Căsuțele de lemn cumpărate fără licitație de Primăria lui Băluță, afacere de familie!

Firma Primdent, cea care a încasat 40.000 de euro, este a familiei Roxanei Băluță, cumnata care i-a donat primarului 8.000 de lei în campania electorală din 2016

vineri, 2 martie 2018, 8:40

UPDATE: Primarul Băluță, după ce a fost întrebat de ce angajează oameni condamnați definitiv pentru corupție: ”Politica de personal din cadrul Primăriei Sectorului 4, nu se bazează pe discriminare”! Într-un punct de vedere trimis astăzi redacției Gazetei, primarul Daniel Băluță nu neagă nici unul dintre contractele de achiziție publică expuse de ziar, dar susține că ”Achizițile publice de la Sectorul 4 se fac numai în concordanță cu prevederile legale”.
În plus, el numește articolele ”o intruziunea în viața mea privată”. Puteți citi punctul de vedere publicat integral, la finalul acestui articol.

 

 

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Direcția Piețe de la Sectorul 4 a cumpărat, prin contractul încheiat pe 14 noiembrie 2017, un lot de 16 căsuțe de lemn cu 40.000 de euro.

Prețul de piață este mult mai mic, după unele surse la jumătate, după altele, chiar mai mic.

Căsuțele au fost livrate de firma Primdent, fără licitație.

După ce, acum trei zile, ziarul a publicat această informație, un mărunțiș, în fond, la bugetul de aproximativ 150 de milioane de euro al Primăriei Sectorului 4, primarul Daniel Băluță a anunțat că a trimis Corpul de control.

Numai că edilul știe foarte bine cine sunt Ovidiu Diaconescu și Marius Octavian Diaconescu, cei care dețin Primdent.

Una dintre căsuțele de la Târgul de Crăciun al Sectorului 4

Fratele lui Băluță, căsătorit cu Roxana, fiica proprietarului Primdent

Familiile Băluță și Diaconescu sunt încuscrite.

Primarul are un frate, Andrei.

Andrei s-a căsătorit cu Roxana Diaconescu, acum Roxana Băluță.

Familia Roxanei este deținătoarea firmei Primdent.

Ovidiu, fratele Roxanei Băluță, deține 40% din firma care face afaceri cu primăria, iar Octavian, tatăl fetei, are 60% din Primdent.

Cumnații Diaconescu – Băluță. Primul are 40% din firma familiei, al doilea e fratele primarului Băluță

Până ca fratele lui Băluță să ajungă în familia deținătorilor Primdent, afacerile firmei nu ieșiseră din Gorj.

Primdent avusese afaceri cu Poliția Târgu Jiu, Spitalul Târgu Cărbunești, Tribunalul Gorj, Biblioteca Gorj.

Se ocupau cu ”birouri de pal laminat”, ”set dulap”, în general mobilier.

Nu livraseră niciodată căsuțe de lemn, până la încredințarea directă de 40.000 de euro a Direcției Piețe din Sectorul 4.

Soții Băluță, Andrei și Roxana

Donație de 8.000 de lei pentru campania electorală

Daniel Băluță are, la rându-i, o firmă.

Ea este botezată după propriile inițiale: DB Medical 2002.

La firma DB Medical sunt acționari soția, cei doi părinți și fratele Andrei.

În cabinetul stomatologic DB Medical lucrează și Roxana Băluță, sora deținătorilor Primdent.

Roxana i-a și donat cumnatului ei, Daniel Băluță, 8.000 de lei ca să-și finanțeze cursa electorală din 2016, când acesta a candidat și a câștigat fotoliul de primar.

Roxana (prima din stânga sus) și Andrei (rândul al doilea, dreapta), o treime din echipa cabinetului stomatologic al familiei Băluță

Primarul Băluță: ”Nu comentez achizițiile unor direcții descentralizate”

Ziarul a încercat să poarte o discuție mai amplă cu primarul Sectorului 4 despre legăturile sale de familie, politice și de afaceri.

El a furnizat însă o singură reacție.

”Nu primăria s-a ocupat de căsuțele de lemn. Direcția Piețe este o instituție descentralizată, cu juridic și financiar propriu. Nu comentez achizițiile unor direcții descentralizate” Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

Atât tatăl, cât și fratele Roxanei Băluță au fost contactați de Gazetă.

Niciunul n-a răspuns la telefon, iar după mesajul trimis pe WhatsApp și-au scos fotografiile de la profil.

Direcția Piețe a comunicat redacției: ”Achiziția a fost postată pe SEAP, unde au depus oferte doar două firme, fiind aleasă cea cu prețul cel mai mic”. 

Primarul Băluță, după ce a fost întrebat de ce angajează oameni condamnați definitiv pentru corupție: ”Politica de personal din cadrul Primăriei Sectorului 4, nu se bazează pe discriminare”!

Astăzi, sâmbătă 3 martie 2018, primarul Sectorului 4 a trimis redacției următorul punct de vedere:

”Având în vedere articolele apărute în ultimele 10 zile pe site-ul dumneavoastră, doresc să fac următoarele precizări

1. Nici una din rudele mele și nici unul dintre afini, nu deține și nu este acționar la societăți comerciale aflate în vreo  relație contractuală cu instituțiile a statului român. Singurul profil de activitate în care aceștia prestează servicii este cel medical. Din acest motiv, consider că tipul de asociere pe care îl faceți este cel puțin curios, nefăcând altceva decât să genereze o percepție publică nepotrivită cu realitatea.
Consider de asemenea modul dumneavoastră de acțiune ca fiind o intruziune în viața mea privată, căreia de asemenea, nu îi pot da o explicație rațională.
2. Achizițile publice derulate de UAT sector 4 se fac numai în concordanță cu prevederile legale, aspect minimalizat de expunerile dumneavoastră .
3. Menționez faptul că sunt medic primar, sunt asistent universitar, iar în cursul existenței mele, am avut cu totul alte preocupări decât cele sugerate în articolele dumneavoastră.
4. Ați afirmat că în primăria sectorului 4 au fost angajati oameni cu cazier. Ați făcut acest lucru în ciuda faptului că v-am prezentat prin facsimil documente ce dovedesc faptul că oamenii despre care ați vorbit nu au cazier. Cu toate acestea, ați continuat să faceți referire la persoane care sunt angajate fără să aibă acest drept. Politica de personal din cadrul Primăriei Sectorului 4, nu se bazează pe discriminare, pe criterii de vârstă, sex, orientare politică ori dizabilități și respectă directivele europene în materie.
5. Folosiți în mod repetitiv în expunerile dumneavoastră faptul ca în U.A.T. sector 4 sunt angajați oameni care au lucrat la M.A.I și la M.Ap.N. Doresc să precizez că la această oră, U.A.T. sector 4, în ciuda concursurilor repetate pe care le-a organizat, are un deficit de 400 de angajați.
6. Restructurările făcute la nivelul UAT sector 4 au respectat întocmai prevederile legale și au fost făcute în spiritul legii. Mai mult, în cazul prezentat de dumneavoastră există o hotărâre judecătorească definitivă ce consfințeste acest lucru. În situatia în care, în alte cazuri, instanța nu a fost de acord cu deciziile noastre, am procedat în consecință.
7. Colajele dumneavoastră legate de mine, de familia mea, de alăturarea cu alte entitați, nu sunt cele mai fericite. De aceea, vă solicit respectuos, în măsura în care credeți că este oportun, să vă reconsiderați poziția.
Cu stimă,
Daniel Băluță

 

Alte episoade ale investigației

Comentarii (81)Adaugă comentariu

Cătălin Tolontan  •  3 martie 2018, 17:04

@Costi: aveti dreptate, e un pic suprarealist ca un ziar de sport sa faca investigatii diverse. Numai ca mirarea dumneavoastra vine la aproape doua decenii dupa ce ne-am apucat sa facem asta. Amintiti-va, va rugam, de cazul Loteria I, de pilda, care a si mers in instanta si George Copos (care ne-a si dat in judecata si a pierdut) plus Nicolae Cristea si altii au mers la inchisoare. Asadar, e o mirare justificata la care raspundem facind asta an de ani si luna de luna.

Viorel Suciu  •  3 martie 2018, 17:40

Spune_ti ceva dna. Firea !!!!

Democratie  •  3 martie 2018, 18:44

Bunaziua si succes in continuare Dnule Tolontan si echipei D stra! Va rog pe cei care sunte ti indignati de ce se scrie in GSP sa Nu mai cititi ceea ce nu va place cum ar fi acest articol!!! Imi e incredibil sa cred ca va hipnotizeaza cineva si nu poti trece peste !?! Chiar va simti ti obligati sa cititi toate articolele din acest ziar sau e ceva dedesubt (alt motiv)?!?? Moralitatea in Romania chiar e o necunoscuta tind sa cred! Pacat! O zi buna!

Alex  •  3 martie 2018, 20:21

Daca ar fi doar aceasta combinatie la sectorul 4 ar fi bine! Sunt destule probleme. 1. Parcarile in spic de pe marile bulevarde. As vrea sa aflu si eu cate locuri in plus rezulta in urma desființării unei benzi de circulație? 2. Care a fost motivul desfiintarii gardurilor metalice din orășelul copiilor? 3. Este in regula taxa de salubritate ? Dupa ce a castigat alegerile Dnul Baluta a spus ca taxa de 5 lei de persoană pe luna este prea mare si nejustificata. In urma cu cateva luni prin iulie 2017 stabilise o taxa de 12 lei de persoană. A revenit din nou dupa o perioada cu cateva rectificari, si in momentul de fata acestea sunt in vigoare dupa cum urmeaza . 6 lei/pers/luna pentru cei cu venituri sub 2000 lei. 9 lei/pers/luna pentru cei cu venituri peste 2000 lei. Iar surpriza cea mai mare este taxa pentru firme care este de 80 lei/luna, adica pe an 960 de lei. Cum pot ei sa compare o firma ce vinde online cu o benzinarie sau un mall....? 4. Pe site-ul www.dgitl4.ro exista un formular pentru sesizari. Este insa de pomana....nu merge niciodata. Tot pe acest site se poate gasi strategia DGIT. Incredibil isi doresc reducerea birocratiei. Da...de unde.... taxa de salubritate se plateste la ghiseul lor. Inainte se platea odata cu întreținerea...... As vrea ca fiecare autoritate locala sa propuna pe site-ul propriu o lista de proiecte, iar oamenii sa voteze prioritatea acestora. Daca fiecare primar sau politician face ce vrea el fara sa tina cont de cei care l/iau votat nu este in regula. Combinatii se fac oriunde in lumea asta la achizitii, insa comisionul nu este mai mare de 5%. La noi se ajunge poate la mai mult de 100% in unele cazuri. Nu ma simt mai bine si nu dorm mai bine daca cei care jecmanesc bugetul ajung la puscarie! Vreau sa fie prins repede, recuperat prejudiciul si suspendat din functie. Nu vreau 4 ani sa stau sa vad si sa suport aberatiile lui!!! Oare imi doresc prea mult???? Toata stima, Alexandru S

elle  •  3 martie 2018, 20:31

"Nu se bazeaza pe discriminare " ? Intelege sensul cuvintelor : discriminat si penal ? Nu cred . Merci Echipa !

Daniel  •  3 martie 2018, 23:38

Ia cotetul, neamule! Eu l-as intreba pe domnul primar Baluta asa: Domnule primar, dumneata ai scoate din buzunar 2.000 de euro pentru cotetul din poza? Pentru ca este un cotet! Cateva scanduri imbinate sau prinse in cuie. Va spun eu, domnule primar, ca ceea ce vad in poza nu costa mai mult de 1.000 de euro umflaaaat! Si stiu ce vorbesc! M-am uitat pe SEAP si, intr-adevar, Primadent SRL a castigat aceasta achizitie directa. Dar stiti in cate minute, domnule primar? Sub 20!!! Despre ce vorbim? Daca anuntul ala ar fi stat cel putin 24 de ore pe SEAP, si ma refer de la initiere la atribuire, am fi zis ca a fost cea mai buna oferta asta c a Promadent. Insa lucrurile nu au stat asa, pt ca cei de la Primadent stiau ca o sa apara anuntul cu acele casute, au bagat oferta si au fost declarati castigatori. Vrajeala asta cu SEAP este bine cunoscuta, asa ca sa nu credeti ca toti suntem fraieri. Domnule primar, dati o cautare pe "goagal" si o sa vedeti casute de lemn mult mai bune calitativ la preturi mult mai mici. Va promit ca va aduc eu 20 de casute cu maxim 30.000 de euro. Ce ziceti? Si vorbesc de casute adevarate. Concluzie: haideti sa nu o mai dam pe maidan, pentru ca se vede din avion ca este o afacere profitabila pt firma rudelor dumneavoastra si paguboasa pentru Primaria Sectorului 4. Va recomand sa o lasati mai moale cu explicatii de genul: a fost pe SEAP, pentru ca acest sistem permite sifonarea cu nesimtire a banului public. E plina tara de "sifoane"! Felicitari celor care ne aduc la cunostinta mizeriile voastre, respectiv jurnalistilor Neag, Lutac si Tolontan.

gigelos  •  4 martie 2018, 10:02

O dracie d-asta finisata , cu geamuri , usi finisate , casute pentru gradina , pentru dormit in ele , cam 3,8 x 3,8 m , mari , nu costa mai mult de 1200 . 1300 Euro inclusiv TVA , la revanzatori , la marile magaxine de constrctii . Dracia din poza nu costa in mod normal mai mult de 6-700 Euro . Niste scanduri asamblate vai de mama lor

Cristea Liviu  •  4 martie 2018, 10:05

Problema e ca de obicei pe SEAP preturile oferite sunt cu mult mai mari decât cele de pe piață.. achizițiile , chiar prea scumpe, sunt legale...

gigelos  •  4 martie 2018, 10:06

Sau Doamne iarta-ma , cine stie ce dotari or fi in WCul asta si nu se vad , sa nu judecam aiurea . De fapt daca pe la tara cost doua toalete amarate cate 100.000 eur0 , aici au fost chiar eleganti . Banuiesc ca 2000 fara TVA , nu ?

gigelos  •  4 martie 2018, 10:21

de unde 2000 , 2500 fara tva . Un o juma mc de scandura ( nu intra dar hai sa zicem ) 600 ron , niste cuie cateva balamale , tabla de pus pe ea 5-600 ron , vopsea 100 ron . manopera 500 ron , x doi la vanzare , 3500 ron , pret cu TVA

Stefan  •  4 martie 2018, 12:16

Daca nu ma insel, nu e de competenta DNA care poate ancheta doar ce depaseste 1 milion de euro? Si uite cum se fac banii, 40 de mii de acolo, 20 de acolo, 50 de dincolo, 10 de aici. La un salariu de 8, 9 mii de lei pe luna traim pe picior de 20-30 de mii de euro pe luna. Legal.

Mirela  •  4 martie 2018, 13:02

Altceva decat sa DEZINFORMATI mai stiti? Pacat! Inventati “frati” si pentru cei care nu au. Jalnic! “Scandalul” e singurul lucru pe care il faceti bine, ca in rest....

ticbis  •  4 martie 2018, 13:47

Pretul de 2500 de euro (probabil fara TVA) pe bucata pe care l-a platit Baluta la firma cumnatei pentru cotetele alea din poza este nesimtit si cred ca parchetul ar avea ce ancheta; este sifonarea banului public. Spre comparatie, la Bricostore ceva asemanator se vinde cu 1000 de lei (220 de euro), TVA inclus: https://www.casadex.ro/2015/03/7-modele-de-casute-din-lemn-pentru-gradina-imagini-si-preturi/1-casuta-din-lemn-pentru-gradina-1000-lei-magazin-bricostore/ Ceva mult mai elegant si mai spatios se vinde la Dedeman cu 5893 de lei (1200 de euro), TVA inclus, livrarea in 15-17 zile lucratoare: https://www.dedeman.ro/ro/casuta-de-gradina-mara/p/7018324 Ce-a facut Baluta cu achizitia asta se numeste furt din bugetul local al sectorului 4.

Andrei F  •  4 martie 2018, 13:54

Din articol:,, Într-un punct de vedere trimis astăzi redacției Gazetei, primarul Daniel Băluță nu neagă nici unul dintre contractele de achiziție publică expuse de ziar, dar susține că ”Achizițile publice de la Sectorul 4 se fac numai în concordanță cu prevederile legale”.,, Cum adica nu neaga nici unul?Se vorbeste in articol de mai multe contracte?@Stefan ,,Daca nu ma insel, nu e de competenta DNA care poate ancheta doar ce depaseste 1 milion de euro?,,Va inselati sau vreti sa ne inselati...DNA se poate ocupa si de cazuri unde nu este vorba de bani...La mita se ocupa de la 10 000 euro:prejudiciul mai mare de 200000 euro:la ,,oficiali,,-parlamentari,primari,procurori etc- nu se tine cont de valoare....Mai bine va documentati pentru ca DNA are competente nenumarate...

Stefan Patriche  •  4 martie 2018, 14:27

La 2500 euro bucata, başca lot de 16 sunt căsuţe de vacanţă cu verandă şi alte alea. OLX e suficient, mafioţii naibii.

CCC  •  4 martie 2018, 15:58

Interesant si modul de calcul al taxei de salubrizare: cei cu venituri mai mari, platesc mai mult! De ce? Care este ratiunea? “Produc” mai mult gunoi? Unii dintre ei ajung acasa noaptea tarziu, dupa ce mananca in oras si arunca maxim o punga cu gunoi pe sa[tamana. Putem vorbi de un mod de calcul abuziv?

ticbis  •  4 martie 2018, 16:43

@CCC: Asta e o aberatie extrema; de parca taxa de gunoi ar fi un fel de taxa de solidaritate sociala. Primarul asta traieste pe alta lume; asa ceva nu exista nicaieri in lumea civilizata. Nefericitul asta incurca rau de tot borcanele; dupa mintea lui ne asteptam ca si impozitul pe locuinte si pe proprietati sa fie stabilit in functie de venituri, n-asa??? Deci la gunoi conteaza ce salariu ai... e de noaptea mintii!! Inteleg ca un bebelus de 6 luni produce gunoi de X lei, tac-su produce gunoi de Y lei, ma-sa produce gunoi de Z lei...??? Unde naiba a mai vazut asta asa ceva in America sau in Europa??? Insa nu-i bai, deja stiu cateva asociatii de proprietari care au angajat juristi pentru a ataca aberatia lui Baluta la Curtea Constitutionala; este evident un abuz ce incalca Constitutia si promoveaza discriminare in randul populatiei pentru un serviciu public ce prin definitie ar trebui sa fie egal din punct de vedere al costurilor pentru toti cetatenii, conform tuturor legilor din Romania!!! Baluta, se strange latul...

Andrei F  •  4 martie 2018, 17:13

@ticbis Sa fi rezistent ,sa locuiesti in sectorul 4 ,sa cunosti ca Baluta a venit primar dupa Piedone si totusi sa consideri ca o casuta de 1000 de lei poate fi amplasata pe domeniul public...Domnule ,cauta un intreprizator particular care a amplasat ceva pe domeniul public !O sa afli ca numai documentatia poate sa treaca de suma indicata de dumneata si documentatia dupa Colectiv a devenit si mai si!!!Altfel ,desigur,noi suntem de dreapta si vrem si respectarea cadrului legal dar incurajam si libera initiativa!!!!Libera initiativa deoarece de ex. la Arad casute asemanatoare se inchiriaza de Primarie comerciantilor,mestesugarilor. La Bricostore au cumva si banci bune de amplasat de domeniul public ,cosuri de gunoi...?Pentru acestea va asigur ca documentatia este minima!Totusi preturile la astea cum sunt?Ajung la 8000euro banca?Si o intrebare pentru bucuresteni:preturile la case pe Mihaileanu care mai este...?Altfel nu inseamna decat ca mergeti unde bate vantul...Baluta in cel mai rau caz merge pe o carare batatorita de Falca,Basescu,Eba...Cum era sa incasezi pentru 4 ore pe zi 7000 de lei lunar in 2009 doar pentru ca introduceai date in calculator? Un alt neadevar care l-ati spus domnule ,,Ticpix,,este ca firma care a furnizat casutele ae fi a cumnatei.In articol ni se spune altceva. Asta ca sa va arat cat de mult va place adevarul!Alfel stiu,dumneavoastra sunteti cu legea,libera initiativa si nu cu asistatii...Deci nu va mai obositi. .............................................................Pentru adevar privind articolul...Casutele sunt si nu sunt 16...Ca unitate de cost fix sunt de fapt 20.Sunt 12 casute simple si 4 casute duble.Din factura se observa ca o casuta dubla este egala cu 2 casute simple si se si mentioneaza...Bomba mai mare este ca factura casutelor se ridica la suma de 154 700lei!!!Daca suma de 40000 de euro ar fi reala ar insemna ca pe data de 23 .11.2017-data facturii- sau in data achizitiei de pe SEAP euro sa valoreze 3,86 lei!!!Asa a fost???Pentru cei care vor sa verifice gasesc factura atasata articolului ,,8 OFIȚERI PENSIONARI DE ARMATĂ...,,

ticbis  •  4 martie 2018, 17:16

Post Scriptum la comentariul anterior: Sectorul 4 are o populatie de peste 300000 de locuitori; taxa pentru gunoi trebuie platita pana la sfarsitul lunii martie, au mai ramas 25 de zile. Sunt curios daca Baluta are evidenta castigurilor salariale ale tuturor cetatenilor rezidenti in sector; nu de alta dar ar trebui sa emita scrisori de impunere pentru taxa de gunoi catre toate adresele din sector, defalcate pe fiecare persoana in parte. Mai mult, functionarii de la Directia Taxe si Impozite Locale ar trebui sa abie si ei in baza lor de date aceste informatii pentru a putea calcula si incasa corect taxa pentru gunoi. In fine, la ce vid selenar are asta in minte, astea sunt doar amanunte fara importanta... Si-a batut joc de functie, de voturile cetatenilor si de un sector intreg! De fapt, si-a batut joc de el insusi si, nu in ultimul rand, de partidul care l-a sustinut - nu ca asta ar fi ceva iesit din comun, totusi...!

ticbis  •  4 martie 2018, 17:49

@Andrei F: Aberezi! Nu era vorba aici de niciun fel de intreprinzator particular pe domeniul public!!! Era vorba de o simpla achizitie a catorva casute de lemn pe care primaria le punea (contra cost) la dispozitia unor comercianti pe termen limitat de 20 de zile ca sa-si comercializeze produsele pe perioada targului de Craciun! Atat si nimic mai mult; dupa sarbatori casutele alea au fost ridicate de pe domeniul public si comerciantii s-au carat acasa la ei, cu marfa ramasa cu tot! Pentru asa ceva nu trebuie autorizatie de urbanism si nici acte complicate; primaria pune casutele pe locatia pe care o alege ea; cine vrea plateste sa le foloseasca 20 de zile; apoi primaria le ridica si le duce in depozitele ei si comerciantii pleaca acasa. Daca vrei, e ca un circ ambulant de pe vremuri: sta intr-un loc cu aprobarea primariei cateva zile, apoi strange si se muta in alta parte. Pentru asa ceva Baluta a dat 2500 euro pe casuta cand pretul uneia identice era pe piata la 220 de euro. Ca sa nu mai vorbim ca in Germania, spre exemplu, cu ocazia Oktoberfest-ului, primaria din Munchen n-a cumparat niciodata asemenea casute sau corturi, le-a inchiriat pe 15 zile, le-a amplasat pe spatiul public pe perioada festivalului, le-a pus la dispozitia comerciantilor, apoi le-a strans si le-a returnat proprietarilor. Costa mai putin, e mai comod si nu se cheltuie inutil si aiurea banul de la bugetul local, adica banul cetateanului! Nu ma astept sa pricepi ceva, ai idei putine si fixe, dar nu e vina mea! Scuza-ma!

Anghel Merchel  •  4 martie 2018, 18:43

Vaz pe aici tot felul de dezbateri pasionate pe tema collossalei coruptiuni din casutele de lemn. Domne Tolontate felicitari monser! Atata vreme cat mai gasesti inca laseristi care sa se sufoce de indignare la o gainarie de 40 de mii, dar care respira foarte normal dupa clasarea MICROSOFT, e bine. Atat ptr matale cat si ptr angajator si nu ma refer desigur la Varanul de paie.

Andrei F  •  4 martie 2018, 18:46

@ticbis • 4 martie 2018, 17:49 Domnule o sa recunosc !!!!Intreaba dumneata un intreprizator particular care construieste sau amplaseaza ceva pe domeniul public!!!!Primaria daca ea inchiriaza o parte din angarale ii cade in sarcina.Dumneata traiesti in continuare in bula dumitale de realitate!!!Casutele alea trebuie sa treaca prin multe avizari si pentru asta trebuiau respectate multe lucruri...De exemplu pana si politia iti cere un dosar facut de un expert antivandalizare,spargere-evaluare de risc,se spune in articolul trecut de instalatie electrica...E si asta inseamna alte conditii de indeplinit.Apoi te rog studiaza factura atasata articolului mentionat si ai sa vezi ca ,,sursa,,care a fost la baza articolului nici ea nu le avea cu matematica...De asta dumitale o tot dai cu 2500 de euro desi ,,sursa,,spune peste 2100 de euro dar matematic nici asta nu sta in picioare.Am inteles ,nu mai insist,lucrati la o multinationala si nu stiti ce intimpina acum intreprizatorii particulari desi astia suint cei mai de dreapta! Vad ca si problema gunoiului va da batai de cap.Ca cetatean al Sectorului 4 erati indreptatit sa cereti lamuriri si nu sa faceti orice afirmatie va trece prin cap...Se chiar poate ca cei din sectorul 4 sa fi facut o estimare gresita.Pentru ca la inceput este vorba de o estimare.Nu sunt din Sectorul 4 dar...tarisoara asta s-a obligat ca in 2017 la cheltuielile cu gunoiul sa se adauge o taxa de 80 euro pe tona pentru depozitarea la groapa de gunoi.In 2018 alte obligatii...Asta este valabil in toata tara!In plus la Bucuresti o parte din gropile de gunoi se inchid si de aici costuri mai mari.In plus si gropile de gunoi existente trebuie sa indeplineasca conditii de depozitare si functionare mult mai stricte-si iarasi costurile cresc....Apoi primarul spune ca in sector are deficit de forta de munca.Un motiv ca salariile sa creasca ca asa este in capitalism cu cererea si oferta.Va intrebati de ce cetatenii cu venituri mari platesc mai mult...Pentru ca cetatenii cu venituri mici acum sunt subventionati si nu achita tot costul gunoiului...Dumneata ca om de dreapta ar trebui sa intelegi asta.Asa este si cu caldura...Este subventionata pentru toata lumea dar dumneata cum nu-ti place politicile egalitariste,populiste cred ca esti nemultumit si ai vrea sa-ti suporti corect toate costurile...Probabil ca de mult timp donati diferenta...De scuzat va scuz tot eu...Inteleg,probleme de matematica,de logica dar sa stati rau si la politica de dreapta?

ticbis  •  4 martie 2018, 20:16

@Andrei F: Tovarase, in mod normal n-ar trebui sa-ti raspund, e degeaba si pierdere de timp. Faci niste confuzii uriase, in capul tau e varza! Ce intreprinzatori particulari visezi tu in cazul asta? Uite-te atent la poze: exista vreo diferenta calitativa, cantitativa, functionala, de securitate de orice fel sau de aspect estetic intre casuta cumparata de Baluta cu 2500 de euro si cea vanduta de Bricostore cu 220 de euro? Omule, intelege ca aici nu e vorba de nicio afacere privata pe domeniul public; este o initiativa a primariei pe perioada sarbatorilor de Craciun ; primaria organizeaza targul asta de la A la Z si asigura tot: casute, curent electric, salubritate, incalzire, parcare, avize de la sanepid, de la pompieri, de la ISU, asigura paza, politie, salubritate, absolut tot. Producatorii nu fac altceva decat un contract de chirie pe 20 de zile; vin din toate colturile tarii: din Maramures, din Bucovina, din Muscel, din Tara Barsei, din Vrancea, din Dobrogea, din Hateg, din Banat, din Oltenia, din Valea Ariesului, de peste tot. Semneaza un contract de chirie, platesc pentru 20 de zile, vand ce vand si apoi strang si pleaca acasa. Ce intreprinzatori privati ai tu in cap in cazul asta? Este o actiune a primariei si organizata de primarie; la absurd putem presupune ca daca niciun producator n-ar fi fost interesat, targul lui Baluta ar fi fost pustiu, cu casutele lui de 2500 de euro cu tot!!! Din motivul asta pretul platit de Baluta pentru casuta la firma cumnatei este nejustificat si jaf din banul cetatenilor sectorului 4! Cat despre taxa pe gunoi, incerc sa-mi imaginez ce-ai gandi tu daca in orasul (satul) in care locuiesti primaria te-ar obliga sa platesti 12 lei pe luna; asta ar insemna 144 de lei an, adica dublu fata de cat platesti impozitul la casa si curte! Am luat in calcul o singura persoana, din cate observ n-ai familie si nici copii, altfel n-ai avea atata timp sa stai pe net 20 de ore din 24 si sa bati campii toata ziua; daca ai macar o sotie si un copil, inmulteste singur 144 de lei cu 3 si vezi ce iese... atentie, suma asta trebuie platita toata o singura data pe an pana la 31 martie, odata cu impozitul pe locuinta! Nu stiu cat iti aduce postasul in fiecare luna, dar sunt convins ca nu-ti va pica prea bine...))) Te rog frumos, oricat esti tu de stahanaovist, incearca sa gandesti, sa rationezi, nu mai mesteca aberatii peste aberatii; nu-i in firea omului intelept si constient de sine si de ceea ce-l inconjoara o asemenea atitudine. Incearca exercitiul asta: cine a furat, a furat; cine fura, fura... e simplu si n-are nicio legatura cu niciun partid din lume! Daca nu pricepi chestia asta elementara, nu contezi intr-o societate normala nici ca individ, nici ca cetatean; esti doar la numar!

Andrei F  •  4 martie 2018, 22:13

@ tinpix Ce poti sa- i mai spui unui om caruia ii arati probele si nu vrea sa le inteleaga si asta in n cazuri? Omule,nu intelegi ca factura pentru casute nu este pe 40.000 de euro ci 154700 lei,deci de unde ajungeti domnule cu studii universitare la 2500 euro daca si ,,sursa,,in articol spune peste 2100 euro - si astea tot date gresite...Inteleg ca nu stii matematica.Uite te ajut pentru ultima data....Calculeaza 12 casute la un cost de 6500 lei plus TVA pe casuta plus 4 casute duble la 13000 plus TVA... Astea nu sunt probe inventate de mine ci cifre din factura din articol...E si acum e prea mult pentru a intelege???? In plus se mai vorbeste de o suma complementara pentru racordarea la reteaua electrica de 4000 de euro...Despre gunoi...scoate capul din nisip...Costul gunoiului a crescut in toata tara si din pacate o sa mai creasca...Ai vrut ca in Europa, plateste! Despre avize: astea se obtin indeplinind anumite conditii.Ex.Enelul nu racordeaza orice si oricum la retea.Ca de asta la Colectiv a iesit lumea...Si pentru ultima oara...dintre noi doi numai dumneata puteai fi ,,tovarase,,.Sau amintirile te napadesc?

Unu  •  4 martie 2018, 22:26

Hai ca-i clara treaba. La puscarie cu ei.

ticbis  •  4 martie 2018, 23:53

@Andrei F: Nu-mi vine sa cred, tu chiar existi??? Daca da, atunci nu-i de mirare halul in care a ajuns tara asta!!! Deci, 154700 de lei inseamna 34000 de euro, plus tva 16% inseamna fix 39440 de euro!!!!! Aceleasi casute costa pe piata 220 de euro cu tva cu tot, adica 3600 de euro in total pentru 16 cotetel! Diferenta este vizibila si s-a dus in buzunarele familiei lui Baluta! Restul: avize, autorizatii, racordarea la curent electric, paza, sanepid, salubritate, politie, etc n-au nicio legatura cu pretul casutelor; au fost asigurate de primarie si costurile astea s-au regasit in cuantumul chiriei platite de catre producatorii participanti la targ. Nu te inteleg; ca esti dependent de partidul-stat (ciuma rosie cum i se mai zice) pricep; dar cand negi evidentele si aprobi cu atata nonsalanta furtul din banii comunitatii publice, din banii oamenilor ca tine si ca mine, asta mi-e mai greu sa diger. Se pare insa ca Baluta d-aia isi permite sa fure, pentru ca existi tu si-i dai voie :))) Cat despre taxa pe gunoi, bati campii si habar n-ai despre ce vorbesti. Activitatea de salubritate este un serviciu public, ca oricare altul. Exista firme specializate ce se ocupa cu treaba asta si o presteaza contra cost, ingloband in tarif absolut tot, de la taxele conform legilor interne si europene si pana la cheltuielile lor, de la salariile angajatilor si pana la profitul firesc al firmei. Ei bine, firmele astea faceau curatenie in sector la un tarif de 5 lei de persoana fizica pe luna; primaria lui Baluta a decretat ca este prea scump, a reziliat contractele cu firmele de salubrizare si s-a apucat sa faca el curatenie de capul lui, mult mai ieftin, adica la tariful de 12 lei de persoana fizica :))) Daca vei iesi vreodata din satul tau si vei ajunge prin Bucuresti, sectorul 4, vei vedea cu ochii tai mizeria de nedescris si gunoaiele cat casa care pur si simplu au sufocat sectorul. Niciodata in cei 35 de ani de cand locuiesc in sectorul asta n-a existat mai multa mizerie ca acum! Au mai fost primari indolenti, din toate partidele, au pus si altii borduri degeaba, dar macar au mai miscat si cate ceva, cat de cat. Baluta e zero, n-a facut nimic, a distrus si ce era bine, si-a batut joc de sector si de cetatenii lui! Este primul primar din istoria sectorului care a sistat definitiv bursele elevilor de scoala generala si de liceu, fie ele de merit sau sociale. Probabil nu-i ajungeau banii ca sa cumpere casute de la cumnata-sa :))) Este primul primar care a desfiintat paza din scoli si gradinite, parintii tremura la propriu stiind ca copiii lor ies la 7 seara de la scoala si nu sunt paziti de nimeni, se poate intampla oricand orice nenorocire; este primul primar care a desfiintat chioscurile de difuzare a presei... niciodata acest sector n-a aratat mai jalnic ca acum! Tovarase, canta la alta masa, ti-o da tie partidul leafa, alocatie sau pensie ca sa stai pe blogul asta zi-lumina din lipsa de ocupatie reala, dar realitatea este asta pe care ti-o povestesc eu. Ti-am sugerat un sfat si o sa-l repet: incearca sa fii om, nu doar un surogat; incearca sa judeci normal si crestineste, nu doar ca un activist de partid; incearca sa intelegi lumea si problemele ei, nu doar pe tovarasii tai de la centru. Nu in ultimul rand, nu merita sa te umilesti in halul asta... la ce-ti foloseste??? De ce ti-e frica???

Andrei F  •  5 martie 2018, 5:31

@ tisbas Sa fi de dreapta ,sa te lauzi ca ai terminat o facultate si sa nu intelegi ce scrie clar pe o factura????La un curs de 4,5 lei o casuta simpla costa 1719 euro cu aproximatie...Poate exista un om cu studii universitare care sa nu inteleaga asta?Sa nu stii sa citesti o factura?! Du- te si te ia de altul sa mai rada lumea de oameni inchipuiti...

Vali  •  5 martie 2018, 12:25

Bună ziua. O casuta de gradina , aproximativ aceleași dimensiuni, costa în Hornbach (și nu numai acolo) 1950 lei cu tva cu tot.La vecini , în sect.3., este un domn care executa case din lemn (20 mp, ferestre, usi) la prețul de 1440 euro. Cine spune ca a fost o achiziție corecta sa facă socotelile. Fără taxe de gunoi, curent, etc.

Venom  •  5 martie 2018, 12:42

Postacilor și săracilor care invidia decât vorbește prin voi, Programul "Prima Căsuță. De la Băluță!" încurajează inițiativa locală și stimulează antreprenoriatul în rândul comunității de rude și încrengături ale funcționarilor din orice primărie și e aplicabil oriunde, în țară. PSD a promis investiții în infrastructură și acum, când le face, cică de ce le face? Triștilor, totul e made in România, de la scândura tip Attila, la cuiul tip Pepelea! O scumpă-eco și fără de E-uri, o mănânci din priviri! Ce ați vrea să facă tinerii ăștia, să spună nu când nașu' zice da? Să dea în cap? Să culeagă panseluțe în Spania sau violete în Parma? Să muncească? Mai bine adăugăm la așa mândră căsuță, opt borduri și o băncuță plus o Nego panseluță! Și o idee și mai bună: Don Primar poa să inaugureze câte o căsuță pe lună! Și în mini ansamblul rezidențial (cu costuri minime, de pe SEAP sau nu știe nașu) să cazeze una bucată homles (cumpărăm și mobilier, aifon facem uairles pă Fesibuk, cameră live pe net etc) și doi trei câini tip *** de cartier care dă bine la teve. Iar la tăiatul de panglică poa' să o inviteze și pe doamna Gabi. Că mâna de femeie, se știe, e mai pricepută în ale gospodăriei de partid! Vedeți săracilor și defavorizați care nu mai puteți trăi de alții și numai cârcote ați făcut în viața asta, că tot pentru voi ăștia sociali e!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

miketheone  •  5 martie 2018, 12:45

Va felicit pentru seria de articole pe care le publicati despre Primaria Sector 4, acum mai trebuie ca organele in drept sa porneasca si cercetari oficiale.

basencu  •  5 martie 2018, 17:17

Vezi ca e nasoala. Ingerinta in viata privata art. 8 CEDO. E belea mare. Astia e doar medici si golanii zic de clanu sportivilor. Ba PSD Sector 4 e teritoriu steril. Totul e curat, taxa de salubritate isi spune cuvantul. La prima veder casutele erau cele mai ok la Targul de Craciun (craciun - sarbatoare religioasa a crestinilor) desi erau niste *** fata de cele ale Firei din Piata Constitutiei. Prin cartier se vorbeste de doua lucruri mai giugiuc legate de acest targ. 1. Desi era un targ al crestinilor, chiar in centru acestuia, langa scena, era o casuta mai buna decat *** aratate in articol. Acolo isi avea salasul un vestit producator de produse crestinesti Dristor Kebab, numai bune de rascolit amintiri din copilarie cand cu parintii si bunicii mancam de craciun o shaorma. Langa scena se afla si o masina Dacia suita pe un piedestal oferita de Dristor Kebab in seara de ajun unei domnisoare crestina rau, caruia ii pusese mana in cap Alah / Dumnezeu ???? Un turc / arab a fost invitat de prezentatorul galei Mitoseru sa efectueze extragerea si sa inmaneze cheile / actele norocoasei. Dupa ce i le-a inmanat, Mitocanu i-a precizat turcaletului ca fata e nemaritata si subtil cum e i-a sugerat ca poate sa o abordeze si cine stie poate sa plece cu ea. Daca pleca cu ea era ok , daca fata vrea, treaba naspa era daca venise cu ea. Ce cauta Kebab-ul la un targ de craciun ? Cine ia convins sa acorde un premiu ? Directorul de la Piete sau de la Casa de cultura ? De ce ? Era Ramadanul. 2. Am spus ca masina a stat langa o scena, pazita de politia locala cateva saptamani. La ce folosea scena, sa canta cei mai cantareti buni, de la icsuleasca la SMILEY sa se distreaza poporul. Timp de cateva saptamani cat a durat Targul au cantat scule cu onorarii de lesini. Poate ne spune dl Primar cine i-a platit ? Contribuabilii din sector ? Ne baga harneala ca poate descentralizatele Directia Pietelor si Directia Culturala N .Balcescu au platit, dar astea nu sunt SRL uri sunt entitati apartinand primariei / consiliului local, care papa bani de la bugetul local. Sa zicem ca, ca cetatean al sectorului 4 dupa ce mananci untura pe paine de 2 lei, te agrementeaza un concert cu Anda sau x megavedeta cu onorariul de 3 000 - 10 000 de euro. Numai ca nu venea nici dracu la concerte, cica Smiley a cantat in fata a 100 de spectatori iar in seara de ajun o tinerica Alina Eremia a cantat in fata a 50 de spectatori. Cica fata asta cand a intrat in scena si a vazut 3 speriati care mancau shaorma a avut un soc, s-a intors catre formatie, martorii au crezut ca pleaca. Numai ca fata s-o fi gandit, cant si pun poze in ianuarie din Ciuciunghezia sau nu cant si pun poze de la Sinaia. Ce a facut ,, Buna searaaaaaa. Putini da buni. Manutele sus". De ce dracu s-au cheltuit zeci de mii de euro pe vedete sa cante la copacii din parc, cand putea sa salubrizeze sectorul. In Oraselul Copiilor, cam in acelasi timp au cantat multe grupuri de colindatori din toata tara, cred ca erau cei exilati din Piata Victoriei, care aveau spectatori mai multi decat vedetele. 3. Inteleg ca dl Doctor a trecut si el p - acolo, ca si ceilalti cetateni, nu a cunoscut ce se intampla, cine facuse achizitiile, ce mai un naiv. Noi am inteles, il credem, dar de ce Mitoseru urla cat il tinea plamanii ,, sa traiasca dom primar, multumim dom primar", poate nu se referea la Babaluta se referea la primarul din Barcelona. Ma indoiesc ca prezentatorii astia au luat o razna, nu mai stiu de la ce tata sug, multumesc unuia care nu avea nici implicare, ce idioti. La stilul lui de ce nu striga ,,traiasca directia pietelor si casa de cultura N Balcescu". Ba ne iei de fraieri, Inimaroiu tot medic, baieti fini, noi va ardem la alegeri. Pinochio, ai facut campanie cu 6 lei /persoana ptr gunoi si dupa cateva luni ai ajuns la 12 lei / persoana. In Sicilia si la Chiajna a intrat Cosa Nostra. Dupa o noapte pe tubulatura iti piere vrajeala asta. Ai nevoie de 400 de oameni si va impiedicati de amarata aia, ca restructurarea este ok si instanta va dat dreptate. Pinochio, dupa alegeri au fost angajati sosonari in institutiile si societatile primariei / consiliului local ? Ce i-a recomandat ? Cand v o pune bratrile pa masa vomitati tot si daca simtiti un lichid caldut pe picior sa stiti ca sunteti pe calea cea buna. Cu un consilier juridic condamnat la 4 ani de puscarie, sunt convins ca legalitatea e cuvantul de ordine. *** polizat dinti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează