a scris cu dovezi adevarul ... eu as fi curios sa stiu cât primeste fiecare jucatoare ... treaba este clara: de ce au venit jucatoare din norvegia,suedia, franta, danemarca, deoarece la ele în tara sânt platite cu bani fff putini ...

ValiP  •  22 februarie 2018, 11:23

La 15 milioane Euro bugetul CSM este mai mare decat bugetul alocat de catre Ministerul Turismului si Sportului tuturor federatiilor sportive din tara in 2017. Toti sportivii din tara primesc mai putini bani de la stat decat da Firea CSM-ului! Asta e dimensiunea jafului!

Tolo  •  22 februarie 2018, 13:48

Bine Tolo! nu te lasa! Daca ***, ura, prostia si parandaratul ar durea, 80% dintre conationalii nostrii dragi, ar fi ,,in lumea celor drepti,,. Dar totul are un inceput!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

danut  •  22 februarie 2018, 14:52

Catalin , vorbeste cu un contabil bun pentru PFI .Eu cred ca in 2017 sa plateasca si CAS (pensie 10.5% sau 25.8%) la venitul net. In 2018, daca nu se schimba nimic ,plateste sanatate 190 lei ( 1900*10%) suma fixa pe luna si CAS 25% la o suma aleasa de ea dar nu mai putin de 1900 lei.Teoretic poate plati contributii obligatorii 665 lei pe luna. Impozitul este corect 10% din venitul net.Pe Cristina poti sa o intrebi daca a depus deja vestita declaratie 600 pt 2018.Sper sa nu gresesc prea mult.

danut  •  22 februarie 2018, 15:07

Rectific . Cota mare de CAS in 2017 era 26.3%.Scuze!

razvyyc  •  22 februarie 2018, 18:02

Domnule Tolontan, astia de la Primarie nu inceteaza si va ofera "pe tava" subiectele. Din declaratia Primariei, reiese, citez: "seriozitatea si calitatea jocului prestat reprezinta un model pentru cei peste 1.700 de copii si juniori ai Centrului de Copii si Juniori, din care aproximativ 570 inscrisi si practicanti de handbal". In 2014, clubul avea un buget de 8 milioane euro, 6800 copii legitimati la club, din care 1820 copii au fost legitimati la sectia de handbal. In 2018, clubul are un buget de 15 mil. euro (cu 86% mai mare decat in 2014!!!!, aproape dublu) in timp ce numarul copiilor legitimati a scazut vertiginos. Din 1820 legitimati la handbal, doar 570 in 2018, din 6800 legitimati la toate sectiile, doar 1700 copii se mai pot bucura de sport. Pe scurt: buget DUBLU, numar de sportivi legitimati redus drastic la UN SFERT! Ma mir ca mai sunt oameni care sustin cu vehementa *** din punctul meu de vedere, ei fac parte din 2 categorii: una ce nu are capacitatea intelectuala de a discerne si alta care ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

razvyyc  •  22 februarie 2018, 18:19

Tot cu referire la activitatea slaba din sectorul juvenil: in toti acesti 10 ani in care bugetul clubului a fost mai mare de 3 milioane euro/an (clubul a praduit in jur de 80-90 milioane euro in toata perioada), nu a dat echipei nationale nici o/un jucatoare/jucator format la cluburile lor de juniori. Indiferent de sport. Varfurile sunt luate de la Slatina (Bianca Bazaliu), Galati (Elena Dache) sau furati de la echipele de juniori din tara (ma refer la cei transferati de la Centrul National Olimpic de la Sighisoara la echipa masculina, cluburile-mama fiind vaduvite de contributia sportivilor si recompensate cu sume ridicole, in jur de 10.000 euro/sportiv, dupa ce au investit ani in acesti juniori).

Florin V  •  23 februarie 2018, 11:24

Pe logica "banii din impozitele pe care le platesc eu" se pot duce doar "acolo si acolo, pentru ca asa vreau eu" cred ca nu ajungem nicaieri! "Jocul e foarte simplu: votezi, alegi consilieri, consilierii voteaza proiecte. Proiectele costa. Consilierii sunt reprezentantii alegatorilor, nu iti convine ceva, te duci cu petitii la consilierii votati si care te reprezinta, faci memorii, arati ca nu esti de acord cu o anumita decizie. Au fost alesi si vor mai fi alegeri. Ultima "arma" a noastra a cetatenilor simpli este votul. Problema la noi e ca ne lipseste legatura functionala intre cetatean si cei care iau deciziile. Si ne lipsesc oameni integri care sa conduca o comunitate, un sat/comuna, un oras, o tara. Si ne lipseste si masa de manevra a oamenilor cinstiti si corecti care sa voteze cu acei oameni integri. Suntem unde suntem, ne uitam la altii dar ne place si sa "smecherim". Si nici nu suntem implicati in "viata cetatii" (fie el sat/comuna/oras sau tara!). Ne meritam din plin soarta! Despre subiectul articolului: desi, in principiu, nu este corect si se creeaza o favorizare a unora, cred totusi ca solutia nu tine chiar atat de imagine (eu unul nu vad o asa crestere de imagine a Gabrielei din aceste manevre!) si m-as delimita in a ataca cu orice pret deciziile primaritei noastre! Nu contesc, repet, dreptul la transparenta si dreptul de a critica multe din deciziile actualei primarite (multe din ele cel putin discutabile). Dar, in acest caz, totusi, consider ca este un lucru bun sa sustinem o performanta. Pana la urma nu ne dezicem de spiritul nostru mioritic (sau cel al caprei raioase care tine coada sus). Daca avem o jucatoare buna(cea mai buna!), oare nu e firesc sa facem un efort si o tinem la noi acasa? Oare chiar trebuie ca toti oamenii buni sa paraseasca aceasta tara? Oare noi, romanii, suntem sortiti sa nu facem performanta la noi acasa? Da, ar fi interesant sa existe o dezvoltare, plecand de la "imaginea" acestor varfuri se regaseasca intr-o calitate crescuta a bazei de selectie, sa se promoveze mai mult sportul. Pentru Tolo, atentie la derapaje totusi si la atacul cu orice chip si din orice pozitie. Sunt de preferat argumentarile cu adevarat profesioniste si nu cele sentimentale! Iesiti din aceasta capcapana pe care singur v-o intindeti! Si, cu siguranta, mai primiti si sprijin din exterior pentru asta! cadeti in derizoriu cu astfel de abordari care, cel putin din punctul meu de vedere, sunt radical prezentate intr-o directie! Echilibru si argumentare bazata pe cifre. Dar atentie ca si cifrele, ca si argumentarile pot fi puse in contexte. Si cam sunt puse, din pacate!

Potoceanu Titus  •  23 februarie 2018, 23:15

Rusine, dle Tolontan...Sa scrieti tendentios la adresa sigurei sportive (scuze, am uitat de Simona) care ne aduce bucurie celor care intr-adevar iubim sportul...Sunteti o mare deziluzie pentru mine.

ada  •  25 februarie 2018, 3:21

Stimate Dle Tolontan, Cu tot respectul, va rog ca inainte sa dezbateti castigul unui sportiv, sa va asigurati ca aveti cunostinta de sursele financiare din care se achita acestea. Nu imi explic cum ar fi avut loc discutia in cazul in care handbalista v-ar fi raspuns si cum ati fi putut sa o intrebati despre salariu...? Nu mai comentez de faptul ca este nr 1 mondial in ultimii ani si ca este pe deplin meritat acest salariu. Consider ca s-a facut o grava eroare si s-a dat dovada de lipsa de respect fata un sportiv de talia ei dezbatandu-i-se in media salariul, ca fiind o problema a banilor publici. Trebuie sa fi fost un sentiment total neplacut. E mult prea trist si nedrept sa lovim in oamenii care ii aduc Romaniei cele mai mari satisfactii, asta e rasplata noastra, sa nu ne mai miram ca nu vom mai avea un nume in niciun sport. Sper ca i se aduca scuzele de rigoare.

Bogdan  •  25 februarie 2018, 17:48

Zi-mi un bugetar care are salariu mai mic si face mai mult pentru Romania. Poate Halalai al doilea il merita nu? Cei din ANRE? Transgaz? Capacitatea asta de autodistrugere e unica in lume. Noi nu avem nevoie de dusmani ca ne rezolvam singuri. Cea mai buna jucatoare din lume e ROMANCA joaca in ROMANIA si un jurnalist sportiv arunca cu *** in ea ca e platita din bani publici... aia 265.000 euro pe an daca joaca Neagu pe National Arena ii aduna la un singur meci.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Geo  •  25 februarie 2018, 20:54

Ce sa faci, neurochirurgii aia au cerut prea mult, poate o fi incercat doamna sa ii transfere si pe ei in echipa spitalului. Lasand gluma la o parte, imi aduc aminte cand inaugura statuile alea dedicate circului din Bucuresti, iar neourochirurgul o trimisese pe asistenta sa cumpere ata de operatie din banii lui...

ioan  •  26 februarie 2018, 19:36

In goana dupa voturi a Firei, azi 26.02.2016 la ora 20.00, Halep Simona va deveni cetatean de onoare al orasului Bucuresti. Eu eram fan Simona. Cred ca multi de acum incolo au indepartat-o de la inima. La fel si eu aveam palpitatii pana acum la meciurile ei, ma sculam noaptea, insa o vad incepand de azi ca pe un mercenar.

Rodica  •  26 februarie 2018, 22:59

Citesc rar comentariile cititorilor. Clar, avem o problemă națională – logica și obiectivitatea. Sunt bani publici și dorim să știm cum se cheltuiesc. Până aici e bine. - Atunci, toate salariile bugetarilor să fie publice, chiar și de la SRI, SIE, Procuratură etc. căci salariile nu sunt probleme de securitate națională. - Atunci, să susținem noi mișcarea sportivă, culturală, educația prin cea mai simplă metodă – să plătim abonamente, bilete, să facem donații etc. Restul activităților sunt private. - Atunci, să se respecte legile economiei de piață. În contractele cu statul să nu se înșele nerespectând calitatea sau încărcând notele de plată. Să-și plătească impozitele, să dea faliment dacă nu au productivitate, nu să intre în insolvență pe termen nelimitat. Să apreciem oamenii valoroși din toate domenii și să ne bucurăm că sunt apreciați de autorități (indiferent de orientare politică a acestora care ne place sau nu). Mă tot minunez din 1990 începând: - ne-am bucurat de libertatea obținută dar nu o apreciem – am echivalat-o cu anarhia, în toate domeniile; - am dorit democrația dar nu dorim să o înțelegem sau să o respectăm; - vrem să trăim mai bine înainte de a munci mai bine; - pentru a critica sau înlătura pe cineva care nu ne place dăm foc și la țară dacă nu se poate altfel; - am devenit experți experților în politică, justiție, economie, nu mai vorbesc de învățământ, sănătate etc. fără a avea minimul de cunoștințe corecte despre domeniul în care dăm soluții; - ne comparăm veșnic cu cele câteva state capitaliste dezvoltate uitând să învățăm din modul cum au ajuns așa (cu bune și rele) sau să vedem cum se descurcă cele asemănătoare cu noi; mai mult, luăm din fiecare țară câte o soluție pentru o problemă pe care o avem noi fără a considera întregul sistemul în care aceasta funcționează Concluzia, suntem complet dezorientați. Nu știm ce vrem, ce să face, cum să facem și, ceea ce consider eu că este cel mai grav, dorim schimbarea dar începând cu cel de lângă noi nu cu noi. Aceasta este societatea pe care o lăsăm copiilor noștri.

Victor  •  10 martie 2018, 14:45

Mai exact salariu Hambalistei e Campanie, cu parte de rau! La ce groupi sunt in asfalt in Bucuresti ... ! ... Si multe alte ... de rezolva ... exemplu "Multinationalelor" trambitate care au ramas in ceata!

Comentează